Ligue 1 - preview 19. kola

22.12.2009, 08:42, aktualizováno 23.12.2009, 08:58
Previews
Dnes večer vyběhnou hráči ve francouzské lize k zápasům naposledy před vánoční pauzou. Bordeaux bude hájit náskok na čele v Toulouse, Marseille hostí Auxerre a třetí Lille hraje v Nancy. Lyon ztrácí na první místo deset bodů, proti Montpellieru potřebuje vyhrát. Paříž přivítá Grenoble.
FC Sochaux - Stade Rennes  (středa 19:00)
Domácí měli o víkendu "nedobrovolné" volno, jejich utkání v Boulogne bylo kvůli příliš velké nadílce sněhu odloženo. Nejvíce to vytočilo kouče Gillota, jehož tým byl po dohodě se soupeřem připraven na cestu, na poslední chvíli ale Boulougne zápas kvůli nepříznivým podmínkám odřeklo. Sochaux si tak může "spravit chuť" až ve středečním střetnutí proti Rennes.

Zvláštní utkání odehraje domácí obránce Faty, který dlouhá léta strávil právě v Rennes. 25letý Francouz hrál za hosty osm sezón, poté rok strávil v Marseille, kde však odehrál jen devět utkání a tak přestoupil do Sochaux. "Tento zápas pro mě bude vždy speciální. V Rennes jsem strávil krásné fotbalové okamžiky. Stále tam mám hodně přátel. Spolu s Briandem, Sowem, Danzem a Marveauxem hrajeme Call of Duty na PlayStationu a jsem tak s nimi v neustálém kontaktu," dodal se smíchem Faty.

Rennes se pomalu dostává na místa, kde by ho fanoušci před začátkem sezóny očekávali. Po výhře nad PSG se posunulo už na šestou pozici. Historie však hraje proti nim, Rennes totiž v Sochaux vyhrálo naposledy v roce 1999 a v posledních šesti letech tam ani nevstřelilo gól.

"Výhra ve středečním utkání by byla velmi dobrá. Nejen kvůli třem bodům, ale také pro posílení důvěry v našem týmu. Rennes má dobré mužstvo, ale díky nevyrovnaným výkonům zažívá 'pestrou' sezónu," dodal Faty.

Sochaux se bude muset obejít hned bez čtveřice hráčů, mimo hru jsou Jokić, dlouhodobě zraněný Davies a potrestaný Stevanović. K nelibosti českých fanoušků do utkání nezasáhne ani Svěrkoš, jehož trápí poraněná třísla. Hosté postrádají Ndiayeho a Cheyroua.
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert - Dramé, Faty, Bréchet, Mikari - Nogueira, Dalmat, Perquis, Martin - Boudebouz, Maurice-Belay
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Fanni, Mangane, Hansson, Danzé - Bangoura, Tettey, Leroy - Mvila, Marveaux, Gyan
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.05 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
OGC Nice - US Boulogne  (středa 19:00)
Oba celky již nutně potřebují bodovat. Boulogne je až předposlední, Nice je nebezpečně blízko sestupovému pásmu.

A právě dnešní zápas, poslední v letošním roce, by podle záložníka strádajícího Nice Mahamana Traoreho mohl alespoň trochu vylepšit obraz jeho týmu v očích veřejnosti. Vítězství proti předposlednímu celku tabulky by domácím vyneslo před zimní pauzou konečných čtyřiadvacet bodů, což by mohlo stačit na postup o jednu příčku vzhůru.

Tým Didiera Olleho-Nicolleho je až na šestnácté pozici a na sestupové bahno má náskok pouhých šest bodů. Ty by se navíc po dnešním hracím dnu mohly scvrknout na pouhé tři - Le Mans hraje doma s Monakem. Přesto malijský reprezentant - záložník Mahamana Traore, jenž si po dlouhém zranění odehrál v minulém zápase svých prvních devadesát minut za OGC, myslí, že jeho tým by měl uvažovat především pozitivně.

"Celá sezona záleží na výsledku proti Boulogne. Pokud je porazíme, získáme na podzim 24 bodů, což zase tak špatný výsledek není, pokud přihlédneme k různým lapáliím, které nás potkaly. Uděláme vše proto, abychom vyhráli - je to pro nás opravdu asi nejdůležitější zápas sezony, startér do druhé poloviny," myslí si.

"Víme, že Boulogne asi není na příliš příjemném místě, to ale neznamená, že je to jednoduchý soupeř. Pravděpodobně budou hrát ze zabezpečené obrany a budou se nás snažit přečíslit ve středu pole, rozhodně to bude velice těžké utkání. Musíme ale najít řešení takové, abychom žádnou branku neobdrželi a minimálně jednu vstřelili," našel jednoduchý recept Traore. "Musíme být pozorní. Na Lyonu odehráli velice dobré utkání, nesmíme je podcenit, přestože jsou druzí od konce."

Domácím bude chybět mnoho suspendovaných hráčů. Onyekachi Apam si odpykává zranění ze zápasu s Marseille, jeho spoluhráč Mamadou Bagayoko se zase kvůli zákroku z utkání z Lens neobjeví na trávníku až do ledna. Jeden zápas také vynechá vyloučený Kafoumba Coulibaly.

Boulogne se vrací do zápasového tempa poté, co byl jeho domácí zápas se Sochaux odložen. Zvládne i přesto favorita potrápit?
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Diakité, Paisley, Cid, Cantareil - Sablé, Hellebuyck - Faé, Ben Saada, Mounier - Rémy
US Boulogne - pravděpodobná sestava:
Bédénik - Rabuel, Dembélé, Lachor, Perrinelle, Borne - Cuvillier, Ducatel, Marcq, Karuru - Blayac
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.55 - 5.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Grenoble Foot 38  (středa 19:00)
Zakončit ne příliš povedený podzim výhrou. Tenhle cíl zkrátka musí Pařížané na domácím stánku v Parku Princů proti poslednímu Grenoblu splnit. Trenér Antoine Kombouaré ale varuje. Pochopitelně se snaží svým svěřencům vnutit, aby nic nepodcenili.

Podzim PSG prostě nevyšel podle jeho představ. Až na začátek sezóny si nedokázalo vytvořit delší šňůru vítězství a bojovat o vrchní příčky. Boj o evropské poháry se ho rovněž příliš netýkal. Plácal se zkrátka jen ve středu tabulky. Poslední hodně nepřesvědčivý výkon v Rennes (prohra 0:1) dal francouzským médiím podnět ke kritice Kombouarého.

Ten byl zvolen před sezónou za Le Guena, jenž z klubu odešel. Pod jeho velením však nemá mužstvo s velmi silným kádrem nijak oslnivé výsledky. "Chtěl jsem, aby hráči pochopili, že mám své metody, kterým se mají přizpůsobit," bránil se. "Jsem blízko mým hráčům. Vysvětluji jim, jak pracuji. Když jsem působil ve Valenciennes nebo Štrasburku, vždycky jsem tým připravoval dvě hodiny před utkáním."

Kombouaré svým metodám pevně věří. "A nehodlám je měnit. Pokud by mi celá šatna přišla říci, že dělám něco špatně, určitě bych naslouchal. Jestli však mé metody zpochybňují jeden dva hráči...," říkal. Proti Grenoblu si nezahrají zranění Coupet a Hoarau, nově na marodku nikdo nepřibyl

GF38 první část sezóny nevyšla vůbec. Na kontě má jen sedm bodů, vyhrál z osmnácti kol pouze nad Toulouse. Bodovat nedokázal v jedenácti utkání za sebou! Právem mu tak patří suverénně poslední pozice. "Do Paříže jedeme zkusit uhrát bod. Jestli existuje jiskřička naděje, budeme bojovat," opakuje bosenský kouč Mehmed Baždarevič po každém kole. "PSG bude pod větším tlakem než my. Potřebuje výsledek, prochází těžkým obdobím."
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Edel - Ceará, Camara, Sakho, Armand - Jallet, Makelele, Clément, Sessegnon - Luyindula, Erdinc
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Le Crom - Calvé, Cesar, Paillot, Juan - Matsui, Romao, Boya, Dieuze, Courtois - Ljuboja
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.80 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - AJ Auxerre  (středa 19:00)
Marseille chtěla pomýšlet na titul, nyní je již druhá. To ale OM jistě nestačí, a proto si v posledním utkání tohoto roku chce spravit chuť i reputaci proti trápícímu se Auxerre.

Kouč Didier Deshcamps se ale mírně bojí podcenění svého soupeře a burcuje své hráče, aby se v posledním utkání před zimní pauzou nepokoušeli zápas vypustit. Vždyť OM ztrácí na samé čelo tabulky, tedy Bordeaux, solidních osm bodů. A to Girondins hrají na půdě Toulouse, kde to rozhodně nebudou mít lehké.

Minulý rok se Marseille poslední podzimní zápas vůbec nepovedl, když proti Nancy neuhráli ani bod a nakonec byli rádi i za nepříznivý výsledek 0:3. Deschamps ale rozhodně nechce něco podobného opakovat.

"Před prázdninami je tu ještě jeden důležitý zápas, který nemůžeme vypustit. Musíme ho odehrát a vyhrát. Všichni si již samozřejmě chtějí odpočinout, ale my máme ještě práci. Je to poslední utkání a my ho musíme zvládnout. Musíme dokončit velice důležitou sérii pěti zápasů v prosinci," vykládal.

"Zatím máme na svém kontě tři výhry a jednu remízu, takže by bylo velice smutné, kdybychom ztratili znovu a ještě v domácím prostředí," zakončil.

Marseille má ale poměrně výhodnou pozici, přestože z druhého místa ztrácí již osm bodů, má oproti vedoucímu týmu tabulky o zápas navíc a ztráta by se tak v ideálním případě mohla smrsknout na dva bodíky. Dnes se ale budou muset obejít bez záložníka Stephana Mbiy, jehož stále trápí zranění kotníku.

Hosté by se v případě výhry bodově dotáhli na svého dnešního soupeře - s dvaatřiceti body by se mohli dokonce dostat na druhé místo, což by chlapcům od Jeana Fernandeze rozhodně nebylo proti mysli.

Auxerre ale opět bude cestovat bez letos věčně zraněného kanonýra Ireneusze Jelena, jenž má problémy s kolenem. "Vrátí se do hry až v lednu," prozradil pro list L'Yonne Republicaine trenér Fernandez. V minulém utkání to ale modrým vyšlo - v poslední chvíli vyrovnali utkání s Toulouse a zabránili tak porážce 0:1. Remizovali tak již potřetí v řadě.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Bonnart, Diawara, Heinze, Taiwo - Lucho Gonzalez, Mbia Etoundi, Abriel, Cheyrou - Brandao, Koné
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Hengbart, Coulibaly, Mignot, Grichting - Chafni, Pedretti, Ndinga, Birsa - Contout, Niculae
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Nancy-Lorraine - Lille OSC  (středa 19:00)
Dva kluby, kterým se v poslední době daří, na sebe narazí v atraktivním duelu v Lotrinsku. Domácí celek, který o víkendu vyloupil Montpellier hostí ve fantastické formě hrající Lille, tedy tým, který už vyhrál pět zápasů v řadě a v nich soupeřům nasázel úctyhodných osmnáct branek.

V celé soutěži se nenajde tým, který by vstřelil více gólů než hosté. Ti už v letošní sezóně rozvlnili síť soupeřů už třiatřicetkrát. Na domácí obranu, která patří k těm průměrným tak čeká docela těžký oříšek. Nancy se celkově před domácím publikem nedaří, o čemž svědčí pouhých deset bodů z osmi utkání.

Kouč hostů Garcia jde od zápasu k zápasu a na spekulace kolem možného zisku mistrovského titulu se příliš nesoustředí. "Doufám, že nám současná forma vydrží. Naše hra se příliš nemění, akorát jsme v poslední době daleko úspěšnější v útočné činnosti a to jde na výsledcích výrazně vidět. S jídlem roste chuť," narážel 46letý stratég na gólové příděly do sítí soupeřů a pokračoval: "Trošku mám strach z utkání proti Nancy, protože o víkendu porazili Montpellier. To svědčí o kvalitě jejich týmu."

Lille bude zřejmě postrádat Debuchyho, domácím chybí Brison a Lemaitre.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Bracigliano - Chrétien, Ouaddou, Luiz, Marange - Traoré, Berenguer, Féret, Dia - Bakar, Malonga
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Landeau - Debuchy, Beria, Chedjou, Emerson - Balmont, Mavuba, Dumont - Hazard, De Melo, Gervinho
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.65 - 3.10 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - Valenciennes FC  (středa 19:00)
Valenciennes, zdá se, velká porce zápasů v krátkém rozmezí nesedí. Od předminulé soboty získalo ze tří zápasů pouze dva body, vstřelilo navíc pouze jeden gól. Ani jeho poslednímu podzimnímu soupeři Lorientu se však závěr před zimní přestávkou příliš nedaří. Zvítězit naposledy dokázal před pěti koly.

Je to paradox. Zatímco loňskou sezónu na podzim VA kosilo jednoho soupeře za druhým na domácím stánku Stade Nungesser, v nové sezóně se svěřencům kouče Philippeho Montaniera daří náramně dobře venku. Na cizích hřištích získalo celkem pět výher, doma pouze tři. "Máme před sebou poslední zápas. Je pro nás hodně důležitý, abychom před přestávkou správně končili," ví Montanier.

Hostům se poslední dobou nedaří vůbec v útoku. Doma svým fandům uhráli jen dvě bezbrankové remízy s Auxerre a Lens, předtím prohráli v poslední minutě v Le Mans. Montanier přiznal, že prosincové mrazy nebyly pro klub ze severu Francie vůbec příznivé. "Musíme se ale podmínkám přizpůsobit. I když je pravda, že naší hře samozřejmě nesedí," nechce se vymlouvat.

Domácí budou postrádat zřejmě Samassu, Baldeho i Schmitze, kteří vynechali sobotní střetnutí s Lens i pondělní trénink. "I když jsme v posledních dvou zápasech nevyhráli, neztratili jsme. To je pro udržení si tempa důležité," uvedl obránce Pancho Abardonado. "Lorient je skvělý tým, hraje skvělý fotbal. Bude to dobrý zápas - oba preferujeme útočnou hru, ne nakopávané balóny. Bylo by dobré ukázat se před Vánocemi."

Poslední týden nebyl pro Lorient vůbec povedený. Narazil na dva nejsilnější týmy v lize - Marseille a Bordeaux - a zápasy nezvládl. V prvním střetnutí prohrál s Olmypiquem 1:2 gólem v poslední minutě, ve druhém úplně vyhořel v Bordeaux (1:4). "Soupeř má schopnost rychle vás zlomit. Třeba Ben Khalfallah, pokud dostane prostor," upozorňoval trenér domácích Christian Gourcuff.

Lorient nemá k dispozici Burona, Moorela ani Dianeho, Audard s Amalfitanem jsou ovšem schopni nastoupit. "Ben Khalfallah pochopitelně není jediným nebezpečným fotbalistou Valenciennes. Jsou tam také jiní útočníci, třeba Pujol nebo Audel," pochválil soupeřovy hráče.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Sosa, Koscielny, Marchal, Baca - Amalfitano, Mansouri, Ducasse, Diarra - Sakuwaha, Gameiro
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
N'dy Assembé - Traoré, Biševac, Abardonado, Tiéné - Cohade, Gomis, Sanchez Moreno - Ducourtioux, Pujol, Audel
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.10 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - Montpellier HSC  (středa 19:00)
Souboj o Ligu mistrů se odehraje v Lyonu. Soupeřem ale nebude Marseille, Paris Saint-Germain, ani Toulouse. Nýbrž překvapivý nováček z Montpellieru.

A vytáhnout se chce hlavně brankář domácího týmu Hugo Lloris, jenž zavinil v minulém kole s Monakem vyrovnávací branku a jeho tým si nakonec z knížectví odvezl pouze bod za remízu 1:1. Mladý brankář si neporadil s vyběhnutím proti přímému kopu a míč tak jednoduše mohl doplachtit do branky.

Lyon se tak opět vzdálil vedoucímu Bordeaux, nyní na něho ze čtvrtého místa ztrácí dokonce deset bodů. Lloris je tak zvědavý, jak si jeho tým poradí s vysoko se pohybujícím nováčkem z Montpellieru a pokud jeho Lyon dokáže opět umazat ztrátu na vedoucí Girondins.

"Byla to moje chyba," vzpomněl na branku z Monaka. "Ten přímý kop byla moje zodpovědnost, beru to na sebe. Zasloužím si veškerou kritiku. Tyto věci se ale ve fotbale obyčejně stávají, i když doufáte, aby to tak nebylo. Nedá se tomu občas zabránit. Nyní proto musíme vyhrát proti Montpellieru. Nikdo jiný to neudělá, pouze my, hráči. Musíme vyhrát, tentokrát je to opravdu naše povinnost."

Výhra by pro oba třicetibodové celky mohla znamenat dokonce posun na druhé místo v tabulce, to by ale musela jak Marseille ztratit s Auxerre, tak Lille ztratit s Nancy. A kouč domácích Claude Puel si je jistý, jak je toto utkání pro jeho hochy důležité. "Hrajeme doma, musíme sebrat všechny tři body. Jsou vecile silným týmem, mají skvělou organizaci, techniku. Jsou prostě na skvělé úrovni," nešetřil chválou na svého soupeře.

"Bude to skvělý zápas mezi dvěma týmy, které se budou pokoušet vyhrát," doplnil. Dnes mu ale bude pro zranění chybět obránce Anderson Cleber, záložník Ederson a bek Francois Clerc. Po tříměsíčním zranění se ale do sestavy vrací Mathieu Bodmer.

Montpellieru se ale nyní přestalo dařit - dvakrát během tří dnů prohrál a kouč Rene Girard hlásí, aby se jeho tým vrátil k základům, jaké ukazoval na začátku sezony. První z proher přišla proti Bordeaux - a znamenala konec série tří porážek. "Nemůžeme si myslet, že jsme na stejné úrovni jako Bordeaux. Musíme se vrátit k základům, protože jsme na ně trochu pozapomněli," vykládal.

Hosté doufají, že se jim po zranění vrátí Tuno Costa. Otazníky visí i nad Nenadem Dzodicem a brankářem Johannem Carrassem.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Réveillére, Boumsong, Cris, Cissokho - Toulalan, Makoun, Pjanič - Govou, Bastos, Lopez
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Collin, El Kaoutari, Spahič, Jeunechamp - Costa, Pitau, Belhanda, Aït Fana - Camara, Montaňo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.75 - 6.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Le Mans UC 72 - AS Monaco  (středa 19:00)
Po velice matných výkonech může kouč Monaka Guy Lacombe stavět na poslední uhrané remíze 1:1 s Lyonem. Teď jeho mužstvo navštíví zachraňující se Le Mans, které napumpované živou vodou výměnou trenéra získalo z posledních třech zápasů šest bodů.

Ani nová síla ale nemohla domácím stačit v neděli na nezastavitelné Lille, kde prohráli 0:3. Předtím však vyhráli doma o branku nad Valenciennes i Grenoblem. Le Mans bude hodně zajímat úterní předehrávka 19. kola mezi Lens a St. Étienne. Jestli se hostům podaří v Lens vyhrát, mělo by Le Mans zahrát naprosto stejnou notou. Jinak se ASSE může vzdálit a domácím na jaře nezbude zase nic jiného než složitě dotahovat.

Nový boss Arnaud Cormier v Lille trochu více zamíchal sestavou, takže teď má k dispozici některé čerstvé hráče připravené na tento důležitější mač. Zraněný je stále Lamah, stoper Joao Paulo je vykartovaný, start Gédera je nejistý. Monako hlásí po remíze Lyonu jedno nové zranění, Alonso se ale nakonec dá na zápas snad dopořádku.

Ještě před několika koly bojovalo Monako o evropské poháry. Výsledková krize ho však sesadila jen do středu tabulky, ačkoli před remízou s Lyonem porazilo doma Rennes 1:0. Před jarem by si zrktáka rádo vytvořilo takovou pozici, aby o ně nadále mohlo usilovat. "Nebude to snadné. Pokud nepřestaneme myslet tak jako doposud, výsledek v Le Mans se dostaví," věří Lacombe.

Se svou současnou situací není spokojen hostující záložník Jerko Leko. Pod trenérem Lacombem Chorvat, jenž má v knížecím klubu smlouvu do roku 2011, nenastupuje tak často a pro L'Equipe už vyjadřoval nespokojenost. "Samozřejmě se s tak málo starty nemůžu spokojit. Mám kontakty v Anglii a Německu. Chci jít jinam," uvedl.
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Ovovno - Camara, Géder, Cerdan, Baal - Goulon, Thomas, Paulo, Loriot - Le Tallec, Helstad
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Modesto, Mongongu, Puygrenier, Traoré - Alonso, Gosso, Nene, Nkoulou, Mollo - Park
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.10 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Toulouse FC - Girondins Bordeaux  (středa 21:00)
Toulouse by chtělo přezimovat v horní polovině tabulky a k tomu bude zřejmě muset v posledním utkání před zimní přestávkou vyhrát. Čeká je však soupeř z kategorie nejtěžších - loňský mistr z Bordeaux. Hosté však mají na druhou Marseille už luxusní osmibodový náskok a je jisté, že přezimují jako lídr Ligue 1.

V domácí kabině nemůže po podzimu rozhodně panovat spokojenost. Po loňském čtvrtém místě se i letos očekávalo podobné umístění. Po osmnácti odehraných utkáních to tak ale nevypadá, Toulouse je až třinácté. Dobrou zprávou pro fanoušky ale může být poměrně malá bodová ztráta, kterou domácí postrádají na příčky zajišťující pohárovou Evropu. A v té mají co napravovat, minulý týden totiž domácí nezvládli rozhodující utkání na půdě belgických Brugg, kde prohráli 1:0 a s Evropskou ligou se pro letošek loučí.

Ve formě není ani útočník Gignac, obávaný střelec loňského ročníku, kdy soupeřům nasázel 24 branek. Letos má Gignac na svém kontě sice nejvíce střel vyslaných na soupeřovy branky, ale trefil se pouze pětkrát. Nejlepším střelcem týmu je záložník Sissokko, který má na svém kontě o gól víc.

Bordeaux zvítězilo v sedmi utkáních v řadě (z toho pět v Ligue 1) a vyhrává na "obou frontách." S osmibodovým náskokem vede nejvyšší francouzskou soutěž, postup do další fáze Ligy mistrů byl také bez problémů. Výhodou hostů se zdá široký a hlavně vyrovnaný kádr, který zvládá náročný kolotoč utkání. Nejlepším příkladem je asi zápas s Maccabi Haifa, ve kterém nastoupilo deset náhradníků a Bordeaux přesto vyhrálo.

Trenér hostů Blanc chce Toulouse oplatit vysokou prohru 3:0 z posledního měření sil v březnu letošního roku. "Samozřejmě, že si na tu porážku vzpomínám. Měli jsme herní převahu, ale nedokázali jsme proměňovat šance."

V dresu domácích se zřejmě neobjeví nemocný Congre, zranění vyřadilo Mansarého, Devauxe a Pentecota. Do hry nezasáhnou ani potrestaní Nounkeu, který stojí za žluté karty a také Didot, jenž byl o víkendu vyloučen. Bordeaux chybí suspendovaný Diarra, start Planuse a Wendela je díky chřipce v ohrožení.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Valverde - Ebondo, Fofana, Capoue, M’Bengue - Machado, Sirieix, Sissoko, Berson, Tabanou - Gignac
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Chalmé, Sane, Jurietti, Tremoulinas - Plašil, Fernando, Gourcuff, Jussie - Chamakh, Cavenaghi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.75 - 3.15 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RC Lens - AS Saint-Étienne  (úterý 21:00)
Devatenácté kolo nejvyšší francouzské soutěže zahájí už v úterý duel mezi fotbalisty Lens a St. Etienne. Domácím se v poslední době celkem daří, z osmi utkání totiž prohráli pouze jednou a pomalu se blíží středu tabulky. Hosté už šest ligových utkání v řadě nevyhráli a od sestupového pásma je dělí jediný bod.

Před minulým utkáním St. Etienne vyměnilo trenéra, Alaina Perrina nahradil Christophe Galtier a ten dokázal při prvním startu na pozici hlavního kouče uhrát remízu s favorizovanou Marseille. Jestli to nebyla náhoda a 43letý Francouz opravdu mužstvo nasměroval k lepším zítřkům, se ukáže v úterý večer.

"Výměna trenéra přišla ve vhodnou dobu, mužstvo už potřebovalo změnu. Myslím si, že rozpory mezi kabinou a koučem Perrinem nebyly tajemstvím," řekl obránce hostů Monsoreau a s povzdechem dodal: "Bylo to mezi námi docela komplikované." Na adresu nového trenéra obránce St. Etienne řekl: "Je tím pravým mužem pro náš tým. V kabině je hodně mladých hráčů, kteří potřebují povzbudit a také získat důvěru. A to on dokáže. Navíc vím, že mužstvo má rozhodně na vyšší příčky než je momentální 17. pozice."

Domácí jsou letos staronovým týmem v Ligue 1 a podle poslední formy to vypadá, že svěřenci Jeana-Guye Wallemmeho se v letošním ročníku vyhnou bojům o záchranu. Domácí v minulých kolech zaskočili i giganty francouzského fotbalu. Za zmínku stojí remíza na půdě PSG z minulého týdne nebo domácí výhra nad Marseille z posledního listopadového víkendu.
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Runje - Demont, Yahia, Chelle, Sartre - Monnet-Paquet, Hermach, Akalé, Kovačevič, Boukari - Maoulida
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Varrault, Benalouane, Monsoreau, Dabo - N'Daw - Ilan, Landrin, Matuidi, Payet - Bergessio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.25 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux18131430:1140
2.Olympique Marseille1795330:1832
3.Lille OSC1894533:1931
4.Olympique Lyon1886430:2430
5.Montpellier HSC1793524:2030
6.Stade Rennes1885524:1629
7.AJ Auxerre1885517:1529
8.Valenciennes FC1884628:2328
9.Paris Saint-Germain1875627:1826
10.FC Lorient1875626:2026
11.AS Nancy-Lorraine1882826:2526
12.AS Monaco1782719:2126
13.Toulouse FC1874718:1425
14.RC Lens1865718:2423
15.FC Sochaux1671815:2122
16.OGC Nice1863918:3021
17.AS Saint-Étienne18441011:2516
18.Le Mans UC 7218431116:2715
19.US Boulogne17331113:3312
20.Grenoble Foot 3818141310:297

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Naprosto bez příspěvků, to snad Francie nikoho nezajímá?

Reagovat
stas87

verite dogam??mohli by vyhrat?

Reagovat
honziss

Vyhrajú.

Reagovat
stas87

no je tam pekny kurz....laka ma over

Reagovat
smazaný uživatel

ten over opravdu není od věci... Leille ani Nancy špatní v útoku nejsou...

Reagovat
smazaný uživatel

nad overem jsem taky premyslel ale svou roli bude podle me hrat i stav hriste

Reagovat
stas87

tak over vysiel love su doma

Reagovat
smazaný uživatel

prohrají

Reagovat
smazaný uživatel

Dnešní utkání je pro Lens velmi důležité, cokoliv jiného než tři body se dá brát jako důležitá ztráta v boji o klidný střed.

Reagovat
smazaný uživatel

mělo to Lens ale kliku

Reagovat
smazaný uživatel

to su čo za zostavy mužstiev zapasu Toulouse FC - Girondins Bordeaux?

Reagovat
smazaný uživatel

????????????????

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SAINT GERMAIN ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

to by byla opravdu ostuda, kdybychom nad Grenoblem nevyhráli ALLEZ !!!

Reagovat
smazaný uživatel

jsem zvědavej na Lyon... jestli nenastoupí Montpellieru Costa, pak by měl vyhrát... jinak tipuju zase remízu...

Reagovat
smazaný uživatel

montpelllier nejspíš prohrají tak jak tak

Reagovat
smazaný uživatel

Bude remíza.

Reagovat
smazaný uživatel

ani to ne

Reagovat
smazaný uživatel

Lille

Reagovat
Langi

PSG, Lille, Auxere ovšem zápas s Montpellier byl podle mě pro Puela poslední

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele