Ligue 1 - preview 16. kola

02.12.2014, 08:40, aktualizováno 04.12.2014, 08:20
Previews
Lyon o víkendu nezvládl derby na půdě Saint-Étienne a po prohře 0:3 se na lepší notu bude chtít naladit v dohrávce 16. kola proti Remeši. Výhra ho posune na třetí místo, navíc bude moci stáhnout manko na vedoucí duo, které v tomto kole shodně remizovalo 1:1...
Olympique Lyon - Stade Reims  (čtvrtek 21:00)
Rychle zapomenout na potupnou porážku z rhonského derby a vrátit se zpět na vítěznou vlnu. Takový je cíl fotbalistů Lyonu, kteří v dohrávce vloženého kola vyzvou na svém hřišti překvapivě dobře hrající Remeš..

Les Gones prohráli na hřišti svého úhlavního rivala ze Saint-Étienne poprvé po 20 letech, nešlo ale o žádný těsný boj; domácí triumfovali jasně 3:0, dotáhli se na pohárové příčky a zasadili lyonským pořádného brouka do hlavy. Olympique byl po víkendu stále třetí, jeho náskok na čtvrté Bordeaux a právě ASSE se však ztenčil na jediný bod, a co více, ztratil krok s vedoucím duem PSG - Marseille. Doma proti Remeši bude nicméně velkým favoritem.

Pikantní příchuť bude mít zápas pro lyonského kouče Huberta Fourniera, který Remeš ještě loni vedl; do města na Rhoně se stěhoval teprve letos v létě. "To utkání je pro mě něco navíc," přiznává. "90% hráčů Remeše znám, protože byli v týmu i loni. Strávil jsem tam pět let, což je hodně dlouhá doba. Do toho týmu jsem hodně investoval a podařilo se nám několik skvělých věcí, dvakrát jsme postoupili o soutěž výše," vzpomíná nostalgicky.

Fournierův nástupce Jean-Luc Vasseur se zprvu potýkal s problémy, nyní to však jeho svěřencům šlape; v listopadu neprohráli ani jediný ze čtyř zápasů a užívají si luxusu klidných vod středu tabulky. "Vasseur už stihl ukázat, čeho je schopný," chválí nezkušeného kouče Fournier. "Tento zápas pro mě možná bude jednodušší než jiné, ale není to utkání Fournier versus Remeš. Stále musíme jejich tým pečlivě prostudovat, protože mají opravdovou kvalitu a navíc jsou ve skvělé formě. Jejich defenziva je velice silná, v útoku zase mají Moukandja, který umí rozhodovat zápasy," vyjmenovává lyonský lodivod.

Moukandjo v uplynulém měsíci vstřelil tři branky, stejně jako lyonský klenot Alexandre Lacazette; ten však musí v první řadě setřást vzpomínky na Saint-Étienne, utkání, které se mu vyloženě nepovedlo. "Měl nějaké šance ke skórování. Venku se mu tolik nedaří," připouští Fournier. "Také si moc připouští tlak, který je vyvíjen na celý tým."

Dnešek je nicméně ideální příležitostí pro návrat zpět do vítězné formy - jak pro Lacazetteho, tak pro celý Lyon. Domácí nemají žádná čerstvá zranění, pouze zkušený srbský stoper Milan Biševac je suspendovaný. Lyon tak má k dispozici téměř totožný kádr jako o víkendu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.20 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - AS Saint-Étienne  (středa 19:00)
Les Verts si o víkendu díky jasné výhře v derby nad Lyonem výrazně zvedli sebevědomí, dnes je však čeká další těžký duel - jedou totiž do Montpellieru, který letos doma na Mossonu příliš neprohrává..

Svěřenci Christophe Galtiera si s věčným rivalem poradili jasně 3:0; bylo to vůbec poprvé od 2. kola, co vstřelili více než jednu branku v zápase, a výhra je o to sladší, že doma přišla po dlouhých 20 letech. Ambiciózní tým tak stylově přerušil sérii pěti remíz v řadě a poskočil na páté místo, o jediný bod za Bordeaux a právě třetí Lyon.

Opatrný Galtier však trvá na tom, že v kabině už žádná euforie nepanuje; sebevědomí jistě, ale do zápasu v Montpellieru jdou prý jeho hráči s čistými hlavami. Je totiž potřeba se maximálně soustředit. "Ten zápas vyvolal spoustu pozornosti a komentářů v médiích, ale my se rychle posunuli dále," tvrdí kouč.

"Nyní máme hodně nabitý program, jeden zápas střídá druhý, a další na řadě je Montpellier. Právě teď musíme zůstat soustředění a nepolevovat. Výhra nad Lyonem ukázala, čeho jsme schopní, a totéž chceme zopakovat i v následujících utkáních. Všechno sice nebylo úplně perfektní, ale našemu sebevědomí to samozřejmě pomohlo; pokud chceme zůstat na dostřel čelu tabulky, musíme sbírat body i nadále," dodal Galtier střízlivě.

Program Les Verts je v závěru roku 2014 skutečně nezáviděníhodný - v Montpellieru nastoupí už ke čtvrtému duelu v posledních 11 dnech, a jejich kouč proto uvažuje, že úspěšnou sestavu lehce prostřídá. "Poslední tři zápasy s Nantes, Karabachem (v Evropské lize) a Lyonem nás stály spoustu energie. Jsme nuceni podávat výkony na hranici svých možností. V Montpellieru se proto pokusím nasadit co nejvíce čerstvých hráčů, samozřejmě tak, abychom stále měli šanci na výhru," potvrdil spekulace Galtier.

Les Pailladins jsou před zápasem devátí, pět bodů za dnešním soupeřem, a užívají si komfort klidného středu tabulky; k tomu přispívá zejména jejich skvělá domácí forma. Na Mossonu totiž vyhráli hned pět z letošních sedmi zápasů. Na Saint-Étienne už navíc může vyběhnout i hvězdný forvard Lucas Barrios, který vynechal víkendový duel v Caen (1:1) kvůli zranění; k dispozici je také Daniel Congré, který musel o víkendu střídat.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.10 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
OGC Nice - Stade Rennes  (středa 19:00)
Souboj dvou týmů s naprosto rozdílnou formou uvidí moderní Allianz Riviera v Nice. V polovině tabulky se nacházející domácí přivítají mužstvo bojující o poháry - Stade Rennes.

Les Rouges et Noirs neprohráli už v sedmi zápasech Ligue 1 za sebou. Naposledy to odneslo Monaco, které tým Philippa Montaniera porazil po výborném výkonu 2:0. K tomu ještě poslední finalista Coupe de France postoupil přes silný Olympique Marseille do osmifinále druhého z francouzských fotbalových pohárů, tedy Coupe de la Ligue. A los byl poměrně milosrdný, neboť za dva týdny čeká soupeř US Créteil, v současnosti se pohybující těsně nad pádem z Ligue 2.

"Rozhodně to nebude jednoduché, protože oni potřebují bodovat. Pro obě strany to tedy bude velká výzva. My určitě budeme chtít prodloužit naší sérii. Hráči jsou si vědomí toho, že žádný zápas není snadný. Musíme prostě pokračovat v naší nastolené práci, jinak budeme pro soupeře snadným soustem," prohlásil Montanier.

"Jak proti Évianu, tak proti PSG, prohráli jen o gól. Zvláště v Paříži měli k bodu opravdu blízko. Nice je prostě nevyzpytatelný tým, který může bojovat o udržení, ale pak klidně vyhraje 7:2," dodal. Právě od tohoto působivého vítězství nad Guingampem v závěru října se však Claude Puel a spol. neradovali z tříbodového zisku. A připsali si pouze jeden jediný bod za bezbrankovou remízu s Remeší.

"Proti PSG jsme si rozhodně zasloužili bodovat. Měli jsme příležitosti ke vstřelení gólu. Především poté, co se ujali zásluhou proměněné penalty Zlatana Ibrahimoviće vedení. Před brankou prostě musíme být agresivnější," prohlásil obránce Nice Jordan Amavi. Situaci by jemu i jeho spoluhráčům mohla usnadnit skutečnost, že za Rennes nebude moci nastoupit suspendovaný Gelson Fernandes.

"Myslím, že nikdo nemůže říci, že bychom nehráli dobře. Chybí nám prostě větší efektivita v zakončení. Doufáme, že se nám to podaří právě teď, proti silnému Rennes. Na stadion budou moci zpět naši příznivci, což nám určitě pomůže k ještě lepšímu výkonu," dodal dvacetiletý Amavi, který už má na kontě přibližně stejný počet prvoligových utkání.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.10 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Metz - Girondins Bordeaux  (středa 19:00)
Při pohledu na tabulku to vypadá, že střet čtvrtého Bordeaux s dvanáctými Metami by měl být jednoznačnou záležitostí. Trenér zatím úspěšnějšího z obou celků to však vidí jinak.

"Sezonu začali velmi dobře. V posledních několika zápasech se jim sice tak úplně nedařilo, nicméně pořád se jedná o velmi kvalitního soupeře. Stejně jako ostatní postoupivší týmy, také Mety se dokážou obzvláště dobře připravit na zápasy s vedoucími týmy tabulky a navíc dokázaly přivést do klubu zkušené hráče," prohlásil Willy Sagnol, jenž o víkendu slavil se svými svěřenci těsné, leč nesmírně důležité vítězství v duelu s Lille.

Jeho protějšek Albert Cartier oproti tomu stále ne a ne najít tu optimální, a hlavně stálou formu. Už tři zápasy jeho tým nebodoval. A předtím bral tři body pouze v nováčkovském utkání s Caen, které je ještě o pět míst pozadu. S tím samým protivníkem Les Girondins v říjnu jen remizovali a v zápase s Lens, tedy s třetím týmem, který čerstvě postoupil z Ligue 1, sice vyhráli 2:1, ale v závěrečné čtvrthodince klidně mohli ještě inkasovat.

Vzájemná střetnutí Bordeaux a Met vyznívají lépe pro klub, jehož barvy hájí český reprezentant Jaroslav Plašil, nicméně naposledy na sebe narazily před šesti a půl lety. Zatím poslední duel na Stade Municipal Saint-Symphorien je ještě o šest měsíců starší. Tehdy se radovalo Bordeaux a dá se očekávat, že bodovat na soupeřově hřišti bude i tentokrát.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.20 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
EA Guingamp - SM Caen  (středa 19:00)
Guingamp o víkendu prohrál důležitý zápas s Évianem a nyní jej čeká další, tentokrát s Caen, které má na kontě jen o dva body více.

Účastník Evropské ligy "sedí" na samém chvostu tabulky. Jocelyn Gourvennec však věří, že právě tento duel pomůže jeho týmu k dalším lepším výsledkům. Případná výhra by totiž čistě teoreticky mohla, mimo jiné, zajistit, že by se vyzdvihnul nad sestupové pozice. "Musíme se naučit otevírat skóre zápasu. Jakmile prohráváme, je pro nás velmi obtížné bodovat."

"Už několik týdnů nás srážejí výsledky, nikoliv předvedená hra. Přestože jsme nyní třikrát za sebou prohráli, stále zůstáváme v těsném kontaktu s nejbližšími konkurenty. Tenhle zápas s Caen může být v ledasčem rozhodující. My si však jsme jistí našimi kvalitami,"
prohlásil odhodlaně pro jeden vlivný francouzský deník Gourvennec.

Hosté prozatím vyhráli jen třikrát, přičemž tímto nelichotivým faktem se může "pyšnit" už jenom předposlední Bastia. V sobotu ale uhráli remízu s Montpellierem, díky které se o skóre posunuli nad sestupové pásmo. Trenér Patrice Garande tedy věří v další dobrý výsledek, přestože nebude moci využít služeb tří hráčů obvyklé základní sestavy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.20 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Bastia - Évian Thonon Gaillard  (středa 19:00)
Bastia se má rozhodně čeho bát. Nejenže je Évian nabuzený posledním vítězstvím nad Guingampem, ale hovoří pro něj i statistika. Důležité zápasy s celky, s nimiž má bojovat o záchranu, totiž zvládá. A že do této kategorie patří i korsický klub, který si zvyká na pořádky nového kouče Ghislaina Printanta, nemůže být pochyb.

Domácí mají s dvanácti vstřelenými góly třetí nejhorší útok ligy. Printant však ani tak nepočítá se službami zkušeného a ostříleného útočníka Djibrila Cissého, který se již v polovině října uzdravil po zranění zad a třísel a který jako náhradník nastoupil alespoň už ke čtyřem utkáním v řadě.

Opravdu těžko říci, v čem je tentokráte zakopaný pes. Zdravotně by totiž Cissé měl být v pořádku. "Není v týmu. Cítí se být připravený, ale je to moje rozhodnutí, že hrát nebude," mlžil Printant, jenž nemůže dále počítat se Squillacim a Diakitém, jež jsou oba suspendovaní, a také zraněným duem Pino - Tallo.

Je vidět, že nový vítr přinesl Bastii částečný úspěch. Printant vedl svoje mužstvo celkem ve třech utkáních a vedl si přesně na půl - připsal si vítězství nad Montpellierem, remizoval s Lyonem, aby však o víkendu padl na půdě Remeše. "Přiznávám, že jsme udělali chyby. Prostě to musíme přijmout," pokračoval domácí lodivod.

Pro Bastii byl konečný výsledek škoda, až do 85. minuty totiž držela nerozhodný stav, než se trefil Benjamin Moukandjo. "Chceme se rychle vrátit zpátky. Nejdůležitější věcí je ty chyby neopakovat. V každém případě jsme nehráli jinak než v předchozích dvou utkání proti Montpellieru a Lyonu," zakončil Printant.

Évian je aktuálně na šestnáctém místě, disponuje však pouhým dvoubodovým náskokem na červené příčky. Na kontě má pět vítězství, všechny se přitom urodily nad soupeři, kteří se v tuto chvíli pohybují v dolní polovině tabulky. Hosté v poslední době celkem slušně brání, neinkasovali už dvakrát v řadě.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.00 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Lille OSC - Paris Saint-Germain  (středa 21:00)
Pařížané mají po zaváhání Marseille v Lorientu možnost dostat se na čelo tabulky. Potřebují k tomu vítězství z Lille, které by se nemuselo urodit až zas tak složitou cestou. Domácí jsou totiž naprosto bez formy, během dvou měsíců spadli prakticky až k sestupovému pásmu a jejich trápení nezná konce.

Hostující kouč Laurent Blanc se vlastně neustále potýká s marodkou, na rozdíl od ostatních týmů má však PSG tak široký kádr, že mu to vlastně ani vadit nemusí. Každopádně na severu Francie se možná neukáží obránce Thiago Silva, záložníci Thiago Motta, Yohan Cabaye a Marco Verratti, ani útočník Jean-Christophe Bahebeck.

Zdravotní trable má též brankářská dvojka Nicolas Douchez. Blanc se však na tyhle absence nehodlá vymlouvat. "Potřebujeme předvést dobrý výkon. Máme štěstí, že náhradníků je dost," připomenul jasný fakt. "Zkoušíme inteligentně protáčet sestavu, když máme problémy. Budeme se snažit být úspěšní na všech frontách."

PSG aktuálně disponuje úctyhodnou bilancí. Pokud-li do počítání zahrneme všechny soutěže, vyhrál už devětkrát v řadě. Především díky této bilanci se mu podařilo dotáhnout v lize na Marseille a právě nyní jí může dokonce předskočit. Do Vánoc ale Blancovy svěřence čeká stále dost náročný program.

O víkendu totiž přivítají Nantes, pak zajíždí do Barcelony, aby o tři dny později sehráli ligové klání s Guingampem, za další tři dny Ligový pohár na půdě Ajaccia a zakončili rok soubojem s Montpellierem. "Bude to důležité období. Sice složitější, ale já pevně věřím, že všechno zvládneme," sliboval pařížský stratég.

Lille potřebuje vzpruhu co nejrychleji, jinak se ho nebudou týkat boje o evropské poháry tak, jako tomu bylo v minulých sezónách, ale ty o holé přežití. Zatím dělá vše pro to, aby ho potkávaly ty nejhorší problémy. "Situaci v Lille znám, ale soupeř si zaslouží respekt. Vím, že utkání nebude jednoduché," dodával Blanc.

Domácím se nedaří jak na domácí, tak na evropské scéně. V Evropské lize musejí na závěr porazit Wolfsburg, aby postoupili, přitom tohle klíčové klání ho čeká po víkendu. V Ligue 1 získal LOSC od začátku října jen tři body, ze šesti utkání prohrál hned pět. Pařížský klub naposledy skolil v roce 2012.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.40 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Nantes - Toulouse FC  (úterý 19:00)
Toulouse má poslední dobou velice špatnou formu, propadlo se až téměř k sestupovým pozicím a jeho kouč Alain Casanova proto začíná bít na poplach. Dnes jeho svěřence čeká v rámci vloženého kola těžký zápas v Nantes, které pro změnu bojuje o poháry..

Třináctá příčka ve dvacetičlenné soutěži sice nevypadá na papíře až tak hrozně, ale Ligue 1 je vyrovnaná - Les Violets mají na zónu ponoru pouze tříbodový náskok, navíc prohráli pět z posledních šesti utkání. Venku pak uspěli naposledy téměř dva měsíce zpátky, kdy překvapivě vykradli stadion Saint-Étienne. Podle Casanovy je řešením jednoduše zatnout zuby a ukázat bojovného ducha.

"Navzájem si stále věříme, i když se nám nedaří. Jsme v nebezpečí a musíme se zvednout," prohlásil kouč. "Naše problémy jsou kolektivního rázu a hráči to ví. Hledáme optimální řešení, víme, jak to napravit. Nejdůležitější je mentalita a psychická pohoda v týmu. Pokud ukážeme, že jsme bojovníci, překonáme to," dodal.

Naposledy Toulouse odevzdalo doma všechny body přímému konkurentovi z Lorientu, a přestože takový výsledek je samozřejmě nepřijatelný, záložník Tongo Hamed Doumbia vidí jedno velké pozitivum - úterní zápas prý přichází tak brzy, že mají hráči možnost okamžitě odpovědět. "Procházíme složitým obdobím, ale jsme jednotní a budujeme týmového ducha," vyjádřil se. "Jsme tým, hráči na hřišti i na lavičce, jsme jako jeden muž. Je dobře, že můžeme po sobotní porážce takhle rychle zpět do akce."

Také Nantes o víkendu prohrálo, vyčítat mu to však může málokdo - Les Canaris totiž padli na půdě lídra z Marseille. Kouč Michel Der Zakarian tak své svěřence pochopitelně neplísnil, dnes však už požaduje vítězství. "Tohle bude hodně důležitý zápas," prohlásil. "Musíme zareagovat na prohru, ale nebude to jednoduché, protože Toulouse potřebuje body. Budou hrát hodně agresivně a s chutí."

Zatímco nanteská obrana letos funguje bezvadně, v útoku to po letním odchodu Filipa Djordjeviće tak slavné není - a Der Zakarian si to uvědomuje. "Je klíčové, abychom doma vítězili, jedině tak se totiž můžeme posouvat. Pokud bychom hráli agresivněji a ukázali větší důraz před brankou, mohli jsme mít na kontě ještě víc bodů. Musíme zkrátka střílet více gólů," zakončil kouč.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.20 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - Olympique Marseille  (úterý 19:00)
Lorient sice vyhrál poslední dvě utkání a vyšplhal se ze sestupové zóny, jeho otevřený styl by však hostujícímu Marseille mohl sedět - a obránce Jérémy Morel doufá, že se vedoucímu týmu tabulky podaří uhájit první příčku. Ačkoliv kouč Marcelo Bielsa o titulu zatím nechce ani slyšet.

Po 15 kolech má Marseille na čele jednobodový náskok před obhájcem z PSG, a dá se tedy očekávat, že souboj těchto dvou titánů bude ještě hodně napínavý. "Teď jsme první a doufáme, že to tak bude i po tomto kole," nechal se slyšet Morel. "Na začátku sezony jsme žádný jasný cíl neměli, ale teď už se nemá smysl schovávat za prázdné fráze - vedeme tabulku a chceme ji vést i nadále," dodal sebevědomě.

Jeho šéf zůstává přece jen opatrnější. "Ve fotbale existuje spousta případů, kdy se věci vyvíjely dobře a skončily špatně. Je složité teď mluvit o titulu, když je před námi ještě tolik zápasů," zachoval Bielsa svoji obvyklou zdrženlivost. "V lize hraje 20 týmů, ne každý má na kontě stejný počet domácích a venkovních zápasů," dodal.

Argentinský kouč také letos většinou jmenoval základní jedenáctku už na předzápasové tiskové konferenci; tentokrát se však rozhodl udělat výjimku. "Neměnil jsem tým, protože nás netrápila zranění a tresty. Teď je to jiné," vysvětlil. "Musím počkat na předzápasový trénink, pak teprve budu mít zcela jasno. Otazníků je hodně, proto nemohu v tuto chvíli poskytovat žádné informace."

Určitě však budou chybět André Ayew s Romainem Alessandrinim, které trápí zranění stehna, respektive kotníku; ghanský útočník tak přijde o šanci nastoupit proti svému bratru Jordanovi, největší hvězdě lorientského útoku. Ayew mladší měl pomalý rozjezd sezony, v poslední době se mu však začalo dařit a nemá problémy to dávat najevo.

"Podívejte se na statistiky a pak si promluvíme," řekl novinářům. "Lidé mohou říkat, co chtějí, ale už nějakou dobu jsem podepsán pod většinou gólů. Ať už jde přímo o branku nebo asistenci. Nemohu dělat všechno úplně sám. I kdybychom měli v týmu Messiho nebo Guardiolu, nic by nešlo samo od sebe," zakončil.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.25 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Monaco - RC Lens  (úterý 21:00)
Lens naposledy po více jak měsíci opět zvítězilo a vyhouplo se ze dna tabulky na osmnácté místo. Tentokráte nebude mít v Monaku co ztratit, svěřenci Antoina Kombouarého by však rádi na výkon z předchozího zápasu navázali. To naopak neplatí o domácím mužstvu, které musí napravit nezdar z Rennes.

Pro hostující celek je záchrana naprosto prvořadým cílem. Sobotní vítězství bylo pro něj teprve druhým za posledních jedenáct utkání, co je však hlavní, hrál velmi sympaticky a bylo vidět zlepšení. Mladý tým, z něhož má jen mále procento zkušenosti s nejvyšší soutěže, se snaží, co mu síly stačí.

Všichni v Lens zkrátka táhnou za jeden provaz. "Kluci se nikdy nevzdají. A pokud se nám podaří udržet, bude to ještě lepší než získat titul," uvedl Kombouaré. "Nevím, jak to dopadne, ale budeme se bránit až do konce. Je to už dávno, co jsem vedl tak pospolité a odhodlané mužstvo. Chceme odpovědět všem, kdo si mysleli, že se rychle vzdáme."

Hosté sice v žádném případě nemají nejhorší obranu v lize, čisté konto však udrželi pouze čtyřikrát za celou sezónu. Povětšinou padnou o jednu či ve stropu o dvě branky. Čtrnáct gólu ve dvanácti zápasech inkasoval gólman Rudy Riou. "Musíme sbírat body. V Monaku máme o motivaci postaráno," uvedl.

Monako právě prožívá ukrutné dva "anglické" týdny. Po vydřené výhře v Leverkusenu v rámci Ligy mistrů následně neuspělo na půdě stále se zvedajícího se Rennes. Možná i proto, že kouč Leonard Jardim nechal některé hráče odpočívat, do hry například nenasadil pilíř defenzívy Ricarda Carvalha.

Pokud se však domácí chtějí vyhrabat ze středu tabulky výše, měli by taková utkání, jako jsou ta proti outsiderovi z Lens, i přes všechny nepříznivé okolnosti zvládat. "Udělali jsme dvě nebo tři chyby, které rozhodly," vracel se k utkání Jardim. "Hráči přitom věděli, že je nesmí dělat, důrazně jsme je upozorňovali," zlobil se.

Jardim má bohužel problém najít typického střelce. Falcao odešel na hostování do Manchesteru United a Ferreira-Carrasco, Germain nebo Berbatov se letos trefili pouze dvakrát. Martial s Ocamposem skórovali jednou, Kamara s Traorém dokonce vůbec. Situaci týmu neusnadňuje ani vážně zranění Kondogbii, jenž může chybět až dva měsíce.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.33 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Olympique Marseille15111332:1334
2.Paris Saint-Germain1596029:1033
3.Olympique Lyon1583427:1427
4.Girondins Bordeaux1583422:1827
5.AS Saint-Étienne1575316:1226
6.Stade Rennes1574418:1425
7.FC Nantes1566313:1124
8.Stade Reims1564516:2222
9.Montpellier HSC1563614:1421
10.AS Monaco1555517:1820
11.OGC Nice1553717:2018
12.FC Metz1553715:2018
13.Toulouse FC1552819:2217
14.Lille OSC144469:1316
15.FC Lorient1551914:1916
16.Évian Thonon Gaillard1451814:2216
17.SM Caen1535718:2014
18.RC Lens1542914:1814
19.SC Bastia1535712:1914
20.EA Guingamp15401110:2712

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (38)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dneska 3 bodíky musíme urvat!

Reagovat
smazaný uživatel

Lorient hraje jednoduše, balón hnedka nahoru, měli dost centrů. Mladší Ayew je zdravě namotivovaný, líbí se mi, ale taky si to může nechat na jiné zápasy.

Zákrok Steva - asi to šlo řešit líp. Penalta už je potom loterie.

Chce to udělat vítr v kabině a v druhé půlce určitě přidat, pár možností tam bylo, ale je to málo.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Langi

dvě ztráty a už to jde zase do hajzlu...dneska to musí být bezpodmínečně za 3 body...snad to nedopadne jak loni

Reagovat
smazaný uživatel

yattara co si odbarvil vlasy zpatky nacerno hraje fakt priserne

Reagovat
juninho8

ako on hral v sutaznych zapasoch aj dobre

Reagovat
smazaný uživatel

tolisso jiny kiks

Reagovat
juninho8

Tolisso dnes 80% zasluha pri oboch goloch...len skoda ze je 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

lyon si neni schopny dat souvisle tri prihravky, natoz poradne pritlacit remes k vlastnimu vapnu, ostudny vykon, z ktereho boli oci

Reagovat
Langi

Vole oni nas bez prdele prehravaji

Reagovat
smazaný uživatel

dej tam uz toho benziu konecne!!

Reagovat
juninho8

te buh Fekir

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapi ani sa vas nepytam akoto prebieba. Z komentarov mi je to jasne

Reagovat
smazaný uživatel

alespon se chlapcum podarilo zranit nejlepsiho hrace remese

Reagovat
smazaný uživatel

Komu sa to podarilo ? Ja cestujem vlakom tak nemam moznost to vidiet a myslim ze onicneprichadzam aspon si usetrim nervy

Reagovat
smazaný uživatel

tak on se ve finale moukandjo zranil sam, kdy vystrelil a asi si poranil sval nejaky, ale myslim, ze to byl i castecne dusledek prvniho polocasu, kdy ho tam lyonsti dost pokopali

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt mantak ten yattara

Reagovat
Kovi81

Reagovat
juninho8

Yattarovi nasrat do ruk a tyzden nepustit k vode a mesiac nepustit do prveho tymu ja neviem ci v sutaznych zapasoch ma tremu alebo co ale ako valcoval pripravu tak tak isto teraz serie ligu

Reagovat
juninho8

Z blata do kaluze ak pride Njie za Yattaru

Reagovat
smazaný uživatel

Na benziu sere ? Ten Njie musi mat riadne natrhnutu prdel od furniera ak aj dnes dostane prednost pred Yasinom

Reagovat
smazaný uživatel

vsak na nej fournier sere furt, proti basii odehral solidnich 10 minut, kdy toho vic fakt ukazat nemohl a stejne od te doby zas nehral ani minutu

Reagovat
juninho8

ja neviem preco mu akoze neda sancu...nevidi ze Njie a Yattara su totalne tragicky? aj keby tam dal radsej pre mna za mna aj dakoho stvrteho len nie tych 2.....inak podla mna je pozoruhodne ako rychlo vystrelil hore Fekir....podla mna nas najlepsi hrac dnes....pred sezonou toto od neho nikto necakal....

Reagovat
smazaný uživatel

on hlavne fekir je sice vyborny s micem, ale predevsim kazdy zapas odmaka na 100%, yattara se jen plouzi na hristi jak lemra, ze se nedari herne je jedna vec, to u mladych byva caste, ale fakt me umi vytocit, kdyz nekteri mladi ani nechteji poradne zabojovat

Reagovat
juninho8

presne...teraz bolo krasne vidno aky je Njie marny....dopredu nic moc a dozadu totalne nic...mozme dakovat bohu...toto spravi na vlastnej 16-ke

Reagovat
smazaný uživatel

vole mvuemba jediny neco dnes hral a jde dolu, to je k vzteku zapas fakt

Reagovat
smazaný uživatel

ferri jednoducha situace na vyreseni a nezvladne to poprve a ani podruhe, kdyz mu to obrance vrati

Reagovat
juninho8

mna z neho jebneee.....Ferriiiiiii......99 hracov zo 100 by prihralo Sašovi pred prázdnu len on vystreli meter vedla

Reagovat
juninho8

neskutocne by som si prial aby dal teraz gol Benzia....aby aj Hubert videl to co vidime my

Reagovat
smazaný uživatel

ted tam totalne pokoupal typka, yattara by jen sklopil hlavu a bezel dopredu...

Reagovat
juninho8

dnes je Hubert tragicky by som povedal....najprv da do zakladu Yattaru, potom ho nahradi Njiem a potom stiahne Mvuembu a da tam Ferriho....dnes mu to velmi nevyslo teda

Reagovat
juninho8

on ho tam supne v 93

Reagovat
juninho8

reakcia

Reagovat
juninho8

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL....vdaka PLACIDE a vdaka SAŠŠŠŠAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

spasitel sasenka ♥

Reagovat
smazaný uživatel

benziuv prehled a prace s micem je fakt balzam na dusi oproti njiemu s yattarou, jestli zas dostane v pristich trech zapasech 10 minut celkem, tak uz fakt nevim

Reagovat
juninho8

po tom vyprasku v derby sa nam toto zislo....takto vydrete a stastne vitazstvo niekedy potesi viac ako jednoznacna kefa

Reagovat
smazaný uživatel

problem je, ze posledni tri domaci zapasy byly ciste o stesti, herne to zacina byt velmi slabe a ted za tri dny se jede na oblibeny evian, to zas bude ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele