Ligue 1 - 36. kolo. Tipy a analýzy

17.05.2009, 10:43
Tipy a analýzy
Tento víkend zažijeme poslední kolo Ligue 1, které bude natažené do více dnů, protože poslední kola se budou hrát již ve stejný den a čas. Na dálku proběhne souboj o titul mezi Marseille, která hraje až v neděli s Lyonem a Bordeaux, které už v sobotu hostí Le Mans. O teorii záchrany už v minulém kole přišel Le Havre. Pojďte si s námi zatipovat.

LORIENT - LE HAVRE (sobota 19 hodin)
Domácí jsou s přehledem zachráněni, nepotřebovali ani bod z Nancy z minulého kola. Kolo předtím doma deklasovali Lille 3:1 a stejným výsledkem vyhráli v zimě i v Le Havre. Lorientu za poslední 3 týdny na marodku nepřibyl nikdo, takže stále tam jsou brankář Fabien Audard, obránci Bakary Soro a Sylvain Marchal a záložník Ulrich Le Pen.

Le Havre už přišel i o teoretickou naději záchrany, anil kdyby všechny tři zápasy do konce vyhrál, už ho nic nezachrání a jde do Ligue 2. Ve středu totiž dle očekávání prohrál doma se St. Etienne, takže ani předchozí výhra z Nantes mu nebude nic platná.

Na marodku hosté přibyl ke zraněnému obránci Loic Nestor jeho kolega Massamba Lo Sambou, mimo budou i záložníci Jean-Pascal Fontaine, Olivier Davidas a Kevin Anin. Tým oslabí i desetigólový útočník Amadou Alassane. Neříkám, že hosté nemohou v Lorientu překvapit, ale stejně se nezachrání. Lepší než jednička mi přijde sázka na over 2,5 gólu. V kurzu 1,85 nabízí Sportingbet.

MONACO - VALENCIENNES (sobota 19 hodin)
Monaco si už měsíc hraje jak se mu zachce, spíše chudým dává a bohatým bere. Hladká prohra v Sochaux v tomto týdnu poznamenala především velká marodka, před týdnem doma Monako porazilo Auxerre. V zimě však ve Valenciennes prohrálo 1:3.

Domácí jsou stále stejně oslabeni, v obraně chybí Dario Simic, v záloze pak Alejandro Alonso a Yohan Mollo a v útoku Alexandre Licata a Juan Pablo Pino.

Hostům chybějí ke 100% záchraně dva body, o všechny tři přišli v týdnu doma s Bordeaux, takže je budou muset sehnat jinde. Výsledky předtím byly výborné, i když venku ještě jako jediný tým nevyhráli, může se to povést zrovna v tomto zápase, protože Valenciennes nikdy nenechávalo záchranu až na poslední kolo. Navíc další kolo hrají s PSG a končí v St. Etienne, takže by mohlo být ještě pořádně horko.

Valenciennes mají potrestaného obránce Siaka Tiene, zraněné záložníky Djamel Belmadi a Jonathan Lacourt. V útoku je pak úplná spoušť, potrestaný je Luigi Pieroni a zranění jsou Jean-Claude Darcheville, Filip Šebo a především Gregory Pujol. Vzhledem k situaci v tabulce věřím více hostům a vzhledem k chybějícím útokům na obou stranách by se měla zrodit bezgólová remíza. V každém případě sázka na under 2,5 gólu v kurzu 1,6 téměř všude má velkou důvěru.

ST. ETIENNE - TOULOUSE (sobota 19 hodin)
St. Etienne se sice dostalo výhrou v Le Havre mimo sestupové pozice, náskok na ně má však jen dva body. Klub však hraje krásný ofenzivní fotbal a současný stav je spíše odrazem mnohočetných zranění převážně útočníků. I oni prohráli ve vzájemném zápase poměrem 1:3.

Domácí mají stále oslabenou zálohu o Loic Perrin, Geoffrey Dernis, Blaise Matuidi a Daisuke Matsui, v týdnu k nim ještě přibyl útočník Sebastien Grax. Nicméně góly má za tým stále kdo dávat, to jsme viděli ostatně i v minulém zápase. Toulouse se drží na pátém místě zajišťujícím pohárovou Evropu a nechce n něj pustit Lille. Výsledky Toulouse v poslední době jsou však samé remízy, a to by jim do konce soutěže rozhodně nemuselo stačit.

Hosté jsou na tom co se týká absencí o něco lépe, z každé řady chybí pouze jeden důležitý hráč. V obraně nenastoupí potrestaný Cheikh M'Bengue, v záloze zraněný Etienne Didot a v útoku Fode Mansare. I v tomto zápase bych se o něco více přiklonil k remíze a na rozdíl od předchozích zápasů, tady si i přes úpornou defenzivu hostí myslím, že budou padat góly a tipnul bych výsledek 2:2.

CAEN - SOCHAUX (sobota 19 hodin)
Caen si zkomplikovalo cestu za záchranou prohrou v minulém kole v Rennes, kde měli získat bod. Bohužel prohrálo, takže ani předchozí hladká výhra nad Le Mans nemusí k záchraně stačit, k její jistotě totiž klubu chybí osm bodů ze třech zápasů. Jednoznačně řečeno, pokud dnes neporazí Sochaux, stane se druhým sestupujícím, protože soutěž dohrává v Lyonu a s Bordeaux a tam šance na body jsou mizivé. Ona ani ta případná dnešní výhra nic nezaručí. Podzimní vzájemný výsledek skončil 2:2.

Z dnešního zápasu jsou omluveni ze zdravotních důvodů obránce Florian Boucansaud, a také záložníci Benjamin Nivet a Alexandre Raineau.

Sochaux je na tom o dva body lépe, takže jim stačí dvě výhry. V minulém zápase porazili doma Monaco celkem hladce, takže se snad začalo blýskat na lepší časy. Rozlosování mají ale hratelné, doma s Nantes to sice bude boj, ale závěr v Grenoble by mohl již být v pohodě.

Hosté nastoupí pouze bez zraněných útočníků Santose a Sloan Privat, ale bez nich již hrají delší dobu a nijak je to neomezuje.

Vzhledem k bezmocnosti Caen si vsadím neprohru hostí. V kurzu 1,62 nabízí Unibet a já vsadím s velkou důvěrou, pravděpodobně do dvojakovky s underem v zápase Monaka.

BORDEAUX - LE MANS (sobota 19 hodin)
Domácí mohou na jeden den vést tabulku, pokud získají bod s Le Mans. Ten by jim ale nemusel být nic platný, protože s Marseille, se kterou bojují o titul, mají horší vzájemný zápas, takže musejí získat minimálně o bod více. Formu mají excelentní, co zápas, to výhra. Ve Valenciennes i doma se Sochaux. Vzájemný zápas v zimě skončil také výhrou Bordeaux v Le Mans 3:1.

Bordeaux má na marodce již dva měsíce stejnou trojici, brankáře Ulrich Rame a záložníky Abdou Traore a Geraldo Wendel - pro posledně jmenovaného již sezóna skončila.

Le Mans si posledními výkony komplikuje udržení v soutěži, k záchraně mu totiž chybějí čtyři body. Hlavně prohra doma v minulém kole s PSG byla především pro mne trochu nečekaná a ani předtím v Caen to nedopadlo lépe. Ligu však končí doma s Grenoble a v Lorientu, takže žádné strachy o záchranu a v tomto zápase se rozhodně honit nebudou, tam je rozdíl třídy. Ani hosté nemají žádné závažné absence, obránce Saber Ben Frej chybí již dlouho a chybět tak bude hodně pouze nově zraněný útočník Roland Lamah.

O jedničce není nejmenších pochyb, také kurzové ohodnocení kolem 1,22 je dost tragické, takže se nebudu bát pustit do jedničky v handicapu. Kurz u Sportingbet je 1,82 a vsadím za vyšší střed.

GRENOBLE - NANCY (sobota 19 hodin)
Domácí jsou již vysmátí, přesně 42 bodů totiž stačí ke 100% záchraně. V minulém kole prohráli v Auxerre a předtím jen remizovali s Nice, tím podtrhuji jejich zájem o zbývající část ligy. V zimním vzájemném zápase prohráli v Nancy 0:2. Grenoble má zraněné obránce Sandy Paillot, Milovoje Vitakic a Walid Regragui. V záloze budou chybět Albert Baning a Sofiane Feghouli, potrestaní jsou útočníci Larsen Toure a Daniel Moreira.

Nancy ještě zachráněno není, v týdnu si totiž zkomplikovalo vyhraný zápas s Lorientem, aby nakonec remizovalo 2:2. Hostům bude chybět akorát potrestaný obránce Abdeslam Ouaddou a zraněný záložník Pascal Berenguer.

V tomto zápase si hosté jedou pro bod a získají ho, takže remíza v kurzu s dost vysokou důvěrou a pro odvážné přesný výsledek 0:0! Neprohra hostů za 1,6, under 2,5 gólu za 1,5 a přesný výsledek 0:0 v kurzu 7 u Unibet a samozřejmě zvlášť si zahraji všechny tři velmi jisté tipy.

PSG - AUXERRE (sobota 21 hodin)
Domácí stále ještě mohou pošilhávat po Lize mistrů, musejí však nasbírat více bodů než Lyon, zatím na něj jeden ztrácejí. Hodně si pomohli v minulém kole, kdy přivezli všechny body z Le Mans, předtím však prohráli s Rennes doma 0:1. Loni vzájemně 2:1.

Domácím stále ještě bude chybět útočník Guillaume Hoarau, naopak obránce Sammy Traore a záložník Clement Chamtome by již mohli být k dispozici.

Auxerre je zachráněno, ale body příliš nerozhazuje. V minulém kole porazilo Grenoble tradičním výsledkem 2:0, předtím dokonce vyhrálo v Monaku.

Hosté budou postrádat obránce Adama Coulibaly a útočníky Julien Quercia a Daniel Niculae.
Domácí mají větší motivaci a v televizním zápase vyhrají. Kurz 1,5 u Unibet je tak na hraně value, ale s velkou důvěrou. Já zkusím však vsadit přesný výsledek, u Auxerre oblíbených 2:0, tentokrát ale v tomto tvaru, hosté totiž výsledkem 2:0 většinou vyhrávají. Kurz 7,25 na přesný výsledek vypsal Unibet.

NANTES - RENNES (neděle 17 hodin)
Nantes si hodně zkomplikovali situaci domácí prohrou s Le Havre a následná porážka v Lyonu bylo již logickým vyústěním. K záchraně by však potřebovali vyhrát všechny zbývající zápas, a to vzhledem k vylosování není až tak nemožné. Příště hrají v Sochaux a končí doma s Auxerre. Na podzim se v Rennes rozešli bez gólů.

Domácí budopu kromě záložníka Aurelien Capoue kompletní.

Rennes již o nic nejde, do poháru sice mají ještě teoretickou šanci, ale moc naděje jim nedávám. I když v týdnu porazili Caen 1:0 a stejným výsledkem vyhráli i v Parku Princů, tak ligu končí v Marseille a těm předpokládám půjde o titul.

Hosté jsou na tom s absencemi daleko hůře, nenastoupí obránce Rod Fanni, záložník Bruno Cheyrou a útočníci Jimmy Briand a Olivier Thomert.

S jistotou lze poradit sázku na under 2,5 gólu, Sportingbet má kurz 1,6 a já jej použiju s velkou důvěrou.

LILLE - NICE (neděle 17 hodin)
Lille má ještě šanci dostat se do první pětky, bohužel forma z posledních zápasů tomu nenasvědčuje. Remíza v Toulouse je sice úspěchem, ale drtivá porážka v Lorientu je důkazem nevyrovnanosti výkonů. Ve vzájemném zápase vyhrálo v Nice 1:0.

Domácí jsou až na záložníka Stephane Dumonta kompletní (chybějí útočník Tulio De Melo již snad není ani počítán). Nice nejde vůbec o nic již několik kol, přesto bojuje docela slušně v každém zápase. Domácí prohra s Marseille se sice čekala, ale import bodů z Grenoble byl jistým překvapením. V tomto zápase ale asi motivace nebude tak velká jako u domácích.

Nice má na marodce stále obránce Cyril Rool a záložníky Kafoumba Coulibaly a Emerse Fae.

Všechny výsledky kromě vítězství domácích by byly velkým překvapením. Kurz 1,53 je stále ještě hratelný s velkou důvěrou.

MARSEILLE - LYON (neděle 21 hodin)
Ve šlágru kola se rozhodne, jestli Lyon definitivně přijde o šanci na titul a nebo se situace může ještě zamotat. Marseille v poslední době má však formu jako zvon, vyhrála v Nice, ale předtím doma jen remizovala s Toulouse. A ve vzájemném zápase s Lyonem loni to skončilo také remízou, tentokrát dokonce bezgólovou.

Marseille má již delší dobu nemocné jen útočníky Bakari Kone a Mamadou Samassa, jinak jsou kompletní.

Lyon si několika posledními zápasy téměř zavřel cestu k titulu, poslední hřebíček byla prohra ve Valenciennes a následná hádka v týmu. Poté v týdnu sice doma porazil Sochaux 3:0, ale Marseille rozhodně nebude takto odevzdaným soupeřem. Lyonu chybí obránce Francois Clerc a záložníci Fabio Santos a Mathieu Bodmer, ani s jedním se do příští sezóny nepočítá, takže je mužstvo vlastně kompletní.

V tomto zápase půjde o velmi uzavřenou hru s čekáním na chyby soupeře. Osobně si myslím, že se jich nedočkáme a zápas skončí bezgólovou remízou. Ta je v kurzu 10 u Sportingbet a rozhodně stojí za zkoušku. V každém případě under 2,5 gólu je téměř jistota v kurzu 1,72 je to docela ještě velké value!

Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille352011460:3171
2.Girondins Bordeaux35218659:3271
3.Olympique Lyon351810746:2764
4.Paris Saint-Germain351961047:3463
5.Toulouse FC351514641:2559
6.Lille OSC351512846:3657
7.Stade Rennes351415638:2857
8.AJ Auxerre351471431:3249
9.OGC Nice351391339:3848
10.FC Lorient3510131244:4243
11.AS Monaco3511101440:4343
12.Grenoble Foot 383510121323:3542
13.AS Nancy-Lorraine3510111435:4241
14.Valenciennes FC359131332:3640
15.Le Mans UC 72351081739:4938
16.FC Sochaux358121537:4536
17.AS Saint-Étienne351061934:5336
18.SM Caen357131539:4534
19.FC Nantes35891829:5033
20.Le Havre AC35732529:6524

Autor: Ugljan

Komentáře (37)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SAINT GERMAIN ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavá rubrika a články z "nevyzpytatelné ligy", dobré počtení a informace. Konečně je to boj do posledního kola. Jen otázka, proč ta nedůvěra k PSG?(tento rok je to docela-až na poháry-výherní mančaft a poslední výhra v LeMans byla taky docela předpokládaná)

Reagovat
smazaný uživatel

Nedůvěra k PSG? Četls to vůbec?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o tutovce s Auxerre snad nikdo nepochybuje, ale myslím tím "nečekaná prohra LeMans"(to jsem se ptal....)

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, ok

Reagovat
smazaný uživatel

To je napsáno kde?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo už vím.

Reagovat
smazaný uživatel

No samozřejmě, Le Mans není doma špatnej a navíc mu jde o sestup. Proto mne jejich domácí prohra s PSG prostě překvapila, byť byla jen o gól...

Reagovat
smazaný uživatel

a když jsem ti to říkal,tak jsi mi nevěřil

Reagovat
smazaný uživatel

nevěřil, taky to nebylo nic přesvědčivýho, i když 3 body se samozřejmě počítaj!

Reagovat
smazaný uživatel

O.K. Samozřejmě Tvůj názor a volba(jako káždého z nás). LeMans sice doma bilanci(bráno dle tabulky)nic moc,ale ve franc.lize je to dosti nevyzpytatelné v posouzení s jinými zeměmi(SPA,ANG,NĚM,ITA,SKO i CZE...). A myslím si, že LeMans záchranu ukope.

Reagovat
smazaný uživatel

Sochaux!!!!!! Svěrky 2 kusy! ........teda snad

Reagovat
Lorcan

Bordeaux 1, PSG 1 za velký prachy na malej kurz

Reagovat
smazaný uživatel

jo, celkovej kurz 1,76... Kolik bys na to chtěl dát, aby to mělo smysl riskovat? Minimálně 10 000 Kč, a to nedáš... Nesmyslná sázka bez value

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak....

Reagovat
smazaný uživatel

tak dyž je ti 15 let a sázíš za dvacky plachty tak tvuj boj, jen prohrávat

1.76 je rozhodně dobrej kurs a i za litr by měl smysl

Reagovat
smazaný uživatel

mně je 15 let?

Reagovat
smazaný uživatel

to teda nevim, 1,76 se ti skoro nevyplati, kdyz musis davat jeste poplatky za ty sazky.. ugljan ma pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak a samozřejmě to nevyšlo. Takovýhle zápasy opravdovej sázkař fakt nesází, kurzy na jeden zápas pod 1,7 nemají smysl a dva zápasy pod kurz 2 taky ne!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux může sázkaře "překvapit"... !

Reagovat
smazaný uživatel

PSG 1, Grenoble under, ST. Etinen over...jasné tři tipy

Reagovat
smazaný uživatel

jinak při rovnosti bodů rozhoduje skoré, takže nechápu proč se řeší vzájemný zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Ugljan uhodl přesnej výsledek SE-Toulouse i Grenoble-Nancy

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát ho zklamalo PSG i Bordeaux... Přitom výhra i handicap byly fakt tutovky.

Reagovat
smazaný uživatel

PSG AUXERRE muselo hrát dost o prestiž(že by nějaká rivalita?). BORDEAUX to nakonec zvládlo(handicap bylo v takovém zápase kdy i LeMans jde o záchranu velké riziko)

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
smazaný uživatel

kéžby Ti vyšlo i PSG no

Reagovat
smazaný uživatel

S Bodmerem se nepočítá?? To je škoda, ale zároveň i příležitost pro Bordeaux takový hráč se vždycky hodí Dneska bych to viděl asi na remízu, ale za hodně peněz to taky nedám, spíš za málo, ale s dalšími tipy.

Reagovat
smazaný uživatel

ne, Bodmer si má hledat jiný klub! Já vsadím i ten přesnej výsledek, za 200 Kč jsou to dva litry a včera to docela šlo, až na tu PSG, tak uvidíme. Přidám ještě nějaké Chorvatsko a bude zase na propečené rohlíčky...

Reagovat
smazaný uživatel

To je škoda s tím Bodmerem. Přitom je to dobrý hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, celkem slušnej, ale na Lyon už nestačí a je škoda, aby seděl na lavičce. Spartě by třeba ještě určitě pomohl...

Reagovat
smazaný uživatel

Tam máme Kladrubskýho I do Girondins by se mi na lávku líbil..

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt, tak jdeme sázet

Reagovat
smazaný uživatel

Na Lyon nestačí? To si nemyslim, loni hrál dobře, akorát letos ho zastavila zranění...Jestli odejde, tak mě to dost namíchne..

Reagovat
smazaný uživatel

ty voe gol jelena

Reagovat
smazaný uživatel

ty byly dobry, no..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele