Ligue 1 - souhrn 11. kola

28.10.2016, 22:35, aktualizováno 30.10.2016, 22:41
Komentáře a souhrny
Utkání mezi Marseille a Bordeaux gól nepřineslo. Stade Rennes si poradilo s Métami, Nice přejelo Nantes a navýšilo náskok již na šest bodů. PSG částečně napravilo domácí zaváhání s Marseille a na další zápas Ligy mistrů se díky brance Cavaniho naladilo triumfem v Lille. Za Lyon pak v sobotu úřadoval jiný obvyklý podezřelý, Alexandre Lacazette. Monako z těžkého duelu v Saint-Étienne vytěžilo jenom bod, Nancy a Guingamp uspěly doma...

Olympique Marseille - Girondins Bordeaux 0:0

30.10.2016 20:45

Góly: -

Olympique Marseille nedokázal vstřelit gól. Ale protože i fotbalisté hájící dres Girondins Bordeaux byli v zakončení bezradní, skončilo vzájemné utkání těchto dvou celků stejně jako na jaře bezbrankovou remízou.

OM pod novým koučem Garcíou tedy nadále čeká na první branku v Ligue 1, a tedy i na první výhru. Na Stade Vélodrome zamířilo více než 57 000 diváků, kteří čekali, že jejich tým nabídne atraktivní ofenzivní fotbal. Jenže největší příležitost první pětačtyřicetiminutovky si připsal Florian Thauvin, když pálil z větší vzdálenosti. Jérome Prior, který mezi třemi tyčemi zaskakuje za Cédrika Carrassa, jeho pokus vyrazil.

Nedlouho po změně stran se zranil Bafétimbi Gomis a na jeho místo přišel ani ne dvacetiletý mladíček Aaron Leya Iseka. Během svého pobytu na hřišti si na konto stihnul připsat dvě dobré příležitosti. Jenže v první střílel vedle a v té druhé nevytěžil nic z dobré práce Rémyho Cabelly a Henriho Bedima, přestože měl před sebou odkrytou klec.

Aaron Leya Iseka je dalším z řady talentovaných belgických fotbalistů. A navíc se jedná o mladšího bratra Michy Batshuayie, jenž právě v dresu celku z přístavního města předváděl v minulé sezoně velice dobré výkony, takže není divu, že si v současné době vydělává v anglické Chelsea. Pro samotnou Marseille se jednalo o devátý domácí duel s Bordeaux, který neprohálo.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - FC Metz 1:0

30.10.2016 17:00

Góly: 56. Wesley Saïd

Rennes to proti Metám nemělo jednoduché, ale nakonec se přeci jen dočkalo výhry. O jedinou branku zápasu se postaral v 56. minutě jednadvacetiletý útočník Wesley Saïd.

Les Rouges et Noirs podávají v domácím prostředí na stadionu Roazhon Park naprosto vynikající výkony. Prozatím se jim podařilo sesbírat šestnáct bodů z osmnácti možných. Lepší domácí statistiku vedou pouze borci z Nice. Naopak Mety po nadějném vstupu do sezony padají tabulkou směrem dolů. V říjnu prohrály všechny čtyři zápasy!

Přitom kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby Benoit Costil nevychytal Renauda Cohadeho poté, co mu výborně nabil Ismaïla Sarr. Také druhý poločas začala lépe Hinschbergerova skvadra. Mevlüt Erding ale nejprve pálil vedle, a poté ztroskotal na Costilovi Sarr. A pak už se mohli domácí radovat se svými fanoušky.

Benjamin André šajtlí přesně našel Paul-Georgese N’tepa, který hned prodloužil na Saïda, který si stylově poradil, a domácí vedli 1:0. Poslední dva zmínění si spolupráci zopakovali ještě ve dvou následujících slibných případech, ale jednobrankové vedení se nakonec ukázalo býti dostatečným, protože hosté se nevytasili vůbec s ničím nebezpečným.

Stade Rennes se tedy vyhouplo už na pátou pozici, přičemž na druhé Monaco ztrácí pouhé dva body. Mety mají naopak jenom tříbodový náskok na sestupové pásmo. Na bývalý klub Petra Čecha příště čeká souboj v hlavním městě Francie s tamním PSG, kdežto Mety budou bojovat na Stade Municipal Saint-Symphorien s AS Saint-Étienne.

Více informací k zápasu

OGC Nice - FC Nantes 4:1

30.10.2016 15:00

Góly: 9. Wylan Cyprien, 27. Mario Balotelli, 60. Alassane Pléa, 65. Wylan Cyprien - 47. Rémy Riou

Vzhledem k útočné efektivitě, která provází FC Nantes už třetí sezonu, bylo prakticky už po půl hodině duelu s Nice jasné, že všechny body zůstanou v moderním stánku Allianz Riviera. Svěřenci Luciena Favreho mají na čele tabulky už šestibodový náskok.

Les Canaris naposledy proti Les Aiglons prohráli v listopadu 2008. Série teoreticky klidně mohla být prodloužena, kdyby ve 2. minutě proměnil svou velkou příležitost Mariusz Stepiński. O sedm minut později zahrávali hosté rychlý brejk (činnost, kterou pod Favreho vedením mistrně zvládala v německé Bundeslize Borussia Mönchengladbach), na jehož konci se balon z Balotelliho kopaček dostal akorát do běhu Wylanu Cyprienovi a ten zavěsil přesně k zadní tyči - 1:0.

V 27. minutě se italský průšvihář prosadil sám. Jean Michaël Seri mu poslal nádherný balon za obranu, takže šel Balotelli sám na brankáře Rioua, kterého ve finále přelstil pravou šajtlí - 2:0. Jednalo se o jeho šestou trefu v sezoně, zatímco Seri připisuje už sedmou asistenci. V prvním poločase to tedy měli domácí rozehráno výborně.

Utkání mírně zdramatizoval hned po změně stran Emiliano Sala, když využil zaváhání Mathieua Bodmera, a nádledně mířil z hranice velkého čtverce přesně pod břevno - 2:1. Jenže naděje na bodový zisk utnul po hodině hry Alassane Pléa. Nice zahrávalo rohový kop, který měl být jasnou kořistí pro Rémyho Rioua. Jenže nakonec to dopadlo tak, že se k hlavičce dostal Pléa a z bezprostřední blízkosti zvýšil na 3:1.

Ze strany Orlů to ale stále nebylo všechno. Balotelli chytře přiťuknul rozběhnutému Ricardo Pereirovi, který doběhnul až k vápnu, kde posunul dovnitř na Cypriena. Gólman Nantes si sice na balon sáhnul, ale čtvrté trefě ve své síti nezabránil - 4:1. Příští týden zajíždí Nice na hřiště Caen. A FC Nantes, které se nebezpečně přibližuje sestupovým vodám, se pokusí obrat o body Toulouse.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - SM Caen 2:0

29.10.2016 20:00

Góly: 6. Christophe Mandanne, 12. Alou Diarra

V záchranářském souboji byl úspěšnější domácí výběr z Nancy, který porazil konkurenční Caen po výsledku 2:0. V tabulce se i tak nachází na sestupových pozicích, s devíti body je na devatenáctém místě o dva body před posledním Lorientem. Caen na tom není o moc lépe, v dosavadních jedenácti kolech vybojovalo bodů deset a patří mu osmnáctá barážová příčka. Domácí výběr rozhodl o své výhře už po dvanácti minutách hry, kdy vsítil obě své branky.

Hned první gól domácích měl trochu kuriózní nádech. V 6. minutě po akci na pravé straně převzal balón Dia a předložil ho nabíhajícímu Christophu Mandannemu. Ten zakončoval ze dvou metrů, jeden z vracejících se protihráčů dokázal balón odkopnout do bezpečí. Ve francouzské lize už je technologie "goal line" a ta nakonec ukázala, že míč o centimetry přešel brankovou čáru, proto byla vedoucí branka Nancy uznána.

Domácí povzbuzeni touto trefou pokračovali v tlaku, a nakonec z něj vytěžili druhý uklidňující gól. Po přímém volném kopu Pedrettiho z levé strany vyrážel brankář Vercoutre pouze před sebe, k odraženému míči se následně dostal Alou Diarra a nekompromisně ho ze sedmi metrů poslal k pravé tyči, Vercoutre se pouze naprázdno proletěl vzduchem. V dalším průběhu domácí spoléhali hlavně na dobrou defenzívu a bránili dvougólový náskok.

Caen poprvé zahrozilo až zhruba pět minut před přestávkou. Na pravé straně se dostal do zakončení Rodelin a mohl vrátit svůj tým do hry o bodový zisk, ovšem proti byl gólman N'Dy Assembé, který si na konto připsal výtečný zákrok. V úvodu druhého dějství vypálil ze střední vzdálenosti Bessat a pořádně vystrašil domácí fanoušky, jenže jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. V dalším průběhu se hosté na více nezmohli.

Jejich útočná kombinace většinou krachovala po nepřesné finální kombinaci, střelám ze střední vzdálenosti chyběla přesnost i razance a tyto pokusy měly spíše propagační charakter. Nancy se v příštím kole pokusí navázat na tento úspěch v Monaku, na půdě druhého celku tabulky ho čeká nesmírně náročný úkol. Caen dokonce přivítá vedoucí Nice a v tomto zápase bude plnit úlohu jasného outsidera.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - AS Monaco 1:1

29.10.2016 20:00

Góly: 18. Loïc Perrin - 5. Kamil Glik

Souboj v horní polovině tabulky svého vítěze neměl, Monako nedokázalo potvrdit úlohu mírného favorita na půdě Saint-Étienne a nakonec s ním remizovalo 1:1. Obě branky byly k vidění v úvodní dvacetiminutovce, celkově byl první poločas o něco zajímavější než ten druhý. AS se v tabulce stále nachází na druhé pozici s třiadvaceti body o skóre před PSG, za vedoucím Nice zaostává o bodů šest. Domácí výběr je sedmý se sedmnácti body.

Monako se dostalo do vedení ze své první vážnější příležitosti už v 5. minutě, kdy se prosadil osmadvacetiletý polský obránce Kamil Glik. Ten využil skvostně zahraného přímého volného kopu Lemara z levého křídla, naběhl si na hranici brankového území a z první napálil balón přímo k levé tyči, brankář Ruffier zůstal pouze stát na brankové čáře. Saint-Étienne na sebe nenechalo s vyrovnáním čekat příliš dlouho, prosadit se dokázalo v 18. minutě.

Skórovalo taktéž ze standardní situace, když po centru z levé strany od Veretouta předvedl unikátní "rybičku" Loïc Perrin a zamířil hlavou přímo k pravé tyči. Po necelé půl hodině hry mohl hosty znovu dostat do vedení Mbappé, jenže v šestnáctce soupeře v první chvíli zaváhal a napálil pouze nohy stojícího obránce před sebou. Ve 31. minutě se Mbappé opět dostával do zakončení, ale těsně před ním skvěle zasáhl gólman Ruffier.

Zhruba pět minut před přestávkou po odvráceném rohovém kopu pálil z hranice šestnáctky obránce Fabinho a pořádně provětral rukavice Ruffiera. Do druhého poločasu vstoupily oba výběry opatrněji a po vyložených příležitostech se naprosto slehla zem. Domácí se snažili spoléhat na organizovanou defenzívu a protivníka k ničemu nepouštěli, hráči Monaka měli problém v rozehrávce a jejich akce většinou končily kvůli nepřesným finálním nahrávkám.

Nicméně i tak mohli převrhnout misky vah na svou stranu, ve třetí nastavené minutě se objevil ve stoprocentní možnosti střídající Boschilia. Ten tvrdě vystřelil ze třinácti metrů a Ruffier naprosto brilantním zákrokem odvrátil balón do bezpečí. V příštím kole se knížecí klub pokusí napravit zaváhání proti momentálně sestupujícímu Nancy, Saint-Étienne zavítá na půdu jiného klubu z dolní poloviny tabulky z Mét.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Montpellier HSC 2:2

29.10.2016 20:00

Góly: 16. Zargo Touré, 24. Sylvain Marveaux - 45. Souleymane Camara, 69. Morgan Sanson

Souboj o záchranu nakonec svého vítěze neměl i přesto, že domácí Lorient v průběhu utkání vedl nad Montpellierem 2:0. Nakonec ale nadějné vedení udržet nedokázal a se svým protivníkem se rozešel smírně 2:2. Domácí výběr tři body určitě potřeboval, momentálně se totiž nachází na úplně posledním dvacátém místě Ligue 1 se sedmi body a na kontě má jen dvě výhry. Montpellier doposud posbíral o čtyři body více a je šestnáctý.

Lorient zaznamenal svůj vůbec první nerozhodný výsledek v této sezóně, vzhledem k průběhu by určitě radši vybojoval plný bodový zisk. Do vedení se dostal ze své první vážnější příležitosti krátce po odehrané čtvrthodině. Po rohovém kopu z pravé strany od Sylvaina Marveauxe se snesl balón na zadní tyč k volnému Zargovi Tourému, který zblízka nezaváhal a napálil balón přímo pod břevno, brankář Pionnier se natahoval marně.

Neuběhlo ani osm minut a Lorient se dostal do dvoubrankového vedení. Po rychlém přečíslení na pravé straně utekl Fofana a poté křižnou přihrávkou vybídl ke skórování Marveauxe. Ten z deseti metrů vypálil přímo k pravé tyči a gólman Pionnier byl i tentokráte bezmocný. Nicméně hosté v žádném případě zbraně nesložili a v dalším průběhu se zlepšili, šťastného vyrovnání se dočkali ve druhé nastavené minutě prvního dějství.

Na levé straně se po dobré práci dostal k balónu Morgan Sanson a pak přihrál zpětně před branku. Osamocený Roussillon sice patou minul, avšak nabíhající Souleymane Camara již měl jednoduchou práci a z hranice brankového území napálil míč přímo pod horní tyčku. Ve druhém poločase se Lorient snažil bránit a diváci se rozhodně nemohli bavit nijak ofenzivním fotbalem. Domácí byli za svou pasivitu potrestáni v 69. minutě.

O vyrovnávací gól se postaral aktivní Sanson, který po nahrávce Sessègnona obelstil dva protihráče a promýkl se do pokutového území soupeře po levé straně. Následně dokázal obejít také gólmana Lecomteho a z úhlu rozvlnil síť. Ve zbývajícím průběhu se nic vážného nepřihodilo, oba protivníci nechtěli hlavně inkasovat. Lorient v příštím kole zavítá na půdu Bordeaux, Montpellier se v domácím prostředí pokusí překvapit Marseille.

Více informací k zápasu

SC Bastia - Dijon FCO 0:0

29.10.2016 20:00

Góly: -

Oba dva sobotní protivníci se nacházejí v dolní polovině tabulky a od vzájemného střetnutí se tak nečekali nějaké gólové hody, což se do puntíku potvrdilo. Domácí Bastia se rozešla s Dijonem smírně bez branek a nutno podotknout, že nerozhodný výsledek byl naprosto zasloužený. Bastia se v tabulce Ligue 1 nachází na čtrnácté pozici s jedenácti body, Dijon má momentálně o dva body více a patří mu dvanácté místo.

SC se dostalo do první vážnější příležitosti už po sedmi minutách hry. Po rohovém kopu z pravé strany vyboxoval brankář Reynet balón dál od své branky, ovšem po zpětné hlavičce pálil z první Diallo a trefil stojícího protihráče na brankové čáře, hosté měli velké štěstí. Po čtvrthodině hry znovu vyrážel balón před sebe Reynet a k zakončení se následně dostal Danic, který nedokázal propálit hradbu těl před sebou.

Domácí pokračovali v tlaku i nadále a otevřít skóre mohli sedm minut před koncem, jenže proti dvěma stoprocentním možnostem fantasticky zasáhl pozorný Reynet. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po změně stran, ve 48. minutě zahrozil domácí Saint-Maximin. Ten předvedl krásné sólo na levé straně, navedl si míč blíže do středu hřiště a poté vypálil z osmnácti metrů, famózní Reynet vyrazil jeho střelu do strany.

Bastia byla hnána kupředu skvělou atmosférou a nejblíže ke vstřelení branky měla v polovině druhého poločasu. Z přímého volného kopu z pětadvaceti metrů vypálil Bengtsson a balón kroutil k bližší tyči, nakonec orazítkoval pravou spojnici tyče a břevna. Ve zbývajícím průběhu nechtěli hosté inkasovat, a ještě více se zatáhli do defenzívy. Bastia toho ale nedokázala využít, a i přes herní převahu mezi tři tyče nezamířila.

V poslední minutě zápasu se mohl stát hrdinou Bengtsson, který vypálil z hranice šestnáctky a Reynet i tentokráte vytěsnil balón do strany, hlavně díky jeho skvělé práci získal Dijon alespoň bod. V příštím kole se Bastia pokusí překvapit osmý Lyon a na jeho půdě bude plnit úlohu outsidera, Dijon přivítá na vlastním stánku překvapení letošního ročníku z Guingampu, jeho příští protivník je ve francouzské nejvyšší soutěži na senzačním čtvrtém místě.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Angers SCO 1:0

29.10.2016 20:00

Góly: 78. Niil De Pauw

Fotbalisté Guingampu pokračují ve skvělých výkonech v tomto ročníku Ligue 1 a nyní nakonec zvládli vyrovnaný zápas s Angers, když vyhráli nejtěsnějším poměrem 1:0. V tabulce francouzské nejvyšší soutěži se nacházejí na solidní čtvrté pozici s dvaceti body o skóre před pátým Rennes. Hosté spoléhali na dobrou defenzívu a chtěli získat bod, nicméně čtvrthodiny před koncem inkasovali a se čtrnácti získanými body jsou na jedenácté příčce.

Utkání nebylo z diváckého pohledu příliš atraktivní, úvodní poločas nabízel jen nepřesnou rozehrávku a propagační střely z dálky. Teprve po změně stran se tempo hry zvýšilo a k vidění byly i první gólové možnosti. Do té první se dostali hosté zhruba deset minut po přestávce, kdy nebezpečně hlavičkoval Ekambi a brankář Johnsson si na konto připsal první vážnější zákrok. Ve druhé polovině druhého dějství měl spíše navrch Guingamp.

Nejprve po rychlém přečíslení našel Briand svým centrem střídajícího Blase, který si skvěle naběhl za obranu protivníka. Tento francouzský reprezentant do devatenácti let vybídl ke skórování nabíhajícího Salibura a ten zakončoval patičkou mimo tři tyče. Rozhodující moment se zrodil v 78. minutě, kdy se prosadil střídající Niil De Pauw. Ten pobyl na hřišti sotva minutu a stal se nečekaným hrdinou utkání.

Trenérovi Antoine Kombouarému tento tah vyšel na jedničku. De Pauw startoval ve svém šestém ligovém střetnutí této sezóny a zaznamenal svůj premiérový gól, který byl vskutku velmi důležitý. Po rohovém kopu z levé strany zpracoval míč Blas a poté vystřelil, stojící De Pauw efektivně patou poslal balón do sítě kolem brankáře Michela. Hosté se ve zbývajícím průběhu snažili přitlačit, jenže k ohrožení branky se již nedostali.

Angers se v příštím souboji pokusí vrátit do horní poloviny tabulky, v domácím prostředí přivítá současného adepta na sestup z Lille. Guingamp bude chtít pokračovat v dobré formě na půdě Dijonu, kde se bude snažit najít recept na dobře organizovanou defenzívu soupeře.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Olympique Lyon 1:2

29.10.2016 17:00

Góly: 26. Christopher Jullien - 15. Alexandre Lacazette (pen.), 52. Alexandre Lacazette

Lyon se v letošním ročníku trápí, ovšem nyní dokázal překvapit dobře hrající Toulouse a na jeho půdě zvítězil po výsledku 2:1. Hubený náskok dokázal udržet i přesto, že více jak pětatřicet minut hrál v oslabení v deseti hráčích. Olympique se v tabulce francouzské nejvyšší soutěže posunul na osmé místo se šestnácti body, Toulouse jich má na kontě o dva více a je šesté. Hrdinou zápasu se stal hostující Alexandre Lacazette, který vstřelil oba góly Lyonu.

První šance sobotního střetnutí byla k vidění už po necelých šedesáti sekundách, kdy z pravé strany odcentroval domácí Trejo, na zadní tyči si zpracoval míč na prsa Durmaz a ještě ho lobem předkládal pro Braithwaiteho, který z dobré pozice mířil hlavou mimo tři tyče. Hosté se dostali do vedení po čtvrthodině hry z pokutového kopu. Po přihrávce Fekira získal míč Ghezzal a v šestnáctce soupeře byl podrážen Dioupem, rozhodčí okamžitě ukázal na penaltový puntík.

Míč si následně postavil Lacazette, zamířil k levé tyči, a nakonec rozvlnil síť. Brankář Lafont sice vystihl směr střely, a dokonce balón i lehce zasáhl, jenže v cestě do branky mu nezabránil. Toulouse dokázalo vyrovnat o jedenáct minut později, autorem gólu byl Christopher Jullien. Ten po přímém volném kopu Treja z pravé strany hlavičkoval prudce k bližší tyči a z devíti metrů rozvlnil síť, Lopes se po balónu natahoval marně.

Do druhého poločasu vstoupil lépe Lyon a po sedmi odehraných minutách skóroval podruhé v tomto utkání Lacazette. Pětadvacetiletý francouzský útočník si naběhl za obranu soupeře na kolmici Tolissa, z pravé strany obešel gólmana Lafonta a pohodlně rozvlnil sít. V letošním ročníku Ligue 1 zaznamenal již svou devátou trefu a v tabulce střelců se nachází na druhé pozici za desetigólovým Uruguaycem Edisonem Cavanim z PSG.

Hosté si zkomplikovali situaci v 56. minutě, kdy Rafael bezohledně podrazil unikajícího Durmaze a po druhé žluté kartě se musel předčasně pakovat do sprch. Toulouse této výhody využit nedokázalo a Lopese do konce střetnutí ani jednou vážněji neohrozilo, samo naopak mohlo potřetí inkasovat v 88. minutě. Po přihrávce z levé strany pálil z dvanácti metrů osamocený Ghezzal, ale v tváří tvář proti brankáři Lafontovi neuspěl, ten vyrazil balón nad horní tyčku.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Paris Saint-Germain 0:1

28.10.2016 20:45

Góly: 65. Edinson Cavani

Fotbalisté PSG potvrdili úlohu favorita na půdě trápícího se celku z Lille, a nakonec dokázali zvítězit nejtěsnějším poměrem 1:0. O jediný gól páteční předehrávky se postaral Uruguayec Edison Cavani, který v letošním ročníku skóroval již podesáté a je na čele tabulky střelců. Nejlepší francouzský celek poslední doby je na třetí pozici s třiadvaceti body a na vedoucí Nice ztrácí bodů šest. Naopak Lille má na kontě pouhých deset bodů a je až sedmnácté.

Do první příležitosti se dostali hosté ve 12. minutě, kdy po křižné přihrávce z pravé strany střílel na zadní tyči z první Moura, ale zblízka z pěti metrů poslal balón vysoko nad horní tyčku. Po čtvrthodině hry zahrozil na druhé straně domácí Béria, jenž se po rohovém kopu z levé strany dostal k hlavičce a nedokázal zamířit mezi tři tyče. V 18. minutě se PSG dostalo do největší dosavadní možnosti zásluhou Di Maríi.

Ten si zpracoval balón na pravé straně a poté osamocen tvrdě vypálil po zemi, nicméně brankář Enyeama dokázal jeho pokus vyrazit. Celek z Paříže pokračoval ve svém tlaku i nadále a tři minuty před přestávkou poprvé zahrozil Cavani. Ten střílel z deseti metrů nikým nehlídán, jenže zakončení se mu nepovedlo a míč poslal vysoko nad. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce, po hodině hry mohl otevřít skóre aktivní Cavani.

Ten tvrdě vystřelil z pravé strany, jenže i tentokráte dal do svého pokusu příliš razance a domácí svatyni přestřelil. Uruguayský ostrostřelec si nakonec spravil chuť v 65. minutě, kdy vsítil jediný gól tohoto duelu. Po akci na levé straně a následném centru z rohu pokutového území si Cavani elegantně zpracoval míč na prsa a poté ho nekompromisně uklidil pod horní tyčku, brankář Enyeama neměl vůbec žádnou šanci zasáhnout.

S přibývajícím časem se Lille snažilo více útočit a hostující defenzívě zatápělo, avšak do gólové možnosti se dostalo pouze jednou. V 83. minutě to na levém křídle udělal skvěle Éder a poslal balón ke vzdálenější tyči, kde stál samotný Sankharé. Tento bývalý hráč PSG však selhal, balón zasáhl stehnem a gólman Aréola ho schoval do svých rukavic. PSG v příštím kole přivítá konkurenční Rennes, Lille zavítá na půdu Angers.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.OGC Nice1192024:829
2.AS Monaco1172230:1523
3.Paris Saint-Germain1172220:723
4.EA Guingamp1162314:920
5.Stade Rennes1162313:1220
6.Toulouse FC1153315:918
7.AS Saint-Étienne1145214:1017
8.Olympique Lyon1151518:1516
9.Girondins Bordeaux1144313:1216
10.Olympique Marseille1135311:1014
11.Angers SCO1142510:1114
12.Dijon FCO1134413:1413
13.FC Metz1141611:2113
14.SC Bastia113268:1011
15.FC Nantes113268:1511
16.Montpellier HSC1125416:2511
17.Lille OSC1131710:1710
18.SM Caen113179:2110
19.AS Nancy-Lorraine112367:139
20.FC Lorient112188:187

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (49)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Minule neodpískaná penalta, teď neuznaný regulérní gól.. kvalitka rozhodčích

Jinak od nás klasická sračka, sice šance ale v útoku impotence jak hovado.

Cavani nás zachránil, ale zase na ten 1 gól, kolik spálil dneska šancí..

Alespoň ty 3 body.

Reagovat
.13

dnes som popravde ani neveril v 3 body, este na Lille

ale po tom priebehu snad neni o cim hovorit. Skoda toho derby....

Reagovat
Lopiger

Cavani je hrozný dřevák... Měl by dát více šancí Augustinovi. Zatím, když mu ji dal jednou, dal za 30 minut gól a asistenci.

Reagovat
.13

no mal by ju dostavat pravidelne, kedze chalan na to ocividne ma, lebo inak nas mozno opusti ako napriklad Coman a to by bolo celkom smutne

Reagovat
smazaný uživatel

Pre zostup Lille

Reagovat
Langi

Yas...nesnadnej zapas s dobrym koncem

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes OM musí poraziť Bordeaux

Reagovat
Pyroman

Nice to nejde nepřát, hrají skvělý fotbal.

Reagovat
.13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
raduinho

Nice nice

Reagovat
Filipow

Proč mi přijde, že Balotelli hraje jenom, když je Nice domácí tým? To se mu nikam nechce jezdit nebo co?

Reagovat
Israha

Jsem to říkal, že ti obránci jsou v Marseille více než solidní, jenom je potřeba jim dát jasné úkoly a naučit je součinnosti. Druhý zápas, druhé čisté konto a žádné větší šance pro Bordeaux...toto Rudi zvládl vyřešit docela rychle. Akorát bych teda byl opatrný s tím Dóriou v rozehrávce...on je skvělý v silových soubojích a takových těch last second zákrocích, ale první dotek a techniku má řekněme poslabší . Radši ho do ní moc nezapojovat...

Vepředu bez Gomise dost jalové, zvedl to pak Cabella, který prostě tu rozdílovou kvalitu je schopný přinést. Škoda, že tam dneska nebyl nikdo, kdo by jeho práci zúročil. Iseka měl jednu gólovku, tu nedal, a celkově se projevila ta jeho nezkušenost s výběrem místa nebo otvíráním obran pohybem. Thauvin v pohodě, jen dávat míče trochu rychleji o nohy...průniky má super, ale většinou z nich nevytěží finální pas, protože obrana se stihne zformovat. Sarra zabalit a expresně poslat někde do Nancy nebo Dijonu, v Marseille nemá co dělat.

Bordeaux takový pragmatický venkovní výkon, směřovaný za ziskem bodu. Odbránili to slušně, dopředu kromě Ounase nula nula nic, ale zjevně jim o útočení ani nešlo. Ta jejich postupná kombinace od obrany přes Toulalana s Plašilem je hrozná vražda atraktivity, zavírají se u toho oči.

Reagovat
.13

Pekne zhrnutie a ja som zabudol dat -2,5

Ta zostava bola dost zaujimava. Niektorych som ani nepoznal, napr Gomeza, to je nejaky mladik?

Inak ako sa dari Hubočanovi? Nejak vypadol zo zostavy, co je podla mna celkom skoda, kedze on je velky poctivec a aj nerobi moc chyb.

Rudi vas inak celkom rychlo dal do kopy, som zvedavy na zimu koho privedu

Reagovat
.13

Lopez*

Reagovat
Israha

Lopez, ne Gomez. Jo, odchovanec, 18 let, první zápas Ligue 1 v základu. Překvapil, hlavně v druhé půlce. Pokryl hodně prostoru, poctivě makal dopředu i dozadu, byl schopný dát smysluplnou přihrávku, na svůj věk hrál bez alibismu a ustrašení...

Hubočanovi nevyšlo pár zápasů, tak si sedl, a Fanni, který mezitím dorazil, prostě začal hrát lépe. Důrazněji, rozhodněji, s větším počtem klíčových zákroků a nadstavbou v rozehrávce. Navíc Rudi bude zjevně sázet i na Rolanda (který podruhé za sebou zahrál také dobře), takže Hubočan si asi posedí...ostatní jednoduše mají lepší formu.

Reagovat
.13

jj opravil som sa. Tak to vam prajem, nech aj vy mate "svojho Rabiota". A preco siel Gomis tak skoro dolu? A co je vobec zac ten mladik co nastupil miesto neho?

Reagovat
Israha

Stehenní sval. Zkusil to rozchodit, nešlo. Ten jeho náhradník je brácha Batshuayie , taky 18 roků...cosi v sobě má, ale ta nezkušenost a nevyhranost na něm je hodně vidět, chybí mu ta chladnokrevnost a rutinérství v řešení situací před brankou. Je jen na hostování z Anderlechtu, tušímže bez opce, takže i kdyby se nechytl, žádná hrůza...

Reagovat
.13

no tak snad to nebude nic vazne. To je celkom sranda, na esporte mal tusim inu krajinu ako Belgicko. Tak zas ma este stale 18, mozno sa teraz rozohra, aj Michy toho obcas dost zahodil

Reagovat
Israha

Tak Michy ale už tu první sezonu ve Francii měl návyky a sebevědomí, potřebné pro hru na hrotu...Iseka je zatím až tak úplně nemá, taky je teď furt snad o tři roky mladší, než byl tehdy Michy.

Reagovat
.13

A on je v klube uz odvtedy co Michy ci tersz prisiel?

Reagovat
Israha

Viz výše, letošní roční hostování z Anderlechtu bez opce.

Reagovat
.13

Take nic neriesiace hostovanie. Ak by sa aj u vas chytil, tak sa musite dohodnut s Anderlechtom. Zaujimave riesenie

Reagovat
Israha

Tak taky ta situace během přestupáku byla, jaká byla. Dreyfuska klub nechtěla, nový majitel byl nejistý, potenciální trenér a koncepce ve hvězdách...se prostě nabrali hráči jen pro tuhle sezonu, aby měl kdo hrát. Klíčový bude teď leden a pak další léto...

Reagovat
.13

Jj to som si hned tak spojil, celkovo teraz mate dost hostovaciek. A nemate tam este nejake talenty, ktore by sa teraz mohli ukazat?

Inak spekuluje sa o nejakych konkretnych menach na zimny prestupak? Ci je este ticho

Reagovat
Israha

Upřímně - juniorku nesleduju, takže nemám přehled. Ale ta akademie je dlouhodobě dost slabá, však jsi viděl, co se stalo, když se na hřiště pustili třeba odchovanci na stopera...horror . Spekulace zatím žádné, ono je i dost brzo, Rudi je tam teprve chvíli...

Reagovat
.13

Som zvedavy koho sa im tam podari nalakat

Reagovat
smazaný uživatel

Sledujem že Garcia zatiaľ zvláda defenzívu solídne, nula proti PSG aj proti Bordeaux. Mrzí ma že nevyhrali,už by sa na 4 body priblížili na miesto zaručujúce skupinu EL

Reagovat
Langi

jinak ten Laca to je fakt naprostej penaltovej antitalent...je s podivem, že letos neproměnil jen jednu

Reagovat
juninho8

katastrofalne kopnuta

Reagovat
Langi

Hlavne on to takhle kope furt... byt relativne razantne, tak ale umisteni uplne na hovno, ze staci aby se golman polozil a ma to

Reagovat
Langi

Jinak Lopes az neco chyti tak budem otevirat sampano...jeden primak, ne uplne skvele umistena rana a jemu to projde

Reagovat
juninho8

skoda reci....sa tesim zase na Juve co vyvedie

Reagovat
teenz

Cavani může dát gólu kolik chce, ale to že je hroznej pálič nezmění. On potřebuje na gól minimálně 5 šancí. Mám nějaký štěstí na zápasy PSG a co jsem (opět) viděl proti Lille, to bylo hrozný. Bejt takovej Veratti nebo DiMa či Lucas, tak mu snad dojdu namlátit. Všichni mu připraví výbornou šanci, ve většině je sám vs brankař a on to vyšle třeba 30m vysoko.

Reagovat
Lopiger

Reagovat
.13

to ked ich je 5 tak je este ok, clovek by cakal, ze po odchode Ibru bude mat viac sebavedomia, ale ono to je prave naopak

Reagovat
teenz

On to sebevedomi asi ma, ale zakonceni pokulhava. Nebo... ja to nechapu vubec. Obcas da vazne dobrej gol, ale ted jsem v L1 mel stesti na zapasy, kdy dokazal branku prekopnout o 10metru. Jenze ne jenom jednou, ale nekolikrat zasebou. Takze suma sumarum, odchodem Ibry PSG hodne trati.

Reagovat
.13

Tak to bolo viacmenej jasne uz dopredu, ze bude jeho kvalita chybat. Naopak, ten prejav mi prijde daleko nesebeckejsi/ timovejsi. Sance vytvori a Cavani spali. Ked prichadzal daval goly dost casto/ nepalil moc tutovky. Potom sedel, aj ked goly daval, na co sa zacalo spekulovat o odchode. Dostal od vedenia slub, ze bude jednotka po Zlatanovi a odvtedy zacal aj davat goly ale 1 z 3-4 sanci. Tie goly nam potom chybaju ako napr. proti OM, Arsenalu, ... Neviem, kde sa takto zasekol.

Uvidime po sezone. ak to nezlepsi cakam prichod noveho utocnika. Aj pocas tejto sezony by mohol mlady Augustin, co je podla mna dost velky talent

Reagovat
.13

*dostat viac sanci*

Reagovat
teenz

Ja mel prave Cavaniho za velkyho strelce z Neapole a myslel jsem si, ze pritomnosti Ibry trpi. Jenze potom, co dostal jeho roli se ukazuje, ze vse neni tak jak na prvni pohled vypada a on nema na to bejt utocnikem c1 v tymu jako PSG. Nedivil bych se, kdyby Emery zkusil toho Baccu. Treba jen Cavani ma problem s takovou roli ve velkoklubu. V mensim by to daval poslepu. Nevim nevim.

Reagovat
.13

Tiez si to neviem vysvetlit, vsak v SSC daval jeden gol za druhym. V predchadzajucich sezonach dal dost golov k pomeru kolko toho odohral. Teraz ma byt jedmotka a ako keby ho to brzdilo. To co je schopny teraz zahodit mi trochu pripominenulo Torresa v Chelsea

Uvidime po sezone, ake budu moznosti. Mna zatial teda tymto zaciatkom sezony moc nepresvedcil. Ale novy utocnik je v dnesnej dobe nie zrovna lacna zalezitost, tak snad sa chyti

Reagovat
Diego2

Clinical Finisher

Reagovat
smazaný uživatel

Nice hra 433 a Plea prave kridlo? Inak tou zostavou plnou talentov (okrem Maria) mi pripominaju Lipsko.

Reagovat
Pyroman

Plea hraje spíš na hrotu, ale když je v sestavě Balotelli, občas jde na to pravé křídlo. Hrají většinou buď 4-3-3, nebo 3-5-2.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky.

Reagovat
Langi

Doufam ze se Liverpool a Tottenham o toho Ghezzala poperou...to je curak ze mu neni rovno...sedesatikilovy kopyto s jednou dobrou sezonou v zadech a on si dovoluje jak kdyby to byl druhej Benzema

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele