Ligue 1 - 16. kolo. Tipy a analýzy

30.11.2008, 10:35
Tipy a analýzy
Po představení několika francouzských klubů v pohárové Evropě pokračuje Ligue 1 už šestnáctým kolem. Největší šlágr kola se hraje v Rennes, kde domácí "sobi" přivítají v souboji o čtvrté místo PSG. Také Toulouse s Marseille slibuje zajímavý fotbal a jak dopadne Grenoble v Nice, které se potichu vyšplhalo na druhé místo? Vsaďte si s námi. Nedělní zápasy budeme aktualizovat!

AUXERRE - MONACO (sobota 19 hodin)

Kdysi tyto dva kluby bojovaly o titul, nyní se dělí s devatenácti body o 12. místo. Auxerre doma neprohrává, posledně doma porazilo Sochaux, naposledy venku prohrálo v Caen. Monaku je letos celkem jedno, na kterém hřišti hraje, dokáže body z venku přivézt a doma ztratit. I když naposledy doma hladce porazilo Le Mans a také prohra o jeden gól v Rennes není ostudou. Loňský zápas těchto soupeřů skončil 1:0.

Domácí budou postrádat potrestaného výborného útočníka Lejeune, do hry nezasáhnou ani zranění záložník Pedretti a útočník Jelen. Hostům chybí celá záloha: Valbuena, M’Bami a Ziani. Loňský výsledek by se tak měl opakovat, jednička v kurzu 2,25 za střed.

LE HAVRE - NANTES (sobota 19 hodin)

Souboj dvou nováčků, kteří se překvapivě nacházejí až nad sestupovými příčkami, i když jen o dva body. Tohle bude tedy veledůležitý zápas a aktuálně lepší formu mají rozhodně domácí. Ti totiž v minulém kole přivezli bod z Grenoblu a předchozí domácí prohra s PSG je prostě daň lepšímu mužstvu.

Nantes z venku body nevozí a ztrácí je i doma, poslední prohra s Nancy byla naprosto zbytečná. Potrestaný obránce N’Daw bude hostům hodně chybět. Navíc ještě zranění obránce Gravgaard a útočníci Keseru s Bagayokou. Naopak domácím bude chybět jen obránce Ba a útočník Faurel. Za vyšší střed si zde zahraji jedničku v luxusním kurzu 2,35 u Gamebookers.

LE MANS - CAEN (sobota 19 hodin)

Forma Le Mans z počátku sezóny je ta tam. Problém je hlavně v tom, že tým přestal střílet góly. Domácí jich vždycky dost dostávali, ale více dali, takže zápasy končily často výsledky 3:2. Bohužel v posledním zápase prohráli v Monaku 0:3, předtím porazili slaboučké Valenciennes pouze 1:0. Pokud se něco nezlepší, budou mít problém i v tomto zápase. Cean je totiž jedno, na jakém hřišti hraje, v minulém kole porazilo doma Auxerre, předtím remizovalo v Nancy a dokázalo vyhrát dokonce v Toulouse! Loňský vzájemný zápas skončil 1:1.

Le Mans na marodku neposadil nikoho nového, takže je tam jen nepodstatný obránce Frej, hosté jsou na tom s chybějící zálohou (Khalfallah, Deroin, Eluchans a Leca) poněkud hůře, ale zase bez nich hrají již delší dobu. Očekávám dělbu bodů.

LILLE - LORIENT (sobota 19 hodin)

U tohoto zápasu hrozí syndrom Pepek Vyskoč. Domácí jsou docela v laufu a nejen na vlastním hřišti umějí sbírat body. V minulém zápase připravili o bod Marseille na jejím trávníku. Ale Lorient se neskutečně vzchopil, odvrátil hrozbu sestupu a v Marseille dokonce vyhrál. I vzhledem k loňským výsledkům (0:0 a 1:1) bych zde varoval před "snadnou" jedničkou... Lille je bez útočníka De Mela a obránce Berii kompletní, Lorientu bude nově chybět tvořivý záložník Le Pen a jeho kolega Jalett. Tento zápas netipuji, ale jedničku bych nehrál.

LYON - VALENCIENNES (sobota 19 hodin)

Hosté jsou na tom velmi špatně jak herně, tak rozlosováním. Mistr z Lyonu sice může být lehce unaven po vynikajícím výkonu v italské Fiorentině, ale dva góly jim rozhodně dá, tak jako třeba Bordeaux nebo právě Valenciennes loni. Valenciennes si podřezává prvoligovou větev především ztrátou bodů v domácích zápasech, v tom posledním remizovalo se Sochaux, předtím prohrálo v Le Mans.

Lyonu již běží trest pro Juninha, který dostal dva zápasy, dále nebude střílet góly zraněný Benzema a bránit jim nebude ani Reveillere. Ostatní zranění jsou staršího data. Valenciennes bude chybět potrestaný záložník Lacourt, zraněný obránce Schmitz a útočník Šebo. I proto je náhradníci z Lyonu porazí, ale nemusí to být nijak výrazně.

NICE - GRENOBLE (sobota 19 hodin)

Hráči z Nice se naprosto nenápadně prokopali na druhou příčku tabulky a šlape jim to výborně. V posledním kole vyhráli v St. Etienne, předtím porazili Nantes. Naopak nováčka z Grenoblu opouští prvotní štěstěna i výkony, logicky prohrál v Toulouse a když doma nedokázal dát gól ani Le Havre, bude mít i v Nice problém. Nice má na marodce jen prvního gólmana Letiziho, Grenoble záložníky Flacheze a Mainfroie. Zde si vsadím jedničku s velkou důvěrou, ostatně kurz 1,67 u Gamebookers je docela lákavý.

SOCHAUX - BORDEAUX (sobota 21 hodin)

Bordeaux předvedlo vynikající výkon proti Chelsea v Lize mistrů, ale podle mě je stál dost sil. Jinak bych totiž vůbec nepochyboval o jejich výhře v Sochaux, které se potácí na sestupové hraně a body nezískává lehce. Doma porazilo akorát Le Mans. Naopak Bordeaux se venku v lize moc nedařilo, i když prohra na hřišti Lyonu se nebere jako nezdar. Loňský zápas skončil 0:1.

Domácím bude chybět potrestaný záložník Pitau. Zranění jsou záložníci Maurice-Belay a Mezague, a především útočník Mirsa. Hostům k plnému bodovému zisku nebude chybět ani první gólman Ramé, který stále jako obránce Henrique ještě nenastoupí. Dvojka v kurzu 2,25 u Gamebookers za vyšší střed láká.

NANCY - ST. ETIENNE (neděle 17 hodin)

Hráčům Nancy to letos moc nejde, i přes posílení defenzivy dostávají stále relativně dost gólů, takže doma remizovali třeba s Caen. Poté ale vyhráli v Nantes. St. Etienne se podařil snad historický kousek, v poháru UEFA totiž získávají bod za bodem (a už mají jistý postup ze skupiny), ale v Ligue 1 mají momentálně jistý sestup! Prohra v Lille a také domácí prohra s Nice jim lámovou vaz. Ještě navíc straší loňský výsledek 2:0. Hostům bude chybět potrestaný důležitý záložník Matuldi. Také zraněný brankář Viviani, obránci Tavlaridis, Dabo a Monsoreau, záložníci Landrin a Perrin. Domácí budou postrádat jen obránce Chretiena a Ouaddou. Nečekám, že hosté získají více bodů, ale remíza by byla možná, i když se spíše přikloním k jedničce.

TOULOUSE - MARSEILLE (neděle 17 hodin)

Rozdíl mezi oběma kluby je pouhé dva body, každý by chtěl být minimálně hned za Lyonem. Od hráčů marseille se to samozřejmě čekalo, ale Toulouse je příjemným překvapením. Když pominu prohru v minulém kole na hřišti Lorientu, mají za sebou domácí výhru nad Grenoble. Marseille sice Grenoble porazila o gól lepším skóre, ale doma ztrácela. Všechny body s Lorientem a bod s Lille. Z toho plyne, že se jí začíná více dařit na soupeřových hřištích. Loňský výsledek byl 0:0. Hráčům Toulouse bude chybět jen potrestaný záložník Braaten, hostům záložníci Valbuena, M'Bami a Ziani. Dnes to žádná gólová přestřelka nebude, hosté budou spíše bránit, Toulouse, jestli dá jeden gól, vyhraje.

RENNES - PSG (neděle 21 hodin)

Jednoznačně šlágr kola, Rennes doma ještě neprohráli, naposledy porazili Monako a remizovali v Bordeaux. PSG nepředvedla v poháru UEFA bůhví jaký výkon na domácím hřišti se Santanderem. V lize ale doma porazili Lyon a vyhráli v Le Havre. Vzhledem k loňskému výsledku 2:0, bude ale Rennes daleko těžší oříšek. Rennes bude stále chybět dlouhodobě zraněný útočník Pagis, PSG záložník Chantome a Kežman by již mohl být připraven na lavičce. Myslím, že Rennes o gól vyhrají.

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (70)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

přestaňte už prosim Vás těchhle pár řádku titulovat jako analýzy...to je k smíchu

Reagovat
One-Real

Ty jsi debil...

Reagovat
smazaný uživatel

podle tebe tři řádky k jednomu zápasu jsou analýzou ?? podle mě ne...celej ten článek je šaškárna, přijde mi to jako kdyby to psal dvanáctiletej kluk

Reagovat
stas87

tak ten clovek ktory toto pise je celkom dost vytizeny a ja pred nim smekam ked si taky frajer tak to pis sam a uvidime tebe tipujem na 12

Reagovat
božský John

Nejméně jsou 4 řádky..zbytek je poměrně obsáhlej,co tim sleduješ?

Reagovat
smazaný uživatel

Pouze vyjádřuji nesouhlas s nadpisem článku, který obsahuje slovo ANALÝZY..podle mě jsou to tak doporučení, ale analýza je obsáhlej text, kde je zmíněno mnoho faktů a ne jenom kdo chybí a jak jsou na tom asi v tabulce..je to muj názor nikomu ho necpu..jen se směju při pohledu na to co eurofotbal považuje za analýzu

Reagovat
stas87

analyza nemusi byt roman ja dost stavkujem a niekedy si to podam podla EF a uz mi to kolko razi pomohlo

Reagovat
božský John

vždyť analýza nerovná se elaborát...v 90% zápasů se o analýzu zápasu popřípadě porovnání jedná.

Reagovat
smazaný uživatel

si to mysli, ale jestli si to myslíš tak si padlej na hlavu...analýzy se obejvujou jinde na internetu, ael tady určitě ne..a už vůbec ne v tomhle článku

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si taky analýza.

Reagovat
smazaný uživatel

už tvůj nick lecos prozrazuje, vole

Reagovat
smazaný uživatel

čti si analýzku a mlč

Reagovat
smazaný uživatel

proc ti to prijde, jako kdyby to psal 12letej kluk? ta nalayza je zde pro ty, kteri sazi, paklize ty nesazis, ani se o ligue 1 nezajimas, tak verim, ze jsou pro tebe tyto clanky bezvyznamne. Ani v tom pripade ale nemas pravo kritizovat praci druhych, kteri ji delaji ve svem volnem case..

Reagovat
smazaný uživatel

já dělam stejnou práci taky a věř že o tom něco vim

Reagovat
stas87

a ake analyzy robis?futbalove?

Reagovat
smazaný uživatel

vsechnomožné...liga.cz

Reagovat
smazaný uživatel

a jinak fotba, hokej, tenis...to je moje specializace

Reagovat
smazaný uživatel

to neni moc specializace..

Reagovat
smazaný uživatel

já taky neřikam že se specializuju na celý ty obory...v hokeji třeba jen na německo ligu

Reagovat
smazaný uživatel

ok, tak mi posli nejaky clanek..

Reagovat
stas87

tak potom ostan na liga.cz a nechod sem ked sa ti nepaci co napisal ugljan on okrem ligue1 ma na starost aj HNL cize toho ma dost takto ako to pise on to vyhovuje vsekym cize si narazil a prosim ta odidi jasne?

Reagovat
smazaný uživatel

v diskuzi muze svuj nazor napsat kdokoliv, čili se do mě ne*er

Reagovat
stas87

ja sa do teba neser a nijako ta neurazam tak vaz slova nam tady to staci ze ty si sem dosiel a zacal si trepat o tom ze je to na hovno napisane tak je to tvoj boj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Ja s tebou souhlasim, to co sem pise Ugljan je jen to jak bude tipovat. Analyza to neni

Reagovat
smazaný uživatel

konecne rozumnej názor...já se nenavážim do tohop článku, ale nemůže to být prezentováno jako anaůýza protože analýza to neni

Reagovat
smazaný uživatel

stačí se podívat na hokejportal.cz a německou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

popravde mi tve clanky pripadaji v delce stejne jako ty ugljana.. nevim, na co si stezujes, ale cist to nemusis..

Reagovat
smazaný uživatel

ale já nepíšu analýzy ale review, to je drobet rozdíl

Reagovat
smazaný uživatel

no dobre, rekl jsi mi, at se kouknu na nemeckou ligu, tak jsem koukla.. jinak nevim, co mas proti slovu analyza..

Reagovat
smazaný uživatel

Radši se tam ani nedívejte, HokejPortal je největší hokejá sračka na internetu...

Reagovat
smazaný uživatel

* hokejová (Analýza: Napsal jsem hokejá, protože mi vypadla písmenka o a v. Tudíž jsem se musel opravit a kromě toho jsem před to slovo napsal hvězdičku (*), která se většinou přidává proto, když se chce někdo opravit. Doufám, že jsi to ale pochopil hned napoprvní, protože vy experti z HokejPortalu prostě toto musíte ovládat, když u KHL nejste schopni ani pořádně napsat preview na tož review. Ano, teď mě/mne/mně můžeš napadnout, že zavádím řeč úplně jinam, ale to ty jsi zavedl ty taky - staráš se o Německo, ještě k tomu v hokeji a pindáš do Ligue. Je sice pravda, že mě/mne/mně Ugljan moc nemusí, ale třeba někomu takové analýzy vyhovují. Schálně zkusím někdy podle vašeho preview vsadit na DEL a tady podle Ugljana na Ligue 1. Výsledek Ti klidně napíšu, pokud máš zájem, tak se ozvi, můj e-mail je: kancik@sunderlandafc.cz.)

Reagovat
smazaný uživatel

ty nerozeznáváš pojym analýza, preview a review...khl an starosti nemam nemůžu soudit a HokejPortal ti nikdo nenuti

Reagovat
smazaný uživatel

* pojem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jim nenuť Tvůj názor... Navíc nevím kdo tu psal: já dělam stejnou práci taky a věř že o tom něco vim. Takže si protiřečíš...

Reagovat
smazaný uživatel

já neřikam, že dělam pouze na HokejPortalu....mysli proboha

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslim...

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím, kolego. To jsou idioti, co nám to tu povídají o našem HP, viď?

Reagovat
smazaný uživatel

promin, ale analyza je rozbor. je jedno, jestli je to kratky, ci dlouhy rozbor, proste je to rozbor. nevim, co na tom nedokazes pochopit, je to vcelku jednoduche..

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm... Si ubohej! Tohle říci o jediném portálu v Česku, který se specializuje na hokej.

Reagovat
One-Real

Uglijan: Nevíš proč je Nice odloženo? A na kdy?

Reagovat
smazaný uživatel

Dnešní zápas Ligue 1 mezi Nice a Grenoblem se nehraje. Důvodem je podmáčené hřiště.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem přijel a nestačím se divit, když jsem si přečetl diskuzi: Uživatel mmmisacek kritizuje mé analýzy (musím ho ubezpečit, že jsou zde potrestaní a zranění hráči, poslední utkání obou soupeřů a poslední vzájemný výsledek včetně návrhu na tip!) Takže úplně vše, co analýza má mít a můžeš si tvrdit, co chceš. Ostatně jsi zmínil Hokejportal, na což někdo ihned odpověděl, že je to největší s**čka na trhu. Já bych to takhle nenapsal, ale je fakt, že na HP se nedozvím celkem nic a takový web má nulovou hodnotu. Což ví i majitel, proto ho nechává už přes půl roku běhat v beta verzi...

Reagovat
smazaný uživatel

A já si za tou sračkou stojím, vždyť je to expert na experta...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

k těmhle "analýzkám" se budu chodit řehtat každou sobotu

Reagovat
smazaný uživatel

Jsme rádi, já se taky chodím smál na HokejPortal.

Reagovat
smazaný uživatel

ja blít na HP již nechodím

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, ty jejich výhnusy by zasloužily tolik komentářů a on tady blije... (To bylo dobré označení blije, to by mne nenapadlo.)

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci nic říkat, ale tahle analýza třeba vůbec nevyšla. Podívějte se na pár preview třeba ke švýcarské lize. Ti kluci, co je nepovažujete za experty, tam tipují i remízy v hokeji. Natipovali někdy i celá kola! Zato tady? Pche... Vsadil jsem si tři zápasy a velký h! A že se prý nic nedozvíte. Jak myslíte... Stačí jenom číst...

Reagovat
smazaný uživatel

to možná bude tím, že francie je snad nejtěžší liga na tipování! chtěl bych vidět místní "diskutéry", kteří by to natipovali tak, jak to dopadlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Každej si tady hraje na velkýho šéfa. Strašně mě zklamalo, i když tvojí práci, Ugljane, dost oceňuji, že nedokážeš ocenit jinou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale dokážu, jen jsem se nedávno díval na HP na KHL, kterou jsem si chtěl vsadit. jako prewiev tam bylo napsáno:

dnes se hrají tyto zápasy...

Uznávám, že člověk, kterej dělá třeba Německo, je slušnej. Výbornej byl Honza Dvořák na Švýcarsko, ale ten raději utekl.

BTW: Analýza vyjde vždy (kdybys o té novinařině něco věděl, protože ta je daná). Mohou nevyjít tipy, což se stává celkem často, natipoval celé kolo bez chyby se povede tak 3x do roka...

Reagovat
smazaný uživatel

Honzu jsem znal... Švýcarsko na HP sleduju i po jeho odchodu i teď a ti kluci tomu i tak dost rozumí... Jsou adekvátní náhrady. Jen mě tu zamrzely komentáře, že celej HP je špatnej. Není to prostě profiweb jako EF, ale některý lidi se tam vážně snažej... A snaha se má vždycky ocenit.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš chodit k nám, tam to dělá jeden Slovák a ...

Reagovat
smazaný uživatel

My sme se tu dostali k tomu, že se hází špína na něčí práci. Ať už na Ugljana nebo na HokjePortál a k tomu sem se dostat nechtěl. Já jenom rozvinul debatu založenou na tom, že co tu píše Ugljan nejsou analýzy ač je to tak prentováno. Kdyby bylo v nadpisu Tipy a doporučení, tak neřeknu ani popelm, natož abych někoho hanil, že svou práci, kterou dělá rozhodně spíš pro zábavu než pro prachy, dělá na pí...

Reagovat
smazaný uživatel

jezis, co si predstavujes pod pojmem analyza? salodlouhy clanky? tak to ale nemusi vzdy byt..

Reagovat
smazaný uživatel

tak sorry ale rozbor na čtyři řádky uděláš těžko..abys do něj našťouchala všechno co tam bejt má...

Reagovat
smazaný uživatel

nejsou to 4 radky.. co myslis, ze by tam vsechno melo byt?

Reagovat
smazaný uživatel

pardon tak pět řádků...analýza má podle mě obsahovat tolik informací abyses dojkázal vžít do nálady a rozpoložení toho kterého týmu. Měla by obsahovat situaci v tabulce; last five (posledních pár zápasů), jak se v nich dařilo, co na to třeba řikal trenér; pak třeba výhled kde budou hrát příště, že maj třeba teď lehčího soupeře a budou mít motivaci zvýšenou; pak samozřejmě absence, kolik jich je, jak jsou důležitý; v těchto dnech já dávam do analýzy i výhled na počasí během zápasu, protože je rozdíl jestli bude při mači sněžit nebo svítit slunce; pak taky předpokládaný sestavy, vzájemný zápasy...takhle by podle mě měla vypadat kvalitní, hodnotná podrobná analýza..tu do pěti řádků těžko dáš

Reagovat
smazaný uživatel

eště sem zapomněl na vývoj kursový hladiny (pokles, vzestup, stagnace) ..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty sis kolego popletl analýzu s prewiev! Je vidět, že o té novinařině opravdu ještě moc nevíš...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bohužel zřejmě máme rozdílnej názor..výsledkem analýzy je tip, ale výsledkem preview tip neni..si vedle

Reagovat
smazaný uživatel

* HokejPortál, prezentováno, popel

Reagovat
smazaný uživatel

V Toulouse 0:0, přesně dle předpokladů, výhra St. Etienne překvapila. Ještě jednička v Rennes a bude velká spokojenost.

Reagovat
smazaný uživatel

a Rennes win 1:0, paráda a úspěná analýza

Reagovat
smazaný uživatel

to víš že jo, furt tomu tak řikej mistře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele