Ligue 1 - preview 11. kola

28.10.2016, 09:44, aktualizováno 30.10.2016, 08:54
Previews
Ve Francii se v rámci nejvyšší soutěže mohou těšit na trojlístek šťavnatých soubojů. Nice bude doma hájit pozici lídra proti Nantes, Rennes plánují dál stoupat tabulkou skrze dobrý výsledek proti Métám a Marseille večer pokračuje v nové éře proti Bordeaux...
OGC Nice - FC Nantes  (neděle 15:00)
OGC Nice si bude chtít uchovat solidní náskok na čele tabulky. Tento cíl se skvadře Luciena Favreho pokusí překazit Nantes, třebaže má mnohem blíže k druhému pólu tabulky.

Nejen samotné výsledky, nýbrž i předvedená hra naznačují, že u Orlů z Nice šlape všechno přesně tak, jak má. Výborně se podařilo začlenit nové tváře, včetně Maria Balotelliho. Pokud snad náhodou italský průšvihář nehraje, nevadí. Zodpovědnost za střílení branek na sebe klidně vezme třeba Alassane Pléa, jako tomu bylo o minulém víkendu proti Metám.

"Hráli jsme hodně atraktivní fotbal, založený na rychlých přihrávkách, díky čemuž se soupeř nemohl dostat do hry. Nicméně zároveň jsme si nedokázali poradit s některými jejich míči, takže se jim podařilo dvakrát vyrovnat. Pak to pro nás nebylo snadné, ale podařilo se zvítězit. Alassane Pléa odehrál skvělý zápas. V týmu máme vůbec dost hráčů, kteří rozhodně mají na základní sestavu. Teď se už koncentrujeme na Nantes a ještě si rozmyslím, kdo bude hrát od začátku," rozpovídal se spokojený lodivod Favre.

Maxime Le Marchand, Mickael Le Bihan, Gautier Lloris a Dalbert (trest za karty) nebudou hrát ani od začátku, ani vůbec. Nad zraněným kolenem Paula Baysseho stále visí otazník. Absentoval i Balotelli, avšak v týdnu už se svými spoluhráči normálně trénoval a je velice pravděpodobné, že proti Les Canaris si stoupne na hrot útoku vedle Alassane Pléy.

Obrana hostujícího celku tedy bude mít jistě hodně napilno. Ačkoliv o dost větším problémem svěřenců Reného Girarda zůstává útok. Sedm branek s kádrem, ve kterém nechybí jména jako Emiliano Sala nebo Yacine Bammou ... to je opravdu málo. Nantes sice skórovalo ve čtyřech zápasech v řadě, nicméně jenom dvakrát slavilo výhru.

Alespoň, že se v týdnu podařilo pokořit Angers a postoupit do osmifinále Coupe de la Ligue. Nantes určitě může hrát lépe. Mimo jsou v podstatě pouze Moimbé a Thomasson. Opory Rioua, Djidjiho, Dubouise, Harita, Gilleta, Bammoua a Stepińskiho trenér v pohárovém utkání šetřil, takže by neměli na stadionu Allianz Riviera chybět v základní sestavě. Otázka zní, jestli to bude stačit na body.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.30 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - FC Metz  (neděle 17:00)
Mety se vzpamatovávají ze tří porážek v řadě, z nichž jedna byla divočejší a druhá drtivá. Teď stojí proti Stade Rennes, kterému se patrně podařilo ustálit své výkony, tudíž má minimální ztrátu na pohárové příčky.

Les Rouges et Noirs v týdnu sice zvládli pohárový zápas s Lorientem (3:2), ale kouč Christian Gourcuff nebyl úplně spokojený: "Takové utkání vás nemůže zcela potěšit. Už po hodině hry jsme si mohli jen kontrolovat vedení. Ale místo toho následovala defenzivně chabá patnáctiminutovka, ve které jsme si dost zavařili. Zápas si určitě rozebereme a věřím, že se z těch chyb i poučíme."

Předtím v lize proti Nantes to byla přeci jen trochu jiná písnička. I proto, že se podařilo otočit skóre. O obě branky se postaral Kamil Grosicki, kterému bude i tentokrát patřit pravá strana záložní řady. Mimo jsou naopak Clément Chantome, Mexer, Gelson Fernandes, Adama Diakhaby (podle vlastních slov hodně vyčerpaný po zmíněném duelu s Lorientem) a dosud nejistá je účast Ermira Lenjaniho.

Na druhé straně absentují Matthieu Udol a Milan Biševać. Florent Mollet by mohl být připraven, ačkoliv záloha není místo, kde by les Grenats tlačila pata. Obrana nefunguje, jak by měla. Dvanáct inkasovaných gólů v posledních třech zápasech jest vskutku tristní bilance! Na druhou stranu kouč Philippe Hinschberger zřejmě oprávně upozorňoval na fakt, že jeho tým hrál s kandidáty na umístnění hodně vpředu tabulky.

Pohárový duel proti Paris FC ovšem Mety zvládly, byť až po penaltovém rozstřelu. Postoupili tedy mezi nejlepších šestnáct, kde se jméno soupeře teprve dozvědí. Na první pohled není jejich situace v Ligue 1 nijak marná, ale na ten druhý je třeba si uvědomit, že díky vyrovnanosti soutěže stačí jeden jediný nepovedený střet a rázem z toho může být okupace sestupového místa.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.00 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - Girondins Bordeaux  (neděle 20:45)
Olympique Marseille jakoby pomalu začal vstávat z mrtvých. Souboj s Girondins Bordeaux proto bude hodně zajímavý. Navíc, oba protivníky v tabulce dělí pouhé dva body.

V součtu s pohárovým utkáním s Clermontem jest statistika OM z posledních pěti duelů následující: výhra-remíza-výhra-remíza-výhra. O dva body se přitom podařilo obrat i PSG, takže Rudi García mohl být se svým debutem na lavičce klubu z přístavního města spokojený. Remíza s úřadujícím šampionem se vždycky počítá.

"Mise splněna. Ostatně když ani jednou nevystřelíte na bránu, je výsledek 0:0 tím úplně nejlepším, jakého můžete dosáhnout. Jsem spokojený s prací defenzivy. Soupeř musel povětšinou střílet z dálky, což znamená, že hráči si rychle osvojili systém, na který jsem zvyklý. Moc lidí nám nevěřilo, že bychom mohli uhrát byť jen ten jeden bod. Ale pracovali jsme jako tým a to mě těší," řekl po zápase.

Rémy Cabella a William Vainqueur minule chyběli. Teď by ale už měli být k dispozici, na rozdíl od Abou Diabyho. A otazník stále visí nad Hiroki Sakaiem, který se v týdnu v poháru zranil. Jeho místo by měl zaujmout Rod Fanni. Velkou šanci na nějakou porci minut má také osmnáctiletý mladíček Maxime Lopez.

Bordeaux prohrálo naposledy v polovině září s Angers. Od té doby sesbíralo hned tři remízy a pohybuje se spíše ve středu tabulky. V minulém kole hodně mrzela dělba bodů s Nancy. "Nehráli jsme dobře. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát. Podařilo se nám otevřít skóre, ale některé situace jsme řešili příliš zbrkle. Zkrátka nám chyběla větší kreativita," hodnotil utkání Jocelyn Gourvennec.

Výčet jeho zraněných svěřenců se po každém duelu rozšiřuje. Cédric Carrasso nemůže hrát, takže do brány se - stejně jako v úvodu ročníku - postaví Jérome Prior. Mimo jsou také Nicolas Maurice-Belay, Thomas Touré a Pablo. Hrát s největší pravděpodobností nebudou ani Diego Rolán a Jérémy Menez. O góly by se tedy měli starat Isaac Thelin a Brazilec Malcolm.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.20 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Toulouse FC - Olympique Lyon  (sobota 17:00)
Toulouse už v letošní sezoně doma porazilo Monaco i PSG a teď si brousí zuby i na třetího představitele "velké trojky" - Olympique Lyon skončil v posledních dvou letech stříbrný, teď se mu ale hrubě nedaří a na Municipal nepřijíždí v roli favorita. Les Violets totiž jejich skvělá forma vynesla už na čtvrté místo tabulky, zatímco hosté tápou v šedém středu.

Svěřenci Pascala Dupraze ve skutečnosti jen za prvních deset kol nasbírali více bodů než loni za celý podzim. Porovnejte to s Lyonem, který prohrál polovinu (!) úvodních deseti klání, vedoucí Nice má na kontě dvakrát víc bodů, a pokud Les Gones urychleně nezaberou, zadělávají si na pořádný problém. Na třetí PSG ztrácí už sedm korálků, na Toulouse pět.

Fialkám se dařilo i v osmifinále Coupe de la Ligue, kde udolali druholigové Auxerre, a zejména jejich bilance doma na Municipalu budí maximální respekt. Zůstávají totiž jediným týmem v Ligue 1, který ještě před vlastním publikem neztratil ani bod. Fanoušci na to samozřejmě reagují, takže ještě nedávno tichá aréna najednou bouří při každém domácím zápase. Oproti loňské sezoně, kdy Téfécé dělilo od sestupu deset minut, je to obrovská změna.

Naopak Lyon je v krizi. Z posledních šesti soutěžních utkání prohrál pět; jedinou výjimkou je triumf v derby nad Saint-Étienne. Klubový prezident Jean-Michel Aulas však přesto věří, že se sezonu ještě podaří zachránit; podotýká, že Lyon si vytvořil nejvíce šancí ze všech ligových týmů, a apeluje na fanoušky, aby Genésiovým svěřencům nadále vyjadřovali podporu. Novým cílem je dostat se do Vánoc na hranici 31 bodů. Aktuálně jich Les Gones mají třináct, což znamená zisk osmnácti bodů z devíti kol.

Sám Genésio je pod velkým tlakem; jeho aktuální bilance 31% prohraných zápasů v lize z něj dělá nejméně úspěšného trenéra od dob Raymonda Domenecha (1989 - 1993). Případný krach v Toulouse by v tuto chvíli nebyl nečekaný - hosté si to ale v žádném případě nemohou dovolit.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Lafont - Yago, Diop, Jullien, Moubandje - Bodiger, Blin - Durmaz, Toivonen, Sylla - Braithwaite
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Yanga-Mbiwa, Mammana, Morel - Rafael, Ferri, Gonalons, Tolisso, Rybus - Fékir, Lacazette
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.30 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Nancy-Lorraine - SM Caen  (sobota 20:00)
Souboj dvou týmů, aktuálně okupujících sestupové příčky, uvidí diváci v Nancy. Na Le Chaudron totiž zajíždí osmnácté Caen; domácí jsou předposlední, jen o skóre před Lorientem. Zatímco však normandský celek stále drží kontakt se středem tabulky, Nancy už nutně potřebuje zvítězit. Jinak se taky může stát, že se do Vánoc z tabulkového dna už nevyhrabe.

Ambiciózní nováček nepředvádí v probíhající sezoně špatný fotbal, k zemi ho ale sráží obrovské množství individuálních chyb, zejména v defenzivě - nezvyklá situace pro kouče Pabla Correu, který dříve proslul právě vojenskou organizací obranných šiků. Pouhých pět vstřelených branek (za deset kol) je pak vůbec nejhorší číslo v soutěži, stejně jako jediná dosavadní výhra (ve čtvrtém kole v Lorientu).

Nicméně je nutno uznat, že v posledních dnech se Nancy lehce zvedá. Remíza 1:1 v Bordeaux v posledním ligovém kole není vůbec špatný výsledek, ještě lépe si však Correův tým vedl o čtyři dny později v osmifinále Ligového poháru - právě proti Caen, které porazil 4:2.

Hosté se tak vrací na stadion, kde ve středu vypadli z CdL, a prahnou po pomstě. Předcházející ligové prohry proti ASSE (0:2) a Montpellieru (2:3) je srazily až na barážovou osmnáctou příčku, i když to se může brzy změnit - červenomodří mají na kontě 10 bodů, což není mnoho, ale stále pouze o tři méně než desátý Lyon a jedenácté Marseille. Pro srovnání: Nancy jich doposud nasbíralo šest, čili i v případě dnešní výhry bude Caen stále koukat na záda.

V domácím táboře bude určitě chybět zraněný kapitán Youssouf Hadji; pohárová výhra nad dnešním sokem pak stála Correu další dvě ztráty, konkrétně Christophe Mandanneho (autora dvou gólů) a Youssefa Aït Bennassera. Zdravotní stav obou borců je v předvečer duelu nejistý. Na druhé straně se kouč Patrice Garande takřka jistě rozhodne vrátit do sestavy opory Seubeho se Santinim. Svůj debut na pravém beku by si mohl odbýt Frédéric Guilbert, který přišel v týdnu na hostování, a své místo na hřišti by měl udržet i posledně dvougólový Jean-Victor Makengo. Na marodce zůstávají Louis, Dabo, Imorou, Karamoh a také kapitán Julien Féret.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
N'Dy Assembé - Cetout, Cabaco, Lenglet, Badila - Pedretti, Diarra, Marchetti - Robić, Dalé, Puyo
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Vercoutre - Guilbert, Yahia, Da Silva, Bessat - Seube - Bazile, Delaplace, Makengo, Rodelin - Santini
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.10 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Saint-Étienne - AS Monaco  (sobota 20:00)
Pokud Monako chce udržovat kontakt s vedoucím Nice, mělo by i nadále více či méně pravidelně vítězit. Jenže v nynějším kole ho nečeká vůbec snadná práce. Na Stade Geoffroy-Guichard letos ještě nikdo nevyhrál, St. Étienne tam navíc inkasovalo v rámci Ligue 1 jen třikrát. Stejně jako jeho soupeř horlivě bojuje o evropské poháry.

Oba mančafty nemohly být vůbec spokojeny s předminulým kolem. Zatímco domácí nedokázali před vlastními fanoušky naplno uspět proti nováčkovi ligy z Dijonu, hosté zaslouženě padli na půdě Toulouse. Avšak před týdnem si již chuť spravili a oba získali zase vítězství. Od ASSE to odneslo Caen, od ASM naopak Montpellier.

Ještě před několika týdny se domácí trenér Christophe Galtier potýkal s velkou marodkou. Teď je situace o hodně lepší, byť stále chybějí tři hráči, a to Fabien Lemoine, Ronaël Pierre-Gabriel a Romain Hamouma, kteří by se však měli co nejdříve vrátit na trávníky. To je poměrně dobrá zpráva před náročnějším programem.

V St. Étienne ví, že poslední ligová výhra byla hodně důležitá. "Čeká nás Monako, pak extrémně důležitý zápas v Evropské lize a dále venku Méty. Ani si nechci představovat, za jakých podmínek bychom pracovali, kdybychom v Caen prohráli," uvedl Galtier. "Po neúspěchu s Dijonem bylo příjemné získat tři body. Udržely nás v kontaktu s popředím."

Les Verts se na knížecí klub v posledních sezónách moc nedaří, od roku 2011 ho ze sedmi případů porazili jen jednou. Hosté by měli postrádat i nadále zraněné duo Nabil Dirar a Almamy Touré, uvidíme, jestli se alespoň na lavičku vrátí Joao Moutinho. Monako si v minulém kole s chutí zastřílelo, Montpellieru nasázelo hned šest branek.

Trenér Leonardo Jardim je zatím spokojený s prací mladších hráčů. "Boschilia, Mbappé, Bernardo Silva, Lemar, Sidibé, Mendy... Za dva nebo tři roky to budou top hráči. Pořád se ještě učí," chválil jmenovitě své svěřence. "I když první půle pro nás byla v minulém zápase hodně těžká, dokázali jsme po obrátce převzít kontrolu na hřišti," těšilo ho.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Malcuit, Perrin, Lacroix, M'Bengue - Saivet, Selnaes, Veretout - Roux, Berić, Monnet-Paquet
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Subašić - Raggi, Glik, Jemerson, Sidibé - Bernardo Silva, Bakayoko, Fabinho, Lemar - Germain, Falcao
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.10 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Lorient - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Těžké časy prožívají jak fotbalisté Lorientu, tak jejich protějšek z Montpellieru. Zatím se domácí nacházejí na posledním místě tabulky, hosté jsou jen těsně nad sestupovým pásmem. Les Merlus letos prohráli už devětkrát ze svých jedenácti soutěžních zápasů, což je jedna z nejhorších bilancí klubu za poslední léta. MHSC má zase na kontě pouhé tři výhry.

Ani jeden z celků si nemá co závidět. V takových pozicích před sezónou určitě být nechtěly. Především v Bretani začíná být dusno. Klub s jedním z nejmenších rozpočtů v Ligue 1 se stával v nejvyšší francouzské soutěži pomalu a jistě tradičním účastníkem, jenže ani na konci října nevypadá situace vůbec růžově.

Poslední porážka na půdě Dijonu tak logicky způsobila ztrátu místa trenéra Sylvaina Ripolla. Vedení evidentně chtělo sehnat novou tvář na lavičku co nejrychleji, mluvilo se o tom, že by měla přijít náhrada v podobě dnes nezaměstnaného Rollanda Courbise nebo Élieho Baupa, oba však nabídky údajně odmítli.

"Sylvain Ripoll se rozhodl opustit svou funkci. Další informace ohledně organizace klubu budou oznámeny později," stálo na oficiální internetových stránkách. Ripoll zřejmě odešel z toho důvodu, aby mužstvo dostalo nový impuls. "Mysleli jsme, že v Dijonu uhrajeme alespoň bod. Pak dostaneme gól v nastavení," hlesl před týdnem.

Proti Montpellieru tak bude Lorient vést pravděpodobně asistent Franck Haise, ostatně jako tomu bylo před pár dny v Ligovém poháru na půdě Rennes, kde malé bretaňské derby zvládl soupeř poměrem 3:2. I mužstvo kouče Frédérica Hantze absolvovalo Coupe de la Ligue, na půdě druholigového Lavallois zvítězilo 2:0.

Také hosté mají ke spokojenosti opravdu hodně daleko. Vždyť před týdnem prohráli s Monakem hokejově 2:6. "Jsem hodně zklamaný, protože po hodině hry jsme vyrovnali. Nebyli jsme poté dostatečně koncentrovaní," čertil se Hantz. "Co mě opravdu hodně vytočilo, byla naše absolutní nesnaha o to zápas ještě otočit. Neviděl jsem žádný týmový duch."
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Moreira, Touré, Ciani, Le Goff - Mara, Mvuemba, Bellugou, Barthelmé - Marveaux, Waris
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Pionnier - Borre, Hilton, Rémy, Roussillon - Skhiri, Lasne - Sessegnon, Boudebouz, Bérigaud - Mounié
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.50 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Bastia - Dijon FCO  (sobota 20:00)
Bastia zahájila sezonu poměrně slušně a chvíli to vypadalo, že by nemusela mít problémy se zakotvením v klidném středu tabulky. S úderem října však přišla vleklá krize, která trvá doteď - Korsičané od 1.10. nezískali v pěti soutěžních zápasech ani bod. Podaří se jim říjnové prokletí prolomit doma proti Dijonu?

Aktuálně patnáctý tým tabulky si přitom může i trochu stěžovat na smůlu; v žádném ze vzpomínaných zápasů nedostal nějaký debakl, nebyl doslova vymazán ze hřiště, body se mu ale sbírat nedaří. Po porážce 0:1 v Nantes přišly dvě prohry 1:2, doma s Angers a v Lille, a naposledy v týdnu pohárový kolaps s Guingampem v prodloužení. Kouč Francois Ciccolini má sice stále důvěru vedení, ale musí už začít vyhrávat. Zvláště doma. Stadion ve Furiani byl vždy obávanou pevností, poslední porážka s Angers tak fanoušky rozhodně nepotěšila a proti nováčkovi budou požadovat razantní zlepšení.

Dobrou zprávou je, že se vrací Enzo Crivelli; mladý forvard, hostující na Korsice z Bordeaux, měl skvělý úvod sezony, poté však vyfasoval čtyřzápasový disciplinární trest a útok Lvů najednou jako by přestal existovat. Aktuální výsledková krize se překrývá s Crivelliho nepřítomností, takže jeho návrat je velmi očekávanou událostí. Vrátit do sestavy by se mohli i Gilles Cioni, kteří kvůli zranění chyběli proti Guingampu, ale už trénují s týmem. Mimo hru tak zůstávají pouze Diallo, Djiku, Boulaya a El Kaoutari, zatímco nepřesvědčivého Lenny Nangise by z levého křídla mohl vytlačit veterán Gaël Danic.

To forma Dijonu v lize je přesně opačná: poslední porážku zažil nováček měsíc zpátky v Paříži, od té doby si poradil s Rennes i Lorientem a uhrál cenné body proti Montpellieru a Saint-Étienne. Prohra v osmifinále Ligového poháru se Sochaux je sice nepříjemnou komplikací, ale současné třinácté místo v tabulce by na konci sezony v kraji Champagne brali všemi deseti.

Hosté budou v prvním vzájemném zápase s Bastií za šest a půl roku postrádat Cédrika Varraulta, který pyká za červenou kartu; jinak je situace ohledně několika opor nejasná. Marvin Martin, Jordan Marié a Arnold Bouka Moutou by mohli být připraveni nastoupit, u Florenta Balmonta s Vincentem Rüflim je to nepravděpodobné. Každopádně by se mezi tři tyče měl vrátit spolehlivý Baptiste Reynet, který proti Sochaux odpočíval.
SC Bastia - pravděpodobná sestava:
Léca - Cioni, Squillaci, Peybernes, Bengtsson - Cahuzac, Mostefa - Saint-Maximin, Diallo, Danic - Crivelli
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Reynet - Chafik, Loties, Lang, Bernard - Lees-Melou, Gastien, Abeid, Sammaritano - Diony, Tavares
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.10 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
EA Guingamp - Angers SCO  (sobota 20:00)
EA Guingamp - pravděpodobná sestava:
Johnsson - Ikoko, Kerbrat, Sorbon, Marcal - Déaux, Diallo, Didot - Salibur, Briand, Coco
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Michel - Manceau, Traoré, Thomas, Andreu - N'Doye, Santamaría, Mangani - Capelle, Diédhiou, Toko Ekambi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.20 - 3.50
více informací
Lille OSC - Paris Saint-Germain  (pátek 20:45)
PSG registruje v průměru dva body na ligový zápas, Lille pouze jeden. A ve výsledku není spokojen ani jeden z nich. Pařížané ztrácejí šest bodů na čelo, přičemž LOSC hnízdí jen těsně nad sestupovou propastí. Poslední dva vzájemné zápasy na tomto stánku ústily v nejtěsnější možnou výhru favoritů z hlavního města.

Hostující trenér Unai Emery už několikrát avizoval, že někteří jeho svěřenci nejsou zkrátka v top formě. I proto pařížský gigant Ligue 1 nedominuje tak jako tomu bylo například loni. Jedním z příkladů je záložník Ángel di María. Ten letos vsítil pouhý jeden gól a i jeho podíl asistencí je daleko menší, než u něj bývalo zvykem v minulosti.

Emery pochopitelně nad Argentincem hůl neláme. A i proti Lille by se měl objevit v základu. "Sebedůvěra není něco, co si můžete koupit v supermarketu. Je to ale něco, co můžete získat jakýkoli den na tréninku, když pracujete s týmem. Řekl jsem, že mu pomůžu. Každý hráč také potřebuje podporu spoluhráčů," říkal pařížský stratég.

I když PSG drží šňůru pěti zápasů bez porážky, nemalá ztráta na vedoucí Nice není něco, co by ho těšilo. Především bezbranková remíza z posledního Le Classique proti Marseille jeho pozici znovu notně oslabila. "Určitě to nebyl nejlepší výsledek. Často jsme proti takovému soupeři jako OM vyhrávali a já věřím, že ten čas přijde," dodával Emery.

Les Parisiens budou postrádat zraněného Auriera a Javiera Pastoreho. Protože před týdnem se proti Marseille nepodařilo vsítit jediný gól, možná v útoku nastanou nějaké změny v sestavě. Třeba se do hry od začátku dostane Jesé nebo Hatem Ben Arfa. "Ano, může to být jinak. Avšak hlavně chci udržet klid uvnitř kádru," vysvětloval španělský stratég.

Lille se díky poslednímu skalpu Bastie vymanilo ze sestupového pásma, mistr Francie z roku 2011 měl však před sezónou daleko větší cíle. "A pořád nejsme v dobré situaci, ta je pořád křehká," ví moc dobře kouč Frédéric Antonetti, jemuž budou chybět Junior Tallo, Baša, Marcos Lopes, Ryan Mendes, de Préville, Bauthéac a Obbadi.

Marseille naposledy na PSG vyzrála zásluhou zařazení tří stoperů do herního systému. Antonetti však tuhle variantu jasně odmítá. "Nikdy jsem s pěti obránci nehrál," uvedl. "Hodně kolegů toho vyžívá, někteří úspěšně, jiní méně. Osmi z deseti trenérů to vyjde. Bez ohledu na složení sestavy víme, že soupeř bude po většinu času držet balón."
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Enyeama - Corchia, Civelli, Soumaoro, Béria - Mavuba, Amadou - Benzia, Sankharé, Sliti - Éder
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Aréola - Meunier, Marquinhos, Thiago Silva, Kurzawa - Verratti, Motta, Matuidi - Lucas Moura, Edinson Cavani, Ángel Di María
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.50 - 4.00 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.OGC Nice1082020:726
2.AS Monaco1071229:1422
3.Paris Saint-Germain1062219:720
4.Toulouse FC1053214:718
5.EA Guingamp1052313:917
6.Stade Rennes1052312:1217
7.AS Saint-Étienne1044213:916
8.Girondins Bordeaux1043313:1215
9.Angers SCO1042410:1014
10.Olympique Lyon1041516:1413
11.Olympique Marseille1034311:1013
12.FC Metz1041511:2013
13.Dijon FCO1033413:1412
14.FC Nantes103257:1111
15.SC Bastia103168:1010
16.Lille OSC1031610:1610
17.Montpellier HSC1024414:2310
18.SM Caen103169:1910
19.AS Nancy-Lorraine101365:136
20.FC Lorient102086:166

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Mustang™

LYON kurňa !!!

Reagovat
Langi

Nemit Lacazetta tak sme ve vetsim pruseru...snad uz se da rict ze je definitivne zpet po te lonske nic moc sezone

Reagovat
Langi

Rafael pls tobe ty posledni zapasy teda krute nevysly

Reagovat
lampard8

Zápas jak řemen. Rozhodčí úplný kokot, dneska pískal tragicky na obě strany. Toulouse fantastický výkon, ten tým je s Duprazem úplně někde jinde, zvlášť v této sezoně. Šílený nasazení, velká agresivita, neustálá aktivita. Pro ně nezasloužená prohra, ale Lyon naopak nezaslouženou výhru konečně potřeboval. Snad je to nakopne. Alex parádní druhej gól. Ghezzal na konci mohl rozhodnout, škoda, že to měl na slabou pravačku. Morel klasicky katastrofální, dement může být rád, že neodpískal rozhodčí v nastavení pecku. Diakhaby no comment, je to druhej Naby Sarr.

Reagovat
Langi

Zas Toulouse meli 1 strelu na branu a ty to tu hodnotis, jak kdybysme meli obranu uplne pruchozi ...dobry 3 body a Diakhaby pokud se do toho nedostane, tak skonci nekde v Lutychu jako Yattara...ale skoda mu nedat sanci...Yanga a Nkoulou na tom nejsou o moc lip

Reagovat
Israha

Sarr, Lopez v základu, Cabella, Anguissa sedí . Snad Rudi ví, co dělá...

Reagovat
smazaný uživatel

Sarr je hroznej, ale nemá tam koho dát. Cabella sedí protože je po zranění. Anguissa je prisernej, a byl ve vsech zápasech. Je nejhur hodnoceny na všech forech z těch několika zapasu co odehrál. Lopez naopak byl prý v týdnu proti Clermontu nejlepším hráčem na hřišti.

Reagovat
Israha

Lopez nakonec ujde. Je to od něj takové rozlítané, neúčelné, ale pokryje hodně prostoru, zodpovědný dozadu...budiž. Anguissa mi ale letos přišel lepší. On hraje riskantně, takže mívá ztráty, ale je schopný v té záloze podržet balon, přejít hráče, otevřít prostor...to se dneska vůbec neděje. Machach anonymně všude a nikde, Lass zašitý před stoperama.

Sarr příšerný, Cabella s Alessandrinim ani po zranění nemůžou být horší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele