Konec Maddisona v Leicesteru, s Tottenhamem stvrdil kontrakt na pět let

28.06.2023, 22:16
Aktuality
James Maddison (© twitter.com/Spurs_PT)

Tottenham během úterý oznámil příchod brankáře Guglielma Vicaria z Empoli, jen o den později pak vyslal fanouškům další radostnou zprávu. Za 40 miliónů liber dotáhl přestup Jamese Maddisona z Leicesteru, který od Lišek odchází po pěti sezónách. Největší úspěch oslavoval při zisku FA Cupu v roce 2021, v uplynulé sezóně se však konal klubový sestup.

Šestadvacetiletý anglický záložník patřil asi k tomu nejžhavějšímu zboží, které mohl Leicester nabídnout. O jeho odchodu z East Midlands se hovořilo již během zimního přestupového období, nakonec ale ještě pro jarní část zůstal. Pád z Premier League ovšem zřejmě nadobro zlomil celou situaci, v Championship se jednoduše Maddisonovi pobývat nechtělo.

Kromě triumfu v Anglickém poháru ještě s Leicesterem urval prvenství v FA Community Shield, vítězného tažení Leicesteru z roku 2016 v anglické nejvyšší soutěži se každopádně ještě nedožil. Do klubu totiž zamířil až v létě roku 2018, z Norwiche tehdy putoval k The Foxes za 20 miliónů liber, tedy zhruba 25 miliónů eur.

Již dříve na Maddisona obracel pozornost Newcastle, zdá se ale, že ten se nakonec rozhodl pro angažování jiné posily do středu pole, konkrétně Sandra Tonaliho z AC Milán. Pro Spurs se mimochodem jedná o třetí novou tvář v dosavadním transferovém období, kromě Vicaria a Maddisona přetavil ještě hostování Dejana Kulusevského v trvalou spolupráci.

Autor: Patrik Sandev / bbc.com

Komentáře (404)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele