LaLiga - souhrn 32. kola: Cenná výhra pro Sevillu

19.04., 23:04, aktualizováno 22.04., 22:58
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Sevilly (© AFP)

Sevilla zvládla duel s Mallorcou a třetí výhrou v řadě udělala asi definitivní krok k záchraně. Real Madrid znovu prokázal velkou vnitřní sílu, proti Barceloně dvakrát smazal jednobrankové manko a v závěru rozhodl o své výhře. Bílý balet je krůček od titulu, šest kol před koncem má jedenáctibodový náskok.

Sevilla FC - RCD Mallorca 2:1

22.04.2024 21:00

Góly: 61. Youssef En-Nesyri, 75. Isaac Romero - 90+5. Abdón Prats

Fotbalisté Sevilly zvítězili v pondělní dohrávce 32. kola LaLigy nad Mallorkou 2:1. V první půli se mohli několikrát dostat do vedení hosté, nicméně aktivní Vedat Muriqi ani jednou neuspěl. Naopak na druhé straně se prosadil v 61. minutě Youssef En Nesyri a následně také asistoval u vítězné trefy, čímž potvrdil roli nejproduktivnějšího hráče Rojiblancos. Klub z Andalusie tak vrátil Pirátům poslední vzájemnou porážku, a soupeře před koncem sezony znejistil, neboť ostrované mají jen šestibodový náskok na sestupové pásmo.

Trenéra Sevilly Quiqueho Sáncheze Florese jako bývalého obránce naposledy zajisté potěšilo druhé vítězství jeho týmu v lize za sebou bez inkasované branky. Naopak Mallorca příliš důvodů k radosti neměla, neboť po prohraném finále Copa del Rey padla i v minulém kole proti Realu Madrid. Rumělky však uklidňoval alespoň fakt, že na první sestupové pozici sídlící Cádiz dvakrát v řadě prohrál, a v tabulce je tak příliš neohrožoval.

Hostující fotbalisté vlétli do utkání s velkou vervou, pokus Muriqiho však zblokovali obránci Sevilly. Další šanci kosovského útočníka bez větších problémů zneškodnil gólman Orjan Nyland. Muriqi neuspěl ani napotřetí, kdy mu na brankové čáře ukradl gól výborným obranným zákrokem Sergio Ramos. Rojiblancos toho v prvním dějství dopředu mnoho nevymysleli. Do ojedinělé příležitosti se hnal Isaac Romero, výborně proti jeho přízemnímu pokusu však zasáhl Predrag Rajkovič.

Vstup do druhé půle se lépe vyvedl domácím. Střídající Suso si hezky navedl míč na levou nohu, ale balon zakroutil pouze nad horní tyč. Mnohem nebezpečnější byla na druhé straně šance Nemanji Radonjiče, který ránou z voleje zazvonil na brankovou konstrukci. První branka v utkání tak přišla v 61. minutě, kdy si na hezký centr Susa naskočil En Nesyri a hlavou překonal Rajkoviče. Pojistku v podobě gólu přidal Romero, jenž těžil ze spolupráce s En Nesyrim a jeho následná tečovaná střela doskákala až do sítě. V nastaveném čase pouze korigoval výsledek hostující Abdón Prats.

Rojiblancos tak dotáhli zápas do vítězného konce a tři body posbírali už potřetí v řadě, což se jim povedlo poprvé v sezoně. Oba týmy mají na programu další ligové kolo 28. dubna. Sevillu bude čekat andaluské derby s Betisem, Rumělky vyzvou v záchranářském souboji Cádiz.

Více informací k zápasu

Real Madrid - FC Barcelona 3:2

21.04.2024 21:00

Góly: 18. Vinícius Júnior (pen.), 73. Lucas Vázquez, 90+1. Jude Bellingham - 6. Andreas Christensen, 69. Fermín López

Real Madrid porazil ve šlágru 32. kola LaLigy Barcelonu 3:2. Katalánci, kteří toužili snížit osmibodový náskok Bílého baletu v čele tabulky, se na půdě odvěkého rivala dostali hned dvakrát do vedení. Pro jejich záměr ovšem neměl pochopení domácí Lucas Vázquez, jenž dostal v sestavě přednost před unaveným Danim Carvajalem. Zkušený Španěl nejprve v první půli vybojoval penaltu a v 73. minutě bleskově srovnal skóre po trefě Fermína Lópeze. Těsně před koncem navíc přihrávkou z pravé strany našel Juda Bellinghama, jenž stejně jako v říjnu rozhodl ligové El Clásico gólem ze závěrečného nastavení.

Do 257. soutěžního setkání Realu Madrid s Barcelonou přijížděly oba celky v naprosto odlišném rozpoložení. Bílý balet se v týdnu radoval z postupu do semifinále Ligy mistrů přes Manchester City po penaltovém rozstřelu, zatímco Barca ztratila dobře rozehraný dvojzápas s PSG. Pro trenéra Katalánců Xaviho šlo o poslední střet s odvěkým rivalem ve funkci a v případě prohry už by byla šance na obhajobu titulu minimální.

Jako první se na impozantní madridské scéně prosadili už v šesté minutě Blaugranas. Andreas Christensen využil po rohovém kopu chyby Andrije Lunina a hlavou usměrnil míč do odkryté sítě. S bleskovou reakcí málem přispěchal Vinícius Júnior, ve své úvodní šanci však mířil příliš vysoko. Na druhé straně se zase krásně prodral do vápna Lamine Yamal, z úhlu ale Lunina nepřekonal. Prestižnímu duelu proto dodal druhou porci gólového koření v 18. minutě Vinícius Júnior, který proměnil penaltu po faulu Paua Cubarsího. Před půlhodinou hry málem vrátil Barceloně vedení aktivní Yamal. Mladičký zázrak z La Masie ovšem od přesného zásahu dělily centimetry, když Lunin až na brankové čáře zkrotil jeho chytré zakončení po rohovém kopu.

Po výměně stran se oba týmy prezentovaly opatrnějším fotbalem a vyložených šancí ubylo. V 69. minutě se ale přece jen skóre měnilo. Další střelu Yamala totiž ukrajinský gólman Realu vyrazil jen k Lópezovi, který jednoduše dorazil míč do brány. Ani tentokrát však vedení Kataláncům nevydrželo dlouho, neboť jen o čtyři minuty později oslovil Vinícius Júnior nízkým centrem Vázqueze, jenž ve stoprocentní šanci nezaváhal. Následně mohl brazilský křídelník dokonce sám rozhodnout, Marc-André ter Stegen si ovšem prostor u bližší tyče pohlídal. V nastavení už nicméně neměl Němec nárok na suverénní ránu do šibenice z kopačky Bellinghama, který se v bílém dresu prosadil po více než dvou měsících.

Real Madrid tak potvrdil výbornou formu a připsal si vítězství v tomto významném utkání. V dalším kole se představí 26. dubna na půdě Realu Sociedad, Barcelona o tři dny později přivítá v domácím prostředí Valencii.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Atlético Madrid 2:0

21.04.2024 18:30

Góly: 15. Carlos Benavídez, 90+2. Luis Rioja

Fotbalisté Atlétika Madrid museli po konci v Lize mistrů skousnout další zklamání, když ve 32. kole LaLigy prohráli na hřišti Alavésu 0:2. Výkon Los Rojiblancos zůstal zvláště v první půli daleko za možnostmi favorizovaného celku, čehož Baskové v 15. minutě využili. Jan Oblak byl krátký na perfektní ránu Carlose Benavideze, a Indiáni tak poprvé od roku 1999 inkasovali ve 12 po sobě jdoucích zápasech. A protože sami skórovat nedokázali, mohou už příští týden po klíčovém utkání s Athleticem opustit první čtyřku tabulky.

Atléti zažili týden plný smutku, jelikož v odvetném duelu čtvrtfinále Ligy mistrů prohráli v divokém zápase na hřišti Dortmundu, a museli se tak s prestižní soutěží rozloučit. Po velmi hořkém vypadnutí ovšem potřebovali ihned přepnout svou mysl na ligové povinnosti. Ve španělské nejvyšší soutěži totiž ani po 31 odehraných kolech neměli jistotu umístění v top čtyřce. Tentokrát ale na Atlético čekal Alavés, který prohrál třikrát v řadě bez vstřelené branky.

Přestože Los Colchoneros drželi po většinu času míč na svých kopačkách, směrem dopředu byli v úvodním dějství jasně nebezpečnější domácí. Ti také v 15. minutě hned ze své první příležitosti udeřili, když se zpoza vápna nechytatelně k zadní tyči trefil Benavidez. Náskok Deportiva málem bleskově zvýšil Giuliano Simeone. Kmenový hráč Atlétika však těsně přestřelil, a proti týmu svého otce se tak premiérové trefy v LaLize nedočkal. Před bránou nevýrazných hostů bylo rušno také v závěru poločasu. Sudí totiž nařídil kvůli ruce Césara Azpilicuety penaltu, tu ale po zhlédnutí záznamu správně odvolal.

Po změně stran sice Los Rojiblancos na trávníku jasně dominovali, jenže ve finální fázi nadále působili velmi bezradně. Zkraje druhé půle se do balonu z otočky opřel Koke, trefil ovšem jen střed brány. Po několika dalších nepřesných pokusech fotbalistů z hlavního města musel Antonio Sivera znovu do akce až v 77. minutě, kdy zneškodnil přízemní ránu Samuela Lina. Ještě těžší zákrok si 27letý Španěl připsal o chvíli později proti prudkému projektilu vyslanému Ángelem Correou. V nastaveném čase však utnul jakékoliv šance hostů na bodový zisk krásným gólem z voleje Luis Rioja.

Oba týmy sehrají další ligový zápas 27. dubna. Baskové změří síly se Celtou Vigo, Los Colchoneros se utkají s Athleticem.

Více informací k zápasu

UD Almería - Villarreal CF 1:2

21.04.2024 16:15

Góly: 30. Anthony Lozano - 25. Ilias Akhomach, 90+2. Alexander Sørloth

Poslední Almería nedokázala ani ve 32. kole LaLigy zvítězit na domácí půdě, když nakonec padla s Villarrealem 1:2. Hosté vstoupili do utkání lépe, jelikož je už ve 25. minutě poslal do vedení Ilias Akhomach. O náskok však Žlutá ponorka brzy přišla, neboť na její obranu nalezl po půlhodině hracího času recept Choco Lozano. Rojiblancos sice předvedli pravděpodobně nejlepší výkon v letošní sezoně, i přesto však z duelu odešli poraženi, v nastaveném čase totiž strhnul zápas na stranu favorita kanonýr Alexander Sörloth.

Hráči Villarrealu přijížděli na půdu Almeríe s cílem zlepšit si po dvou těžkých střetnutích bez vítězství náladu. Proti poslednímu celku tabulky byla totiž Žlutá ponorka velkým favoritem, a to mimo jiné i proto, že Rojiblancos od startu sezony nedokázali zvítězit ani v jednom domácím zápase. Zastřílet si chtěl zajisté i Sörloth, jenž stále mohl teoreticky pomýšlet na trofej za nejlepšího střelce celé soutěže.

Už ve čtvrté minutě se objevil Lozano po dlouhém nákopu sám za obranou, zradilo ho ovšem zpracování, a proto střílel z velkého úhlu, což znamenalo, že Filip Jörgensen mohl zůstat v klidu. Honduraský útočník měl další možnost zhruba po odehrané čtvrthodině, když se opřel do odraženého balonu, opět ale mířil vedle. Naopak Žlutá ponorka využila hned svou první šanci po rychlém protiútoku, na jehož konci stál Akhomach. Rojiblancos však dokázali rychle odpovědět. O srovnání skóre se postaral ve 30. minutě Lozano hlavičkou mířenou do levé části branky.

Almeriensistas pokračovali ve velmi aktivní hře i po změně stran. V 51. minutě si navedl Jonathan Viera balon na hranici pokutového území a vyslal razantní projektil, proti kterému se předvedl hostující gólman velmi dobrým zákrokem. Španělský záložník byl součástí další nebezpečné akce v 65. minutě, při které poslal skvělým pasem za obranu Lozana, který z úrovně malého vápna jen těsně minul levou tyč. V závěru mohl Bertrand Traore poslat celek z Villarrealu do vedení, jeho rána z blízka však pouze těsně minula brankovou konstrukci. Nakonec se žlutí mohli radovat poté, co se dostal k balonu nejlepší střelec týmu, Sörloth, jenž zavěsil nechytatelně do pravého horního rohu.

Villarreal tak v Almeríí nezaváhal a domů si odvezl tři body. V následujícím kole vyzve 28. dubna Vallecano, Rojiblancos se utkají o dva dny dříve s Getafe.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Real Sociedad 1:1

21.04.2024 14:00

Góly: 29. Juanmi Latasa - 13. Ander Barrenetxea

Hráči Realu Sociedad ve 32. kole LaLigy pouze remizovali na půdě Getafe 1:1. Baskové nakročili k bodovému zisku už ve 13. minutě, kdy hostující celek předvedl perfektní protiútok, na jehož konci byl přesně hlavičkující Ander Barrenetxea. Domácí však dokázali odpovědět ještě v úvodní půli zásluhou Juanmiho Latasy. Tým ze San Sebastiánu tak sice prodloužil svou sérii bez prohry na číslo pět, jeho náskok na šesté pozici se však při dvou výhrách Betisu po sobě ztenčil už jen na tři body.

Getafe ani zdaleka neprožívalo ideální období, jelikož z posledních sedmi zápasů vyhrálo jen jednou. Úpadek formy mohla zapříčinit ztráta motivace v závěru sezony, neboť Azulones okupovali klidný střed tabulky bez šancí na pohárové příčky. O ty naopak bojoval Real Sociedad, který po třech ligových výhrách překvapivě zaváhal s Almeríí a jeho náskok na sedmou Valencii se ztenčil na tři body.

Po úvodní opatrné hře obou týmů to byl právě La Real, jenž si ve 13. minutě vypracoval první šanci a naplno ji zužitkoval. Barrenetxea našel na hranici malého vápna výborný centr Sheraldo Beckera z pravé strany a zamířil nechytatelně do odkryté části branky. Chvíli před odehranou půlhodinou předvedl Álex Remiro dva skvělé zákroky proti jedné ze střel a následné dorážce. Hned poté se však dostal Latasa po skvělém pasu Masona Greenwooda k dalšímu zakončení hlavou, na které už byl hostující gólman krátký. V úplném závěru první půle se odhodlal Arsen Zacharjan ke střele na hranici pokutového území, svou přízemní ránu ovšem poslal přesně doprostřed, takže nepředstavovala větší nebezpečí.

Na první nebezpečnou situaci ve druhé půli si museli diváci počkat do 55. minuty. Oscar Rodriguez se ujal zahrání volného kopu a byl velice blízko skórování, trefil totiž pravou tyčku, od níž se balon vznášel nad brankovou čarou do chvíle, než ho do bezpečí odklidil Robin Le Normand. Zhruba 10 minut před koncem se Beňat Turrientes rozhodl vypálit po individuální akci ze střední vzdálenosti, jeho projektil směřující doprostřed branky ale bez problému zlikvidoval domácí gólman.

Vyrovnaný zápas tak nakonec divákům vítěze nenabídl. Getafe se 26. dubna v dalším ligovém kole střetne s Almeríí, Baskové vyzvou o den později na souboj Real Madrid.

Více informací k zápasu

Girona FC - Cádiz CF 4:1

20.04.2024 21:00

Góly: 9. Eric García, 22. Iván Martín, 71. Artem Dovbyk, 82. Cristian Portu - 81. Gonzalo Escalante

Fotbalisté Girony porazili ve 32. kole LaLigy outsidera z Cádizu 4:1, a natáhli tak domácí neporazitelnost už na 13 zápasů. Katalánci rozhodli o svém úspěchu již v prvním poločase, v němž se trefili Eric García a Iván Martín. V 71. minutě si pak ještě 18. brankou v ročníku upevnil pozici nejlepšího střelce soutěže Arťom Dovbyk. Zatímco Gironistes tedy drží pohodlný náskok na třetím místě tabulky, hostujícím Pirátům se i vinou vítězství jejich konkurentů vzdálila záchrana na rozdíl šesti bodů.

Svěřenci kouče Míchela si i přesto, že ztratili šance na zisk ligového titulu, stále šli za vysněnou Ligou mistrů. Poslední kolo bíločerveným nevyšlo, když padli s Atlétikem 1:3, což ovšem mohli napravit před domácím publikem, kde od startu sezony prohráli pouze jednou. To určitě nebyla dobrá zpráva pro Cádiz, který i přes porážku s Barcelonou stále živil naděje na záchranu, neboť na Celtu Vigo ztrácel před víkendem jen tři body.

Podle očekávání se Girona do svého soupeře obula hned od úvodního hvizdu a už v deváté minutě mohla slavit. Centr Sávia si našel na hranici malého vápna host z Barcelony García a hlavou poslal domácí tým do vedení. O zvýšení náskoku se poté pokoušel ukrajinský kanonýr Dovbyk, ale míč dostal do sítě z jasného ofsajdu. Co se nepovedlo jemu, dokázal ve 22. minutě Martín, který stál na konci pohledné kombinace hráčů Girony. Před odchodem do šatny ještě Sávio rozezvučel břevno.

Bíločervení po pauze zvolnili tempo a nechali hrát i svého soupeře. Ten však předvedl pouze střelu z kopačky Lucase Pirese doprostřed brány. O tom, že si Žlutá ponorka ani proti Gironě nepřipíše první venkovní výhru v sezoně, definitivně rozhodl Dovbyk po druhé asistenci Miguela Gutiérreze. Na konci zápasu se s góly roztrhl pytel. Skóre korigoval v 81. minutě po rohovém kopu Gonzalo Escalante, na což okamžitě reagoval střídající Portu.

Girona tak doma potvrdila roli favorita a získala tři body. V příštím kole se 29. dubna utká s Las Palmas, Cádiz vyzve o den dříve Mallorku.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Real Betis 1:2

20.04.2024 18:30

Góly: 66. Pepelu (pen.) - 19. Ayoze Pérez, 77. Ayoze Pérez

Betis porazil ve 32. kole LaLigy domácí Valencii 2:1, a předčil ji tak v přímém souboji o sedmé místo zajišťující kvalifikaci do Evropské konferenční ligy. Svěřence Manuela Pellegriniho poslal do trháku v 19. minutě po přihrávce Isca záložník Ayoze Pérez, na kterého dokázal po pauze odpovědět proměněným pokutovým kopem Pepelu. Na stranu zelenobílých však strhl vedení opět Pérez a uštědřil Netopýrům první domácí ligovou porážku od konce září minulého roku.

Svěřenci kouče Pellegriniho se v předchozím kole dostali z herní deprese, když po čtyřech prohrách v řadě zvítězili nad Celtou Vigo. Pro Betis to byly důležité tři body, neboť se stále držel jen těsně za sedmou příčkou. Tu okupoval jeho soupeř z Valencie, jenž měl o poznání lepší formu. Z minulých sedmi duelů totiž Netopýři padli jen jednou, přičemž kromě tří vítězství dokázali uhrát bod i s Realem Madrid. Do důležitého zápasu je navíc hnala domácí kulisa, před kterou padli za celý ročník La Ligy jen dvakrát.

Formu na vlastním stadionu nicméně Los Che v úvodu nepotvrzovali. V 19. minutě přetavil nádhernou přihrávku Isca ve svůj čtvrtý přesný zásah v sezoně hostující Pérez a vedení mohl navýšit po půlhodině hry sám Isco, jehož pokus o lob však skončil pouze v boční síti. Domácí fanoušky poprvé zvedl ze sedaček až závar ve vápně zelenobílých v samotném závěru prvního dějství, po němž se k zakončení dostal Cenk Özkacar, míč si ale píchnul příliš daleko kolem brankáře Ruie Silvy a na hrací ploše ho už nestihl.

Aktivita hostů neustávala ani po změně stran. Další změnu skóre odvrátil po střele Pabla Fornalse do tyče a následné dorážce Cedrica Bakamba pouze fakt, že si druhý jmenovaný pomohl faulem, když vykopl míč z náruče domácího brankáře. Na druhé straně byl o několik minut později sestřelen kanonýr Netopýrů Hugo Duro, což sudí ocenil kontroverzním pokutovým kopem, který zužitkoval Pepelu. Obrat mohl dokonat střídající Peter González, jenž se pokoušel o svůj první ligový zásah obstřelem na zadní tyč. Silva si však s pokusem poradil. To stejné se nedalo říct o Giorgim Mamardashvilim na druhé straně, který zůstal bezmocný proti tečovanému projektilu Péreze.

Bitvu o sedmé místo tak nakonec ovládl hostující Betis. V následujícím kole se 27. dubna střetne se Sevillou, Valencia změří o den dříve síly s Barcelonou.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - CA Osasuna 2:1

20.04.2024 16:15

Góly: 80. Pep Chavarría, 84. Isaac Palazón - 29. Moi Gómez

Fotbalisté Vallecana porazili ve 32. kole LaLigy na svém hřišti Osasunu 2:1. Utkání se pro Rayo dlouho nevyvíjelo dobře, jelikož až do 80. minuty prohrávalo zásahem Moia Gómeze. Jenže v závěru Madriďané předvedli úctyhodný obrat, když se nejprve prosadil Pepe Chavarría, na nějž o chvíli později navázal tahoun posledních sezon Isi Palazón.

Osasuna neměla v posledních kolech až na výjimku Almeríe jednoduchý los, což vedlo ke třem prohrám. V minulém klání nestačil tým z Pamplony na Valencii, internetovým světem ale nejvíce proběhlo video Anteho Budimira, jenž podle některých fanoušků zahrál vůbec nejhorší penaltu všech dob. Zrzci chtěli nepovedený večer odčinit na půdě Vallecana, které se nacházelo jen těsně nad sestupovým pásmem.

V úvodním poločase se dlouho čekalo na první šanci zápasu. Oba týmy nechtěly udělat chybu, a tak se moc nehrnuly do útoku. O něco aktivnější Osasuna si první vážnější šanci přichystala ve 30. minutě, když si míč ťukl s Raúlem Garcíou Gómez, jehož střela se odrazila od tyče a s velkou dávkou štěstí se dokutálela za brankovou čáru.

Druhý poločas začal dost hekticky, v jeho prvních šesti minutách sudí udělil rovnou dvě žluté karty. Hra se poté více zklidnila a čekalo se, jestli domácí zavelí k obratu ve skóre. A Rayo skutečně tlačilo, soupeře nepouštělo do velkých příležitostí a samo se cpalo do vápna, avšak bez kýžených úspěchů. V 80. minutě se Vallecano dočkalo. Po rohovém kopu se míč odrazil k volnému Chavarríovi, jenž ranou zpoza šestnáctky prostřelil vše, co mu stálo v cestě, a připsal svůj premiérový gól v nejvyšší španělské soutěži. To ovšem nebylo všechno. O pět minut později se blýskl krásnou individuální akcí Palazón, který nádhernou ranou z 20 metrů rozvlnil síť a otočil zápas.

Vallecano tak dotáhlo utkání do vítězného konce. Oba celky sehrají další zápas 28. dubna. Rayo se střetne s Villarrealem, Zrzci změří síly s Granadou.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - UD Las Palmas 4:1

20.04.2024 14:00

Góly: 37. Iago Aspas, 39. Williot Swedberg, 71. Anastasios Douvikas, 76. Iago Aspas - 11. Juanma Herzog

Fotbalisté Celty Vigo porazili ve 32. kole LaLigy Las Palmas 4:1 a vzdálili se sestupovým pozicím. Utkání pro domácí celek nezačalo dobře, když se už v 11. minutě prosadil 19letý obránce Juanma Herzog, jenž naskočil teprve do svého čtvrtého utkání mezi španělskou elitou. Radost ale talentovanému bekovi dlouho nezůstala, jelikož Los Celestes otočili skóre ještě do přestávky. Na bleskovém obratu mezi 37. a 39. minutou měl lví podíl zkušený Iago Aspas, který první gól svého celku vstřelil a na druhý přihrál. Po změně stran navíc domácí kapitán korunoval svůj výborný výkon ještě jednou vstřelenou brankou a asistencí.

Celta Vigo po poslední porážce s Betisem stále balancovala nad hranou sestupové propasti. Tentokrát ji ale čekal zápas, ve kterém byla velmi reálná naděje na zisk tří bodů, neboť na domácí půdě přivítala trápící se Las Palmas. Hosté vstupovali do utkání se sérií čtyř proher v řadě, přičemž ani v jednom z těchto duelů nedokázali vstřelit gól.

Tentokrát se ale prosadili už v 11. minutě, kdy si na rohový kop naskočil Herzog a hlavou poslal míč k levé tyči. V polovině první části si za obranu Las Palmas zaběhl do vápna Carles Pérez, srovnat však nedokázal, protože ranou z voleje zamířil těsně nad bránu. Hra se přelévala ze strany na stranu a oba týmy hrozily rychlými protiútoky, ovšem ani jeden z nich gól nepřinesl. Po půlhodině hry se vše diametrálně změnilo. Nejprve Pérez vyslal nízký centr z pravé strany, skákavý míč si našel Aspas, jenž střelou do protipohybu gólmana rozvlnil síť a vyrovnal. Zakrátko se domácí radovali znovu, když právě střelec předchozí branky vyslal do úniku Williota Swedberga, který si s nabízenou situací poradil a otočil skóre.

Hned v úvodu druhé půle mohlo být pro domácí ještě lépe. Óscar Mingueza se řítil sám na Álvara Vallese, který však špičkami prstů vytěsnil jeho střelu mimo. O chvíli později vypálil zpoza šestnáctky Fran Beltrán, ovšem i s tímto projektilem si Valles famózním skokem poradil. Po pár minutách se Valles zaskvěl znovu, když z bezprostřední blízkosti vychytal Swedberga. Tlak bleděmodrých po pauze neutichal, a tak mohli být hosté rádi, že mají v brance vynikajícího Vallese, který chytil minimálně tři tutovky. Las Palmas však ani jeho výkon nepomohl, v 71. minutě totiž prchli obraně klubu z ostrova Gran Canaria hned tři fotbalisté Viga, kteří brejk zakončili do prázdné brány. Z gólu na 3:1 se radoval Anastasios Douvikas. Nedlouho poté se podruhé v utkání prosadil domácí kapitán Aspas, když dohrál jednoduchou akci do odkryté branky.

Vigo tak prohloubilo trápení Las Palmas a doma získalo klíčové tři body. V následujícím kole vyzve 27. dubna Alavés, žlutomodří se utkají o dva dny později s Gironou.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Granada CF 1:1

19.04.2024 21:00

Góly: 24. Gorka Guruzeta - 6. Iñaki Williams (vl.)

Hráči Athleticu remizovali ve 32. kole LaLigy na vlastním stadionu s Granadou 1:1. Baskové vstoupili do utkání tím nejhorším možným způsobem, už v šesté minutě totiž inkasovali po smolném vlastním gólu Iňakiho Williamse. Po obdržené brance však převzali otěže a ve 24. minutě se jim podařilo srovnat díky razantnímu voleji Gorky Guruzety, nejlepšího střelce Rojiblancos. I přes výrazný tlak po zbytek zápasu domácí další zásah přidat nedokázali, což znamenalo ztrátu důležitých bodů v boji o Ligu mistrů.

Přestože si Baskové stále udržovali reálnou naději na účast v příštím ročníku Ligy mistrů, pro posun do nejlepší čtyřky se v závěru sezony museli vyvarovat podobným zaváháním jako minulý víkend. Proti Villarrealu totiž navzdory početní výhodě ztratili těsný náskok v páté nastavené minutě. V duelu s předposlední Granadou sice Athletic platil za jasného favorita, z předchozích šesti vzájemných zápasů ale ovládl jediný a hned třikrát nezískal ani bod.

Do utkání proti neoblíbenému soupeři nastoupili Baskové hrozivě, když již v šesté minutě inkasovali. Pokus Gerarda Gumbaua od rohového praporku si totiž do vlastní branky srazil Iňaki Williams. Hráči Athleticu šlápli do plných a soupeře z jihu Španělska výrazně přehrávali. Ve 24. minutě se domácím dokonce podařilo na brzkou trefu odpovědět, když gólmanem vyražený centr usměrnil ranou pod břevno Guruzeta.

Dominance klubu z Baskicka pokračovala i ve druhé části utkání. Athletic nadále držel balon více na svých kopačkách a tvořil si slibné příležitosti. V 62. minutě si po samostatné akci navedl míč na hranici pokutového území Iňaki Williams, jenž střelou pod břevno pořádně protáhl argentinského gólmana Augusta Batallaa. Ghanský útočník mohl v 87. minutě rozhodnout o tříbodovém zisku, dorážku ve vápně však poslal těsně vedle levé tyče.

Athletic tak s Granadou opět ztratil a pouze remizoval. Další zápas ho čeká 27. dubna na půdě Atlétika Madrid, Andalusané přivítají o den později Osasunu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
32
25
6
1
70 : 22
81
2
FC Barcelona
32
21
7
4
64 : 37
70
3
Girona FC
32
21
5
6
67 : 40
68
4
Atlético Madrid
32
19
4
9
59 : 38
61
5
Athletic Bilbao
32
16
10
6
52 : 30
58
6
Real Sociedad
32
13
12
7
46 : 34
51
7
Real Betis
32
12
12
8
40 : 38
48
8
Valencia CF
32
13
8
11
35 : 34
47
9
Villarreal CF
32
11
9
12
51 : 55
42
10
Getafe CF
32
9
13
10
38 : 44
40
11
CA Osasuna
32
11
6
15
37 : 46
39
12
Sevilla FC
32
9
10
13
41 : 45
37
13
UD Las Palmas
32
10
7
15
30 : 39
37
14
Deportivo Alavés
32
9
8
15
28 : 38
35
15
Rayo Vallecano
32
7
13
12
27 : 39
34
16
Celta Vigo
32
7
10
15
37 : 47
31
17
RCD Mallorca
32
6
13
13
26 : 38
31
18
Cádiz CF
32
4
13
15
22 : 45
25
19
Granada CF
32
3
9
20
33 : 61
18
20
UD Almería
32
1
11
20
31 : 64
14

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (232)

Přidat komentář
Jordi Alba

Granada.

Reagovat
Elliasson

Je mi líto toho, že Athletic ztrácí body někde trochu zbytečně. Ten tým si zaslouží Ligu Mistrů, ale pak ty výsledky jsou... Takové jaké jsou.

Škoda, že Španělsko nebude mít 5 týmů v Lize Mistrů.

Reagovat
santini

Konečne sa to z našej strany začína podobať na futbal.. som zvedavý na prácu Giraldeza v budúcej sezóne, túto by sme snáď už mohli zachránit ..

Reagovat
Elliasson

Tak ten boj o 4.místo bude aspoň napínavý. Proti Athleticu nemáme moc dobrou bilanci letos. Docela proti nám umí

Reagovat
Ángel di María 22

Suchy triko, Bellingham je pekne smaznul I po 120 minutach na city vyhra.

Liga je timto hotova, to je pecka. Aspon muzeme setrit hrace na LM.

Reagovat
zasranej malíř

Zábavný zápas, liga snad už hotová, odmakané na 120 % nutno pochválit určitě Yamala, je skvělý

Reagovat
Pharrell

L . Yamal byl dnes naprosto skvělý a úžasný . To fakt uznávám i jako fanda RM . Dnes to určitě byl nej hráč Barcelony .

Reagovat
Keboto

Reagovat
Laliga

Prakticky jediný skutočne nebezpečný hráč, a my si ho nedokážeme postrážiť . Neskutočné čo predvádza . Keď dostal loptu, vždy som bol v strese Zápasu by viac svedčala remíza, ale samozrejme gól Judea potešil, mna osobne najmä z individuálneho hľadiska.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
vilp

Ten Félix je strašně o ničem, to jsem čekal úplně jiný výkony. U něj už pomalu přestávám věřit, že ten potenciál využije.

Reagovat
Moshe Dajan

Občas dá nějaký hězký gól, ale jinak je slabý. Kreativita nula, umí jenom vystřelit, když má před sebou prostor a míč u nohy. Vlastně trochu připomíná Coutinha v Barceloně.

Reagovat
Visca el barca

Pritom má rychlost i techniku. Nechápu

Reagovat
Aldeano

Reagovat
misinho7

LAM ale videl ze preslo !

Reagovat
Well

Na SB jsou křivé čáry.

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
patas92

A tenhle obrázek vytvořený na základě těch 3 dostupných záběrů, ze kterých šlo hovno vidět, je jako průkazný podle tebe, jo?

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Well

Ukaž lepší, kde je míč jasně za čarou.

Reagovat
patas92

Já netvrdím, že to bylo za čárou

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
JM

U.N.B.E.L.I.E.V.A.B.L.E

Reagovat
ADM

Reagovat
vilp

Záběry z takových úhlu nedokazují vůbec nic.

Reagovat
CHONG

Ono to celkově nemá smysl řešit, prostě nemůžeš uznat gól bez průkazných záběrů... A to, že ti žebráci ve vedení La ligy nedokáží zajistit goal line technologii, za to nemůže ani rozhodčí, ani Real...

Reagovat
vilp

Reagovat
misinho7

Reagovat
Keboto

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
ciernyribiz

dokonca ani Franco

Reagovat
king23

už ani ten ne? Tak kde to jsme

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
wyqinac

je to tak.. Jen by me teda zajimalo, jestli kdyby rozhodci fouknul gol, tak by to bylo stejne? Nebyl by prukaznej zaber, ze tam urcite nebyl, tak by gol zustal?

Reagovat
ciernyribiz

nie, pokial nie je jasny dokaz ze lopta je za brankovou ciarou celym objemom nemoze uznat gol.

Reagovat
Ed_Hazard

Chalani pod preview ro pisali trocha inak.

Reagovat
ciernyribiz

necital som tak neviem

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Messiáš

Tak to je nejaka pocitacova simulace na zaklade nejakeho zaberu : pravdepodobne toho, co ukazovala MARCA, ne?

https://www.marca.com/futbol/primera-division/2024/04/21/66256bc846163ffd038b4572.html

Tady (jestli to neni nejak upravene,což nevím), to vypadá za mě zase obráceně..

https://twitter.com/BarcaTimes/status/1782143857469030537

Je ostuda, že kvulo 3 mega není technologie, která by to rozklíčovala v La Lize..

Reagovat
vilp

Nevím. Jinak s poslední větou souhlas, hlavně ta technologie existuje někdy od roku 2010, ne?

Reagovat
Messiáš

Jj, nechapu. Cip v balonu a hodinky by stacily. Videls status Tebase, jak na to reagoval ?

Reagovat
vilp

Viděl. To je prostě blb bez sebereflexe, ještě víc idiotská reakce než ohledně rasismu a Viniho, kde do něj pak pičoval i Ferdinand apod. Když se mu nelíbí technologie, tak mají aspoň zajistit nějaký brankový kamery v dostatečným počtu, protože ty záběry z dneška a následný rozhodování na základě toho, to je minulý století.

Reagovat
vilp

Jinak Real má na stadionu 360° kameru, dávám tomu asi 1 %, ale třeba to je obrázek na základě toho.

Reagovat
Kixi Syhimour

V LL není Goal Line? To je snad fór

Reagovat
Al Capone

Neni no. Jako jo, tohle je strasny trapas pro vedeni La Ligy.

Reagovat
misinho7

Easy.

Ale nie super zapas a Belligoal zas rozhodujuci.

Vini ma sral tym kolko dojebal ale zas 1+1 no

Reagovat
patas92

Real ani nemusí být nějak lepší, stačí víc rozdílových hráčů. Co neudělá 16 letý Yamal to není. Ferran je furt stejné hovno a o Felixe se v létě fakt nemá cenu snažit, byť ho mám jako fotbalistu furt docela rád.

Reagovat
Cracker10

Presne utok je Yamal, zbytek nic.

Reagovat
Visca el barca

Útok plus dm je nutnost

Reagovat
Messiáš

Yamal je malý zázrak, ale zbytek je bohužel zoufalství. Raphinha byl super oba zápasy s PSG, ale dneska to bůhvíco nebylo. Ferran a Felix jsou neuvěřitelně matní oba. Trochu jsem doufal, že Xavi bude mít koule na to tam poslat Roqueho.

Nevím, jestli Olmo, o kterém se spekuluje je zrovna extra rozdílný. Dost bych si přál Nica Williamse, ale hlavní je DM. Vystřídáním Christensena vznikla ve středu hřiště strašná díra. Pedri i Fermin dozadu asi i logicky byli dost špatní.

Mě spíše děsí, že favoritem na trenéra je Rafa Marquez

Reagovat
Visca el barca

Ten Rafa je prostě blbost.

Reagovat
Moshe Dajan

Rafa Márquez byl můj oblíbený hráč, velký sympaťák. Máš nějaké info i o jeho trenérském stylu nebo je to odmítání z principu?

Reagovat
Messiáš

Vnímám to tak, že pokud chceme jít cestou trenéra s DNA Barcelony, což je takové klišé, které v tomhle ohledu rádi používáme, tak se měl/má přesvědčit Xavi, aby zůstal. Pro mě jeho anabáze je daleko spíše úspěch. Že se často neudrží, dostává se do křížku s rozhodčím apod, ok, ale pořád bych byl pro jeho setrvání. On sám ale zjevně svoji pozici nezmění.

Marqueze nechci jednak proto, že je to taková protekční volba Laporty, který se rád obklopuje jedinci, kteří mu pak naprosto všechno odkývou a moc neremcají. Marquez bůhvíjak v Béčku nezačal dobře, byť nakonec minulou sezónu hrál Playoff o postup do Segundy a letos tomu nebude jinak, přičemž věřím, že půjdeme z o dost silnější pozice.

Jinak kopíruje rozestavení Áčka. Hru má postavenou na monstrozní stoperské dvojici, kde hlavne Faye vybočuje a pokud nepujde do Áčka, tak přestoupí či bude hostovat někde v TOP 5 ligách.

Hlavně je to ale léto, kdy Realu dorazí Mbappe, bude to asi jejich nejdůležitejší posila a já hodně doufal, že na to zareagujeme s určitou ambicí. Hodně k nám chce třeba Flick, učí se i španělsky. Nevím, jestli by byl o tolik lepší volba, ale pokud to nebude Xavi nebo nějaký nereálný návrat jako Pep či Luis Enrique, tak bych rád viděl i něco jiného než obligátní vytáhnutí bývalé legendy/trenéra z béčka atp..

Reagovat
Moshe Dajan

Rozumím, ale teoreticky dle toho co popisuješ by to nemusela být nejhorší volba, pokud by Márquez uměl převést do praxe nějaké obranné principy...váš největší problém je totiž podle mě celková křehkost hry, kolikrát to máte rozehrané dobře a moc tomu do opravdu kvalitních výkonů nechybí, ale srazí vás tak stupidní defenzivní chyby, že jsou nenapravitelné a vedou přímo ke gólům a s tím se těžko pracuje.

Reagovat
Messiáš

Nemusel by být nejhorší volbou to souhlasím. Plusem by bylo, že i zná kopec těch nových hráčů v Áčku, kteří mu i prošli pod rukama. Za mě by to bylo snesitelnější, kdyby tam byl ještě rok a třeba udělal tu Segundu a v ní nějaký výsledek (nesestup)

Reagovat
alcantara

Za mna by to bola uplne logicka volba, dalsi kamarat z partie, ktory nebude prilis robit bordel.

Reagovat
Gazdo

ale ma to aj vyhodu, mozem prestat platit sportove kanaly a usetrim nemale peniaze za rok

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Mönchengladbach

Na to, že tu na začátku sezóny fans Realu hromadně psali, že sezóna je odpiskaná předem a jsou nekonkurenceschopní, protože Pérez nepřivedl hroťáka, se to pro ně vyvíjí relativně slušně.

Reagovat
misinho7

Tak kto mal cakat ze Carlo bude kuzlit a aj bez hrotoveho útočníka to vie postavit.

Výborné zapracoval Juda a ide to.

Reagovat
Mönchengladbach

Sorry jako, ale taková nedůvěra ve schopnosti Dona Ancelottiho po všech těch letech by měla být trestána minimálně koňskou hlavou v pelechu.

Reagovat
CHONG

Reagovat
Al Capone

Reagovat
misinho7

Hej zasluzim si

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
Pharrell

Reagovat
teenz

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Aldeano

Tady stále někdo remcá.

Reagovat
Mateo16

Poviem iba to ze dufam ze Fran Garica teraz bude pred Camavingov na LB

Reagovat
Laliga

Reagovat
2miguel1

Asi sme boli trochu lepši ako aj domace EC ale Real si to skusenosťami uhral. Kus smoly pri tej goal line, celym to asi nebolo, kusok chybal aj Camovi na červenu. Musi prisť DM, nechapem, že pri absencii DM a pri tých 18-ročných čo tam behaju za Barcu to dokažeme ešte takto zahrať. Gavi nam strašne chyba v tych zapasoch, potrebujeme ho, dalsie zranenie Frenkieho uz nekomentujem. Zranenie strieda zranenie tuto sezonu. Cancelo tento tyzden pokakal snaď všetko, ale skusil by som este sezonu hosťovanie. Buducu sezonu sa vraciame na Nou Camp, pride hadam DM, už zas patrime k top klubom, je tam stupajuca tendencia, Laporta so Xavim nas vyťahuju z tej srajdy od Bartomea. Tato sezona nič, ale čo je velke pozitivum je padnutie z neba Cubarsiho a Yamala.

Reagovat
Visca el barca

Souhlas

Reagovat
CHONG

No nevím, fakt bych neřekl, že jste byli lepší...

Reagovat
Visca el barca

Obě Clasica.

Reagovat
CHONG

Na podzim jo, ale dneska teda fakt nevím v čem, Real měl (kromě gólů) i víc střel na bránu a vyložených šancí...

Reagovat
misinho7

Reagovat
2miguel1

Toto EC môže niekto povedať, že Barca, iný Real, hej, skôr vyrovnane.

Reagovat
JM

Vy jste vždycky nejlepší, akorát je z toho vždy nakonec hovno

Reagovat
misinho7

Reagovat
Pharrell

Reagovat
2miguel1

Cela era Messiho bola v režií Barcy až potom bol Real s Cristianom ale hej, "vždy" ako minulu sezonu

Reagovat
Visca el barca

Vždyť je to arogantní blb

Reagovat
CHONG

Od tebe to sedí

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
JM

Konečně něco moudrého od tebe

Reagovat
Kenneth

Říká ten pravý . Jinak co říkáš na běžce?

Reagovat
Visca el barca

Že to je jen běžec. Technika žádná

Reagovat
vladino10

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Billy McClane

Reagovat
Kokesh

Proč nepočkáš na šášulu, on ti vždy řekne jak to doopravdy bylo...

Xavi: “We deserved the 3 points and we lost due to circumstances outside our control. Shame.”

Reagovat
CHONG

Dokonalé, zase nezklamal

Já fakt doufám, že nakonec zůstane, byla by škoda o tyhle klaunské eskapády přijít.

Reagovat
Mönchengladbach

On je opravdu mimořádný ubulenec.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Kenneth

Snad ne. Dívat se včera 10x na tu držku za poločas...

Reagovat
janinho

pekne zhrnutie. akoze ten goal line, to mi oci vypadli ked som vcera zistil ze LL ho nepouziva. ten kkt tebas riesi vsetky mozne problemy zemegule a takuto samozrejmost stale nedokazal zabezpecit, to je totalne WTF.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Aldeano

Bellingham

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Godwinson

Ten Cancelo je úplná fotbalová mrtvola. Sebevědomí má až do nebe, ale hraje úplnou sračku.

Reagovat
Kokesh

Lucas se náramně rozehrává na Bayern.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
misinho7

Carlo si maze Barcu na chleba.

Stvrta vyhra po sebe. Mal to nejaky trener od nas niekedy? Tipujem ze nie.

Reagovat
vilp

Xavi: "What happened today is a huge injustice. Everyone saw it."

Ten borec vyhrál všechno a má mentalitu profesionální oběti. Většího ubožáka mezi trenéry nepamatuju.

Reagovat
misinho7

Jezis neexistuje vacsi placko nez tento

Reagovat
JM

On je fakt šílená guma

Reagovat
Ángel di María 22

Zrovna jsem si dneska rikal, jestli mu uz i samotnymu nebude blby si porad jen stezovat.

Prohral on nekdy zapas bez ublizeni?

Reagovat
Kokesh

Jen v tomhle týdnu co dokázal vyplodit o té červené pro Arauja a nyní bez jakéhokoliv důkazu opět jede dál...

Jednoduchý dezolát, co hledá vinu kdekoliv jinde jen ne u sebe...

Reagovat
alcantara

Das gol na 2:1, mas momentum, super hral 120 min tri dni dozadu a ajtak to zase dojebes. Fakt ma toto uz nebavi, ale tak dajte tam dalsieho kamosa Marqueza, ten tu mentalitu urcite zlomi

Reagovat
ADM

Reagovat
Kenneth

Klasik.

Reagovat
EaP

Laporta uz nema inu moznost ako pritiahnut Flicka na lavicku. U nas sa hlavne musi zmenit mentalita, nastavenie v hlave a to ziadny dalsi Marquez nedokaze. Potrebujeme buldoga ktory ich aj zjebe a nalozi im ak bude treba. Real hra houno vacsinu sezony ale rozdiel medzi muzstvami je , ze zatial co Real rozkuse supera uz v hlave pred zapasom , nasi si dojdu zakopat micudu. Ale aj okolnosti hraju v prospech zahranicneho trenera, to trapenie uz trva dlho a potrebujeme zacat generovat prachy. Z nostalgie sa neda zit vecne. A co sa tyka Xaviho, mam ho plne zuby. To plakanie je az neuveritelne a ja ako Cule sa hanbim jak svina.

Reagovat
Laliga

Reagovat
Gazdo

Reagovat
pejsek5

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Hachim Mastour

kokot

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
fenixLFC

k absencii goal line technology z Athleticu? This is because the introduction of the technology got caught up in the interminable rows between La Liga and the Spanish federation, especially during Luis Rubiales’ time as president. An updated VAR system is coming for 2024-25, including semi-automated offside, but there are still no plans for Hawk-Eye goal-line technology.

“Goal-line technology is not a financial issue, it is about use,” La Liga president Javier Tebas said earlier this campaign. “In one season there are only four or five incidents of this type.” ( )

Reagovat
JM

Myslím, že jenom dneska byly dva incidenty

(Ještě v zápase Getafe)

Reagovat
Ángel di María 22

Musim priznat, ze jsem uz pred touhle sezonou Carlovi tolik neveril. Navic odesel Benzema bez poradny nahrady (klasicky utocnik).

Ale to, jak zabydlel Juda. A jak zmenil formaci a naucil ten tym to hrat, klobou dolu. Mam sice u Realu radsi vetsi dominanci v zaloze a ofenzivnejsi herni system, ale momentalne je ten kadr slozeny takto a on z toho umi vymackat uspechy.

Vyhra v lize. Zase semifinale LM. Fakt klobouk dolu. Legenda Realu, nesmazatelne.

(PS: ta nase vitezna mentalita je uzasna, jsem hodne zvedavej kam to jeste posune ten Mbappe)

Reagovat
Keboto

Jak jsem psal už pod preview - gratulace Realu titulu a je úctyhodné jak z téhle slukiny hráčů dokázal Ancelloti vytvořit takhle vynikajicí tým i jako fanda barcy musím Ancellotimu vyjádřit respekt - navíc si u toho zachovává i vysokou úroveň chování bez větších kontroverzí - snad se nám povede sehnat taky takového trenéra ale důvěrou tedy úplňe nehýřím

Reagovat
Mönchengladbach

Tu mentalitu naopak může Mbappé spíš zničit než ještě vylepšit, toho bych se na vašem místě obával.

Reagovat
Truffaldino

Právě proto se prodlužoval Carlo ne? Práce s hráči na osobní úrovni je jeho skvělou předností a jestli je někdo schopen srovnat Kyliana s Vinckem a spol. do jedné sestavy, tak by to měl být právě Carlo.

Reagovat
Mönchengladbach

S tím samozřejmě souhlasím. Akorát Mbappé bude v Realu mnohem delší dobu než Carlo, Florentino či Luka. Toho bych se bál, v první sezóně bude Mbappé určitě sekat latinu, ale pak s jeho charakterem může začít přebírat otěže...

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

V tom je výjimečný. Však jsme právě s ním hráli 433 s Crisem, Karimem a Bale, v záloze někdy Angel a Isco, nechápu co teď lidí řeší...

Letos bez ST našel výjimečnou pozici pro Bell, podržel Rodryga když mu to nešlo, celou sezónu bez Militaa a Thiba, půl bez Alaby a Mendyho...30+ zranění, místo posil a prosby vedení Tchou na CB (což jsem mu zpětně vyčítal) a Cama na LB.

Navzdory všem těm problémům mu letos fakt prakticky vše vychází...světový Bell, Carvajal znovu ve formě, výborný Rudiger, Lunin, teď Lucas, EC si odehraje s přehledem 38 letý Modrič...

Jako všechna čest, kromě Ardy se mu toho dá vytknout strašně málo...a příští rok to bude zase jiné, už teď se těším co vymyslí..

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Aldeano

Reagovat
2miguel1

Inak to nikdo nový nefandí Barce či Realu? Však to tu roky ťahame my desiati, len ma to už moc nebere po tej ere Messiho a CR. V PL je furt plno

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Aldeano

Reagovat
ACSeRw!n

PL ma lepsi PR a vic lidi umi anglicky nez spanelsky

Reagovat
Tony Stark

Xavi zasa plače ?

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Tony Stark

Páči sa mi, ako culés riešia všetky sporné situácie

Nik ale nespomenul prvý gól Barcy, kde sa Christensen odrazil od brániaceho Kroosa do vzduchu pričom sa ho držal oboma rukami.

Reagovat
Laliga

Pretože sa zabudol skácať k zemi ako postrelený, to by sa tak skúsenému hráčovi ako Toni nemalo stávať

Reagovat
Cracker10

Reagovat
Jordi Alba
Reagovat
vagneris

Getafe - Barcelona 0:0 (podle pravidel 0:1)

Granada - Barcelona 2:2 (podle pravidel 2:3)

Real Madrid - Barcelona 3:2 (podle pravidel 2:3)

Rozhodčí ve všech zápasech: Cesar Soto Grado

Reagovat
Tomik111

to už je diagnóza, kámo...

Reagovat
Alf14

jakože podle pravidel Realu odečtou jeden gol ikdyž byli všechny naprosto regulérní ty pravidla máš od Xaviho ne ?

Reagovat
misinho7

Reagovat
Kenneth

Defakto byste byli teď bod od Realu.

Reagovat
Well

Ten Real bych i přidal, Christensen krásný čistý souboj 0:1, Lucas simuloval, takže anulovat. Pak šel sám na golmana, to mela být redka. Penalta na Yamala, to by bylo 0:2. Míč za carou, 0:3, penalta od Rudigera 0:4. A vzhledem ke hře Realu v oslabení atd mi to vychází na 0:5.

Reagovat
vagneris

Jsou tam jen góly, který padly. Tento rozhodčí pískal letos 3 zápasy Barcelony s bilancí tří neuznaných regulérních gólů. Tady už se to nedá svalit na chybu.

Reagovat
Al Capone

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
ciernyribiz

Reagovat
ciernyribiz

kludne pridaj aj cervenu v LM, ten zapas by som dal opakovat

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Pharrell

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
drussbarb

Čo bolo, to bolo, gratulace Realu k titulu v lize

Pokud bude Real hrát proti PSG ve finále MS, tak jim snad budu přát i LM.

Reagovat
Rothbard

Myslím si, že Real proti PSG ve finále MS hrát nebude.

Reagovat
wyqinac

no v tom novym ms klubu to mozna nejak mozny bude ne? Delaji z toho nejakou prapodivnou patlaninu

Reagovat
drussbarb

Psal jsem to ve stavu zmaru a beznaděje, omlouvám se

Reagovat
sensei25

Ja len dufam,ze nepodpiseme Cancela.Striedajuci hraci,ktori maju trhat travnik vyzeraju ako keby odohrali 100minjt predtym.Takze Felix,Torres out.Striedajuci hraci Realu makali ako fredky a tito dvaja pluzici,no skoda slov.Cancelo,Torres,Felix,to radsej nech hraju 16-rocne deti z akademie ako tyto lenosi.

Reagovat
janinho

akoze cancela ak niekto podpise za desiatky milionov tak to musi byt totalna mimoza. to branenie pred penaltou, to vyzeralo jak keby branil hraca 2.krat v zivote.

Reagovat
ciernyribiz

zadarmo drahy

Reagovat
Ángel di María 22

Xaviho nesmyslny a neustaly fnukani uz s udivem glosuje uplne kazdy fotbalovy studio po Evrope, co jsem tak videl. Je to komicka postavicka

Kez by zustal! Timhle chovanim urcite vstipi tymu mentalitu sampionu

Reagovat
CHONG

Za něj se musí stydět i každý (aspoň trochu příčetný) culé...

Reagovat
drussbarb

Považuju se na aspoň trochu příčetného fandu, co chce Xaviho dál jako trenéra a nestydím se za něj.

Ale možná jsem jen kokotko, který jen reaguje na argumentační faul ve stylu Zemana (každý průměrně inteigentní novinář ví, bla bla bla)

Reagovat
JM

Chápu, že třeba můžeš Xaviho chtít dál jako trenéra, ale fakt ti ani trochu nevadí jeho chování zápas co zápas? Nebo neustále si stěžování a svalovani viny na všechny a všechno okolo, hlavně nepřiznat vlastní chybu?

Reagovat
drussbarb

Poslední dobou mi to vadí, ale o studu za chování trenéra bych nemluvil, z toho, co jsem viděl, máme prostě strašlivě nasrané v rukách.

Mně občas přijde i sympatické, jak to prožívá - na odvetu proti PSG jsem šel po 10ti letech do sportbaru a ještě teď jsem nasraný za tu červenou za zákrok, který by se ve středu hřiště prostě nepísknul jako faul - takhle jsem to viděl po sedmém pivu, dokonce jsem pociťoval až fyzickou naštvanost na fanoušky PSG, co se tam radovali jak kokoti . Nemám to srdce se na to znovu dívat, ta červená byla možná i ok, ale fakt to bolí, za posledních x let bylo těch VELKÝCH zklamání už nějak moc. Dokonce bych řekl, že po dobách, kdy byli fanoušci Barcy namistrovaní až moc, jsme teď vlastně sympatičtí, protože těch hoven konzumujeme prostě nad míru už moc dlouho.

Takže Xaviho chápu, i když fandím až z ČR.

Reagovat
GrimeBaller98

Kvalita Spanelske pralesni ligy se znovu ukazala , jak nemuzou mit goal line technology v takovem zapase? Obri vysmech celemu fotbalu. Tebas a VARDRID se zas predvedli

Neznam odpornejsi klub nez je Real, kterej se probetonoval do semifinale LM a s pomoci rozhodcich ted vyhral El Classico

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
janinho

jasne, urcite je to El Classico ty odbornik plac este trosku viac a mozno dorovnas Xaviho

Reagovat
GrimeBaller98

Fanousek Realu a Sp*rs to je diagnoza , tak jsem se prepsal o pismenko no, stejne ta cikanska liga za nic nestoji.

A neplacu, nefandim Barcelone, jen me fakt vytaci jak se okate pomaha Realu, kterej hraje odpornej defenzivni fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Proto máš v oblíbených Barcelonu, Valencii a Lazio.

Reagovat
GrimeBaller98

ve vedlejsich a co s tim ma Lazio spolecnyho?

Reagovat
ciernyribiz

preto ma najviac golov v lige

Reagovat
janinho

diagnozu vidis kazdy den v zrkadle panacik

fakt nie si Xavi? minimalne nejaky bratranec z 3.kolena... mate dost spolocneho real dal v lige o 6g viac nez Barca. celkom slusne na odborny defenzivny futbal poslednych 7 zapasov dal real golov: 3,1,1,3,2,4,4. priemer vyse 2,5 na zapas... ty asi nebudes najbystrejsi z vrhu, co?

Reagovat
GrimeBaller98

zapas se City se ti libil? Vy ze jste nejlepsi tym na svete, kdyz parkujete autobus a hrajete trapnej fotbal?

Reagovat
CHONG

Účel světí prostředky, šášulo

Reagovat
janinho

Henry, Ferdinand, Walker a dalsich X top hracov vratane Pepa povedalo ze Real to zahral uzasne (defenzivne, ale na 1tku) ale nejaky sasulo s 20 oblubenymi klubmi tu bude rozdavat rozumy

nie, nepacila sa mi ta hra, ale este menej by sa mi pacilo kebyze to otvorime a ligneme tak ako pred rokom 4ku. nastastie teba to trapit nemusi. btw, prvy zapas skoncil 3:3, aj za ten sa treba hanbit ci ten ti uz nepasuje do pribehu?

urob sam sebe velku sluzbu a vobec sa nesnaz o nejaku diskusiu lebo zo seba robis stale vacsieho trotla

Reagovat
zasranej malíř

Děkujeme za názor, posíláme klíčenku

Reagovat
GrimeBaller98

Alright, El Greco

Reagovat
misinho7

Reagovat
misinho7

Reagovat
CHONG

Prý existuje záznam schůzky, na které se před sezonou sešli Tebas a Pérez a Pérez Tebase požádal o to, aby v La lize nezaváděli goal line technologii, protože v jarním EC dojde ke sporné gólové situaci, která by mohla být potenciálně vyhodnocena ve prospěch Barcelony.

Reagovat
ciernyribiz

on to tusim este v roku 2017 odmietol tu technologiu.

Reagovat
ciernyribiz

Tebas odmietol tu technologiu lebo stala 4 mega.

Reagovat
wyqinac

kolik tymu na svete by nebranilo v odvete s Manchesterem City, kdyz drzi postupovy vysledek? Rad bych ti rekl o seznam, ale nejspis tam nebude ani jeden tym

Reagovat
Kluivert9

Cancelo takticky za poslední týden snížil svou hodnotu tak na třetinu.

Reagovat
Kluivert9

Strašný

Reagovat
janinho

kks, toto sa tak casto nevidi Baraja si snad robi poznamky

Reagovat
Mishko

https://youtu.be/MmhxO0MFhVM?si=yv-clUgcNq95BOf3&t=21

Keby tento gól uznali proti Barcelone, tak Xavi rozkope všetky kamery na štadióne. Nielenže Kroos držal, on sa o neho ešte aj odrazil

Reagovat
patas92

Christensen šel do výskoku, Kroos ne. Vzhledem k pohybu k míči to snad ani nijak nejde než se přes toho obránce překlonit. Ze všech těch "sporných" situací včera je tahle sporná jednoznačně nejmíň.

Reagovat
Mishko

ty by si obhájil aj vraždu ak by sa jednalo o niečo spojené s Barcelonou alebo naopak proti Realu

nebyť toho zavesenia sa na Kroosa, nikdy nedosiahne takú výšku a ani sa v nej tak dlho neudrží

Reagovat
patas92

Vzhledem k tomu, že si asi jediný, co tam vidí faul, taky asi bude problém u tebe, ty vraždo.

Reagovat
Mishko

ono totiž v Reale nie je národným športom vyplakávanie Xavi za posledný týždeň preplakal viac, ako taký Ancelotti, Guardiola či Klopp za 5 rokov že vás hanba nebije...

Reagovat
patas92

Tak proč tu vyplakáváš?

Reagovat
Mishko

kde tu vidíš vyplakávanie prosím ťa? ukazujem na to, že nikto z uplakaných fans pri vyťahovaní kadejakých sporných momentov ani náznakom nespomenie situáciu, ktorá bola rozhodnutá v prospech Barcelony a viedla k prvému gólu a vedeniu

Reagovat
mistr129

Reagovat
Mishko

do minulého týždňa ste boli jediným tímom z TOP 5 líg, proti ktorému sa nekopala v tejto sezóne penalta a naopak ste v tejto sezóne dali najviac víťazných gólov z penált

to potom chápem, že keď vám raz rozhodca nepripískne, tak sa to skusáva ťažko

Reagovat
Moshe Dajan

Už zase brečíš, Pičhko.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Moshe Dajan

zajímavé, že u Realu brekot není brekotem. Real je vždy v právu!

Reagovat
janinho

mozno sa to dalo piskat, ale kroos tam na tu loptu vobec nemal narok a v prvom rade to mal mat lunin, takze ten gol by som neriesil.

Reagovat
Mishko

maximálne súhlasím, ale rovnaký prístup každý súdny človek zvolí pri hodnotení odpískanej penalty na Lucasa či gólu/nególu Yamala

Reagovat
janinho

netreba to viazat na niektore mimozy, co tu prispievaju mozes vidiet, ze aj niektori pricetni cules sa tu hanbia za tie nazory aj za to co predvadza Xavi. mne uz vcera ku koncu bolo miestami az trapne za to jeho poskakovanie pri kazdej jednej trochu spornej situacii.

ale on k tomu nemal daleko aj ani ako hrac. dobre si pamatam ako xavi a pique rozbiehali hovnomety v mediach uz tyzden pred kazdym clasicom. naproti tomu puyol a iniesta boli v tomto smere vzdy v pohode. takze specialne v Clasicos ma to od Xaviho vobec neprekvapuje, akurat ukazuje svoju pravu tvar.

Reagovat
Mishko

A inak ako som písal už viackrát a tento týždeň to jednoznačne chalani dokázali, mať v tíme hráčov ako Nacho či Vazquez je extrémne dôležité - nesťažujú sa, vyčkávajú na svoju šancu, často hrajú mimo svoju prirodzenú pozíciu, no vždy na ihrisku odovzdajú 120%... také laxné návraty ako Pedri (naviac čerstvý striedajúci hráč) by nikdy nepredviedli

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
misomy6

Reagovat
Doubas

Tpč, co to je za animace Ten balón byl pořád tak půlkou na čáře. Přestaň tady z nás fanoušků Barcy dělat Xaviho. Poslední týden jsme dojebali v duchu celý sezóny, prostě nejsme vítězně nastavený. Kolikrát jsme za sezónu vedli a dokazali to dojebat?

Reagovat
janinho

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
janinho

pozrel som si poslednych 15 prispevkov toho ArchivoVAR a musim povedat, ze si svoju pracu robia poctivo Joanovi to za pocitacom ide fakt dobre

ta kruznica tej lopty bola top :D

Reagovat
Pharrell

Reagovat
teenz

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
Jordi Alba

Tohle je hrozný. Nemít Goal Line Technology je ostuda, prohrát obě EC v lize je ostuda, tohle chování Laporty i Xaviho je ostuda. Já chci vždycky za každý situace porazit Real v LL/LM/CdR, ale když to řeknu blbě, tak tenhle zápas z 95% stejně nic nerozhodl, protože by Real tu ligu urval tak i tak. Xaviho mám rád, vlastně je za mě jeho angažmá úspěšný, ale tohle uplakánkoství je odporný, smějeme se tu Viníciusovi a o 20 let starší Xavi dělá to samý. Pochopil bych, kdyby to byl vypjatej souboj o titul a fakt rozhodovala nějaká takováhle sporná situace, ale brečet po skoro každý prohře a říkat, jak je všechno nespravedlivý to jděte doprdele, u 16 letýho Yamala by si člověk řekl ok, tak je mladej a blbej, ale od trenéra co má vést tým a chlapa, kterýmu je nad 40 let to je fakt odporný.

Reagovat
JM

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Jordi Alba

Netřeba ho hanět za opalcování kvalitního názoru.

Reagovat
Pharrell

No dobře . Uznávám a i chválím tvůj poslední kvalitní komentář k takové situaci . Od Culé jako jsi ty. Okay .

Reagovat
Jordi Alba

Btw jde vidět, jak je většině zbytek ligy úplně uprdele, když většina lidí zjistila až teď tu absenci goal line technology.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

***

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele