Liga mistrů: preview středečních zápasů 4. kola

07.11.2007, 10:28, aktualizováno 07.11.2007, 10:28
Previews
Úterní program Ligy mistrů žádné jisté osmifinalisty nepřinesl, dnes má jistou šanci hned pětice týmů. Blízko je Arsenal, tomu stačí bod na Slavii, a Manchester United, jenž potřebuje také alespoň remizovat s Dynamem. Postupující může vzejít i ze souboje Barcelona - Rangers, to pokud Lyon doma prohraje se Stuttgartem. Na hřišti Sportingu si může postup zajistit také AS Řím.
Skupina E
Olympique Lyon - VfB Stuttgart  (středa 20:45)
Ani Lyon ani Stuttgart v Champions League zatím nezáří a obě mužstva si budou chtít ve středu spravit chuť. Lyon v Německu před čtrnácti dny vyhrál snadno 2:0 a teď bude jasným favoritem na zisk plného počtu bodů.

Zatímco Lyon kromě utkání s právě zejtřejším soupeřem ze Stuttgartu ještě v Lize Mistrů nevyhrál, na domácí scéně se po nemastném, neslaném začátku opět naladil na vítěznou vlnu a rozjel cestu za obhajobou titulu. Pětkrát po sobě v domácí lize netratil a v čele soutěže má momentálně čtyřbodový náskok na senzaci letošního ročníku Nancy. To v Champions League dvakrát Lyonští podlehli 3:0 Barceloně, respektive Rangers. A ani následná přesvědčivá výhra nad Stuttgartem nezažehnala rozpačitý dojem fanoušků ze hry svého milovaného týmu na mezinárodní úrovni. Teď je ale možné, že Lyon porazí posledního německého mistra ještě větším rozdílem, než "jen" o dva góly. Zvláště pak když je v tak skvělé formě útočné duo francouzského celku Ben Arfa – Benzema, s tím že druhý jmenovaný se pyšní úctyhodnou bilancí v Ligue 1, kde v 13 zápasech nasázel soupeřům jedenáct gólů.

Brankář Vercoutre bude muset i ve středu zaskočit za stále zraněného Coupeta a defenzivu les Gones oslabí jistě i absence brazilského stopera Crise. Ben Arfa se vrací po menších problémech s kotníkem, jež ho vyřadily i z víkendového duelu s Valenciennes, další útočník Fred si odpykal třízápasový trest. Dalšími zraněnými jsou Toulalan, Baroš a Müller.

Stuttgart se pokusí napodobit Newcastle, jenž je zatím jediným týmem v historii LM, který i po úvodních třech prohraných zápasech ve skupině Champions League dokázal postoupit do další fáze. Jenže jelikož VfB ještě čeká právě cesta do Lyonu a také do Barcelony, jen málokdo si vsadí na jeho postup. Ani v lize to nevypadá s posledním mistrem Německa nikterak slavně. Z úvodu letošního ročníku lze soudit, že bude ve zbytku sezony Stuttgart usilovat spíš o záchranu než o obhajobu mistrovského titulu. Za katastrofální formu VfB můžou pravděpodobně i hojná zranění na úvod tohoto fotbalového roku.

Momentálně však chybí už jen Hilbert a Boka, a tak by se Stuttgart mohl začít zvedat. První zápas s Lyonem vynechal Hitzlsperger, teď je však připraven zaujmout opět své místo na kraji záložní řady. Po zranění se vrací i útočník Marica, který ale asi usedne jen na lavičku náhradníků.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Vercoutre - Clerc, Squillaci, Anderson Cléber, Grosso - Juninho Pernambucano, Fabio Santos, Källström - Govou, Benzema, Ben Arfa
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Beck, Tasci, Delpierre, Magnin - Pardo - Fernando Meira, Hitzlsperger - Bastürk - Gomez, Cacau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.25 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Glasgow Rangers  (středa 20:45)
V souboji prvního s druhým skupiny E přivítá FC Barcelona na svém hřišti jedno z překvapeních soutěže Glasgow Rangers. Skotové nedávno dokázali ubránit bezbrankovou remízu 0:0 a se stejným výsledkem by byli určitě spokojeni i tentokráte. Barca je však letos na Nou Campu bezchybná a těžko se dá očekávat, že by Rangers se stejnou taktikou mohli znovu uspět.

Skutečně, výkony katalánského velklubu v této sezóně jsou jako den a noc. Mimo Ciudad Condal je to velké utrpení, častá ztráta bodů a neschopnost dávat góly. Naproti tomu na Camp Nou Blaugranas předvádí jeden z nejlepších ofenzivních fotbalů v Evropě, zisk tři bodů bývá samozřejmostí.

V Lize mistrů si zatím debakl odvezl Lyon, nyní by měla být řada na Rangers, které Barca na Ibrox Parku nepustila prakticky k ničemu a remíza byla důsledkem tragické neschopnosti Katalánců před pokutovým územím. Tohle už by se nemělo opakovat. K rozjetému Messimu se totiž začíná konečně střelecky prosazovat Thierry Henry a známky zmrtvýchvstání naznačil v poslední kole španělské ligy také brazilský kouzelník Ronaldinho, jehož dva góly ze standartních situací byly třešičkou na dortu v podobě vítězství 3:0.

"Bod by byl pro soupeře plně dostačující, takže vůbec nevěřím tomu, že by hráli útočně. Pro nás je důležité vstřelit co nejdříve první gól," předvídá záložník Xavi.

Právě Ronaldinhovy přímé kopy by mohly hrát rozhodující roli, pokud se hostům znovu podaří být v obraně tak precizní jako posledně. Jiným řešením by za normálních okolností byl pro modročervené Deco, který se právě v těchto situacích dokáže skvěle prosazovat a tvořit šance pro útočníky. Jenže portugalský reprezentant je stejně jako Eto’o či Edmílson zraněný, a tak se ho pokusí napodobit Xavi s Iniestou.

Krom tří již zmíněných absencí nenastoupí ani Gianluca Zambrotta, jehož trápí poraněný levý kotník. Složení obrany je tedy dost nejisté. Frank Rijkaard se zatím v různých proměnách obranné foramce skutečně vyžívá. Napravo může krom Zambrotty nastoupit i Oleguer či Puyol, ve stoperksé dvojici se vzhledem k odpočinku proti Betisu jeví jako nejpravděpodobnější nasazení Milita, ovšem jeho partner může být jak Puyol, tak Thuram či Márquez.

To záloha je víceméně bez otazníků. Touré Yaya je na své pozici neochvějný, Iniesta a Xavi vzhledem ke zranění Deca konkurenci nemají, Gudjohnsen by se na hřiště mohl dostat ve druhém poločase. Útok, pokud se na poslendí chvíli nic nestane, nastoupí ve složení Messi - Henry - Ronaldinho, tedy stejná trojice, která na Ibrox Parku neuspěla.

"Musíme přeměnit náš tlak z Ibrox Parku v góly, které nám zaručí první místo ve skupině, což je náš hlavní cíl. Nemyslím si, že je potřeba něco měnit, ve Skotsku nám chyběl akorát gól, nic víc," soudí kanonýr Thierry Henry.

Hosté, jak už bylo řečeno, jsou na druhém místě skupiny E a jsou na nejlepší cestě k postupu do další fáze. Tři body z Nou Campu by jim to prakticky zaručily, ovšem to se zdá jako utopie, a protestanti se tak budou soustředit alespoň na zisk bodu.

"Musíme ze začátku pečlivě bránit, pak budeme mít i šanci vstřelit gól. Věřil jsem, že vyhrajeme v Lyonu a nyní si opět myslím, že si z Nou Campu můžeme odvést dobrý výsledek," optimisticky prohlásil již uzdravený útočník Jean-Claude Darcheville.

Dá se očekávat, že na tvrdém betonu se toho příliš nezmění, trenér Walter Smith ale pravděpodobně přidá na pressingu, proti kterému mívá Barca sem tam problémy. Důležité jsou pro Rangers návraty hráčů Jeana-Clauda Darchevilla a Brahima Hemdaniho, s těmi Smith nemohl několik zápasů počítat a jejich absence byla podle něj znát: "Kevin Thomson předvedl velmi slušný výkon, ale cítím, že nám návrat Hemdaniho v záloze velmi pomůže." Zkušený záložník se vrací právě v čas, neboť zmiňovaný Thomson je pro utkání v Barceloně v trestu. Krom něj může lodivod hostů počítat s kompletní kádrem, což je v dnešním vrcholovém fotbale takřka vzácnost.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdes - Puyol, Thuram, Milito, Abidal - Xavi, Iniesta, Toure - Mesi, Henry, Ronaldinho.
Glasgow Rangers - pravděpodobná sestava:
McGregor - Hutton, Cuellar, Weir, Papac - Ferguson, Adam, Hemdani, McCulloch - Boyd, Novo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.50 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.FC Barcelona (ESP)32105:07
2.Glasgow Rangers (SCO)32105:17
3.Olympique Lyon (FRA)31022:63
4.VfB Stuttgart (GER)30031:60
Skupina F
Manchester United - Dynamo Kyjev  (středa 20:45)
Manchester United přivítá na svém hřišti poslední tým skupiny F Dynamo Kyjev. Hosté patří mezi tři týmy, které si zatím nepřipsaly jediný bod v soutěži. United naopak ve všech zápasech zvítězili a s přehledem skupinu vedou. Případné vítězství by domácím garantovalo účast mezi posledními 16 celky.

V prvním zápase na půdě Dynama vyhrál Manchester 4:2, dvěma brankami se blýskl Cristiano Ronaldo. Sir Alex Ferguson právě načíná svou 22. sezónu na Old Trafford, svému týmu věří a tvrdí, že by mohl v letošním ročníku LM dojít daleko. "Všechny roky, které jsem zde strávil, byly o dosahování úspěchů, zábavě a moderním pojetí fotbalu," uvedl pětašedesátiletý kouč. Není nereálné, že Ferguson překoná rekord Sira Matta Busbyho, který na lavičce strávil úctyhodných 24 let.

Jediný problém, který může domácí v současnosti trápit, kromě dlouhodobě zraněných Scholese, Parka a Silvestreho, je návrat obránce Garyho Nevilla. Není totiž jisté, zda stihne doléčit zranění lýtka a bude připraven k utkání nastoupit.

Kyjev v posledních deseti zápasech Ligy mistrů dvakrát remizoval, zbylá utkání prohrál. Jeho poslední vítězství v soutěži se datuje na září 2004. Během zápasu na půdě AS Řím byl zasažen předmětem hozeným z hlediště hlavní rozhodčí Anders Frisk a zápas byl předčasně ukončen. Kyjev se dočkal kontumačního vítězství 3:0.

Dynamo se nachází v ukrajinské lize na třetím místě, o víkendu prohrálo doma s Charkovem 0:1. V Lize mistrů to vypadá s Kyjevem vážněji, zatím nezískal jediný bod a jeho šance postoupit dále není moc vysoká. I když se po zranění vrací Rebrov, stále nemohou hosté počítat se zraněnými Šackichem a Belkevičem. Možná proto přijíždí kouč Kyjeva Oleg Lužnij do Manchesteru s respektem a tvrzením: "Manchester je jedním z nejlepších tymů na světě."
Manchester United - pravděpodobná sestava:
Van der Sar - O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra - Piqué, Hargreaves, Nani, Ronaldo - Tévez,Saha
Dynamo Kyjev - pravděpodobná sestava:
Shovkovskiy - Diakhate, Gavrancic, Nesmachniy, Fedorov - Correa, Ghioane, Yussuf, Rincón - Bangoura, Milevskyy
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.50 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sporting Lisabon - AS Řím  (středa 20:45)
Souboj o to, kdo s největší pravděpodobností obsadí ve skupině F druhou příčku, bude k vidění ve středu na stadionu Joseho Alvaladeho, kde se utká domácí Sporting Lisabon s italským AS Řím. Lepší vyhlídky má italský klub, pokud totiž vyhraje a zároveň Manchester získá alespoň bod z utkání s Dynamem, budou se Římané redovat z postupu do osmifinále.

Obě mužstva si vedou ve svých domácích soutěžích rozdílně, přestože jsou obě na třetí příčce. Sporting je totiž třetí, jenže v o poznání méně kvalitní lize, než tým z hlavního města Itálie. Z možných 27 bodů totiž portugalský celek získal v BwinLize jen 18 a krčí se až za svými úhlavními rivaly Benfikou a vedoucím Portem. Pro velice talentovaný tým Sportingu to však, s ohledem na letní odchody důležitých hráčů Naniho, Semeda a golmana Ricarda, není zas tak špatná vizitka.

V prvním střetnutí obou mužstev Portugalci pořádně potrápili svého slavnějšího soka, přesto si za pěkný výkon neodvezli z Itálie ani bod po prohře 1:2. Na domácí půdě by měl být ale Sporting ještě silnější a povzbuzen posledním vysokým ligovým vítězstvím nad Navalem 4:1. Trenér domácích Paulo Bento může sázet na všechny borce, až na gólmana Vladimira Stojkoviče. Ten minulý zápas vynechal kvůli pozdnímu návratu z reprezentačního srazu, teď o víkendu si poranil bok a mezi tyčemi jej zřejmě opět nahradí veterán Tiago. Nejistý je také start záložníka Romagnoliho, jenž vynechal úterní trénink. Pokud nebude moci nastoupit, nahradí jej Celsinho.

AS Řím po několika opěvovaných výkonech ztratilo v posledním zápase dva body v Empoli a ani tento venkovní zápas proti papírově slabšímu týmu by neměl být ze snadných. Přes poslední zaváhání je AS Řím na pěkné třetí příčce a mužstvo Luciana Spalettiho šlape dobře i v Lize mistrů. Poradilo si s Kyjevem i Sportingem a zaváhal jen s favoritem skupiny Manchesterem United. Jenomže bez zraněného Tottiho bude urvat další vítězství tentokráte v Portugalsku ještě o něco složitější a Spalettiho svěřenci ze sebe budou muset vydat maximum, aby vyhráli. Vedle kapitána AS Řím budou na soupisce italského celku pro toto utkání chybět i Panucci, Taddei a dlouhodobě zraněný Aquilani. Do sestavy se oproti ligovému střetnutí s Empoli vrací De Rossi, jenž nemohl o víkendu nastoupit kvůli karetnímu trestu, a Brighi se tak vrátí opět na lavičku náhradníků. Díru po Tottim by měl podle všeho zacelit Vučinič.

Historická bilance AS Řím na portugalské půdě není příliš lichotivá, vždyť zde Římané vyhráli jen jedinkrát ze čtyř svých výjezdu do Lisabonu. Sporting by mohl ve steřdu tuto špatnou statistiku Italů ještě zhoršit.
Sporting Lisabon - pravděpodobná sestava:
Tiago; Abel, Tonel, Ronny, Polga; Izmailov; Miguel Veloso, Joao Moutinho; Romagnoli; Purovic, Liedson
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Doni; Tonetto, Juan, Mexes, Cicinho; Pizarro, De Rossi; Giuly, Perrotta, Mancini; Vucinic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.10 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Manchester United (ENG)33006:29
2.AS Řím (ITA)32014:26
3.Sporting Lisabon (POR)31023:43
4.Dynamo Kyjev (UKR)30033:80
Skupina G
Inter Milán - CSKA Moskva  (středa 20:45)
Odčinit porážku z domácího zápasu se bude v Miláně snažit CSKA Moskva. Hráči ruského klubu neberou nic jiné než vítězství a budou se prát ze všech sil o šanci na postup do osmifinále. Favoritem však určitě bude domácí Inter.

Moskevský zápas byl napínavý do poslední chvíle, až deset minut před koncem rozhodl utkání Walter Samuel a zajistil Interu vítězství 2:1. Inter Milán se vítězstvím dostal do čela tabulky skupiny G a má na kontě šest bodů. CSKA se naopak tři první zápasy nepodařily odehrát podle očekávání a jsou na dně tabulky s pouhým jedním bodem, za remízu s Fenerbahce. Celý tým přesto věří ve štěstí, které bude pro poslední zápasy hodně potřebovat. "Proti Interu chceme jedině výhru, nic jiné nebereme. Minulý zápas jsme proti Interu odehráli skvěle, bohužel náš brankář udělal chybu, ale pokud se tentokrát chybám vyhneme, máme obrovskou šanci na vítězství," sdělil před zápasem trenér CSKA Valeri Gazzaev.

CSKA ale bude pro zápas chybět Vagner Love a k dispozici pro utkání nebude ani obránce Ignaševič, oba nenastoupí kvůli zraněním. Naopak do zápasu už může trenér Gazzaev nasadit navrátivšího Akinfejeva, brankářskou oporu moskevského klubu, která byla na marodce od května. Inter Milán ale také nenastoupí v nejsilnější sestavě. Jen z hlediště můžou utkání sledovat Materazzi, Vieira, Stanković a Toldo. Aby toho nebylo málo, v posledním zápase s Juvetusem se zranil Luis Figo.

Trenér Interu Milán Mancini přesto zůstává optimistický. "Já jsem vždycky říkal, že CSKA má dobrou sestavu a pro mě jsou nejlepším ruským týmem. Mají skvěle technicky vybavené hráče a i když můžou být unavenější, přesto nám budou dělat problémy a my na ně musíme být připraveni. Očekávám další tuhý boj a skvělý zápas," vyjádřil se před zápasem Mancini.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Samuel, Cordoba, Chivu - J. Zanetti, Cambiasso, Dacourt, Solari - Ibrahimovič, Crespo.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - V. Berezuckij, Ignaševič, A. Berezuckij - Krašič, Aldonin, Dudu, Rahimič, Žirkov - Jo, Carvalho.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 4.85 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fenerbahce SK - PSV Eindhoven  (středa 20:45)
Klíčový zápas skupiny G uvidí Istanbul, domácí Fenerbahce přivítá PSV Eindhoven a v případě vítězství se může hodně přiblížit postupu do osmifinále Ligy mistrů.

Turecký klub v letošním ročníku Ligy mistrů ještě neprohrál, doma po suverénním výkonu porazil Inter Milán a z venku si přivezl dvě remízy. Jednu právě z Eindhovenu, kde podal dobrý výkon a zřejmě si zasloužil více, než pouze jeden bod.

Trenér Zico bude postrádat dva důležité fotbalisty - vinou karetních trestů nebudou moci nastoupit Lugano a Deivid. "Od začátku jsme se snažili vybudovat tým, který bude schopný překonat takového problémy. Jsem si jistý, že moji hráči se přes tyto absence dostanou a předvedou skvělé představení," věří kouč Zico, jemuž bude chybět i zraněný útočník Mateja Kežman.

Na Eindhoven se valí jedna pohroma za druhou, minulý týden přišel o trenéra Ronalda Koemana a ligovou neporazitelnost, nyní by mohl přijít o reálnou šanci na postup mezi nejlepších šestnáct. Na Fenerbahce v tuto chvíli ztrácí jeden bod a případná čtyřbodová ztráta by se smazávala již hodně těžko.

"Dá se útočit kdekoliv a my potřebujeme dát gól. Díky remíze 1:1 nebo vyššímu nerozhodnému výsledku bychom měli lepší vzájemnou bilanci. Proti Heerenveenu jsme snadno ztráceli míče, tady budeme muset být opatrnější a míč držet déle," uvědomuje si dočasný trenér PSV Jan Wouters. Tomu nebudou k dispozici potrestaný Eric Addo a zranění Ibrahim Afellay, Manuel da Costa, John de Jong a Jason Culina.
Fenerbahce SK - pravděpodobná sestava:
Demirel - Gonul, Lugano, Edu, Roberto Carlos - Alex, Aurelio, Deniz, Vederson - Kazim-Richards, Senturk.
PSV Eindhoven - pravděpodobná sestava:
Gomes - Kromkamp, Marcellis, Salcido, Alcides - Simons, Pérez, Méndez, Bakkal - Farfán, Lazovič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Inter Milán (ITA)32014:26
2.Fenerbahce SK (TUR)31203:25
3.PSV Eindhoven (NED)31112:34
4.CSKA Moskva (RUS)30124:61
Skupina H
Steaua Bukurešť - Sevilla FC  (středa 20:45)
Steaua Bukurešť přivítá v dnešním domácím utkání Sevillu FC a bude chtít získat první body v letošním ročníku Ligy mistrů. Zatím je na posledním místě s třemi porážkami ze tří zápasů. Skupina H, ve které je i český zástupce Slavia Praha, se zatím vyvíjí podle papírových předpokladů. Arsenal a Sevilla mají hodně blízko k postupu ze skupiny, zatímco Slavia a Steaua budou bojovat o třetí místo, které jim zaručuje účast v jarní části Poháru UEFA.

Rumunský tým vede již třetí trenér v této sezóně. První dva, Gheorghe Hagi a Massimo Pedrazzini, nevydrželi u týmu moc dlouho a po nepřesvědčivých výkonech a sporech s prezidentem týmu, byli odejiti. Ani novému kouči Lacatusovi se generálka na středeční zápas moc nevyvedla. Jeho tým prohrál v minulém kole na hřišti Poli Temešvár 0:2 a je až na sedmém místě domácí tabulky.

Kouč Marius Lacatus uvedl: "Věřím, že získáme první body a že máme stále šanci postoupit ze třetí místa do Poháru UEFA. Stojí před námi tým, jehož hráči jsou na vysoké úrovni."

Domácí tým sužují zranění mnoha hráčů. Na marodce jsou Mirel Radoi, Sorin Ghionea a Mihaita Plesan. Pawel Golański má potíže s tříslem a Eric Bicfalvi se zranil na tréninku minulý pátek. Trenér domácích neztrácí naději a věří, že ve své premiéře v Lize mistrů bude úspěšný.

Sevilla na tom není o mnoho lépe než její soupeř. Zatím se v letošním ročníku hledá. Nečekaný odchod trenéra Ramose do Totenhamu rozhodně nepřidal týmu na klidu, i když v posledním kole Primera División zvítězil nad Realem Madrid 2:0 a poskočil na desátou příčku. Nový kouč Manuel Jiménez věří, že jeho tým uspěje, i když to nebude mít lehké. "Toto je jiná soutěž a Steaua je silný soupeř, který udělá vše pro výhru," uvedl trenér Jimenéz.

Překážkou pro Sevillu by mohla být řada zraněných, kterých španělský tým má. V současnosti jsou mimo Khalid Boulahrouz, Duda, José Ángel Crespo a Federico Fazio. Připraveni by naopak měli být Frédéric Kanouté, Andrés Palop a Ivica Dragutinovič, kteří již nastoupili o víkendu.

A na co se můžeme těšit? Sevilla se bude chtít v tomto zápase přiblížit postupu do další fáze Ligy mistrů. Oba týmy mají řadu zraněných, oba týmy mají nové trenéry, pro které to bude premiéra v Lize mistrů. Rozhodne větší kvalita lavičky Sevilly?
Steaua Bukurešť - pravděpodobná sestava:
Zapata - P. Marin, Goian, Rada, Emeghara - O. Petre, Surdu, Nicolita, Croitoru - Iacob, Dica.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Palop - D. Alves, Mosquera, Dragutinovič, Adriano - J. Navas, Keita, Poulsen, D. Capel - L. Fabiano, Kanouté.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.25 - 3.50 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Slavia Praha - Arsenal FC  (středa 20:45)
S odhodláním odčinit čtrnáct dnů starý debakl 0:7 z Londýna nastoupí ve středu ke svému čtvrtému utkání v Lize mistrů fotbalisté Slavie Praha proti Arsenalu. I bod by byl pro Pražany ve středu na Strahově v souboji s jedním nejlepších světových mužstev velkou výhrou, protože by je výrazně přiblížil k postupu do Poháru UEFA, kam se dostane třetí celek ze skupiny.

Situaci jim může trochu usnadnit skutečnost, že Arsenal nechal doma několik opor včetně Tomáše Rosického. Do Prahy nepřiletěli ani další klíčoví záložníci Španěl Fabregas a Bělorus Hleb, volno dostal i zraněný obránce Touré z Pobřeží slonoviny. Kouč Arséne Wenger pro klubové stránky upřesnil, že se rozhodl šetřit jen Fabregase a Hleba. "Rosického jsem chtěl vzít s sebou, ale má menší problémy s tříslem. Zatím ani nevím, jestli bude fit na pondělní ligu s Readingem," prohlásil Wenger.

Rosického mrzelo, že se nemohl znovu ukázat českým fanouškům v Praze. "Já i spoluhráč Touré musíme doléčit drobná zranění, která máme od utkání s Manchesterem United," prohlásil český fotbalista na své webové stránce. "Styl hry Arsenalu se nemění, je zažitý všem hráčům z kádru. Tým určitě nechá na hřišti všechno, aby si zajistil postup ze skupiny už v Praze," řekl Rosický.

Francouzský kouč na klubových stránkách slíbil, že pokud Arsenal už ve středu postoupí, k čemuž potřebuje alespoň bod, sáhne ve zbytku Ligy mistrů po ještě větších změnách. "Nesmíme ale podlehnout sebeuspokojení a myslet si, že si sem jedeme pro laciné body. Slavia bude mít obrovskou chuť odčinit debakl," řekl Wenger.

Slavia má skromnější cíle. "Máme to rozehrané tak, že stále máme šanci na Pohár UEFA," uvedl trenér Karel Jarolím. Ve hře je ale i druhé místo, které nyní drží Sevilla. "Samozřejmě jsem realista, ale nevzdáváme ani to," řekl slávistický kouč, který by si doma rád vynahradil zklamání z obou výsledků na hřištích soupeřů. V Seville Slavia podlehla 2:4. "Myslel jsem, že ty zápasy odehrajeme odvážněji, cítil jsem tam vnitřní blok," prohlásil Jarolím.

Přeje si, aby jeho svěřenci odehráli co nejlepší zápas a aby fanoušci odcházeli ze Strahova spokojení. "A jakýkoliv bodový zisk by byl přímo výborný," zdůraznil kouč Slavie. K absenci několika opor Arsenalu poznamenal, že i náhradníci jsou velmi kvalitní. "Šanci dostanou další a určitě se budou snažit trenéra přesvědčit, aby si řekli o místo v základu. Víme, že proti nám bude stát jedno z nejlepších mužstev na světě," konstatoval Jarolím.

Trenér vedoucího týmu ligové tabulky pevně věří, že zápas s Arsenalem bude zcela jiný než utkání na stadionu Emirates. "Nemyslím si, že Arsenal bude hrát tak ofenzivně jako doma. Spíše bude čekat na naše chyby a bude záležet, zda se jich dokážeme vyvarovat. V prvním zápase jsme nastoupili s ofenzivní sestavou, chtěli jsme být nebezpeční i směrem dopředu, ale bohužel se hráči zalekli," uvedl Jarolím, podle kterého je potřeba i v takovém složení splnit povinnosti ve hře dozadu. "Musíme především změnit přístup: být důslední a agresivní v soubojích," podotkl Jarolím.

Za velký přínos pro tým považuje návrat Ericha Brabce do obrany. "Má organizační schopnosti, mluví na spoluhráče a je schopen mužstvo koučovat na hřišti. To je pro trenéra obrovské plus," liboval si kouč. Po dlouhé době může nastoupit také další uzdravený hráč Vladimír Šmicer. "Oba by měli na trávník vnést klid," řekl Jarolím s tím, že vítěz Ligy mistrů z roku 2005 s Liverpoolem je již zcela zdráv a měl by hrát od první minuty.

Opět bude postrádat dlouhodobě zraněné trio Latka, Švento, Janda, k nimž se navíc přidal pro zranění lýtkového svalu i kapitán Vlček a kvůli trestu za žluté karty nemůže hrát ani Volešák. Nejlepší střelec mužstva Vlček usedne jen do hlediště a kouč stále váhá, kým jej nahradí. "Ještě ani nevím, zda budeme hrát na jednoho či dva útočníky," řekl Jarolím.

Šmicer hrál naposledy zápas LM na jaře roku 2005, když byl v barvách Liverpoolu ve finále s AC Milán jedním ze strůjců velkého obratu. "Těším se moc, v Bordeaux jsem minulý rok nemohl hrát pro zranění. Až budeme na hřišti a z reproduktorů na stadionu bude znít hymna soutěže, asi si na ten triumf nad Milánem vzpomenu. I když už je to hodně dávno," prohlásil zkušený záložník.

Že se nepotká v zápase s Rosickým, na jedné straně lituje, ale na druhé vítá. "Škoda, že nebude hrát, je to pro naše diváky, zápas by byl jistě více atraktivní. Na druhou stranu je to hodně kvalitní hráč, takže mě mrzet nebude, že jej v zápase nepotkám," řekl Šmicer.

Utkání na vyprodaném Stadionu Evžena Rošického začne ve 20:45, řídit ho bude francouzské trio Layec - Thoison, Dansault. Přímý přenos vysílá ČT2.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Vorel - Dřížďal, Suchý, Brabec, Hubáček - Krajčík, Švec, Tavares, Šmicer, Pudil - Šenkeřík.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Almunia - Sagna, Song, Gallas, Clichy - Eboué, Gilberto, Denilson, Diaby - Eduardo, Walcott.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.75 - 3.75 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Arsenal FC (ENG)330011:09
2.Sevilla FC (ESP)32016:66
3.Slavia Praha (CZE)31024:123
4.Steaua Bukurešť (ROM)30032:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (49)

Přidat komentář
HOST*

TO BUDE ZASE OSTUDA......SLAVIA DOMA DOSTANE DESET.....ARSENAL BY JE PORAZIL I S DOROSTENCI..........

Reagovat
HOST*Luis

Ty seš chytrák, viď ?

Reagovat
HOST*

je

Reagovat
Slejdy

Reagovat
Slejdy

prece jako Cech musis doufat aspon v remize ne ?? at fandis treba i Sparte

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal zřejmě přijel s miminama, že nedal těch tvejch deset.

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia to bude mít opět těžké. Náhradníci budou bojovat o místo v sestavě a tak pojedou na 100%. Vidím to opět,pro Slávii bez bodú.

Reagovat
HOST*

dal jsem neprohru Slávie v prvním poločase

Reagovat
smazaný uživatel

taky občas skouším takový tipy, ale tady si myslím že je to vyhazování peněz

Reagovat
HOST*

Skvělý tip :)

Reagovat
HOST*

Mno, já zkusím na lístek zařadit handicapovou sázku na Arsenal. Sedm gólů nejspíš nedají, ale o dva by to klidně být mohlo a kurz 2,15 to solidně vylepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo jaký jsou v LM pravidla pro určení pořadí v případě rovnosti bodů?

Reagovat
HOST*

vzájemný zápas potom rozhoduje

Reagovat
smazaný uživatel

jj dik

Reagovat
Zajda

Olympique Lyon - VfB Stuttgart 1

FC Barcelona - Glasgow Rangers 1

Manchester United - Dynamo Kyjev 1

Sporting Lisabon - AS Řím 2

Inter Milán - CSKA Moskva 1

Fenerbahce SK - PSV Eindhoven 2

Steaua Bukurešť - Sevilla FC 2

Slavia Praha - Arsenal FC 2

.

.

.

.

No uvidíme, docela riskuju ten PSV ale co není může být.

Liverpool Forever...

čao

Reagovat
Slejdy

Fenerbachce 1 jak vino

jinak od AS nevim co dnes cekat

Reagovat
smazaný uživatel

no Slejdy? Jak nevim? Musíme přeci věřit! Když budou hrát svojí hru a nezakopou se jako druhou půli v Empoli, tak můžou i vyhrát!

Reagovat
Slejdy

toz verim ale nevim no .. v tom Empoli to podelali .. no spise Doni tak uvidime snad ale neprohrajou .. jelikoz kdyby jo tak by nastali komplikace mensi

Reagovat
smazaný uživatel

no proto , snad minimálně tu plichtu ukopou.

Reagovat
Slejdy

Reagovat
Slejdy

uf jeste ze tak

Reagovat
HOST*ITTOT

jak nevies?Vyhra predsa,AS Roma vyhra 3:1...!

Reagovat
smazaný uživatel

Zase za dvacku? Nebo za víc, když jsi včera vyhrál...

Reagovat
HOST*

sázíš jako amater voleeee

Reagovat
HOST*

slavia dostane na picu

Reagovat
HOST*Andrej

Zarucena tutovka Barcelona: Rangers 2 za 100 a zitra si jdu koupi novej pocitac

Reagovat
Slejdy

toz je to realne

Reagovat
smazaný uživatel

To sotva, budou mít problémy se dostat za polovinu.

Reagovat
HOST*

nevim ale neco me rika ze Steaua, a Slavia neprohrajou...

Reagovat
HOST*ital

Slávii nevěřím,ale Rumunům jo...

Reagovat
HOST*

Dyt Sralta dneska nehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

No vsadil jsem na vsechny zapasy krome Slavie. Neco ve me hloda ze by mohly neco urvat....a navic bych jim to pral. OPAVA a JUVE FOREVER!!!!

Reagovat
HOST*Cracker j.

Nevíte jestli lze sledovat čt2 na internetu? Mě nejde telka díky.

Reagovat
HOST*ital

fotbalzive.cz

Reagovat
HOST*Cracker j.

Díkes.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte, zda je ORF 1 v nabídce UPC direct, případně číslo kanálu? Díky

Reagovat
Slejdy

zda se me ze neni .. aspon co ja mam 38 programu tak ju nemam .. mame ju akorat na spolecne antene cely panelak

Reagovat
Slejdy

zda se me ze neni .. aspon co ja mam 38 programu tak ju nemam .. mame ju akorat na spolecne antene cely panelak

Reagovat
HOST*ital

Doktore hoď sem tipy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
HOST*FCHK

Olympique Lyon - VfB Stuttgart 2:1

FC Barcelona - Glasgow Rangers 2:0

Manchester United - Dynamo Kyjev 4:0

Sporting Lisabon - AS Řím 1:1

Inter Milán - CSKA Moskva 2:0

Fenerbahce SK - PSV Eindhoven 1:0

Steaua Bukurešť - Sevilla FC 1:1

Slavia Praha - Arsenal FC 1:1

Slavia je jen prani....

Reagovat
HOST*Crocy

Thierry Henry yeeeeeees dal tam dalsiho fika,uz zacina kluk jeden,Zlatej mic je pristi rok jasnej,jedeeeeee :-P TH14ALL

Reagovat
HOST*

Arsenal mi podupe tiket :( jsem na ne nemel sazet kua

Reagovat
smazaný uživatel

No co je, před 14 dny po 7:0 to tady bylo plný chytrejch keců a dneska nic?

Reagovat
smazaný uživatel

V prvé řadě si musíš uvědomit, že Arsenal svou hrou ten bod Slavii přímo nabídl.

Reagovat
smazaný uživatel

V prvé řadě si musíš uvědomit, že Arsenal svou hrou ten bod Slavii přímo nabídl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to v každém případě, evidentně hráli na plichtu, Slávka sice zahrála celkem dobře, konečně neměli strach ze soupeře, ale kdyby Arsenal roztočil ten kolotoč z Londýna, tak to byla osmá nakládačka, i když možná jenom 0:2 nebo tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý bod, gratuluji. Arsenal dnes přijel pro bod a tak se i zařídil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele