Aragonés chválil náhradníky, ale už myslí na Italy

19.06.2008, 09:49
Aktuality
Velmi spokojený byl po utkání s Řeckem španělský trenér Luis Aragonés. Jeho svěřenci otočili proti stále ještě úřadujícím mistrům Evropy z 0:1 na 2:1, přestože všechny opory odpočívaly na lavičce. Teď už se ale Španělé soustředí na čtvrtfinále s Itálií.

Španělé nastoupili proti Řecku bez většiny opor, které Luis Aragonés šetřil na čtvrtfinále. I tak se ale Řekové prvních bodů na turnaji nedočkali. První reprezentační trefy si připsali Rubén De la Red a Daniel Güiza.

"Ve druhé půli jsme předvedli velmi dobrý výkon, prokázali jsme, že jsme na tom dobře fyzicky. Měli jsme dost šancí a mohli jsme vstřelit i více branek," řekl na tiskové konferenci po utkání Aragonés.

Ve čtvrtfinále však na tým z Pyrenejského poloostrova čeká těžší soupeř než Řecko – světoví šampióni z Itálie. "Je to možná nejtěžší čtvrtfinálový soupeř, kterého jsme mohli dostat, nechce se Aragonés nechat zmást kostrbatým vstupem Italů do turnaje.

"Nicméně v této fázi turnaje, stejně jako v těch dalších, už na lehkého soupeře nenarazíte," dodal Aragonés, že se zvyšující kvalitou protivníků se musí počítat. Zvlášť, pokud mužstvo má za cíl celý šampionát vyhrát, tak jako Španělsko.

Možnou výhodu mají Španělé v tom, že narozdíl od Italů si mohli dovolit dát svým hvězdám v posledním zápase skupiny volno. "Udělaly to všechny týmy, které už měly jistý postup. Hráči se mohli dát dohromady a teď už potřebujeme zase pozitivní přístup. Musíme zapomenout, že jde o Itálii, nebo kohokoliv jiného, a myslet na vítězství," uvedl Aragonés.

Autor: Jiří Fišara / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No, Řekové se zase vytáhli. I když B-tým Španělska je asi lepší než třeba i náš nároďák

Reagovat
smazaný uživatel

no o tom neni pochyb ze b tym spanelska je lepsi nez narodak, hraci jako fabregas, guiza, xabi alonso, arbeola ci nawarro jsou rozhodne lepsi nez kterykoliv hrac nasi zakladni 11(vyjma cecha jako golmana a zranenyho rosickeho

Reagovat
smazaný uživatel

Itali je porazí na penalty.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele