Liga mistrů: preview úterních zápasů 4. kola

06.11.2007, 02:15, aktualizováno 06.11.2007, 02:15
Previews
Liga mistrů má před sebou čtvrté kolo základních skupin a po terku už může být jasno o třech postupujících. Můžou se jimi stát Chelsea, hraje na hřišti Schalke, Marseille, ta se představí v Portu, a Real Madrid, jenž jede na půdu Olympiakosu. O poslední naději hraje Liverpool.
Skupina A
Liverpool FC - Besiktas JK  (úterý 20:45)
Na Anfield road se chystá odveta. Před čtrnácti dny prohráli Liverpoolští v Istanbulu 2:0 a spadli na poslední místo skupiny A s pouhým jedním bodem. V úterý večer už musí domácí uspět, jinak jim hrozí vyřazení z milionářské soutěže a s tím poslední finalista této soutěže určitě nepočítal.

Před neúspěchem v Turecku Liverpool doma podlehl Olympique Marseille a v prvním kole Champions league získali The Reds jejich jediný dosavadní bod za remízu v Portu. Sice se vedení klubu před sezonou vyjádřilo v tom smyslu, že se letos budou Benítézovi hoši soustředit spíše na domácí soutěž, ale ohrožení nepostupu ze skupin se nečekalo. Liverpool sice s Besiktasem doma sehraje vůbec první utkání, ale jinak se mu na domácí půdě proti tureckým klubům daří. V sezoně 1976/77 si z Anfield road odvezl Trabzonspor porážku 0:3. Za pár let zde urval cenný bod Galatasaray, jenže ten samý tým tu o rok později podlehl domácím 2:3. Liverpool si do zápasu s Besiktasem veze cenné remízy v lize. Bod doma s vedoucím Arsenalem a venku s rozjetým Blackburnem se za dobrý výsledek počítat určitě dá.

"V prvním zápase jsme udělali chybu, která znamenala porážku," vzpomněl kouč Liverpoolu Benítez utkání v Istanbulu. "Nyní hrajeme na Anfieldu a jsme favorité, chceme vyhrát. Věříme si, myslím, že máme dostatek kvality na to, abychom vyhráli," dodal Benítez. Radost mu dělá nácrat Fernanda Torrese, který by po zranění stehenního svalu mohl být připracen. Zcela jistě mimo hru jsou Agger, Xabi Alonso a Jermaine Pennant.

Hosté si právě proti Liverpoolu připsali své první body v letošní Lize mistrů. Nikdo však před zápasem nečekal, že ty body budou rovnou tři. Před úspěchem přišly dvě prohry. Nejdříve na půdě Marseille a poté přišla další doma s Portem. Současný čtvrtý celek turecké Super Ligy generálku na čtvrté kolo LM nezvládl. V městském derby s odvěkým rivalem Fenerbahcem prohrál 1:2 a na vedoucí Galatasaray, další celek z Istanbulu, ztrácí už čtyři body. Tento zápas v Liverpoolu bude pro hosty už čtvrté vystoupení na Britských ostrovech. Nejprve přišla v sezoně 1982/83 prohra ve Villa parku. O osmnáct let později si hosté udělali velkou ostudu v zápase s Leedsem, jemuž v LM podlehli 0:6. Pak přišel jediný úspěch Besiktase v Anglii, když v základní skupině LM, v níž mimochodem hrála i Sparta a právě na úkor tureckého klubu postoupila, vyhrál na půdě Chelsea 2:0.

Hostům chybí hned čtveřce hráčů, kvůli zranění nenastoupí Rodrigo Tello, Gökhan Zan, Márcio Nobre a Ibrahim Akin. Kouč Ertugrul Saglam přesto věří, že jeho tým může uspět. "Hrajeme proti týmu plnému hvězd, ale před dvěma týdny jsme ukázali, že ho můžeme porazit a to se pokusíme zopakovat. Nemůžeme tu jen bránit, budeme tedy hrát i svůj ofenzivní fotbal," prohlásil Saglam.

I když první zápas Liverpool nezvládl, v úterý je na domácí půdě favoritem a pokud chce myslet na playoff, zvítězit musí.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Reina - Finnan, Carragher, Hyypiä, Riise - Benayoun, Gerrard, Mascherano, Babel - Voronin, Kuyt.
Besiktas JK - pravděpodobná sestava:
Arikan - Tandogan, Mercimek, Ibrahim Toraman, Ibrahim Uzulmez - Kurtulus, Cissé, Yilmaz - Ozcan, Bobo, Delgado.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 4.85 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Porto - Olympique Marseille  (úterý 20:45)
Ve skupině D bude k vidění utkání prvního s druhým. Do Porta totiž přijíždí překvapivý lídr Olympique Marseille, kterému se sice ve francouzské lize vůbec nedaří, ale v Lize mistrů zpokračuje bez porážky.

Zatím ještě neprohráli ani Portugalci a na Estádio do Dragao jsou jasný favoritem. "Marseille má ve svém středu skvělé hráče, v Evropě hrají výborný fotbal, domácí liga je v tomto smyslu zcela nevypovídající," uznává sílu soupeře kouč Porta Ferreira. Zkušený trenér poukazoval hlavně na fakt, že zatímco v Ligue 1 vyhrál Olympique jen dva ze třinácti zápasů, v Lize mistrů dokázal získat stejný počet výher z pouhých třech utkání.

Ferreira na tiskové konferenci potvrdil, že se nebude moci spolehnout na svého talismana a kapitána Lucha Gonzálese, který se nedokázal dát dohromady po zranění, jenž si přivodil v rozcvičce před střetem s CF Os Belenenses. Bude to vůbec poprvé od svého příchodu do Porta, co Lucho, střelec vyrovnávacího gólu z posledního vzájemného duelu, zmešká zápas Ligy mistrů. O mnoho pozitivnější zprávou je návrat obránce Bosingwy.

Domácí trenér věří, že se jeho svěřencům podaří to, co se jim nepodařilo naposledy, kdy byli lepším týmem, ale nakonec si z Marseille odvezli jen bod. "V prvním utkání jsme hráli velmi dobře a remíza nebyla spravedlivým výsledkem. Nyní máme šanci převzít vedení skupiny," dodává odhlodlaně.

Jeho protějšek na trenérské lavičce Erik Gerets ujistil, že nálada v kabině není ani přes nepříznivý vývoj ve francouzské lize špatná: "Morálka je naopak výborná, protože hrajeme Ligu mistrů." Vítěz Ligy mistrů z roku 1993 se případnou výhrou na Dragau kvalifikuje do druhé části turnaje poprvé od sezóny 1999/2000, Gerets si právě toto dává za hlavní cíl. "Moje filozofie je vždy stejná. Když je tady alespoň jednoprocentní šance, že vyhrajeme, uděláme pro to vše."

Lodivod hostů se pochopitelně nechystá dělat příliš změn oproti jedenáctce, která šokujícím způsobem porazila na Anfieldu Liverpool. "Nebudu po svých hráčích žádat nic jiného než to, co jsem chtěl v Liverpoolu," prohlásil bývalý belgický reprezentační obránce. "Porto má spostu individuálně nadaných hráčů a zároveň fungují dobře i jako celek. Z toho důvodu jsou v Lize mistrů každý rok." To Marseille takové štěstí nemívá a ani tentokráte to nevypadá, že by na letošní účast příští rok navázala: "Úroveň naší hry se proti velkým soupeřům zvedla a věřím, že naše dobrá forma bude pokračovat. Jsme na dobré cestě postoupit," uzavřel kapitán Lorik Cana.
FC Porto - pravděpodobná sestava:
Helton - Bosingwa, Stepanov, Bruno Alves, Fucile - Assunçao, Raul Meireles, Čech - Sektioui, Lisandro López, Quaresma.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Bonnart, Rodriguez, Givet, Zenden - Cana, Cheyrou, Valbuena, Nasri, Niang - Cissé.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.20 - 4.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Olympique Marseille (FRA)32104:17
2.FC Porto (POR)31203:25
3.Besiktas JK (TUR)31022:43
4.Liverpool FC (ENG)30122:41
Skupina B
Valencia CF - Rosenborg Trondheim  (úterý 20:45)
Valencie začíná novou kapitolu pod trenérem Ronaldem Koemanem, který v duelu s Rosenborgem povede španělský tým vůbec poprvé. Koemana rozhodně nečeká jednoduchá premiéra, v případě, že jeho tým neporazí na Mestalle norského soupeře, budou šance na postup do další fáze Champions Legaue velmi malé. Netopýři jsou totiž v tabulce skupiny B na posledním místě, za špatnou pozici v tabulce může hlavně nečeká porážka v minulém kole právě od Rosenborgu.

O víkendu se podařilo klubu z východního pobřeží Španělska po třech porážkách v řadě konečně uspět - na Mallorce se Ches radovali z vítězství 2:0. V té době sice už byl novým koučem Valencie jmenován Ronald Koeman, mužstvo na Baleárských ostrovech však vedl ještě kouč rezervy Oscar Fernandez, který se tak rozloučil cenným vítězstvím. "Jsem spokojený s výhrou mých svěřenců. Hráči se dokázali vzpamatovat z debaklu s Realem Madrid. Proti Mallorce předvedli velice dobrý výkon. Všichni hráči od Hidebranda po Morientese hráli výborně, zaslouží velké dík. Nyní už ale nastává čas pro Ronalda Koemana," řekl po zápase s Mallorcou Oscar Fernandez.

Radostnou zprávou pro nizozemského kouče je návrat Davida Villy, který poslední měsíc strávil na marodce s poraněným kotníkem. Zraněný je stále brankář Canizares, chytat tak bude Hildebrand, jenž zachytal výborně proti Mallorce. Do obrany nemůže nizozemský kouč počítat s Marchenou a čerstvě také s Alexisem, jenž bude mimo hru čtyři měsíce. Chybět bude středopolař Baraja, kterého v zápase s Mallorcou kvalitně nahradil Manuel Fernandez.

Rosenborg se po překvapivém domácím vítězství nad Valencií posunul ve skupině na druhou příčku, ovšem i přes dobré výsledky v Lize Mistrů se po duelu se španělským klubem rozhodl trenér Knut Tørum rezignovat na místo hlavního trenéra, důvodem byly špatné výsledky v lize. Tøruma nahradil na lavičce Rosenborgu Trond Henriksen, který už vedl tým ve dvou ligových zápasech. Oba klub z Trondheimu vyhrál a v tabulce se posunul na konečné páté místo. O víkendu proti Aalesundu chyběli Strand (zraněná noha), Riseth (chřipka) a Dorsin (záda).
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Miguel, Helguera, Albiol, Moretti - Joaquin, Fernandes, Albelda, Silva - Villa, Morientes.
Rosenborg Trondheim - pravděpodobná sestava:
Hirschfeld - Koppinen, Basma, Strand, Stoor - Skjelbred, Riseth, Sapara, Tettey, Iversen - Koné.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.50 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - Chelsea FC  (úterý 20:45)
Chelsea sice zahájila pouť Ligou mistrů šokující remízou s Rosenborgem, ale pak se chytla, dvakrát vyhrála a ve čtvrtém kole teoreticky může slavit postup. Musí však vyhrát na hřišti Schalke a zároveň fandit Norům.

Vítězství Rosenborgu na hřišti Valencie je totiž druhým nutným předpokladem k postupu Blues a protože to se asi očekávat nedá, oslavy mohou v Londýně ještě odložit. Soustředit se tak budou jen na samotný zápas, do kterého budou vstupovat jako favorité i přesto, že poslední dva pohárové zápasy v Německu prohráli (v Mnichově a loni v Brémách) a Schalke doma anglického soupeře vždy porazila (naposledy v roce 2001 Arsenal a desítky let předtím Wolverhampton a Manchester City). Současné forma a pohled na marodku obou týmů totiž mluví jasnou řečí.

V Gelsenkirchenu jde všechno špatně. Schalke má na marodce důležité hráče, k již déle zraněným Kuranyimu (stehno) a Panderovi (koleno) se na pondělním tréninku přidal Asamoah (koleno), nejistý je start Ernsta, jehož trápí chřipka. V lize se nedaří, tým už čtyři kola nevyhrál a naposledy dokonce podlehl do té doby beznadějně poslední Energii Cottbus.

Trenér Mirko Slomka však přesto věří, že každý zápas se hraje od začátku. "Je to 50 na 50. Přestože máme řadu zraněných a hrajeme proti velmi dobrému týmu, nebude to nic jiného. Na hřišti Chelsea jsme měli pár šancí," připomněl Slomka. Na zranění se nechce vymlouvat, stále má dostatek hráčů, kteří se budou chtít předvést. "Kuranyi bude chybět, je to hráč, který dává góly, je silný ve vzduchu a táhne ostatní. Ale zranění určitě nebereme jako omluvu, za kterou se mohou hráči schovat. Každý hráč bude nadšený, že může nastoupit v Lize mistrů proti Chelsea. Pro to jsme celou minulou sezónu bojovali a stále ještě máme k dispozici dva domácí zápasy, v nichž můžeme všechno otočit," věří trenér domácích. Schalke má na svém kontě tři body a chce-li reálně myslet na postup, musí jít za vítězstvím.

Chelsea se nachází v opačné situaci. Po nepříliš dobrých výsledcích a odchodu kouče Mourinha se svěřenci Avrama Granta zvedají, v lize už čtyřikrát za sebou vyhráli a ani jednou neinkasovali, a to i přesto, že chybí hned trojice obránců základní sestavy - Ashley Cole, John Terry a jako poslední na marodku přibyl i Paulo Ferreira.

"Jsem velmi rád za poslední výsledky a za pokroky, které děláme, ale teď je tu Liga mistrů. Jsme v dobré pozici, ovšem chceme se kvalifikovat co nejdříve," naznačil Grant, že do Německa jede vyhrát. Tak trochu se vrací tam, kde s trénováním začínal - shodou okolností totiž svou první trenérskou licenci získal už v roce 1977 ve nedalekém Duisburgu.

Grant si pochvaluje všechno, jeho týmu se daří. "V každém aspektu naší hry jsme se zlepšili. Pokud chcete hrát útočný fotbal, o to těžší je postavit dobrou obranu. A v tom my jsme poslední dobou udělali velký pokrok," uvedl izraelský kouč. Do zápasu kromě zmíněných obránců stále nemůže počítat ani s dlouhodobě zraněným Michaelem Ballackem.

Chelsea tedy jede do AufSchalke arény vyhrát. Ale o život jí nejde, narozdíl od domácích, a tak může dojít i k překvapení...
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Bordon, Krstajič, Westermann - F. Ernst - Jones, Bajramovič - Grossmüller - Rakitič - Larsen.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Belletti, Carvalho, Alex, Bridge - Wright-Philips, Essien, Lampard, Joe Cole - Drogba, Malouda.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.15 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Chelsea FC (ENG)32105:27
2.Rosenborg Trondheim (NOR)31113:34
3.Schalke 04 (GER)31022:33
4.Valencia CF (ESP)31022:43
Skupina C
Lazio Řím - Werder Brémy  (úterý 20:45)
Souboj dvou klubů, které mohou promluvit do konečného pořadí skupiny C, nabídne zápas mezi Werderem Brémy a Laziem Řím. Hráči obou týmů moc dobře vědí, že budou muset předvést co nejlepší výkon, pokud chtějí postoupit do osmifinále.

Lazio vytěžilo ze tří zápasů dva body a stále čeká na první vítězství v Lize mistrů od roku 2003. Svěřencům Delia Rossiho poslední zápasy vůbec nevyšly a připsali si nelichotivou sérii čtyř proher v řadě. Ta srazila Římský tým až na 15. místo tabulky Serie A. V posledním zápase podlehlo Lazio doma Fiorentině 0:1. "Máme zrovna špatné období a za malé chyby platíme krutou daň, Fiorentina nebyla o nic lepší než my. Teď máme ale šanci ukázat se našim fanouškům v dobrém světle. Proti Werderu chceme zvítězit, protože výhra by nám pomohla vrátit ztracenou morálku," prohlásil obránce Lazia Gugliermo Stendardo. Podobný názor měl i útočník Tommas Rocchi: "Musíme být silní a dostat se z této obtížné situace, v minulosti se nám to několikrát povedlo a já doufám, že tomu tak bude i teď."

Do týmu Lazia se sice vrací Valon Behrami, jenž vyléčil chřipku, ale i tak trenéra Rossiho dále trápí absence důležitých hráčů. Stále jsou mimo hru obránce Siviglia a záložník Mauri, navíc hrozí další nepříjemná ztráta, otazník se vznáší i nad startem makedonského střelce Gorana Panděva.

Minulý zápas mezi oběma kluby skončil výhrou Werderu 2:1 a další výhra by jej posunula hodně blízko k branám osmifinále. "V Bundeslize jsme neprohráli sedm zápasů v řadě, ale na Lazio se musíme soustředit a podat dobrý výkon," prohlásil Tim Borowski. Hostům bude ale pro zápas chybět Torsten Frings, kterého do hry nepustí zranění kolene. Chybět bude i Boubacar Sanogo, jenž má problémy s kotníkem. Trenéra Werderu Schaafa alespoň uklidnila zpráva, že pro zápas mu bude k dispozici Clemens Fritz, jenž si doléčil svalové problémy.

Čeká nás zajímavý zápas, oba kluby chtějí zvítězit a budou dělat vše proto, aby postoupily do osmifinále.
Lazio Řím - pravděpodobná sestava:
Ballotta - Behrami, Stendardo, Cribari, Zauri - Mudingayi, Ledesma, Manfredini - Mutarelli - Pandev, Rocchi.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Fritz, Mertesacker, Naldo, Pasanen - Baumann - Andreasen, Borowski - Diego - Rosenberg, Hugo Almeida.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.20 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympiakos Pireus - Real Madrid  (úterý 20:45)
Do řeckého pekla pocestuje Real Madrid, aby se pokusil zajistit si už po čtvrtém kole základních skupin postup do osmifinále LM. Jeho rival Olympiakos Pireus se mu jistě bude chtít revanšovat za prohru na Santiago Bernabéu a může navíc počítat s mocnou podporou svých temperamentních fanoušků.

Realu se poslední kolo španělské ligy nevydařilo, když podlehl 0:2 na hřišti Sevilly. Liga mistrů je ovšem jiná soutěž a Real se na ní obvykle umí koncentrovat. V klubu z athénského přístavu navíc potká několik známých ze španělské nejvyšší soutěže, jako je bývalý obránce Bílého baletu Raúl Bravo, ex-záložník konkurenčního Atlética Galletti nebo srbský obr Darko Kovačevič.

Domácí půjdou do zápasu povbuzeni nedávným ziskem řeckého Superpoháru, v jehož finále porazili Larissu 1:0 brankou Kostase Mitrogloua. Třicet tisíc diváků požene své miláčky za výhrou a možností udělat výrazný krok k postupu do osmifinále. Tahouny týmu budou stejně jako ve Španělsku kapitán Predrag Djordjevič a konžský driblér Lua Lua. Do zápasu nezasáhne distancovaný Vasilis Torosidis ani zranění Ledesma a Antzas.

Do nominace trenéra Schustera by se měl vrátit po dlouhé době Pepe a po zranění stehenního svalu rovněž Sneijder. Nejdražší letní akvizice Realu Robben se stále zotavuje ze zranění. Špatnou zprávou pro Schustera je absence Gutiho. Chybět bude i Argentinec Higuaín, německý kouč nechá v Madridu také Salgada a Metzeldera. Real by se měl otřepat z tvrdého zápasu proti Seville a oprostit se od bouřlivého prostředí stadionu Georgiose Karaiskakise. Pokud se mu to podaří, mohl by si zajistit postup do dalších bojů už v tomto utkání.

Utkání začíná ve 20.45 CET a bude ho řídit slovenský rozhodčí Luboš Micheľ.
Olympiakos Pireus - pravděpodobná sestava:
Nikopolidis - Patsatzoglou, J.César, Domi, R.Bravo - Djordjevič, Galletti, Pantos, Stoltidis, Lua-Lua - Kovačevič
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Ramos, Cannavaro, Heinze, Marcelo - Diarra, Gago, Sneijder, Robinho - Raúl, Van Nistelrooy
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.80 - 3.20 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Real Madrid (ESP)32108:57
2.Olympiakos Pireus (GRE)31116:64
3.Werder Brémy (GER)31024:63
4.Lazio Řím (ITA)30214:52
Skupina D
Celtic Glasgow - Benfica Lisabon  (úterý 20:45)
Ve čtvrtém kole základních skupin Ligy mistrů se v Celtic Parku představí domácí Celtic a hosté z Benfiky Lisabon. V minulém zápase vyhrála Benfica na svém hřišti 1:0, ale ve Skotsku to bude úplně jiné.

Pokud Celtic v tomto zápase Benfiku neporazí, bude jeho postup ze skupiny vážně ohrožen. Glasgowští se nacházejí ve skupině D na posledním čtvrtém se třemi body, stejně jako má před nimi Benfica. Ale dokázali porazit na svém stadiónu lídra skupiny AC Milan. Venku se The Bhoys vůbec nedaří, o to důležitější pro ně je sbírat body doma. Zřejmě jen vítězství nad Benfikou a následně i nad Šachtarem Doněck může skotskému týmu přinést postup mezi nejlepší šestnáctku.

"Chceme vyhrát, to je naše priorita, o tom nemůže být pochyb. Ale jestli chceme v tomto uspět, pak musíme odehrát skvělé utkání," prohlásil manažer Celtiku Gordon Stratchan. Zelenobílí se budou muset pravděpodobně obejít bez své největší hvězdy Shunsuke Namakury. Stratchan přiznal, že šance na doléčení zraněného kolene japonského záložníka je velmi malá. Nicméně si je Stratchan jistý, že díky irskému krajnímu záložníkovi Aidenu McGeadymu, jenž se nyní nachází ve výtečné formě, nebude Celtiku chybět tvořivost a schopnost překvapit soupeře.

Trenér Benfiky Antonio Camacho připravoval své hráče na tvrdou hru a upozorňoval je, aby se neopakoval výsledek z minulého ročníku Champions League, kdy v Celtic Parku podlehli domácím 0:3. "Bude to těžký zápas, Celtic je fyzicky silný. My se mu musíme vyrovnat. Chceme vyhrát," vyhlásil Camacho. Do týmu se mu po zranění vrací Nuno Gomes, jeho start však zatím není jistý, stejně je na tom i krajní bek Leo, který se zranil ve víkendovém utkání s Ferreirou.
Celtic Glasgow - pravděpodobná sestava:
Boruc; Caldwell, Naylor, McManus, Kennedy; Jarosik, Hartley, Brown, Megeady; McDonald, Hesselink
Benfica Lisabon - pravděpodobná sestava:
Quim; Luis Felipe, Luisao, Katsouranis, Leo; Maxi Pereira, Binya, Rui Costa, Rodríguez; Nuno Assis, Bergessio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.10 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Šachtar Doněck - AC Milán  (úterý 20:45)
Šachtar Doněck přivítá v úterý na domácím hřišti AC Milán a oba týmy si zopakují souboj zpřed 14 dní, kdy se střetly na San Siru. Domácí budou mít co napravovat, protože utrpěli debakl 1:4.

Díky vítězství se AC Milán dostal na první místo ve skupině D o skóre před Šachtar. Vítěz tohoto utkání se přiblíží postupu do další části Ligy mistrů. Na zaváhání čekají Celtic Glasgow a Benfica Lisabon, které mají o tři body méně, než dnešní soupeři.

Ukrajinský tým zvítězil v posledních dvou kolech domácí ligy a vede tabulku o šest bodů. Tyto výhry dodaly Šachtaru potřebné sebevědomí před soubojem s posledním vítězem Ligy mistrů. Trenér domácích Lucescu očekává velmi těžký zápas, ve kterém bude chtít použít jinou taktiku než na San Siru, kde byl kritizován za velmi ofenzivní styl. Dále kouč Lucescu dodal, že oba týmy budou chtít vyhrát, ale i s remízou by byl spokojen. Součástí taktiky bude eliminovat počet rohových a přímých kopů, ze kterých Šachtar v zápasech Ligy mistrů hodně inkasuje. Trenér Lucescu může využít všechny své hráče, včetně českého obránce Tomáš Hübschmana, který nastoupil v minulém kole ukrajinské ligy.

AC Milán nastartoval vítěznou sérií výhrou nad Šachtarem, kterou následně podpořil dvěma výhrami v domácí lize. Ovšem v posledním kole opět ztratil, když pouze remizoval 0:0 s FC Turín.V současné době je na devátém místě Serie A, na vedoucí Inter již ztrácí 11 bodů.

Trenér Carlo Ancelotti o nadcházejícím zápase se Šachtarem uvedl, že očekává velmi těžký zápas, na který je jeho tým adekvátně připraven. "Šachtar je nebezpečný obzvlášť na domácím hřišti, kde ho ženou domácí fanoušci," uvedl trenér Ancelotti. Italskému týmu bude chybět Marek Jankulovski, naopak by měla být k dispozici dvojice Brazilců Dida a Ronaldo, který se na hřišti neobjevil zhruba půl roku vinou přetrvávajících potíží se stehenním svalem a jeho absence Rossoneri velice uškodila. Didovi byl snížen trest ze zápasu s Celtikem na polovinu a očekává se, že v úterním zápase nastoupí.

Jak utkání dopadne? Šachtar nebude chtít opakovat výsledek ze San Sira a pravděpodobně nastoupí s defenzivnější taktikou. Kouč Lucescu uvedl, že bude spokojen i s bodem, který by jeho týmu stačil na upevnění postupové příčky. AC Milán není v optimální formě, ale na zápasy Ligy mistrů se vždy velmi dobře připraví. Můžeme očekávat zajímavý zápas, ve kterém moc gólů asi nepadne.
Šachtar Doněck - pravděpodobná sestava:
Andrij Pjatov - Olexander Kučer, Dmitro Čigrinskij, Razvan Rat, Darijo Srna - Ilsinho, Fernandinho, Jadson, Mariusz Lewandowski - Brandao, Cristiano Lucarelli.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Dida - Massimo Oddo, Alessandro Nesta, Paolo Maldini, Kacha Kaladze - Gennaro Gattuso, Clarence Seedorf, Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini - Kaka, Alberto Gilardino.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.20 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.AC Milán (ITA)32017:46
2.Šachtar Doněck (UKR)32014:46
3.Benfica Lisabon (POR)31022:33
4.Celtic Glasgow (SCO)31022:43

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (57)

Přidat komentář
Zajda

Liverpool FC - Besiktas JK 1

FC Porto - Olympique Marseille 10

Valencia CF - Rosenborg Trondheim 02

Schalke 04 - Chelsea FC 02

Lazio Řím - Werder Brémy 10

Olympiakos Pireus - Real Madrid 0

Celtic Glasgow - Benfica Lisabon 1

Šachtar Doněck - AC Milán 02

.

.

.

Takhle to tipuju já a dal jsem to v Tipáči za 22 Kč a výhra 1431 Kč...uvidíme.

LIVERPOOL 4 EVER...You'll never walk alone!

Reagovat
HOST*cehuniz

chybka na valencii

Reagovat
HOST*lenny

tak tak a dal bych spis 10 na Sachtor

Reagovat
smazaný uživatel

vyhrajete oba bude 0

Reagovat
HOST*Mimi

tak s tou valenciou si sa troska sekol ta ich da aj o dva goly

Reagovat
HOST*kusanda

taky si myslim

Reagovat
HOST*pp

koukám, že zatím vychází, klobouk dolů s tou valencií

Reagovat
HOST*Charlie.Sek

Hmmm dobře typovals

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluji, hlavně ta Valencie a Pireus - hmmm...

Reagovat
HOST*inzaghi

já si jdu do chance pro 1450Kč, bo v NHL fajně hráli a dnes bych to viděl takhle

Liv - Bes 1, i hendicep 1

Porto - Mar 1

Val - Tro 1

Schalke - Chel 10

Lazio - Brémy 10

Oli - Rea 10, ale dávám +2.5 branky

Celtic - Ben 1

Scha - Ac bohužel 10

AC FOREVER

Reagovat
HOST*ricky

no a já zase tak hele. liverpool-O,Porto-1,Valencie-1,Schalke-2,lazio-O,olimpiakos-O,celtig-2,a Sachtar-netipuji!

Reagovat
HOST*mrakoplaš

NO odborník neumí napsat Celtic a ještě myslí, že doma prohraje s Benfikou. Ha

Reagovat
smazaný uživatel

olimpiakos s měkkym iiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!! procvič si pravopis.....

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

FC Porto - Olympique Marseille 1

Schalke 04 - Chelsea FC 2

Lazio Řím - Werder Brémy 02

Olympiakos Pireus - Real Madrid +2,5

Šachtar Doněck - AC Milán 2

Reagovat
HOST*ital

Až na ten Milán... Ideální plichta,pak bude oběma stačit domácí vítězství a jsou tam.

Reagovat
HOST*

valenciic radsi na tiket nedavat....

Reagovat
HOST*Boudis

Porto1,Chelsea2,Bremy ovar,Real ovar,Livr1,Valencie1,Celtic1

Reagovat
smazaný uživatel

Joj tak dnes to na Schalke budeme mať ťažké. ale remízku hádam ukopeme. v každom prípade to vidím zase na čisté konto. takže 0:0 minimálne. A hádam si zahrá Shevchenko tak možno sa náhodou trafí a vyhráme 1:0

Reagovat
HOST*

ach jo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

je to k zbliti zase tam musi byt Chelsea i to Lazio s Werderem bych videl radsi

Reagovat
HOST*Stump

Dle soupisek, které vidím nyní to vypadá na jasné vítězství Doněcku

Reagovat
PJ

Chybicka no

Reagovat
HOST*Stump

V pohodě stane se

Reagovat
HOST*wagy

Liverpool FC - Besiktas JK 1(3:0)

FC Porto - Olympique Marseille 1(2:1)

Valencia CF - Rosenborg Trondheim 1 (3:0)

Schalke 04 - Chelsea FC 0(0:0)

Lazio Řím - Werder Brémy 0(1:1)

Olympiakos Pireus - Real Madrid 2(1:3)

Celtic Glasgow - Benfica Lisabon 1(2:0)

Šachtar Doněck - AC Milán 0(1:1)

Reagovat
smazaný uživatel

tak tenhle tiket se podle mě nejblíž přibližuje realitě

Reagovat
HOST*

Real to posere

Reagovat
HOST*xxx

a co davate za strelce???

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a Ronaldo dá dneska hat-trick!

Reagovat
smazaný uživatel

zase nepreháňaj s takou science fiction

Reagovat
smazaný uživatel

Jó, trochu jsem si zapřeháněl, ale doufám, že alespoň pár minut si zahraje.

Reagovat
HOST*

Moje tipy:

liverpool-besiktas 1

porto-marseille 1

valencia-trondheim 1

schalke-chelsea 2 1:2

lazio-bremy 0

olympiakos-real 2

celtic-benfica 0

shachtar-ac milan 0

No hlavně at vyhraje chelsea

Děkuju čt že to vysílají na dvojce,aspon nemusím do pulnoci čumět na online reportáž na internetu!!

Reagovat
Slejdy

lpool 1

porto 10

valencia 1

schalke 0

lazio 02

olympiakos 10

celtic 02

shachtar 0

Reagovat
M11

lpool 1

porto 0

vale 1

schalke 2

lazio 2

olympiakos 2

celtic 0

schachtar 2

Reagovat
HOST*

moj clovek

Reagovat
HOST*

Sorry znamená to že tipuju:výhra chelsea 2:1

Reagovat
HOST*

ja si du do fortuny pro 15030 nej hej mel sem maly nervy a kdo chce hokejovi karticky at nAPISE LOL ZDAR

Reagovat
HOST*milddd

Liverpool 1-1.pol,Porto 1,Valencia 1,CHelsea 2,Lazio 0,Olympiakos 0,Celtic 1,Šachtar 0!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*

Zdarec, já bych to viděl na Liverpool 1,Valencia 1,CHelsea 02,Barcelona 1,Manchester 1,Arsenal 2!

Ale uvidíme!

Reagovat
smazaný uživatel

je to jasné, Vale 3:0. Amunt!

Reagovat
Shevchenko

Pan autor si myslí, že Liverpool je spokojený se dvěma body za dvě kola? Vždyť oni chtěli hrát o titul.

Reagovat
HOST*

Valencie jeste ze sem to nedaval

Reagovat
HOST*

Sleduje z vás nekdo na na nejakém webe live Valencia-Rosenborg?

Reagovat
HOST*-PeCa_08-

Reagovat
HOST*-PeCa_08-

Valencia DMNC lams .. málo tiketů to asi posere

Reagovat
HOST*rufus

Na to ani nemá cenu vsadit. Ten kurz je malej, může ti to vlastně jedině prohrát..

Reagovat
HOST*-PeCa_08-

no já nevsadil ale kotel lidí muselo,protože to měli jasně vyhrát..

Reagovat
HOST*-PeCa_08-

To je náklep kua lpool..když se musí tak to jde..

Reagovat
HOST*Charlie.Sek

no tak to je teda náser škoda že to nedávali v televizi bylo by to o hodně lepší než ta Chelsea dneska

Reagovat
HOST*m.k1

dneska mi kurva nic nevišlo

Reagovat
HOST*

bo se bavíš s Petrem

Reagovat
HOST*

Petr posera z Opavy neumi vubec vsazet a ma male pero

Reagovat
HOST*

zajda je pěkný borec, chtěl bych mít takové kámoše

Reagovat
HOST*

Proč...na mě není nic dobrýho

Reagovat
Zajda

jen jsem si to tipnul:)a vyšlo to

Reagovat
HOST*

proč tam vždycky narvu tolik zápasů a pak mi z nich vyjde polovina místo abych dal jen tutovky

Reagovat
HOST*

Nemel jsem cas s delanim ticketu a tvuj ticket mi prisel sympatickej, tak sem to z prdele dal a vyslo :D diky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele