Evropská liga - preview prvních zápasů druhého kola

16.02.2017, 10:47, aktualizováno 16.02.2017, 10:47
Previews
Po Lize mistrů dnes startuje rovněž vyřazovací fáze Evropské ligy a v akci bude i Sparta, která se představí na půdě Rostova. Villarreal bude v atraktivním souboji hostit AS Řím, Manchester United poprvé poměří síly se Saint-Étienne...
FK Krasnodar - Fenerbahçe SK  (čtvrtek 17:00)
Ve čtvrtek nás čeká pořádná várka evropského fotbalu a jako první dva kluby se představí Krasnodar s Fenerbahce. Stadion Kubaň v Krasnodaru se stane svědkem snahy domácích, kteří již před rokem neuspěli a nyní mají šanci na reparát.

O Krasnodaru se dá říct, že k postupu přišel jako slepý k houslím. První dva duely skupiny vyhrál a pak se již jen zhoršoval. Nebýt remízy s Red Bullem Salzburg a tím pádem sedmého bodu, skončil by svou pouť již ve skupině. Nakonec se ale se štěstím nebo spíš nekompetencí svých skupinových soupeřů dostal dál a nehodlá svou šanci promarnit.

Už v minulé sezoně se Krasnodar snažil postoupit mezi nejlepších 16 týmů, ale zastavila ho pražská Sparta. Teď má další šanci, třebaže nepatrnou. Turecký celek je nejen zkušenější, movitější a celkově je favoritem, ale ruský fotbal už poměrně zná. To se o Rusech říct nedá, protože Krasnodar ještě nikdy na tureckého soupeře nenarazil. Fenerbahce hrálo s ruskými soupeři už šestkrát a prohrálo jen jediný duel.

Další z mnoha výhod, které favorizují turecký celek, je jeho rozehranost. Zatímco ruská liga zažívá zimní spánek a kvůli přílišnému mrazu se v lednu tradičně nehraje, Turci hráli soutěžní klání naposledy v sobotu, když na půdě soupeře čelili Bursasporu. Zápasová praxe by mohla být rozhodujícím faktorem, protože domácí naposled vyběhli k soutěžnímu utkání ještě ve skupině I, když prohráli s domácím Nice.

Na obou stranách jsou hráči, kteří se vzájemného duelu účastnit nebudou. Domácímu Krasnodaru bude chybět karetní hříšník Andreas Granqvist, zatímco dres hostí ze stejného důvodu neoblékne slovenský stoper Martin Škrtel.Hosté budou sázet především na zkušenosti a chytrost svého trenéra, kterým není nikdo menší než Nizozemec Dick Advocaat. Ten vede Turky ve své první sezoně a v kariéře se mu už povedlo vyhrát domácí šampionáty s PSV Eindhoven, Rangers nebo ruským Zenitem. S ním dokonce v sezoně 2007/2008 vyhrál Pohár UEFA.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.60 - 3.07 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Astra Giurgiu - KRC Genk  (čtvrtek 19:00)
Astra Giurgiu se v podzimní části postarala o velké překvapení, když v konkurenci Plzně a rakouské Austrie Vídeň dokázala skončit na druhém místě základní skupiny E a postoupila mezi dvaatřicet nejlepších výběrů Evropské ligy. Los k ní byl vcelku příznivý, přisoudil ji totiž Genk a to rozhodně je hratelný soupeř. To samé si může říct belgický protivník, který ve skupině F dominoval a do jarní fáze postoupil z prvního místa s dvanácti body.

Rumunský celek v úvodních dvou duelech prohrál jak s italským AS Řím, tak i s Austrií. Svou dobrou formu odstartoval v Plzni, kde zvítězil 2:1 a od té doby ve čtyřech utkáních na evropské scéně neprohrál. V domácí soutěži se mu přeci jen daří o něco hůře, když je až na sedmé pozici s dvaatřiceti body a boj o titul se momentálně nejeví jako příliš reálný. Nicméně oproti tragickému vstupu do soutěže Astra zažila vzkříšení také v lize.

V závěrečných třech střetnutích uplynulého roku zvítězila a získala plný počet devíti bodů, letos se střetla pouze s jedním protivníkem - poslední celek rumunské ligy Târgu Mureş zdolala těsně 1:0. Naopak Genk má na kontě mnohem více ostřejších testů, v roce 2017 odehrál v lize šest zápasů a navíc také bojoval v semifinále národního poháru. Naposledy vyhrál na půdě Sint-Truiden hladce 3:0, v tabulce je sedmý s jednačtyřiceti body a na vedoucí Anderlecht ztrácí bodů jedenáct.

Domácí výběr nemá s belgickým fotbalem žádné zkušenosti, Genk je jeho vůbec prvním protivníkem v evropských pohárech. Trenér Marius Șumudică se bude muset obejít bez vykartovaných Florina Lovina s brankářem Silviem Lungem, kterého by mezi třemi tyčemi měl nahradit George Gavrilaş. "Na čtvrteční souboj se všichni těšíme a chceme postoupit do osmifinále, šance jsou podle mě vyrovnané," uvedl krátce pětačtyřicetiletý Șumudică.

Jeho protějšek Albert Stuivenberg by měl mít k dispozici kompletní výběr a doufá, že jeho svěřenci první zápas zvládnou. "Oproti soupeři jsme rozehraní a uvědomujeme si, že postoupit rozhodně můžeme. V Rumunsku nás čeká horká půda a našim prvotním úkolem je skórovat, výhra by nás hodně přiblížila mezi šestnáctku nejlepších. Musíme být velmi opatrní. Astra letos několikrát ukázala, že umí předvést vskutku výborný výkon," řekl Stuivenberg s úctou.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.20 - 3.15 - 2.43
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Ludogorec Razgrad - FC Kodaň  (čtvrtek 19:00)
Ostrý start do jarní části sezóny prožije bulharský vládce z Razgradu a dánský gigant z Kodaně. Oběma celkům, jimž na rozdíl od velkých evropských lig ještě nezačala domácí soutěž, se na podzim podařilo v základních skupinách Ligy mistrů vybojovat alespoň třetí pozici. A los Evropské ligy svedl oba dva proti sobě.

Mužstvo vedené Georgim Dermendžievem přepisovalo v prosinci historii bulharského fotbalu. Ludogorec se totiž jako první tým této země probojoval do vyřazovacích bojů Evropské ligy přes třetí místo v základních skupinách Ligy mistrů. A protože chce zvyšovat národní koeficient a naplňovat své vysoké ambice, určitě pošilhává po dalších postupech.

Domácí ovšem čeká poměrně hodně nepříjemný protivník, jenž se na podzim v Lize mistrů statečně pral v konkurenci Porta, Leicesteru a Brugg, a nakonec vybojoval solidních devět bodů. Porazit však bulharský celek na jeho hřišti bude hodně obtížný úkol. Ten totiž v tomto ročníku přes vlastními fanoušky ještě neprohrál, a to do statistik počítáme i domácí ligu.

Dermendžiev by měl řešit pouze problémy na postu levého obránce. Natanael totiž odletěl do rodné Brazílie řešit osobní problémy, takže pro tohle utkání k dispozici nebude. Pravděpodobně by ho tak měl nahradit Minev. Jinak by ovšem nemělo dojít k nějakým výrazným experimentům v základní jedenáctce.

Především na duo Wanderson a Jonathan Cafú by si měla dát Kodaň obzvláště velký pozor. Oba dva letos dohromady nasázeli celkem dvacet pět branek a paří k hlavním ofenzivním pilířům. Uvidíme, jestli nakonec přednost dostane rumunský reprezentant Claudiu Keserü, hned sedmnáctigólový střelec, před Jodym Lukokim.

Hostující lodivod Stale Solbakken by se měl spolehnout na rozestavení 4-4-2, přitom pro soupeře by měli být největší hrozbou oba útočníci Andreas Cornelius spolu s Federicem Santanderem. Oba svými trefami výrazně pomohli nejen na podzim v evropských pohárech, ale také k suverénnímu vedení v domácí soutěži.

Ačkoli Ludogorec nepotkal opravdu snadný los, nemá důvod si v play-off nevěřit. "Pevně doufám, že ukážeme, že jsme ještě lepším týmem. Myslím, že budeme mít obecně hodně práce. Ale jdeme krok za krokem. Získali jsme třetí místo v Lize mistrů, což už velký úspěch. A jsme připraveni na emoce v Evropské lize," říkal brankář Vladislav Stojanov.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.95 - 3.13 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Celta Vigo - Šachtar Doněck  (čtvrtek 19:00)
Celta Vigo je dalším zástupcem španělského fotbalu, který se pokusí prorazit a postoupit do další fáze Evropské ligy. Los jí ale nenadělil nic příjemného, protože ji otestuje pohárovými boji posilněný Šachtar Doněck.

Relativně nezkušená Celta Vigo se v prvním utkání představí na domácí půdě stadionu Balaídos v naději, že se jí povede zaskočit favorita. Tím je její oponent z Ukrajiny, který už se v Evropě něco nahrál. Celta navíc nemá úplně ideální formu. Naposledy se jí povedlo vyhrát koncem ledna, od té doby musela vstřebat mimo jiné porážky od Deportiva Alavés nebo v minulém kole nejvyšší španělské ligy od Atlética Madrid.

Na druhou stranu, alespoň se Celta mohla na duel dobře připravit. Její čtvrteční soupeř by jí bezpochyby záviděl herní praxi, jakou španělský tým má. Šachtar Doněck totiž trpí stejným problémem jako další ukrajinské či ruské týmy. Poslední soutěžní zápas totiž Šachtar odehrál v 18. kole tamní Premier Lihy v polovině prosince. Od té doby hrají hráči jen přátelské a přípravné zápasy, takže nerozehranost je bude jistě trápit.

Celta Vigo není častým účastníkem evropských pohárů, ale minimálně doma si vede velmi dobře. Za skupinovou fázi EL doma neprohrála ani jeden duel a nyní chce svou sérii prodloužit. Proti sobě však má hodně zkušeného soupeře, kterému navíc není cizí hodně atraktivní herní styl. Vždyť ve skupinové fázi EL se Šachtar pyšnil průměrem 3,5 gólů na zápas! Oba týmy se už dvakrát utkaly, jednalo se o třetí předkolo Poháru UEFA a větší radost měla Celta, která postoupila rozdílem 1:0 v součtu obou klání.

Šachtar neprohrál už devět duelů v pohárech v řadě a jde mu to I na půdě soupeřů. V posledních dvou venkovních zápasech nastřílel dohromady devět branek! Šachtar navíc zná tvrdé boje EL velmi dobře, protože v roce 2009 soutěž vyhrál a v minulém ročníku došel až do semifinále, kdy nestačil na Sevillu, pozdějšího vítěze celé soutěže. Do hry tentokrát z důvodu karetního trestu nenastoupí hostující Taras Stepaněnko, zatímco Celtě bude možná scházet jen Nemanja Radoja, který má menší zdravotní potíže.

Šachtar se na utkání připravoval díky soustředění ve Španělsku a Portugalsku, kde sehrál 9 přátelských utkání. A to by mohla být slabina I podle záložníka Freda. Zkušený Brazilec zmínil: "Když hrajete po tak dlouhé pauze, navíc takhle důležité utkání, je to vždycky velmi náročné. Celta možná nemá v Evropě renomé velkoklubu, ale nedávno vyřadila i Real Madrid. Musíme ukázat náš nejlepší fotbal, rychlý a dynamický. Celta umí dobře bránit a my jsme se dobře připravovali, ale víme, že se musíme maximálně koncentrovat,” uvědomuje si Fred.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.63 - 3.36 - 2.73
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympiakos Pireus - Osmanlispor  (čtvrtek 19:00)
Olympiakos Pireus rozhodně neexceluje tak, jako v minulých sezónách, nicméně s obtížemi se dostal do jarní fáze Evropské ligy a určitě chce dojít co nejdále. Řecký výběr letos vypadl z Ligy mistrů už ve 3. předkole, v play-off EL přehrál portugalského outsidera z Aroucy až v prodloužení a v základní skupině B po pouhých dvou výhrách skončil na druhé pozici, i tak se řadí mezi favority. Jeho prvním soupeřem bude turecký Osmanlispor.

Několikanásobný řecký mistr byl ve skupině B považován za jasného favorita na postup z první příčky, jenže v konkurenci kyperského klubu APOEL Níkósie, švýcarského Bernu a kazašské Astany vybojoval jen osm bodů. Ve svém závěrečném souboji prohrál na Kypru 0:2 a musel se tak smířit s druhou příčkou. Los byl k němu celkem přívětivý, Osmanlispor i přes vítězství ve skupině L nebude v tomto souboji považován za favorita.

Domácí celek si v řecké lize znovu počíná naprosto suverénním způsobem, ve dvaceti zápasech vybojoval 51 bodů a celou soutěž vede o pohodlných 13 bodů před druhým Panioniosem. Letos odehrál už osm ligových zápasů a získal v nich úctyhodných dvacet bodů za šest výher a dvě remízy, v generálce na čtvrteční duel zdolal Larisu 2:0. Hostujícímu celku se naopak v roce 2017 vůbec nedaří, ve čtyřech střetnutích si na konto připsal jediný bod.

Porážky utrpěl od Besiktase, Antalyasporu a v sobotu také od Trabzonsporu (0:1), remízu zaznamenal s Gençlerbirliği. V tabulce se proto propadl až na deváté místo se sedmadvaceti body a pohárové příčky se mu vzdálily. "Jedná se o speciální soutěž, kde není úplně směrodatné, jak tým hraje v lize. Osmanlispor má obrovskou motivaci uspět a jsem si jistý, že odvede maximum," varuje před podceněním protivníka trenér Olympiakosu Paulo Bento.

Portugalský rodák by měl mít k dispozici téměř kompletní kádr, chybět bude pouze vykartovaný Manuel da Costa. "Roli favorita pochopitelně vnímáme, jenže náš sok dokázal v základní skupině předčit i španělský Villarreal a naprosto snadný duel očekávat nemůžeme. Potřebujeme se soustředit pouze na náš výkon, úkolem je neinkasovat a do odvety si přivézt vícebrankový náskok," dodal sebevědomě Bento.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 3.80 - 5.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
KAA Gent - Tottenham Hotspur  (čtvrtek 19:00)
Atraktivní osmifinálová klání Ligy mistrů ve čtvrtek vystřídá smršť šestnácti zápasů prvního vyřazovacího kola Evropské ligy, kde se mimo jiné utkají Gent s Tottenhamem Hotspur. Severolondýnský celek si hodlá po neúspěšném představení v milionářské soutěži spravit chuť alespoň v této soutěži a proti belgickému soupeři bude rozhodně favoritem.

Gent se ostatně v domácí soutěži nachází až na osmé příčce, která mu nezajišťuje ani postup do závěrečné skupiny o titul. Svěřenci kouče Heina Vanhaezebroucka v posledních týdnech ukázali kolísavou formu, když si nejprve vyšlápli na tabulkového lídra z Brugg a následně v sobotu překvapivě na domácí půdě podlehli sestupem ohroženému Eupenu 1:0. Otázkou tedy zůstává, jak se hráči vyspí na očekávaný zápas s Tottenhamem.

"Jsme Gent, nebojíme se nikoho," hlásí se zdravým sebevědomím kouč Vanhaezebrouck. "Bude to velmi těžký zápas, v němž nastoupíme nejen proti klubu z Premier League, která je už sama o sobě velmi působivá, ale navíc jde o klub, který v ní dokonce bojuje o titul. Sice si asi v posledním kole proti Liverpoolu nevedli zrovna nejlépe, ale i to se může stát," připomněl Vanhaezebrouck víkendovou prohru Spurs na Anfield Road v poměru 2:0. "Jedná se o tým, který hraje velmi dobrý fotbal a ve všech liniích má spoustu kvalitních hráčů. Čeká nás opravdu náročný úkol."

Kvůli zmíněnému nezdaru s Liverpoolem se Tottenham propadl v anglické lize o příčku níže na průběžné třetí místo, z nějž na vedoucí Chelsea ztrácí již deset bodů. Zdá se tak, že větší šanci na letošní zisk trofeje skýtají poháry, a to jak domácí FA Cup, tak právě Evropská liga.

Kouč Tottenhamu Mauricio Pochettino, který bývá obvykle na své hráče po špatných výkonech obzvláště přísný, tentokráte zvolil odlišný přístup. "Pokusil jsem se ukázat jim vlídnou tvář, všichni jsme byli velmi zklamaní, že hráči na hřišti tolik strádali. V některých případech, kdy výkon není dobrý a výsledek se vás osobně dotkne, není potřeba je za to zabít. První, koho bych měl chtít zabít, jsem já sám, protože za to nesu zodpovědnost."

"Po tom, co se stalo proti Liverpoolu, chtějí všichni hráči dostat šanci znovu nastoupit a tyto pocity ze sebe v příštím zápase setřást," dodává Pochettino. "Uvidíme - možná na nějaké změny v sestavě dojde, ale nebude jich mnoho." Mimo hru stále zůstává zraněné duo Rose, Lamela, zatímco stoper Jan Vertonghen již vyléčil poraněný kotník a je zpět v plné tréninkové zátěži, byť do Belgie ještě neodcestoval.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.05 - 3.80 - 1.77
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Rostov - Sparta Praha  (čtvrtek 19:00)
Sparťané absolvují ve čtvrtek ostrý vstup do jarní části sezony. V úvodním utkání druhého kola Evropské ligy nastoupí proti FK Rostov a rádi by oživili vzpomínky na minulý ročník, kdy ve stejné fázi vyřadil jiný ruský celek FK Krasnodar a nakonec došel až do čtvrtfinále.

"Chceme s Rostovem uspět. Duel se hraje na dva zápasy, tomu přizpůsobíme taktiku. Věříme, že jsme schopni uspět, i když proti nám stojí velmi kvalitní tým s dobře organizovanou hrou," řekl sportovní manažer a trenér Tomáš Požár, kterého čeká pohárová premiéra.

V ní bude postrádat největší hvězdu týmu záložníka Tomáše Rosického. Bývalý reprezentační kapitán zatím od letního návratu na Letnou z Arsenalu odehrál kvůli vleklým potížím s achilovkou jen pár minut v lize v září proti Mladé Boleslavi. Neodletěl ani do Rostova a pokusí se připravit alespoň na odvetu.

Požár nebude moci využít ani zraněné Václava Kadlece, Martina Frýdka, Lukáše Marečka a Ondřeje Zahustela.

"Pokud jsou tu ruští novináři, tak řeknu, že Tomáš je na Rostov připravený. Ale pro naše lidi musím říct, že zatím to nevypadá, že by byl na Rostov připravený," prohlásil na pondělní tiskové konferenci Požár, který nebude moci využít ani zraněné Václava Kadlece, Martina Frýdka, Lukáše Marečka a Ondřeje Zahustela.

Rostov do vyřazovací části Evropské ligy zamířil ze třetího místa v základní skupině Ligy mistrů, kde dokázal porazit 3:2 Bayern Mnichov a odehrál dva vyrovnané zápasy s Atléticem Madrid (0:1, 1:2). Přípravu na Spartu pojal velmi vážně, když trénoval téměř v utajení.

"Ztěžovali nám to, to je pravda. Udělali maximum pro to, abychom je nemohli sledovat," uvedl Požár. "Já se jim nedivím, protože se hraje o hodně. Ale my jsme partyzáni a informace jsme si získali. Máme dostatek seriózních informací, abychom dokázali reagovat a připravit se na ten dvojzápas," dodal.

Sparta se může opřít o vydařenou přípravu, v níž ani jednou neprohrála a v osmi zápasech inkasovala pouhé dva góly. Letenští si mimo jiné dokázali poradit 2:0 s druhým celkem ruské ligy Zenitem Petrohrad, který s Rostovem remizoval 0:0 a porazil ho 3:2.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Navas, Granat, Mevlja - Kalačev, Jerochin, Gatcan, Noboa, Kudrjašov - Poloz, Azmoun.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Koubek - Karavajev, Mazuch, M. Kadlec, Costa - Vácha, Sáček - Néstor, Dočkal, Konaté - Juliš.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.10 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - ACF Fiorentina  (čtvrtek 19:00)
V podstatě do bude souboj dvou celků, které doposud v lize nenaplňují své vlastní ambice. A v Evropské lize tak budou hledat hlavně vzpruhu do budoucna. Mönchengladbach především hodlá přerušit svou sérii tří domácích zápasů bez vítězství na evropském poli, Fiorentina naopak chce vylepšit svou nevalnou bilanci s německými kluby.

Tohle je rozhodně jeden z nejatraktivnějších duelů v rámci play-off Evropské ligy. A možná že právě v tomhle případě jsou šance obou celků na postup zcela vyrovnané. "Nemá smysl hovořit o tom, kam až chceme postoupit. Fiorentina pro nás představovala jednoho z nejsilnějších soupeřů už během losování," potvrdil Stephan Schippers.

Výkonný ředitel domácího celku musel přes zimu spolu s vedením řešit jednu nepříjemnou záležitost. Po nevalných výsledcích nastala změna trenéra a Dieter Hecking nahradil Andrého Schuberta. A Borussia jako by od té doby opravdu ucítila závan svěžího větru. V novém roce z pěti utkání hned čtyřikrát zvítězila, v Bundeslize šplhá tabulkou výše.

Možná je až s podivem, že Die Fohlen na podzim vybojovali postup do Evropské ligy díky třetímu místu v základní skupině Ligy mistrů. Uhráli ho nakonec před Celticem. "Jestli budeme chtít dál, budou potřeba dva špičkové výkony," uvědomuje si Schippers. "V tomto ohledu jsem rád, že je mužstvo aktuálně na vzestupu."

Hned pět porážek a jen jedno vítězství uhrála Fiorentina historicky na půdách německých soupeřů v rámci evropského měření sil. Tahle statistika rozhodně nedává hostům dobrý příslib do tohoto střetnutí. Celkově přitom z deseti případů vyhráli jen dvakrát. "Těšíme se na vzrušující zápas. Budeme se snažit ukázat se v celé parádě," zakončoval Schippers.

Velkou otázkou bude, jak k jarní fázi Evropské ligy přistoupí sama Fiorentina. Už v minulosti některé italské celky, lidově řečeno, vypustily tuhle soutěž na úkor své domácí, kde potřebovaly dohánět své resty. A v ní se Fialkám ne úplně dobře daří, jsou v tuhle chvíli na osmém místě. Ale pochopitelně se vůbec nemusí jednat o tento případ.

Oba dva nejlepší střelci hostujícího celku Nikola Kalinič a Federico Bernardeschi přitom rozhodně budou chtít oslavit svá jubilea, která na ně tento zápas chystá. Chorvatský útočník totiž může zaznamenat už své 50. utkání v evropských pohárech, zatímco druhému jmenovanému bude v den výkopu čerstvých třiadvacet.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.70 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - Olympique Lyon  (čtvrtek 19:00)
Lyon se v poslední době hodně trápí a s nadějí vyhlíží pohárový střet, který by mu snad mohl dopřát rozptýlení. AZ Alkmaar ale bude silným soupeřem, protože se s nadsázkou dá říct, že se specializuje právě na francouzské týmy.

Nizozemské barvy hájí AZ Alkmaar stále lépe a proti francouzským soupeřům mu to jde přímo výtečně. Na francouzského oponenta narazil Alkmaar už třikrát, ale ani jednou neprohrál. Tuto sérii se bude snažit prodloužit také proti Lyonu a využít výhodu domácího prostředí, která mu rovněž hraje do karet. Ani Lyon však se soupeři z Nizozemí nemá špatné zkušenosti a čtyřikrát z deseti pokusů odcházel coby vítěz.

Alkmaar bude těžit především ze své aktuální formy. Nejenže neprohrál ve třech posledních kláních evropských pohárů, ale oproti jeho soupeři se mu daří I na domácí půdě. Po zkaženém vystoupení proti PSV Eindhoven zaválel v minulém kole a na půdě Heerenveenu se mu povedlo těsně vyhrát. Na domácí půdě navíc Alkmaar v pohárech prohrál jen jednou z pěti posledních pokusů a věří si I přesto, že se bude muset obejít bez karetního hříšníka Mattiase Johanssona.

Lyon naopak prohlubuje svou krizi a neustále se mu nedaří nastoupit na cestu k úspěchu. A to přesto, že v zimě přivedl velmi zajímavá jména. Za posledních deset soutěžních duelů jich polovinu prohrál, a to včetně minulého kola. Po jasné výhře nad Nancy se mu naprosto nepovedlo utkání proti domácímu Guingampu, přestože díky brance Alexandra Lacazetta vedl již od desáté minuty. V lize mu nyní patří až 4. místo se ztrátou osmnácti bodů na první Monaco.

Přesto vedení vyjadřuje trenérovi Génésiovi plnou podporu. Prezident Jean-Michel Aulas v rozhovoru pro klubové stránky prohlásil: "Myslím, že kritika směrovaná na hlavu našeho trenéra je přílišná. Je to ideální muž na tom správném místě, který nás může vést ke splnění našich cílů. A těmi je, což připomínám, skončit do třetího místa a zanechat stopu v Evropě. Mým cílem je podporovat Bruna všemi prostředky, aby se mohl v klidu soustředit na svou práci a přinášel nám radost,” zmínil letitý prezident klubu.

Génésio má v Lyonu hodně slušnou a dlouhou reputaci. Do klubu přišel jako hráč na zkoušku už v roce 1983 a hrál na pozici záložníka až do roku 1995. Poté pracoval jako skaut a asistent trenéra, než se v roce 2015 ujal role hlavního kouče. A ještě jedna zajímavost z opačného tábora. Zkušený obránce Ron Vlaar oslaví právě v den utkání své 32. narozeniny, takže by výhru bral jistě jako ten nejlepší možný dárek. Alkmaar se pokusí vzpomenout na slavnější časy, jako například finále Poháru UEFA z roku 1981.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.30 - 3.70 - 1.86
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Athletic Bilbao - APOEL Nikósie  (čtvrtek 21:05)
APOEL Nikosia cestuje do Španělska, aby se v Bilbau postavil tamním Lvům. Se španělskými soupeři má celkově katastrofální zkušenosti, což se bude snažit zlepšit právě nyní, kdy má poměrně dobrou formu.

Bilbao je jasným favoritem proti kyperskému soupeři nejen díky svým zkušenostem, vyšší kvalitě hráčského kádru či domácímu prostředí. Kyperský APOEL má totiž právě proti španělským soupeřům velkou smůlu. S nějakým týmem z Primera Division hrál už 14 utkání, ale vyhrát se mu nepovedlo zatím ani jednou! Na kontě má hned devět porážek a není příliš pravděpodobné, že by si první výhru připsal právě proti Bilbau.

APOEL není v Evropě nováčkem a už dávno neplní roli otloukánka, na kterém se snadno dají získat body. Naopak, v letošním ročníku Evropské ligy se mu povedlo stanovit nový osobní rekord a s tím i rekord celého kyperského fotbalu. Ve skupinové fázi totiž získal 12 bodů a o tři body tím překonal vlastní rekord z Ligy mistrů starý pět let. Je pravda, že jeho skupina nepatřila k těm nejnáročnějším a tři ze čtyř výher Kypřané nasbírali doma.

Doma se ale daří také Bilbau. Rovněž baskický klub vyhrál všechny tři domácí zápasy skupinové fáze, když si poradil s Rapidem Vídeň, Genkem a naposledy se Sassuolem. Vděčí za to především nestárnoucímu veteránovi v přední linii, kterým není nikdo menší, než Aritz Aduriz. Střelec Bilbaa se pyšní už šesti zásahy, takže se s Brazilcem Giulianem ze Zenitu Petrohrad dělí o první příčku tabulky střelců.

Athletic Bilbao má v Evropě mnohem větší zkušenosti. Klub, který vloni v této fázi porazil francouzskou Marseille, se dostal už dvakrát do finále. Nejprve v roce 1977 a pak v roce 2012, jenže v obou případech prohrál. Teď jej táhne historicky nejstarší král střelců Evropské ligy potažmo Poháru UEFA, Aritz Aduriz. Ten skončil s deseti brankami v minulém ročníku, čímž ve 35 letech a 97 dnech překonal Alena Shearera.

APOEL má ke světlejší budoucnosti dovést kouč Thomas Christiansen, který dříve působil I ve slovutné Barceloně. Kormidla APOELU se ujal v létě před startem tohoto ročníku po dvou úspěšných letech na lavičce AEK Larnaka. Domácí trenér Ernesto Valverde se vrátil do svého Bilbaa už podruhé, když jej nejprve vedl v letech 2003 až 2005. A sám dobře ví, že klíčem k postupu je především úspěch na domácí půdě.

"Pokud chcete někdy něco dokázat a postoupit v náročných soutěžích, musíte začít u sebe doma. Pokud se vám nepodaří vyhrávat v domácím prostředí, těžko to budete zvládat na poli soupeře. A to platí zvláště pro Evropskou ligu. Nás čeká zajímavý duel s EPOELEM, který chceme vyhrát za každou cenu a mít lepší pozici do odvety.”
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.15 - 10.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Legia Varšava - AFC Ajax  (čtvrtek 21:05)
Ajax se veze na vítězné vlně a rád by ji přenesl také do Evropské ligy. V ní jej ale čeká poměrně náročný soupeř, který hodně obměnil kádr a první výsledky jsou pozitivní.

Nizozemská chlouba a jeden z nejtradičnějších klubů Evropy zažívá velmi dobré období. Špatný konec minulého roku Ajax nechal za sebou a v tomto kalendářním roce si připsal jen výhry. Pět dosud hraných utkání v Eredivisie mu přineslo 15 bodů, čtyřikrát dokonce Ajax dokázal udržet čisté konto. Výjimkou nebylo ani minulé kolo, v němž domácí porazili Spartu Rotterdam poměrem 2:0.

Celkově dobrou atmosféru v týmu si chválí i trenér Peter Bosz. Před duelem v pohárech zmínil: "Teď se nám daří, hrajeme pohledný fotbal a vládne tu skvělá nálada. Všichni táhnou za jeden provaz, společně postupujeme k našim cílům a daří se nám především bavit naše fanoušky. Jsem moc rád za tu poslední výhru, I když mohla být klidně o dvě branky vyšší. Teď se chceme soustředit na další výzvu v podobě Evropské ligy a cestu do Polska. Náš soupeř je hodně zajímavý a my jej rozhodně nepodceníme.”

Ajax by se na polské hlavní město měl těšit, protože má na něj dobré vzpomínky. V rámci stejné fáze Evropské ligy tu byl i před dvěma lety a po dobrém výkonu stvrdil svůj postup do další fáze. Doma vyhrál nejtěsnějším možným rozdílem, v Polsku byl ale mnohem sdílnější a především díky dvěma brankám Arkadiusze Milika vyhrál 3:0. Což je skóre, které by se teď klidně mohlo opakovat, protože domácím se v obraně moc nedaří.

Legia dostala jen za posledních sedm pohárových zápasů 25 branek, což hraje Nizozemcům do karet. Do karet jim hraje také historický fakt, že Legia v jarní části evropských pohárů vyhrála naposledy v sezoně 1990/1991, když porazila janovskou Sampdorii. Pak prohrála s Manchesterem United v semifinále Poháru vítězů poháru. Poslední radost Ajaxu je z roku 1992, v němž Nizozemci vyhráli Pohár UEFA. Ajax by v tomto dvojutkání rád vstřelil alespoň čtyři branky, které mu chybí k jubilejní metě 600 pohárových branek.

Domácí Legia rovněž prožívá poměrně klidné období a od "slavné” porážky 8:4 od Dortmundu v listopadu minulého roku neprohrála. Poslední čtyři soutěžní duely Legia vyhrála. Dost možná se o to zasloužil také nový trenér, kterým byl právě v listopadu jmenován Jacek Magiera. To je vůbec zajímavý člověk, který má k Legii vřelý vztah. Coby hráč v ní působil od roku 1997, po ukončení kariéry se připojil k trenérskému týmu. Má vysokoškolský titul, vystudovanou historii a jeho závěrečná práce se týkala historického vývoje klubových znaků.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.60 - 3.44 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RSC Anderlecht - Zenit Petrohrad  (čtvrtek 21:05)
Jeden ze šlágrů úvodních zápasů prvního vyřazovacího kola Evropské ligy obstarají hráči belgického Anderlechtu a ruského Zenitu Petrohrad, dá se očekávat velmi napínavý souboj. Za mírného favorita bude považován ruský celek, ovšem jednoduchá úloha ho v žádném případě nečeká. Oba dva čtvrteční soupeři si momentálně vedou na domácí scéně celkem slušně, více rozehraný by měl být bruselský výběr.

Ten na jaře v domácí soutěži odehrál pět zápasů a ani jednou neprohrál, vybojoval solidních jedenáct bodů a i díky tomu se v tabulce nachází na vedoucí pozici s dvaapadesáti body o skóre před konkurenčním klubem Club Bruggy. Generálku zvládl na výbornou, když dokázal zdolat Zulte Waregem po výsledku 4:2. Zenit v novém roce ještě neodehrál jediný soutěžní duel a jeho forma tak bude velkou neznámou, na druhou stranu kvalita kádru je velká.

Z týmu sice odešla jedna z hlavních opor, do čínského Tianjin Teda se totiž přesunul za 20 miliónů eur belgický záložník Alex Witsel. Naopak posilami by určitě měl být obránce Branislav Ivanovič, jenž přišel z anglické Chelsea a také francouzský záložník Yohan Mollo, který se k týmu připojil z konkurenční Samary. Zenit v podzimní části jasně ovládl skupinu D, po pěti výhrách v řadě nesupěl až na závěr s Alkmaarem a s patnácti body tedy skončil jasně první.

V domácí soutěži je po sedmnácti odehraných střetnutích na druhé příčce s pětatřiceti body a na vedoucí Spartak Moskva má manko pěti bodů. Anderlecht v základní skupině C skončil na druhé pozici s jedenácti body a poprvé prohrál také až na závěr s francouzským Saint-Étienne. Zenit se naposledy utkal s Anderlechtem před více jak čtyřmi lety v základní skupině LM a dosáhl na poloviční úspěch, po výhře 1:0 prohrál v odvetě stejným poměrem na půdě soupeře.

Oba dva celky by měly nastoupit v kompletní sestavě, trenér RSC René Weiler doufá v překvapení. "Klíčem k úspěchu by měl být zápas před vlastním publikem a já pevně doufám, že si do odvety přivezeme hratelný výsledek. Zenit dlouhodobě patří k obávaným soupeřům a jen těžko se vzdoruje jeho útočné síle, o favoritovi tak není pochyb. I tak se budeme prát o postup do poslední chvíle," řekl Weiler odhodlaně.

Jeho protějšek Mircea Lucescu vidí šance na postup naprosto vyrovnaně. "Bude to padesát na padesát, rozhodovat může již první utkání. Našim cílem je skórovat, bez vstřelené branky by to v odvetě bylo hodně složité. Anderlecht má silný výběr s mnoha individualitami a dokáže předvádět i disciplinovaný týmový výkon. Jeho výhodou může být větší rozehranost, ta naše zase moment překvapení," řekl trochu tajemně jednasedmdesátiletý rumunský stratég.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.70 - 3.40 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Manchester United - AS Saint-Étienne  (čtvrtek 21:05)
Zdá se, že po několika letech strádání se z Manchesteru United stává opět stará známá síla, s níž je třeba počítat. Rudí ďáblové se sice v domácí soutěži stále nevymanili z šestého místa, avšak v natěsnané tabulce Premier League je od pozice vicemistra dělí pouhé čtyři body. Na úctyhodnou sérii šestnácti ligových zápasů bez porážky nyní svěřenci Josého Mourinha chtějí navázat i v Evropské lize, kde je na úvod vyřazovací fáze čeká domácí zápas se St. Etienne.

Portugalský manažer na předzápasové tiskové konferenci potvrdil, že nesáhne k vyššímu počtu změn v sestavě, a tak si například levý bek Luke Shaw musí i nadále na svou šanci trpělivě počkat, neboť dostane přednost konsolidovaná obranná čtyřka ve složení Valencia, Bailly, Smalling a Blind. Mimo hru jsou naopak kvůli drobným zraněním Wayne Rooney, Michael Carrick a Phil Jones.

Lze tak očekávat i start největších hvězd Zlatana Ibrahimoviće s Paulem Pogbou, pro nějž půjde o obzvláště specifický zápas, jelikož v týmu soupeře nastupuje jeho bratr Florentin. Rozpolcená rodina Pogbových si tak prý přeje remízu...

"Dobře jsme se o tom pobavili, jen tak zlehka," usmíval se Mourinho na téma Pogbova rodinného klanu. "Myslím, že je to hezký osud, akorát jejich matka si nejspíš prožije své, což je přirozené. Musí pro ni být obtížné vybrat si - vlastně ne obtížné, spíše nemožné! Paul mi říkal, že si jeho maminka přeje, abychom remizovali, ale tak jako tak bude za týden jeden z jejích synů smutný a druhý zase šťastný."

Ještě jedna menší odbočka - Florentin Pogba si stejně jako jeho mladší bratr libuje v detailně připravených účesech a sestřizích, a tak si při příležitosti výjezdu na Old Trafford nechal na hlavě vyholit čísla 19 a 6. "Devatenáctka je má a šestka zase jeho," vysvětluje obránce St. Etienne. "Budou to kouzelné chvíle a doufám, že si to oba naplno užijeme. Navzájem jsme se trochu hecovali ve chvíli, kdy nás los svedl proti sobě, ale pak jsme se zase soustředili na své vlastní zápasy. Už se nemůžu dočkat, až nastoupím na tomto legendárním stadionu a proti svému mladšímu bratrovi. Bude to zábava a určitě si s ním budu chtít vyměnit dres. Ať vyhraje ten nejlepší."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.28 - 5.60 - 12.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - AS Řím  (čtvrtek 21:05)
Villarreal patří k tradičním pohárovým účastníkům a rád by přemýšlel o finále letošní Evropské ligy. Los mu ale neurčil vůbec snadného soupeře, protože na stadion El Madrigal zavítá nebezpečné AS Řím.

Villarreal patří mezi nejlepší španělské týmy, mezi ty, které se pravidelně umísťují na pohárových příčkách a v jejich kádru se skrývá velký potenciál. To bude Žlutá ponorka chtít demonstrovat také v prvním klání jarních bojů v Evropské lize, která Villarrealu skýtá nějakou naději. V domácí lize to totiž týmu trenéra Frana Escriby moc nejde a jeho forma je přinejlepším hodně nevyzpytatelná.

Aktuálně jsou hráči Escribova týmu až na šestém místě, přičemž devátý Espanyol Barcelona je vzdálen jen pouhé čtyři body. Nejhorší je ale forma spolu s herním projevem, kterým se Žlutá ponorka prezentuje. Množství absencí a dlouhodobých zranění mají vinu na velmi malátných výkonech a minimálním počtu vstřelených branek. Villarreal dal jen 29 branek a za dosud odehraných 22 kol nastřádal jen 9 výher.

Celkově v posledních deseti soutěžních kláních vyhrál jen dvakrát a mnoho radosti svým fanouškům nedělá. Vyhrát nedokázal ani v minulém kole, v němž se na domácí půdě utkal s provinční Málagou. Ani ta nijak neexceluje, přesto se ale ujala na stadionu El Madrigal vedení. Domácí pak zabrali, jenže klacek pod nohy jim vhodil vlastní hráč, když se Roberto Soriano - už za stavu 1:1 - nechal vyloučit. Další ztracené body, další nepřesvědčivý výkon.

Hráči jsou ale odhodlaní ukončit své trápení jasným výsledkem. Dokládá to mexický záložník Jonathan Dos Santos, který prohlásil: "Řím je hodně těžký soupeř a nebude snadné jej porazit. Má v týmu samé skvělé hráče a trenéra, který je velmi chytrý. Naším dlouhodobým cílem je neustále se zlepšovat I na poli mezinárodního fotbalu, takže musíme porážet I silnější týmy. Víme, že se nám teď moc nedaří, ale přišel čas to konečně zlomit,” přeje si mladý univerzál.

AS se sice v pohárech dlouhodobě neprezentuje vůbec dobrými výkony a jeho psychická labilita na mezinárodní scéně je pověstná, ale faktem je, že pod trenérem Lucianem Spallettim se výkony klubu z hlavního města zlepšují. Především v poslední době, kdy Vlci přešli i vinou absencí na hru se třemi stopery, se jim daří méně inkasovat a často již ukázali vítěznou mentalitu. S výjimkou očekávané porážky na půdě Juventusu a nečekaného zaváhání proti Sampdorii Vlci vyhráli zbylých osm klání z posledních deseti.

V šesti z nich navíc neinkasovali ani jednu branku, na čemž má svůj podíl také obránce Antonio Rüdiger. V rozhovoru pro oficiální klubové stránky řekl: "V minulém kole se nám povedlo udržet čisté konto, na což chceme navázat i proti Villarrealu. To je velmi kvalitní soupeř, zkušený v pohárové Evropě. Pokud chcete něco vyhrát, musíte začít od základů. A to je obrana. Zároveň ale chceme hrát aktivně a vstřelit na půdě soupeře nějaký gól, který by nás postavil do lepší pozice vzhledem k domácí odvetě. Naše sebevědomí je díky naší formě na skvělé úrovni,” dodává německý reprezentant.

Villarreal se už s AS Řím utkal, konkrétně to bylo v osmifinále Poháru UEFA. V roce 2004 se španělský celek doma radoval a nakonec také těsně postoupil, protože se mu povedlo vstřelit v Římě 1 gól díky Sonnymu Andersonovi. Podaří se mu znovu nad italským sokem vyzrát?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.60 - 3.40 - 2.93
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hapoel Beer-Sheva - Beşiktaş JK  (čtvrtek 21:05)
Opravdu velké zklamání prožil na podzim solidně hrající Besiktas, kterému chyběl jen krůček k tomu, aby postoupil do osmifinále Ligy mistrů. Zavděk tak musel vzít jarní play-off v Evropské lize, které mu na úvod přisoudilo poměrně přívětivého protivníka. Hapoel Beer-Sheva rozhodně patřil k příjemným překvapením podzimní části pohárové Evropy.

Na začátku prosince loňského roku utrpěl turecký mistr svou nejkrutější porážku dosavadního průběhu sezóny. Totálně, ale opravdu totálně zpackaný zápas na půdě Dynama Kyjev, kterému v tu chvíli šlo jen o čest a slávu, znamenal konec v milionářské soutěži. Přitom do té doby měl vše ve svých rukou, měl opravdu velkou šanci proklouznout přes Benficu.

Celkem šest inkasovaných branek a bídný zápas sice následně naznamenal nějaký výrazný pokles sebevědomí, každopádně v posledních dnech se Besiktasi příliš nedařilo. V domácím poháru padl se svým konkurentem z Fenerbahce, v lize pak prohrál nečekaně také v Karabüksporu. "Chceme se vrátit k příznivým výsledkům," sliboval kouč Senol Günes.

To nejhorší, co by mohl turecký celek udělat, by bylo izraelského protivníka podcenit. Opravdu ne žádnou náhodou se Hapoel probojoval ze základní skupiny Evropské ligy, kde třeba dvakrát porazil Inter a dvakrát remizoval ze Southamptonem. Pouze proti Spartě se mu výsledkově nedařilo, celkově však získal solidních a nečekaných osm bodů.

A nemá tedy jediný důvod, proč by se měl rozklepat strachy proti Besiktasi. "Je to klub z malého městečka, který má velmi dobrý tým. Jako celek vypadá hodně kompaktně," myslí si Günes. "Soupeř hraje rychle a má technické hráče. Čekám vážně těžký zápas. Budeme testovat hlavně sami sebe, abychom se rozvíjeli a vyhrávali v budoucnu."

Hapoel před vlastními fanoušky v rámci evropských pohárů často neprohrává. Stalo se tak jen jednou z posledních osmi případů, porazit ho dokázala paradoxně pražská Sparta. Besiktas se navíc bude muset obejít bez třech suspendovaných hráčů, chybět budou důležití obránci Adriano Correia a Andreas Beck a pak též slušný střelec Vincent Aboubakar.

Mužstvo kouče Baraka Bakhara po dvaadvaceti kolech ovládá izraelskou ligu, v podstatě jen nedávná porážka s velkým konkurentem Maccabi Tel Aviv byla v posledních dvou měsících jediným výrazným neúspěchem. Ani domácí nebudou kompletní. Rozhodně citelnou ztrátou je absence beka Miguela Vítora, jehož trápí pochroumané koleno.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.60 - 3.14 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
PAOK Soluň - Schalke 04  (čtvrtek 21:05)
PAOK má svému soupeři co oplácet. Před třemi a půl lety se totiž na úkor Schalke těsně neprobojoval do základních skupin Ligy mistrů, které si ještě nikdy v historii nezahrál, a byl jim tehdy možná nejblíže ve své historii. Nicméně soupeř v posledních šesti střetnutích proti řeckým klubům ještě neprohrál a nehodlá na tom nic měnit ani nyní.

Hostům se navíc v novém roce poměrně slušně daří na domácí scéně, z pěti duelů se jim nepovedl jen ten s Frankfurtem, jinak například dokázali uhrát bod na půdě Bayernu. Celkově však Die Königsblauen v Bundeslize strádají. A k evropským pohárům mají ze současné jedenácté pozice poměrně daleko.

Domácí navíc v posledních devíti utkáních hned osmkrát vyhráli, takže suma sumárum nečeká Schalke vůbec jednoduchá pořízená. "Jsou teď ve formě," ví německý trenér Markus Weinzierl. "Vždy je jednodušší, když cestujete k utkání s dobrými výsledky. Bude to hra plná emocí, musíme být v pohodě a držet se herního plánu."

V Evropské lize si oba dva celky vedly na podzim odlišně. Zatímco PAOK musel dřít až do poslední chvíle, aby postoupil do jarního play-off, a nakonec získal solidních deset bodů, Schalke patřilo k vůbec nejlepším v základní fázi. Po pěti vítězstvích v řadě padlo až v posledním nic neřešícím střetnutí v Salcburku.

Do Soluně odletělo celkově dvaadvacet hráčů, z nichž Weinzierl bude muset vybrat osmnáct. S týmem je i útočník Maxim Choupo-Moting, jehož nedávno trápily menší zdravotní trable, v Německu zůstal pouze Nabil Bentaleb, jenž měl žaludeční problémy. "Je to ztráta, ale máme možnost ho nahradit," zmínil hostující stratég.

Samozřejmě se na tribunách očekává hodně bouřlivá atmosféra, na jakou jsme v Řecku dlouhodobě zvyklí. Klub přitom vyzýval své příznivce, aby do něj nevměšovali své politické postoje. Například kvůli současné uprchlické krizi, ke které se Německo vesměs staví kladně. "Nepřijatelné chování bude přísně potrestáno," stojí v oficiálním prohlášení.

Možná že klíčovým faktorem pro celý dvojzápas bude domácí útočník Stefanos Athanasiadis, který hlavně v evropských pohárech několikrát PAOK vyhrabal z nejhoršího. Jenže letos prožívá po mnoha plodných sezónách jedno z nejhorších období. Sice zaznamenal tři branky v evropských pohárech, ale v lize se dosud ještě netrefil!
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.63 - 3.24 - 2.18
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (182)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0

0

1

1

1

2

0

0

0

1

1

2

0

0

0

0

Reagovat
smazaný uživatel

V 6. a 12. řádku ti ten binární kód fungovat nebude

Reagovat
Pablos

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Diego2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
EXoRcIsT
Reagovat
smazaný uživatel

Koho nebude mít požár k dispozici?

Reagovat
smazaný uživatel

minimalne Rosicky, Marecek, V. Kadlec

Reagovat
Mustang™

To je tak těžký aspoň ten jeden zápas pročíst? 2x to tam je napsaný

Požár nebude moci využít ani zraněné Václava Kadlece, Martina Frýdka, Lukáše Marečka a Ondřeje Zahustela.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt jo? Nevšiml jsem si totiž ze to je napsané totozne ve dvou větách po sobě a nenarazel jsem na to

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mustang™

pěkně ty

Reagovat
bbbauch

Reagovat
smazaný uživatel

Vodu

Reagovat
smazaný uživatel

a kurva Jimmy Carr a Louis C.K. prave zo strachu oznamili koniec kariery...

Reagovat
smazaný uživatel

COYS!

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo Krasnodar odohrá zápas na štadióne Kubane a nie na novom Krasnodar Stadium?

Reagovat
smazaný uživatel

autor preview asi nevi, ze maj novej stadion

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, tak snažil som sa to zistiť, a vraj naozaj budú hrať na štadióne Kubane.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrajou normalne na svym stadionu

Reagovat
smazaný uživatel

Za rok a půl hraje Sparta 3x v Rusku, a vždycky v době, kdy se bude následující sezonu přecházet na novej...to je pech.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle už je jiná pecička, že jo... http://i.imgur.com/KRLY5BP.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

ty obrazovky... aspon neco

Reagovat
cepinzcegamy

Zenit+Besiktas docela krutej kurz, to se vsází samo

Reagovat
smazaný uživatel

Krasnodar - Fenerbachce 0:1 0:1

Legia - Ajax 0:0 0:2

Anderlecht - Zenit 2:1 1:2 (pen. Anderlecht)

Bilbao - Apoel 4:1 1:1

Astra - Genk 0:3 1:0

Olympiakos - Osmanlispor 2:0 1:1

Gent - Tottenham 1:3 2:3

Rostov - Sparta 1:1 0:2

Man. Utd. - St. Ettiene 3:0 2:1

Villareal - AS Řím 1:0 0:2

Ludogorec - Kodaň 3:1 2:3 po prdl.

Celta Vigo - Šachťar 2:1 1:0

Gladbach - Fiorentina 2:2 0:1

Alkmaar - Lyon 0:2 1:2

PAOK - Schalke 0:0 1:1

Beer Sheva - Besiktas 0:1 0:4

Reagovat
Emmett Brown

Krasnodar - Fenerbahce 1:1 0:3

Legia - Ajax 1:1 1:3

Anderlecht - Zenit 2:2 1:3

Bilbao - Apoel 4:0 1:0

Astra - Genk 1:2 0:2

Olympiakos - Osmanlispor 2:1 2:1

Gent - Tottenham 1:1 1:2

Rostov - Sparta 1:1 0:2

Man. Utd. - St. Etienne 2:0 1:2

Villarreal - AS Rím 1:1 1:2

Ludogorec - Kodaň 2:1 0:2

Celta Vigo - Šachťar 3:1 1:2

Gladbach - Fiorentina 1:1 1:3

Alkmaar - Lyon 1:1 1:3

PAOK - Schalke 0:2 1:3

Beer Sheva - Besiktas 1:1 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem podobné

Reagovat
smazaný uživatel

riadne veríš fialkám, ale snáď sa im zadarí

Reagovat
TheTopFootbaler

Krasnodar - Fenerbachce 0:2 1:2

Legia - Ajax 0:1 0:2

Anderlecht - Zenit 0:1 1:2

Bilbao - Apoel 2:1 1:1

Astra - Genk 1:3 1:2

Olympiakos - Osmanlispor 3:0 2:0

Gent - Tottenham 2:0 1:3

Rostov - Sparta 2:1 0:2

Man. Utd. - St. Etiene 3:0 2:0

Villareal - AS Řím 0:1 1:3

Ludogorec - Kodaň 0:1 2:0

Celta Vigo - Šachťar 1:2 0:2

Gladbach - Fiorentina 0:0 2:2

Alkmaar - Lyon 0:2 1:3

PAOK - Schalke 2:3 1:1

Beer Sheva - Besiktas 0:4 1:4

Reagovat
ratusek

Ten Juliš na hrotu ale třeba překvapí. To Rostov nebude čekat

Reagovat
Mr.Mike

tak nenjelpší střelec v přípravě... navíc na hrotu marnej není, na křídle jo

Reagovat
smazaný uživatel

Dost zvědabej jsem na Anderlecht - Zenit a Alkmaar - Lyon.

Reagovat
smazaný uživatel

Já snad ani radši ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon ale asi vyhraje. Doma určitě. Ale v Nizozemsku to bude dost zajímavý.

Reagovat
smazaný uživatel

To sice možná ano, ale dívat se na ně poslední dobou je fakt za trest

Reagovat
cink

postupy 2 a 2 easy

Reagovat
Coutinho10

Villarreal - AS Roma bude dobrej match

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
nani92

konečne začína Europska súťaž číslo 1

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem k neúčasti United v LM asi chápu

Reagovat
ZB 07

súťaž číslo 2...až po 1ize

Reagovat
smazaný uživatel

Mal si na mysli ePojisteni.cz liga?

Reagovat
nani92

nj, tá si to ošéfovala už v názve

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ať padaj góly

Reagovat
smazaný uživatel

mas nalozeny ovary?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, potřebuju ranec golu. U Krasnodaru hned 3

Reagovat
smazaný uživatel

jo, tam by padat mohly, ale jinak nemam vsazenej ani jeden, vidim to spis na opatrny bitvy

Reagovat
C-M@ster

Borci, zeptám se tady, třeba někdo poradí.

Ty reklamy na facebooku překračují únosnou mez.

Takové to doporučení stránky s popiskem "Sponzorováno", kde mě k lajku láká Křesťanská seznamka nebo Green Card US.

Co s tím? Mám klasickej AdBlock a propouští to. AdBlock Plus to blokuje, nebo je to to samé? Nebo máte někdo jiný návod (kromě zrušení facebooku)?

Za mě asi top:

Mirka Novotná

Sponzorováno ·

Skrýváte se ve smutku? Lpíte na minulosti? Vstaňte z popela, vystupte ze stínu a začněte zářit!

- což je nějaká astroložka co nabízí astrorozbory

To je to na mně tak vidět?

Reagovat
smazaný uživatel

To je perma reklama, ta vypnout nejde. Maximálně si udělat vlastní skript, kterej ti to nečím překreje.

Reagovat
C-M@ster

Vlastní skript? Tak tím, že je tam vždy ten nápis „Sponzorováno”, tak by to nějaký program rozpoznat a blokovat mohl, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano. Otázka je co by tam mělo být místo toho. Blank post? Předpokládám, že vymazat to úplně nepůjde.

Reagovat
C-M@ster

Jo takhle to myslíš.

Reagovat
C-M@ster

Jak píše imp trochu níž. uBlock origin a reklamy šly do prdele a prázdný místa tam nemám.

Reagovat
Hokaido

A víš o tom, proč se komu jaká reklama zobrazuje?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, na facdbooku to fakt není podle toho co jsi vyhledával v poslední době.

Reagovat
C-M@ster

Na facebooku je to fakt špatně cílený. Mrkni do komentářů.

https://www.facebook.com/katolickaseznamka/posts/1631484137161333

Jinak špatně cílený je to i na googlu. Tamní systém mě odhadoval jako ženu 65+, což je zajímavý, když denně chodím na stránky s fotbalem a hokejem...

Reagovat
smazaný uživatel

Je, tyhle reklamy jsou cílený podle toho, co googluješ a nabízí to věci ze stejnýho/podobnýho soudku. Já se zajímam o akciový trhy, tak mi radí brokery, forexy, binární opce a píčoviny, i když forex ani binární opce mě fakt nezajímají. Zkus googlovat jen pornoherečky, pak se ti nebude zobrazovat nic

Reagovat
C-M@ster

Ty facebookový nejsou... a jak píšu vejš, i ten google to má pomotaný. Koukneš se na video s několikametrovým aligátorem na golfovým hřišti a rázem tě to bere jako fandu golfu.

https://www.youtube.com/watch?v=RXn1g0xtUMk

Reagovat
smazaný uživatel

Dyť to píšu, že zobrazuje stejný/příbuzný témata, podle toho, jaký maj kde inzerenty a ten obsah je podle toho relevantní více či méně, ale nemůžeš říct, že vůbec, stejně jako v mym případě. To by ti totiž po videu s aligátorem vyskočila reklama na přezutí pneumatik, kdyby to nebylo cílený vůbec..

Reagovat
C-M@ster

A já píšu vejš, že mě google odhadoval jako ženu 65+.

Navštěvuju eurofotbal, stránky komety, stránky hockeyninjy .... to by ten program mělo trknout a říct si "aha, tady něco nehraje"...

Reagovat
smazaný uživatel

možná ženě 65+ odpovídaj tvý příspěvky na facebooku, big data analýza, chápeš . Neleze ti na komp mladá??

Reagovat
C-M@ster

Jsem happy single a s šedesátnicí jsem stejně nikdy nechodil.

Jako jasný, objednával jsem třeba odblešování pro kočku, takže to mohlo vyvodit z tohoto. Ale prostě mi přijde, že jejich sběr dat je špatnej. Já bych si to mohl upravit inidividuálně sám, zadat tam věk, pohlaví a měl bych reklamy na míru. Ale na to prcám. Díky impovi to zatím řešit nemusím.

Reagovat
smazaný uživatel

tak se vyser na to geront porno

Reagovat
C-M@ster

toho jsem se bál

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt je, že já na účtu asi vyplňoval obsah, o kterej mam zájem, a tak se nemusim koukat na takový scheisse jako seznamka pro věřící, to bych se asi taky začal pídit.

Reagovat
smazaný uživatel

Používám uBlock Origin a nezobrazují se mi.

Reagovat
smazaný uživatel

A vůbec bych doporučil AdBlock a AdBlock Plus nepoužívat. Mají totiž program "Acceptable Ads", který v podstatě umožňuje společnostem si zaplatit, aby jejich reklamy AdBlock ignoroval a nechával je zobrazený.

Reagovat
C-M@ster

Díky moc.

Reagovat
Error

Bez do nastaveni, tam je primo zalozka reklamy a trochu si s tim pohrej. Muzes si nastavit i preference, ze kdyz uz se ma neco zobrazovat, at to aspon nejsou uplne picoviny.

Reagovat
Puskas

Ve Varšavě by mohlo být zase pořádně živo, místní fans přepadli putyku, kde seděli fans Ajaxu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
czech_mira

škoda, že to není v TV

Reagovat
Puskas

TVP 1 to bude dávat. Nebo myslíš tu bitku v hospodě?:)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pablos

Reagovat
Knight_in_fire

Jechał Rus na kole,

za nim dwa gorole,

i nikt ich nie dogonił,

o no no no no no.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska nas cakaju pekne mace

Reagovat
smazaný uživatel

Bratrskej souboj verim v plichtu u nich

Reagovat
Shevchenko

Osmifinále jo?

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 v suchém triku. Zlatan Ibrahimovic he is a swedish hero,...

Reagovat
JackDaniels.

OT: skúste zadat www.eurohokej.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pablos

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
10

co je na tom tak vtipnýho?

Reagovat
smazaný uživatel

omlouvame se vsem clenum italske sekce zde na EF

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
ZB 07

tak je to správně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

S tím jak to vypadá v lize a jak nabušený je pořád FA Cup, tak pro nás zřejmě nejhratelnější trofej. A že už by bylo kurva na čase. Doufám, že se z loňska Poch trochu poučil a dostojí vlastním řečem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako podľa teba nie je EL nabušená? AS Rím, Villareal, Manchester United, Zenit, Lyon, Sachťar, Bilbao, Schalke, Olympiacos, Fiorentina. So všetkými týmito mužstvami by sme mali obrovské problémy. Jedine dúfať v prijateľný los. Rozhodne máme FA cup bližšie a aj väčšiu šancu. Hrá sa tam navyše jednokolovo, ak samozrejme nie je remíza, čo by mohla byť výhoda pri náročnom boji o top 4.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybychom hrali jak v lize, tak by to zas takový problém nebyl. Že na EL každoročně serem je věc druhá..

Reagovat
smazaný uživatel

A to serete i na Ligu Mistrů, COC, Fa Cup a Premier League...?

Reagovat
Puskas

Slepičí zvyk.

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

klasický výrok fanouška PL, přitom titul je jako základní část,ale lidé si pamatují pouze vítěze playoff a ne kdo vyhrál základní část a ve fotbale je play off LM a EL

Reagovat
smazaný uživatel

Trapas.

Reagovat
smazaný uživatel

Trapasem můžeš nazývat leda tak tyhle ubohý a klišoidní výmluvy typu "na EL každoročně sereme"...

Reagovat
smazaný uživatel

Se podívej, jaké sestavy hrají poháry a jaké ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Že se z toho poserete ještě před zápasem, to už je věc druhá.

Reagovat
smazaný uživatel

Bože, ty jsi ale trotl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak žádný z těch týmů není výrazně kvalitnější než náš. Zároveň se ještě vyeliminují navzájem, jako např. teď AS a Villareal. A doma venku je při Pochově venkovní statistice proti Top6 v anglii spíš výhoda, protože např. Away na Chelsea je jasná konečná...Pro mě bude cokoliv pod finále zklamání. tu soutěž hrajem kolik 10 let v řadě? A náš největší úspěch je čtvrtfinále. Trapas.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvedomujes si ze si zrejme jediny rozumny fanusik Spurs na tejto planete?

Inak suhlasim, minimalne s polkou timov co si vymenoval tak by ste vyleteli.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano jsem dement, protože jsi nás viděl hrát max při krizi během letošního tápaní v EL a když jsme s juniorkou řachli proti Dortmundu v plné palbě. S top sestavou můžeme hrát s kýmkoliv z toho seznamu, ale jak píšu v prvním komentu, ne s tím přístupem jak každý rok v EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Kto za oznacil za dementa? nezvelicuj prosim ta,to do diskusii nepatri ...mal som na mysli ludi ktory sa aj pohybuju na EF (nebudem ich menovat) a kvoli nim Vas doslova nemusim, ale ti to urcite nie si. Tak vseobecne, v Anglicku sa ta EL dost vypusta nie? Mne pride ze je aj FA Cup o dost vacsia priorita pre elitne kluby, nie to este PL.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, větu "Uvedomujes si ze si zrejme jediny rozumny fanusik Spurs na tejto planete?" jsem si vyložil tak, že nejsem rozumný.

Tak o to mi šlo v tom prvním příspěvku především, že bych si přál abysme EL nestavěli na poslední kolej. Ono být v Top4 je fajn, FACup by byl taky super, ale evropská trofej by pro mě osobně byla teda víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Suhlas, trofej s europskej sutaze ako CL ci EL by mala byt vacsia priorita nez dajme domu bit sa o titul v domacej sutazi. A pre taky klub ako Hotspur obzvlast. Vseobecne anglanske kluby davaju do EL moc malo, potom sa cuduju ze EL vyhravaju vzdy timy zo sranda ligy

Reagovat
smazaný uživatel

To určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nějakej link na Krasnodar ?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Díky moc

Reagovat
Coutinho10

tak gol padl pomerne rychle..aspon to Fene bude muset vic otevrit

Reagovat
db18

Claesson

Reagovat
Coutinho10

hezky to umistil

Reagovat
smazaný uživatel

K čemu ti je Claesson, když můžeš mít pět hráčů místo jednoho?

Reagovat
Kang & Kodos

Čim víc hráčů, tim víc fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Čim víc letadel, tím víc pasažérů.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že ho ta Slavia nepřivedla nakonec.

Reagovat
Coutinho10

Prochazka a Delarge v zakladu za Osmanlispor

Reagovat
smazaný uživatel

legenda Liberce a FC koeficient

Reagovat
smazaný uživatel

Krasnodar - Fenerbahce kvalita ako v Fortuna liga

Reagovat
smazaný uživatel

No ...od Feneru som cakal rozhodne o dost viac. Inak vskutku hrozny zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Boha jeho, to čo je zase za zostava? Winks, Dembele a Wanyama naraz na ihrisku. A k tomu čerešnička na torte Sissoko. Som zvedavý, kto bude tvoriť hru a hrať do šírky.

Reagovat
smazaný uživatel

Winks bude muset zahrát. A asi by to taky chtělo, aby se stahoval Alli.

Reagovat
Free_player

ale tak nehrajem úplně tak špatně

Reagovat
smazaný uživatel

vystřelili jsme na bránu?

Reagovat
Coutinho10

twl Kane

Reagovat
smazaný uživatel

Gent - Tottenham zatial ziadna slava, ale trochu viac futbalovosti nez v tom prvom je. Vecer sa tesim na MUN - ASSE, trochu mi radost prekazilo to ze to bude komentovat na NovaSport ten Slovak, ktory sa citi ako 35-nasobny grandslamovy sampion...

Reagovat
Coutinho10

tak si prepni komentar na EN

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

tak nakonec to nejde...teda aspon u me..EN stopa tam je, ale porad tam jede ten jeho komentar

Reagovat
KKralik77

Sparta

Reagovat
Busby babes

MUFC starting XI: Romero - Valencia, Smalling, Bailly, Blind – Herrera, Pogba – Mata, Fellaini, Martial - Ibrahimovic

Fella, to jsem zvedvaej. Martial. Henrikh je pry nemocnej, tak snad bude fit na nedeli...

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň, že Tottenham prohrál, když už nic k oslavě dnes

Reagovat
smazaný uživatel

jsme ve srackach litr pul na nakazil j

Reagovat
smazaný uživatel

jinak ten gent hodne kvalitni tym v premier league by hral s prtem v nose s united a litr pulem o 6 flek

Reagovat
smazaný uživatel

Premier League sranda liga.

Reagovat
smazaný uživatel

Boze ludia zapamatajte si ze najlepsi futbal sa hraje v Nemecku a Anglicku. Sranda liga je La Liga.

Reagovat
smazaný uživatel

To su len prazdne reci.

Reagovat
smazaný uživatel

V tvojom príspevku.

Reagovat
wiggum

A tesne za nima je SK liga.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

Necid a Hlousek opet v zakladu Legie proti Ajaxu

Reagovat
Coutinho10

twl ten save golmama Legie

Reagovat
Knight_in_fire

Malarz je skvostni golman.

Reagovat
Knight_in_fire

tvl ten strel Necida!

Reagovat
Coutinho10

jak zpracovaval na prsa a z oleje...taky skvelej zakrok

Reagovat
Knight_in_fire

Szkoda, że nie udało się strzelić gola, kiedy Ajax grał już w dziesiątkę.

Reagovat
Knight_in_fire
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele