Zatím jsme vyhráli jen malou bitvu, řekl Aragones

23.06.2008, 08:53
Aktuality
Rozhodující penalta Ceska Fabregase spustila v celém Španělsku obrovskou euforii. Tým kouče Luise Aragonese se zbavil čtvrtfinálového prokletí, navíc v nešťastný den a proti neoblíbené Itálii. Na druhé straně naopak vládlo obrovské zklamání.

"Rád bych pogratuloval hlavně mým hráčům. Za mimořádný výkon a stoprocentní koncentraci během celého zápasu," zářil trenér Španělska Luis Aragones.

Radost jeho i celé země zajistil penaltový rozstřel po bezbrankovém výsledku. Ze španělských střelců neuspěl pouze Güiza, z týmu soupeře vychytal brankář Casillas De Rossiho a Di Natale, takže se z postupu raduje Španělsko.

Spolufavorit každého velkého turnaje však neměl vůbec lehkou výchozí pozici. Itálii porazil v soutěžním utkání naposledy před 88 lety, navíc 22. května, což je včerejší datum, už prohrál tři čtvrtfinálové bitvy, takže si Italové hodně věřili.

"Bylo to velmi těžké utkání, Italové dobře vykrývali volné prostory a my jsme se jen těžko dostávali k naší hře," pokračoval Aragones. "Velmi se raduji, jako všichni ostatní. Ale zatím jsme nevyhráli nic víc než malou bitvu. Zasloužili jsme si postoupit, teď však máme šanci na finále."

Na straně poražených pochopitelně vládlo velké zklamání. Italové na Euru nezískají v pozici mistrů světa žádnou medaili. V nejbližší době se rozhodne o budoucnosti trenéra Roberta Donadoniho, který má ve smlouvě desetidenní výpovědní klauzuli po vyřazení z turnaje.

"Nezáleží to na mě. Já jdu od jednoho dne ke druhému, ale z tohoto turnaje si odnáším pozitivní zkušenost. Vše, co jsme udělali, bylo pro dobro týmu. Udělali jsme co bylo v našich silách, ať si to každý posoudí sám. Já jsem s naším vystoupením spokojený," uvedl Donadoni.

"Myslím, že hráči mohou nechat hlavy nahoře. Dali do toho všechno, jenže realita je taková, že to nevyšlo a s tím se musíme naučit žít. Zítra začíná nová éra," dodal italský kouč

Autor: Radim Šantrůček / bbc.co.uk

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Italsky kouc udelal obrovskou chybu, kdyz tam poslal nekoho na koho fanousci piskali a dalsiho, co v treninku z penalty gol neni, takovy lidi se nemuzou soustredit na penaltu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, proč pořád řešili, jestli dal gól na tréninku nebo ne. Trenink je něco úplně jiného než zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak! na tréninku nemusíš dát milion penalt, ale zápas je něco jiného. nechápu český komentátory furt řešej blbosti

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale ten hrac na to neustale mysli, min si veri a to taky ovlivni, jestli ho da nebo neda.

Reagovat
smazaný uživatel

Di Natale uplně blbej

Reagovat
smazaný uživatel

Di Natale je šulin a Donadoni taky neni hvcězdnej, Itálie potřebuje lepšího, zkušenějšího trenéra, ať tam jde zpátky Lippi. A sral mě ten komentátor místo Guaza řikaj Gujsa. Já si teda myslim že je to Guaza a v minulym zápase zas řikali van der Várt takže těm už výslovnost nevěřim

Jinak Vamos Španělé, dobrej zápas sse skvělym koncem, a Casillas - boreček!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

VIVA ESPAŇA !!!

Hele a co to řikal ten jeden komentátor....jóóóó: místo šavi (Xavi), řekl čavi

to samí s tim ,,fan der vártem"

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem, nevíš náhodou, kdo to je ten Luhový?? Komentátor říkal něco v tom smyslu, že to je bývalý skvělý útočník, to je sice možný, ale jako expert ve studiu je naprosto tragickej. To už i moje babička je větší expert

Reagovat
smazaný uživatel

z ceho tak usuzujes?

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě se mi ty jeho postřehy, ani styl, jakým je předkládá televizním divákům, nějak nezdají. Expert to přece musí nejen znát, ale taky kvalitně okomentovat a vysvětlit, alespoň pokud sedí ve studiu. Navíc mi je celkově tak nějak nepříjemnej...

Reagovat
smazaný uživatel

tak je takovy zvlastni, ale na nem se mi libi, ze rika to co si mysli a jde rovnou k veci takze takova vyjimka mezi jinymy...kdyz slavka slavila titul tak snad mu vzkazoval i neco smica, ale uz si nepamatuju co, ale nic peknyho to nebylo jinak on pise pro idnes v televizi sem ho videl jen 2x...

Reagovat
smazaný uživatel

Šmíca vzkazoval něco v tom smyslu, ať mají novináři a lidi z televize alespoň trochu úcty k fotbalistům, kteří zrovna nemůžou hrát ze zdravotních důvodů. Že nehrají jenom golf a neflákají se, ale že je to velká dřina a že se musí pořád udržovat v kondici, aby byli schopni po uzdravení znovu hrát...

Reagovat
smazaný uživatel

jo to je ono to vzkazoval primo jemu, protoze on neco v tom smyslu nekde prohlasil..ja ho mam proste rad jak se s nicim nesere

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, možná říká všechno na rovinu, ale celkově jeho vyjadřovací schopnosti nejsou zrovna vynikající

Reagovat
smazaný uživatel

tak vysokou skolu asi mit nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Luhovy je "expert na spanelskou ligu" a jeden z nejproflaklejsich ocasu, co se cpou vsude mozne a sdeluji verejnosti neuveritelna moudra. Akorat skoda, ze mu neni moc rozumet, nekdy jsou to fakt perly.

Reagovat
fantomas

Jj, zpusob vyjadřování je fakt otřesný. Jak mumlá, není mu ani rozumět.

Reagovat
smazaný uživatel

Španělé jsou dobří ted je ale zastaí Rusko.

Reagovat
smazaný uživatel

To snad nie.Spanieli potrebuju uspech medzi seniormi jak sol.Rusi ma po tom vyprasku milo prekvapili,hrali dobre a aj vyhravali....ale uz je na case dat im stopku....Viva roja furia!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele