Ligue 1 - souhrn 10. kola

21.10.2016, 22:48, aktualizováno 23.10.2016, 22:42
Komentáře a souhrny
PSG se rozešlo s Marseille bez branek. Nice se po vyloupení Mét vrací do čela tabulky. Dlouho se Monako v domácím zápase s Montpellierem trápilo, nakonec ale suveréně dostálo roli favorita. Lyon v průběhu jednoho týdne podruhé padl před vlastními fanoušky, tentokráte nestačil na Guingamp. Rennes spasil žolík Grosicki, Lille porazilo Bastii, Bordeaux hrálo nerozhodně s Nancy...

Paris Saint-Germain - Olympique Marseille 0:0

23.10.2016 20:45

Góly: -

Nový kouč OM Rudi Garcia začal svoji náročnou misi pozitivně, když si z Parku princů odváží trochu nečekaný bod. První letošní Le Classique příliš fotbalové krásy nenabídlo - oproti nedávným časům, kdy svoje vítězné mašiny vedli do boje Laurent Blanc s Marcelem Bielsou, působí dnešní chudokrevná remíza 0:0 vyloženě nezáživně. Hosté s ní ale mohou být spokojeni, na rozdíl od domácích, kterým se stále nedaří držet krok s vedoucím duem Nice - Monaco.

Garciův začátek angažmá byl extrémně hektický; někdejší kouč Lille a AS Řím je v Marseille teprve od čtvrtka, což znamená, že měl pouze dva tréninky na seznámení s kádrem a přípravu na zápas - shodou okolností největší, nejsledovanější a nejslavnější francouzské derby. Není proto divu, že v prvních deseti minutách domácí PSG zcela dominovalo, jak dokládá držení míče přes 80 procent (!).

Jenže hostující plán nakonec vyšel. Garcia se rozhodl zaujmout defenzivní pozici a poslal na hřiště hned tři stopery včetně Jorgeho Rolanda, jehož start asi nikdo nečekal; ještě překvapivější však byl jeho výkon, který si zaslouží cenu pro muže zápasu. S Rolandem v čele fungovala marseilleská obrana spolehlivě a nedávala dominujícímu soupeři šanci probít se k bráně Yohanna Pelého (jehož tak drželo v pohotovosti pouze sbírání malých domů a propagačních pokusů bez šance na gól). Největší šanci první půle zahodit Edinson Cavani, který ve 34. minutě hlavičkoval po Di Máriově přímém kopu těsně nad; o deset minut později si Uruguayec snažil vyprosit penaltu, ale bezúspěšně.

Olympique ukázalo první náznaky útočných choutek až po změně stran, s příchodem mladého Zinédine Machacha. Ex-toulouský záložník se výrazně podílel hned pod první nebezpečnou akcí svého týmu, když založil útok, na jehož konci hledal Florian Thauvin centrem úplně volného Bafétimbi Gomise; situaci ale na poslední chvíli vyřešil heroickým zásahem Thiago Silva. Na druhé straně se Di María připomněl ránou do boční sítě a Cavani opět hlavičkoval příliš vysoko.

V závěru mohl právě Cavani potvrdit status letošního pařížského hrdiny, v největší šanci zápasu ale selhal. Osm minut před koncem byl po Matuidiho přihrávce v ideální střelecké pozici, fanoušci se však radovali předčasně - Pelého tři tyče byly pro uruguayskou hvězdu dnes zkrátka zakleté.

Více informací k zápasu

FC Metz - OGC Nice 2:4

23.10.2016 17:00

Góly: 25. Georges Mandjeck, 69. Habib Diallo - 12. Alassane Pléa, 38. Alassane Pléa (pen.), 84. Alassane Pléa, 90+4. Wylan Cyprien

Nice ve velice atraktivním zápase porazilo Mety. Obří zásluhu na tom měl Alassane Pléa, který se blýskl hattrickem a dokonale tak nahradil zraněného Maria Balotelliho.

První trefu si nachystal na dvanáctou minutu. Jean Michaël Seri vymyslel famózní uličku za obranu. Thomas Didillon si sice na míč sáhnul, avšak v cestě do sítě mu nezabránil - 0:1. Sebevědomí má Nice na rozdávání, a tak není divu, že to Wylan Cyprien klidně prubnul z nějakých třiceti metrů. Jeho halfvolej však skončil na břevně.

Vyrovnáno bylo ve 25. minutě. Mevlut Erding střílel a Yoan Cardinale vyrážel. Bohužel jenom před sebe, kam jako první doběhnul Georges Mandjeck a hbitě zavěsil - 1:1. Jenže v minutě osmatřicáté bylo všechno zase jinak. Younés Belhanda byl ve vápně sražen Jonathanem Rivierezem. K míči se posavil zase Pléa a s pořádnou porcí štěstí penaltu proměnil - 2:1.

V 69. minutě musel střídat střelec gólu Mandjeck. Na jeho místo přišel Habib Diallo ... a trefil se z první do protipohybu Cardinaleho - 2:2. Povedené střídání nakonec ale body nepřineslo. Les Aiglons totiž nadále dominovali. Přímý kop Cypriena zneškodnil Didillon. Brankář Met uspěl i v duelu jeden proti jednomu s Pléou. Už dvě minuty poté ovšem dokonal třiadvacetiletý rodák z Lille hattrick.

Naběhnul si na další parádní přihrávku, jíž tentokráte obstaral Belhanda, a chladnokrevně pravačkou zakončil - 2:3. Tečku za zápasem udělal v nastaveném čase aktivní Cyprien. Rémi Walter vybojoval balon, nahrál bývalému hráči Lensu a skákavou přízemní střelou překonal Thomase Didillona - 2:4. Svěřenci Luciena Favreho mají teď na čele tabulky čtyřbodový náskok na druhé Monaco.

Více informací k zápasu

SM Caen - AS Saint-Étienne 0:2

23.10.2016 15:00

Góly: 49. Henri Saivet, 58. Jordan Veretout

Caen se po prohře s ASSE propadlo do sestupového pásma. Les Verts naopak poskočili na sedmou příčku, přičemž na čtvrté Toulouse ztrácejí pouhé dva body.

Jako první vyzkoušel pozornost Rémyho Vercoutreho hostující Jordan Veretout. Za deset minut musela domácí jednička vytáhnout další parádní zákrok proti střele Henriho Saiveta. Tyto nevyužité příležitosti znamenaly jediné - ASSE v rámci Ligue 1 už pošestnácté za sebou nedokázalo vstřelit v prvním poločase ani jednu branku!

Vskutku nevšední statistika, která mohla Christopha Galtiera mrzet jenom do devětačtyřicáté minuty. Tehdy přihrál Kévin Malcuit svému jmenovci Monnet-Paquetovi, jehož navštívenku zablokoval Alaeddine Yahia. Odražený balon se bohužel pro Caen dostal do cesty Saivetovi, jenž ho z voleje napálil do brány - 0:1.

Stéphane Ruffier, který odehrál v dresu Les Verts svůj jubilejní dvoustý duel v Ligue 1, se vlastně musel činit akorát proti dělovce Hervé Bazileho. Naopak v 59. minutě si na druhé straně hřiště obrana neporadila optimálně s rozehrávaným rohovým kopem, takže Jordan Veretout mohl přidat druhý gól svého týmu v tomto utkání - 0:2.

V závěrečné desetiminutovce ještě spálili své možnosti Oussama Tannane a střídající Nolan Roux. Na výhře AS Saint-Étienne (v sezoně čtvrté) se už ale nic nezměnilo. Na Stade Geoffroy-Guichard, kde si v rámci letošního EURA zahráli i čeští reprezentanti, zavítá v příštím kole Monaco, kdežto Caen se pokusí odčinit porážku v zápase s Nancy.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - AS Nancy-Lorraine 1:1

22.10.2016 20:00

Góly: 55. Jérémy Ménez - 74. Anthony Koura

Bordeaux sice v domácím prostředí nad Nancy vedlo, ovšem nakonec si připsalo jenom bod. Hosté tedy o skóre poskočili před Lorient na předposlední příčku tabulky.

V první šanci zápasu se ocitnul Igor Lewcziuk, avšak na čáře skvěle zachránil Anthony Koura, i pozdější hrdina Nancy. Další hlavička patřila Diegu Rolánovi, jenže ani on nebyl úspěšný. Družina Pabla Correy se osmělila až po opětovném příchodu z kabin, když Vincent Marchetti poslal Cédriku Carrassovi spíše nesmělý pozdrav.

Les Girondins se dočkali v 55. minutě, kdy přihrával Jaroslav Plašil a Jérémy Ménez přízemní střelou na bližší tyč z hranice pokutového území překonal Guye N’Dy Assembého - 1:0. O vyrovnání se následně pokusil ranou z nějakých pětadvaceti metrů Coulibaly, ale Carrasso byl pozorný. V 74. minutě vystřelil trochu nečekaně a pro domácí jedničku skrytě Anthony Koura, přičemž bylo zapotřebí spolupráce obou tyčí, aby míč překročil brankovou čáru - 1:1.

Následně se o slovo pokusil Grégory Sertić. Jeho přímý kop zneškodnil N’Dy Assembé. Pak se zranil Ménez a Tobias Badila si málem dal vlastní gól. V 89. minutě stadion ztichnul, protože Maurice Dalé div že nepřekonal Carrassa. Ten zápas kvůli zranění nedohrál. Nicméně jelikož Jocelyn Gourvennec už předtím třikrát střídal, musel si mezi tyče stoupnout a tenhle duel dochytat střední obránce Nicolas Pallois.

Remízu budou brát v Bordeaux jistě jako ztrátu, ale na druhou stranu stále drží kontakt s celky pohybujícími se okolo čtvrtého, a vlastně i třetího místa. Příště zajíždějí do Marseille, kde to rozhodně nebude nic snadného. AS Nancy-Lorraine zase v rámci jedenáctého kola Ligue 1 změří síly doma na Stade Marcel Picot s Caen.

Více informací k zápasu

Lille OSC - SC Bastia 2:1

22.10.2016 20:00

Góly: 51. Sébastien Corchia, 57. Éder - 71. Sadio Diallo

Na dalekém severu alespoň na chvíli vysvitlo slunce. Lille sice vstoupilo do sezony příšerně a místo o poháry hraje o holý život, dnes ale dokázalo udolat stále více tápající Bastii těsným skóre 2:1. Korsičané prohráli potřetí za sebou. Co více, Dogy podaly opravdu dobrý výkon - nestát v hostující kleci skvělý Jean-Louis Léca, mohlo být skóre mnohem výraznější.

Že by se domácí mohli dnes chytit, potvrzovala už statistika: doma proti Bastii deset zápasů neprohráli, z toho sedmkrát získali plný bodový zisk. Hosté ale rozhodně nepřijeli na výlet, což také zkraje zápasu dávali patřičně najevo. Mladý Allan Sain-Maximin poprvé nebezpečně pálil už v osmé minutě a Vincent Enyeama musel jeho ránu vytahovat na tyč. Lille se trochu zkonsolidovalo až po úvodní desetiminutovce, avšak Rio Mavuba mířil v první domácí šanci nad břevno.

Převaha červenobílých však rostla a ke konci první půle už se hrálo prakticky pouze na jednu bránu - konkrétně tu, kterou strážil Léca. Nenápadný hrdina parádním reflexním zásahem zlikvidoval Corchiovu přesnou ránu k tyči, načež si poradil i s tvrdou hlavičkou Renata Civelliho. Kapituloval až v 51. minutě; na milimetrový Corchiův přímý kop jednoduše neměl.

Když potom o šest minut později doklepával Éder do prázdné brány střelu Naima Slitiho, kterou Léca napoprvé vyrazil, bylo prakticky rozhodnuto; za stavu 2:0 už Dogy mohly pouze kontrolovat skóre. Kdyby v 62. minutě neztroskotal Younousse Sankharé na hostujícím gólmanovi, mohlo se dohrávat úplně v klidu. Místo toho však hosté ještě zápas zdramatizovali 19 minut před koncem, kdy se technickou ránou trefil Sadio Diallo; to však bylo z jejich strany nakonec vše.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - FC Lorient 1:0

22.10.2016 20:00

Góly: 90+2. Jordan Lotiès

Dijon se začíná nenápadně, ale jistě dostávat do formy. Podceňovaný nováček neprohrál už čtyřikrát za sebou; naposledy si doma vyšlápl na Lorient, který porazil 1:0 a odsoudil tak k pádu na samé dno tabulky. Čtyři utkání bez porážky zažívá klub v prvoligové historii vůbec poprvé. Vítězný gól vstřelil v nastaveném čase Jordan Loties.

Od začátku bylo jasné, že toto bude tuhý záchranářský souboj; Dijon vstupoval do utkání ze sedmnáctého místa, Lorient z devatenáctého. Výsledek tak podle očekávání byla opatrná první půle, v níž se míč prakticky nehnul ze středového kruhu a místo fotbalových momentů sledovali fanoušci spíše opatrnou přetahovanou. Z těch několika málo snad o útok nicméně vycházel lépe Lorient. Nejprve Arnold Mvuemba nabil Matteovi Guendouzimu, který ale pálil příliš vysoko; poté, ve 31. minutě, pro změnu sám Guendouzi rozjel nadějnou akci pasem na Stevena Moreiru. Následný centr do vápna dokázal zpracovat Majeed Waris, domácí gólman Baptiste Reynet ale vytáhl u bližší tyče skvělý zákrok.

Na druhé straně na sebe upozorňoval zejména aktivní Loïs Diony, jak už je letos v Dijonu zvykem; jeho největší šance přišla deset minut před změnou stran, dostal se ale do příliš těsného úhlu a nedokázal před brankou najít číhajícího Pierre Lees-Meloua.

Domácí kouč do druhé půle vyslal čerstvého Julia Tavarese, který svým spoluhráčům výrazně pomohl v ofenzivní aktivitě; Lorient se tak zatáhl do obrany a musel doufat, že jeho klec odolá. V 65. minutě se to po Tavaresově dělovce ještě povedlo, stejně jako o třináct minut později po tvrdé ráně Lees-Meloua. Také gólman Benjamin Lecomte pochytal několik slibných šancí, nakonec ale přece jen kapituloval. Už v nastavení dostali domácí možnost zahrávat poslední rohový kop, na který si u zadní tyče počkal Loties a poslal tečovaný centr do sítě.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Toulouse FC 0:0

22.10.2016 20:00

Góly: -

Zápas Angers s Toulouse žádnou branku nakonec nenabídl, což je zejména zásluhou mladého hostujícího gólmana Albana Lafonta. Teprve sedmnáctiletý brankář předvedl několik výborných zákroků, díky nimž se Les Violets udrželi na průběžné druhé příčce; Les Scoïstes neskórovali poprvé po šesti zápasech. Toulouse se mimochodem dostalo na hranici 18 bodů, což už je teď více, než se jim loni povedlo za celý podzim..

Ještě než přišla řada na Lafonta, musel se vytáhnout jeho kolega z opačné strany hřiště; Mathieu Michel si však s halfvolejem Jimmyho Durmaze poradil, a potom už začal úřadovat teenager v hostující kleci. Angers vstupovali do zápasu ve skvělé formě (třináct bodů z posledních šesti zápasu) a kouč Stéphane Moulin opět spoléhal na ofenzivní pojetí, jenže gól se domácím zkrátka vstřelit nepodařilo. V prvním dějství zahodil největší šanci Karl Toko Ekambi.

Po změně stran na sebe opět upozornil Famara Diédhiou, díky jehož dvěma trefám Angers před týdnen udolalo Bastii; nejprve pálil z malého vápna, potom parádním volejem z další stoprocentní pozice, Lafont ale odolal. Mladý strážce se s blížícím závěrem překonával; proti střídajícímu Gillesi Sunuovi vytáhl reflexní zásah a úspěšně vyřešil i několik drobnějších závarů. Na druhé straně zkoušel strhnout triumf na toulouskou stranu Martin Braithwaite, dnešek ale nebyl dnem střelců.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Stade Rennes 1:2

22.10.2016 20:00

Góly: 42. Emiliano Sala - 58. Kamil Grosicki, 75. Kamil Grosicki

Fotbalová Bretaň zná svého podzimního krále! Trápící se Nantes nedokázalo zabrat ani v derby, naopak Gourcuffovo Rennes ukazuje, že to s útokem na poháry myslí vážně. Na horké půdě zelenožlutého Beaujoire vyhrálo těsně 2:1, o což se postaral střídající žolík Kamil Grosicki. Výhra je o to sladší, že se Rennes prosadilo venku poprvé po sedmi zápasech.

Pětasedmdesátá edice bretaňského derby začala zvolna, opatrně; nikdo nechtěl udělat hned zkraje utkání chybu, takže během první čtvrthodiny se nestalo prakticky nic. Natěšený dav na Beaujoire si musel na první vzrušení počkat až do 17. minuty, kdy mladý Amine Harit poslal nebezpečnou střelu vedle branky. Kanárci byli v úvodu lepším týmem, a když musel kvůli zranění střídat hostující stoper Méxer, vypadalo to, že mají všechny trumfy v rukách.

Místo toho však Rennes nečekaně zabralo a vrátilo se do hry. Ve 23. minutě poprvé zahrozil Giovanni Sio, který zpracoval N'Tepův pas, mířil ale těsně mimo; gólman Rémy Riou by míč s největší pravděpodobností neměl. Domácí strážce se poté musel vypořádat s N'Tepovou ránou z přímého kopu. Místo zaslouženého vedení tak Rennes ještě v závěru první půle nečekaně inkasovalo: Yacine Bammou se probil po pravém křídle a centrem našel Emiliana Salu, který si naběhl do vápna a hlavou propálil Costila.

Hosté si tak museli na velký obrat počkat až do druhého dějství, v němž už na hřišti jasně dominovali. Musel ovšem přijít obvyklý spasitel Grosicki. Osm minut poté, co vystřídal na hřišti Gelsona Fernandese, už mohl zvedat ruce nad hlavu - aktivní N'Tep nacentroval do vápna, polský reprezentant napřáhl a přesnou ránou vyrovnal na 1:1. Poté, co Harit v 64. minutě nedokázal ve skvělé pozici vrátit Kanárkům vedení (na zadní tyči byl úplně sám, prázdnou bránu ale netrefil), pak přišel druhý, finální úder - v prakticky přesné kopii prvního renneského gólu. N'Tep centroval, obrana nepohlídala Grosického, prásk, 1:2.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - EA Guingamp 1:3

22.10.2016 17:00

Góly: 36. Alexandre Lacazette (pen.) - 46. Yannis Salibur, 52. Marcus Coco, 77. Marcus Coco

Tak tohle je pro hrdý Lyon pořádná rána. Les Gones doma nečekaně podlehli bojovnému Guingampu 1:3, propadli se do středu tabulky a kouč Bruno Génésio bude mít hodně co vysvětlovat - právě totiž zažil pátou prohru z posledních šesti pokusů ve všech soutěžích. Mužem zápasu se stal Marcus Coco, který vstřelil dvě branky.

Depresivní odpoledne pro Génésia a jeho muže ještě podporuje fakt, že Lyon v poločase vedl 1:0, byl jasně lepším týmem a mohlo být dávno hotovo; jen sám Sergi Dárder měl dvě skvělé šance, narazil ale na švédského gólmana v hostující brance, Karla-Johana Johnssona.

Nakonec tak domácím musela k těsnému vedení pomoci penaltová situace, kterou vybojoval nezvykle Maxime Gonalons. Lyonský kapitán se probil do vápna, kde si na něj vyšlápl Moustapha Diallo a rozhodčí neměl jinou možnost než ukázat na bílý puntík. K němu se postavil Alexandre Lacazette - a ačkoliv v úterý v Lize mistrů sledovaný kanonýr proti Gigi Buffonovi selhal, tentokrát už desítku proměnil. Šlo o jeho první trefu po návratu z marodky a celkově sedmou v sezoně.

V první pětačtyřicetiminutovce Lyon zkrátka fungoval. Návrat k osvědčenému 4-3-3 z úvodu sezony, které Génésio opustil až po Lacazetteho zranění na začátku září, viditelně oživil tápající tým, čemuž pomohl i Mouctar Diakhaby; teprve devatenáctiletý odchovanec podal proti Juventusu velmi dobrý výkon a přesvědčil tak svého kouče, že má na základ i tentokrát.

A právě Diakhaby byl výraznou postavou úvodu druhého dějství, i když rozhodně ne v pozitivním slova smyslu. Hned ve 46. minutě po jeho ztrátě Guingamp vyrovnával; ex-lyonský Jimmy Briand přišel snadno k míči a nabil Yannisi Saliburovi, který bez problémů uklidil míč do sítě. O šest minut byli diváci svědky dalšího souboje Diakhaby - Briand, a opět s týmž výsledkem; tentokrát z toho těžil Marcus Coco, autor parádní rány volejem. Les Gones se ani pořádně nerozkoukali a z ideálně rozjetého zápasu byl rázem průšvih; dva momenty nepozornosti a skóre se otočilo na 1:2.

Ne že by domácí byli úplně bez šance, druhé dějství ale z jejich strany nemělo s ideálem nic společného. Jedině Lacazette držel naděje týmu nad vodou, jeho rána z přímého kopu však skončila na pozorném Johanssonovi a snaha vymodlit si penaltu po střetu s Jordanem Ikokem přišla vniveč. Naopak na druhé straně udeřil Guingamp ještě jednou: třináct minut před koncem Johansson založil rychlý brejk dalekým výhozem na Coca, který uhájil míč před Rafaelem i N'Koulouem a nakonec senzačně překonal i Anthonyho Lopese. Bretaňští tak mají na kontě už sedmnáct bodů, po třech prohrách v řadě konečně venku zabrali a vypadá to, že přes ztrátu Jocelyna Gourvenneca se o prvoligovou příslušnost nemusí bát ani letos.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Montpellier HSC 6:2

21.10.2016 20:45

Góly: 36. Falcao, 49. Kylian Mbappé, 64. Jemerson, 75. Valère Germain, 76. Thomas Lemar, 90. Adama Noss Traoré - 10. Ryad Boudebouz, 61. Ryad Boudebouz (pen.)

Takhle se bojuje o titul! Monaco si v předehrávce desátého kole Ligue 1 vůbec nelámalo hlavu s Montpellierem, který rozstřílelo 6:2 a nadále vyvíjí tlak na vedoucí Nice. Hostům nepomohl ani solidní začátek zápasu a nadále tak platí, že na svého jižního souseda neumí; naposledy Les Pailladins udolali knížecí klub před 22 lety.

Kouč HSC Frédéric Hantz sice postrádal zraněného střelce Casimira Ningu, přesto to byl ale jeho tým, kdo překvapivě začal lépe: v sedmé minutě napřáhl Ryad Boudebouz a Danijel Subašić v monacké bráně se musel činit. O dvě minuty později si to oba borci rozdali znova - a tentokrát už Alžířan uspěl. Subašić nezaujal zrovna ideální pozici a Boudebouz otevřel skóre rovnou z přímého kopu.

Překvapivé vedení však Montpellieru dlouho nevydrželo; Monaco stejně jako v Lize mistrů proti CSKA potvrdilo, že se jen tak rozhodit jednoduše nenechá. Dnes opět skvělý mladík Kylian Mbappé mohl vyrovnávat už ve 20. minutě, jeho ránu ale zblokoval Ellyes Shkiri; nakonec se tak zadařilo až deset minut před změnou stran. Skhiri měl s bráněním agilního Mbappého potíže celý zápas, což kulminovalo penaltovým faulem; míč si na puntík postavil Radamel Falcao, v základu poprvé po pětizápasové absenci, a přidal svoji druhou trefu sezony.

První půle tedy byla herně i výsledkově vyrovnaná. Po změně stran však Monaco zvýšilo rychlostní stupeň a soupeře doslova zničilo. Přitom ještě po hodině Les Pailladins jakýmsi zázrakem stále drželi bod - vedoucí hlavičku Mbappého (49') eliminoval Boudebouz, který proměnil penaltu nařízenou za Mendyho faul na veterána Souleymane Camaru. To bylo ale naposledy, co si Danijel Subašić musel dělat s něčím starosti.

V závěrečné půlhodince totiž hostům naprosto zkolabovala obrana. Lemarův přímý kop z 64. minuty by mohl sloužit jako ukázkový příklad toho, jak se standardky nemají bránit; taky že Jemerson bez problémů hlavičkoval do Jourdrenovy sítě - 3:2. Když se o deset minut později rovněž hlavou (a rovněž po zmatcích v hostující defenzivě) prosadil i Valére Germain, bylo definitivně rozhodnuto.

Čtvrt hodiny před koncem si obligátní hrubku na své konto připsal i spolehlivý veterán Jourdren, který z nějakého důvodu vyrazil lehký míč přímo do cesty připravenému Lemarovi; to už začínalo vypadat na pořádný debakl. Finální, šestý úder nakonec přišel v 89. minutě prostřednictvím Adamy Traorého. Monaco tak čtrnáct dní poté, co rozbilo Méty na jejich půdě 7:0, opět ukázalo obrovský útočný potenciál.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.OGC Nice1082020:726
2.AS Monaco1071229:1422
3.Paris Saint-Germain1062219:720
4.Toulouse FC1053214:718
5.EA Guingamp1052313:917
6.Stade Rennes1052312:1217
7.AS Saint-Étienne1044213:916
8.Girondins Bordeaux1043313:1215
9.Angers SCO1042410:1014
10.Olympique Lyon1041516:1413
11.Olympique Marseille1034311:1013
12.FC Metz1041511:2013
13.Dijon FCO1033413:1412
14.FC Nantes103257:1111
15.SC Bastia103168:1010
16.Lille OSC1031610:1610
17.Montpellier HSC1024414:2310
18.SM Caen103169:1910
19.AS Nancy-Lorraine101365:136
20.FC Lorient102086:166

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (36)

Přidat komentář
AnthonyR

Letos Monaco jede na horsky draze. Sazet na ty hochy za techto okolnosti nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

Cože? Vždyť maj z 10 zápasů 7 výher, tak jaká pak horská dráha,,,

Reagovat
smazaný uživatel

dobre monaco!

Reagovat
Lopiger

skóre Monaca

Reagovat
Pyroman

Jak mi vždycky Monaco bylo nesympatické kvůli majiteli, nízkým návštěvám atp, letos se na ně parádně kouká. Oproti tomu úpornému fotbalu, co hráli ještě tak rok dva zpátky, je to letos v jejich podání úplně něco jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím tomu, že Lemar bude hvězda. Další hráč kterej půjde za 50 mega

Reagovat
Kongo

Montpellier ma tým na to,aby bojoval o LM a oni jsou tak vzadu.Jinak doufám,ze se tradičně zvedne Lille.

Reagovat
Pyroman

A kde má Montpellier ten tým schovaný?

Reagovat
Rarášek

Hlavně s tou jejich obranou teda. Jediný dva, co stojí za zmínku Boudebouz se Sansonem. Zajímalo by mě, kde vidíš ten tým na boj o LM.

Reagovat
Kongo

Dobře,LM je možná moc,ale urcite.Jsou tam ještě hráči jako Sassegnon nebo Mongongou.A Sanson a Boudebouz jsou tak rozdílový , že by takový klub měli táhnout.

Reagovat
Kongo

Určitě EL

Reagovat
Rarášek

Kdyby byli schopni něják poupravit tu obranu, což s materiálem, kterým majou k dispozici, půjde asi těžko .. Směrem dopředu tam určitě potenciál na lepší umístění je. Ale i tak .. 10. místo, vejš bych je netipoval ani náhodou.

Reagovat
Pyroman

Vždyť mají sotva průměrný kádr, který stačí tak na desáté místo přinejlepším. Jediný opravdu rozdílový hráč je tam Boudebouz, a ani ten nehraje v takové formě, aby byl schopný táhnout celý tým. Zajímaví hráči tam jsou možná tak ještě Sanson a Ninga, který už si letos stejně nekopne, jinak to v porovnání s konkurencí žádný zázrak fakt není.

Reagovat
Godwinson

Stejně tak by s tím mohli spadnout, no Ten tým není nic moc, kromě opravdu kvalitního trenéra. Teď, co se prakticky do konce sezóny zrakvil Ninga je to vlastně docela průser.

Reagovat
Godwinson

Možná by toho Blanca mohl/měl vzít Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon a to chceli naháňať PSG, nakoniec ešte budú naháňať tretie miesto. Tak sa zdá že PSG budú ohrozovať akurát Nice a Monaco. ale zajtra snáď OM uhraje aspoň boda.

Reagovat
Rudnevs

Lucien Favre

Reagovat
Pyroman

Tohle je fakt nejslabší PSG za poslední roky. Cavani sice může už mít na kontě 15 nebo kolik gólů, ale počet šancí, které na to potřebuje, je šílený. Proti týmům jako Nancy to není znát, protože tam ty šance prostě má, ale proti soupeři, který to odbrání tak kvalitně jako Marseille dneska, to stojí PSG body. Kdyby dal Emery šanci třeba Augustinovi, moc by tím zkazit nemohl.

Reagovat
.13

smutne, ale je to tak

Mohol by mu dat sancu

Reagovat
smazaný uživatel

popravde sem v lete moc nebyl z vodchodu zlatana znepokojenej (a to je jeden z mejch nejvoblibenejsich fotbalistu) respektive sem pocital ze cavanimu stoupne jak sebevedomi tak produktivita diky ty minutazi. ... treba da jeste dulezity goly v LM ale uz ted je jasny ze musime privest nekoho typu aubameyang / lewandowski.

Reagovat
Israha

Rudi za dva dny zkonsolidoval rok a půl nefungující obranu, není možná . Bod beru, za těchhle okolností stačí...

Reagovat
.13

Gratulujem, ale mohli ste aj vystrelit

Reagovat
Israha

Já jsem čuměl na Real a rostl z neschopného Ronalda, takže hodnotím jen výsledek, a ten je v kontextu aktuální situace dobrý

Reagovat
.13

To je urcite, snad sa dvihnete. Dufam, ze oberiete o body aj ostatnych zo spicky a nie len nas

Takze aj Ronaldo zahadzoval?

Reagovat
Israha

Dneska toho Cavaniho možná i trumfl

Jinak já si myslím, že nahoru to s Rudim půjde. Ten kádr objektivně tak špatný není, jen je potřeba vhodně ho poskládat na hřišti a dát těm hráčům nějaký taktický plán...to Passi nezvládl, a proto to vypadalo, jak to vypadalo. Na takové 5. nebo 6. místo a EL to je, kor když v zimě přijdou nějaké posily.

Reagovat
.13

Tak jasne, ze kvalita tam je. Mne prislo, ze tam chyba take nasadenie a odhodlanie bojovat o vysledok. Dnes to tam bolo a vysledok sa dostavil, aj ked nasa impotencia im k tomu tiez dopomohla

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvíc defenzivní La Classique ze strany Marseille co pamatuju. Mozná pro některé lidi, kteří nesledují tak Marseille ve vzájemných zápasech rozhodne nehraje něco jako beton. Dneska ale ano, vlastně to Rudimu ani nebudu vyčítat. Odvezl se bod, poprvé po 5 zápasech, obrana solidní a první zápas proti teoreticky nejsilnějšímu soupeři v Lize a rivalovi neprohrál, a to hned po 3 dnech co je u týmu. Snad to přidá na psychice, a v příštích zápasech uvidíme pravý opak, kterým se Garcia proslavil a o kterém mluvil i prezident na tiskovce, a to - velmi útočný fotbal. Rolando dneska výborný, Fanni Výborný.

Reagovat
.13

No dobre, toto uz prestava byt sranda

To co vie spravit niekedy Edi je priam neuveritelne. Skoda, stratili sme 2body a este hlavne doma a este v takomto zapase. Nice aj Monaco su na tom momentalne lepsie ako my (hlavne teda v utoku/ premienani sanci). Uvidime ako to bude po 38. kole, musime zabrat.

Allez Paris!

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel na výsledku se podepsal i rozhodčí, jedna penalta pro nás měla být..

Jinak to bohužel neomlouvá zase Cavaniho zahozené šance, opravdu potřebujeme útočníka, který bude mít konstantní výkony (jako loni Ibra) a ne výkony jako Cavani - jeden zápas hvězda, druhý zápas palič 10 jasných gólovek - a stejně na těch 13 gólů je asi 30 spálených gólovek.

Jak bylo psáno výše, zkusil bych na hrot Augustina nebo Jesého, nic by se tím nezkazilo.

Včera, když přišel Jesé, hra mi připadala živější a dravější před brankou, ale stejně nedostačující.

Jinak očekávám, že v zimě se bude nakupovat.. Chtěl bych k nám Draxlera, který taky umí podpořit útok a z útočníků netuším kdo by šel v zimě a ještě když už všichni TOP útočníci hráli v LM, takže by stejně nikdo nechtěl jít k nám bez LM.

Reagovat
smazaný uživatel

forward se bude lovit az v lete. jak rikas tak v zime by to neresilo nic. jinak proc zrovna draxler?

Reagovat
smazaný uživatel

No teoreticky by se v zimě dal ještě koupit Icardi. Ale jsem zvědavý, kdo teda v létě dojde.

Proč Draxlera? Protože se o něj PSG zajímalo a podle medií podalo v létě i nabídku, ale němci to odmítli. Navíc mi Draxler nevadí, takže bych ho do PSG klidně bral.

Reagovat
smazaný uživatel

aha to sem nevedel. no ja bych se vosobne nebal zkusit nekoho z trojice douglas costa oscar nebo alex teixeira. draxler mi do psg moc nepasuje ale to je spis votazka sympatii. nejveci sen by byl dybala ale to je asi nemozny...

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille hralo riadny betón. Každopádne remíza s týmto materiálom čo má OM ku dispozícii je veľký úspech. Taktický plán vyšiel. AJ keď ...toto je asi najslabšie PSG od príchodu arabského investora.

Reagovat
Langi

https://www.youtube.com/watch?v=SHHrSCDJaLo

Takže 3 góly po 3 individuálních chybách (Diakhaby, Gonalons a Rafael)...šťastnej gól z penalty, kterou Laca zase kopnul jako debil...dvě pološance a jeden Rybusův těsnej přímák...Lopes opět 0 bodů a při třetim gólu ještě podklouzne...

S timhle sme fakt nemohli brát body

Reagovat
smazaný uživatel

Nicester

Reagovat
smazaný uživatel

Mam dotaz, ten zasah Sia pred druhym golem Rennes byl v poradku? Vzdyt sla noha dopredu pri te rozehravce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele