Ligue 1 - souhrn 19. kola

22.12.2009, 22:56, aktualizováno 23.12.2009, 22:54
Komentáře a souhrny
Poslední kolo Ligue 1 před vánoční pauzou přineslo překvapení v podobně domácí prohry Lyonu s Montpellierem. Vyhořela také Marseille, prohrála s Auxerre. Naopak zabodovalo Lille a je druhé. Nepříznivě se vyvíjející zápas otočilo Bordeaux a na čele má devítibodový náskok. Vyhrálo také PSG, stejně jako Sochaux a Lorient. V zápase Le Mans - Monako a Nice - Bolougne se zrodila remíza.

Toulouse FC - Girondins Bordeaux 1:2

23.12.2009 21:00

Góly: 4. Paulo Machado - 8. Marouane Chamakh, 75. Wendel

Obhájce titulu Bordeaux dál pojračuje ve spanilé jízdě. Svěřenci kouče Laurenta Blanca vyhráli už šesté ligové utkání v řadě, se zápasy Ligy mistrů už osmé v pořadí. Na vedoucí pozici mají Les Girondins po výhře 2:1 na hřišti Toulouse před zimní pauzou náskok úctyhodných devíti bodů a snad jen hodně špatná forma či větší marodka jim může zabránit v zisku dalšího titulu.

Soupeř na Toulouse vyrukoval nebojácně. Nestačilo to. Bordeaux je prostě aktuálně nejlepší týmem francouzské Ligue 1 a právem je nedostižitelně na prvním místě. Na branku domácího Machada ze čtvrté minuty dokázal zareagovat velmi rychle Šamach a v 73. minutě zajistil hostům tři body přesnou ránou Wendel.

Domácí Machado jako by se vedoucího celku prostě vůbec nebál. Spokojeně ukradl míč Jussiemu a ještě spokojeni vstřelil úvodní branku utkání. O chvilku později Bordeaux mohlo inkasovat podruhé a znovu v tom mě prsty nažhavený Machado. Jeho přímý kop minul břevno Carrassovy branky jen těsně.

Hosté ale do té doby nadšenému Toulouse zavřeli pusu. Jen o čtyři minuty po Machadově trefě našel Trémoulinasův centr přesně hlavu Šamacha, jenž nedal gólmanovi Valverdemu žádnou šanci, aby střelu nějak zlikvidoval.

Těchto deset minut bylo nejlepší pasáží celého prvního poločasu. Až do přestávky si toho po této hektické pasáži oba týmy mnoho nevytvořily. Valverde jenom musel polapit Cianiovu hlavičku a šest minut před koncem také střelu z přímého kopu od Gourcuffa.

Do druhého poločasu však zase vstoupilo aktivněji domácí Toulouse. Carrasso si musel poradit s loni nejlepším střelcem Ligue 1 Gignacem, z dobré pozice pálil mimo neúnavný Machado. Bordeaux bylo také velmi blízko druhému gólu. Valverde neudržel Gouffranovu ránu a z brankové čáry odvracel nebezpečí až Congre.

Po hodině hry měl na kopačce přímo luxusní příležitost toulouský Gignac, jenže za děravou obranu zaskočil fantasticky Carrasso, jenž domácího forvarda dvakrát vychytal. Zlatý gól nakonec padl v 73. minutě. M'Bengue padl na zem po kličce Šamacha, ten namazal spoluhráči Wendelovi, jenž zamířil přesně do sítě.

Na 3:1 mohl zvyšovat netradičně hlavou český záložník Jaroslav Plašil, jenž nastoupil za Les Girondins v základní sestavě, a rovněž v nastaveném čase také Gourcuff. Hostům ale tyto neproměněné tutovky nakonec určitě nevadily. Vítězství totiž udrželi až do konce a na první pozici si drží famózní náskok, který je jen na jaře potřeba udržet k zisku druhého titulu v řadě.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Stade Rennes 2:0

23.12.2009 19:00

Góly: 44. Stéphane Dalmat, 61. Édouard Butin

Sochaux zakončilo letošní podzim solidním výsledkem. Po výhře nad Grenoblem dokázal tým Václava Svěrkoše zvítězit i dnes - tentokrát ale s papírově daleko silnějším soupeřem. Domácí si smlsli na ambiciozním Rennes.

Stade se tak opět oddálilo pohárovým příčkám. Namísto ztráty jednoho bodu a dvou míst přišla ztráta tříbodová a navíc propad o tři pozice. Pro hosty se pak jistě jedná o velice smolné utkání - vždyť v minulém kole dokázali porazit i Paris Saint-Germain. Možná ale domácím hrálo do karet odložení minulého utkání s Boulogne, jenž bylo přesunuto kvůli sněhové kalamitě. Sochaux tak sice zůstává na patnácté příčce, bodově se ale dotáhlo na Toulouse.

Hosté se navíc museli po osmdesát minut obejít bez vyloučeného Asamoaha Gyana, jenž odešel ze hřiště kvůli lokti v obličeji jednoho z protihráčů. Domácí dokázali přesilovku využít ještě v prvním poločase - těsně před jeho koncem se totiž trefil Stephane Dalmat. Ve druhém dějství ho následoval Edouard Butin, a zařídil tak Sochaux výhru 2:0. Rennes na Stade Auguste Bonal nevyhrálo již od roku 1999.

Červená karta Asamoaha Gyana byla vlastně úplně první důležitým momentem utkání. Po jedenácti minutách hry se jeho loket objevil ve tváři Damiena Perquise a rozhodčí Falcone neváhal ukázat rudý kartonek. Sochaux se po jeho vyloučení samozřejmě stalo aktivnějším týmem a opanovalo první poločas,a následně i ten druhý, utkání.

Jako první střelecký pokus domácích se dá označit hlavička Marvina Martina. Tentokrát se ale mladý francouzský záložník musel spokojit pouze se statistickým údajem "střely na branku". S jeho ranou si totiž poradil brankář Douchez. Brankář Rennes se musel ohánět i o pár okamžiků později. Tentokrát si poradil s inovativními nůžtičkami Bakaryho Dramého, jenž se ke kurióznímu zakončení odhodlal po standardní situaci z pravé strany.

V samostatném úniku byl poté Yassin Mikari, jehož přihrávkou oslovil Gavanon. Brankář hostů byl ale stále bezchybný, a nedovoloval tak úvodní branku utkání. Závěr opločasu ale vyústil v drtivý tlak. To znamenalo rohový kop - Douchez ho dokázal pouze vyboxovat k Maurici-Belayovi a ten si již nedělal problémy - našel na zadní tyči volného Dalmata a ten pouze nastavil hlavu - 1:0.

Rennes si vytvořilo šanci na vyrovnání hned v první minutě půle druhé. Přímý kop Leroye našel šikovně postaveného Sylvaina Marveauxe. Jeho hlavička ale nakonec skončila v rukavicích brankáře Richerta. A hosté měli i další šance. Kader Mangane se odhodlal k ráně zpoza pokutového území - a málem se radoval. Jeho střele ale nepřálo štěstí, když se pouze odrazila od břevna branky.

Nakonec se ale z druhé branky utkání radovali opět domácí. Butin po hodině hry přelstil ofsajdovou past a běžel sám na brankáře Doucheze. Ten si s jeho tvrdou ranou neporadil, a domácí tak vyhráli 2:0.

Více informací k zápasu

OGC Nice - US Boulogne 2:2

23.12.2009 19:00

Góly: 67. Mickaël Poté, 86. Mickaël Poté - 58. Damien Perrinelle, 74. Jérémy Blayac

Spravedlivou remízu nabídlo utkání domácího Nice s bažantem ligy Boulogne, kteří jsou od sebe v tabulce vzdáleni na tři příčky. Vše podstatné se odehrálo ve druhé půli. Hosté v utkání měli nakročeno ke druhé výhře z venku, když dvakrát vedli, touhu však zlomil náhradník Mickaël Poté, který dvěma jubilejními brankami v Ligue 1 zařídil Nice alespoň bod.

OSG bylo v první, nedůležité půli, o něco lepším týmem. Nejprve Sablé zamířil svůj přímý kop nad břevno, v 18. minutě Mounier hezky nacentroval na Rémyho, jenž hlavou rovněž přestřelil bránu. O dvě minuty později se na druhé straně mohlo ujmout vedení Boulogne, Cuvillierův přímý kop musel likvidovat brankář Ospina až na brankové čáře.

Do druhého poločasu znovu vstoupili lépe domácí, Rémyho pokus musel polapit Ospina. US Boulougne nakonec po hodině hry vstřelilo první branku utkání. Cuvillierův pas si parádně zpracoval Perrinelle, obešel kolem obránce Cantareila a překonal i gólmana Ospinu.

Hostům však vedení vydrželo pouhých deset minut. Střídající Mickaël Poté hlavou vsítil po skvělém centru Cantareila svou první branku v Ligue 1. Nice ovšem nerozhodný stav dokázalo udržet dokonce jen pět minut. To rychlý protiútok proměnil v branku Blayac a vrátil svému týmu vedení.

Hrdinou zápasu se stal Poté, v 85. minutě podruhé v akci, který na hřiště přišel v 64. minutě oživit hru za Sablého. Tenhle pětadvacetiletý útočník, jenž letos nastoupil k pouze dvěma ligovým zápasů v základní sestavě, dorazil střelu Rémmyho za Bédénikova záda a srovnal na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Grenoble Foot 38 4:0

23.12.2009 19:00

Góly: 8. Péguy Luyindula, 17. Sylvain Armand, 65. Mevlüt Erdinç, 80. Christophe Jallet

Pařížané se nakonec s ne zcela povedeným podzimem rozloučili jasnou výhrou 4:0 nad posledním Grenoblem. Čtyři góly přitom letos v lize domácím fandům ještě nenaservírovali. Před zimní pauzou se tak posunuli na slušné sedmé místo. Grenoble ani napodesáté nedokázal venku naplno bodovat a zůstává bezmocně na dně tabulky.

Přitom Grenoble nevstoupil do utkání nijak špatně. Calve přesprintoval svého strážce Clémenta a proti přízemní střele se musel mezi třemi tyčemi předvést gólman Edel. Neuběhlo ovšem ani deset minut a GF38 mohlo být líto, že tuhle akci neproměnil. Sessegnon vybídl přihrávkou spoluhráče Luyindulu a ten z blízkosti možností na skórování nepohrdl.

Velkým problémem byly pro Grenoble na podzim začátky utkání. I v Park princů potvrdil, že je prostě neumí. V 18. minutě si totiž Sessegnon připsal druhou asistenci, když jeho centr poslal hlavou do brány Armand. Dlouho jsme už od kouzelníka Sessegnona takto povedený výkon neviděli.

Až po padesáti minutách hry hosté znovu zazlobili. Courtois nasměroval svou hlavičku do šibenice, tam ale nakonec natáhl ruku Edel a fantasticky šanci zlikvidoval. Poté Ljuboja vyslal plachtící a neposedný míč z přímého kopu, hostující brankář znovu střelu úspěšně chytil.

Zatímco Grenoble vyhlížel svůj čtvrtý vstřelený gól na cizím hřišti, PSG svou touhu v branky proměnilo. Třetí trefu utkání zařídil turecký forvard Erdinc, jenž sám nikým nehlídán využil pasu Clémenta. Hosté to ovšem ani za tohoto stavu nevzdali, měli také prostě velkou smůlu v koncovce. Jako obvykle. Akrour z voleje napálil jen břevno.

Jak by měl soupeř proměňovat gólové šance, ukázalo Paris SG počtvrté v 80. minutě. Krutou ránu, kterou si asi ani nezasloužil, zasadil soupeři Jallet, který přímý kop zakroutil přesně a nekompromisně do branky.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - AJ Auxerre 0:2

23.12.2009 19:00

Góly: 40. Dennis Oliech, 79. Dennis Oliech

Domácí poslali soupeři dvakrát přímou pozvánku na den otevřených dveří do své obrany. Hostující Dennis Oliech se s chutí přišel podívat. Hned dvakrát. A Auxerre se tak po pěti zápasech radovalo z výhry 2:0. Marseille fanouškům svým bídným výkonem hezký dáreček pod stromeček nedala.

AJA opět dokázalo, že v defenzívě patří mezi nejlepší mužstva ligy. Olymipque se zkrátka přes nedobytnou obrannou čtveřici skoro v první půli nedostal. Vše podstatné se v ní odehrálo až v poslední čtvrthodině. A velmi kuriózním způsobem se předvedl hlavní sudí Philippe Kalt.

Ve 34. minutě udeřil ve středu hřiště Koné loktem protihráče Birsu. Kalt se rozeběhl k situaci, vytasil z kapsičky červenou kartu a chtěl poslat domácího útočníka ze hřiště. Červená barva svítila celým stadionem. Ale po dlouhé debatě s oběma stranami se nakonec rozhodl Koného nevyloučit.

Auxerre jeho rozhodnutí nakonec tolik nevadilo, protože o sedm minut později se ujalo vedení. Mbia ztratil ve středu hřiště míč, Nicuale si následně skvělým způsobem zpracoval centr, na jeho přihrávku si naběhl krásným způsobem Oliech a pohodlně zakončil do protipohybu brankáře Mandandy. Do poločasu mohl skórovat ještě Nicuale, ale z rozběhu napálil v nastaveném čase jen obranu domácích.

On to kouč Marseille Didier Deschamps neměl v zápase vůbec jednoduché. V první pětadvacetiminutovce se mu totiž zranili Bonnart i Lucho González, takže se prakticky úplně změnilo složení záložní řady. V ní měli Deschampsovi hoši velké rezervy. Samozřejmě že to v druhé půli nevzdali a snažili se výsledek otočit ve svůj prospěch.

Hosté ovšem dál skvěle bránili. V 56. minutě zahrál hezky přímý kop Ben Arfa a Sorin se snad poprvé v zápase musel mezi třemi tyčemi tkvít. Auxerre si drželo pohodlně jednobrankový náskok a hrozilo většinou z brejků. Do jednoho takového se dostal v 53. minutě Contout, jenž si snadno poradil s Taiwem, za kterého musel hasit nebezpečí Diawara. V 68. minutě pálil Nicuale z úhlu do boční sítě.

Největší příležitost OM spálil v 73. minutě Brandao. Tomu parádně na hlavu nacentroval zleva střídající Kaboré a Sorin fantasticky na brankové čáře zažehnal možnost vyrovnání. V 77. minutě pojistil tři body Auxerre svou druhou trefou v zápase Oliech. Z pádu mu dokázal do běhu nahrát Contout a keňský útočník neměl problém se skórováním.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Lille OSC 0:4

23.12.2009 19:00

Góly: 42. Eden Hazard, 51. Gervinho, 60. Pierre-Alain Frau (pen.), 72. Gervinho

Fanoušci Lille se musí jako o Vánocích cítit v poslední době snad pořád. Jejich tým jim totiž dělá pořádnou radost - stejně jako v minulých týdnech, i ve středu dostal jejich soupeř pár nepěkných dárků, konkrétně čtyři. Smutným týmem bylo dnes Nancy.

OSC se díky neuvěřitelné sérii šest výher v řadě (při ještě více neuvěřitelném skóre 23:3) posunulo již na druhé místo. Na vedoucí Bordeaux ale stále ztrácí devět bodů. Naopak Nancy dalo zapomenout na dvě předešlé výhry a opět prohrálo - proti Lille se ale popravdě není nyní čemu divit. ASNL tak kleslo o jednu příčku níže - na dvanáctou pozici.

Kanonáda začala opět ještě v prvním poločase. Ač domácí dlouho odolávali, po poločase prohrávali zásluhou Hazarda 0:1. Vše se pak nabalilo v půli druhé. V 51. minutě přidal další branku ve skvělé formě hrající Gervinho. Ještě hůře bylo v 59. minutě - červenou kartu viděl domácí Joël Sami, nařízenou penaltu pak proměnil Pierre-Alain Frau. Konečnou vystavil domácím v 72. minutě opět Gervinho. Byl to jeho šestnáctý gól v této sezoně.

První šanci zápasu si ale vytvořilo Nancy. Malongův zblokovaný přímý kop ale nakonec Landreauovi takové problémy nenadělal a bez problémů si pro něj doskočil. Hosté se ale brzy ujali iniciativy a dokonce se dočkali brzkého gólu. Adil Rami se trefil po přímém kopu Obraniaka, rozhodčí ale gól neuznal pro faul skórujícího hráče.

Těsně před úvodní brankou se zase z veliké vzdálenosti pokoušel Rio Mavuba, ale přestřelil. Stejný hráč pak byl i o pár minut později u osudové akce. Nacentroval na Gervinha, ten v pokutovém území objevil Hazarda. Mladý belgický záložník si míč zpracoval pravou a aby dokázal svou univerzálnost - doklepl balon do sítě druhou nohou - 0:1.

O dvě branky to bylo o zhruba dvacet minut později, oba góly od sebe totiž dělila poločasová pauza. V 51. minutě přidal svůj patnáctý gól v sezoně Gervinho - brankář Bracigliano vyrazil Fraovu střelu pouze k levé tyčce a tam již kanonýr z Pobřeží slonoviny číhal - 0:2.

O minutu později to mohlo být ještě horší, tedy pro domácí, hosté se fotbalem bavili, stejně jako jejich fanoušci. Obraniakův pokus zpoza pokutového území ale zastavilo až břevno. Na druhé straně po dlouhé době zahrozili také hráči Nancy. Konkrétně to byl Djamel Bakar, jeho volej přinutil zmrzlého Landreaua k pěknému výskoku.

Vše se zlomilo přesně po hodině hry. Frau se řítil pokutovým územím, zastavit ho chtěl Sami - ale neudělal to úplně ideálně a rozhodčí Vileo nařídil pokutový kop. Obránce, který se na hřiště dostal teprve o poločasové pauze, viděl navíc červenou kartu. K penaltě se postavil sám postižený a brankáře poslal zkušeně na druhou stranu - 0:3.

Mizerná předvánoční noc skončila pro Nancy v 72. minutě. To si totiž svou chvilku slávy užil opět Gervinho. Po pěkné kombinaci Hazarda s Obraniakem propasíroval míč mezi Braciglianovými nohami a radoval se z další drtivé výhry svého týmu. Dnes to bylo 4:0.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Valenciennes FC 3:2

23.12.2009 19:00

Góly: 23. Morgan Amalfitano, 46. Morgan Amalfitano, 67. Franco Sosa - 5. Johan Audel, 35. Gaël Danic

Fotbalisté Lorientu v tabulce před zimní pauzou předskočili svého soupeře Valenciennes, které zdolali v thrillerovém zápase 3:2. Hosté měli blízko nakročeno k sedmé výhře z venku, dvakrát v utkání vedli, když se v první půli trefili Audel s Danicem, dvakrát se na druhé straně ale podařilo vyrovnat Amalfitanovi a vítěznou trefu zařídil v 66. minutě hlavou Sosa.

Valenciennes vstoupilo do utkání skvěle. Už v páté minutě zabojoval o dlouhý nakopnutý balón Marchala útočník Audel, brankář Audard nešťastně centr podskočil, takže Audel měl naprosto volnou klec a pohodlně zakončil. Hosté byli při chuti i nadále, Audard musel rovněž zabránit ve skórování o čtyři minuty později Ben Kalfallahovi.

Domácím se podařilo srovnat stav ve 24. minutě. Brankář N'Dy Assembé pokus Diarry ještě stačil vyrazit, bohužel pro něj jen do běhu Amalfitanovi, který míč do poloodkryté branky dorazil. Jenže VA si ještě do poločasu vrátilo vedení. Deset minut před přestávkou si Danic na hranici ofsajdu hezky zpracoval centr Ben Kalfallaha, srovnal si míč na levačku a zamířil přesně k bližší tyči.

Amalfitanovi se ovšem minutu po hvizdu znovu podařilo vyrovnat. Gameirovi se volej příliš nepovedla, v malém vápně si však střela našla lorientského záložníka, který z blízkosti k tyči skóroval podruhé v zápase. Les Merlus hodlali utkání obrátit na svou stranu úplně, hodně blízko k tomu měl Koscielny, jenž napálil tyčku poté, co N'Dy Assembe nezachytil přímý kop Ducasseho.

Další varování VA vyslal znovu Amalfitano, jemuž v hattricku zabránil odkopem z brankové čáry Ducourtioux. Nakonec se aktivnější Lorient dočkal rozhodující branky v 66. minutě. Sosa si naskočil na rohový kop Vahiruy a hlavou zařídil domácím tři body. Stav 3:2 totiž vydržel až do konce utkání.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Montpellier HSC 1:2

23.12.2009 19:00

Góly: 84. Bafétimbi Gomis - 53. Victor Montaño, 86. Joris Marveaux

Claude Puel se musí bát. Vánoce si totiž jistě představoval jinak - nyní se rodina Puelových možná již nebude scházet jako rodina okolo kouče Lyonu, ale okolo nezaměstnaného trenéra. Olympique totiž znovu neuspěl - doma ostudně prohrál s Montpellierem.

Boj o Ligu mistrů tak začíná dostávat nové grády. Lyon spadnul až na šesté místo, naopak nováček soutěže se posunul na senzační třetí příčku. Pro l'OL se ale rozhodně jedná o veliké zklamání po letošní půl-sezoně. V minulém utkání tým pouze remizoval s Monakem, dnes to je dokonce prohra. A dokonce na vlastním hřišti. A dokonce proti konkurentovi v boji o poháry (nikoli již o titul). Naopak Montpellier zakončil úspěšný podzim báječným výsledkem. Před začátkem by to sice nikdo nečekal, ale HSC ještě může promluvit do boje o celkové prvenství v Ligue 1. A když ne to, tak alespoň v boje o pohárovou Evropu.

Za neúspěchem Lyonu stojí další nepovedený výkon, jenž svěřenci Puela předvedli. Montpellier byl celou první půli lepším týmem, gólově to ale dokázal zúročit až zkraje druhé půle. Jako první se trefil Victor Hugo Montano. A přestože domácí ještě dokázali v podobě Bafetimbiho Gomise osm minut před koncem vyrovnat, hostům bylo přáno více a v závěrečných minutách zařídil Montpellieru slavné vítězství Joris Marveaux.

Po mnoha vzdušných utkáních to vypadlo, že domácí konečně změnili svou taktiku. Pokoušeli se svého soupeře přehrát především rychlými narážečkami a jakémukoliv dlouhému nákopu se vyhýbali. Jejich hra po zemi ale zralé ovoce také nepřinesla. Vše jim totiž zkazila bakteriální defenziva hostů, jež pracovala opět navýsost kompaktně a neprůchodně. To znamenalo, že v úvodu utkání se v mrazivém počasí opravdu nebylo na co koukat.

Snad jediné vzrušení znamenal přímý kop hostů v podání Alberta Costy. Ten si vyhlédl neobsazeného Marveauxe a ten s velikou lehkostí překonal brankáře Llorise. Záložník hostů ale vybíhal z ofsajdové pozice, a jeho branka tak logicky nebyla uznána. Na první vážné ohrožení branky Montpellieru si tak mohli natěšení fanoušci ještě počkat. Nakonec se ale podle starého pořekadla dočkali, sic až v 18. minutě.

Aly Cissokho zkušeně zatáhl míč po levé straně, svým centrem oslovil spoluhráče Sidneyho Govoua. A ačkoliv byl jeho první kontakt s míčem ještě v pořádku, následná střela by mohla být k vidění leda tak v okresním přeboru. Další radosti Lyonu ale měly ještě přijít. Přímý kop Michela Bastose skončil v podobných dálavách, z podobné vzdálenosti pak pálil také Lisandro López. Ale pouze do zdi připravených hráčů.

První a poslední ohrožení Jourderenovy branky přišlo až v samém závěru první půle a opět u toho byl Lisandro. Tentokrát proškolil levou stranu César Delgado a svého kolegu z útoku našel lehounkým centrem. Argentinský kanonýr ale jako by své vlohy zapomněl v kabině a trefil pouze dobře stojícího brankáře.

Ani po přestávce se mnoho nezměnilo. Až tedy do 52. minuty. To Cyril Jeunechamp na levé straně vybojoval míč a křižnou přihrávkou nabídl šanci do této chvíle dobře stráženému Montanovi. Kolumbijský striker ale svému strážci utekl a pod rukou Llorise poslal míč do sítě - 0:1.

Lyon se bezmyšlenkovitě snažil dostat zpět do zápasu. Ale ani jakákoliv střídání Puelovi nepomohla - jeho tým byl bez pohybu a bez jakékoliv myšlenky. A osm minut před koncem přišel vyrovnávací gól. Ač by to nikdo nečekal, Lyon se dostal do šance a navíc ji i proměnil. Delgadův rohový kop dokázala sice obrana hostů odvrátit, míč ale do ohně vrátil Cissokho a z veliké blízkosti pak překonal Jourdrena střídající Bafe Gomis - 1:1.

Již to vypadalo na remízový zápas, ale l'OL svou nedůsledností v obraně darovali hostům i druhou branku. Costův přímý kop namířil na hlavu Marveauxe, jenž v době zakončení nebyl od brány dál než tři metry, a ten již s rukama nad hlavou mohl oslavovat unikátní výhru 2:1 nad francouzským gigantem.

Více informací k zápasu

Le Mans FC - AS Monaco 1:1

23.12.2009 19:00

Góly: 37. Anthony Le Tallec - 50. Chu-Young Park

Ježíšek si to rozdal se Santa Clausem a skončilo to remízou. Stejně jako dnešní duel mezi Le Mans a knížecím Monakem.

Domácím remíza jistě udělala velikou radost a pod stromečky budou ještě zítra zpívat vítězné chorály. Jejich tým se totiž po dlouhých měsících objevil mimo sestupové pásmo - a vydrží tak pěkně dlouho - minimálně do 16. ledna. Díky dnešnímu bodu totiž za sebou nechali Saint-Etienne, jenž podlehlo Lens. Zato pro Monako se o příliš příjemný dáreček nejedná. Po remíze s Lyonem přišla další dělba bodů a evropské poháry jsou již pět bodů vzdáleny.

Jako první se prosadili domácí. A jednalo se o velikou slávu, snad i zmrzlí fanoušci se při oslavách v 37. minutě mírně zahřáli. Jejich radost a nadšení ale netrvalo zase tak dlouho - pět minut po změně stran dal totiž zápasu konečnou podobu vyrovnávací brankou Park Chu-Young.

Stejně jako první branka, patřila i první šance utkání domácím. Pokus Thorsteina Helstada dokázal ale brankář Ruffier vyrazit. Dobíhající Le Tallec už ale míč zastihl ve špatném úhlu i pozici a branku netrefil. Le Tallec se chtěl ukázat v lepším světle, a proto se odhodlal k dalekonosnému pokusu z pětadvaceti metrů. Reputaci si ale nevylepšil, střela šla mimo. A ani později - v pozici, která by se dala nazvat gólovou - ani tehdy se mezi tři tyče netrefil.

Nakonec se ale Ježíšek či Santa Claus nad jeho snahou smiloval a bývalý hráč Liverpoolu se vytoužené branky dočkal - ve 37. minutě. Mathieu Dossevi z levé strany našel na druhé polovině úplně volného Helstada a ten vymyslel skvělou přihrávku na Le Tallece. Tomu stačilo již pouze nastavit nohu a vystřelit rukama do vzduchu - 1:0.

Ale domácím vedení příliš dlouho nevydrželo. Již v 50. minutě se totiž trefil Park Chu-Young. Pro toho to byla již šestá trefa v letošním ročníku. Francois Modesto našel pasem volného Parka a ten stříleným centrem přelstil Didiera Ovona - 1:1.

Oba týmy se poté snažily zaútočit na tři body. Herold Goulon střílel za Le Mans těsně vedle, jeho rána o pár minut později skončila opět o pár centimetrů mimo. Z pětadvaceti metrů se o překvapení Ovona pokoušel zase Yannick Sagbo - ale gabunský brankář se tentokrát nedal a míč lapil.

Poradil si i s pokusem aktivního Parka - ač až na brankové čáře. Blíže třem bodům ale nakonec bylo Le Mans - nejdříve Dossevi z pár metrů minul, poté se mohl za hlavu chytat Le Tallec. Touto částí těla totiž nastřelil pouze dobře stojícího Ruffiera.

Více informací k zápasu

RC Lens - AS Saint-Étienne 1:0

22.12.2009 21:00

Góly: 90. Eduardo (pen.)

Až devadesátá minuta rozhodla o osudu utkání mezi fotbalisty Lens a St. Etienne. V ní totiž fauloval Matuidi domácího Maoulidu, sám postižený pokutový kop proměnil a zařídil tak jediný gól zápasu. Hostům se tak rozplynul sen o tom, že by se domů mohli vracet s bodovým ziskem.

Gólman St. Etienne Janot se v brance rozhodně nenudil, už v osmé minutě vyzkoušel jeho pozornost Yahia a hned v zápětí musel hostující strážce svatyně řešit dorážku z kopačky Maoulidy. O chvíli později se ke střele znovu dostal Yahia, jeho pokus se však mezi tři tyče nevešel. Po půlhodině hry se Janot blýskl proti nájezdu osamoceného Boukariho.

Osm minut před poločasovým hvizdem vyslali hosté první a zároveň poslední střelu na branku, která mířila mezi tři tyče. S ranou Fernandese si ale bez problémů poradil brankář Runje.

Hosté v druhé půli přidali na tempu hru, na mužstvo Lens to však nestačilo. To si vytvářelo šance a bylo daleko aktivnějším celkem, ale žádnou z těchto příležitostí nedokázalo přetavit do gólového vyjádření. V poslední desetiminutovce mohli jako blesk z čistého nebe udeřit hosté, obrovskou šanci ale spálil Varrault, jehož hlavička mířila nad břevno domácí branky.

Už se zdálo, že i přes snahu Lens skončí utkání remízou, ale v závěrečných momentech utkání byl v šestnáctce faulován Maoulida a ten o chvíli později nařízenou penaltu sám proměnil. Fotbalová spravedlnost tak v pozdní úterní hodinu nespala a tři body přiřkla lepšímu z mužstvev.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux19141432:1243
2.Lille OSC19104537:1934
3.Montpellier HSC18103526:2133
4.Olympique Marseille1895430:2032
5.AJ Auxerre1995519:1532
6.Olympique Lyon1986531:2630
7.Paris Saint-Germain1985631:1829
8.FC Lorient1985629:2229
9.Stade Rennes1985624:1829
10.Valenciennes FC1984730:2628
11.AS Monaco1883720:2227
12.AS Nancy-Lorraine1982926:2926
13.RC Lens1975719:2426
14.Toulouse FC1974819:1625
15.FC Sochaux1781817:2125
16.OGC Nice1964920:3222
17.Le Mans UC 7219441117:2816
18.AS Saint-Étienne19441111:2616
19.US Boulogne18341115:3513
20.Grenoble Foot 3819141410:337

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (129)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zapas o ničem

Reagovat
smazaný uživatel

Sice smůla pro Saint Etienne, ale tři body tak zůstaly v Lens a to je hlavní.

Reagovat
smazaný uživatel

to St. Étienne je snad ještě horší v útoku než ten Grenoble... v průměru má tak dvě šance na zápas, co mám možnost vidět v sestřihách... hrůza !!!

Reagovat
smazaný uživatel

jinak se Lens podle mě naprosto v pohodě bude na jaře držet ve středu tabulky... touhle výhrou mě opravdu přesvědčilo, že záchrana se ho týkat v žádným případě nebude... má větší kvalitu než čtyři spodní týmy...

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě by se hodilo, aby v zimním přestupním termínu buď podepsali nějakého šikovného hráče nebo si dohodli někoho na hostovačku od předních týmů L1, takovej Tafer by se mi tam na rozehrání líbil. :)

Reagovat
jv

Jak je na tom vůbec Lans finančně v porovnáním se zbytkem ligue 1?Je alespon v první desítce?Kdyžtak napiš se kterými tými se to dá srovnat, určitě jim uškodil ten sestup co?

Reagovat
honziss

Ty vole Lille! Fantazie tohle, co letos nenácházím u West Hamu, to mi Lille nahrazuje 400%-ně.

Reagovat
honziss

Už druhé místo, ještě lepší. Teď by to chtělo, aby Bordeaux prohrálo.

Reagovat
terry

A prohrává.

Reagovat
terry

Tak už teda remizuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

poslední výsledky Lille, všechno výhry... 0:4, 3:0, proti Slavii 3:1, 0:4, 4:0, 4:3 (pak sice projra ve Valencii 3:1), ale předtím výhra v derby s Valenciennes 4:0... smekám kobouk, takovouhle kanándu možná nepředvádí žádný leckterý naprostý suverén okresního přeboru... druhá pozice naprosto zasloužená, i když po pár prvních kolech bych to sotva čekal...

Reagovat
domingo

Oliech

Reagovat
honziss

Za chvilku se tady objeví komentář Puel ven!

Reagovat
smazaný uživatel

Puel ven!

Reagovat
Arne

Prakticky kvůli němu jsem sem šel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Každý máme svého Zolu...

Reagovat
Bakary3

*Jarolíma

Reagovat
smazaný uživatel

To ne, Claude neni ubrečenec. :)

Reagovat
domingo

Pěkné zakončení podzimu

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille tragická... stačilo proměnit dvě šance a měli jste tři body... chválím Nicualeho i Contouta... oba maj nahrávku a hlavně bojovali... a jinak taky super defenzíva, OM se sotva přes ní probil, vlastně jen ta Brandaova hlavička bylo něco většího, co si domácí vytvořili...

Reagovat
domingo

Jj, ta defenziva je fakt výborná. Míň obdržených branek má jenom Bordeaux.

Reagovat
smazaný uživatel

neříkám, že je Oliech nějaký ostostřelec, ale ty dvě šance proměnil naprosto s přehledem... co třeba někdy spli Niculae... dneska vážně stačilo hrát zezadu, čekat na brejky, najít si skulinku (v obraně Marseille spíš velkou díru) a tu šanci proměnit...

Reagovat
smazaný uživatel

Gervinho

Reagovat
Liquid

šup s ním k nám do Chelsea Gervinho + Drogba + Kalou = Sloni v modrém

Reagovat
smazaný uživatel

a pri APN bude Chelsea bez utoku

Reagovat
smazaný uživatel

To Lille je vážně neuvěřitelný

Reagovat
smazaný uživatel

tak jo, aspoň ten Grenoble , ALLEZ PSG !

Reagovat
smazaný uživatel

Hoarau bude kedy fit ?

Reagovat
Shevchenko

Dogy roztrahí kohokoliv, kdo se jim postaví do cesty. Titul!

Reagovat
Liquid

Lyon nevyhrá Ligue 1

Reagovat
Liquid

Montpellier borci

Reagovat
božský John

Dele dopr, my jsme schopný hrát se sebesilnějšim mančaftem vyrovnaně,dokonce je i porážet,ale pak přijde nějaká srajda(typu ASSE nebo teď AJA) a jsme nahraný...fakt tomu nerozumim..bylo to za Geretse,je to i za Deschampse..

Reagovat
božský John

A jim navíc snad ani nehrál Jelen´a stejně nám dá góly nějakej Ivo ulich

Reagovat
honziss

Zajímavá asociace. Oliech -> ch na konci, l uprostřed -> Ivo Ulich. :-)

Reagovat
božský John

Si nemůžu pomoct,ale mně to přijde podobný..

Reagovat
domingo

Byl to jeho druhej a třetí gól za celou dobu, co u nás je

Reagovat
božský John

Debil

Reagovat
honziss

Ne, to byl Oliech. ;-)

Reagovat
božský John

Prašť jako uhoď..

Reagovat
smazaný uživatel

hrůza, co Marseille předváděla... je pravda, že ty dvě zranění jim uškodily na začátku, to je ale neomouvá, abysi stva něco vytvořily... neříkám, že AJA bylo lepší, ale řeknu to takhle: Prostě dobře jim tak za to, jak tragicky hráli...

Reagovat
božský John

Já tomu ale nerozumim..my prostě hrajem top fotbal, můžem se měřit takřka s každym, kádr máme výbornej..ale pak přijde takovej zápas,kdy hrajem s naprosto poprůměrnym týmem( ASSE,Nancy nebo teď AJA) a vyhoříme...za Geretse jsem na to byl zvyklej,ale že to bude i za Didiho jsem nečekal..

Reagovat
smazaný uživatel

loni Marseille utekl titul jenom kvůli její, když to tak řeknu, demenci... vůbec nevyhrálvali nad slabýma soupeřema doma, přesně jak říkáš... já nevím, mě přijde, že ten zápas mnohdy strašně podceněj... podle mě to je trošku v hlavách - Marseille myslí na titul a tyhle zápasy berou jako že se vyhrají a dohrají z povinnosti... protože jinak si taky neumím vysvětlit, jak v Lyonu můžou nastřílet pět gólů a proti St. Étienne ani jeden...

Reagovat
božský John

Kór když hrajou od 5. minuty v deseti, mam z toho stejnej pocit jako Ty..podle mě týmu chybí typickej šutér¨(Panděv by se mi líbil) Niang je marod a hraje na křídle a Brandao není prostě žádnej Torres..

Reagovat
smazaný uživatel

bez Nianga se mi zdá, že Marsielle nemá šťávu... to je prostě motor, dost šancí i připravuje... já nevím, mě se Brandao nikdy nelíbil... on se dostává do šancí, jenže na gól potřebuje tři tutovky... prostě to není žádnej Torres... tak Panděv je teď volnej hráč... ty máš zprávy, že by se o něj Marseille nějak zajímala? nebo je to jen tvoje zbožné přání?

Reagovat
božský John

Spíš zbožný přání, vem si, že Moro zatim teda zklamání, na křídle je Niang, kterej je prostě špica, na druhý straně hraje Baky, na kterýho nedám dopustit, co on odmaká...jinak kde nic tu nic...chce to posílit útok, poněvadž zálohu máme excelentní(i přes odchod Ben Arfy...). Obranu máme taky dobrou(i přes to, že Diawara udělá sem tam kiks)..ten tým je inak dborej..

Reagovat
smazaný uživatel

asi určitě... koncový hráč, to je asi to, co vám chybí... jako má Bordeaux třeba Chamakha... mě by se třeba líbil z Francie pro Marseille někdo z Valenciennes - Pujol nebo Audel... za hubičku be nebyly, ale oni dva už druhým rokem hrají v týmu perfektně a hlavně dokážou střílet góly...

Reagovat
božský John

Jj, ti nejsou špatní. Myslel jsem,že se tam chytne Šebo, ale oni jsou prostě jinde...kolik myslíš, že by stáli?

On by nebyl od věci ani třeba Gervinho( )

Reagovat
honziss

Gervinho teď rozhodně nebude odcházet, byl by sám proti sobě.

Reagovat
božský John

To mě nějak netankuje,mně se zas nelíbí, že to Lille hraje tak jak hraje

Reagovat
honziss

Líbit se ti to nemusí, já jsem z toho nadšený a díky tomu začínám nalézat v Ligue 1 čím dál větší zalíbení. :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Gloryhunter

Reagovat
honziss

No to si teda vyprošuju. :-) Lille mám rád už strašně dlouho, díky jejich výsledkům ale stoupá v mojí oblíbenosti hlavně celá liga. ;-)

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, já vím, že Dogám fandíš už dlouho.. Mimochodem bilance Lille v posledních 6-ti zápasech je neskutečná.. Docela rád bych věděl, jestli to někdy nějaké mužstvo v Ligue1 dokázalo.. Řekl bych, že ne.. skóre 23/3 za 6 zápasů.. Z toho 5 velmi těžkých soupeřů

Reagovat
honziss

K tomu ty tři góly inkasovali v jednom zápase, je to neuvěřitelné. Jinak já docela nechápu, jak takový hráč jako Gervinho mohl doposud hrát jenom za nějaké Le Mans a přestoupil zrovna do Lille. Nepochopím že po něm dosud nesáhl Lyon, Bordeaux nebo Marseille, nebo dokonce nějaký přední tým z PL nebo PD. Jako samozřejmě mi to nevadí, ale divím se tomu. :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Sešlo se to skvěle, Gervinho hrál už v Le Mans skoro nadpozemsky...Sledovaly jo lkuby jako Barcelona, Tottenham.. Pro něj to je další stupeň nahoru.. Lille za něj dali 6,5 milionu euro, což je víc než by nabízel jakýkoliv jiný klub.. Teď v létě bude ta situace jiná.

Reagovat
honziss

Wow, i Barcelona jo? No, abych pravdu řek, tak vlastně mě to ani nepřekvapuje. To byl ale setsakramensky dobrý kup. Stejně jako Landreau, Lille v létě posílilo fakt fantasticky. :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom jim odešel hráč, který byl v minulé sezoně naprosto nepostradatelný.. Lille má ve Francii skvělej skauting a nebojí se investovat i větší sumu peněz.. To se jim setsakramentsky vyplácí. jestli to bude takhle pokračovat, tak nikdo jiný než Lille ten titul vyhrát nemůže..

Reagovat
honziss

Tak za Bastose přibyla na účet myslím dost velká suma, takže třeba i díky tomu se vedení nebálo dát přes šest milionů za toho Gervinha a zaplatit i Landreaua. O titulu bych zatím moc nemluvil, ten náskok Bordeaux je pořád hodně luxusní a Lille nebude 4:0 vyhrávat až do konce ligy. Každopádně by to bylo fantastické a po tom druhém, potažmo třetím místu v letech 2005 a 2006 další obrovský úspěch. A taky definitivní zařazení mezi francouzskou špičku.

Reagovat
smazaný uživatel

V Ligue 1 není nikdy nic definitivního.. Může se klidně stát, že tenhle rok udělají titul a další se horko těžko zachrání..

Reagovat
honziss

Pochybuju, že by se tohle stalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně může.. Odejde Gervinho, Hazard, Obraniak, Cabaye a hlavně Rami.. a to si pak nemyslim, že bude lehký takovou ztrátu zalepit.. Sice bude hodně peněz, ale než si na sebe nový posily zvyknou, tak může být pozdě..

Reagovat
honziss

Nevím, ale pokud by se ten titul udělal, tak si nemyslím, že by tolik hráčů prchlo. Je to možné, ale věřím, že by je ten úspěch a vidina Ligy Mistrů přesvědčila ještě chvíli zůstat. Navíc si vem, že Lille v posledních letech častokrát přišli a veškeré své hvězdy a tahouny, ať už to byli Bodmer, Keita, Makoun nebo letos ten Bastos, a stejně se ten tým z toho dokázal vzpamatovat a aspoň o poháry hraje de facto pořád.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ano, jenže takový úspěch bude pro provinční klub typu Lille znamenat hlavně odliv hráčů.. A tentokrát to nebude jeden, dva nebo tři.. ale bude to třeba 5 hráčů základní sestavy..

Reagovat
honziss

A jsme zase na začátku, protože si myslím, že takový úspěch by právě smyl tu nálepku "provinční klub".

Reagovat
smazaný uživatel

No to nevím.. Bordeaux je v podstatě taky provinční klub.. Nemůžu čekat, že u týmu zůstane Blanc, Gourcuff, Tremoulinas, Wendel.. Ti prostě půjdou za lepším a pro Bordeaux to pak budou další roky bez úspěchu..

Reagovat
honziss

Tak samozřejmě myslím v rámci Francie.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to možná ano.. Ale i tak se tomu exodu nevyhnete..

Reagovat
smazaný uživatel

Od toho máš letní přípravu. Pokud by zůstal stejný trenér a koncepce, sehrát se nebude problém i při odchodu více hráčů. Akorát by byl problém, kdyby je nahradili kvalitativně horší hráči, no..:)

Reagovat
smazaný uživatel

nedovedu odhadnout, kolik by jeden z nich mohl stát... řekl bych, že něco kolem 2,5 - 4 miliónů euro za jednoho... přece jenom jsou to tahouni týmu... zvláště u Pujola... ale vážně, je to jen odhad...

Reagovat
božský John

Jinak na lephoceen.fr zas budou všecky možný spekulace co se týče přestupů(Articles-Tansferts) bývá tam i každodenní expres,kdo by mohl odejít,kdo přijít...dám příklad z 13.8. je to fakt dobře udělaný

http://www.lephoceen.fr/articles-OM/transferts/mercato-2009-2010-le-journal-du-mercato-jeudi-2664

Reagovat
domingo

AJA je nadprůměrnej tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Krásná liga

Reagovat
božský John

Tady každej může porazit každýho( ) navíc se hraje pěknej fotbal, zpravidla :)

Reagovat
smazaný uživatel

ta úroveň ligy opravdu strašně stoupla... je to nejvyrovnanějí liga v Ervropě, podle mýho...

Reagovat
Shevchenko

Bundesliga.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to souhlas určitě... ale v tabulce je to podle mě ještě trochu víc nahňácený tady ve Francii...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Kua, Grenoble se rozjelo a takhle si to poslední dobou kazí

Reagovat
božský John

Na titul to už asi hold nebude no..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Montpellier a Lille je asi jediny kdosi myslim ze ohrozi Bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

pořád nemůžu uvěřit tomu, že na třetím místě je HSC a to má ještě o jeden odehraný zápas méně... fakt bych to před sezónou neřek, že se nováček bude držet s těmi nejlepšími... viděl jsem ho hrát doma proti Bordeaux a musím uznat, že jsou právem tam kde jsou... hrajou strašně týmově, to se mi líbí, mají vyrovnané všechny řady... proti Bordeaux nehráli vůbec špatně... je to prostě skvěle namíchanej, silnej a pro soupeře hodně pálivej guláš...

Reagovat
smazaný uživatel

Lorient, Lens - snadný prachy. Miluju tuhle ligu <3

Reagovat
Shevchenko

90. Eduardo (pen.) - snadný prachy.

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GEGE

Spíš Lille s Bordeaux za ty kurzy to nešlo nezkusit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo kdy už získáme 3 body Pote

Reagovat
smazaný uživatel

Že by Nice našlo nového střelce :)

Reagovat
smazaný uživatel

Boulogne kousalo... na výhru Nice to dneska nebylo... ale Poté fakt borec, jako náhradník si takhle vstřelit dvě juilea v Ligue 1...

Reagovat
smazaný uživatel

Já právě poslední kola vůbec Nice neviděl a když už jsem si našel odkaz tak se mi nerozjel :( Poteho skoro vůbec neznám tkaže jsem rád, že se trefil :) Tak aspoň bvím že na výhru to nebylo no...Ale tyhle zápasy by i tak měli vyhrávat...Ale v poslední dově výsledkově a herně

Reagovat
smazaný uživatel

Poté je úplně neznámej hráč, nastoupil letos sedmkrát, z toho jen dvakrát v základu... a ty dva góly byly jeho premiérové... jako jo - když jsem koukal v sestřihách na jméno střelce, docela jsem se podivil...

Reagovat
smazaný uživatel

Z posledních 8 zápasů v lize jediné vítězství a to doma nad slabým Boulogne. Myslím, že to mluví za vše.

Reagovat
smazaný uživatel

pro mě je po výkonech Sessegnona a Gignace mužstvo Lyonu třetím největším zklamáním podzimu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

montpellier

Reagovat
smazaný uživatel

to bordeaux by už zas mohlo ztratt body konečně

Reagovat
onze

PSG . Aj ked musim uznat GRENOBLE ,napriek 4-inkasovaným golom hralo naozaj dobre. ALLEZ PSG !

Reagovat
smazaný uživatel

PSG by si za své výkony zasloužilo sestup

Reagovat
onze

A tebe je co ? Ale pekne si ma pobavil

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

14:15 Janov: S Fernandem jsme dohodnuti

Italský Janov se již domluvil na podmínkách smlouvy s 28letým záložníkem Fernandem Menegazzem z Bordeaux. "Včera jsme doladili podmínky s hráčem a nemyslím si, že bude takový problém vše dořešit s Bordeaux," potvrdil Enrico Preziosi.

Proč Fernando, proč? Není to zbytečný chodit z klubu, který má reálnou možnost postoupit z osmifinále LM a je ve své lize první o 9 bodů.. A nevěřím, že ho Bordeaux tak snadno pustí, příkladem budiž Chamakh..

Reagovat
Bakary3

Ten musí mít Janov hodně rád, jinak si to nedokážu vysvětlit..

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš má rád SeriiA..

Reagovat
Shevchenko

Tak třeba vyšší plat, lepší liga?

Reagovat
smazaný uživatel

No.. Zase o tolik to už není.. Navíc hraje v lepším týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Řikal jsem ti to.

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, ale ještě není nic jistýho..

Reagovat
smazaný uživatel

No já ti jen říkal, že Fernando tu nabídku neodmítne. :) Otázka bude, jak se k tomu postaví vedení Bordeaux.

Reagovat
smazaný uživatel

Měls pravdu..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

On sám chce do Janova, no myslím, že ten přestup je celkem jistota.

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já bych také rád zhodnotil pár přispěvovatelů ze stále se zlepšující diskuze k Ligue1.. Doufám, že nás čeká stále stejná porce zábavy jakou nám naše milovaná liga dopřává opravdu každé kolo.. Liga je vyrovnaná, stalo se pár zajímavých věcí.. a z nudné Ligue1, která byla pěknou řádku let, liga jednoho týmu se vyklubal nádherný motýlek barevný snad i na tom nejskrytějším místě..

Začnu zdejším mentorem.. Frankie_Yeah má opravdu hodně nakoukáno, díky čemuž pramení jeho velké znalosti k této překrásné lize.. Musím říct, že ačkoliv jako malý kluk, z nějakého mě neznámého důvodu, fandil Chelsea, tak je na svůj věk nesmírně vyzrálý a dokážeme se spolu bavit vždycky úplně o všem. Patří ke tvrdším diskutérům, který dokáže říct komukoliv svůj názor a dokáže si ho celkem rozumně obhájit.. Nedoporučuji s ním chodit pít, aniž byste s sebou nevzali pálky, nebo jakékoliv jiné "zbraně" k osobní obraně..

Sebyk, obrovský fanoušek Sparty, Atlétika a Bordeaux.. Nesmírně inteligentní kluk a intelektuální budoucnost naší republiky.. Dokáže krásně zhodnotit výkony mužstev.

Andulka.. Krásná dívka, která miluje fotbal.. A dokáže bez přestávky jíst hodinu a čvrt salát s čekankou. Obdivovatelka Lyonu, Marseille, PSG, Lille... A Slávije.. Škoda toho posledního, jinak je to ideální partie.. A nečekaně sestra Sebyka..

onze.. Zdá se, že až fanatický fanoušek PSG, ale nemyslím si, že by tomu opravdu tak bylo.. O Ligue 1 má velké znalosti i když k naší škodě se zde moc nevyjadřuje..

Thimpu.. Redaktor.. Myslím, že jeho znalosti k Ligue1 jsou zde asi spolu s Frankiem ty největší, má nasledováno určitě hodně a jeho články jsou velmi čtivé.. Myslím, že je to opravdu talentovaný redaktor.. Jen tak dál

Domingo- Zarputilý fanoušek Auxerre, dokáže velmi hezky ironicky povzbudit své mužstvo v době kdy se mu zrovna nedaří.. Jeden z lidí, kteří zde táhnou zdejší oblíbené OT diskuze, má velký přehled nejen o fotbale.. Obzvláště v hudbě a katechismu asi nedostižný

Danek-Běla.. Dlouhodobý fanoušek Nice, což je tým, který víceméně skoro nesleduju.. Takže budu rád za kdejaké info, kterým sem bude přispívat

BJ.. Na to kolik mu je, tak má nesmírnej všeobecnej přehled, v jeho věku jsem zdaleka takový neměl.. Chválím ho i za jeho info u švýcarské ligy.. Tenhle Jablonečák teď ve svým městě určitě prožívá krásné dny.. Doufám, že někdy i z té dálky se přijedete podívat jak to čutaj v okolí Prahy.. Jinak samozřejmě fanda OM..

honziss..Toho tu budeme vídat teď asi častěji než jindy.. Dogám se daří.. Jinak spíš určitě fanda WHU..

Gattuso, M11 a další.. Fanoušci PSG, nikdy jsem moc nepobral proč zrovna fandové tohoto týmu mají v naší republice takové zastoupení, ale budiž.. Každopádně svoji přispěvovatelskou kvalitu ukazují zejména v Serii A.

Tak určitě jsem na někoho zapomněl, tímto se mu už předem omlouvám..Doufám, že to nebude brát za zlé.. Svým kouskem do diskuze se občas zapojí i taková jména jako Getzo5, dolar, herbage, Trewinn, xyonek, fantomas apod.

Závěrem bych rád poděkoval zdejšímu serveru a jeho adminům, že dělají nejlepší web o fotbale v téhle republice a jak je vidno, tak i na Slovensku Veselé Vánoce a šťastný Nový rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc hezké shrnutí, Márty, klobouček a také se přidávám s přáním, ať v budoucnu diskuse u článků o L1 jen kvetou.

Reagovat
honziss

Reagovat
smazaný uživatel

, co na to říct ? jedinej prvoligovej klub Paříže si holt zaslouží podporu...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak kvůli tomu to je.. No nevím, raději bych fandil jakémukoliv jinému klubu z Paříže než zrovna PSG, ale to je každého věc komu fandí.. Teda pokud to není Chelsea, nebo Slavie.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

...Jen bych chtěl dodat, že mi tu chybí Ugljan a jeho Tipy a Analýzy.. Vždycky jsme si u nich dobře poklábosili a navíc mu to vycházelo neskutečně přesně..

Reagovat
domingo

To zní, jako kdybych byl nějakej fanatickej křesťan

Reagovat
domingo

(ale jinak hezký )

Reagovat
smazaný uživatel

Nehledej v tom skrytý souvislosti..

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

já ani nevím, kdy jsem si PSG oblíbil... když se prostě řekla francouzská Ligue, vždy to pro mě bylo jen PSG... pochopitelně by měl někdo zhodnotit také martyho, jehož jméno nechybí snad u žádného souhrnu, tak se toho ujmu... fanoušek francouzského překvapení z Bordeaux, který stejně jako letos moc své oblíbence kritizovat ani nemusí... že má přehled v týmech jako je OM, Lyon, PSG nebo Rennes, snad ani nemusíme dodávat... jinak jestli očekáváte dlouhou pauzu Ligue 1, nic takového - už 13. ledna se dohrávají dvě odložená kola... přeji roněž této zajímavé soutěži, ať pokračuje v rozkvětu...

Reagovat
božský John

Dík za souhrn, moc pěknej :)

Reagovat
onze

Pozdravujem vsetkych fanusikov LIGUE 1 a PRAJEM STASTNE A VESELE ! Ak mate zaujem ,tak vas pozyvam na stranku PSG cz/sk : http://paris-sg.wgz.cz/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele