Ligue 1 - preview 15. kola

22.11.2008, 09:10, aktualizováno 23.11.2008, 08:47
Previews
Pronásledovatelům Lyonu se opět příliš nedařilo, což může částečně napravit Marseille. Pokud doma zdolá Lille, přiblíží se úřadujícímu mistru, který zaváhal v Paříži, na rozdíl čtyř bodů. Monaco hostí Le Mans, Nantes přivítá Nancy.
Girondins Bordeaux - Stade Rennes  (sobota 19:00)
Fotbalisté Bordeaux nezvládli zápas minulého kola proti Lyonu, ve kterém prohráli 1:2 a ztratili kontakt s čelem tabulky. Své zaváhání mohou napravit už v sobotu, kdy ve svém svatostánku hostí Rennes. Domácí ale nečeká rozhodně snadné utkání, hosté z Rennes mají na svém kontě 25 bodů a patří jim třetí pozice tabulky.

"Nesmíme příliš myslet na to, že se pohybujeme na špici tabulky. Minulý rok jsme v podobné situaci také byli, ale hráči se nedokázali vypořádat s přibývajícím mediálním tlakem a tým se "zhroutil". Nechci, aby se taková situace opakovala i letos, proto jdeme od zápasu k zápasu. Teď před námi stojí velmi silný tým z Bordeaux, který bude určitě chtít potrápit Lyon na cestě za mistrovským titulem," nechal se slyšet kouč Rennes Lacombe.

Rennes přijíždí do Bordeaux s velmi dobrou zápasovou bilancí. Hořkost porážky nepoznali hráči hostů už od poloviny srpna. Jediným týmem, který dokázal Rennes v letošní sezóně porazit, byl hned ve druhém kole nováček z Grenoblu. Ale Lacombe své hráče varuje: "Velké týmy nikdy neprohrávají dvě utkání za sebou. Víme, že když Bordeaux prohrálo v Lyonu, bude se chtít "pomstít" v dalším kole na domácím stadionu. Proto nás čeká velmi těžké utkání."

Do týmu hostů se vrací po nemoci Pagis. Bordeaux bude chybět Obertan a také gólman Ramé, kterého stále trápí problém s přitahovačem.

Vedení Bordeaux je spokojeno s prací Laurenta Blanka a pro kouče chystá novou smlouvu. Prezident klubu Jean-Louis Triaud potvrdil, že chce mistrovi světa z roku 1998 prodloužit současný kontrakt, který končí v létě, o dva roky.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.10 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - AJ Auxerre  (sobota 19:00)
Caen na svém hřišti přivítá Auxerre, které se pohybuje přesně ve středu tabulky. Domácí se proti dříve slavnému celku pokusí uhrát již svou pátou výhru v sezoně.

Domácí kouč Franck Dumas se bude opět spoléhat především na skvělou formu kanonýra Savidana, která ho dokonce vynesla až do francouzské reprezentace. V té si před dvěma dny odbyl svůj debut a v přátelském utkání proti Uruguayi byl dokonce vyhlášen mužem zápasu. Třicetiletý útočník sice stejně jako jeho spoluhráči hostujícího gólmana nepřekonal, rozhodně byl ale nejaktivnějším hráčem na hřišti.

Výkon svého spoluhráče komentovala také dlouhodobá jednička Caen Vincent Plante: "Steve dokázal hru Francie skvěle rozhýbat, opravdu hýřil aktivitou, to stejné vlastně dělá i u nás. Rozhodně budeme potřebovat jeho pomoc i v sobotu proti Auxerre."

Savidan je se sedmi góly nejlepším střelcem svého týmu a jeho góly jsou pro tým životně důležité. Nyní bude na Savidana upřena ještě větší pozornost, se kterou se bude muset francouzský útočník vyrovnat. Nahlas se také již mluví o zájmu Marseille.

Domácí v minulém kole uhráli pouze bod za remízu 1:1 s Nancy, zůstali tak na dvanácté pozici bez naděje na evropské poháry. Hosté jsou o dvě příčky výše, dokázali totiž vybrat svatostánek Sochaux a připsalo si do tabulky další body.

Hostující kouč Jean Fernandez nominoval stejných 18 borců jako před týdnem, stále tedy bez zraněného polského záložníka Jelena a bez Juliana Pedrettiho. Domácím se po zranění vrací Jeremy Sorbon, který měl nedávno svalové potíže.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.00 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - OGC Nice  (sobota 19:00)
Nový trenér St. Etienne Perrin se poprvé představí před domácími diváky, kde bude chtít zastavit šňůru šesti ligových utkání bez výhry. Do cesty St. Etienne se v sobotu postaví celek z Nice, kterému patří velmi slušná čtvrtá pozice v tabulce.

První zápas na lavičce St. Etienne se Perrinovi nevydařil, jeho mužstvo bylo smeteno fotbalisty Lille vysoko 3:0. St. Etienne stále patří mezi kandidáty na sestup do Ligue 2, v tabulce se totiž nachází na osmnáctém místě. Naopak Nice přijede k zápasu v naprosté pohodě, tým tři poslední zápasy dokázal dotáhnout do vítězného konce a hořkost porážky nepoznal už sedm utkání v řadě.

"Je naší povinností opustit sestupové příčky. S postupem času bychom se totiž mohli dostat pod nepříjemný tlak. Máme v týmu hodně zkušených hráčů, kteří by nám měli pomoci dostat mužstvo tam, kam patří. K utkání přistoupíme jako k zápasu Poháru UEFA, kde jsme přehráli Rosenborg jednoznačně 3:0," řekl odhodlaně trenér St Etienne Perrin.

Domácí se stále potýkají s velkou marodkou. Do zápasu nebude připravena trojice důležitých hráčů Tavlaridis, Monsoreau a Matuidi. Hostům chybí pouze Remy, který laboruje se zraněním kotníku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 2.90 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Grenoble Foot 38 - Le Havre AC  (sobota 19:00)
Tabulkou klesající Grenoble v patnáctém kole narazí na Le Havre, který se díky posledním výkonům dokázal vyšvihnout mimo sestupové příčky.

Kouč domácích Jean-Marc Nobilo věří, že jeho tým dokáže navázat na předešlé výsledky a bude tak nadále stoupat tabulkou. Nyní je Le Havre na sedmnácté pozici s jedenácti body s pouhým bodem náskoku na prozatím sestupující Saint-Etienne.

Grenoble v minulém kole nestačil na znovuzrozené Paris Saint-Germain, předtím si ale dokázal poradit třeba s ambiciózním Rennes či nepředvídatelným Caen. Podle kouče nyní čekají jeho tým pouze výhry a díky tomu se nad sestupovým pásmem udrží i po konci podzimní části.

"Zdůraznil jsem hráčům, že zápasy proti Caen, PSG, Grenoblu a Nantes, který se hraje příští víkend, jsou skutečně velmi důležité. My vlastně hrajeme svojí soutěž s týmy ohroženými sestupem, proto musíme ze zápasů s Grenoblem a Nantes vytěžit alespoň čtyři body," objasnil pozici svého týmu Nobilo.

Grenoble na svého sobotního soupeře narazí v Ligue 1 vůbec poprvé, týmy se ale předtím vcelku pravidelně potkávaly ve druhé nejvyšší francouzské lize. Nováček z Grenoblu začal sezonu ve svižném tempu, nyní se ale zdá, že mu dochází síly a z posledních dvou zápasů nedokázal vytěžit ani jeden bod a klesl tak v tabulce až na jedenásté místo. Naposledy se radoval z výhry na konci října.

Další vrásky na čele přidělal před zápasem domácímu kouči Milivoje Vitakic, který si bude pykat za čtyři žluté karty v nejvyšší francouzské soutěži. Naopak po hřišti se bude opět moci prohánět záložník Dimitrijevic i francouzský záložník Courtois, oba si totiž již odseděli své tresty a budou kouči v důležitém zápase k dispozici. Stejně jako Vitakic se do zápasu nedostane ani záložník Touré, který se v kádru Grenoblu příliš neprosadil, stejně jako obránce Flachez, jenž stále laboruje s poraněným přitahovačem.

Hosté z Le Havru se konečně budou moci spolehnout na služby svého druhého nejlepšího střelce Jeana-Michela Lesageho. Naopak zraněný je opět útočník Yannick Boli a Gueida Fofana.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.00 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valenciennes FC - FC Sochaux  (sobota 19:00)
Souboj dvou momentálně nejhorších celků Ligue 1 přinese sobotní duel mezi Valenciennes a Sochaux. Domácí tým v minulém kole opět klopýtl a propadl se na úplně dno soutěže, kde nahradil právě Sochaux, které je díky lepšímu skóre o příčku výše.

Valenciennes je ve velké krizi, ale trenér Antoine Kombouare se zatím o své místo bát nemusí. "Prodloužením smlouvy do roku 2013 jsme mu vyslovili velkou důvěru. Za ty poslední tři měsíce se z něho nestal špatný trenér. Nevím, v čem by nám jeho odvolání mohlo pomoci," řekl prezident francouzského klubu Francis Decourriere. Přesto se v zákulisí spekuluje, že případný neúspěch proti Sochaux by Kombouaremu mohl zlomit vaz. Za koučem Valenciennes ale také pevně stojí i hráči, kteří doufají, že se jim ze svízelné situace podaří co nejdříve dostat.

Valenciennes nepoznalo chuť vítězství už od 23. srpna a se ziskem pouhých devíti bodů uzavírá tabulku nejvyšší francouzské soutěže. Ani Sochaux na tom není zrovna dobře, mužstvo dokázalo za celou sezónu zvítězit pouze jednou.

Hosté budou mít už k dispozici Dalmata, kterému skončil disciplinární trest za brutální faul na lyonského Pjaniče. Mezi zraněnými však zůstávají Faty a Pichot. Oba laborují s poraněným stehenním svalem. Valenciennes chybí Bezzaz, který podstoupil operaci kotníku a k dispozici bude nejspíše až po novém roce. Naopak mezi tři tyče se vrací gólman Penneteau, který díky nemoci zmeškal poslední zápas proti Le Mans.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.85 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - Toulouse FC  (sobota 19:00)
Toulouse po řadě nepřesvědčivých výkonů konečně zabralo a bodově se dotáhlo na třetí Rennes. Nyní by chtělo stoupající formu potvrdit na hřišti nevyzpytatelného Lorientu.

Velice prestižní duel to bude především pro hráče Toulouse Andrého-Pierra Gignace, který ještě před dvěma lety hájil oranžové barvy Lorientu. Nyní se na Stade du Moustoir vrací v nebývalé formě, když se mu ve 14 zápasech podařilo vsítit již 8 branek. To je pouze o jednu méně, než má na svém kontě lyonský zabiják Karim Benzema.

"Cítím se silnější i odolnější, než před dvěma lety v Lorientu. Více jsem vyspěl a to se podepsalo také na počtu gólů. Byl bych nadšený, kdyby se mi v sobotu podařilo opět skórovat, důležitější jsou ale pochopitelně body," prohlásil před zápasem osmadvacetiletý střelec.

Lorient v minulém kole překvapil všechny fanoušky Ligue 1, když senzačně porazil na titul pomýšlející Marseille - během čtvrt hodiny dokázal smazat dvoubrankové manko a nakonec se radoval z výhry 3:2. Oranžoví se tak dostali bezpečně mimo sestupovou zónu - navýšili svůj náskok již na šest bodů a proti Toulouse se pokusí vyhrát počtvrté z posledních šesti utkání.

Toulouse v minulém kole porazilo trápící se Grenoble 2:0, za což mohlo děkovat opět především kanonýrovi Gignacovi, který dokázal dvakrát překonat gólmana hostů. Posunulo se tak již na pátou pozici, se stejným počtem bodů jako třetí Rennes. Pokud by tedy všichni konkurenti Toulouse zaváhali, mohl by se tým Alaina Casanovy prodrat už na druhé místo.

Lorient se konečně bude moci spolehnout na služby třicetileté gólmanské jedničky Fabiena Audarda; po zranění se také vrací záložník Jallet. Zranění naopak hlásí klíčový obránce Jeremy Morel, který má problémy s lýtkovým svalem. Mezi další marody patří nepříliš zatěžovaní hráči jako Rafik Saifi, Yann Jouffre a Hamed Namouchi. Otazník visí také nad startem Bakaryho Sory, jenž má problémy s přitahovačem.

Velkou ztrátu před sobotním zápasem hlásí také soupeř Lorientu - Toulouse. Tomu chybí vykartovaný kapitán Mauro Cetto, který zatím nechyběl francouzskému celku ani minutu. Do středu obrany se tak pravděpodobně posune Daniel Congre, na pravém beku by se pak objevil Albin Ebondo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.85 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Olympique Lyon  (sobota 21:00)
Vedoucí Lyon první pozici minimálně na dvě kola neopustí. Po důležitém nedělním vítězství nad Bordeaux ho ale čeká další těžký soupeř. PSG totiž poslední dva zápasy také vyhrálo. Hosté navíc jedou do hlavního města s početnou marodkou.

Kouči hostí Claudemu Puelovi od středy dělá vrásky na čele trojice nově zraněných. Klíčové postavy Lyonu Karim Benzema, Fabio Grosso a Jérémy Toulalan si do klubu přinesly lehká zranění ze svých přátelský utkání za reprezentaci a jejich start je tak v Paříži ohrožen.

A když k tomu přidáme další jména jako Cesar Delgado (problémy s přitahovačem), Fabio Santos (poraněný kotník), Mathieu Bodmer (operace třísel), Francois Clerc (zraněné koleno) a Miralem Pjanič (problémy s lýtkem), leckomu by se mohlo zdát, že vrásek na čele sedmačtyřicetiletého trenéra musí být víc než dost. Puel si však na náročný program a s tím spojenou marodku nestěžuje. "To je úplná hloupost. Tyhle "absurdity" musím hodit za hlavu a smířit se s nimi," nečekaně popsal docela závažný problém se zraněními. "Prostě to musíme přejít. Naší prioritou je vrátit všechny zraněné zpátky do kondice."

Lyon navíc čeká již příští týden zápas Ligy mistrů s Fiorentinou. "Žádný z trenérů není nadšený ze sérií zápasů těsně za sebou," připustil Puel. "Ale s tímhle faktem se zkrátka musíte také smířit." Proti soupeři, který se nachází na osmém místě tabulky a jenž se díky dvěma výhrám nad Lille a Le Havrem znovu zapojil do bojů o evropské poháry, mají hosté hodně příznivou bilanci. Z 11 utkání prohráli pouze to poslední, z Paříže od roku 2004 nikdy neodjeli s prázdnou.

Domácí trenér Paul Le Guen nehlásí žádnou čerstvou absenci, až na dlouhodobě zraněného Lorise Arnauda nechybí nikdo. Srbský útočník Mateja Kežman je po problémech s kotníkem také v pořádku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 2.80 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Monaco - Le Mans UC 72  (neděle 17:00)
Monako se nachází v tabulce Ligue 1 překvapivě za Le Mans. Oba celky nemají nijak zázračnou formu, přesto kouč hostí Yves Bertucci chce na hřišti knížecího klubu potvrdit, že předchozí výhra 1:0 nad Valenciennes nebyla žádnou náhodou.

Les Manceaux začali ligu famózně. Jenže tři poslední kola před utkáním s Valenciennes prohráli, což je odsunulo do středu tabulky. "Víme, že budeme postupně nabírat zkušenosti, když se nám nebude dařit. Je to podnět k tomu, abychom na sobě více pracovali a neztratili přitom koncentraci. Musíme hrát stále solidně," řekl Bertucci. "Myslím si, že je na tom moje družstvo mentálně dobře a že tohle zvládne," dodal.

Monako je na tom letos jako na houpačce. Poslední dva zápasy prohrálo, předchozí dva zase vyhrálo. Takhle to je prozatím po celou sezónu, takže je jasné, že lepší než dvanácté a třinácté pozice si přát ani nemůže. "Chceme nyní udržet šňůru dobrých výsledků. Máme teď 21 bodů, těšíme se, že jich získáme ještě více před zimní pauzou," naráží Bertucci na fakt, že do Monaka si jeho mužstvo jede i bez zraněného Fredrika Stromstada pro tři body.

Jenže na soupeře nemá moc dobré vzpomínky. Venku tam doposud ze čtyř vzájemných zápasů nezískal ani jeden bod. Kouč domácích Ricardo se bude snažit tuto sérii prodloužit s již uzdraveným Diegem Perezem a Alejandrem Alonsem, Frederic Nimani ale stále svůj problém s přitahovačem nevyřešil a ani obránce Nicolas Nkoulou mu není k dispozici.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.00 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - AS Nancy-Lorraine  (neděle 17:00)
Nováček z Nantes, který se nachází jen dva body nad sestupovou pastí, přivítá na svém stadionu trápící se Nancy.

Hostům se v letošní sezóně vůbec nedaří. Tým, který skončil v minulém ročníku na čtvrtém místě a bojuje v Poháru UEFA, je nyní až patnáctý. Ale vypadá to, že se začíná blýskat na lepší časy. Svěřenci kouče Correy získali z posledních tří ligových utkání sedm bodů. Podaří se hostům navázat na tuto úspěšnou šňůru i v Nantes?

Domácí kouč Baup si myslí, že ani jeden ze soupeřů nebude muset nakonec bojovat o přežití v Ligue 1. "Je pravda, že Nancy je celkem blízko sestupu, ale tento tým určitě nebude na konci sezóny na příčkách ohrožených sestupem. Po čtyři nebo pět let dokazují, že patří do horních pater tabulky. Navíc ani v pohárové Evropě si nevedou špatně," vysekl poklonu týmu hostů trenér Nantes Baup.

Nantes nedokázalo zvítězit už v pěti utkáních v řadě, na své konto si pouze připsalo body za dvě remízy. "V posledních dvou zápasech jsem viděl ve svém týmu zlepšení. Vzrůstající formu musíme potvrdit dobrým výkonem proti Nancy," pokračoval kouč domácího celku.

Na straně domácích není jistý start Gravgaarda a Bagayoka, hosté by měli přijet v úplném složení. Do sestavy se totiž vrátili uzdravení Camerling a Malonga.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.85 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Marseille - Lille OSC  (neděle 21:00)
Druhý tým tabulky z Marseille v utkání proti Lille uzavře 15. kolo nejvyšší francouzské soutěže. Hosté nebudou rozhodně lehkým soupeřem, v tabulce patří k lepším týmům a na domácí výběr ztrácí pouhé tři body.

Velkou ztrátou pro Marseille je Mathieu Valbuena, který si poranil koleno a s největší pravděpodobností si v letošním roce už nezahraje. "Nemůžu se dočkat, až se vyléčím a zase budu moci hrát. Rozhodně ale nesložím zbraně, vrátím se tak rychle, jak jen to bude možné," nechal se slyšet Valbuena, kterého v letošní sezóně provází smůla. 24letý středopolař už zmeškal kvůli problémům s přitahovačem začátek letošní sezóny.

Domácí se budou chtít napravit překvapivou porážku z minulého týdne. Marseille patnáct minut před koncem vedla 2:0, pak ale přišla branková smršť Lorientu, který dokázal třemi brankami během dvanácti minut strhnout vítězství na svou stranu. Překvapeným domácím fotbalistům a fanouškům tak zůstali jen oči pro pláč, protože Lyon nezaváhal a bodově Marseille "utekl".

Hosté si nevedou v probíhající sezóně špatně, na svém kontě mají 23 bodů a patří jim sedmá příčka tabulky. Pozitivní zprávou je i návrat Plestana, který po několika měsících vyléčil zranění kotníku a bude připraven nastoupit.

Kolem Marseille se během týdne objevilo několik zajímavých zpráv. Tou hlavní je vyjádření kanonýra Barcelony. Samuel Eto'o totiž zapřemýšlel o své budoucnosti. "Rád bych si jednou zahrál za Olympique Marseille. Francie a Španělsko jsou mým druhým domovem hned po rodném Kamerunu. Také bych si rád zopakoval angažmá v Realu Mallorca, kterému bych chtěl poděkovat za skvělé roky, které jsem v jeho dresu strávil," uvedl autor letošních třinácti gólů v Primera Division.

Steve Mandanda za sebou nemá povedený říjen, brankář domácích přesto příliš nepochybuje o své pozici ve francouzské reprezentaci. "Číslo 1? Ano, protože od mistrovství Evropy jsem odchytal všechny zápasy. Ale toto místo nemám předplacené," ví Mandanda.

Lille si pojistilo služby talentovaného záložníka Edena Hazarda. 17letý Belgičan podepsal novou smlouvu s platností do léta 2012.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.25 - 4.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon14103121:933
2.Olympique Marseille1475229:1826
3.Stade Rennes1467119:1025
4.OGC Nice1474319:1425
5.Toulouse FC1474313:1025
6.Girondins Bordeaux1473421:1324
7.Lille OSC1465320:1423
8.Paris Saint-Germain1472516:1223
9.Le Mans UC 721463520:1721
10.AJ Auxerre1454513:1319
11.Grenoble Foot 381454511:1419
12.SM Caen1446419:1518
13.FC Lorient1444618:1916
14.AS Monaco1444613:1516
15.AS Nancy-Lorraine1437411:1416
16.FC Nantes1433810:2212
17.Le Havre AC1432912:2411
18.AS Saint-Étienne1431108:2310
19.FC Sochaux1416712:199
20.Valenciennes FC142398:189

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dneska Lyon nejspíš nevyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

No,bohužel sem podobnýho názoru těch zranění je fakt moc

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze Lille dneska vyhraje a obrana OM se zase vyznamená

Reagovat
božský John

myslíš,že se vyznamená další nulou?

btw. chválím vás..udělali jste mi radost..teda palec nahoru do Paříže...

Reagovat
honziss

Lille dneska vyhraje, to je tutovka.

Reagovat
smazaný uživatel

mne udelal radost juninho sem s toho jak kopal do těch dveří chcípal smíchy

Reagovat
božský John

já to neviděl ..koukal jsem na Inter:Juve...Juninha chyt rapl jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to ani tak nerozesmálo, jako dost slušně naštvalo...

Reagovat
božský John

naštvalo jeho chování nebo prohra...

Reagovat
smazaný uživatel

Prohru jsem čekal, viz můj koment v sumáři. Ale to, jak vylétl Juninho je neakceptovatelné od někoho s tolika zkušenostmi.

Reagovat
božský John

Hm,to je pravda,přeci jenom,dá se to čekat od mladejch a né od zkušenýho,poháry prověřenýho hráče...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele