Iachini se vrací do práce, stal se novým trenérem Udinese

19.05.2016, 13:09
Aktuality
Jenom dva měsíce vydržel Luigi De Canio ve funkci kouče Udinese Calcio. Vedení italského klubu se rozhodlo pro další trenérskou rošádu a dnes po obědě potvrdilo včerejší informace tamních médií, podle nichž se kormidla Bianconeri měl ujmout Giuseppe Iachini...

"Udinese oznamuje, že novým trenérem prvního týmu je Giuseppe Iachini. Trenér a rodák z Ascoli podepsal smlouvu na dva roky a bude představen dnes odpoledne na tiskové konferenci," sdělilo Udinese.

Iachini za sebou má hodně divoký rok, který začínal na lavičce Palerma a v dalších měsících se stal jedním z hlavních protagonistů pravidelného střídání trenérů v sicilském celku. Ze své funkce byl původně odvolán v první polovině listopadu, aby se do ní v únoru vrátil, než s ním prezident Maurizio Zamparini po několika týdnech znovu ztratil trpělivost.

Trenéři se v nedávné době střídali rovněž v Udinese. To od začátku sezony bojovalo pouze o záchranu v Serii A a na špatné výsledky v polovině března doplatil Stefano Colantuono, jehož nahradil Luigi De Canio. Pod jeho vedením se tým sice zachránil v nejvyšší soutěži, výsledky ani výkony ovšem nebyly optimální a De Canio si tak nevysloužil dlouhodobější důvěru.

"Udinese by Luigimu De Caniovi a jeho týmu rádo poděkovalo za profesionalitu a příspěvek, díky nimž se povedlo dosáhnout cíle v podobě záchrany. Klub přeje De Caniovi a jeho asistentům hodně štěstí do budoucnosti," stojí v prohlášení Udinese.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Zark

co?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele