Ligue 1 - preview 18. kola

18.12.2010, 10:06, aktualizováno 19.12.2010, 08:53
Previews
Veškerou pozornost dnes ve Francii poutá utkání Marseille s Lyonem. Hosté, kteří se dostali do formy, mohou za určitých okolností uzmout první příčku. Tu drží Lille, jehož utkání s Nancy však bylo odloženo stejně jako zápas mezi Lens a Caen. Sochaux přivítá Bordeaux...
FC Sochaux - Girondins Bordeaux  (neděle 17:00)
Fotbalisté Sochaux získali na domácím hřišti v této sezóně nejvíce bodů (20) a v tomto trendu chtějí pokračovat i v neděli. Nečeká je však jednoduché střetnutí, přijede totiž Bordeaux.

Hosté sice sedm ligových utkání v řadě neprohráli, z tohoto počtu však hned pětkrát remizovali. Přesto však mají před svým nedělním soupeřem jednobodový náskok v tabulce. Domácí v minulém týdnu propásli možnost dostat se do horních pater tabulky, když v Nancy prohráli 1:0. Kromě toho, že přerušili svoji sérii tří výher v řadě, zůstali až na desáté pozici tabulky.

Samotné utkání ohrožoval namrzlý trávník. Pracovníci klubu ale na povrch vhání teplý vzduch a zdá se, že by nedělnímu výkopu nemělo nic bránit.

Bordeaux mají problémy s velkou marodkou ve svém týmu. Kromě dlouhodobě zraněných Planuse, Chalmého a Henriqueho visí před nedělním utkáním otazník nad startem Modesteho. Karetní trest vyřadil Cianiho.

Nedělní zápas také bude ve znamení jednoho velkého návratu. Po dlouhé době se na hřišti zřejmě objeví Američan Charlie Davies, který je po těžké nehodě připraven nastoupit. Davies měl vloni v říjnu těžkou autonehodu, kterou nepřežila jeho přítelkyně, a on sám byl také v ohrožení života.

Američan utrpěl mimo jiné zlomeniny stehenní a holenní kosti a měl několik fraktur i v obličeji. Kvůli následkům po nehodě Davies vynechal letošní mistrovství světa v Jihoafrické republice. V létě pak odehrál s prvním týmem přípravný zápas, poté ale hrál pouze za rezervu.

Davies se však zřejmě nepoučil, v říjnu letošního roku byl na vyjížďce se svým spoluhráčem Fatym a policie jim naměřila 207 km/h. Davies tak přišel o řidičský průkaz, protože si před příjezdem policie vyměnil s Fatym místo. Ten jej měl totiž po předchozím přestupku už zabavený.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.00 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RC Lens - SM Caen  (neděle 17:00)
Velmi důležitý zápas čeká na dvojici Lens - Caen, oba týmu jsou na sestupových příčkách, od sebe je dělí pouze rozdílné skóre. Vítěz sobotního utkání se tak může alespoň trošku přiblížit zbytku tabulky.

Domácí tým však příliš nemůže počítat s podporou skalních fanoušků, kteří chtějí tento zápas bojkotovat. Hráčům vyčítají malé nasazení v posledních zápasech. Pohár trpělivosti pak šesti fanouškovským skupinám přetekl po vyjádření obránce Demonta, který se nechal slyšet, že by raději chtěl, aby byl stadion úplně potichu, než aby slyšel pískající fanoušky. Ti mu vzkázali, že vysněného ticha se dočká v sobotu, kdy fanoušci nebudou pískáním rušit špatný výkon fotbalistů Lens.

Problémy se snažil urovnat prezident klubu, který řekl: "Rozpory s fanoušky, to je to poslední, co bych chtěl. Pro obě strany by byla prospěšná jednota, abychom se z této nepříznivé situace co nejrychleji dostali."

Kapitán Caen Seube věří, že by jeho tým mohl využít neutěšené situace v domácím klubu. "Naši hráči jsou na tom psychicky o mnoho lépe. Věřím, že tam získáme minimálně bod."

Domácím chybí Pollet a Jemaa, na trávník se ale vrací Sow. Hosté postrádají Tafforeaua a Sorbona, otazníky visí nad startem Lazaraviće a Molla.
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Runje - Aurier, Yahia, Chelle, Bédimo - Hermach, Keita - Akalé, Sertic, Boukari - Eduardo
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Thébaux - Inez, Seube, Heurtaux, Raineau - Nivet, Marcq, S. Yatabaré - Hamouma, El-Arabi - K. Traoré
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.10 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lille OSC - AS Nancy-Lorraine  (neděle 17:00)
Fotbalisté Lille si mohou pojistit první příčku. Pokud vyhrají nad Nancy, týmem z dolní poloviny tabulky, mohou si vytvořit pohodlný tříbodový náskok. Jenže i hosté by zajisté rádi chtěli bodovat, z patnácté příčky se totiž na sestupové pásmu nekouká až zas tak dobře. A protože venku je ASNL opravdu hodně nepříjemný celek, má se LOSC na co těšit.

Mužstvo Nancy je posíleno o poslední výhru 1:0 nad Sochaux. Konečně se mu začíná dařit i doma, jedinou trefu tohoto utkání zařídil v 74. minutě obránce Andre Luiz. Jenže i on ví, že Lille bude asi trochu jiná káva než Sochaux. "Všechna utkání jsou těžká. Ale závěrečná dvě kola budou opravdu hodně obtížná," připomíná dalšího soupeře v pořadí v podobě PSG.

On i tým ale nezoufá a nestěžuje si. A v obou duelech bude chtít před zimní pauzou uhrát za každou cenu pozitivní výsledek. "Cítíme, že ty dva zápasy můžeme vyhrát. Nepřekvapovalo by mě to, protože je liga opravdu vyrovnaná, není tam velký rozdíl," hlásal. "Lille má dobré střelce v podobě Sowa, Fraua nebo De Mela, ale i skvělé technické hráče jako Gervinha nebo Hazarda."

Domácí sehráli ve čtvrtek důležité klání Evropské ligy s belgickým Gentem. Museli vyhrát, aby postoupili. Podařilo se (3:0). Avšak proti Nancy přece jenom mohou chybět některé fyzické síly. Lille je s 32 góly nejlépe střílející tým Ligue 1 a nejlepší šutér ligy Moussa Sow, jenž už vsítitl 14 branek, možná nastoupí ke svému 100. zápasu ve francouzské nejvyšší soutěži.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.33 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - Olympique Lyon  (neděle 21:00)
Souboj Olympique Marseille s Olympiquem Lyon slibuje velkou podívanou. Jejich vzájemný duel ale trošku kazí rozsáhlá marodka na obou stranách. Pokud Lyon zvítězí, půjde minimálně na druhé místo.

Zatím pouze na šestém místě se vyskytuje obhájce Olympique Marseille, což je jisté zklamání. Francouzská Ligue 1 je ale tradičně hodně vyrovnaná, takže stačí udělat pár dobrých výsledků v řadě, a všechno bude zase jinak.

"Tým prochází obdobím, kdy nemáme pravidelné výsledky. Nicméně není zde žádná frustrace," prohlásil pro webové stránky Lucho González, jenž se následně vyjádřil i k zápasu s Lyonem. "Bude to dobrý zápas, oba týmy soupeří o titul. Je důležité zvítězit."

Marseille společně s Lyonem stále drží prapor francouzské kopané v Lize mistrů, oba celky postoupili do jarních bojů. Los ve švýcarském Nyonu ale nebyl milosrdný, Marseille totiž vyzve Manchester United, Lyon zase Real Madrid.

Co se týče Lyonu, tak ten se po katastrofálním začátku zvedl. I přesto ale fanoušci žádají odvolání trenéra Clauda Puela. Pokud však budou les Gones v posledních výsledcích pokračovat, netřeba změny. Vždyť z 30 možných bodů v deseti zápasech, vydoloval Lyon 24, a to je dost slušná bilance.

Didier Deschamps se sice může těžit s debutu Roda Fanni, který přišel z Rennes, nicméně jeho další klíčoví svěřenci jsou na tom zle. Stephane Mbia si totiž odpykává karetní trest, totéž platí i o Diawarovi, Brandao, Azpilicueta, Cissé a Hilton jsou zranění.

Jednoduché to nemá ani Claude Puel, Yoann Gourcuff marodí s kotníkem, Jérémy Toulalan zase se stehnem. Co je však závažnějšího, je složení obrany, vždyť mimo budou oba hlavní stopeři, a to sice Cris a Diakhaté. Nejistý je start i u pravého beka Réveilléreho.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Toulouse FC - FC Lorient  (sobota 19:00)
Dva sousedé v tabulce na sebe narazí v sobotu večer na Stadium Municipal v Toulouse. Lorient i Toulouse mají na svých kontech 24 bodů, hosté jsou však díky lepšímu skóre na jedenácté příčce, domácímu Toulouse patří dvanáctá pozice.

Trenér hostů Gourcuff ví, že jeho hráči jsou už unaveni, ale před vánoční přestávkou je čekají ještě dva zápasy. Letošní kalendářní rok uzavře Lorient utkáním s Montpellierem. Hosté chtějí v obou utkáních zabodovat a mít úspěšný konec roku. "Ve čtyřech dnech se dá získat hned šest bodů, které by mohly mít v jarní části soutěže velký význam. Teď je ale pro hráče těžké období, hlavou se jim honí už jiné věci než fotbal. Musíme se ale soustředit až do konce."

Toulouse letos nepodává optimální výkony, dvě výhry z 15. a 16. kola byly světlým místem v sérii čtyř proher v řadě. "Musíme se lépe soustředit na začátky zápasů, protože brzké góly nás srážejí do kolen a pak je těžké dohánět ztrátu," řekl obránce Toulouse Fofana. Typickým příkladem bylo utkání z minulého týdne s Lyonem, ve kterém Toulouse inkasovalo už v páté minutě. "Ideální by tedy bylo, kdybychom v sobotním zápase skórovali jako první," dodal Fofana.

Lorientu chybí Bourillon, kterého trápí poraněná záda. Domácí jsou na tom daleko hůře. Musí se obejít bez Benqueho, Doumbeho, Braatena, Cetta, Pentecota a Pelého.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Valverde - Gunino, Congré, Fofana, Tabanou - Capoue - Tafer, Didot, Sissoko, Machado - Santander
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Sosa, Romao, Ecuele-Manga, Morel - Amalfitano, Coquelin, Mvuemba, S. Diarra, Gameiro, Kitambala
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.95 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Rennes - Valenciennes FC  (sobota 19:00)
Zatím skvělé Rennes a na druhé straně slaboučké Valenciennes. Tak by se dal ve zkratce shrnout dnešní duel obou soupeřů, ve kterém budou domácí obrovskými favority.

Zkušený záložník domácího týmu Jerome Leroy vidí zítřejší utkání Ligue 1 jako tvrdý test a zkoušku psychiky týmu. "Utkání proti Valenciennes je přesně ten typ zápasu, ve kterém Rennes musí vyhrát, pokud chceme bojovat o titul. S týmy ze spodku tabulky nesmíme zbytečně ztrácet, obzvláště pak na vlastním stadionu. Máme to těžké. Jsme rádi, že se pohybujeme na předních místech, ovšem na druhou stranu se tím zvyšuje tlak, když musíme vítězit v každém utkání. Tohle ve Francii umí jen Lyon a Marseille, ostatní se to od nich musí naučit. My se však zlepšujeme a já věřím, že na titul máme," prohlásil sebevědomě Leroy.

Rennes je momentálně na krásném čtvrtém místě francouzské ligy, přičemž na první Lille ztrácí pouhopouhé tři body. Na druhou stranu má náskok tří bodů na devátý Montpellier, vyrovnanost Ligue 1 je neuvěřitelná a málo vídaná. Ovšem takto skvělé umístění Rennes je způsobeno převážně úvodem sezony, jelikož z posledních devíti utkání zvítězili "Les Rouges et Noirs", v překladu červení a černí, jen dvakrát.

Na co se však domácí mohou spolehnout je defenziva. Rennes dostalo bezkonkurenčně nejméně branek v celé lize, což je výborné ocenění. Aby nebylo všechno tak růžové, ofenzivní část hry nefunguje úplně tak, jak má, Rennes dalo z první ligové osmičky nejméně branek, v celé Ligue 1 je pak v tomto ohledu na šestém místě od konce, to není lichotivá bilance. Z těchto statistik lze snadno vyčíst, že v utkáních Rennes se gólové hody nekonají, očekávat je nelze ani dnes.

Domácí by mohli být ovlivněni novopečeným odchodem Fanniho do Marseille, francouzský reprezentant byl základním stavebním členem propracované obrany.

Ale dost o domácích, věnujme se na chvíli také Valenciennes. Jejich trenér Philippe Montanier ví , že v utkání na půdě Rennes může rozhodnout jediná branka. "Je to tým, který chce skončit na příčkách zaručujících účast v pohárové Evropě, proto nás čeká velmi těžký duel. My však víme, že když dáme první gól, můžeme vyhrát, víme o slabinách Rennes a budeme se snažit je využít," řekl Montanier.

Valenciennes se momentálně pohybuje až na šestnáctém místě ligové tabulky, na druhou stranu je však rozestup od sestupových vod slušná, čítá čtyři body.

Montanier doufá, že Mamadou Samassa bude po zranění stehna k dispozici, oproti tomu do utkání nenastoupí kvůli zdravotním trablům Renaud a Gregory Pujol.

Sylvain Marveaux, Onyekachi Apam a Kevin Theophile-Catherine nemohou nastoupit v dresu domácích, ale domácí trenér dostal v tomto týdnu pod ruku i dobré zprávy, po dlouho trvajícím zranění se do sestavy vrací Samuel Souprayen.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Jebbour, Mangane, Kana-Biyic, Danzé - Leroy, Mvila, Dalmat - Kembo, Montano, Camara
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Mater, Gomis, Bisevac, Angoua - Saez, Sanchez, Loriot - Ducourtioux, Samassa, Danic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.72 - 3.30 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - AC Arles-Avignon  (sobota 19:00)
Poslední Arles zajíždí na hřiště St. Etienne, kterého se v letošní sezóně celkem daří, o čemž svědčí sedmé místo v tabulce.

Tento týden byl ve znamení vyjednávání nové smlouvy pro kapitána St. Etienne Perrina, který by mohl po skončení sezóny odejít jinam, jak spekulovala některá média. Místopředseda klubu Rocheteau však řekl, že jednání jsou na dobré cestě a Perrin by mohl v St. Etenne podepsal dlouhodobější smlouvu.

Kouč domácích Galtier je přesvědčen, že utkání proti poslednímu Arles nebude jednoduché. "Čeká nás těžký zápas, Arles dokáže svého soupeře potrápit, jak tomu bylo v případě Lille nebo Monaka."

Arles v minulém kole podlehlo Lille až gólem z 93. minuty. "Byla to velmi těžká rána," nechal se slyšet hostující kouč Hadžibegič a pokračoval: "Musíme se však dívat do budoucnosti. A budoucnost je utkání proti St. Etienne. Pokud získáme bod, bylo by to dobré, kdybychom získali tři body, bylo by to ještě lepší. Avšak domácí budou nabuzeni vítězstvím v Monaku." Tam St. Etienne zvítězilo v minulém kole 2:0.

Domácích chybí obránce Ebondo, kterého trápí poraněné koleno. Hostující záložník Ait-Ben-Idir nebude hrát kvůli karetnímu trestu.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Nery, Marchal, Monsoreau, Bocanegra - Perrin, Matuidi, Battles - Payet, Rivière, Sako
AC Arles-Avignon - pravděpodobná sestava:
Merville - Abenzoar, Laurenti, Mejia, Fanchone - Piocelle, Soro - Mériem, Dja Djédjé, Ghilas - Kermorgant
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.33 - 4.40 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - Stade Brestois  (sobota 19:00)
Brestu začínají pomalu a jistě utíkat některé týmy na čele tabulky. A pokud na ně nechce ztrácet ještě víc a naopak se jim nějak přiblížit, je potřeba uhrát v Nice pozitivní výsledek. To se nachází ve druhé polovině tabulky, konkrétně na 15. pozici. Ačkoli má na sestupové pásmo náskok šesti bodů, není nikdy od věci navýšit ho o nějaký ten bodík.

Nováček ligy byl dokonce první v Ligue 1 po 11. kole a po 13. kole. Ovšem od vítězství z 30. října nad St. Étienne získal pak jen tři body už jenom jednou. Z posledních šesti utkání uhrál jen pět bodů, naposledy remizoval doma 0:0 s Montpellierem. Aktuálně ztrácí na vedoucí Lille již pět bodů.

Trenér Alex Dupont prozradil několik poznatků, proč že už jeho tým nešlape tak dobře, aby se držel s absolutní špičkou. "Nepochybně jsme více fyzicky opotřebovaní. Tihle kluci hrají všechno už od samotného začátku sezóny," říkal. "Chcete-li pořád vyhrávat, musíte být stoprocentně připravení. Nesmíme také zapomínat, že stavy hřišť, kde jsme hráli, s tím také souvisí. Je to riziková část sezóny, ale klidně by to mohlo být i horší."

Ani OGC není v nějaké top formě, od půlky listopadu zvítězilo jenom jednou. Je ale až s podivem, že se mu to podařilo zrovna nad favoritem z Marseille. Tristní je rovněž ofenzivní činnost během tohoto období, 2 góly za 450 minut, to je opravdu hodně málo. Marně tak v Nice vzpomínají, kdy bojovali o nejvyšší příčky. Naposledy v roce 2002.

Jak to, že se naopak Brestu hned po postupu do nejvyšší soutěže daří tak dobře, se snažila přiblížit brankářská dvojka Lionel Letizi. "Nemají žádné individuality. Ale je to skvělý, opravdu skvělý kolektiv," povídal v rozhovoru pro oficiální klubové stránky. "Spoléhá na stejnou dynamiku jako Nice v roce 2002. Začal silně a teď v tom pokračuje. Pokud si udrží formu, pak v horní polovině určitě skončí."
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Létizi - D. Diakité, Pejcinovic, Paisley, Clerc - Sablé - Mouloungui, K. Coulibaly, Digard, Mounier - Ljuboja
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Elana - Ferradj, Martial, Baysse, Daf - Coulibaly, Ewolo - Poyet, Grougi, Lesoimier - Roux
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.85 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Montpellier HSC - AJ Auxerre  (sobota 19:00)
Někdy stačí uhrát bod, v tomhle souboji by se ale spíš oběma hodily všechny, protože je potřebují jako sůl. Montpellier pomalu ztrácí kontakt s těmi nejlepšími díky horšímu období a nepěkným výsledkům, Auxerre naopak chce vybřednout z pozic v dolní polovině tabulky, jenže k tomu potřebuje rovněž šňůru několika dobře odehraných zápasů.

HSC je aktuálně na deváté příčce, na první Lille ztrácí šest bodů. To není až zase tolik a ví to i trenér Rene Girard. "Prioritou je teď najít ztracenou formu a vrátit se zpět, tam kde jsme byli. A potom? Proč bychom si neměli dávat vyšší cíle," říkal vždy upřímný montpellierský kouč. "Můžeme zavřít ústa všem, kteří nerespektují malé kluby."

Je pravda, ze Girard by se těchto slov nyní zrovna tolik držet neměl. Během tří utkání získalo jeho mužstvo jen jeden bod a porážky utrpělo, v uvozovkách, právě s těmi "většími kluby" z Francie (venku Marseille, doma Lyom). "Je to věc, která mě dráždí opravdu nejvíce, ten jejich nerespekt. To mě dostává ještě do vyššího varu, abych jim ukázal, jak dobře to tady vedeme," dodával Girard.

Hostujícímu AJA se letos prostě tolik nedaří tak jako loni, kdy obsadilo super třetí příčku. Tým zmítají absence, náročný program včetně zápasů Ligy mistrů na pohodě také příliš nedodal. Získat sérii několika vítězství, to přitom letos pro Auxerre není utopická záležitost. Prakticky od konce října do půlky listopadu se to dařilo, pokud-li počítáme všechny soutěžní utkání.

Takže si Fernandezovi hoši musí vzpomenout, jak že se to správně vítězí. Tým se od léta až zase tolik nezměnil, aby tuhle věc ze dne na den zapomněl. Bohužel ho stále tíží absence. Stále zraněný Jeleň, Pedretti, Hengbart a N'Dinga, to jsou přitom základní články sestavy. I domácí jsou na tom ovšem dost podobně. Chybět jim budou Estrada, Kabze i Jeunechamp.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Yanga-Mbiwa, Dzodic, Spahic, Jeunechamp - Pitau, Stambouli, Dernis - Belhanda, Giroud, Aït-Fana
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Dudka, Coulibaly, Mignot, Grichting - Oliech, Chafni, Traoré, Birsa - Coutout, Quercia
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.95 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - AS Monaco  (sobota 21:00)
Dva týmy nacházející se v úplně odlišné pozici na sebe dnes v podvečer narazí v pařížském Parku Princů, PSG tam hostí Monaco. Zatímco domácí hrají skvěle a jsou jediný bod od prvního místa, Monaco dělí jen skóre od sestupových vod.

Trenér Paris St Germain Antoine Kombouare věří v zítřejší výhru, avšak ví, že jeho tým nečeká nic jednoduchého. "Monaco je na tom v tabulce velmi špatné, ovšem já jsem si jist, že patří o hodně výš, současné postavení absolutně neodpovídá kvalitám mužstva, která je naprosto odlišná od Arles nebo Caen, s kterými Monaco sdílí sestupové starosti. Když se podíváte na hráče jako jsou Park Chu Young, Daniel Niculae, Stephane Ruffier a nebo Pierre Aubameyang, vyjde vám z toho rozhodně horní polovina tabulky. Čeká nás velmi těžký duel, avšak já věřím, že ho zvládneme a dostaneme Lille pod tlak," prohlásil Kombouare.

Právě Lille je totiž po sedmnáctém kole jediným týmem, na který se v PSG nedívají zvrchu, tabulka Ligue 1 je obrovsky našlapaná.

"Vzhledem k postavení v tabulce jsme favorité, navíc hrajeme doma před svými fanoušky," zhodnotil šance svého týmu lodivod PSG.

Jeho protějšek, mimochodem bývalý kouč PSG, Guy Lacombe, s předzápasovými šancemi souhlasí. "Ano, v tomto utkání budeme outsideři, protože máme mladý tým, který má však mou plnou důvěru. Pracujeme dobře, viditelně se zlepšujeme, nálada v týmu je dobrá. Nevzdáme se bez boje, jedeme do Paříže pro body," zakončil Lacombe.

Domácím bude chybět zraněný Mathieu Bodmer, na druhou stranu se však vrací Mamadou Sakho, který odpočíval pro problémy s podkolenní šlachou.

Z Monaca do hlavního města ani neodcestoval Mathieu Coutadeur, který má natržený stehenní sval a čeká ho dlouhá pauza. Připraveni ještě nejsou ani Mongongu a Muratori.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Edel - Jallet, Armand, M. Sakho, Tiéné - Giuly, Chantôme, Makelele, Nenê - Hoarau, Erding
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Adriano, Hansson, Puygrenier, Bonnart - Mendy, Nkoulou - Aubameyang, Haruna, Mangani - Park
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.90 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lille OSC1787232:2031
2.Paris Saint-Germain1786328:1730
3.Olympique Lyon1785424:1929
4.Stade Rennes1777317:1128
5.Olympique Marseille1776426:1627
6.Stade Brestois1775519:1426
7.AS Saint-Étienne1767423:1925
8.Girondins Bordeaux1767421:1825
9.Montpellier HSC1774614:1825
10.FC Sochaux1773727:2024
11.FC Lorient1773722:2124
12.Toulouse FC1773717:1824
13.AS Nancy-Lorraine1764719:2622
14.AJ Auxerre1749423:2021
15.OGC Nice1756613:1721
16.Valenciennes FC1747619:1919
17.AS Monaco1729615:1715
18.SM Caen1736816:2615
19.RC Lens1736815:3015
20.AC Arles-Avignon17141210:347

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (94)

Přidat komentář
Langi

OT: nevíte někdo kdy začíná zimní přestupní období??

Reagovat
Carlos Juan Pablo

hele, v létě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

stačil mi datum

Reagovat
miky10

myslím, že přestupový okno = leden

Reagovat
Godwinson

Girard.

Jinak sestava žádná sláva, místo Džodiće by tam měl být Abdel, ale co se dá dělat. Ofenzíva vypadá nádherně a Estrada možná taky už bude hrát.

Docela mě překvapil tip na Caen, odvážnej. :))

Reagovat
onze

Hej chlapi co sledujete Ligue 1, mám pre Vás niečo nové : ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Reagovat
onze

A ešte niečo ALLEZ LES BLEUS ! ! ! ANGLICKO - FRANCE 1 : 2 !!!!!! Nech sa páči ! Kohutiky naše !

Reagovat
Godwinson

Křídla Belhanda - Aït-Fana, to bude kolotoč. .)

Reagovat
domingo

Oliech kličkující na místě s míčem kolem neexistujících hráčů, wow!

To je hroznej prasopes, tahle hra.

Reagovat
Godwinson

Dudka, ty prase.

Reagovat
Godwinson

.. a René na tribunu.

Reagovat
domingo

Karim hraje skvěle, Dudka je tam jak namalovanej. Naopak Oliech tradičně na zastřelení... a pohled na naši zálohu je fakt smutnej...

Reagovat
Godwinson

Nelíbí se mi Dernis, jinak klasicky mi přijde, hra pod kontrolou, neschopnost cokoliv vymyslet.

Reagovat
domingo

Dernise jsem si ani nevšiml, že tam je... ale my hodně bráníme, no.

Reagovat
Godwinson

Teď jste jednou vykoukli a hned to smrdělo ...

Reagovat
Godwinson

Co tomu Girourdovi pořád píská?

Reagovat
Godwinson

jedno r pryč

Reagovat
Godwinson

To je ichtyl ten sudí, fakt.

Reagovat
domingo

Penalta, šmejde!

Reagovat
Godwinson

Karim je boží.

Reagovat
Godwinson

Kurva, to měl být gól!!

Reagovat
Godwinson

Montpellieru třeba buď playmaker nebo křídlo. Belhanda se mi líbí čím dál, tím víc, ale myslim, že právě on by se měl přesunout do středu ... takže za B.

Reagovat
Godwinson

Spahić Ten dostane od disciplinárky pořádnej ranec.

Reagovat
Godwinson

A přichází ABDEEEEEL.

Reagovat
Godwinson

JE TAAAAAAAAAAAM.

Reagovat
domingo

to bylo bránění jak z řiti

jak může sakra takhle projít ?!?! Grichting na to úplně kálí, to je smutný dost...

Reagovat
Godwinson

Sammaritano a Le Tallec, nepříjemný :))

Reagovat
domingo

Teď to začne.

Reagovat
Godwinson

Koukám, Toulouse se pořádně rozstřílelo.

Reagovat
Godwinson

Posraná haluz největšího tragéda na hřišti .. ta obrana je prostě k smíchu a to v ní hraje famózní Spahić.

Jinak parádní střela. :)

Reagovat
domingo

Spahić je dneska strašně napruženej, asi ho štve, že tam v té obraně hraje prakticky sám...

Traoré to trefil skvěle, ale stejně je to kazisvět, no. V první chvíli jsem myslel, že to byl Oliech

Reagovat
Godwinson

Divíš se mu? Nejen to, co si psal, ale v médiích je ta jeho kauza se kterou půjde na disciplinárku. Po skončení první půle dal "facku" čárovýmu, to mu taky určitě nějakej zápas k dobru přidá.

Reagovat
domingo

No on hlavně hraje jak idiot nadopovanej tatarákem, už měl být venku. Ale nedivím se mu, oba ty týmy hrajou hrozně no, Mignot z toho určitě taky kvete.

Reagovat
Godwinson

Nevim, já tam od něj nic neviděl. To mi přijde horší Jeunechamp, navíc on to v hlavě moc v pořádku nemá.

Reagovat
domingo

Na konci první půle byl jak urvanej ze řetězu, seřval sudího a pak mu ještě jednu lisknul přece

Reagovat
Godwinson

Jj, to jsem myslel tou "fackou", já to pořádně neviděl, jestli zvedl ruku a rozhodčí kolem proběhl. Ale vypadalo to zajímavě.

Reagovat
domingo

Tak vidím poprvý v celým zápase toho Kabzeho a není tak špatnej...

Reagovat
Godwinson

Coulibaly je parádní, líbí se mi ... bohužel.

Reagovat
domingo

A Giroud je hroznej hezoun

Reagovat
Godwinson

Jj, dát ještě nějakej ten gól, tak z něj vlhnu.

Aït-Fana dolu ... už sem myslel, že se Reném dostáváme na stejnou vlnu ..

Reagovat
Godwinson

Ať jde do prdele, Mignot spadne úvanou a Giroud za žlutou ... z toho blba kvetu.

Reagovat
domingo

Neřvi, odpustil vám penaltu, podržel Spahiće :)..

Reagovat
Godwinson

Jakou penaltu?

Reagovat
domingo

Za pracku ve vápně, někdy ke konci první půle. Vypadala nastřeleně, ale podle mě nebyla, potřeboval bych to vidět znova.

Reagovat
Godwinson

Jo tak, to netušim, byl jsem rád, když jsem rozeznal v tý kvalitě Girouda od Belhandy ... :)

Reagovat
Godwinson

Camara

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, ten Camara toho Matera snad zabil.

Reagovat
Godwinson

Co mu provedl?

Reagovat
smazaný uživatel

Pálil z voleje a trefil ho přímo do hrudníku. To byla taková bomba, že mu snad ten koš prorazil. Naštěstí se zvedl.

Reagovat
smazaný uživatel

To musí být v souhrnu týdne z Ligue 1.

Reagovat
domingo

Ok, pohledám to To je docela dobrý téma na článek, co všechno už hráči "přežili"...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, dobře uděláš. Já si tady vklidu počítám, poslouchám ten francouzský komentář a najednou strašně nechutná rána.

Reagovat
smazaný uživatel

Doprdele, gól v posledním možném okamžiku.

Reagovat
Godwinson

Do hajzlu jdi Le Tallecu

Reagovat
Godwinson

Si dělá prdel? Vždyť Le Tallec minutu a něco proležel? Zmlať ho, Emire.

Reagovat
domingo

Vždyť jste ani netlačili :)... pěkně divnej fotbal, plichta je spravedlivá.

Reagovat
Godwinson

Z mýho pohledu je spravedlivá asi jako proti Lyonu, takže vůbec. :) Ale kdybych se pokusil objektivně, tak asi je, hraje se na góly .. míč je kulatej. :))

Reagovat
domingo

No, asi takhle....

1) Bod z Mossonu samozřejmě beru, jenže bych dal přednost lepší hře a pak by mi nevadila ani prohra. Těch remíz už je prostě strašně moc, je to ubíjející a radši bych prohrál a pak vyhrál, než plichtil a pak plichtil. V současným stavu v podstatě stejně není reálnej rozdíl mezi jedním bodem a žádným, protože Auxerre spadnout nemůže a do pohárů potřebuje zlepšit svoje výkony, ne takhle nudně střádat a haluzit plichty.

2) Dobrý je, že se nám podařilo vyrovnat, v tom jsme nejlepší v celé lize. S tím samozřejmě souvisí to, že tým začíná hrát, až když prohrává nebo mu teče do bot, a to je samozřejmě špatně.

3) Už nikdy v životě nechci vidět Oliecha v základu Auxerre. Mně je už i trapný, jak se do něj furt otírám, občas si říkám, že to přeháním už, jenže pak ho každý týden vídám zase a znova na trávníku a on naprosto pokaždé předvede tak příšerný výkon, že bych ho nejradši pověsil někam na hák. Proboha Dennisi, sbal si svých pět švestek a odtáhni už do toho Kataru!!!!

4) Urychleně se nám musí vrátit hráči, jinak to nepůjde. To platí hlavně pro Pedrettiho, protože najednou tam nemá kdo nacentrovat... tým vezme míč, jde do brejku, táhne ho Dudka a potom práskne balón někam do háje. To takhle nejde.

5) Montpellier letos na těch pohárech bude, pokud se ještě trochu zlepší. Oni mají vynikající tým, ti hráči jsou stejně dobří jako třeba v Rennes. Jenom se potřebují soustředit a vydat ze sebe to nejlepší... třeba takový Spahić je neskutečně dobrý obránce, fakt úžasný, jeden z nejlepších v lize. Jenže místo aby hrál, tak se furt vzteká a prasí.

6) Je to poprvé, co to říkám, ale potřebujeme posílit na beku. Za Hengbarta není žádná náhrada a Grichting je čím dál horší.

7) Nejlepší hráč zápasu: od nás Coulibaly, Sorin nebo Quercia, od domácích Aït-Fana s Belhandou asi, a pak i Kabze. Tragédi zápasu jsou určitě Oliech, Jeunechamp, Traoré (i když dal nádhernej gól), neviditelnej Dernis, divnej rozhodčí a Jourdrenovy hnusné tepláky.

8) Jeane, vole, využívej křídla! Tak jak máš!

9) Všechny výsledky se mi líbí :)

Allez AJA!!!

Reagovat
domingo

sakra, to jsem měl dát pod souhrn...

Reagovat
smazaný uživatel

Gourcuff už nemarodí, měl by hrát :)

Reagovat
smazaný uživatel

fuj, zas ty dresy

Reagovat
Godwinson

Můj bože, ta sestava Bordeaux. Jestli nedostanou ani dnes, tak už nevim.

Reagovat
Godwinson

Ideye, tak to byla nádherná akce.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Godwinson

Perquis, to je borec.

Reagovat
Godwinson

Carrasso je držák.

Reagovat
Godwinson

Ten Plašil je ichtyl. .)

Reagovat
Godwinson

Ta sestava Lyonu .. sakra, zase špatnej tip, já jsem snad prokletej. :(

Reagovat
smazaný uživatel

Záloha Makoun, Gonalons, Källström, to je v háji..

Reagovat
Godwinson

To teda ... oba dva by měli být fit, no škoda slov, snad to nebude tak horký. :)

Reagovat
Godwinson

Réveillére

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodčí je pán

Reagovat
Godwinson

Marseille hraje pěkně, otázka času, kdy jim něco klapne. :/

Reagovat
domingo

Klaplo už, ale Rémy to podělal. Každopádně Lyonu neexistuje obrana ani záloha.

Reagovat
Godwinson

Hlavně záloha, podezřívám Clauda, že do Marseille jel se stejným úmyslem, jako Lacombe do Paříže, jen použil "lepší" prostředky.

Reagovat
domingo

A dokonce se to i stejně vyvíjí

Reagovat
Godwinson

Paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

LICHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
domingo

Makoun má hlas jak třináctiletej rapper

Reagovat
Godwinson

Joooo!

Reagovat
smazaný uživatel

Schizofrenik.

Reagovat
Godwinson

Zaslouženej a ideální výsledek, pískat konec.

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Očekávaně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ve druhý půli se hra úplně změnila, i když jsme dostali (proč mám furt pocit, že se má psát měkké i, když se mluví o nějakém fotbalovém týmu, ale čím dál častějí vídám tvrdé y...) góla, tak se hra zlepšila...

Reagovat
smazaný uživatel

Diakhaté ven, tohle by líp ubránila i slepá bába bez nohy.

Reagovat
smazaný uživatel

Se u Lyonu vždycky aspoň zasměju. Diakhaté s Gomisem jsou záruka zábavy

Reagovat
smazaný uživatel

U mě záruka nasrání, i když Gomis hrál dobře, akorát je prostě kopyto, z Diakhatého co nevidět vykvatu jak zlatej déšť na jaře.

Reagovat
smazaný uživatel

*vykvetu

Reagovat
smazaný uživatel

Jo Gomis mívá světlé chvilky, akorát, nevím proč, mám vždycky nutkání se smát když ho vidím

Reagovat
domingo

Nejlepší je Gonalons, dneska měl 2 geniální pasy a asi 243435 zkažených přihrávek a ztrát míče.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele