Ligue 1 - preview 16. kola

29.11.2008, 08:47, aktualizováno 30.11.2008, 08:47
Previews
Včerejšího zaváhání Lyonu mohou využít Marseille a Rennes ke snížení mistrova náskoku. Olympique hraje v Toulouse, kterému se přestává dařit, Rennes hostí rozjetou Paříž. Poslední St. Etienne se představí v Nancy.
OGC Nice - Grenoble Foot 38  (sobota 19:00)
Fotbalisté Nice, kteří jsou díky momentálnímu druhému místu v tabulce největším překvapením letošní sezóny, chtějí ve své spanilé jízdě pokračovat i v 16. kole Ligue 1. Do cesty se jim postaví nováček z Grenoblu, který se nachází v klidném středu tabulky.

Rozjetá lokomotiva s logem Nice v letošní sezóně na domácím hřišti ještě neprohrála, hořkost porážky nepoznala ani v posledních osmi ligových zápasech. A v listopadu získala 12 bodů ze dvanácti možných. "Je odehráno teprve patnáct kol, proto nemůže říct, že je to zázrak. Hodnocení, zda se sezóna povedla či ne, bude na pořádku dne až po posledním ligovém utkání. Musím ale říct, že za našimi výsledky stojí i trošku štěstí, protože ne ve všech zápasech, které jsme vyhráli, jsme byli lepším týmem," nechal se slyšet obránce Nice Jeunechamp.

Hosté nezačali sezónu vůbec špatně, ale v průběhu soutěže se propadli do druhé poloviny tabulky. Z posledních osmi utkání čtyřikrát remizovali a do vítězného konce dotáhli pouze jediný zápas, trápící se St. Etienne porazili na jeho hřišti 2:0. Grenoblu bude chybět zraněný Toure a také gólman Wimbee, který laboruje s poraněným kolenem.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Diakité, Apam, Kanté, Rool - Echouafni - Bamogo, Faé, Hellebuyck, Mouloungui - Remy
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Le Crom - Regragui, Jemmali, Vitakič, Robin - Feghouli, Romao, Batlles, Courtois - Moreira, Akrour
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.20 - 6.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AJ Auxerre - AS Monaco  (sobota 19:00)
Dva skorosousedé v tabulce se stejným počtem devatenácti bodů, kteří před sezónou měli určitě větší ambice, se potkávají v souboji Auxerre s Monakem. Hostující záložník Alexandre Licata si myslí, že se on a jeho mužstvo pod vedením trenéra Ricarda bude stále zlepšovat. A v Auxerre tak může uhrát dobrý výsledek.

Jak domácí Auxerre, tak Monako hrají letos v Ligue 1 nevýrazný a matný fotbal, který je prostě nemůže posunout v tabulce výš než na čtrnácté, respektive dvanácté místo, na kterých se oba teď aktuálně nacházejí. Hosté v minulém kole po dvou prohrách smetli na domácím hřišti Le Mans 3:0 a právě po této výhře ucítili hráči šanci, že by to mohlo konečně jít. "Trenér nás v poslední době hodně střídal, ale bylo to ku prospěchu všech," vyrukoval s nečekanou odpovědí Licata, střelec poslední branky proti Le Mans.

"Kdo chce totiž hrát v základu, musí ukázat, že si to místo zaslouží. A kdo z něho vypadne, na tréninku musí hrát to nejlepší, co umí," rozvyprávěl se čtyřiadvacetiletý záložník. "Možná to byla příčina toho špatného startu, možná jsme do toho nedávali vše. Nikdo ale přece není nedotknutelný," pokračoval.

Monako, které na hřišti Auxerre nevyhrálo od roku 2000, stále nemůže počítat se zraněnými Djamelem Bakarem, Vincentem Muratoriem a Sergem Gakpem, návrat na hřiště neplánují ani Stéphane Ruffier s Yannickem Sagbem. Otazník navíc visí i nad záložníky Jerkem Lekem a Alejandrem Alonsem.

Auxerre je doma hodně silné, z osmi utkání prohrálo zatím pouze jednou. Naposledy nestačilo na Caen, se kterým prohrálo těsně 0:1. Alžírský trenér Jean Fernandez nemá k dipozici dlouhodobě zraněného Poláka Ireneusza Jelena a také Benoita Pedrettiho, chybět bude i potrestaný Kevin Lejeune. Jérémy Berthod se také postupně uzdravuje, ale zatím hraje jen za rezervní tým.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Riou - Hengbart, Coulibaly, Grichting, Mignot - Narry - Quercia, Chafni, Kahlenberg, Ba - Niculae
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Roma - Modesto, Nkoulou, Adriano, Cufré - Alonso, Gosso, Pokrivač, Meriem - Park, Licata
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.90 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Le Havre AC - FC Nantes  (sobota 19:00)
Nováčka z Nantes čeká jeden z velmi důležitých zápasů, utká se totiž se svým přímým konkurentem v boji o záchranu, šestnáctým Le Havrem.

Oba dva celky jsou v Ligue 1 nováčky, oba dva zatím nasbíraly dvanáct bodů. To je pouze o dva více, než poslední Saint-Etienne. Jak Nantes, tak Le Havre tedy musí nadále bojovat o záchranu v nejvyšší francouzské soutěži. Navíc na patnácté Nancy ztrácí již sedm bodů.

"Tento zápas zkrátka nesmíme prohrát," burcuje své svěřence před zápasem kouč hostí Baup. "Stejně jako Le Havre potřebujeme body. Oba jsme přišli z Ligue 2, oba máme stejně bodů a oba zažíváme podobný start do soutěže. My ale musíme svého soupeře porazit a dostat se dostatečně daleko od sestupové zóny."

Mnozí experti navíc předpokládají, že poslední Saint-Etienne se pod novým koučem Perrinem ještě zvedne a právě jednoho ze sobotních soupeřů tipují na sestup zpět do druhé francouzské soutěže.

Menší šance se v utkání dávají hostujícímu celku, ten totiž nevyhrál již šest zápasů v řadě a éra trenéra Baupa možná bude u konce. To Le Havre z posledních tří utkání získal čtyři body a nadechuje se k postupu tabulkou.

Domácí se budou muset obejít bez Abasseho Baa, kterému se obnovilo svalové zranění, dalším nevyužitým hráčem pak zůstane Cedric Faure. Hosté se budou muset obejít bez zraněného útočníka Bagayoka, do prvního týmu tak bude pravděpodobně poprvé povolán Ronny Rondelin. Suspendovaný je N’Daw.
Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Revault - Henin, Tixier, Gillet, Nestor - Anin, Ben-Idir, Dieuze, Davidas - Lesage - Alassane
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Alonzo - Tall, Pierre, Poulard, Mareval - Moullec, Faty - Dossevi, Da Rocha, Capoue - Klasnič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.90 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Le Mans UC 72 - SM Caen  (sobota 19:00)
Desáté Le Mans má stejně bodů jako jeho soupeř, deváté Caen, dokonce vstřelilo i shodných 20 branek, jenže jich o pět více pustilo. I díky tomu, že v minulém střetnutí prohrálo vysoko 0:3 na půdě Monaka. Trenér Yves Bertucci nechce po hrozivých výsledcích za poslední měsíc nic jiného než vítězství.

Les Manceaux začali ligu skvěle, jenže na listopad nebudou vzpomínat nejlépe. Ze čtyř utkání zvítězili pouze nad sestupujícím Valenciennes, takže se propadli do středu tabulky. Caen se díky poslední výhře nad Auxerre posunulo právě o jednu příčku před ně. "Tenhle víkend chceme začít novou sérii. Před námi jsou do zimy ještě čtyři zápasy a my do nich prostě musíme vstupovat dobrým výsledkem," burcuje před utkáním Bertucci.

Obě mužstva se spolu dlouho potkávala v Ligue 2. Domácím se v ní na Caen docela dařilo, ale v loňské sezóně, kdy se potkala v nejvyšší soutěži, Le Mans doma hrálo 1:1 a venku 2:3. "Musíme to proti němu zkusit, i když jsme v předchozích zápasech nehráli moc dobře. Nebude lehké bodovat, protože Caen má solidní tým, který nyní hraje to pravé ořechové," hodnotí soupeře domácí kouč.

Bertucci může zpět přivítat obránce Ibrahima Camaru, Brahim El-Bahri byl přeřazen do rezervního týmu. "Pro to, abychom se udrželi v první desítce, potřebujeme zkrátka uhrát dobrý zápas," zakončil.

Caen, jenž venku letos pouze jednou vyhrálo, postrádá také jen jednoho hráče. Sebastien Mazure není stále připraven kvůli svalovým zraněním na návrat, ale již příští týden by měl již trénovat. Nejistý je start u hvězdy Stevena Savidana, jenž uplynulý týden vynechal pár tréninků, ale v základní jedenáctce by se měl objevit. Gólman Vincent Plante se už konečně postaví do branky.
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Pelé - Cerdan, Geder, Camara, Bouhours - Coutadeur, Thomas - Le Tallec, Dossevi, Lamah - Helstad
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Planté - Barzola, Boucansaud, Sorbon, Seube - Proment, Gomis, Lemaitre - Nivet - Toudic, Savidan
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.90 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - FC Lorient  (sobota 19:00)
Dogy mají za posledních 12 utkání úctyhodnou bilanci. Prohráli v nich pouze jednou, a to na hřišti nepříjemného Paris SG. Obránce Mathieu Debuchy navíc věří, že se Lille podaří na svém stadionu proti třináctému Lorient navázat na skvělé výsledek z Marseille.

Ačkoli by po první větě Lille někdo pasoval na některou z předních příček, tým trenéra Rudiho Garcii se nachází až na osmém místě. Jenže v Ligue 1 je všechno vyrovnané, na třetí Marseille, kde v minulém kole sahali domácí dokonce i po vítězství, ztrácí pouhé tři body.

Ještě před tímto zápasem Lille s přehledem vyhrálo nad St. Étienne 3:0. "Chceme se těmito posledními výsledky inspirovat," prohlásil pro www.losc.fr třiadvacetiletý Debuchy. "Proti St. Étienne jsme převedli nejkompaktnější výkon sezóny, na který jsme mohli bez větších problému další týden navázat," připomíná remízu v Marseille 2:2.

Garcia nemůže počítat se zraněnými Tulio De Melem a Franckem Beriou. Nejistý je také start u Ludovica Obraniaka, autora pěti letošních gólů, který nenastoupil ani v minulém kole. Fanoušci ale mohou po devíti měsících přivítat zpět Nicolase Plestana. Ten se kvůli těžkému svalovému zranění stehna rozehrával naposledy za rezervu.

Hosté stále paběrkují spíše v dolní polovině tabulky, ale na Stade Lille-Metropole odjíždějí s celkem dobrou formou. Zvítězili jak v minulém kole doma proti Toulouse, tak před dvěma týdny v hektickém střetnutí v Marseille. "Rozdíl mezi týmy na špici není velký. Pokud chceme poskočit před zimní pauzou výše, musíme tyto utkání s těmito soupeři vyhrávat," nebojí se přesto Lorient Debuchy. Les Merlus postrádají Christopheho Jalleta a Ulricha Le Pena, Jérémy Morel a Bakary Soro však své zdravotní problémy zahnali a jsou připraveni nastoupit.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Malicki - Debuchy, Rami, Plestan, Emerson - Mavuba - Frau, Balmont, Cabaye, Michel Bastos - Vittek
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Genton, Marchal, Ciani, Le Lan - Amalfitano, Mansouri, Abriel, Morel - Vahirua, Gameiro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.40 - 6.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Olympique Lyon - Valenciennes FC  (sobota 19:00)
Lídr nejvyšší francouzské soutěže Olympique Lyon v sobotu hostí celek z Valenciennes, který má úplně jiné starosti než domácí výběr. Na svém kontě má totiž pouze deset bodů a nachází se na předposlední příčce tabulky.

Domácí mužstvo bude postrádat několik opor. V úterním utkání Ligy mistrů proti Fiorentině se zranil střelec vítězného gólu Karim Benzema a svému týmu bude chybět minimálně dva týdny. Lyon pohárové vystoupení na půdě Fiorentiny zvládl, vyhrál 2:1 a spolu s Bayernem Mnichov s přehledem postoupil do další fáze soutěže.

Dalším tahounem, který nebude k dispozici, je Juninho, který se v minulém ligovém utkání nechal vyloučit a dostal jednozápasový disciplinární trest. Navíc obránce Anthony Réveillère si pak ve stejném střetnutí vážně poranil kolenní vazy a v letošní sezoně si již nezahraje. "Přetrhl si přední křížový vaz a přijde o zbytek letošní sezóny," řekl agentuře Reuters trenér Lyonu Claude Puel. Do hry také nebudou připraveni Bodmer a Clerc. I další hráči mají z náročného zápasového programu Lyonu drobné šrámy, ale jejich sobotní start není ohrožen.

Valenciennes už od srpna nevyhrálo a topí se v sestupových vodách, přesto kouč Kombouare dostal od vedení týmu důvěru, aby hosty vytáhl ze dna tabulky. K dispozici ale nebude mít pro těžký zápas hned čtveřici hráčů. Chybět budou Bangoura, Schmitz, Lacourt a Šebo.

Simon Kjaer teprve v létě posílil Palermo, už brzy by mohl měnit dres znovu. Podle italských médií se o 19letého obránce vážně zajímá Lyon a špičkové italské kluby. Skauti Interu Milán zase pozorně sledují ostrostřelce Benzemu, kterého chtějí do týmu italského mistra přivést. Inter údajně nabídne Lyonu Brazilce Adriana a padestát miliónů eur k tomu.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Mensah, Cris, Boumsong, Grosso - Govou, Makoun, Källström, Ederson - Keita, Fred
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Ducourtioux, Biševac, Abardonado, Tiene - Saez - Mater, Belmadi, Sanchez - Audel, Pujol
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Sochaux - Girondins Bordeaux  (sobota 21:00)
Bordeaux má za sebou vcelku povedený zápas Ligy mistrů proti Chelsea, ve kterém dokázalo remizovat 1:1. Nyní ale čeká na francouzského vicemistra osmnácté Sochaux.

Bordeaux nyní působí hned ve třech soutěžích zároveň, kromě Ligue 1 a zmiňované Ligy mistrů, působí svěřenci Laurenta Blanca také v národním poháru. Hráči přiznávají, že zápasů je příliš a nestíhají se na ně připravovat, důkaz může být třeba remíza v minulém kole proti Valenciennes.

"Jsme všichni trochu unavení, ale to je normální, když hrajeme těžké zápasy za sebou," přiznal Brazilec Henrique. "My máme ale široký kádr, takže unavené hráče dokážeme naštěstí nahrazovat a pokračovat tak ve všech soutěžích."

Sochaux dokázalo v probíhající sezoně pouze jedinkrát vyhrát, hosté ale svého soupeře rozhodně nechtějí podcenit. "Může se to zdát jako jednoduchý zápas, ale Sochaux se stále zlepšuje a bude těžké proti nic uspět. My se ale chceme dotáhnout zpět na čelo tabulky, takže musíme bezpodmínečně vyhrát," dodal Henrique.

Bordeaux je stále bez své jedničky Ulricha Ramého, do brány se tak pravděpodobně postaví Mathieu Valverde. Domácí se musí obejít bez vykartovaného Pitaua a zraněného Pichota.
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert - Daf, Thomas, Afolabi, Jokič - Dalmat, Perquis, Carlao, Martin - Privat, Erding
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Valverde - Chalmé, Planus, Henrique, Tremoulinas - Diarra - Fernando, Gourcuff, Traore - Cavenaghi, Bellion
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.05 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Toulouse FC - Olympique Marseille  (neděle 17:00)
V jednom ze šlágrů kola se utká na titul pomýšlející Marseille s ambiciózním Toulouse. Tomu se poslední dobou vůbec nedaří a ze třetího místa kleslo až na sedmou příčku...

Marseille má za sebou nepovedený zápas Ligy mistrů - na hřišti anglického Liverpoolu nedokázalo urvat ani bod a ve skupině D ztratilo naději na postup do vyřazovacích bojů. Stejně jako na evropské scéně, nedaří se týmu Erica Geretse ani na domácí scéně. Z posledních tří zápasů získal pouze čtyři body, což je na tým s takovými ambicemi málo. V tabulce tak Marseille klesla až na třetí místo, na lídra z Lyonu ztrácí již šest bodů.

Gerets si je vědom toho, že jeho tým musí proti trápícímu se Toulouse konečně zabrat. "Od začátku do konce zápasu chci vidět naprostou soustředěnost a disciplinovanost. Pokud budeme hrát, tak jako v minulých kolech, nemáme šanci na zisk titulu a třetí místo by bylo zázrakem," přiznal belgický kouč hostů. "Kdo se nebude chovat profesionálně a nebude rád za každou minutu na hřišti, se na něj už nedostane. Myslím, že to ale už každý nyní chápe."

Toulouse se v posledních zápasech trápí - jak výsledkově, tak bodově. Stejně jako Marseille vyhrálo z posledních tří zápasů pouze jeden a postupně kleslo ze třetí pozici na nynější sedmou. Kouč domácích Alain Casanova se ale bude moci opřít o kladnou bilanci se svým nedělním soupeřem - vyhráli přes polovinu vzájemných zápasů, Marseille navíc naposledy nad Toulouse triumfovala před čtyřmi roky.

Přesto nemají domácí nic vyhráno, Marseille totiž patří k nejlepším týmům na cizích stadionech, kde zatím nepocítila hořkost porážky.

Naštěstí pro Toulouse ale mohou počítat se svým nejlepším střelcem - osmigólový Jean-Pierre Gignac se dokázal po obnovení zranění vrátit zpět a svému týmu bude opět k dispozici. Jediným hráčem domácích, který do zápasu jistě nezasáhne je suspendovaný záložník Mathieu Berson. Nejistý je také start útočníka Marseille Mamadou Nianga, který si obnovil svalové zranění.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Congré, Cetto, Fofana, M'Bengue - Capoue - Didot, Sirieix - Paulo Cesar - Mathieu - Gignac
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Bonnart, Zubar, Hilton, Taiwo - Cana - Cheyrou, Ziani - Ben Arfa - Niang, Koné
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.15 - 2.95 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Nancy-Lorraine - AS Saint-Étienne  (neděle 17:00)
Souboj dvou týmů, které v letošní sezóně zůstávají daleko za očekáváním, uvidí diváci v Nancy, kde domácí výběr přivítá St. Etienne. Nancy patří až patnáctá příčka, hosté ze St. Etienne jsou dokonce poslední. Přitom v pohárově Evropě se oběma celkům daří a jsou na nejlepší cestě za postupem do jarních bojů Poháru UEFA.

Fotbalisté St. Etienne ve čtvrtek vybojovali bod v Bruggách a jsou v čele skupiny G, hráči Nancy měli v tento hrací den volno, přesto se po dvou odehraných zápasech nacházejí na druhém místě skupiny H.

Kouč hostů Perrin prohlásil, že chce přidat k dosavadním 10 bodům přidat do zimní přestávky dalších sedm až deset. "Je jasné, že musíme zase začít sbírat body. Pokusíme se vytěžit maximum z domácích utkání a byl bych rád, kdybychom přivezli body i ze zápasů na soupeřově půdě. Nancy je ale v dobré formě a rozhodně neočekávám jednoduché střetnutí," dodal trenér St. Etienne.

Domácí vyhráli tři ze čtyř posledních ligových utkání a vypadá to, že jsou konečně na cestě za příčkami, kam rozhodně patří. Avšak domácí lodivod Correa si díky několika zraněným hráčům bude muset "vystačit" pouze s šestnáctičlenným kádrem fotbalistů. Mezi zraněné opory se řadí například Ouaddou nebo Chretien. Ani hosté nebudou kompletní, do zápasu nebudou připraveni Sauget, Dabo, Tavlaridis, Monsoreau a Landrin.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Bracigliano - Helder, Alfred, Andre Luiz, Macaluso, Brison - Berenguer - N'Guemo, Gavanon - Hadji, Zerka
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Andreu, Varrault, Benalouane, Matuidi - Hautcoeur, Perrin - Matsui, Payet - Ilan, Gomis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 2.90 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Rennes - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Proti svému bývalému klubu Paris SG, které vyhrálo v Ligue 1 čtyři utkání za sebou, si zatrénuje jeho bývalý lodivod Guy Lacombe, jenž se svým Rennes letos doma ještě neprohrál. Ačkoli je na toto utkání náležitě motivován, žádnou zášť proti němu necítí.

Lacombe působil jako hlavní kouč u pařížského klubu dva roky do ledna roku 2007, po neuspokojivých výsledcích byl ale odvolán z funkce. Ihned na to přešel k Rennes, které pod ním předvádí organizovaný a hezký fotbal. Získal s ním už 26 bodů a po celou dobu se nachází v popředí tabulky Ligue 1.

Pomstít se Paris SG za vyhazov? To domácí trenér neplánuje. "Do utkání vstupuji bez myšlenek nějaké odvety, žádnou zášť necítím. Už dávno jsem obrátil list," prohlásil jasně Lacombe. "Ve hře jsou přece tři body. Je to Rennes, kdo bude hrát a ne Guy Lacombe," soustředí se spíše na každozápasový rituál. K dispozici nemá jen zraněného Oliviera Thomerta, jenž má zlomenou pravou lýtkovou kost.

Rennes má společně s Toulouse druhou nejlepší defenzívu ligy, k tomu navíc nastřílelo solidních dvacet branek. V minulém kole uhrálo bod na hřišti účastníka Ligy mistrů Bordeaux. Paris SG má ve Francii uznávaný respekt. I díky hvězdnému kádru a historii. "Bude to pro nás velký test. PSG totiž patří mezi nejlepší mužstva ligy," ví moc dobře Lacombe.

Hosté se po nevýrazných výsledcích postupně šplhají tabulkou nahoru. Ani nemusí být tolik unaveni z posledního zápasu Poháru UEFA na hřišti španělského Santanderu, kde remizovali 2:2, protože trenér Paul Le Guen ušetřil klíčové hráče Ludovica Giulyho, Claudea Makeleleho, Guillauma Hoaraua a Stéphana Sessegnona. PSG chce určitě navázat na poslední ligovou výhru nad vedoucím Lyonem, kde předvedlo jeden z nejlepších výkonů sezóny a zaslouženě zvítězilo 1:0.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Fanni, Mangane, Hansson, Bocanegra - M'Bia, Lemoine - Leroy, Pagis, Sow - Briand
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Landreau - Ceara, Camara, Traoré, Armand - Makelele, Clement - Sessegnon, Rothen - Giuly, Hoarau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.75 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon15103221:1033
2.OGC Nice1584320:1428
3.Olympique Marseille1576231:2027
4.Stade Rennes1568120:1126
5.Paris Saint-Germain1582517:1226
6.Girondins Bordeaux1574422:1425
7.Toulouse FC1574413:1125
8.Lille OSC1566322:1624
9.SM Caen1556420:1521
10.Le Mans UC 721563620:2021
11.Grenoble Foot 381555511:1420
12.AS Monaco1554616:1519
13.FC Lorient1554619:1919
14.AJ Auxerre1554613:1419
15.AS Nancy-Lorraine1547412:1419
16.Le Havre AC1533912:2412
17.FC Nantes1533910:2312
18.FC Sochaux1517714:2110
19.Valenciennes FC1524910:2010
20.AS Saint-Étienne1531118:2410

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (36)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak dneska snad Lyon Valenciennes i s oslabeným kádrem porazí, tipuju 2:0.

Jinak Mouřením ať si strčí Adriana a kompenzaci za klobouk...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak to mám v Tipech, které za chvilku vyjdou...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jak naložit se Sochaux... Bordeaux tam podle mě nevyhraje...

Reagovat
smazaný uživatel

vyhraje!

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom aby nebyli moc unavení z toho zápasu s Chelsea... Sochaux navíc hodně remizuje.

Reagovat
smazaný uživatel

až mi vydají tipovačku na Ligue 1, zmiňuju se tam o tom. Přišli by o šanci útočit na titul, unavení určitě budou, ale je to televizní zápas, myslím, že 0:1 bude ten správný výsledek...

Reagovat
sosna

Přikláním se k remíze. Domácí to ubrání. Lyon a Nice jasná 1. A proč se v preview o Nantes mluví jako o domácích?

Reagovat
smazaný uživatel

Sochaux se letos vůbec nedaří, dost pochybuju, že uhrají byť jen bod.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak zápas Toulouse - Marseille je jasný šlágr tohoto kola, řekl bych, že padne hodně branek.

Reagovat
božský John

no,šlágry budou 2..Rennes-PSG bude taky zajímavej zápas..

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda, taky skvělý zápas, který bude mít co nabídnout. Ale blbci na Sportu1 na to zas kašlou.

Reagovat
božský John

To mě netrápí,já Sport 1 ani nemam

Reagovat
smazaný uživatel

já taky beru za šlágr Rennes. ostatně až laskavě vydá služba mojí tipovačku, dočtete se i více

Reagovat
smazaný uživatel

Chimbonda chce do Lyonu

Obránce Sunderlandu Pascal Chimbonda chce domů. Francouzskému mistru z Lyonu v současnosti chybí dva praví obránci Clerc a Reveillere, manažer Puel už se vyjádřil, že Chimbonda by byl velmi vítanou náhradou. Sám obránce se návratu do vlasti vůbec nebrání, spíš naopak.

Sem s ním. Sice už nehraje tak skvěle, jako dva roky zpátky, ale za momentální situace by se velmi hodil.

Reagovat
božský John

Perfektní posila,poté co se Reveillere zranil..

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, navíc Clerc bude taky ok až tak v únoru, proto super volba na rok - dva, než dozraje Gassama.

Reagovat
božský John

Aha já mylsel,že Clerc bude ok už teď někdy tak to by byl kauf hódně dobrej,navíc by se rychle aklimatizoval...je to krajan...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, bude se vracet do dobře známého prostředí. Navíc je v nejlepších letech a tohle je pro něj jedna z posledních šancí, aby si zahrál LM.

Reagovat
stas87

tak dnes lille lyon jasne 1 rennes neprehra grenoble nepodcenovat a ted sa asi BJ nastve ale pojdem si podat 1 na toulouse

Reagovat
božský John

neznalost neomlouvá

Reagovat
stas87

ale za male peniazky tak za 50 vyhra 1300 dam tam same blbosti ale to toulouse tam dam a mozno i v hendicapu ja vam proste neverim bude hrat valbuena?toho jedineho mam rad..

Reagovat
smazaný uživatel

Gignac rozhodne.

Reagovat
božský John

Asi hrát bude,koukal jsem na om.net a tam nic není,tak asi jo,jinak já ho moc rád nemam

udelal bych to takto:

Ziani---Cana---Cheyrou

--------Ben Arfa---------

----Kone------------------

-------------Niang--------

Reagovat
božský John

Ben Arfa jako tvůrce hry a Kone trosicku za Niangem...

Reagovat
stas87

ja vas moc nesledujem ale kvalitu mate to sa musi nechat ja ho mam rad od tej doby co dal ten paradny gol na anfieldu

Reagovat
božský John

já ho nemam rád,protože mi přijde jako takovej nahoněnec,navíc sóluje a simuluje...

Reagovat
stas87

ze by nieco ako kristynka?

Reagovat
božský John

To zas ne,to je jiná kategorie..ale nemam ho rád

Reagovat
stas87

ved ja som to tak myslel ze fdutbalovo na nej nema na co ste tam psaly dogy?to ste nemuseli

Reagovat
božský John

šak co má LOSC na obrázku..

Reagovat
stas87

na to hrdy nie sme spis sa nam za to smeju...

Reagovat
božský John

no jo..dogy...furt lepší než zlatej retrívr

Reagovat
stas87

nj ale na znak heerenveenu to je fakt slabe pusinky GO!!!

Reagovat
božský John

nejhezci znak má OM a pak Jablonec..bez Baumitu

Reagovat
stas87

no aj partizan ma krasny ale fakt hnus je cfc

Reagovat
sosna

Marseille 0

Nancy 1

PSG 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele