Ligue 1 - preview 10. kola

24.10.2009, 10:34, aktualizováno 25.10.2009, 08:43
Previews
Lyon i Montpellier v sobotu prohrály a nabídly šanci svým konkurentům. Bordeaux a Monaco ji už využily, nyní se čeká na Marseille, která hostí PSG a v případě výhry se bodově dotáhne na před tímto kolem vedoucí duo. Auxerre se daří a formu hodlá potvrdit proti Lille, Lens se propadlo na předposlední místo a polepšit si chce v duelu s Toulouse...
AS Saint-Étienne - Valenciennes FC  (sobota 19:00)
Souboj dvou v poslední době výborně hrajících týmů bude k vidění v St. Etienne, kam míří Valenciennes. Oba sobotní soupeře od sebe dělí pouhé tři body, a proto se očekává vyrovnaná bitva.

Domácí nezačali novou sezónu ideálně, zlom přišel v polovině září, kdy si St. Etienne připsalo remízu a poté dvě výhry v řadě (z toho jedna nad mistrovským Bordeaux). Svěřencům kouče Perrina ale zřejmě "uškodila" reprezentační přestávka, protože St. Etienne minulý týden nedokázalo navázat na dobré výsledky a zaslouženě prohrálo na půdě Montpellieru.

"Čeká nás obtížný zápas, protože domácí porazili mistrovské Bordeaux," řekl lodivod hostů Montanier a pokračoval: "St. Etienne má dobrý tým, který se bude stále zlepšovat. Máme respekt k soupeři, ale také jsme si vědomi vlastní síly. Víme, že jsme schopni vyhrát na soupeřově půdě," nechal se slyšet Montanier, který svou hráčskou kariéru ukončil právě v dresu St. Etienne.

"Důležité je, jak reagujete na porážku. Naším cílem je v sobotu vymazat prohru z minulého týdne," řekl důrazně domácí kouč Perrin a zároveň své hráče varoval: "Společně s Montpellierem má Valenciennes nejlepší útok v lize." Obě mužstva v devíti zápasech skórovala už sedmnáctkrát.

Ani Valenciennes nehraje v poslední době špatně, z posledních čtyř zápasů zvítězilo hned ve třech a nastřílelo v nich hned dvanáct branek. V sobotním utkání navíc hosté mohou počítat s novou posilou. Do mužstva přichází 34letý obránce Dianbobo Baldé, který byl po vypršení smlouvy s Celtikem volným hráčem.

Domácím chybí hned několik hráčů - do hry třeba nezasáhne zraněný Dabo, Perrin či Sanogo. Mimo hru je také Andreu, který minulý týden viděl červenou kartu. Hosté budou zřejmě postrádat Samassa, který měl v průběhu týdne problémy s kolenem.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Hautcoeur, Benalouane, Tavlaridis, N'Daw - Landrin, Fernandes, Matuidi, Fernández - Ilan, Bergessio
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
N'Dy Assembé - Ducourtioux, Biševac, Abardonado, Tiéné - Ben Khalfallah, Cohade, Gomis, Sanchez, Audel - Pujol
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.20 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Sochaux - FC Lorient  (sobota 19:00)
Lorient se může po devíti kolech rozhodně veselit. Hosté se nacházejí na slušném šestém místě a z posledních pěti zápasů čtyřikrát zvítězili. V Sochaux ovšem svou sérii pěti utkání bez porážek nebude lehké obhájit. To totiž naposledy šokovalo Ligue 1 a porazilo venku Lyon 2:0.

Obránce Lorientu Arnaud Le Lan bude opět zaskakovat na levé straně za zraněného Morela. Jednatřicetiletý fotbalista, který byl u poslední suverénní výhry 4:1 nad Nice, ví, že si musí udržet stabilní výkonnost, aby ukázal, že je dobrým náhradníkem za absentujícího spoluhráče. "Musím se za něj obětovat, za celý tým. Když na vás ukážou, musí si být mužstvo jisté, že není vámi znevýhodněné," řekl pro klubový web.

Les Merlus už letos dokázali porazit Toulouse nebo remizovat s Toulouse, takže Sochaux zdá se být stoprocentně v jeho silách. Jenže i Le Lan před soupeřem, kde působí český forvard Václav Svěrkoš, varuje: "Vždy je těžké hrát proti týmům typu Sochaux nebo Boulogne. Očekávám vyrovnané utkání, ovšem velmi zajímavé. Na hřišti se ukáže, jaký má Sochaux opravdový charakter."

Domácí díky dvěma výhrám v řadě poskočili na jedenácté místo. Čisté konto drží už 231 minut. K dispozici jim nebude Dalmat, jenž má poraněné koleno. Po suspendaci se však vrací Boudebouz a Svěrkoš snad překonal své problémy s kolenem. V základní sestavě Lorientu by měl nastoupit brankář Audard, jehož trápila celý týden noha, vykartovaný Sosa už rovněž může nastoupit.
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert - Faty, Perquis, Bréchet, Dramé - Martin, Gavanon, Nogueira, Mikari - Svěrkoš, Maurice-Belay
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Sosa, Marchal, Koscielny, Le Lan - Amalfitano, Ducasse, Mvuemba, Diarra - Vahirua, Gameiro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.95 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
OGC Nice - Olympique Lyon  (sobota 19:00)
Vedoucí Lyon naposledy zaváhal doma se Sochaux a konkurenti na čele tabulky se mu výrazně přiblížili. Výhra v Lize mistrů na půdě Liverpoolu mu ale rozhodně dala potřebnou dávku sebevědomí a na půdě trápícího se Nice tenhle výsledek nechce potvrdit ničím jiným než ziskem třech bodů.

Kouč Claude Puel se ovšem snaží za každou cenu krotit emoce. "Každé francouzské mužstvo nás chce porazit," uvedl pro olweb.fr. "Nesmíme zapomenout, co se stalo v zápase se Sochaux," upozorňuje na nedávné střetnutí, ve kterém si jeho svěřenci připsali svou první porážku v sezóně.

Olympique na rozdíl od loňska letos válí. Díky gólům Gonalonse s Delgadem otočil vývoj utkání Ligy mistrů v Liverpoolu a je krůček o postupu do osmifinále. Až na minulé zaváhání se Sochaux si i na domácí scéně vede na výbornou. "Po utkání, jakým bylo to v Liverpoolu, přichází otázka naší mentality a únavy. Ligue 1 je pro nás chleba a máslo - nesmíme na ní zapomínat," potvrdil Puel.

Nice je na tom naopak velmi bídně, s pouhými dvěma výhrami na kontě je až na předposlední příčce. Nigerijský obránce Onyekachi Apam si však nemyslí, že on a jeho mužstvo nemají proti lídrovi žádnou šanci. "Všechna střetnutí jsou těžká. OL je velmi dobrý tým, ale aby nás porazil, musí ukázat týmový duch," věří si.

Lyon možná nebude mít mezi třemi tyčemi jedničku Llorise, jenž má problémy s přitahovačem, obránce Cris, jenž utrpěl ránu na Anfliedu, by měl být připravený. Domácí postrádají potrestaného Faého, ovšem Apamovi i Diakitému již trest vypršel. Útočník Pote bude chybět kvůli zlomené holeni minimálně měsíc.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Diakité, Mabiala, Apam, Cantareil - Coulibaly, Echouafni, Sablé, Hellebuyck - Bamogo, Mounier
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Vercoutre - Réveillére, Cris, Toulalan, Cissokho - Govou, Makoun, Pjanič, Ederson, López - Gomis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.75 - 3.50 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
US Boulogne - AS Monaco  (sobota 19:00)
Šest výher z devíti zápasů. To je vizitka znovuzrozeného AS Monako pod koučem Guyem Lacombem. Toho k cestě za třetí výhrou v řadě dělí úspěch na půdě Boulogne, jednoho z nováčků Ligue 1.

US Boulogne sice začalo sezonu poměrně nadějně, když ze tří úvodních zápasů vytřískalo šest bodů, další výsledky a předvedená hra ale již tak veselé nebyly. "Mají zvláštní pohled na hru. Momentálně se jim sice příliš nedaří, zápas ale rozhodně nesmíme podcenit. Znám jejich kouče Laurenta Guyota. Byl jedním z mých hráčů v Toulouse. A vím, že Laurent se nikdy nevzdával. Bude to těžký zápas," říkal Guy Lacombe, kouč Monaka.

USB nevyhrálo již sedm zápasů v řadě, vypadlo i z Ligového poháru, kde doplatilo na smolný los. Těsnou výhru si připsalo PSG. V posledním kole pak nováček soutěže opět zklamal - na hřišti podprůměrného Le Mans dlouho prohrával 0:1, alespoň zaslouženou remízu vydřel v poslední minutě nastavení náhradník Fabien Robert.

Naopak Monako je na koni. V lize se mu až nad očekávání daří, momentálně je na čtvrté pozice, jež zajišťuje účast v Evropské lize pro příští ročník. Kouč Guy Lacombe, který se týmu ujal před novou sezonou, tak momentálně patří mezi nejoblíbenější a nejskloňovanější jména v knížecím klubu. Přestože tým vypadl z Coupe de la Ligue již ve třetím kole s Nancy, vše dokázal napravit v domestické soutěži - v ní drží momentálně sérii dvou výher v řadě; za zmínku pak stojí především první z nich - v osmém kole si tým poradil na hřišti ambiciózní Marseille, kterou díky tříbodovému úspěchu odsunul z pohárových pozic.

"Cítím to napětí, nadšení, očekávání, fanoušky. Dlouho se AS nepohybovalo na tak vysokých pozicích. Nám ale na momentálním postavení nesejde. Je fajn, že máme tolik bodů, kolik máme, ale to nám úspěch nezaručuje. Nesmíme nad Boulogne mávnout rukou. Jsou tam hráči, kteří první ligu nehrají náhodou. Musíme ukázat spoustu odhodlání," hlásil Lacombe.

Pokud má ale jeho týmy s něčím tým problémy, pak je to střílení branek. A také zápasy na cizím stadionu. Nejhůře snad oboje skloubené dohromady. Zatímco na Stade Louis II je ASM téměř stoprocentní, na hřišti soupeře má bilanci vyrovnanou - dvě výhry, dvě porážky. Jednalo se pak navíc o porážky na hřištích slabších soupeřů, jmenovitě Nancy a Sochaux. K síle svého soupeře se vyjádřil i kouč domácího týmu, Guyot. "Monako je jako ježek, který je nebezpečný, když sundá bodliny. Mají mnoho dobrých hráčů a dokáží si snadno vytvořit brankové příležitosti," soudil.
US Boulogne - pravděpodobná sestava:
Koné - Lecointe, Soumare, Lachor, Dembele - Marcq, Agouazzi - Das Neves, Da Rocha - Cuvillier, Blayac
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Adriano, Puygrenier, Mongongu, Traore - Pérez, N'Koulou - Coutadeur, Alonso, Nené - Park
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.90 - 3.10 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Grenoble Foot 38 - AS Nancy-Lorraine  (sobota 19:00)
Devět odehraných kol a v tabulce bodů stále svítí nula. O jakém mužstvu je řeč? Ano, mluvíme o Grenoblu, který je zatím nejhorší týmem Ligue 1. V sobotu mohou svěřenci kouče Baždareviče získat první body v utkání proti Nancy.

Grenoblu se nedaří ani střelecky, o čemž jasně hovoří pouhé čtyři vstřelené branky. Ani obranná činnost není to, čím by se domácí mohli chlubit. Devatenáct obdržených branek je druhý nejhorší "výsledek" Ligue 1. Pouze o gól více dostalo předposlední Nice. Jako zajímavost lze uvést, že jedenáct z devatenácti branek obdrželi fotbalisté Grenoblu vždy do 30. minuty zápasu.

Trenér hostů však neustále opakuje: "Říkám to každý týden. Tým je motivovaný, tvrdě pracuje a dělá všechno proto, aby se naše výsledky zlepšily. I když pilně trénujeme, výsledky se nedostavují," řekl Baždarevič.

Nancy nevstoupilo do sezóny špatně, ale v posledních kolech toho moc nepředvádí, o čemž hovoří pouze jediné vítězství ze sedmi utkání. Je třeba ale dodat, že hosté měli velmi těžký los a hráli s týmy ze špice tabulky. Každopádně momentální 13. pozice v tabulce musí být pro Nancy zklamáním.

Domácím stále chybí zraněný Tadič a také gólman Bracigliano, který si z minulého utkání proti Marseille odnesl poraněné zápěstí. Hosté postrádají Vivianiho a Robina - oba fotbalisté se zranili v průběhu týdne na tréninku.
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Le Crom - Mainfroi, Cesar, Jemmali, Sauget - Batlles, Romao, Courtois, Dieuze, Akrour - Ljuboja
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Grégorini - Loties, Ouaddou, Sami, Lemaitre - Feret, Berenguer, André Luiz, Brison - Hadji, Dia
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.10 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girondins Bordeaux - Le Mans UC 72  (sobota 19:00)
Bordeaux prohrálo dva zápasy v řadě a již se mluvilo o krizi obhájce titulu. Girondins ale své zaváhání napravili v Lize mistrů, kde porazili Bayern Mnichov 2:1. Nyní se pokusí podobný výsledek zopakovat i v domácí lize - proti Le Mans.

3. října 2009 skončila dlouhá série Bordeaux bez porážky. Tým Laurenta Blanca podlehl na hřišti Saint-Etienne 1:3. O co větší bylo překvapení, když v dalším kole následovala porážka druhá. Tentokrát proti Auxerre, dalšímu nepříliš silnému celku. Girondins si tak alespoň částečně napravili reputaci v minulém kole, kdy na svém hřišti porazili Bayern Mnichov 2:1. Domácí navíc zahodili dvě penalty.

Dnes se na úspěšný výsledek pokusí navázat. Na Stade Chaban-Delmas přicestuje sedmnácté Le Mans, které se v letošní sezoně, stejně jako v té minulé, povětšinou trápí. Z dosavadních devíti zápasů vyhrál pouze dvakrát, obě vítězství pak přišly na domácí půdě. Oranžové tak může těšit alespoň postup do dalšího kola Ligového poháru, když si ve třetím kole poradili snadno s druholigovým Nimes 3:0.

Domácí jsou považováni za jasného favorita. Vždyť doma ještě tým Laurenta Blance neztratil ani bod. Proti Le Mans se mu navíc tradičně daří - z posledních čtyř zápasů vzešel pokaždé jako vítěz známější z obou klubů. Le Mans se naposledy radoval z překvapivých tří bodů v roce 2007, na začátku sezony '07-'08. Naopak hosté jsou na hřištích soupeřů po Grenoblu vůbec nejhorším týmem - nezískali zatím ani bod, navíc mají hrozivé skóre 1:7.

"Miluji takové zápasy proti velikým mužstvům. Vím, že moji hráči budou dobře namotivovaní. To je naše veliká zbraň. V souboji Davida s Goliášem je motivace zapotřebí především. Na druhou stranu ale vím, že Bordeaux potřebuje vyhrát a získat tři body. Bude to velice těžký zápas," říkal kouč Le Mans Paulo Duarte o svém soupeři, který se momentálně pohybuje na třetí příčce tabulky.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Chalmé, Ciani, Planus, Trémoulinas - Diarra - Plašil, Wendel - Gourcuff - Cavenaghi, Chamakh
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Ovono - Corchia, Paulo, Cerdan, Baal - Loriot - Goulon, Thomas - Le Tallec, Lamah - Maïga
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.65 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Montpellier HSC  (sobota 21:00)
Velmi zajímavé utkání uvidí diváci v Rennes, kam přijede zatím největší překvapení sezóny - tým Montpellieru, který je jen díky horšímu skóre na druhém místě za vedoucím Lyonem. Domácí zatím zůstávají za očekáváním, momentálně jim patří až osmá pozice.

Rennes se trápí v koncovce, domácí totiž už 300 minut nevstřelili gól. To samé ovšem nelze říct o Montpellieru, který spolu s Valenciennes patří se 17 brankami k nejvíce skórujícím týmům Ligue 1.

Kouč domácích Antonetti nabádá své svěřence, aby na Monpellier nehleděli jako na nováčka soutěže, ale na mužstvo, které je na špici francouzské ligy a z devíti utkání jich vyhrálo hned šest. "Montpellier má dobrý poměr mezi mladíky a zkušenými hráči. Soupeř navíc vyniká skvělou organizací hry. Obrovský kus práce také odvádí trenér Girard, který má velkou zásluhu na současném umístění Montpellieru. Na hosty se musíme dívat jako na přední tým soutěže, ne jako na nováčka, který letos postoupil."

Lodivod Montpellieru Girard je připraven na houževnatého soupeře, který ve čtyřech domácích utkáních inkasoval pouze dvakrát. "Musíme být opatrní, Rennes disponuje kvalitními hráči a patří k mužstvům s nejlepší fyzickou kondicí v celé soutěži."

Domácím chybí dlouhodobě zraněný Briand. Mimo hru je také Hansson, kterého trápí poraněné lýtko. Do mužstva se ale vrací několik hráčů, kteří minulý týden kvůli zranění nehráli. Montpellier se musí obejít bez mladého gólmana Carrassa, jenž bude mimo hru delší dobu. Otazníky visí nad startem Compana a Delayeho.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Fanni, Hansson, Mangane, Bocanegra - Lemoine, Cheyrou - Bangoura, Leroy, Sow - Gyan
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Yangambiwa, Džodič, Spahič - Jeunechamp - Marveaux, Pitau, Costa- Dernis, Montano, Ait Fana
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.30 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RC Lens - Toulouse FC  (neděle 17:00)
Předposlední Lens hostí v nedělním utkání Toulouse. Ani jeden z týmů nemůže mít důvod k radosti. Domácí už šest ligových zápasů v řadě nevyhráli, hosté také nejsou na místech, na která byli před sezónou pasováni.

Fotbalisté Toulouse si ve čtvrtek utrhli pořádnou ostudu v rámci Evropské ligy. Na půdě Šachtaru Doněck prohráli vysoko 0:4. O třetí gól v síti Francouzů se postaral český reprezentant Tomáš Hübschman. Středopolař hostů Didot ale připouští, že prohra byla zasloužená. "Je to vcelku jednoduché - nehráli jsme svoji hru. Selhali jsme ve všech činnostech. Chyby na tak vysoké úrovni se neodpouští."

Hosté sice minulý týden porazili PSG, ale momentálně jim patří až 13. příčka v tabulce. Toulouse se hlavně nedaří na cizích hřištích, kde v letošní sezóně ještě nevyhrálo. Pouhé dvě remízy na stadionech soupeřů řadí Toulouse až na 18. místo tabulky venkovních zápasů.

Domácí tým v posledních třech zápasech inkasoval sedm branek, nevstřelil však ani jedinou. Záložník Sébastian Roudet si myslí, že ideální možnost "nápravy" bude mít jeho tým v neděli. "Bylo by dobré, kdybychom z dvou domácích zápasů v řadě alespoň jednou vyhráli. Kdyby se to povedlo už teď v neděli, budeme rádi. Víme, že nás nečeká nic jednoduchého, Toulouse prohrálo v Evropské lize a teď si bude chtít spravit chuť vítězstvím. My ale hrajeme doma a nátlakovou hrou chceme získat tři body."

Oba týmy budou skoro kompletní. V dresu Lens se neobjeví pouze zraněný obránce Yahia, hostům chybí již delší dobu Cetto.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 2.95 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AJ Auxerre - Lille OSC  (neděle 17:00)
Oba týmy měly špatný vstup do sezony. Oba týmy nyní drží dlouhou sérii neporazitelnosti. Auxerre na svém stadionu vyzve Lille, jež má za sebou povedený zápas Evropské ligy proti Janovu.

LOSC minulou sezonu skončilo na skvělém pátém místě a kvalifikovalo se díky tomu do letošního ročníku nově vzniklé Evropské ligy. Po třech zápasech má na svém kontě tým skvělých sedm bodů - ztratil pouze s Valencií. Zatímco na evropské scéně tým září, ve Francii již to tak slavné není.

"Od začátku sezony jsme se hodně zlepšili v defenzivě. V posledních dvou zápasech jsme neinkasovali jediný gól. V útoku je to horší. Ale ukazujeme potenciál, máme mnoho gólových příležitostí. Nesmíme ale zapomenout, že v lize jsme na velice špatné pozici. Musíme nyní vyhrát," říkal kouč hostů Rudi Garcia.

V Ligue 1 neprohrálo sice pět zápasů v řadě, hned tři zápasy ale skončily remízou. Také kvůli tomu se Lille pohybuje nyní až na patnácté příčce, daleko od vytyčených cílů. Největší problémy má tým určitě s ofenzivní činností - v devíti odehraných kolech vstřelil pouze osm branek. Přitom v Evropské lize je jeho průměr neuvěřitelné tři branky na zápas.

"Poslední týden hrajeme v mnohem větší pohodě, což jsme dokázali proti Janovu. Jsme před zápasem v Auxerre zdravě sebevědomí, myslím, že máme velikou šanci vyhrát. Když budeme pokračovat v takovéto hře, můžeme dosáhnout ještě velikých věcí," říkal Ludovic Obraniak, záložník Lille.

S gólovým problémem se musí vyrovnat také Auxerre, které se pohybuje o pět příček výše než jeho nejbližší soupeř. Jeho skromné skóre 7:7 je sice na pohled vyrovnané, ale... Zatímco sedm inkasovaných branek je vůbec nejlepší číslo z celé Ligue 1, vstřelené branky jsou na to úplně obráceně. Hůř je na to pouze Grenoble, beznadějně poslední bez jediného bodu.

Pocit posledního si Auxerre vyzkoušelo také poměrně živě. Z prvních tří zápasů nepřišel ani bod, když už ale ve čtvrtém kole tým poprvé bodoval, neodešel od té doby s prázdnou. Po devíti kolech tak tým Jeana Fernandeze drží sympatickou šestizápasovou sérii bez porážky.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Hengbart, Coulibaly, Grichting, Dudka - Pedretti, Ndinga, Chafni, Birsa - Jelen, Niculae
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Butelle - Beria, Rami, Chedjou, Emerson - Cabaye, Mavuba, Balmont - Obraniak, Frau, Hazard
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.05 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Marseille - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
PSG by potřebovalo po pěti zápasech bez výhry uhrát na půdě favorizované Marseille alespoň pozitivní výsledek, nejlépe s bodovým ziskem. Zápas byl chvíli v ohrožení, jelikož dva hráči PSG se nakazili prasečí chřipkou, hrát se nakonec ovšem bude.

Podle radiové stanice RVM bylo velice pravděpodobné, že se hrát nebude. V pařížském celku má prý příznaky nemoci nejen Ludovic Giuly a Mamadou Sakho, jak nejprve uvedly agentury, ale i několik dalších fotbalistů. Fotbal ve Francii už zaznamenal několik případů prasečí chřipky. Mezi nakaženými byli i čtyři hráči Monaka. Zatím však kvůli viru H1N1 nebyl v nejvyšší soutěži odložen jediný zápas.

Marseille by se odložení příliš do krámu nehodilo. Reprezentační pauza jí, zdá se, opravdu přišla vhod a výkony týmu stoupají zápas od zápasu. V Nancy před týdnem Olympique slavil vítězství 3:0, ve středu skolil v Lize mistrů gólem letní posily Heinzeho švýcarský Curych.

Pařížané naopak nemohou být se svým současným postavením jen ve středu tabulky určitě spokojeni. "Proč bychom ale měli být v nějaké krizi?" ptal se bek Sylvain Armand novinářů kladoucích mu tuto otázku. "Teď nejsme tak úspěšní, to je pravda. Povzbudivá je však naše samotná hra - a že je v ní hodně věcí, proč myslet optimisticky."

Špatnou zprávou pro hosty kromě nakažení Giulyho se Sakhem prasečí chřipkou je i zranění loni nejlepšího střelce týmu Guillaumeho Hoaraua. "Magnetická rezonance nám potvrdila, že si přetrhl vaz v pravém koleni. Jeho stav vyžaduje pět týdnů naprostého odpočinku. Až poté bude moci začít rehabilitační program," stálo v klubovém prohlášení s tím, že si tento francouzský útočník do konce roku 2009 již nezahraje.

Armand se však zase snaží myslet pozitivně. "Vrací se nám Mev a to je velké plus," připomněl, že je turecká posila ze Sochaux Mevlüt Erding už připravena na zápas. "Dokážeme dát v každém utkání gól. Ale děláme chyby a za to draze platíme. Marseille je favorit, my jsme jí ovšem v minulých letech dokázali porazit, takže nejsme bez šance," uvedl dále pro L'Equipe.

Pokud se střetnutí nakonec opravdu uskuteční, měli by mít hosté i podporu dvou tisíc fanoušků, kteří budou vážit cestu do Marseille. Před nimi si nezahraje kapitán Claude Makelelé, pokud tedy nehodlá porušit pravidla.

Ten nesouhlasí se zákazem činnosti na jeden zápas, který mu udělila Francouzská fotbalová federace po utkání s Lorientem. Makelelé trest obdržel za zákrok na Sigamaryho Diarru, za který viděl bývalý záložník Chelsea žlutou kartu. Řízení se přitom otevřelo proto, že Makelelé měl za faul údajně dostat červenou kartu.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Bonnart, Hilton, Heinze, Taiwo - Abriel, Cissé, Lucho Gonzáles, Cheyrou, Niang - Brandao
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Coupet - Ceará, Bourillon, Traoré, Armand - Jallet, Makelele, Clément, Sessegnon - Luyindula, Melvüt
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.70 - 4.90
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon962115:720
2.Montpellier HSC962117:1020
3.Girondins Bordeaux961216:719
4.AS Monaco960313:918
5.Olympique Marseille952216:917
6.FC Lorient952214:917
7.AJ Auxerre94237:714
8.Stade Rennes934212:613
9.Paris Saint-Germain934213:1013
10.Valenciennes FC941417:1513
11.FC Sochaux940510:1312
12.Toulouse FC93248:711
13.AS Nancy-Lorraine932413:1411
14.AS Saint-Étienne93159:1210
15.Lille OSC92438:1110
16.US Boulogne92347:129
17.Le Mans UC 72922510:138
18.RC Lens92258:168
19.OGC Nice92259:208
20.Grenoble Foot 3890094:190

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

uvidíme, uvidíme, jak dopadne Lyon... já mu věřím... ale Nice nemůže prohrávat donekonečna...

Reagovat
smazaný uživatel

Dal bych cistou 2 na Montpelier

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš proti Rennes, kteří mají dlouhodobě jednu z nejlepších obran ligy? :)

Reagovat
smazaný uživatel

dneska to bude plichticka..

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že se nebude opakovat blamáž z minulého kola, Nice je na tom momentálně hodně špatně, takže by byl hřích toho nevyužít.

Reagovat
smazaný uživatel

meli byste vyhrat kazdopadne..

Reagovat
smazaný uživatel

Komu teď fandíš, Andulko?

Reagovat
smazaný uživatel

noo.. tak, lyonu, marseille, bordo, sošó..

Reagovat
smazaný uživatel

A PSG?

Reagovat
smazaný uživatel

no, to jen obcas..

Reagovat
smazaný uživatel

Sochaux !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že se Le Tallec neukopne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Dneska se asi kouknu na Rennes, Montpellier jsem ještě letos neviděl škoda, že mám Auxerre v tak blbým čase, zápas s Dogama bude zajímavej

Reagovat
smazaný uživatel

Bude nuda, radši koukni na Lyon s Nice, kde tipuju over. :)

Reagovat
domingo

Tak to se nekryje, viď...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ale večer si místo toho klidně radši dojdi na pivko. ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak.. Tohle kolo Marseille-PSG.. Ještě, že se v tu dobu nebudu ukazovat poblíž těchto měst

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak bude zajímavé sledovat donedávna bývalé hráče Lyonu Mouniera a Rémyho, o motivaci budou mít určitě postaráno..

Reagovat
smazaný uživatel

taky zahrali skvele

Reagovat
domingo

Toulalan v obraně? Jinak jsem zvědavej na Gonalonse, ale příšerně se mi to seká...

Reagovat
smazaný uživatel

Toulalan je v obraně prakticky po celou dobu, co je zraněný Bodmer a Boumsong.

Reagovat
domingo

Jo? Hm, já mám teda znalosti...

Reagovat
domingo

Lisandro, kdyby si nasadil turban, tak vypadá jak ti machometáni v Prince of Persia

Reagovat
smazaný uživatel

Který zápas stojí za hození oka?

Reagovat
domingo

Teď se dá očekávat tlak Lyonu, tak by mohli začít něco hrát...

Reagovat
domingo

A vida, břevno...

Reagovat
domingo

Tak tohle už je moc... a to ještě Vercoutre párkrát zachytal...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten over jsem trefil, ale nečekal bych, že ve vlastní síti...

Reagovat
domingo

Hňa hňa hňa! teda dostat čtyřku od předposledního týmu ligy...

Reagovat
smazaný uživatel

Puel ven!

Reagovat
domingo

Dáme bůra, dáme...

Reagovat
onze

Skoda zranenych a chorych hracov. Ale aj tak ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele