Jsme připraveni pro vítězství zemřít, říká Aragonés

22.06.2008, 10:17
Aktuality
Trenér Luis Aragonés věří, že jeho tým přepíše v nedělním čtvrtfinále evropského šampionátu hned dva údaje ve španělské historii. Jednak Španělé dlouhých 24 let neprošli na žádné vrcholné akci do bojů o medaile, a pak také svého čtvrtfinálového soka z Itálie neporazili v soutěžním utkání od roku 1920.

Aragonés je přesvědčen, že jeho tým nechá na trávníku vídeňského stadionu všechno. "Tým je odhodlaný postoupit do semifinále a je připraven odvést 110 procent," řekl Aragonés. "Musíme myslet pozitivně a to je to, co moji hráči dělají. Jsem si jistý, že jsou pro vítězství ochotni na trávníku zemřít. Samozřejmě ve sportovním slova smyslu," prohlásil dále španělský trenér.

Španělé čekají na mezinárodním poli na úspěch už pěknou řádku let. O medaile hráli naposled na evropském šampionátu ve Francii v roce 1984, kdy podlehli domácím ve finále 0:2. Aragonésovy svěřence ale může před nedělním zápasem strašit i jiná historická bilance. Itálii neporazili v soutěžním zápase od roku 1920. Teď ale cítí šanci. Také proto, že Italům budou scházet dva hráči ze středu pole, Andrea Pirlo a Gennaro Gattuso.

"Jsem přesvědčený, že v italském týmu je několik hráčů, kteří jsou schopní nahradit Gattusa, ale nahradit Pirla může být pro soupeře problém. On je mozkem italské hry. V italském týmu je spousta Gattusů, ale jen jeden Pirlo," zhodnotil Aragonés, který ze dvou fotbalistů bude Italům chybět víc.

"Ale z taktického hlediska je mnohem důležitější vědět, jak budeme bránit a vědět v který moment účinně zaútočit," nechtěl Aragonés přeceňovat Pirlovu neúčast. Podotkl také, že Italové mohou změnit způsob hry a to by jeho týmu mohlo dělat problémy.

Do předpovědí vývoje utkání už se Aragonés odmítl pustit. "Je těžké něco předpovídat. Víme, jak na Italy hrát a musíme toho využít. Ať vyhraje ten lepší tým a ať tím lepším je Španělsko," uzavřel velezkušený španělský kouč.

Autor: Jiří Fišara / channel4.com, profutbal.sk

Komentáře (21)

Přidat komentář
-PeCa_08-

jop

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Kdepak, stejně jako Pirlo tak i Gattuso je v Itálii jen jeden

Reagovat
smazaný uživatel

na EURU hraje zatím Gatusso špatně,takže jeho absence nebude tak významná,jako ta Pirlova

Reagovat
smazaný uživatel

to bych chtěl vidět kdo by hrál líp než Gatusso na jeho postě... Ta absence bude značná... Tipuju postup Španělska už v základní době...

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem k jeho výkonům na EURU by třeba Ambrosini,který odehrál velmi dobrou sezónu neměl mít problém ho nahradit

Reagovat
smazaný uživatel

Bude zase prodlouzeni.

Reagovat
smazaný uživatel

Italove budou branit a v pordlouzeni rozhodne Toni

Reagovat
smazaný uživatel

no zatim nepostoupil ten kdo byl favorit portugalsko, chorvatsko, a ted nizozemci at hlavne nevyhrale to cely italie to by zase byli kecy vyhrali sme MS a ted ME!!! to ne........................

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas...ale Spanelum to taky nejak nepreju i kdyz hrajou dobry fotbal

Reagovat
ronaldinho_10

Ale zase vždycky postoupil ten, koho jsem tipoval. A dneska tipuju Španělsko, takže......

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko vyhraje! David si pojistí titul nej střelce a do tabulek si na své příde i Fernando. Máme perfektní zálohu, z čehož bude těžit nejlepší útok turnaje. Italové budou mít noční můry z toho co s nima budou kucí Španělský vyvádět. Tip 3:0 (Tores-Villa-Tores)

Reagovat
Fernando_Torres

Tak vidim to ze Italove budou hrat uplne stejne jako proti Francii, branit, branit a spolehat na to ze Toni se z nejakeho brejku trefi..... Ale verim ze Spanele se s tim dokazou poprat a zvitezi. Muj tip Spanelsko- Italie 2:1pp (Villa, Torres- Toni

Reagovat
smazaný uživatel

je to jedno pac finale bude Turecko-Rusko a Rusko vyhraje,takze at postoupi dnes kdokoli stejne v semifinale vypadne

Reagovat
smazaný uživatel

Gattuso (tisková konference): "Kdybych byl Aragonesem, nestával bych se knězem. Přecejen už má celkem věk..., ať si radši užije zbytek svýho života normálně."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Pirla nemají Italové šanci. Španělsko.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, nezbyde jim než nakopávat balóny na Toniho, který se sice do šance umí dostat, ale Casillase vzhledem k jeho střelecké formě nepřekoná.. VIVA ESPAŇA

Reagovat
Slejdy

ale prdlačky

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že vyhraje Španělsko, ale myslím, že zas vyhraje Itálie nějakým náhodným golem.

Reagovat
Pharrell

preju to Spanelum,ale citim ze uspeji Italove,tak doufam ze se snad mylim !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele