De Zerbi bude jednat s předsedou, rád by pokračoval v Brightonu

06.05., 11:00
Aktuality
Roberto De Zerbi (© AFP)

Brighton čekají poslední tři ligové zápasy letošní sezony, jeho manažera Roberta De Zerbiho pak i schůzka s představiteli anglického klubu. Stále teprve 44letý italský kouč si během posledních dvou let řekl o zajímavější angažmá, sám se ale nikam nežene.

De Zerbi má smlouvu do června 2026 a média spekulovala o zájmu Bayernu Mnichov nebo Barcelony.

"Budeme o tom mluvit s Tonym (Tony Bloom, předseda klubu). Já sám bych rád zůstal v Brightonu, protože miluji hráče, město, klub i fanoušky," sdělil.

"Už na schůzce s fanoušky jsem říkal, že pokud budu šťastný, tak zde není žádný klub, kvůli němuž bych odcházel, naopak chci pokračovat v rozdělané práci. Máme svůj styl a hráči obrovský potenciál, během posledních třech měsíců se nám jen nepovedlo ho využít," prohlásil dále.

Brighton si před rokem zajistil účast v evropských pohárech, vyhrál svou skupinu Evropské ligy a jeho pouť soutěží skončila v osmifinále, kde nestačil na AS Řím. Po skvělém vstupu do ročníku se mu přestalo dařit i v Premier League, od konce září vyhrál jenom sedm utkání.

"Někteří hráči jako Pascal Gross, Lewis Dunk, Danny Welbeck, Jan Paul van Hecke nebo Billy Gilmour nastupovali pravidelně tři nebo čtyři měsíce, na jaře se pak logicky dostavila únava a nebyli v nejlepší kondici. Nesmíme zapomínat na to, že jsme Brighton, nejsme špičkovým klubem. Musíme se smířit s vlastní politikou a zachovat si motivaci a ambice, pak uvidíme, kam až se můžeme dostat," pokračoval.

"Promluvíme si s Tonym a Paulem (Paul Barber, výkonný ředitel klubu). Nemohu zapomenout na to, čím pro mě je nejenom Brighton, ale také tito dva," zakončil.

Autor: Tomáš Pavlík / premierleague.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
nani92

tak ked ho už nikto nechce..

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Busby babes

hehe, ja bych se nedivil, kdyby se ho chteli sami zbavit. Pul roku se chova tak, ze je jednou nohou uz nekde pryc...

Reagovat
vodka

V čem? Jsem nic nezachytil...

Reagovat
Busby babes

na tiskovkach mel porad takove reci jak uvidi, jestli zustane nebo ne a tak.

Reagovat
SunFells

Reagovat
king23

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Busby babes

Reagovat
poz3n

To je Vláďa ze Survivoru?

Reagovat
Grupma

Ne. To je Pešek ze Sparty.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele