Liga mistrů: preview úterních zápasů 2.kola

02.10.2007, 01:59, aktualizováno 02.10.2007, 01:59
Previews
Pražská Slavia má před sebou pokračování své pouti Ligou mistrů, tentorát se představí na hřišti Sevilly. Velkou odplatu chystá AS Řím, které jede do Manchesteru, Stuttgart čeká svátek v podobě zápasu s Barcelonou, Lyon hostí Rangers, Inter Milán změří síly s PSV Eindhoven, Arsenal hraje v Bukurešti.
Skupina E
Olympique Lyon - Glasgow Rangers  (úterý 20:45)
Olympique Lyon nevstoupil do nejprestižnější evropské soutěže zrovna nejšťastnějí, když snadno podlehl Barceloně, a tak je nyní zisk tří bodů proti Glasgow Rangers nutností. Skotové si ve svém úvodním utkání překvapivě poradili se Stuttgartem, dokážou i tentokráte potvrdit roli černého koně skupiny?

Francouzský mistr je jen stínem toho obávaného týmu, který v uplynulých letech v Lize mistrů několikrát smetl Real Madrid. Porážka v prvním zápase skupiny je pro Lyon takřka novou situací a kouč Perrin si je dobře vědom, že k posutpu budou potřebovat každý bod: "Když se hraje jen šest zápasů, každý bod může být klíčovým, musíme se pokusit nasbírat body, co nejdříve." Bývalý kouč Olympique Marseille poté poukázal na nedávnou porážku Francie od Skotska v kvalifikaci na Euro 2008: "Tento zápas bude velmi podobný, ale výsledek dopadne jinak. Byl jsem tehdy přímo na stadiónu a uvažoval, jak Rangers překonat. Budou skvěle organizovaní a budou hrát s velkým odhodláním, ale pokud využijeme naši rychlost a schopnost hrát ve vysokém tempu, máme velmi dobré vyhlídky," soudí Perrin.

Z jeho popisu vyplývá, že rozjetého Karima Benzemu budou doplňovat agilní Kader Keita a Sidney Govou. Právě Karim Benzema, střelec již devíti ligových gólů v této sezóně, táhl své spoluhráče za jasnou výhrou 3:0 nad Lens. "Lens hráli velmi disciplinovaně, přesto se nám jejich obranu podařilo překonat, Rangers však budou ještě větší oříšek, uděláme vše proto, abychom našli a následně zužitkovali jejich slabiny," završil odhodalně Perin.

Remíza by byla pro Glasgow Rangers skvělým výsledkem a postupové šance by začínaly nabírat reálnějších obrysů. Manažer Walter Smith věří, že se jeho svěřencům podaří využít sebemenší nejistoty domácích: "Lyon učinil přes léto jisté změny, přišel nový trenér, hráčům potrvá nějakou dobu, než se dokáží plně zabydlet, přesto ale očekáváme velmi obtížný zápas." Rangers se proti Stutgartu vytáhli, Smith si je ale dobře vědom toho, že zápasy na hřištích soupeřů jsou o něčem jiném: "Každé venkovní utkání v Evropě pro nás znamená velkou výzvu, musíme skvěle bránit a vyrážet do rychlých protiútoků. Pokusíme se uhrát co nejlepší možný výsledek."

Trenér hostů nyní musí rozhodnout, zda jako náhradu za zraněného Jean-Clauda Darchevilleho vsadí v jednom z nejdůležitějších zápasů sezóny na Daniela Cousina, nebo nopak zvolí Krise Boyda. Darcheville sice odcestoval se zbytkem kádru, ale jeho start je spíše v oblasti teorie.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfB Stuttgart - FC Barcelona  (úterý 20:45)
Rozjetá Barcelona cestuje do Německa, aby se střetla s tamním mistrem VfB Stuttgart. Katalánci se pokusí navázat na úvodní výhru nad Lyonem, Němci naopak udělají vše proto, aby odčinili nezdar z utkání proti Glasgow Rangers. Další porážka by je totiž prakticky odepsala z boje o postup do další fáze.

Barca o víkendu rozmetla slaboučké Levante, ale tři body ji přišly velmi draho, jelikož se zranil pilíř zálohy Touré Yaya. Defenzivní středopolař bude mimo hru až čtyři týdny a trenérská dvojice Rijkaard – Neeskens zatím neví, jak jeho absenci vyřeší, neboť otazník visí i nad zdravotním stavem Gaby Milita a Rafaela Márqueze. Právě druhý jmenovaný by v případě, že se stihne dát včas do pořádku, měl Tourého zastoupit, jestliže však bude Márquez i nadále mimo hru, nastává vážný problém. Další defenzivní záložník Edmílson je dlouhodobě zraněný a na mladého Crosase je ještě příliš brzo. Varianta Deco – Xavi – Iniesta se v minulé sezóně neosvědčila, Rijkaardovi by však pravděpodobně nic jiného nezbylo. Ale v Ciudad Condal se jinak objevovaly spíše pozitivní zprávy – kapitán Carles Puyol už je stoprocentně fit, v nominaci je taktéž Brazilec Ronaldinho a Thierry Henry se podle vlastních slov začíná vracet do své nejlepší formy: "Fyzicky ještě nejsem stoprocentně fit, ale mé nohy už zase začínají být takové, jaké bývávaly."

Trenér Frank Rijkaard si je dobře vědom zlepšené hry svých svěřenců, přesto zůstává nohama na zemi : "Jde o zápas Ligy mistrů, takže je vše zcela otevřené. Chápu, že nás fanoušci pokládají za favority, ale je třeba vše potvrdit až na hřišti." Stuttgart v lize na domácím trávníku neprohrál již více než rok a nizozemský kouč si je této statistiky dobře vědom: Nikdy bych si nedovolil naše soupeře podceňovat. Stuttgart je výborný celek, zvláště doma je nesmírně silný, musíme se na něj velmi pilně a zodpovědně připravit,završil 45letý Rijkaard.

Slova uznání přišla i z druhé strany. Trenér Armin Veh bere střetnutí s Barcelonou jako splnění svého snu: Strašně rád jsem sledoval tým Johana Cruijffa, hráli tak uvolněně a útočně. Od prvního dne, co jsem se stal trenérem, bylo mým snem se jednou s Barcou utkat," netajil Veh nadšení. Ovšem jinak moc důvodů k radosti nemá, jeho svěřenci jakožto obhájci titulu prohráli čtyři ze svých osmi úvodních zápasů, naposledy podlehli Hanse Rostock. Je nesmysl mluvit o nějakém zachraňování sezóny, vždyť uběhlo jen osm kol. Barca je nepochybně silnějším celkem a vstupuje do utkání jako jasný favorit, ale my se nebojíme, nezměníme systém naší hry jen proto, že se jedná o Barcelonu,” zhodnotil 46letý Veh střízlivě situaci. Bývalý kouč Augsburgu nebude moci počítat s Thomasem Hitzlsbergerem, který si zlomil palec na noze, vážně ohrožený je taktéž start Yildiraye Basturka, ten se ale snad stihne dát do pořádku včas.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.95 - 3.65 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.FC Barcelona (ESP)11003:03
2.Glasgow Rangers (SCO)11002:13
3.VfB Stuttgart (GER)10011:20
4.Olympique Lyon (FRA)10010:30
Skupina F
Manchester United - AS Řím  (úterý 20:45)
Souboj Manchesteru s AS Řím se nese v duchu odvety za poslední vzájemný zápas. Manchester poměřil s AS síly v loňském čtvrtfinále Ligy mistrů a soupeře doma nešetřil, když jej deklasoval 7:1.

Tento kolaps Římanů se bude pochopitelně opakovat jen těžko. Už jen když přihlédneme na letošní počiny ofenzívy Rudých Ďáblů, zdá se to až příliš nerealistické. Vždyť právě s porcí sedmi gólů si prozatím Manchester vystačil v úvodních osmi kolech Premier League, slabou produktivitu potvrzuje i fakt, že ve čtyřech z pěti posledních zápasů dali Rudí Ďáblové jen po jednom gólu. Je ale nutno také jedním dechem dodat, že v předchozích pěti ligových kolech ManU neinkasovalo a nestalo se tak ani v úvodním střetnutí v Champions League proti Sportingu.

Nepříjemnou ztrátou Manchesteru do tohoto zápasu je absence zkušené brankářské jedničky Van der Sara, který tak umožní náhradníkovi Kuszczakovi poprvé se postavit mezi tři tyče v zápase Ligy Mistrů. Jako ohraná písnička už zní zranění Garyho Nevilla a předlouho bude ManU chybět i další obránce Silvestre, pro nějž už pravděpodobně sezona skončila. Jinak kromě změny na gólmanském postu nebude muset Sir Alex Ferguson do vítězné birminghamské sestavy zasahovat.

AS Řím nápodobně začalo sezonu pětkrát s čistým kontem, pak však dostalo po dvou brankách od Juve a Fiorentiny a v zatím posledním kole přišla rána v podobě čtyř branek, které Spalettiho týmu uštědřil Inter Milán. Jestliže se váš tým nachází v menší krizi, určitě si ze všeho nejméně přejete nastoupit k zápasu proti takovému mančaftu jako je Manchester United. A právě v takové situaci se octl kouč Římu Luciano Spaletti. Ale je potřeba říci, že jeho svěřenci nemusí být v krizi, jen zatím nemohou najít recept na stejně silné, nebo silnější soupeře, neboť v posledních třech ligových kolech, ve kterých AS Řím nevyhrál, se utkal s Fiorentinou, Juventusem a Interem Milán.

AS Řím letos znatelně indisponují zranění. Na marodce se nachází křídelník Taddei a bek Andreolli. Naopak do základní sestavy se chystá vrátit mladá puška Aquilani, takže zas tak hrozné to přeci jen s absencemi u AS Řím není.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
Kuszczak; Evra, Ferdinand, Vidic, Brown; Giggs, Scholes, Carrick, Ronaldo; Tevez, Rooney
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Doni; Tonetto, Juan, Mexes, Panucci; Aquilani, De Rossi; Mancini, Perrotta, Giuly; Totti
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Dynamo Kyjev - Sporting Lisabon  (úterý 20:45)
Dynamo Kyjev hostí Sporting Lisabon a oba týmy potřebují naplno bodovat, neboť svá úvodní střetnutí s favority skupiny AS Řím a Manchesterem United prohrály, Sporting dokonce na vlastním hřišti. Jeho krutý los pak pokračuje dalším utkáním v Římě. Ani jeden z celků také zatím nevstřelil branku.

Dynamo má spíše průměrnou formu. Sporting má v Portugalské lize zatím bilanci 3-2-1 a v Kyjevě zatím nehrál. S jinými portugalskými kluby má ale Dynamo dobrou bilanci, když je na svém hřišti dvakrát porazilo. Ve středu se navíc hraje další ukrajinsko-portugalský duel mezi Benfikou a Šachtarem Doněck.

Dynamo provedlo po neúspěšném zápase s AS Řím změnu na trenérské lavičce, kterou opustil Demjaněnko a jeho místo zaujal József Szabó. Tento kouč ale vůbec nejde do neznámých vod, vždyť tento klub v minulosti již třikrát vedl a podle slov prezidenta Surkise dokázal vždy tým vyvést ze špatné situace. Nyní hodlá v klubu udělat vítr, aby každý hráč ze sebe opravdu vydal vše a dokázal, že si zaslouží za Dynamo hrát.

Kouč očekává ve Sportingu nebezpečného soupeře, který je velmi nebezpečný v rychlých protiútocích, jak předvedl i v duelu s Manchesterem. Kyjev vybuchl o víkendu s neznadějně posledním Naftovikem, podlehl mu 0:1 a Szabó tak načeká nic lehkého. "Hráči si musí uvědomit, že fotbal je jejich práce," řekl doslova. Tým se spoléhá zejména na brazilský kontingent, který tvoří Michael, Rodrigo, Correa, Rincón a Kléber, stejně jako na zkušeného forwarda Rebrova a také na gólmana Šovkovského (32 let a 81 zápasů v reprezentaci), jenž věří, že tým vylepší svou současnou bídnou domácí formu.

Sporting si generálku na Dynamo prožil v městském derby s Benfikou. Byl blíže k výhře, ale utkání skončilo bezbrankovou remízou. Smutnější je již bilance čtyř zápasů bez vítězství, když hoší formu má především brazilský útočník Liedson, který neuspěl ani proti Van der Sarovi z Manchesteru. V ligovém poháru zase Lisabon postoupil až na penalty. Lvi se mohou spíše pyšnit dobrou obranou, když v minulém ročníku inkasovali v průměru jen 0.4 branky na zápas a jen dvakrát prohráli. Po zranění se do týmu vrátil slovenský krajní bek Marián Had, mimo hru jsou stále Pedro Silva a Derlei. Otazník visí nad Izmajlovem, který má poraněnou achilovku, ale rána se již rychle hojí. Motorem zálohy by měl být opět nadějný mladík Joao Moutinho.
Dynamo Kyjev - pravděpodobná sestava:
Šovkovskij - Markovič, Fedorov, Gavrančič, El Kaddouri - Gusev, Mikhalik, Yussuf, Michael - Bangoura, Šackich
Sporting Lisabon - pravděpodobná sestava:
Stojkovič - Abel, Tonel, Polga, Ronny - Beloso, Moutinho, Romagnoli, Vukčevič - Djaló, Liedson
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.10 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.AS Řím (ITA)11002:03
2.Manchester United (ENG)11001:03
3.Sporting Lisabon (POR)10010:10
4.Dynamo Kyjev (UKR)10010:20
Skupina G
CSKA Moskva - Fenerbahce SK  (úterý 18:30)
V Moskvě se utkají kluby, které do základní skupiny letošní Ligy mistrů vstoupily naprosto odlišně. Domácí CSKA nepřivezlo žádný bod z Eindhovenu, kdežto Fenerbahce Istanbul porazilo Inter Milán, jednoho z favoritů celé soutěže.

A CSKA to příliš nejde ani v domácí lize. Prohra 1:2 s vedoucím Zenitem Petrohrad znamenala definitivní konec nadějím na zisk titulu, což je pro bohatý a ambiciózní klub špatná zpráva. Trenér Gazajev tak ví, že se od týmu čeká úspěch alespoň v Lize mistrů. "Neproměňujeme šance, to je náš problém. Bylo nám k ničemu, že jsme v Eindhovenu a hlavně v Petrohradu zahráli dobře," lamentuje Gazajev. "Proti Istanbulu toto bude opět rozhodující. Je to těžký soupeř s významnými individualitami."

Hosté přijíždějí v lepším rozpoložení, především díky výhře nad Interem si mohou věřit. V domácí lize to ale zas až taková sláva není. Fenerbahce je momentálně až šesté se sedmibodovou ztrátou na vedoucí nenáviděné Galatasaray Istanbul. "Nesmíme nechat domácí skórovat. V ofenzivě jsou nejsilnější," varuje své svěřence hostující kouč Zico. "Podle toho postavíme taktiku. Ale v žádném případě to neznamená, že nechceme vyhrát, právě naopak," dodal.

Domácím se vrací do sestavy jedna z nějvětších hvězd - Daniel Carvalho. Dlouhodobě zraněný je brankář Akinfejev. Také hosté mají zraněného brankáře. Spolu s Kulbilgem chybí i záložník Metin.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Mandrykin - Alexei Berezutsky, Ignashevic, Vasily Berezutsky - Zhirkov, Dudu, Semberas, Krasic, Rahimic - Vagner Love, Jo.
Fenerbahce SK - pravděpodobná sestava:
Demirel - Turaci, Lugano, Edu, Roberto Carlos - Deivid de Souza, Baris, Aurelio, Alex, Bilgin - Kezman.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - PSV Eindhoven  (úterý 20:45)
Inter Milán si ve svém druhém zápase v tomto ročníku Ligy mistrů bude chtít napravit reputaci v milionářské soutěži. Vstup do Champions League se totiž hráčům Interu vůbec nepodařil. Na půdě Fenerbahce Istanbul zraněními zužovaní Nerazzurri zaostávali ve všech herních činnostech a pouze heroický výkon brankáře Julia Cesara zařídil, že si Inter z Istanbulu neodvezl pořádný příděl.

V italské Serii A se Interu daří, trenér Roberto Mancini zatím vede svůj velice talentovaný tým dobrým směrem a Inter je na čele soutěže. Naposledy Nerazzurri porazili venku AS Řím. Dobré výkony by hráči Interu rádi zopakovali také v Lize mistrů. Fanoušci již začínají připomínat minulou sezónu, kdy jejich milovaný tým v prvních dvou zápasech nejprestižnější evropské klubové soutěže proti Sportingu Lisbon a Bayernu Mnichov nezískal ani bod. O to, aby se situace neopakovala, bude Inter usilovat již v úterý na domácím stadionu proti PSV.

Inter Milán má v Lize mistrů pověst velice dobrého týmu, který ovšem často nedokáže porazit týmy, které by díky své nesporné hráčské kvalitě porážet měl. Pro příklad není potřeba chodit tak daleko do minulosti. Před dvěma Inter vypadl z vyřazovací části s Villarrealem. V utkání s PSV bude kouč Mancini postrádat Cesara, Adriana, Marca Materazziho a Patricka Vieiru. První dva jmenovaní nejsou ani na soupisce Interu pro Ligu mistrů a druzí dva jsou zranění. Nesmíme opomenout ani vynucenou absenci Ivana Cordoby, Maicona, Nicolase Burdissa a Julia Cruze, kteří si musí odpykat trest za potyčku po zápase s Valencií v minulém ročníku Ligy mistrů.

Nizozemský velkoklub PSV Eindhoven bude chtít proti Interu navázat na úspěšné první vystoupení v Lize mistrů. Před čtrnácti dny Eindhoven porazil doma CSKA Moskva v poměru 2:1. Formu na to mají hráči PSV dobrou. Aktuálně jsou na třetím místě Eredivisie a zatím v této sezóně ani jednou neprohráli. Jejich silnou stránkou je hlavně defenziva, protože do této doby inkasovali v domácí soutěži a Lize mistrů dohromady pouze dva góly.

Proti PSV zatím hovoří bilance zápasů na italské půdě. Z dosavadních sedmi střetnutí získali pouhé dva body. Proti Interu sice ještě nanastoupili, ale Stadio Giuseppe Meazza dobře znají ze zápasů s AC Milán. Trenér Ronald Koeman se bude muset v tomto zápase obejít bez služeb Mika Zonnevelda a Dirka Marcellise.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Zanetti, Chivu, Samuel, Maxwell - Figo, Cambiasso, Dacourt, Stankovic - Crespo, Ibrahimovic.
PSV Eindhoven - pravděpodobná sestava:
Gomes - Kronkamp, Addo, da Costa, Salcido - Afellay, Aissati, Simons, Perez - Lazovic, Farfan.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.30 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.PSV Eindhoven (NED)11002:13
2.Fenerbahce SK (TUR)11001:03
3.CSKA Moskva (RUS)10011:20
4.Inter Milán (ITA)10010:10
Skupina H
Steaua Bukurešť - Arsenal FC  (úterý 20:45)
Souboj Davida s Goliášem může připomínat střetnutí Steauy Bukurešť a Arsenalu Londýn. Zatímco Rumuni první zápas prohráli s debutantem v soutěži, pražskou Slavií, Arsenal hladce silnou španělskou Sevillu 3:0. Ačkoliv bude mít tedy Steaua výhodu domácího prostředí, favority budou hosté.

Tým z hlavního města Rumunska byl také prvním mančaftem letošního ročníku Ligy Mistrů, který měnil trenéra. Stalo se tak hned záhy po porážce od pražské Slavie. Balit kufry si musel nejlepší rumunský fotbalista historie Gheorge Hagi a střídal ho Massimo Pedrazzini. Právě výměna trenérů by mohla Steaue ještě víc ublížit. Pedrazzini nemá pražádné zkušenosti s evropskými poháry a krom toho je zatím Steaua v lize až šestá. Na druhou stranu pod koučem Pedrazzinim první zápas vyhrála doma nad týmem FC Vaslui, který do sezony vstoupil lépe.

Steaua má vcelku velké zkušenosti s anglickými soupeři. Hrála hned s pěti různými – s Aston Villou, West Hamem, Southamptonem, Liverpoolem a Middlesbrough, se všemi v rámci Poháru UEFA. A zajímavé je to, že pokaždé anglického soka na svém hřišti porazila. Arsenal tak nečeká nic snadného, ale je ve velké formě a bude favoritem. Steaua bude pro tento zápas, ve kterém nemá co ztratit, kompletní.

To se však zdaleka nedá říct o Arsenalu. Ten letos absencemi hráčů základní sestavy přímo trpí, i když nijak nestrádá. Na marodce jsou gólman Lehmann, kapitán Gallas, Eduardo, Rosický a Song. Naopak do sestavy se vrací po dlouhé pauze Eboue, který už se rozehrával v zápase Carling Cupu, a také Hleb, jehož zraněné koleno, které si odnesl z víkendového utkání s Hammers, se dalo zázračně rychle do pořádku a běloruský reprezentant tak bude připraven alespoň střídat
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.10 - 3.55 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Slavia Praha  (úterý 20:45)
Pražská Slavia by ráda pokračovala ve své pohádce jménem Liga Mistrů, ale její utkání v Seville bude velmi náročné. I když vzhledem k formě soupeře ne neřešitelné. Na straně Slavie je psychická výhoda, po výhře nad Steauou nemá co ztratit. Sevilla naopak musí odčinit porářku od Arsenalu, nedaří se jí ani v domácí soutěži.

Sevilla potřebuje nejen nutně naplno bodovat, ale také si spravit pošramocené sebevědomí a zápas proti pro ni téměř neznámému celku se k tomu zdá být ideální. Vyhrát dvakrát po sobě Pohár UEFA je navíc bilnace jako hrom. Forma přitom není až tak špatná, zápasy na Arsenalu, Barceloně a Zaragoze byly obtížné, Espanyol zase uštědřil soupeři lekci z produktivity. Achilovou patou celku se v současné době zdá být zejména střed obrany, naopak útok dostane posilu v podobě zřejmě zcela uzdraveného Frederika Kanoutého, v plné fyzické kondici by měl být i jeho kolega z útoku Fabiano.

Kouč Ramos byl po zápase se Zaragozou, který jeho svěřenci prohráli 0:2, hodně rozmrzelý: "Prohráli jsme, ale hráli jsme dobře. Konečný výsledek je pro mne velmi překvapující. Pro to, co se stalo nemám logické vysvětlení. Mohu sice říci pár důvodů, ale asi jen to, že jsme byli vepředu málo asertivní. V takto těžké situaci jsme se Sevillou ještě nebyl. Slavia je těžký protivník, ne plná hvězd, ale rychlých a týmových hráčů. Takový klasický východoevropský tým." Po zranění by se měli včas zotavit Boulahrouz, Keržakov, Duda a Escudé. Zranění jsou stopeři Javi Navarro, Mosquera a Fazio. Nebude hrát ani ofenzivní záložník Diego Capel.

Slavia má sice zraněné hráče, ale je parádně rozjetá a po vysoké výhře 7:1 nad Zlínem jede do Španělska určitě s velkým sebevědomým. Vše hatí jen plná marodka. Na ní jsou stopeři Latka s Brabcem, doplňují je též záložníci Šmicer s Tavaresem. Zvláště Francouz doposud podával vynikající výkony. I kvůli tomu je kouč Jarolím velmi opatrný: "Věřím, že z toho souboje vyjdeme obstojně. Ale kdybychom se cítili být předem poražení, tak by bylo lepší zůstat doma."

Své si k zápasu řekl i slovenský obránce Matej Krajčík: "Letíme si to do Sevilly užít. Nemáme v tomhle zápase co ztratit, můžeme jen překvapit. A o to se budeme i v oslabené sestavě moc a moc snažit. Místo marodů dostanou šanci další hráči, tak doufám, že se ukážou." Jarolím si jen posteskl nad nečitelností sestavy soupeře:"Potíž je v tom, že oni mají hodně široký hráčský kádr a trenér základní sestavu zápas od zápasu obměňuje. Takže těžko říct, kterých jedenáct hráčů postaví zrovna proti nám." Vzhledem ke špatným výsledkům andalusského týmu je sestava asi ještě nečitelnější.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Palop - Dani Alves, Escudé, Boulahrouz, Dragutinovič - Jesús Navas, Poulsen, Renato, Adriano - Koné, Kanouté
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Vaniak - Krajčík, Suchý, Hubáček, Dřížďal - Kalivoda, Švec, Janda, Belaid, Pudil - Vlček
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.50 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Arsenal FC (ENG)11003:03
2.Slavia Praha (CZE)11002:13
3.Steaua Bukurešť (ROM)10011:20
4.Sevilla FC (ESP)10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (95)

Přidat komentář
Slejdy

neprohra AS..Forza Roooma

Reagovat
HOST*

musíme vyhrát,Forza Inteeer

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon-Rangers 2:0 Stuttgart-Barcelona 1:1 Manchester-AS 1:0 Inter-PSV 4:0 Steaua-Arsenal 0:2 Sevilla-Slavia 0:5

Reagovat
HOST*flí

Vlček 2,Belaid,Dřížďal,Volešák

Reagovat
HOST*

Lyon-1,Barcelona-2,Manchester-1,Inter-1,Arsenal-2,Sevilla-1,CSKA-0,D.Kyjevc-0.Vsadte to a máte slušný prachy

Reagovat
HOST*kopitra

man utd win sure, a barca taky vyhraje musej a lyon taky

Reagovat
smazaný uživatel

To bude dneska zápas...táta nadšený slávista a já velká fanynka Betisu...Konečně se jednou doma shodnem kdo má vyhrát!

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

to jsou typy k posraní Lyon je jasna 1, Inter to same

Reagovat
HOST*

tipy

Reagovat
smazaný uživatel

Ta ČT je fakt banda ignorantů. To je neskutečný . Dneska mohli dát Stuttgart s rozjetou Barcou, odvetu minuloročního duelu ManU proti ASR, vcelku zajívavej zápas Inter (kterej dnesku musí vyhrát) s PSV a ti debilové debilský dají Steauau s Arsenalem, tzn. zápas týmu v rozkladu proti týmu, kterej bude hrát na půl plynu a dost možná s kombinovanou sestavou.

To jsou fakt idioti. Jsem neskutečně nasranej. NESKUTEČNĚ NASRANEJ.

BlackOtta je imbecil

PS: doufám, že mě PJ nesmaže, ale tohle nešlo napsat bez sprosťáren

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, taky bych se nejradši podíval třeba na ManU-AS, kdybych teda měl ČT4 :)a ne na "zakopané a okopavající" Rumuny proti na půl plynu hrajícímu Arsenalu. Nechápu logiku vysílat celou skupinu.

Jediná možnost je Sopcast ne?

Reagovat
PJ

Nesmažu, pod tohle se totiž podepíšu...

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět, že loňský "merenguesův otevřený dopis ČT" bohužel nezabral .

Reagovat
smazaný uživatel

Přidávam se taky. Co si má český fanoušek myslet.

Na dvojce Slavia.

Na čtyřce průměrný nezajímavý duel Arsenal - Steaua.

Reagovat
HOST*Vincent

nenadávej, buď rád že to tu zvládám a vysílá se vůbec něco

p.s. S Ottou není kloudná řeč, to se nedá nic dělat

Reagovat
smazaný uživatel

tak ho koukej vychovat. Takhle to nejde dál. My chceme pořádnej fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Jednomu přispivateli odepsal něco ve stylu, že je rád, že s nesouhlasem zápasu Steaua - Arsenal je v naprosté menšině.

Reagovat
smazaný uživatel

hele,jména zápas nedělaj,třeba budeš příjemně překvapen,ale pravda je že bych třeba manch s as rim docela zkousnul radsi.no snad slavia nedostane moc velkou rychtu.slávista jsem ale s rozumem a nadhledem tvrdim,že na seville to bude sakra hukot.zdar,už tu mam pacoše

Reagovat
smazaný uživatel

hele ještě,jak je to stou tipligou a sázením,furt mi to píše že to neni spuštěný,nevíte kdy to spustí?

Reagovat
HOST*Nazgúl

Můžeš mi prosimtě říct, co je to ta Tipliga? Jak se hraje a jak se jí můžu zúčastnit? Dík.

Reagovat
PJ

Všechno se už brzy dovíš, stačí sledovat náš web...

Reagovat
Marv

me by docela zajimalo kdy se zprovozni prihlaseni na dalsi sezonu (vyber lig) ptz cast uz jich zase skoncila

Reagovat
PJ

Už brzo.

Reagovat
smazaný uživatel

Je ale pravdou, a asi dost nedoceňovanou, že ČT jakožto veřejnoprávní kanál, je snad jediný nebo jeden z mála v Evropě, který vysílá zadarmo přenosy LM. Veřejnoprávní poplatky nepočítám.

Reagovat
smazaný uživatel

Z hlediska náboje je tenhle zápas totálně o ničem, ostatní mají náboje daleko lepší. Z hlediska cestovních náhrad je to taky o ničem, páč Bukurešť je dál než Stuttgart, Milán i než Manchester, takže to taky nebude ono. Jediná možnost, proč to vysílají by mohl bejt Rosa, ale ten je zraněn, takže taky hovno ...

Prostě to nechápu a asi ani nepochopím.

PS: když si mám vybrat mezi nekvalitou zadarmo a kvalitou za peníze, tak si vždy rád připlatím ...

Otta je idiot

Reagovat
smazaný uživatel

Cestovní náhrady nejsou na ČT4 žádné.

Reagovat
smazaný uživatel

oni to komentujou ze studia?

Reagovat
HOST*rufus

tyhle zápasy na ČT4 ne..

Reagovat
HOST*rufus

ja vůl, co sem to napsal

samozřejmě, je to jak říká sterda

Reagovat
smazaný uživatel

Na ČT4 ze studia, na ČT2 přímo ze stadionu.

Reagovat
HOST*gunn.er

doufám že Arsenálek vyhraje..

Reagovat
smazaný uživatel

Uf, ale zejtra budou dávat Vale - Chelsea a Celtic proti ACM, což zase trefili, ale dneska to stojí za prd.

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

zkus sledovat žilinu, ta určitě vyhraje

Reagovat
HOST*

je sice hezký že je Slavia v LM ale podle mě vwršina fanoušků by adši koukala na zápasy kde hrajou evropský "větší" týmy jako Real,AS,Inter,Manchester...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

ale hovno.. rozhodně je dobré vidět konfrontaci našeho klubu z ostatními top týmy evropských lig já jsem rád za to co je

Reagovat
HOST*

Jaký hovno? Každý na to má jiný názor. Mě taky nějaká Slavia nezajímá.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, beru.. tebe nezajímá, mě ano..

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmysl.

Reagovat
HOST*

ty ses taky nesmysl

Reagovat
smazaný uživatel

::Sterda::, ehm chtěl jsem ....

Reagovat
smazaný uživatel

To měla být reakce na příspěvek výše.

Reagovat
HOST*kolp

CSKA-Fenerbahce 10 (1:0,1:1)

Sevilla-Slavia 1 (2:0)

Steua-Arsenal 2 (0:3)

Inter-PSV 1 (3:1)

Kyjev-Lisabon 0 (1:1)

Manu-AS 1 (2:0)

Stutgart-Barca 2 (1:3)

Lyon-Rangers 1 (2:0)

Benica-Doněck 1 (2:1)

Celtic-AC 0 (0:0,1:1)

Brémy-Olimpiakos 1 (4:1)

Lazio-Real 2 (0:2)

Rosenborg-Schalke 02 (1:1,1:2)

Valencie-Chelsea 1 (1:0)

Besiktas-Porto 10 (1:1,1:0)

LIverpool-Marseille 1 (3:0)

Reagovat
HOST*FCHK

tipujes hodne dobre, je videt, ze o LM mas prehled, otipoval bych to skoro stejne

Reagovat
smazaný uživatel

Asi četl magazín deníku Sport...

Reagovat
HOST*

Reagovat
Marv

Steua- Arsenal? skoda ze se podarilo postoupit te slavii.. sice je ceskej tym v LM ale na druhou stranu sledovat porad slavii, steuu nebo arsenal ? jestli se nemylim tak i minule byly oba zapasy z teto skupiny Podle me to davaj prave kvuli tomu ze jsou se slavii ve skupine ale to je uplna blbost ptz slavisti se budou stejne divat na sebe a ne na steau to tak kdyby hrali jeden zapas v ut a jeden ve st

Reagovat
HOST*Jiří gřešek

Myslím si, že Sparta dneska Bayern porazí-nebo aspoň myslím,že hraje s Bajernem a nebo s Čelsy, ted nevim rikala to moje mamka. Takže fandím Sparťe. FC Sparta Praha do toho!

Reagovat
Shevchenko

Tebe by měli doma bít.

Reagovat
HOST*

panebože ty si vůl,podívej se nejdřív na net na los skupin a pak sem něco napiš ty vole ,tvoje Spartička hraje s Odense pohár UEFA

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

ten borec je drsný, vykuřuje si vás jak malé fracky

Reagovat
smazaný uživatel

Haha. Jak dlouho to tu ještě budeš provozovat.

Reagovat
Marv

CSKA-Fenerbahce 1:1 (Jo- Kezman)

Sevilla-Slavia 3:1 (Kerzakov, Navas, Alves- Vlcek)

Steua-Arsenal 0:0

Inter-PSV 1:0 (Zlatan)

Kyjev-Lisabon 0:0

Manu-AS 1:1 (Ronaldo- Totti)

Stutgart-Barca 1:0 (Gomez)

Lyon-Rangers 3:0 (Benzema 3)

Reagovat
HOST*

ses vocas Barca ve Stuttgartu neprohraje ani kdyby to tam jen odchodili

Reagovat
satan_666

docela odborník... navas a alves goly,od toho sou jiny

Reagovat
HOST*

1.bayern a ne bajern

2. Chelsea a me čelsy

3. sparta hraje nasi chodici ligu a uefu.

4.bayern taky

5. Ac sparta praha ne Fc

Reagovat
HOST*

1:1 Pudil to trefil vyborne

Reagovat
-Kopy-

náhoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Krásný gól.

Reagovat
smazaný uživatel

kterej byl krásnej?

Reagovat
smazaný uživatel

Pudila.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosim vas de mozem pozerat live futbalove zapasy cez internet dakkujem§

Reagovat
HOST*

zasranej Lyon

Reagovat
HOST*Nazgúl

Tak to vypadá, že nejsem jedinej, komu Lyon posral tiket.

Reagovat
HOST*

skurvenci francouzsky 2800 v pici jen kvuli nim

Reagovat
smazaný uživatel

pojebany futbal! zas sa mi dojebal cely vecer.... preco nemohol AS aspon remizovat...skurwena nespravodlivost....a ked som videl toho senilneho stareho sucheho deda fergusona jak sa na konci zapasu udrbaval zul tu jeho sprostu smradlavu zuvacku tak ma islo rozthnut....ten zaps mal skoncit minimalne remizou....aspon vsetci dementi co to videli uznaju ze 7:1 to bola taka nahoda jak svina... no skoda tohto zapasu... ako ja nenavidm anglicky futbal tak tak asi nikto

Reagovat
smazaný uživatel

Preco by malo byt 7:1 nahoda ?

Reagovat
smazaný uživatel

protože jim tam padlo na co šáhli. Jinak to tak jednoznačný nebylo. Dneska to byl pěkný zápas. Někdy se holt stane, že prohraje lepší tým.

Reagovat
smazaný uživatel

A co je na tom nahoda ? To, ze ste to po inkasovanom gole od Carricka psychicky nezvladli ? To, ze tam Chivu robil jednu hrubku za druhou ? To, ze Man.Utd. dokazal svoje sance vyuzit ? To je nahoda ? To snad nemyslis vazne...

Reagovat
smazaný uživatel

dobre rominho..zase si vyhral dalsiu internertovu prestrelku....zapis si dalsi bodik do zapisnika a CHivu je v kukurici v Interi nech sa mu tam dari

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to neberies ako nejaky boj. Len som sa ti snazil ukazat iny a asi aj pravdivejsi pohlad na vec.

Reagovat
smazaný uživatel

nebyla náhoda že vyhráli, ale byla náhoda že dali 7 gólů. V tom zápase dali tři náhoďáky. Takže to byla vlastně náhoda

Reagovat
smazaný uživatel

Spominam si len na 5 golov a co je na nich nahoda, tak to naozaj neviem.

Reagovat
smazaný uživatel

tak v tom případě dali asi dva náhoďáky...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

1., 6. a 7. náhoďáci...

Reagovat
smazaný uživatel

Co je napriklad na 1ke nahodne ? Vysoko vybehnuty brankar, inteligentne, pohotove a hlavne dobre zrealizovane zakoncenie od Carricka.

7...dobre umiestnena strela do zle pokryteho priestoru v brane je nahoda ? 6ka je C.Ronaldo po centri Giggsa ? To je nahoda ?

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, tomu se rika nahoda...

Reagovat
smazaný uživatel

OK.

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Len skoda, ze As tak casto haluzi.

Reagovat
smazaný uživatel

dneska haluzil Manchester.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Aquillani proti Fiorentine(?) strasne haluzil.

De Rossi pri prehre 7:1 minule tiez strasne haluzil.

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, nekdy to tak ve fotbale chodi. Vetsinou haluzi AS, dneska to holt padlo na jiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Niekedy ? Podla toho, co pises, tak sa vo futbale haluzi takmer neustale.

Reagovat
smazaný uživatel

dneska haluzil Deivid, Rooney, Ibrahimovic, Puyol a Messi. Zbytek byl ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzial v tvojom pripade to haluzenie moc zabavne nevyznieva, takze dobru noc. Idem spat.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem rád, nic zábavnýho na tom být nemělo. Dobrou.

Reagovat
smazaný uživatel

jasne ze pravdivejsi...ty mas pravdu vzdy.... prajem dobru noc...idem spat FORZA ROMA

Reagovat
smazaný uživatel

"zase si vyhral dalsiu internertovu prestrelku"

Tak z toho som vyvodil, ze si mi dal za pravdu, cize pravdivejsi.

Reagovat
smazaný uživatel

pretoze manchester mal skratka svoj den a AS ho nemali..vsetko do coho ManU kopli bol gol....a rimania kazdu loptu dodrbali.....viem ze ManU ma urcite vacsiu kvalitu proste je to jeden z naj tymov sveta..dnes to potvrdili svojou hrou urcite...mali viac z hry.....ale na sance by si AS zasluzilo minimalne remizovat..ak nie vyhrat

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele