Fantasy Euro - Souhrn prvního kola

15.06.2016, 08:56
Aktuality
Máme za sebou první zápasy všech šesti turnajových skupin a s nimi i konec prvního hracího kola fantasy fotbalu. Jeden z více než sedmi set hráčů tak podnikl úvodní krok k prvenství v místní Eurofotbalové lize. Jak zatím vypadá pořadí?

Na výsluní se po úvodním kole základních skupin dostal tým Cecko Stars místního diskutéra C-M@stera se ziskem úctyhodných 77 bodů. Jen o tři body pak zaostává duo pronásledovatelů bundesligového fanouška LM a neznámého fantoma s týmovým názvem Sarmant Team. Vybojovaných 72 bodů Maroše Veselovského zatím stačí jeho skvadře Režo’s fifteen na průběžnou bramborovou medaili. Redakční zástavu drží na decentní třinácté příčce Marek Ustohal s 63 body. Nic však není ztraceno, bodové rozestupy jsou minimální a pořadím se ještě bude hodně míchat.

První kolo bylo ve znamení selhání drahých hvězd, a tak si mnozí mohli zoufat, že hráči jako Cristiano Ronaldo, Thomas Müller či Antoine Griezmann nedostali více než dva body a nenaplnili vysoká očekávání. Někteří méně vybíraní fotbalisté zase naopak zazářili, např. Giaccherini, Hoolahan či Schär. První kolo také ukázalo důležitost kvalitně sestavené defenzivní řady, která může zvláště při selhání zmíněných ofenzivních es pomoci svými čistými konty ke slibnému bodovému zisku.

Svá zaváhání a chybné volby při tvorbě soupisky můžete napravit i během probíhající soutěže novými transfery. Je však třeba mít na paměti, že do začátku druhého kola je zdarma povolena pouze jedna hráčská výměna, každá další bude mít za následek ztrátu čtyř bodů. Tuto nepříjemnost je možné jednou za turnaj obejít využitím tzv. Wild card, která hráči poskytne neomezené množství transferů.

Pokud se divokou kartu rozhodnete využít dnes před začátkem druhého kola, máte čas provést vysněné změny jen do 13:00. Aktualizace: UEFA prodloužila termín na 15:00.. Jak na to? Stačí si navolit vysněné přestupy a v případě, že jich bude více než onen jediný zdarma, automaticky se nad upravenou soupiskou objeví možnost aktivace Wild Card. Stačí odsouhlasit, potvrdit provedené změny a můžete směle vyrazit do dalších bojů. Přesto bychom začínajícím hráčům poradili divokou kartou neplýtvat hned na úvod, pokud jejich soupiska není vyloženě tristní. V dalších kolech se vám totiž bude hodit stejně tak, ne-li více.

Na závěr ještě pro případné doposud neregistrované hráče zmiňme kód 49646GM1 ke vstupu do Eurofotbalové ligy, která je volně přístupná všem. Vložíte jej v sekci Leagues do okénka po kliknutí na pole "Join a league".

Autor: Martin Kantor

Komentáře (354)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele