Ligue 1 - preview 18. kola

15.12.2017, 08:54, aktualizováno 17.12.2017, 08:35
Previews
Nice se dostává do formy a další výhru může zaznamenat proti Bordeaux, které naopak kráčí od nezdaru k nezdaru. Nantes je favoritem souboje s Angers, osmnácté kolo zakončí večerní šlágr mezi Lyonem a Marseille...
FC Nantes - Angers SCO  (neděle 15:00)
Nantes v posledních dvou duelech zbytečně i smolně ztratilo body, takže se Monaco, Lyon i Marseille vzdálily. Angers se naopak hodlá vyškrábat ze sestupového pásma.

Dodat sebevědomí by mohl postup v rámci Coupe de la Ligue, byť tam svěřenci Stéphana Moulina porazili tím nejtěsnějším možným rozdílem FC Mety. "V pohárových duelech se počítá akorát vítězství. Rádi bychom bývali naplno bodovali i v lize proti Montpellieru, nicméně tenhle postup mě těší, i když nebyl úplně přesvědčivý."

Trenér má k dispozici kompletní kádr kromě Baptiste Santamaríy a Flaviena Taita, avšak do hry se vrátí Karl Toko Ekambi. Větší porci minut by mohl odehrát i Angelo Fulgini, jediný střelec vzpomínaného střetnutí. Nantes ovšem na Angers zahrát umí, i když zdaleka ne vždycky to byla suverénní vítězství.

Claudio Ranieri se teď se svou skvadrou může plně soustředit na Ligue 1. Naposledy to ale nevyšlo proti Nice. Dokonce před domácími příznivci, což se za předchozích šestnáct kol stalo pouze jednou, konkrétně ve druhém kole proti Marseille. Defenziva Les Canaris teď sice nefunguje úplně na jedničku, ale přesto zůstávají favoritem.

"Hráli jsme dobře s balonem i bez balonu. Jenže se nám nedařily finální přihrávky a střely. S některými věci jsem tedy spokojený, s jinými ne. Ten první gól jsme dostali kvůli nekoncentrovanosti. A ten druhý je prostě Balotelli. Každý ví, co dokáže. Štěstí, že ho předtím stihnul vychytat Tatarusanu. Musíme prostě dál pracovat a zlepšovat se!" hodnotil italský trenér.

Z jeho svěřenců zůstává mimo akorát Khalifa Coulibaly. Alespoň na lavičce náhradníků by měli být připraveni René Krhin a Préjuce Nakoulma, jenž nedostává tolik příležitostí, jako za dob Sergia Conceicaa. Po jednozápasovém odpočinku by měl znovu na levém kraji obrany řádit Lucas Lima. V základu se s největší pravděpodobností obejeví i Diego Carlos, Valentin Rongier a Nicolas Pallois. V Nantes si na SCO věří, takže to pro hosty rozhodně na Stade de la Beaujoire nebude snadné pořízení.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.24 - 4.08
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - Girondins Bordeaux  (neděle 17:00)
Nice vyhrálo poslední dva zápasy a předvést se bude chtít i doma proti Bordeaux. Do velice dobré formy se dostal Mario Balotelli, na něhož bude kouč Favre sázet i tentokrát.

Les Aiglons trochu se štěstím zvládli osmifinále Coupe de la Ligue, když na penalty přehráli Lille. "Míč na svých kopačkách jsme měli velice často, ale nedokázali jsme si vytvořit žádné vyložené příležitosti. Naštěstí Yoan Cardinale zastavil dvě penalty, což bylo rozhodující. Myslím, že na tu další si i sáhnul, ale nezastavil ji. Jsem rád za něj i za celý tým, ale tímto utkáním se asi nebudeme už dlouho zabývat," prozradil švýcarský lodivod.

Ve zbývajících dvou duelech by mohl svůj tým výrazně přiblížit na dohled pohárových příček. Pomoc nemůže čekat akorát od Mickaela Le Bihana a Arnauda Lusamby. Plnou porci minut zřejmě nebude připraven odehrát ani Christophe Jallet, takže levou stranu obrany by mohl obhospodařovat Maxime Le Marchand. Prostor od úvodní minuty by měl dostat i méně využívaný Malang Sarr.

Pro Les Girondins bylo naopak osmifinále zmíněné soutěže konečnou. Nad jejich síly byl celek z Toulouse. "Pořád zbývají ještě dva zápasy. V nich hodláme podat co nejlepší výkon, abychom dosáhli na další body, a pak se uvidí, kde první polovinu sezony zakončíme. Teď se prostě musíme plně koncentrovat na Ligue 1!" řekl odhodlaně Gourvennec.

Postrádat bude akorát Gaetana Labordeho a o startu trojice Malcolm, Alexandre Mendy a Igor Lewczuk se teprve rozhodne. V základu by se měli objevit Otávio a Vukašin Jovanović.

Younousse Sankharé zatím neprožívá nejlepší sezonu, takže patrně začne pouze na lavičce. Bordeaux má v poslední době potíže se střílením branek. Nice by tedy k výhře mohla stačit klidně jediná Balotelliho trefa.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.40 - 3.27
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Šlágrem předposledního podzimního kola Ligue 1 bude rozhodně střetnutí třetího Lyonu se čtvrtou Marseille. Oba celky mají na kontě stejný počet bodů a oba mají v této sezoně veliké ambice. V Parc Olympique Lyonnais se tedy čeká fotbalová podívaná se vším všudy.

"Sehráli jsme naprosto parádní zápas. V prvním půli jsme možná mohli být o něco přímočařejší a ve druhé se od nás ve dvou případech, kdy jsme nastřelili tyčku, odklonilo štěstíčko. Ale dali jsme tři branky, z nichž dvě zařídil náš střední útočník Valére Germain, takže doufám, že přestanou ty spekulace o tom, jestli je pro nás platným hráčem. Vytvořili jsme si dost příležitosti a od začátku do konce jsme měli ten duel pod kontrolou," nechal se slyšet Rudi García.

"Chceme udržet krok s Lyonem a s Monakem, ale před zápasem jsem svým svěřencům říkal, že se musíme v první řadě soustředit sami na sebe. Hráli to, co jsem od nich očekával a bylo na nich vidět, že je ta hra baví. Nejraději bych byl, kdybychom takhle hráli pořád, ale vzhledem k tomu velikému počtu utkání to asi nebude možné," dodal v zápětí.

Ani jeden z týmů nemá větší problémy se zraněními. Grégory Sertić bude možná připraven naskočit z lavičky náhradníků. Na straně Les Gones nezasáhne do hry akorát Bertrand Traoré. Marseille se nadále vrací Florian Thauvin, Adil Rami, Luiz Gustavo i Dimitri Payet. Rovněž Bruno Génésio teď hodně rotoval sestavou, aby hráči nebyli příliš unavení.

Vyplatilo se to před týdnem proti Amiens, v osmifinále Coupe de la Ligue už nikoliv. Na druhou stranu v této soutěži už nefiguruje ani Marseille. "Proti Montpellieru se nehraje snadno. Rozhodně jsem do základní sestavy nepostavil tým kadeřníků, jak jsem si někde přečetl. Pouze jsem chtěl dát příležitost těm, kteří toho zatím mnoho nenahráli," prohlásil Génésio po porážce 1:4. Tohle ale patně bude naprosto jiný zápas.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.77 - 3.61
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Rennes - Paris Saint-Germain  (sobota 17:00)
Přesně v pravou chvíli přivítá francouzské Rennes největšího favorita Ligue 1 Paris Saint-Germain. Les Rouge et Noirs, kde dělá brankářskou jedničku český reprezentant Tomáš Koubek, mají výtečnou formu, za osm kol je zdolal jen Štrasburk, což je příznačné, protože tento soupeř "popravil" i Pařížany.

Ano, nováček soutěže ze Štrasburku je společný jmenovatel obou soupeřů. Právě Štrasburk zapříčinil první porážku PSG v sezoně vůbec a byl jediný, kdo za posledních osm kol porazil i Rennes.

Domácí tým odstartoval fantastickou sérii závěrem října, kdy zdolal Lille nejtěsnějším rozdílem. Podobně si pak vedl i o týden později s Montpellierem a následně i s Bordeaux. Rennes patří v tabulce už šesté místo a mohlo být ještě lépe, kdyby zrovna v minulém kole překvapivě neztratilo remízou 1:1 v Métách. Pravdou je, že na půdě posledního týmu francouzské soutěže mělo vůbec co dělat. Po trefě Florenta Molleta dlouho prohrávalo a remízu zařídil až dvě minuty před koncem Firmin Mubele. V týdnu si ale domácí spravili chuť postupem v poháru přes jiný slavný celek Olympique Marseille.

Les Rouge et Noirs budou i v zápase s PSG spoléhat na dobře fungující obranu v čele s Tomášem Koubkem, pro něhož bude velkou výzvou hájit svatyni před magickým ofenzivním triem Mbappé, Neymar, Cavani.

Sílu PSG netřeba znovu připomínat. Pařížané suverénně vedou celou soutěž, když na čele mají už ohromný jedenáctibodový náskok. Vyjma zmiňovaného Štrasburku je v domácí soutěži nikdo jiný nepokořil. Mimochodem se Štrasburkem si to Pařížané vyřídili ve středu v Coupe de la Ligue a zvítězili 4:2.

Navzdory skvělé formě domácích bude i tak velkým favoritem PSG. Za posledních pět let prohrál favorit s domácími jen jednou jedinkrát.

Domácí budou oslabení o Ismaila Sarra, Sanjina Prcice či Brandona. Ani kádr Paříže není zcela kompletní. Zdravotní obtíže měli v minulých kolech Thiago Motta, Thiago Silva, Layvin Kurzawa nebo Adrien Rabiot. Start ani jednoho z nich není jistý.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Koubek - Zeffane, Mexer, Gelin, Traoré - André, Siliki - Maouassa, Gourcouff, Bourigeaud - Khazri
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Áreola - Meunier, Marquinhos, Kimpembe, Yuri - Pastore, Veratti, Draxler - Neymar, Mbappé, Cavani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 16.10 - 7.57 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SM Caen - EA Guingamp  (sobota 20:00)
Caen s Guingampem se nacházejí ve středu tabulky, kde by se rozhodně chtěli pohybovat po celý průběh této sezóny. Jestli ještě před několika týdny dělila oba týmy poměrně slušná mezera, teď se situace značně vyrovnala. A to proto, že se domácím z ničeho nic přestalo dařit, zatímco hosté ze své krize evidentně dokázali vybřednout.

Klub ze severu Francie aktuálně neprožívá úplně nejlepší období. V Ligue 1 prohrál dvakrát za sebou a v úterý vypadl i z Ligového poháru, když nestačil na favorita z Monaca. Poněkud horší zprávou je, že se Caen trápí v útoku. Od konce listopadu ve čtyřech utkáních totiž skóroval jen jednou, paradoxně proti favorizovanému Lyonu.

Trenér Patrice Garande ví, že koncovku bude muset jeho mužstvo co nejrychleji vylepšit. "Nejsme dost agresivní, nedáváme góly, protože nejsme důslední," pojmenoval jasně nynější potíže. "Před týdnem v Toulouse jsme měli zápas pod kontrolou. Hráli jsme dobře, šance jsme si vytvářeli. Ale vstřelit branku jsme nedokázali," hodnotil minulé ligové klání.

Domácím by se do sestavy měl vrátit Adama M'Bengue, který si už odpykal svůj karetní trest, mimo hru jsou naopak Hervé Bazile spolu s Vincentem Bessatem. Otazník pak visí nad startem Juliena Féreta, Youssefa Aït Bennassera, Romaina Genevoise a Jeffa Louise. Po utkání s Monacem zřejmě dojde na rotaci v základní jedenáctce.

EAG ještě nedávno pomalu a jistě zabředával do záchranářských starostí, a byť pořád na sestupové příčky disponuje pouhým tříbodovým náskokem, jeho situace je rozhodně o dost lepší. V uplynulých pěti kolech prohrál pouze v Marseille, od té doby získal bod s Montpellierem, vyhrál na půdě Troyes a jasně smetl Dijon.

Abdoul Camara, Étienne Didot a možná i Jonathan Martins Pereira, to je výčet marodů na straně hostujícího celku. "V posledních týdnech jsem hráčům pomáhal k tomu, aby získali zpět ztracenou sebedůvěru. Kvalitu jsme totiž neztratili," povídal kouč Antoine Kombouaré. "Chci, abychom byli disciplinovaní. A musíme také více bodů získávat venku."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.19 - 3.37
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dijon FCO - Lille OSC  (sobota 20:00)
Na rozdíl od Lille měli fotbalisté Dijonu v týdnu volno a mohli přemýšlet o svém výkonu z minulého kola, ve kterém schytali čtyřbrankový debakl od Guingampu. I když jsou oba celky od sebe vzdálené pět míst, půjde o záchranářský duel.

Dijon má totiž k dobru jen tři body, takže případná porážka s Lille by jistojistě znamenala propad tabulkou a dost možná právě na sestupové příčky. Jak už bylo řečeno, domácí se vzpamatovávají z těžkého debaklu, který jim uštědřil Guingamp. Do té doby ale nebyla forma domácích vůbec špatná, právě naopak. Pět výher za sedm zápasů vytáhlo Dijon z nejhoršího.

Lille má za sebou nepovedený týden. Nejprve dle očekávání nestačilo v lize na favorizované PSG a následně vypadlo i z Ligového poháru, když nestačilo na Nice. Orli z francouzské riviéry postoupili až po penaltovém rozstřelu.

Vypadnutí z poháru je samozřejmě nepříjemností, nicméně hlavní úkol je beztak zachránit nejvyšší soutěž a zde by se mohla absence pohárové účasti jevit jako výhodnější. Lille totiž není v žádném dobrém rozpoložení, v lize je až na osmnáctém místě, což by na konci sezony znamenalo baráž o sestup.

Dijon sehrál s Lille od roku 2011 jen čtyři utkání a ani jednou nevyhrál. První body uhrál až v lednu tohoto roku, kdy doma na Stade Gastón Gerard remizoval 0:0.

Do hry určitě nezasáhne potrestaný Oussama Haddadi a nebude jedinou absencí. Dalším je Wesley Lautoa, jenž laboruje se zraněním. Lille hlásí jen jednu ztrátu a tou je Rominique Kouame.
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Reynet - Rosier, Djilobodji, Yambéré, Chafik - Sliti, Abeid, Amalfitano, Chang-Hoon - Said, Tavares
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Malcuit, Soumaoro, Alonso, Ballo-Touré - Mendes, Amadou, Maia - Ghazi, Ponce, Benzia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.29 - 3.44
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Montpellier HSC - FC Metz  (sobota 20:00)
Na první pohled jednoznačná záležitost pro Montpellier, na druhý ale přeci jenom těžká práce. Jakkoliv jsou Méty poslední, bude to proti nim hodně nepříjemné. Zvláště, když už Méty v minulém kole sahaly po vítězství.

Dvě minuty před koncem je o tři body proti Rennes připravila branka Firmina Mubeleho. Pro Méty bezesporu velká škoda, protože ani na jedenáctý pokus nedokázaly podruhé v sezoně zvítězit a zůstávají beznadějně na posledním místě tabulky Ligue 1. Hosté v rámci 18. kola zavítají na horkou půdu stadionu de la Mosson a rádi by konečně překvapili.

Jenomže Montpellier se dostává do dobré formy, což v relativně krátkém časovém úseku hned dvakrát poznal věhlasný Olympique Lyon. Les Gones nejenže Montpellieru nedali doma gól (liga) a remizovali 0:0, ale venku dokonce schytali debakl 1:4 (Coupe de la Ligue). Montpellier v Coupe de la Ligue kraloval a zaslouženě si zajistil postup do další fáze.

Také v lize je jeho forma zajímavá. Celkem neprohrál už šest kol, na druhou stranu hned pětkrát remizoval. Dělba bodů je u HSC oblíbenou disciplínou, v sezoně už plichtil osmkrát. Více remíz má už jen Angers, kterému se to povedlo devětkrát. Arménský kouč ve službách francouzského celku Michel Der Zakarian tak může být s dosavadními výkony svých svěřenců spokojen.

Montpellier bude muset oželet start Giovanniho Sia, kterého trápí svalové zranění. Pro kouče Michela Der Zakariana je to jediná absence. Méty jsou na tom hůře, do zápasu vůbec nezasáhne trio Jallow, Balliu, Dossevi.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Mendes, Hilton, Mukiele - Roussillon, Lasne, Skhiri, Aguilar - Sessegnon - Ninga, Mbenza
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Kawashima - Rivierez, Philipps, Niakhaté, Assou-Ekotto - Poblete, Cohade - Mollet, Thill, Niane - Roux
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.26 - 8.23
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Strasbourg - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Nováček ze Štrasburku si ve své premiérové sezóně vede zatím nad očekávání slušně. Z posledních pěti zápasů vytěžil v podstatě maximum, třikrát zvítězil a ve dvou případech uhrál remízu. Nyní doma přivítá hráče FC Toulouse.

V posledním sedmnáctém kole si Štrasburk bez absolutně větších problémů poradil s Bordeaux a kolo před tím dokonce popravil giganta Paris Saint-Germain. V obou zápasech se u gólových situací nacházel útočník Bahoken. V Coupe de la Ligue si už podruhé nováček ze Štrasburku sice s PSG poradit nedokázal. I když dokázal vstřelit dvě branky, nakonec Paris Saint-Germain zvítězilo 4:2. I tak to ovšem na skvělých výkonech Racingu nic nemění.

To FC Toulouse zatím o povedené sezóně příliš mluvit nemůže. Doposud zatím řešilo spíše existenční starosti s udržením v nejvyšší francouzské soutěži. Na štěstí si Toulouse v posledním kole poradilo doma s SC Caen. Přitom byl tento zápas po celou dobu poměrně vyrovnaný, nakonec se však štěstí přiklonilo na stranu domácího mužstva, i díky proměněné penaltě Gradela. No a doma v poháru Toulouse dokonce porazilo Bordeaux a postoupilo do dalšího kola.

Dá se očekávat vyrovnaný zápas, kde se bude bojovat o každý centimetr hracího pole.

Štrasburku by měli chybět pravděpodobně zranění Aaneba, Corgnet, Foulquier a Zohi. Toulouse by mělo nastoupit bez větších ztrát.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.36 - 3.48
více informací
ES Troyes - Amiens SC  (sobota 20:00)
ES Troyes se zatím zkrátka nedaří. Z posledních pěti utkání mužstvo Troyes prohrálo čtyři zápasy a pouze v jediném případě bodovalo, a to ještě s předposledními Angers SCO. Nyní doma přivítají Amiens SC.

Naposledy si hráči Troyes nedokázali poradit venku s Monakem. Přitom všechno naopak nasvědčovalo tomu, že se v sedmnáctém kole postarají o skvělou senzaci a Monako venku překvapivě poradí. Vedli totiž zásluhou dvou branek útočníka Hyun-Jun Suka už 2:0. A všechno byla na skvělé cestě vyhrát toto důležité utkání. V 70. minutě si ale ovšem srazil do vlastní sítě míč Deplagne, což hráče Troyes obrovsky rozhodilo, protože hned 85. minutě inkasovali po brance Carrilla podruhé. Stejný hráč v 88. minutě dílo dokonal a AS Monako nakonec díky parádnímu obratu v posledních minutách zvítězilo.

Mužstvu Amiens SC se úvod sezóny poměrně povedl a díky pravidelnému sbírání bodů se nachází v bezpečné polovině tabulky. Nicméně v posledních dvou zápasech to zas tak ideální nebylo. Nejprve Amiens prohrálo se Stade Rennes a a v minulém kole doma podlehlo Lyonu.

Zvláštní na tom je fakt, že Amiens prohráli poslední zápas podobným způsobem jako jejich sok ES Troyes. Také totiž vedli zásluhou Gakpého, nakonec se však Lyonu podařilo nepříznivý vývoj utkání otočit a připsal si na své konto výhru v podobě 2:1.

Amiens si alespoň spravili chuť v pohárovém zápase s Tours FC, kde se jim podařilo vyhrát a postoupit do dalšího kola. Obě mužstva ale vstupují do zápasu s faktem, že v posledním ligovém utkání měli vítězství na dosah, ale nakonec se jim však vyhrát nepodařilo a o vítězství v posledních minutách přišla.

Troyes by měl chybět Dingome, na straně Amiens by neměli nastoupit zranění Bodmer a Fofana.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.64 - 3.24 - 2.97
více informací
AS Saint-Étienne - AS Monaco  (pátek 20:45)
Trápící se St. Étienne čeká na své vítězství už osm zápasů v řadě, prakticky během tří měsíců spadlo do dolní poloviny tabulky a barážové osmnácté příčce je vzdálené jen na rozdíl dvou bodů. Napravit si reputaci proti Monacu bude pochopitelně hodně složité. Obhájce titulu se totiž po neúspěšné Lize mistrů evidentně znovu dostal do pohody.

Nejhorší období prožil hostující celek v půlce listopadu. Tehdy si totiž připsal na své konto tři porážky v řadě, padl s Lipskem a v Ligue 1 také s PSG a Nantes, a když do statistik nezahrneme rovněž debakl v Portu, kde hrála značně obměněná sestava, v lize od té doby skolil Angers i Troyes a v Coupe de la Ligue naposledy přehrál Caen.

Pryč jsou ty časy, kdy základní osu ASM tvořili Kylian Mbappé, Bernardo Silva, Benjamin Mendy a Tiemoué Bakayoko, kteří v létě odešli jinam. Kouč Leonardo Jardim stále hledá optimální složení, nahradit přitom loňskou mistrovskou sestavu se mu zřejmě nikdy plně nezdaří. Na první PSG ztrácí Monaco v tuhle chvíli propastných devět bodů.

Jestli se v minulém ročníku těžko do základu prosazoval útočník Guido Carrillo, letos dostává určitě o poznání větší prostor. Svou brankou mimochodem v Ligovém poháru pomohl vyřadit Caen. "Je to výjimečný chlap, který na sobě tvrdě pracuje. Není důležité hrát vždycky a pořád, ale hrát dobře. A to Carrillo splnil," pochvaloval si monacký stratég.

Oproti domácímu poháru by se do úvodní jedenáctky měli proti St. Étienne vrátit Falcao i Thomas Lemar, kteří v úterý pouze střídali, na lavičce by pak měli zůstat Keita Baldé i Stevan Jovetič a přenechat místo právě ve slušné formě hrajícímu argentinskému forvardovi. I nadále bude mimo hru kvůli poraněnému kolenu Youri Tielemans.

ASSE v posledních několika týdnech pořád hledá svou ztracenou tvář. Jak parádně si vedl na začátku sezóny, tak velmi špatně působí v druhé polovině podzimu. Přítomnost trenéra Juliena Sablého, jenž nahradil odstoupivšího Óscara Garcíu, zatím není ku prospěchu věci. Bídný výkon přitom jeho mužstvo předvedlo i před týdnem v Marseille.

A to mu navíc nyní kvůli zranění budou chybět klíčové postavy Loïc Perrin a Romain Hamouma, zraněný je také Ole Selnaes, a vykartovaní jsou Bryan Dabo a Léo Lacroix. "Nemohl jsem přijmout, co jsem proti Marseille sám na vlastní oči viděl. Klub je v nebezpečí a bojuje o záchranu. Tam nepatříme," čertil se po minulé prohře Sablé.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.87 - 3.89 - 1.77
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain17142151:1344
2.Olympique Lyon17105242:1935
3.AS Monaco17112440:1835
4.Olympique Marseille17105235:1935
5.FC Nantes1783616:1827
6.Stade Rennes1774622:2025
7.Montpellier HSC1758414:1023
8.OGC Nice1772822:2823
9.SM Caen1772811:1823
10.EA Guingamp1764719:2322
11.Amiens SC1763816:1921
12.Racing Strasbourg1756622:2721
13.Dijon FCO1763824:3121
14.Girondins Bordeaux1755722:2620
15.AS Saint-Étienne1755717:2720
16.Toulouse FC1754816:2319
17.ES Troyes1753918:2418
18.Lille OSC1753916:2618
19.Angers SCO1729619:2715
20.FC Metz1712147:335

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (35)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm...cítím žeby 2:2 ? a nebo skončí několikamesiční neporazitelnost v lize a 2:1 pro Lyon.

Reagovat
mastakillah

Fekir

Reagovat
Seydou Doumbia

Mandanda krása ale pro jeho dobro bych po zápase vycestoval ze země jinak to s dalším žitím nevidím růžově.

Reagovat
juninho8

Vďaka Steve.. Ale netreba prestať hrať

Reagovat
Seydou Doumbia

fantastický Lopes ale

Reagovat
smazaný uživatel

Můžete říct, že hrajete zatím to co Vám stačí ale když odmyslíme chybu steva tak herním projevem a šancema si zatím zasloužíme vést 2:0

Reagovat
Seydou Doumbia

Bohužel až na gól Mandandy a polo šanci Mariana to je hra na jednu branku. A jelikož to co na nás hrajete je naše slabina tak pokud budeme hrát stejně i ve druhém poločase, tak minimálně jeden gól dáte...Lopes tam může chytat infarkty jak chce

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli to tak bude pokračovat tak věřím, že jeden tam musi padnout. Ale zase máte proste kvalitu takže proste spíš čekám že ještě jeden dáte a takže to podle meho fakt skonči 2:1.

Mimochodem je mi to líto, protože jsem chtěl vědět jak na tom ty týmy jsou zoči voči. Takhle je mi to líto protože jenom bránite a nic nehrajete kromě Lopese.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jinak ale nevím zda cíl byl od prvních minut bránit jednogólový náskok.

Reagovat
juninho8

stary "dobry" lyon....vzdy ked sa vedie o jeden gol tak sa betonuje a zvacsa to nevydrzi

Reagovat
Israha

Zápas brankářů. Lopes drží klíčovými zákroky, Mandandu někdo vyměnil za oživlý cedník...

Reagovat
juninho8

Tak nejak ale herne je lepsie jednoznacne OM....to treba priznat.....zatial je ten stav pre nas prilis dobry....

Reagovat
Israha

No to jsem tak mezi řádky chtěl říct. Že herně na hřišti v podstatě nejste, zato brankáři promlouvají do skóre na obou stranách

Reagovat
juninho8

ak sa nic nezmeni tak je asi len otazka casu kedy sa na Marseille usmeje stastie

Reagovat
juninho8

Diaz:Mandanda 1:2 za poslednych 5 minut.....esteze to do tretice vyslo

Reagovat
Seydou Doumbia

Začli jsme na ně to s čím skončili oni. Kvantum centru do toho bordelu kde se může stát cokoli.

Reagovat
juninho8

uz ta prva z ktorej bol neskor gol z offsidu mala skoncit v sieti....ale chvalabohu prisli dalsie

Reagovat
smazaný uživatel

Já věděl že se to stane jsem neveril ze muzeme tlacit lyon jak hovna s nadeji na vyhru. S lyonem jen rarely hrajeme lip i kdyz vyhrajeme

Reagovat
Seydou Doumbia

Já zase čekal že se budeme tlačit do útoku a vy z dvou protiútoku dáte góly. Tady fans OM a OL a nikdo nevěří svému týmu.

Reagovat
juninho8

kazdy totiz pozna svoj tym a co sa obvykle stava dnes je to vynimka...aspon z nasej strany

Reagovat
Seydou Doumbia

To je tak když se sejde dobrý s ještě lepším. V uvozovkách.

Reagovat
juninho8

ale tak zase nie je to az take zle...na francuzske pomery su toto 2 z max. 5 najlepsich timov ligy.....to neni o com

Reagovat
Seydou Doumbia

tak to je jasné navíc s hráči, kteří k nám přichází toho až tolik se více vymyslet nedá...ale na poměry skupiny LM to je s bídou třetí místo...i když naposledy jsme byli poslední a to jsme měli ve skupině Zenit, Genk a Valcku

Reagovat
juninho8

to uz ale nezalezi ani tak na tyme ako na renome ligy....ti najlepsi hraci z Francuzska proste chcu hrat La Ligu alebo Premier League....tomu sa zabranit neda....a je to velka skoda

Reagovat
Seydou Doumbia

bohužel je to tak...za těmi top 4 ligami hold L1 zaostává...kdyby žádné přestupy ve fotbale nikdy nebyli možné tak by Lyon byl konkurenceschopný

Reagovat
juninho8

to by sa potom porovnavali vlastne akademie a tu ma Lyon jednu z najlepsich na svete....ale to je utopicky svet....treba to brat tak ako to je....bojovat o toho druheho fleka v L1 lebo peniaze vladnu svetu....prve miesto je takmer nemozne....

Reagovat
Seydou Doumbia

nevím jak tebe, ale mě to dost ubíjí...máme formu po sezoně prodáme největší hvězdy a další sezonu znovu nanovo...ale jsme na tom podobně jako ajax,feyenoord,psv,benfica nebo porto....i když mi by nevadilo, kdyby hráči hráli celou kariéru v jednom klubu

Reagovat
juninho8

je to trochu frustrujuce ale taky je futbalovy zivot....ono pokial sa ti hraci zachovaju ako napriklad Lacazette tak budis....potiahol este 2 sezony aj ked uz nemusel....bojoval....potom isiel za novou skusenostou....podobne aj Gonalons....plus vela dalsich...v Lyone to nie je vzdy tak ze ked sa naskytne prva prilezitost hraci odchadzaju....aspon za to pan boh zaplat

Reagovat
Seydou Doumbia

Alex je šéf o něm mám vysoké mínění. Bohužel v Lyonu se to jen tak nezmění. Takový Gonalons vlastně strávil nejlepší léta u nás a odešel až jak začínal stágnovat. Jinak třeba Ajax, který kdysi byl světový gigant tak dnes se tam hráči ohřejou jednu sezonu v základu a hned utíkají dále. Bohužel už to není pro ně čest hrát za takový klub. Ale ono každý chce fotbalově růst. Potom je dobré když se staří známi vrací dohrát kariéru jako třeba Huntelaar.

Reagovat
juninho8

preto cakam kazdu chvilu Benzemu naspat

Reagovat
Seydou Doumbia

v Realu je hodně kritizovaný, ale u nás by snad pár gólu dát mohl

Reagovat
juninho8

chyti druhy dych

Reagovat
Seydou Doumbia

Lopes je bůh nebýt jeho máme prd a ne tři body.

Reagovat
juninho8

pravda ale uz to bola nejaa chvila co pochytal aj nieco naviac....konecne to zas prislo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele