Ligue 1 - preview 10. kola

21.10.2016, 08:47, aktualizováno 23.10.2016, 08:49
Previews
Saint-Étienne se představí na hřišti Caen, Méty poměří síly s Nice a ve večerních hodinách se Paris Saint-Germain jakožto úřadující mistr střetne s Marseille...
SM Caen - AS Saint-Étienne  (neděle 15:00)
V podání Caen to zatím v této sezoně není ono. V té minulé podávali svěřenci Patrice Garandeho rozhodně lepší výkony. Také ASSE zatím zůstává trochu pod svým standardem, tj. pod pozicemi zaručujícími účast v evropských pohárech. Ale odehráno bylo dosud pouze devět kol.

V tom uplynulém klub ze Stade Michel d’Ornano nestačil v pozoruhodném utkání na Montpellier (2:3). "Jsme hodně naštvaní. Ta pětiminutovka, ve které padly dvě branky, byla opravdu klaustrofobická. Sice jsme se dokázali vrátit zpět do hry, ale nakonec nám to nebylo nic platné. Dokozali jsme vyrovnat a hráli jsme v početní převaze. Stejně jsme ale prohráli. Co na to říct? To se prostě nesmí stávat!" prohlásil naštvaně Garande.

Proti ASSE postrádá Jeffa Louise, Mouhamadoua Daba, Yanna Karamoha, Emmanuela Imoroua, Syama Ben Youssefa, přičemž poslední jmenovaný začal v týdnu už s tréninkem. Na celých devadesát minut to však jistojistě nevypadá. Pokud by nakonec nemohl nastoupit ani Karamoh, na křídlo by se dostal neméně kvalitní Hervé Bazile.

ASSE se zatím poněkud hledá, ačkoliv - jak uvedneo - nic není ztraceno. Ani v Ligue 1, ani v Evropské lize, kde má tým Christopha Galtiera na kontě stějně bodů, jako Mohuč a Anderlecht. Proti ázerbájdžánskému FK Qäbälä nemohl kvůli suspendaci být přimo na lavičce. "Ten zápas jsem sledoval ze své kanceláře. Mohl jsem si dělat spoustu poznámek, protože to utkání se hrálo v hodně komorní atmosféře. Pro nás teď bude důležité uhrát dobrý výsledek venku, a potom hlavně doma porazit Mohuč," prohlásil.

Proti Caen mu budou chybět Fabien Lemoine, Ronael Pierre Gabriel a Romain Hamouma. Ti by se k týmu mohli připojit možná už během příštího týdne. Naopak Robert Bérić by měl být v případě nutnosti připraven naskočit do hry. Trenér se svými asistenty ve čtvrtek šetřili taky Kévina Malcuita, Bryana Daba a Vincenta Pajota, tudíž je velmi pravděpodobné, že by teď mohli nastoupit.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.55 - 3.20 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Metz - OGC Nice  (neděle 17:00)
Na vedoucí OGC Nice čekají v útlumu hrající Mety. Sezonu sice rozehrály poměrně slušně, ale nyní to už žádná sláva není. To svěřenci Luciena Favreho mohou být v Ligue 1 popáté v řadě tříbodoví.

Svou velkou zásluhu na tom má Mario Balotelli, který už stihnul nastřádat pět gólů a angažmá na jihu Francie mu evidentně prospívá. Minule proti Lyonu se sice netrefil, leč přesto se svými spoluhráči slavil výhru 2:0. Tři body si les Aiglons připsali i v Evropské lize proti Salzburgu. Tam Balotelli pro zranění nenastoupil a mimo bude patrně i nyní proti Metám.

"Tenhle výsledek proti Salzburgu byl hodně důležitý. Jsme zpět ve hře o postup, protože vypadnutí by pro nás bylo velikým zklamáním. Vytvořili jsme si dost příležitostí, ale nedokázali jsme je využít. S druhým poločasem jsem ovšem velice spokojený. Dikovali jsme tempo hry a řekl bych, že jsme zaslouženě vyhráli," nechal se slyšet bývalý lodivod Borussie Mönchengladbach.

Kromě italského střelce Balotelliho, kterého trápilo svalové zranění, bude postrádat i Maxime Le Marchanda, Mickaela Le Bihana, Gautiera Llorise a zřejmě i Dalberta, který se zranil právě ve čtvrtečním utkání. Pokud by se nestihnul dát do kupy, prohlásil Favre, že uvažuje o změně formace na 3-5-2.

Mety nezvládly poslední dva zápasy. S Monakem dokonce inkasovali hned sedm "fíků". "Nevím, jestli mám brečet nebo se smát. Věděli jsme, že to nebude snadný duel, ale tohle se nám opravdu hodně nepovedlo. Rozhodně jsme nepodali žádný týmový výkon. Hráči se hádali mezi sebou nebo s rozhodčím. Věřím, že se z toho dokážeme poučit," nechal se slyšet Philippe Hinschberger.

Následně přišel na pořad dne zápas s Marseille, ve kterém sehráli jeho svěřenci o poznání vyrovnanější partii, ale přesto se nezadařilo. Porážka 0:1 také hodně mrzela a co si budeme povídat, proti famózně ofenzivně hrajícímu Nice to budou mít hráči postoupivšího celku ještě složitější. OGC je zkrátka jednoznačným favoritem.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.30 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Paris Saint-Germain - Olympique Marseille  (neděle 20:45)
Ani PSG, ani Olympique Marseille se v tabulce nenacházejí tam, kde by si je příznivce přáli vidět. Přesto bude mít Le Classique tradičně výjimečný náboj.

Hosté z přístavního města dokázali třikrát v řadě bodovat, ale přesto jim patří až dvanáctá příčka. Situace v klubu z jižní Francie stále není optimální, ale v utkání s úřadujícím mistrem by to mohla být klidně výhoda. Výhra v minulém kole proti Metám se určitě počítá, ale tohle bude v Parku princů přeci jen docela jiný duel.

Ví to i Franck Passi, který po zmíněném střetnutí z minulého víkendu prohrásil: "V prvním poločase jsme hráli dobře. Vytvořili jsme si hodně šancí, ale nedokázali jsme je využít. Nakonec se podařilo výhrát a to je důležité. Úvod sezony se nám sice nepodařil, ale vidím, že hráči se každým dnem zlepšují. Na PSG si rozhodně věříme."

Do zápasu však povede tým Rudi García, kterého si na post hlavního kouče vybral nový majitel klubu Frank McCourt. Novému kouči budou scházet Rémy Cabella, Abou Diaby, William Vainqueur, Rod Fanni a Romain Alessandrini, který ovšem už začal s tréninkem. García má pochopitelně s francouzským fotbalem veliké zkušenosti. Vždyť v roce 2011 slavil s Lille překvapivý titul.

PSG v týdnu bez větších problémů přehrálo v Lize mistrů švýcarskou Basilej. O góly se postarali Ángel Di María (vůbec první soutěžní trefa v sezoně), Lucas Moura a z penalty Edison Cavani. Ve skupině A jde tedy zatím všechno podle očekávání - francouzský mistr spolu s Arsenalem kráčí za postupem, jenž by klidně mohl být zpečetěn už po dalším kole.

"K Basileji chováme veliký respekt. A i v tomhle zápase ukázali, že dokážou být nebezpeční. Po změně stran jsme hráli hodně dobře a přidali góly. Rozhodně chceme nadále pilně pracovat, jelikož už o víkendu nás čeká další nesmírně důležitý duel s Marseille. Na nic jiného se teď nesoustředíme," rozpovídal se trenér Unai Emery.

Jedinou kaňkou na vítězství 3:0 tak zůstávají drobná zranění Di Maríy a Marca Verrattiho. Mimo nadále zůstanou i Thiago Motta a Javier Pastore. Přesto to vypadá, že Hatem Ben Afra, jenž odehrál skvělou loňskou sezonu v dresu Nice, zůstane znovu sedět jen na lavičce. PSG ovládlo osm z devíti posledních vzájemných střetnutí a favoritem bude i tentokrát. Ačkoliv, jak uvedeno, Marseille pod novým koučem klidně může překvapit.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.29 - 5.50 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Olympique Lyon - EA Guingamp  (sobota 17:00)
Skoro polovinu všech zápasů Lyon v rámci Ligue 1 prohrál. Jednoduše si nemůže dovolit znovu zaváhat, jestli chce být v kontaktu s pohárovými příčkami, ačkoli na jeho půdu zavítá nepříjemný Guingamp, který je v tabulce díky jednomu získanému bodu dokonce výše. Tohoto soupeře mají Les Gones opravdu hodně v oblibě, porazili ho už šestkrát v řadě.

Po reprezentační přestávce svěřenci kouče Bruna Génésia dvakrát prohráli. Nejprve neodehráli vůbec dobrý zápas na půdě vedoucího Nice, v Lize mistrů podlehli favorizovanému Juventusu, i když kopali penaltu a soupeř dokonce dohrával prakticky celý druhý poločas o deseti. Byla to zkrátka jedna one man show brankáře Gianluigiho Buffona, na kterou domácí chtějí co nejdříve zapomenout.

Nový stadion Parc Olympique Lyonnais, který se otevřel v lednu letošního roku, byl do úterý prakticky nedobytnou tvrzí, kde bodově naplno uspělo jen v září Bordeaux. Venku se však Lyonu vůbec nedaří. A i proto v posledních třinácti soutěžních utkáních prohrál už sedmkrát. "Musíme být lepší v obou pokutových územích. To je to, co nám teď chybí," myslí si domácí trenér.

Génésio byl malinko naštvaný na novináře, kteří mu po zápase s Juventusem vyčítali, proč vybral do sestavy toho či onoho. "Komentujete něco, ačkoli vůbec nevíte, co se v kabině děje," čertil se. "Věděli jste, že Lacazette měl původně hrát jen hodinu? Že Cornet mohl hrát nanejvýš 25 minut? Že Darder byl zraněný? Někdy si připadám jak v hospodě u nás na vesnici."

Otázkou je, jestli OL někdy netrápí nedisciplinovanost hráčů. Třeba Fekir byl minulý týden v Nice vyloučený zcela zbytečně. "Nehledám výmluvy v tom, že nemám někoho k dispozici. Na druhou stranu pochopte, že Lacazette se vrátil na hřiště po pěti týdnech a Gonalons se potřebuje dostat do tempa po čtyřzápasovém trestu," vysvětloval Génésio.

I když má Olympique bilanci se svým soupeřem, jakou má, na lehkou váhu by ho brát rozhodně neměl. Guingamp sice před repre pauzou padl v Bastii i Rennes, v minulém kole však dokázal porazit doma Lille. "Je to poměrně překvapení," uznával lyonský šéf lavičky. "Nechá nás držet míč, aby pak udeřil z brejků. Má silné a rychlé hráče, takže musíme být na pozoru."

Hostující trenér Antoine Kombouaré musí být se současným stavem určitě spokojený. Pro hosty je prioritou záchrana a tyhle cíle zatím naplňují. "Jsem opravdu hrdý na to, jaké pokroky děláme. Zejména co se držení míče týče," mnul si ruce po utkání s Lille. "Potřebujeme se stále zlepšovat. Doufáme, že budeme mít klidný konec sezóny."
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Rafael, Emanuel Mammana, N'Koulou, Morel - Ferri, Gonalons, Tolisso - Ghezzal, Lacazette, Rybus
EA Guingamp - pravděpodobná sestava:
Johnsson - Ikoko, Kerbrat, Sorbon, Marcal - Salibur, Mustapha Diallo, Déaux, Coco - Briand, Privat
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.45 - 4.33 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - AS Nancy-Lorraine  (sobota 20:00)
Fotbalisté Bordeaux na tom nejsou v tuhle chvíli vůbec špatně. V tabulce se nacházejí na šestém místě, ačkoli už tři kola v řadě nevyhráli, pohárové příčky jim nejsou daleko vzdáleny. Tři body by zajisté chtěli získat proti Nancy, které se jako nováček soutěže zatím marně snaží vyšplhat z posledního místa. Na své konto si během uplynulých tří zápasů připsalo pouhé tři porážky.

Nutno podotknout, že ve všech třech případech ASNL padl o pouhou jednu branku. A to i před týdnem proti gigantovi z PSG. Velkým problémem pro něj zůstává střelecká potence, do této chvíle zaznamenal na své konto pouhé čtyři zásahy. "Vždycky můžete najít pozitiva. A pravdou je, že jsme hráli dobře, i když výsledkově to nedopadlo," hodnotil minulé klání kouč Pablo Correa.

Pokažený začátek a dvě inkasované branky během dvaceti minut Nancy zhatily šanci na úspěch proti pařížskému klubu. "Proti takovému týmu si tohle nemůžete dovolit," uvědomoval si Correa. "Udělali jsme prostě dvě obrovské chyby a soupeři předali dárek. Ty nás prostě položily do kolen. Dalších sedmdesáti minut ovšem nelituji."

Hosté nebudou mít v Bordeaux k dispozici hned dva forvardy, a to Youssoufa Hadjiho a Christopha Mandanneho. Oba mají zdravotní potíže polovině v dolní části těla. V sestavě by se naopak měl objevit Alou Diarra, jenž naposledy při své premiéře skóroval do sítě PSG. "Potřeboval nabrat kondici, proto byl nominován teprve před týdnem. Jsem spokojený s tím, jak hrál," uzavřel Correa.

Opravdu hodně slibný začátek sezóny měli Les Girondins, kteří z úvodních čtyř kol vytěžili hned devět bodů. Jenže pak jako by svůj rychlík zpomalili. Od té doby porazili jen Méty. "Sehráli jsme teď dva těžké západy venku v Rennes a v PSG. Musíme nyní konečně naplno zabrat před vlastními fanoušky," burcoval domácí stratég Jocelyn Gourvennec.

K Nicolasovi Mauriceovi-Belayovi přibyl na marodku taktéž Thomas Touré, jenž si poranil stehenní sval, podrobil se operaci a mimo hru bude několik měsíců. A třeba právě proto se nakonec Gourvennec rozhodne pro změnu rozestavení a zvolí klasické 4-4-2 na úkor Jaroslava Plašila. Nejistý je jinak start Valentína Vady, který se však již vrátil do tréninkového rytmu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.40 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - SC Bastia  (sobota 20:00)
Hráči Lille jsou na tom pořád dost špatně. Nemají výsledky, ani nehrají nijak atraktivní fotbal. Všudy všeho letos zdolali jen dva nováčky Dijon a Nancy, paradoxně uhráli bod na půdě vedoucího Nice, všechno ostatní se však označilo jako porážka. Bastia není celek, který by venku často vyhrával. I on by potřeboval co nejrychleji napravit poslední dva nezdary.

Tyhle dva kluby jsou od sebe vzdáleny pořádně daleko, letecky je to něco málo přes tisíc kilometrů. Takže hosty zajisté nečekala vůbec příjemná cesta. V Lille se Korsičanům naposledy podařilo vyhrát v prosinci roku 1994, od té doby tam uhráli maximálně remízu. Za současného stavu soupeře ovšem není vyloučeno, že by mohli letitou nelichotivou sérii konečně přerušit.

LOSC má prakticky každou sezónu pohárové ambice, avšak letos musí jednoduše své cíle přehodnotit. Po minulé porážce na půdě Guingampu se ze sestupového pásma nevymanil. "Byli jsme příliš stydliví," hodnotil utkání v Bretani kouč Frédéric Antonetti. "Paradoxně nás inkasovaný gól probudil. Ale nebyli jsme schopni už skórovat," hlesl.

Les Dogues i nadále trápí velká marodka. Pořád chybějí obránce Marko Baša, záložník Marcos Lopes a útočníci Ryan Mendes s Juniorem Tallem. K nim se nově přidali Mounir Obbadi, Eric Bauthéac a Nicolas De Préville. "Neřekl bych, že jsme odříznuti od všech ostatních, je ale pravda, že tabulkou nepostupujeme vpřed," uvědomuje si Antonetti.

Hostující kouč Francois Ciccolini nemohl být s posledním utkáním proti Angers vůbec spokojený. Jeho mužstvo padlo 1:2. "Byl to náš nejhorší výkon v defenzívě," zlobil se. "Byli jsme průměrní. Nemyslím si, že s tím měla něco dočinění reprezentační přestávka. Nikdy není příjemné prohrát doma. Abychom dostali na svou stranu zpět fanoušky, musíme být vždy stoprocentně připravení."

Hostům se po suspendaci vracejí Florian Marange a Mehdi Mostefa, vykartovaný je ovšem stále Enzo Crivelli, který je v současné chvíli se třemi vstřelenými brankami nejlepším šutérem týmu. Všichni jeho ostatní spoluhráči, kteří se v nějakém utkání někdy trefili, skórovali v tomto ročníku jen jednou. Na marodce jsou jinak Abdelhamid El Kaoutari a Alexander Djiku.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dijon FCO - FC Lorient  (sobota 20:00)
Máme za sebou sotva čtvrtinu sezóny, každopádně je dost pravděpodobné, že Dijon a Lorient se letos jednoduše budou rvát o holé přežití. Ani jeden z celků si nemá co závidět, domácí drží první nesestupovou sedmnáctou pozici, hosté jsou předposlední. Právě dobrý výsledek ze vzájemného klání může oba nakopnout k lepším zítřkům.

Je pravda, že v Burgundsku si letos vedou lépe než v Bretani. Dijon se alespoň jakžtakž snaží udržovat nějakou konstantní výkonnost a alespoň nějakým způsobem body získává. Třeba aktuálně drží sérii tří zápasů bez porážky. Celkově devět získaných bodů v tuhle chvíli sice patří k nejmenším číslům, nicméně vítězství by ho rázem posunulo blíže středu tabulky.

Před týdnem v St. Étienne nováček Ligue 1 předvedl opravdu hodně solidní výkon. A podle názoru kouče Oliviera Dall'Oglia z toho mohl být lepší výsledek než konečná remíza 1:1. "Hráči i já jsme si sáhli na dno. Jsem trošku zklamaný, protože tady nikdy není snadné vyhrát a my jsme tomu byli blízko. Jsem na tým pyšný," vzkazoval do kabiny.

Kromě čtveřice zraněných ve složení Vincent Rüfli, Marvin Martin, Jordan Marié a Arnold Bouka Moutou na marodku přibyl ještě Florent Balmont, který má poraněný lýtkový sval, a jehož zkušenosti mohou Dijonu citelně chybět. K dispozici nebude pochopitelně ani Cédric Varrault, který byl v minulém kole v poslední minutě střetnutí vyloučený.

Když Lorient v září skolil Lyon, zdálo se, že by se jeho cesta mohla ubírat dobrým směrem. Nestalo se tak. Další dvě porážky, před reprezentační pauzou v Nice a před týdnem s Nantes, vrátily hosty zpátky na zem. "Mít na kontě jen šest bodů je v tuhle chvíli problematické. Ale nehledáme žádné výmluvy," nehodlá se vzdávat trenér Sylvain Ripoll.

Částečně jsou možná nevalné výsledky způsobeny velkou marodkou ofenzivních hráčů. Benjamin Jeannot, Jimmy Cabot a Benjamin Moukandjo, autor čtyř branek a dosavadní nejlepší střelec týmu, budou v Dijonu zcela určitě mimo hru, u Jérémieho Aliadiéra a Sylvaina Marveauxa se pak počítá, že se posadí maximálně jen na lavičku.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.20 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Angers SCO - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Minulá výhra nad Monakem jasně potvrdila, že s Toulouse se letos musí počítat pro příčky nejvyšší. Mužstvo pod vedením trenéra Pascala Dupraze hraje s velkou lehkostí a svou aktuální čtvrtou pozici hodlá udržet i po tomto kole na hřišti Angers. Domácí celek ovšem disponuje velmi solidní formou, v posledních šesti kolech padl jen jednou.

Opravdu dobrá nálada panuje u řeky Garonny. Loni TFC horlivě bojoval o záchranu a nakonec skončil těsně nad sestupovou propastí, letos zpívá úplně jinou písničku. Trošku zbytečné byly ztráty na stadionech Bastie a Caen, skalpy PSG a Monaka, finančně jedněch z nejsilnějších klubů Francie, mu už ale ze statistiky nikdo nevymaže.

Hostující stratég si v tuhle chvíli nemá vůbec na co stěžovat. "Vidím, že mužstvo hraje srdcem. Jsem opravdu velmi spokojený s výkonem, jaký jsme předvedli proti Monaku," zářil Dupraz. "Hlavně druhou půli jsme ovládli. Doma jsme pod mým vedením od března získali osm výher a jednu remízu. Teď však mužstvo musí získávat dobré výsledky také venku."

Je pravda, že bilance na půdách soupeřů není bůhvíjaká. Tři vstřelené branky, jedna výhra, to je v současné chvíli málo. Na Stade Jean-Bouin má ovšem Toulouse poměrně dobré a čerstvé vzpomínky. Právě zde v rámci posledního kola loňského ročníku zvítězilo a definitivně si zajistilo prvoligovou příslušnost.

Angers se zpočátku sezóny dost trápilo, hlavně v útoku nenašlo optimální rytmus, teď se však zdá, že klidný střed tabulky by ho měl minimálně do konce podzimu provázet. Domácí trenér Stéphane Moulin sice nemůže počítat s dlouhodobě zraněným Alexandrem Letellierem a Billym Ketkeophomphonem, jinak má však k dispozici prakticky vždy nejsilnější možné složení.

Naposledy bretaňský klub uspěl na horké korsické půdě v Bastii, a napravil tak zisk jednoho bodu z minulých dvou utkání. Oba zásahy zařídil Famara Diédhiou, nová letní posila, od nějž se hodně očekává. "Je to gólový útočník, přesně takového jsme hledali. Měl tři šance a dvakrát skóroval. S celkovým výkonem týmu jsem spokojený, i když to nebylo dokonalé," hodnotil Moulin.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.00 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - Stade Rennes  (sobota 20:00)
Bretaňské derby mezi Rennes a Nantes má vždy o náboj postaráno. Oba celky od sebe dělí v tabulce jen tři body, takže pokud by domácí ukořistili vítězství, na svého lokálního rivala se dotáhnou. A to je pro ně pochopitelně velké lákadlo. Hosté by na Stade de la Beaujoire rádi napravili letošní bilanci z venkovních hřišť, kde uhráli jen jednu remízu a vstřelili pouhý jeden gól.

Kanárci v posledních dvou kolech jako by nechali zapomenout na bídné výsledky ze srpna a září. Před reprezentační pauzou čekali na další tříbodový výsledek od prvního ligového zápasu proti Dijonu, než dokázali skolit Bastii. A v předchozím týdnu rovněž o jednu branku porazili venku stále se trápící Lorient. V tomhle derby si tak můžou logicky věřit.

Je vidět, že forma Nantes jde nahoru. Trenér René Girard, který vede mužstvo od této sezóny a snaží se hlavně u fanoušků získat popularitu, jaké dosáhl jeho předchůdce Michel Der Zakarian, začíná sbírat alespoň částečné úspěchy. "I když jsme v Lorientu nepodali úplně nejlepší výkon, proměnili jsme naše šance. To je to, co si musíme z tohoto utkání odnést," říkal.

Ačkoli obránce Diego Carlos má menší zdravotní potíže, měl by být připravený zasáhnout od začátku, ačkoli se po suspendaci vrací Oswaldo Vizcarrondo. Mimo hru tak zůstává pouze bek Wilfried Moimbé. "Získali jsme tři body včas a to je důležité. Už v několika zápasech jsme vypadali dobře a v minulém kole jsme to potvrdili," dodával Girard.

Loni se Rennes nedařilo před vlastními fanoušky, teď právě na domácí prostředí spoléhá. Naposledy remizovalo s Bordeaux 1:1 a přišlo o svou šňůru čtyř vítězství v Roazhon Parku. Jestli však nezačne sbírat body i na půdách soupeřů, přední pozice se mu pochopitelně budou vyhýbat. "Celkově jsme odvedli dobrý výkon a zasloužili si vyhrát," nevinil před týdnem nikoho trenér Christian Gourcuff.

V táboru hostujícího mužstva se nic nezměnilo na stavu marodky, pořád na ní zůstávají Clément Chantome, Ramy Bensebaini a Ermir Lenjani. "Z taktického hlediska i z hlediska toho, jak pracujeme s balónem, se zlepšujeme," těšilo Gourcuffa. "Pořád je však prostor pro zlepšení. Samozřejmě bychom byli radši za výhru nad Bordeaux, ale takové věci se v sezóně prostě stávají."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Monaco - Montpellier HSC  (pátek 20:45)
Start do dalších zápasů fotbalistům Monaka po reprezentační pauze nevyšel zcela ideálně. Minulý pátek podlehli na půdě Toulouse a díky téhle porážce ve finále spadli z průběžné druhé pozice, v Lize mistrů pak horko těžko zachraňovali bod z Moskvy. Montpellier je jejich poměrně oblíbeným protivníkem, doma s ním naposledy padli v roce 1994.

Už čtrnáctkrát v řadě se nepodařilo MHSC vyloupit Stade Louis II. Jeho výkony ani letos nejsou vůbec optimální, všudy všeho vyhráli jen dvakrát a od sestupového pásma je dělí jen tři body. Venku letos inkasovali už dvanáct branek, což je vůbec nejhorší bilance z celé Ligue 1. Dvouciferné číslo, co se tohoto statistického údaje týče, nemá nikdo další.

Je však pravda, že hostům by rozhodně mohl do budoucna pomoci poslední skalp Caen z minulého kola. Dvakrát v tomhle zápase ztratili vedení, až nakonec rozhodl Rodrigue Ninga, s pěti vstřelenými brankami nejlepší šutér týmu. "To střetnutí nás hodně naučilo. Uvidíme, jestli bude zlomovým v celé sezóně," přál by si lepší zítřky trenér Frédéric Hantz.

Hostující stratég teprve ve čtvrtek zjistil pořádně nepříjemnou zprávu. Čadský forvard Ninga, který letos úspěšně pokračoval ve skvělých výkonech z loňska a i nadále je jednou z největších a nejzáhadnějších komet francouzské nejvyšší soutěže, utrpěl vážné zranění kolene, bude muset na operaci a jeho absence se odhaduje až na půl roku.

V útoku by tak mohl mít Montpellier značný problém, vykartovaný je totiž také Steve Mounié. Na soupisce už tak zbývají pouze Kévin Bérigaud a Souleymane Camara, kteří se letos ani jednou netrefili. "Kdybychom naposledy nezískali dobrý výsledek, psychicky by to pro hráče bylo obtížné. Ale odměny jsme se dočkali. Především potřebujeme lépe bránit, hráči to vědí," dodával Hantz.

Nepříliš uspokojivé výkony v posledních dvou zápasech, daleká cesta z Moskvy, náročný program. Všechny tyhle faktory mohou sehrát v této předehrávce velkou roli. ASM si přitom nemůže dovolit podruhé v řadě zaváhat, pokud nechce, aby mu první Nice a druhá Paříž odskočili dále. Před vlastními fanoušky v lize vyhrál už třikrát za sebou.

Domácím budou zcela jistě chybět Nabil Dirar a Almany Touré, nejistý je pak start u Joaa Moutinha, který musel na půdě CSKA předčasně střídat kvůli zranění, a uvidí se, jestli monacký kouč Leonardo Jardim dá šanci uzdravenému Falcaovi. "Musím soupeři pogratulovat. U nás opravdu mnoho věcí nefungovalo," hodnotil domácí šéf lavičky suše týden staré střetnutí.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Subašič - Sidibé, Glik, Jemerson, Mendy - Bernardo Silva, Bakayoko, Fabinho, Lemar - Germain, Guido Carrillo
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Vanden Borre, Hilton, Rémy, Roussillon - Skhiri, Sylla - Sessegnon, Boudebouz, Sanson - Camara
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.80 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.OGC Nice972016:523
2.Paris Saint-Germain961219:719
3.AS Monaco961223:1219
4.Toulouse FC952214:717
5.EA Guingamp942310:814
6.Girondins Bordeaux942312:1114
7.Stade Rennes942310:1114
8.Olympique Lyon941415:1113
9.AS Saint-Étienne934211:913
10.Angers SCO941410:1013
11.FC Metz94149:1613
12.Olympique Marseille933311:1012
13.FC Nantes93246:911
14.SC Bastia93157:810
15.Montpellier HSC924312:1710
16.SM Caen93159:1710
17.Dijon FCO923412:149
18.Lille OSC92168:157
19.FC Lorient92076:156
20.AS Nancy-Lorraine91264:125

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
Langi

komici

Reagovat
lampard8

Bravo Genesio, dementní trenére z akademie! Furt tam cpeš toho nemotoru Diakhabyho, kterej zápas co zápas chybuje. Dneska to umocnil a během šesti minut dvě hrubky. Hlavně, že ti vedení koupilo Mammanu za 10 mega. Vypadni už z toho týmu pryč!

Reagovat
blaugrana

Má dnes Toulouse šancu vyhrať?

Reagovat
lampard8

loool a teď zachybuje i Rafael. Ti hráči jsou na fetu a nebo jsou tak vydeptovaný z Genesia, že dělaj hrubky jak žáčci. Humus, Genesio ven, Diakhabyho rychle prodat do prdele jako Sarra a přivést schopného trenéra.

Reagovat
Langi

Tak Diakhaby s Juve nehral spatne, nabihal si docela dobre na centry a byla na nej penalta...je to mladej kluk...z te obrany chybuji naprosto vsichni a nedivim se ze je z toho Genesio v hajzlu a zkousi kde co...timhle stylem bys musel vyhodit vsechny dorostence...pamatujes jeste treba na prvni pul rok Umtitho?...rozhodne ma vetsi smysl aby hral on a ne Yanga, ikdyz Mammana musi hrat vic, kdyz jako jediny temer nechybuje.

Smesnejsi je, ze trapnemu Guingampu nedame doma ani gol ze hry...tym je psychicky uplne rozlozenej, ten Juventus nas srazil totalne a forma je na nule...tohle presne loni srazilo vaz Fournierovi...uvidime jestli s tim Genesio neco svede... za tyden jedeme do rozjeteho Toulouse, ma idealni prilezitost jak z toho srance ven

Reagovat
lampard8

tohle období mi přesně připomíná Fourniera. Pár týdnů se daří a potom celej tým odpadne a míří do sraček. Sice Genesio parádně rozehrál Corneta a Ghezzala, to musím uznat, ale někdy ty zápasy vypadají jak z komedie. Obrana absolutně na nulové úrovni, v záloze někdy hráči běhají jak pomatenci a v útoku neni nikdo schopnej nic vymyslet až na Ghezzala. Možná bych zkusil jako trenéra Blanca, mohl by dokázat, že s neomezeným PSG se mu nedařilo jen tak a mohl by zvednout Lyon.

Reagovat
Langi

Jenze tohle jsou presne situace kdy si rikam ze to neni ani tak v trenerovi jako spis hlavach hracu...jasne, novej trener vzdy prinese impuls, nejakou novou vizi, nakopne ty hrace a samo, kzadej se chce hned predvist...ale v tyhle situaci by to mel kazdej trener tezky, Genesio sice nema zkusenosti, ale ono kdyz ti golman zachyta jednou za deset zapasu...4 z 5 stoperu klesnou na uroven zacku...kapitan ma nejhorsi formu z cely zalohy a utok nedava goly...to by pak nikdo nevedel jak z toho ven...vem si ze dneska se defakto hralo v sestave kterou sem si pral proti Juve...a znicil nas Guingamp

Reagovat
Pyroman

loni byla směšná Marseille, letos to po ní přebral Lyon

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Israha

Dnes stále bez Cabelly a Alessandriniho, postavil by to 4 3 3 s Lassem, Anguissou a Machachem v záloze, N'Jie a Thauvin na křídlech. Sarr musí sedět, má hroznou formu. Na stoperu bych dal v základu šanci Rekikovi, Dória s tou svou pomalostí a kamikaze stylem chození do soubojů by byl furt na párku. Bod bych bral všemi deseti.

Reagovat
lampard8

4-3-3 je hodně pravděpodobné, Garcia tuto formaci preferuje. Každopádně je otázka, jestli jeho styl už hráči Marseille zvládnou nyní.

Pelé - Sakai, Hubočan, Rekik, Bedimo - Diarra, Vainqueur, Machach - Thauvin, Bafé, N'Jie..

Reagovat
Israha

Hubočan vůbec, hrát musí Fanni, ten má formu jak řemen.

Reagovat
smazaný uživatel

Cabella mám pocit že zrovna v tomhle zápase bude chybět strašně. V minulých zápasech proti PSG hrál vždy dobře, hodně namotivovaně. Vypadá to prý zatím na zálohu Diarra Anguissa a Lopez .... což je papírově proti PSG fakt k zasmání. Ale mám zvláštní pocit z dneška, jakoby se mělo bodovat, i kdyby jenom bod.

Reagovat
Israha

Bude, bude. On hlavně dokáže to nasazení a individuální kvalitu efektivně využít, což Thauvinovi a N'Jiemu občas dost schází...takže to zas bude víceméně o tom, jestli bude nebo nebude mít den Gomis.

Nicméně - Lopez? . Jo, proti Métám vyloženě nezklamal, oddřel to a všechno...ale tohle, obávám se, je trochu jiný typ zápasu

Reagovat
Pyroman

Garcia zvládl za těch pár dní udělat solidní beton.

Reagovat
smazaný uživatel

Takto to napisu. Jen si vsazej porad Emery na Cavaniho, a dric nebo pozdeji ti tento tah zlomi vaz. Ten argentinsky drevak potrebuje na gol peet TUTOVYCH SANCI. Nehorazny smatlak

Reagovat
blaugrana

Argentínsky.

Reagovat
smazaný uživatel

uruguajsky, srry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele