Evropská liga - souhrn prvních zápasů druhého kola

16.02.2017, 18:51, aktualizováno 16.02.2017, 23:02
Komentáře a souhrny
Vedle Rostova je po prvním zápase úvodního vyřazovacího kola Evropské ligy ve vynikající pozici Lyon, který si z Alkmaaru přiváží třígólový náskok, ale také duo Manchester United - AS Řím, které se mohlo spolehnout na hattricky Ibrahimoviće a Džeka. Suverénně vyhrálo i Schalke. Venku se naopak nedařilo Fenerbahçe ani Tottenhamu, který padl v Gentu...

Athletic Bilbao - APOEL Nikósie 3:2

16.02.2017 21:05

Góly: 38. Giorgios Merkis (vl.), 61. Aritz Aduriz, 72. Iñaki Williams - 36. Giorgos Efrem, 89. Giannis Gianniotas

Bilbao si v gólově bohatém zápase sice poradilo s APOELem Nikósie, jenže dostat doma dvě branky, to se nemusí vyplatit. Zatím však do odvety jdou v mírně lepším postavení právě domácí Lvi, kteří se radují po brankách Adurize s Williamsem a vlastním gólu Merkise.

APOEL hodlal překvapit španělského soka na jeho půdě, i když věděl, že kvalita i zkušenosti jsou přednostmi Basků. Lvi nastoupili do utkání s kyperským celkem v silné sestavě čítající jména jako García, Aduriz, Iraizoz, Laporte nebo Muniaín.

Ofenzivními povinnostmi byl v celku hostí pověřen především útočník Sotiriou, kterého hodně podporovali Efrem, Bertoglio nebo Morais. V prvních minutách se ale hosté museli bránit. Iker Muniaín ukázal své schopnosti a prchl svým soupeřům, jenže jeho klička u vápna mu nevyšla. Podobně jako nacvičená souhra domácích, která skončila jen ranou Williamse do prvního soupeře.

S další hrozbou přispěchal k vápnu hostí Laporte, který se vydal na útočný výlet a pálil. Do cesty se jeho projektilu postavil Morais, který míč odrazil. Ve 14. minutě musel čarovat hostující brankář Waterman, kterého chytře přehazoval Raúl García. Waterman si však dvakrát za sebou poradil a uklidil míč ještě před dorížejícím Williamsem. Watermana jeho obránci moc nebránili a dovolili dokonce hlavičkovat volnému Muniaínovi po centru Williamse. Mladý Iker Muniaín ale minul!

Bilbao po třiceti minutách prováhalo velkou šanci, když se do míče netrefil volný Williams. A tvrdě za to pykalo. Mnohem pasivnější hosté se totiž ujali vedení po krásné kolmici Vinicia na rozeběhnutého Georgiose Efrema. Záložník APOELu si míč zpracoval a krásným obstřelem jej poslal mimo dosah zkušeného Iraizoze - 1:0 pro hosty.

Tohle čekal málokdo, jenže domácí nelenili. Radost hostujících fanoušků totiž vydržela jen dvě minuty, neboť Williamsovu ránu vyrazil brankář Waterman před sebe. Tam stál obránce Mikel Balenziaga, který ihned vracel míč směrem k bráně. Před brankářem hostí si jej ale do vlastní brány srazil nešťastník Merkis - 1:1.

Do druhého poločasu vstoupili opět lépe domácí Lvi a Adurizovi chybělo jen pár centimetrů k tomu, aby dosáhl na zajímavý centr ze strany. O pár chvil později a mnoho domácích dotyků s míčem pálil na hranici vápna Aritz Aduriz ještě jednou, ale tentokrát minul. Moc mu to však vadit nemuselo, neboť o dvě minuty později si náladu spravil. Hodně mu k tomu pomohl hostující Cédric Yambéré, který "namazal" přímou nahrávkou na střed hřiště Muniaínovi. Tomu stačilo jen uběhnout pár metrů s míčem a nahrát na volnějšího Adurize, který se nemýlil a Waterman byl bez šance!

Na opačné straně bylo rovněž horko a ani Iraizoz nebyl zcela bez práce. Vyzkoušel jej hlavičkující Igor De Camargo, ale na zkušeného brankáře Lvů si nepřišel. Skóre se naopak měnilo na druhé straně po vcelku rychlé a elegantní práci Raúla Garcii. Zkušený záložník našel kolegu Iňakiho Williamse, který hlavou překonal brankáře Watermana a mohl slavit třetí zásah domácích!

Ani to ale nebylo všechno, neboť hosté se nehodlali vzdát. A dobře udělali, když se do svého soka znovu pustili. Dvojice Gianniotas - De Camargo zcela rozebrala obranu Lvů a prve jmenovaný nakonec vsítil druhý gól. Ten může z hlediska pohárové matematiky ještě mnohé změnit.

Více informací k zápasu

Legia Varšava - AFC Ajax 0:0

16.02.2017 21:05

Góly: -

Favorizovaný Ajax nedokázal na půdě polské Legie skórovat a do odvety si tak přiváží nerozhodný bezbrankový výsledek. Pokud na domácí půdě inkasuje, tak bude muset svého protivníka porazit, jinak by totiž v letošní sezóně v evropských pohárech skončil. Hosté měli více gólových možností, jenomže ani jednu proměnit nedokázali. Za polskou Legii nastoupili v základní sestavě český obránce Adam Hloušek a reprezentační forvard Tomáš Necid.

Amsterdamský výběr se dostal do obrovské možnosti již v 8. minutě, kdy po hezké akci na levé straně a následném centru do pokutového území zakončoval z voleje z osmi metrů kapitán Klaassen, ovšem brankář Malarz předvedl skvělý zákrok a nadvakrát zkrotil balón na brankové čáře. O deset minut později si na druhé straně posunul balón více do středu Odjidja-Ofoe a poté vypálil z osmnácti metrů, s jeho přízemním pokusem si brankář Onana poradil.

Zhruba deset minut před přestávkou předvedl efektivní přešlapovačku Traoré a vystřelil nezištně k bližší tyčí, Malarz dokázal jeho pokus z dvanácti metrů směřující k bližší tyči odvrátit na rohový kop. Ve 39. minutě se poprvé ozval český krajánek ve službách Legie Necid, který po pasu z pravé strany a následném zpracování na prsa vystřelil z deseti metrů do horní poloviny branky. Onana byl pozorný s jedovatou ránu zkrotil ve svých rukavicích.

Minutu před poločasovou přestávkou spálil obrovskou gólovou možnost hostující Dolberg. Legia ztratila míč ve středu hřiště, následně přišla milimetrová kolmice za obranu na levou stranu k nabíhajícímu Younesovi. Ten poslal zpětnou nahrávkou pod sebe na zcela osamoceného dánského útočníka, jenž ale před odkrytou brankou mířil trestuhodně nad. Po změně stran Kucharczyk vystřídal Necida a hned se mohl stát hrdinou, avšak ve finální fázi nepřesně přihrál.

Poslední obrovská příležitost se zrodila zhruba čtvrthodiny před koncem a probojoval se do ní Ajax. Po hezké narážečce a následné kolmici vystřelil obávaný exekutor standardních situací Schöne, Malarz byl i tentokráte proti a přízemní střelu reflexivně vykopl. Hosté nakonec dohrávali duel v deseti, v 84. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Tete po zákroku na Brazilce Guilhermeho. Tento moment neměl na výsledek žádný vliv.

Více informací k zápasu

RSC Anderlecht - Zenit Petrohrad 2:0

16.02.2017 21:05

Góly: 5. Frank Acheampong, 31. Frank Acheampong

Trenér Anderlechtu René Weiler se před zápasem s favorizovaným Zenitem Petrohrad nechal slyšet, že doufá v hratelný výsledek do odvety, na kterou dojde za týden v Rusku. Výhra bruselského klubu 2:0 toto přání rozhodně splňuje, ba dokonce i převyšuje. Největšího vděku by se měl nyní od Weilera dočkat útočník Frank Acheampong, který se postaral o oba góly svého mužstva a výrazně tak přiblížil Anderlecht k postupu do osmifinále.

Vše podstatné se událo hned v úvodní půlhodiny hry. Zenit, který již po celých deset týdnů nenastoupil do jediného soutěžního utkání, vůbec nezachytil začátek hry a prohrával již od páté minuty. Základ položil rumunský reprezentant Nicolae Stanciu, jehož špičkový křižný pas vzduchem našel přesně nabíhajícího Acheamponga, který si již sám před brankářem Lodyginem vysoký míč ideálně zpracoval a bez váhání napálil míč do sítě.

Pouhých šestadvacet minut nato navíc mohl Stade Constant Vandent Stock vybouchnout nadšením podruhé, když se jako přes kopírák opakovala situace u gólu prvního: Stanciu posunul míč Acheampongovi a ghanský forvard, který se teprve nedávno vrátil z Afrického poháru národů, po přímočarém průniku zaskočil Lodygina podruhé tvrdou ranou na přední tyč, přestože již pálil z mírného úhlu.

Po změně stran se již sice hosté přece jen oklepali a začali předvádět výkon, jaký se od nich očekával již od počátku, ovšem rozjetý Anderlecht si již nabyté vedení pohlídal a protáhl svou aktuální sérii bez porážky na jubilejních deset zápasů napříč všemi soutěžemi. Příští čtvrtek v Petrohradu tak Weilerova družina bude favoritem na postup, zatímco Zenit má pouhý týden na to, aby se v zájmu osmifinálové účasti přiměl k podstatně lepšímu výkonu.

Více informací k zápasu

Manchester United - AS Saint-Étienne 3:0

16.02.2017 21:05

Góly: 15. Zlatan Ibrahimović, 75. Zlatan Ibrahimović, 88. Zlatan Ibrahimović (pen.)

Dobrá forma Manchesteru United z domácí soutěže se úspěšně Rudým ďáblům povedla přenést i do zápasu Evropské ligy proti St. Etienne, o čemž vypovídá konečné skóre 3:0. O všechny góly se postaral Zlatan Ibrahimović, pro nějž tak šlo o první hattrick v dresu United. Hosté přitom podali sympatický výkon, ovšem špatné zakončení je připravilo o důležitý venkovní gól a za týden je tak v odvetě čeká ohromně náročný úkol.

První půle nabídla atraktivní fotbal, na čemž se podílely obě strany přímočarým útočením ve vysokém počtu hráčů, avšak jediný gól padl přesto z přímého kopu. Jeho strůjcem byl Zlatan Ibrahimović, jenž si nejprve ve čtrnácté minutě vymodlil u rozhodčího Královce faul těsně před šestnáctkou St. Etienne a následně jej také s pomocí výrazné teče hráčské zdi proměnil.

Hosty však brzký inkasovaný gól pranic nerozhodil a po zbytek poločasu dokonce působili lepším dojmem. Povedené akce Hamoumy, Saiveta či Monnet-Pacqueta si ale na Sergia Romera nepřišly a v poločase tak mohl platit i stav 2:0, kdyby osamocený Juan Mata tváří v tvář brankáři Ruffierovi předvedl lepší zakončení z voleje.

Zábavné měření sil pokračovalo i po změně stran, kdy šance střídala šanci a bylo jen otázkou času, než se diváci na Old Trafford dočkají dalšího gólu. Paul Pogba ještě po Blindově přímém kopu napálil hlavou pouze břevno a střídající Roux na opačné straně zase v samostatném úniku přeloboval vyběhnuvšího Romera příliš vysoko, ale čtvrthodinu před koncem se již Rudí ďáblové dočkali. Šťastným střelcem se stal znovu Zlatan Ibrahimović, jemuž připadla snadná úloha doklepnout míč zblízka do odkryté sítě zásluhou chaosu, který v obraně St. Etienne natropil střílený centr Marcuse Rashforda.

Domácí se nehodlali spokojit ani s dvoubrankovým vedením a zásluhou nezastavitelného Ibrahimoviće se dočkali ještě lepší výchozí pozice do odvety ve Francii. Švédský útočník se totiž tři minuty před koncem pod tlakem soupeřových obránců skácel k zemi a vybojoval tak pro svůj tým výhodu pokutového kopu, který následně sám proměnil - 3:0 a první Ibrahimovićův hattrick v dresu United.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - AS Řím 0:4

16.02.2017 21:05

Góly: 32. Emerson, 65. Edin Džeko, 79. Edin Džeko, 86. Edin Džeko

AS Řím si až nečekaně snadno pohrál s domácím Villarrealem a před odvetou ve Věčném městě má všechny trumfy v rukou. Udržel čisté konto a navíc Žluté ponorce i díky hattricku Džeka nasázel čtyři branky.

Na stadionu El Madrigal se utkaly dva velmi silné týmy, kterým bylo předpovídáno dojít v soutěži hodně daleko. Domácí Villarreal vyzval italský AS Řím a oba týmy chtěly dopřát fanouškům skvělý fotbal. Zatímco domácí jsou v pohárech zkušeným týmem, o AS se často mluví o jeho slabé psychice, když přijde na pohárovou Evropu.

Žlutá ponorka má s italským fotbalem dobré zkušenosti a také dnes využila Itala Sansoneho, jenž ve Španělsku předvádí velmi dobré výkony. Kromě něj byli samozřejmostí Gaspar, Bakambu, Bruno Soriano nebo Musacchio s Castillejem. AS postavilo Nainggolana, El Shaarawyho nebo Džeka v útoku, obrannou trojici ztělesňovali Fazio, Rüdiger a Manolas.

AS se v úvodu nikam nehnalo a také domácí hráči spíše v poklidu kombinovali. Pozvolnou rozehrávku Žluté ponorky občas narušil rychlý protiútoku Vlků jako například ten, který na poslední chvíli Emersonovi zablokoval vracející se Mateo Musacchio. Domácí se rovněž pokoušeli o rychlé brejky, zvláště když na hrotu působilo dynamické duo Sansone a Bakambu. Jenže s tříčlennou obranou AS měli tito dva rychlíci problémy.

Po několika nepřesnostech se Villarreal pustil do jednoduchého postupu a díky rychlým nahrávkám na jeden dotyk se dostal až k vápnu AS. Tam si míč nasměroval Samu Castillejo, který vyslal dobrou ránu těsně nad břevno Alissonovy brány! Další pas na Edina Džeka do vápna vyšel, ale jen do chvíle, než jej zablokoval Jaume Costa. Villarrealu málem vyšel nacvičený signál na Gaspara, který ale hlavičkoval jen do Alissona. Stejně jako na druhé straně Džeko, který napálil hlavou jen Asenja.

Ani Asenjo už ale nestačil na další ránu Emersona. Mladý Brazilec nejprve rozjel akci po straně, pak obral o míč váhajícího Castilleja a nakonec celou akci zakončil. Nikdo jej nenapadal, takže Emerson zamířil přesnou ranou k tyči - 1:0.

V závěru prvé půle se znovu opakoval duel mezi Emersonem a Asenjem, jenže tentokrát si zkušený brankář domácích poradil. Hned po změně stran háčkoval obranu Vlků Bakambu, ale nakonec ji neuháčkoval - mířil těsně nad. Další krásná akce Villarrealu skončila hlavičkou Maria Gaspara, proti němuž se skvělě předvedl brankář Alisson. Žlutá ponorka ale cítila šanci a stále častěji se vynořovala u vápna Římanů. I proto byl nasazen Mohamed Salah, který vystřídal unaveného El Shaarawyho.

Jeho přítomnost se téměř ihned projevila, protože právě po sprintu Mohameda Salaha se míč dostal na penaltu, kde číhal Edin Džeko. Zkušený kanonýr si nejprve jedním dotykem položil bránícího Musacchia a následně druhou ránou prostřelil brankáře Asenja - 2:0.

Na nepříznivý stav samozřejmě musel trenér Fran Escriba reagovat a do hry vyslal ofenzivní duo Čeryšev - López. Ani to ale nepomohlo, protože standardní situaci Žlutá ponorka neproměnila a naopak ještě inkasovala. Pohodový večer Římanů a hlavně svůj zakončil střelec Edin Džeko, který si pohlídal ofsajd a po krásném pasu od Juana Jesuse si odstavil jediného obránce Ruize. Pak už nezbvývalo, než správně zamířit a AS vedlo o tři góly.

Domácí před koncem fyzicky i psychicky odpadli a trestem pro ně byl další gól z dílny kanonýra Džeka. Ten si nejprve zpracoval narážečku od Nainggolana a vrátil míč do běhu Belgičanovi. Římská "čtyřka" počkala na Džekův náběh, vrátila mu míč a sledovala, jak se Džeko zbavil obránce. Po jeho obehrání zamířil po zemi na vzdálenější tyč a zkompletoval hattrick!

Více informací k zápasu

Hapoel Beer-Sheva - Beşiktaş JK 1:3

16.02.2017 21:05

Góly: 44. Elyaniv Barda - 42. William Soares (vl.), 60. Cenk Tosun, 90+4. Atiba Hutchinson

Besiktas je jednou nohou v osmifinále Evropské ligy. Pokud opravdu výrazně nepokazí odvetu s izraelským Hapoelem Beer-Shevou, měl by bezpečně projít dále. Domácí úplně nenavázali na své výsledky ze základních skupin a před vlastními fanoušky inkasovali hned třikrát. S takovou bilancí mají opravdu minimální šance na postup.

Oba celky sice vstoupily do tohoto střetnutí aktivně, nicméně poté se jako by odmlčely a vlastně až závěr prvního poločasu nabídl další důležité situace. Ve 4. minutě se k míči dostal Ricardo Quaresma, po jehož akci se nakonec dostal k zakončení Tosun, nejlepší střelec istanbulského klubu, ovšem svůj pokus nasměroval jen do brankáře Goreshe.

O pár chvil později se do slušné možnosti propracoval Hapoel. Turjman centroval zleva a Barda na míč zprvu nedosáhl. Ale nemusel smutnit, protože následně málem zužitkoval pas z pravé strany, ovšem jeho hlavičku skvěle zlikvidoval gólman Fabri. Ve 32. minutě se snažil skórovat ještě Radi, i v tomhle případě byl však Fabri pozorný.

Ve 42. minutě se hosté ujali vedení. Ricardo Quaresma zprava hledal na bližší tyčce nabíhajícího si Tosuna, kterého se snažil hlídat William Soares, nicméně právě od něj se míč odrazil za záda Goreshe. Minutu před koncem ale domácí dokázali srovnat stav, Barda byl totiž ve správný čas na správném místě a z dorážky snadno skóroval.

Turecký celek krátce po obrátce mohl navýšit vedení, po rohovém kopu zahrávaném Ricardem Quaresmou se mohl prosadit Marcelo, jenže hlavou orazítkoval břevno. To na druhé straně mohl Barda potrestat chybu Arslana, kterého obral o míč John Ogu, jenže po spoluhráčově přihrávce pálil těsně mimo.

Po hodině hry Kara Kartallar zaznamenali rozhodující branku utkání. Tošič z levé strany poslal centr do šestnáctky, kde si ho Tosun zpracoval na prsa a střelou k tyčce přes obránce Tzedeka překonal Goreshe. Domácí vyrovnat nedokázali, naopak vítězství ještě ve čtvrté minutě nastavení pojistil střelou do prázdné brány Hutchinson.

Více informací k zápasu

PAOK Soluň - Schalke 04 0:3

16.02.2017 21:05

Góly: 27. Guido Burgstaller, 82. Max Meyer, 90. Klaas-Jan Huntelaar

Až nečekaně snadno si poradilo Schalke na horké soluňské půdě, navázalo na svých pět vítězství v základní skupině Evropské ligy a je jednou nohou v osmifinále. Pokud podobným způsobem zvládne i odvetu, postup by mu neměl uniknout. PAOK naopak nepotvrdil svou formu z posledních několika týdnů a musel skousnout hned tři obdržené branky.

Bez přesných zásahů Stefanose Athanasiadise, jenž letos marně nachází zašlou slávu z let minulých, je prostě bouřlivý řecký celek poloviční. Potvrdil to vlastně i nynější duel, v němž Die Königsblauen bez větších problémů uspěli. Guido Burgstaller skóroval jako první, Max Meyer a Klaas-Jan Huntelaar pak úspěch jen stvrzovali.

Rozhodně přitom nemuselo být pro německý celek tak veselo, jak nepodívá konečný výsledek, kdyby už od páté minuty museli dohánět nepříjemné manko. Domácí vstoupili do utkání aktivně, přihrávka Mystakidise doletěla až na zadní tyč, kde byl úplně nehlídaný Léo Matos, jenže ten z vyložené pozice napálil jen tyčku.

Goretzka s Burgstallerem na druhé straně sice netrefili kýžený prostor, nicméně druhý jmenovaný smutnit nemusel, neboť ve 27. minutě se mu přece jenom podařilo rozvlnit síť. Naldo sice po přímém volném kopu svou hlavičkou brankáře Glykose nepřekonal, k dorážce se ovšem propracoval jeho spoluhráč, jenž snadno uklízel míč pod břevno.

Od této chvíle hledali domácí především sami sebe, jejich soupeř se do žádných velkých akcí nepouštěl, soustředil se hlavně na svůj aktuální cíl neinkasovat, a i proto bylo pro PAOK daleko těžší nějakým způsobem se prosadit. Chyběla hlavně střelba, vždyť až v 80. minutě se střelecky osmělil Djalma, jehož pokus skončil vedle brány.

Ve zbývající desetiminutovce naopak chytře hrající Schalke přidalo dva góly. V 82. minutě se Höwedes uvolnil na pravé straně, poslal kroucený centr do šestnáctky, odkud nehlídaný Meyer hlavou zakončil k tyči. V 90. minutě zaznamenal svou 50. trefu v evropských soutěžích Huntelaar, jenž se dostal k odraženému balónu po standardce.

Více informací k zápasu

Astra Giurgiu - KRC Genk 2:2

16.02.2017 19:00

Góly: 43. Constantin Budescu, 90. Takayuki Seto - 25. Timothy Castagne, 83. Leandro Trossard

Fotbalisté Genku dokázali na půdě rumunské Astry dvakrát skórovat a do odvety si přivezou nadějný výsledek 2:2. Hosté se dostali do vedení zhruba v polovině prvního poločasu, domácí celek však ještě do pauzy srovnal. Druhé dějství už rozhodně nebylo tak zajímavé jako to první a příliš vyložených možností v něm k vidění nebylo. Belgický výběr znovu vedl od 83. minuty, nicméně Giurgiu nakonec podruhé vyrovnalo o sedm minut později.

Úvodní dvacetiminutovka probíhala v opatrném duchu z obou stran, ihned na to poprvé zahrozili hosté. Po krásném centru Schrijverse hlavičkoval nebezpečně Kumordzi, brankář Lung si u své levé tyče připsal na konto perfektní zákrok. KRC se dostal do vedení ve 25. minutě, kdy se po akci na pravé straně a následném souboji odrazil balón na kopačku Timothyho Castagneho a ten v pádu ze sedmi metrů nakonec dopravil balón do sítě.

Za další tři minuty mohl zvýšit vedení svého klubu Samatta, jeho táhlá rána ze střední vzdálenosti minula levou tyč jen o několik decimetrů. Necelých deset minut před přestávkou se pokusil skórovat Leandro Trossard, jeho bombu z ostrého úhlu zlikvidoval připravený Lung. Po následné akci na druhé straně střílel Niculae také z velkého úhlu a bližší horní roh také těsně minul. Rumunský výběr srovnal stav ve 43. minutě.

Constantin Budescu si naběhl na krásnou přihrávku od Teixeiry a pak vypálil z deseti metrů z voleje, jeho nechytatelná rána zapadla přesně pod horní tyčku. Do druhé půle lépe vstoupila Astra a otočit vývoj mohla v 53. minutě. Niculae uvolnil přesnou nahrávkou Teixeiru uprostřed šestnáctky a ten okamžitě vystřelil, jenomže mířil o pár centimetrů nad břevno. V dalších minutách tempo hry mírně opadlo a Genk se prosadil z ničeho nic.

Aktivní Trossard využil nádherné kolmice od Samatty a naprosto ukázkové patičky Schrijverse, posléze z dvanácti metrů chladnokrevně zakončil přímo k pravé tyči. Houževnatí domácí se však nevzdali a alespoň nerozhodný výsledek vybojovali gólem v 90. minutě. Střídající Florea našel nádherným pasem od rohového praporku hlavu Takayukiho Seta a ten zblízka rozvlnil síť, stadion Marina Anastasoviciho okamžitě vybuchl obrovskou radostí.

Více informací k zápasu

Ludogorec Razgrad - FC Kodaň 1:2

16.02.2017 19:00

Góly: 81. Claudiu Keșerü - 2. Anicet (vl.), 53. Youssef Toutouh

Ludogorec se dnes příliš nevytáhl a Kodaň si z jeho hřiště odváží náskok o jednu branku. Domácí se probrali až příliš pozdě a stav 2:0 ve prospěch svého soka dokázali v závěru jen korigovat.

V Sofii se střetly dva týmy, které za Evropskou ligu mohou děkovat třetímu místu ve skupině Ligy mistrů. Domácí Ludogorec se rozhodl potrápit dánskou Kodaň, jenže od prvních minut se mu to nedařilo. Dánové totiž prožili začátek snů. Hned ve druhé minutě brankář Stojanov kapituloval, protože rohový kop Augustinssona byl tečován Abelem. Na jeho teč už byl Stojanov krátký.

Kodaň ale zároveň velmi pečlivě bránila, takže se Bulhaři jen těžko dostávali k ohrožení hostující branky. Brankáře Olsena vyzkoušela domácí ekipa až po 35 minutách hry, když si nadějný útočník Cafú udělal prostor ke střele a vyslal na Olsena tvrdou ránu. Stejná situace se opakovala také krátce před koncem první půle. Jinak jsme se ale závratně atraktivního fotbalu nedočkali.

Obdobně vstoupila Kodaň i do druhého poločasu. Nejprve obrana Ludogorce zcela nepochopitelně zaspala a Youssef Toutouh mohl téměř sám na vápně skórovat. Jenže radost mu zkazilo jednak nepovedené zakončení a jednak vzdorující branková konstrukce. Na opačné straně zase odvedl perfektní obrannou práci Johansson, který nenechal zakončit střílejícího Cafúa.

Youseff Toutouh se nakonec přeci jen dočkal zasloužené branky. Deset minut poté, co se hráči vrátili ze šaten, mu Rasmus Falk krásně nabil a Toutouh poslal míč přesně k tyči. Brankář Stojanov dělal, co mohl. Dokonce si na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu už nezabránil - 2:0 pro Kodaň.

Přeci jen ale domácím hráčům svitla naděje. Od 60. minuty se jejich návštěvy obranné linie soupeře stávaly častějšími a za svou aktivitu byli také odměněni. Deset minut před koncem utkání poslal Natanael krásný pas do pokutového území hostí a od břevna se balon odrazil přímo na nohu všímavého Claudia Keșerüa - 2:1. A to bylo všechno, protože brankář Olsen poslední velkou šanci Paula Joaa lapil a ani vyloučení Jána Greguše v závěru mnoho nezměnilo.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Šachtar Doněck 0:1

16.02.2017 19:00

Góly: 27. Gustavo Blanco

Celta Vigo doma podlehla Šachtaru Doněck, kterému na výhru stačila jediná branka. Tu si už v první půli na své nové konto připsal Blanco Leschuk, který ve své pohárové premiéře za Šachtar hned rozhodl. V odvetě to španělský celek bude mít hodně náročné.

Celta Vigo doma uvítala zkušenější Šachtar Doněck a doufala, že dokáže ukrajinského favorita řádně potrápit. Do hry od prvních minut naskočili hráči jako Castro, Roncaglia, Wass nebo Aspas, šanci dostal i Guidetti s Bongondou. Šachtar vyslal obvyklé opory Srnu, Pjatova, Freda s Taisonem nebo Rakyckym.

Domácí se nezalekli možné síly soupeře či jeho věhlasu v pohárech a napadali jej od prvních minut. Ačkoli Celta měla více ze hry, jako první opravdu hrozil Taison. Jeho ránu ale zablokovala domácí obrana. Horko bylo i před brankářem Pjatovem, který musel být hodně rád, že domácí rychlík Bongonda netrefil ve skluzu míč a neskóroval.

To se povedlo na druhé straně o pár minut později. Domácím se hrubě nepovedl útok, takže se hosté dostali do rychlého kontru. Míč se dostal k Taisonovi, jenž vybíhal z hranice ofsajdu. Následně si po krátkém sprintu poradil s obráncem i brankářem Álvarezem, jenže jeho střelu odrazil obránce Mallo z brány. Naneštěstí pro Celtu tam stál včas postavený Blanco Leschuk, který ve své ukrajinské premiéře v Evropské lize skóroval!

Pět minut před koncem první půle málem zvýšil Fred, který prchal před dotírajícími obránci Celty a nakonec zakončit nedokázal. Celou první půli zakončil John Guidetti, jenže jeho projektil nebyl z nejpřesnějších. Do druhé poloviny dnešního utkání naskočil Viktor Kovalenko, který vystřídal nevýrazného Dentinha. I domácí se dostali do zakončení, jenže centr Daniela Wasse nikdo z jeho kolegů nenašel. Celta s utkáním musela něco dělat a do hry byl za tímto účelem vyslán Pione Sisto.

Moc pohledné utkání to dnes vskutku nebylo a velký podíl na tom měla především bezchybně hrající obrana hostí. Ti svědomitě a jistě bránili, takže ani průnik Johna Guidettiho dvacet minut před koncem jim mnoho vrásek na čele nenadělal. Hostujícímu Šachtaru nenadělal problémy ani střídající útočník Giuseppe Rossi, který právě Guidettiho ke konci střídal. Celta dnes podala hodně špatný výkon a může být ráda jen za jednu inkasovanou branku.

Více informací k zápasu

Olympiakos Pireus - Osmanlispor 0:0

16.02.2017 19:00

Góly: -

Olympiakos nedokázal potvrdit roli mírného favorita a do odvety na tureckou půdu si odveze jen bezbrankovou remízu. Osmanlispor si do Pireusu evidentně přijel pro co nejvýhodnější výsledek a ve finále mu vůbec nevadilo, že v Řecku nedokázal skórovat. Domácí nepovedený zápas korunovali ještě vyloučením Bruna Viany čtvrthodinu před koncem.

Cekem sedm utkání odehráli svěřenci kouče Mustafy Resita Akcaye v novém roce a jen v jednom případě vyhráli. Vůbec nebyli v dobré pohodě před tímto utkáním. Ale možná právě proto si na žádné hrdiny nehráli. Soupeře se nesnažili skolit do kolen, předvedli zkrátka výkon, na který měli. A Thrylos na ně nedokázali najít recept.

Ačkoli se v úvodu zastřeloval Fortounis, který mířil mimo, a ani Sebá s Retsosem v koncovce neuspěli, v podstatě byli hosté pod výraznějším tlakem až v závěru první půle. Ve 41. minutě se po rohovém kopu propracoval k zakončení Alberto Botía, ovšem jeho střelu z voleje celkem v pohodě zlikvidoval brankář Karčemarskas.

Jen o pár chvil později napřáhl za pokutovým územím Óscar Cardozo, i s paraguayským útočníkem si však dokázal hostující gólman poradit. Ve 44. minutě se také mohli prosadit hosté, kteří si gólové příležitosti vytvářeli opravdu jen sporadicky, nicméně Ndiaye z úhlu napálil na bližší tyčce pouze připraveného gólmana Lealiho.

Ve druhém dějství vlastně pokračovala marná snaha Olympiakosu o nějaký přesný zásah. V 55. minutě znovu mohl skórovat Sebá, ovšem na Karčemarskase nevyzrál. André Martins se pak placírkou snažil poslat balón pod břevno, avšak jeho pokus neměl dostatečnou razanci, a tak hostující muž v rukavicích zasáhl konečky prstů na poslední chvíli.

Domácí trenér Paulo Bento poslal na hřiště Manthatise, aby posílil útok, nicméně výraznou změnu ve hře jeho týmu tohle střídání nepřineslo. Bruno Viana navíc v 74. minutě přišlápl v souboji o míč Procházku a možná ho ještě po odpískání lehce atakoval, takže obdržel červenou kartu, a v deseti pak už Olympiakos změnu ve skóre nezaznamenal.

Více informací k zápasu

KAA Gent - Tottenham Hotspur 1:0

16.02.2017 19:00

Góly: 59. Jérémy Perbet

Trenér Hein Vanhaezebrouck se před zápasem s Tottenhamem nechal slyšet, že jeho Gent se žádného soupeře nebojí, a tato slova mu domácí hráči v den jeho třiapadesátých narozenin také náležitě potvrdili. Gentu se totiž povedlo anglického favorita zaskočit a do odvety ve Wembley si Belgičané odváží nadějný výsledek 1:0. O jediný gól zápasu se postaral Jéremy Perbet.

Svěřenci Mauricia Pochettina do utkání vstupovali s cílem odčinit víkendový nezdar v Liverpoolu a argentinský manažer se rozhodl dát šanci hned devíti členům tehdejší základní sestavy. Ani s největšími hvězdami Llorisem, Kanem, Allim, Dembélém, Walkerem či Alderweireldem se však Spurs zmohli jen na podprůměrný výkon a prodloužili své střelecké trápení - v posledních čtyřech zápasech napříč všemi soutěžemi Tottenham skóroval pouze jedinkrát, a to z pokutového kopu. Další šanci vrátit se zpět na vítěznou vlnu dostanou Kohouti v neděli proti druholigovému Fulhamu v rámci FA Cupu.

Jestliže Pochettino nasazením silné jedenáctky hodlal vykročit za postupem již v Belgii, aby mohl v odvetě pošetřit síly na následující ligový zápas se Stoke, tento plán se mu vůbec nevydařil. První půle nabídla nezáživný fotbal, během nějž hosty srážely chyby v rozehrávce, zatímco domácí působili aktivnějším dojmem a mohli jít do vedení zásluhou Samuela Gigota, jenž se zjevil na zadní tyči osamocen, avšak zakončení z halfvoleje mu vůbec nevyšlo. Spurs se zmohli pouze na střely zdálky, byť Alliho zakončení těsně vedle moc nescházelo.

Po změně stran Tottenham sáhl ke změně rozestavení na tři obránce, což nakrátko přineslo herní zlepšení, jenže Harry Kane v největší šanci Spurs svou ránu pouze otřel o brankovou konstrukci a domácí pak v devětapadesáté minutě dostali soupeře do kolen vlastním průlomem skóre. Křídelník Danijel Milićević si zaběhl na pravém kraji hřiště za obranu Spurs a našel v dobré pozici Perbeta, který nadvakrát procpal míč do sítě a rozradostnil většinu z dvaceti tisíc diváků v hledišti.

Hosté se pak marně pokoušeli o vyrovnání a málem naopak ještě jednou inkasovali, když ránu aktivního Milićeviće dokázal Hugo Lloris jen tak tak vytěsnit do vlastní tyče. Gent tak zaslouženě triumfoval 1:0 a může nadále směle pomýšlet na postup.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Sparta Praha 4:0

16.02.2017 19:00

Góly: 15. Miha Mevlja, 38. Dmitrij Poloz, 40. Christian Noboa, 68. Sardar Azmoun

Fotbalisté Sparty prohráli v úvodním utkání druhého kola Evropské ligy v Rostově 0:4. Vítězství domácích zařídili svými góly Miha Mevlja, Dmitrij Poloz, Christian Noboa a Sardar Azmún. Letenský celek hrál od 31. minuty bez vyloučeného Tiémoka Konaté, který musel ze hřiště po druhé žluté kartě, a v oslabení třikrát inkasoval...

Rostov, který se do ruské zimy vrátil ze soustředění v Turecku jen dva dny před zápasem, měl od začátku navrch. Dvakrát zahrozil Bucharov a z rohu po jeho druhé šanci otevřel skóre hlavou Mevlja. Sparta se ke slovu dostala po půlhodině, kdy Néstorova střela málem zaskočila gólmana Medveděva.

Když už to vypadalo, že letenský celek vyrovnal hru, šlápl Konaté na kotník Kalačovovi a po zbytečné druhé žluté kartě byl vyloučen. Rostov se opět dostal do tlaku a do přestávky přesilovku dvakrát využil. Ve 38. minutě se po centru Kalačova hlavou prosadil Poloz a vzápětí potrestal obrovské zmatky sparťanské obrany Noboa.

Ve druhém poločase tempo výrazně upadlo a domácí se proti rozložené Spartě bavili fotbalem. V 68. minutě přidal čtvrtou branku po povedené akci střídající Azmún, který se prosadil po minutě na hřišti, a hosty dělila jediná branka od vyrovnání nejvyšší pohárové prohry v klubové historii.

Jeden rekord ale Sparta přeci jen vyrovnala, když stejně jako v roce 1981 s Neuchatelem Xamax prohrála 0:4 a zaznamenala tak nejvyšší venkovní porážku v Poháru UEFA nebo Evropské lize. Tehdy Pražané debakl odčinili v odvetě vítězstvím 3:2. Pouze o čest budou hrát i příští týden s Rostovem doma na Letné.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - ACF Fiorentina 0:1

16.02.2017 19:00

Góly: 44. Federico Bernardeschi

Německo - italský souboj viděli diváci v Borussia-Parku. Domácí Gladbach s novým koučem Dieterem Heckingem tu přivítal Fiorentinu, aktuálně osmý celek Serie A.

Do utkání vstoupili lépe domácí fotbalisté, jenž mohli jít už ve třinácté minutě do vedení po akci Patricka Hermanna, jenž se ocil s balonem tváří v tvář bráně Fiorentiny, gólmana hostí ovšem neprostřelil.

Do výborné šance se těsně před koncem první půle dostal Lars Stindl. Domácí kapitán dostal míč jako na podnose v blízkosti penaltového puntíku, ale střela se mu i přes výbornou pozici vůbec nepovedla a branku italského soupeře Stindl přestřelil.

Dle známého hesla nedáš - dostaneš se tak ve čtyřicáté čtvrté minutě dostali k nelibosti fanoušků Hříbat do vedení hráči Fiorentiny. K přímému kopu z velmi dobré vzdálenosti se postavil Federico Bernardeschi a krásnou točenou střelou do levého horní rohu domácí branky nedal Sommerovi šanci. Jednalo se přitom o vůbec první střelecký pokus hostujících fotbalistů v zápase.

Po návratu z kabin se Gladbach snažil o vyrovnání. V šedesáté minutě dostal míč do šestnáctky nikým nehlídaný Fabian Johnson, míč si zpracoval, avšak střela se mu nepovedla a branku italského protivníka americký forvard zcela minul.

Na 2:0 pro Fiorentinu mohl o tři minuty později zvyšovat Borja Valero, ale ani on bránu Yanna Sommera v dobré příležitosti netrefil.

Další branky se už diváci v Německu nedočkali a italské mužstvo si tak do domácího zápasu veze velmi dobrý výsledek - v Gladbachu porazilo Hříbata 1:0.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Olympique Lyon 1:4

16.02.2017 19:00

Góly: 68. Alireza Jahanbakhsh (pen.) - 26. Lucas Tousart, 45+2. Alexandre Lacazette, 57. Alexandre Lacazette, 90+4. Jordan Ferri

Lyon si poradil překvapivě snadno s domácím Alkmaarem a do odvety si veze velmi pohodlný náskok 4:1. Vděčí za něj především útočníkovi Alexandrovi Lacazettovi, který se trefil dvakrát a obranu domácích spolu s Fekirem často větral.

Domácí Alkmaar toužil překvapit velkého favorita a využít toho, že se zkušenému celku v domácí soutěži vůbec nedaří. Přesto šel z jeho sestavy strach, protože od prvních minut naskočila esa jako Fekir, Lacazette, Darder nebo Tolisso s Mammanou a Jalletem. V domácích barvách na hrací plochu vyběhli Wuytens, Rienstra, Tanković nebo Krul s Bel Hassanim.

Byli to Francouzi, kdo se od úvodního hvizdu ujal aktivity. Hostující kapitán Gonalons hledal Fekira, který si ale následně nerozuměl s Lacazettem. Už po šesti minutách bylo před brankářem Krulem hodně horko, neboť obránce Mammana vrátil odražený míč vysokou hlavičkou zpět do ohně a naskakující mladík Diakhaby hlavičkoval těsně před Krulem nad!

Na opačné straně motal hostujícím obráncům hlavy rychlík Ben Hassani, jenž si zasekl míč a tvrdou ranou protáhl brankáře Lópese. Ten naštěstí pro Lyon vyrazil a ve spolupráci s Mammanou míč odklidil. Po dvaceti minutách a větší domácí agresivitě v napadání si málem Rybus vstřelil vlastní gól a brankář Anthony Lópes musel ukázat špičkové reflexy, aby balon odvrátil pryč.

Lyon byl ale mnohem efektivnějším týmem. Z prvního rohového kopu Nabila Fekira nic nebylo, ale míč se k němu znovu vrátil. Tentokrát si dal Fekir opravdu záležet a jeho centr zapadl za celou obranu. Tam si naběhl Lucas Tousart, kterého nikdo nehlídal - 1:0 pro hostující Lyon, který byl neustále při chuti.

Domácí málem srovnal pár minut před odchodem do šaten, když si vzal standardní situaci na starosti Bel Hassani, jenže záložník Darder míč na poslední hvíli srazil. A když už se zdálo, že se skóre měnit nebude, vysunul Corentin Tolisso krásnou kolmou nahrávkou útočníka Alexandra Lacazetta, který si kličkou poradil s brankářem Timem Krulem a pohodlně skóroval!

Domácí se samozřejmě nehodlali vzdát a pokoušeli se vymyslet způsob, jak Lyonu život ještě zkomplikovat. Málem na něj přišel Bel Hassani, který po nahrávce od Hapse pálil vysoko nad odkrytou branku! A to domácí velmi brzy mrzelo. Neutekla ani hodina hry, když se znovu prosadil gólový zabiják Alexandre Lacazette. Ten si všiml nahrávky od Tousarta, pronikl obranou a kličkou kolem Krula a perfektně akci zakončil, třebaže byl už ve velikém úhlu - 3:0.

To ale stále nebylo všechno, protože domácí dokázali utkání alespoň trochu zdramatizovat. Dvacet minut před koncem totiž Mammana fauloval ve vápně pronikajícího Garciu a sudí nařídil pokutový kop! K němu se postavil Alireza Jahanbakhsh a bezpečně proměnil - 3:1. V těchto chvílích se jakákoli smysluplná hra domácích naprosto rozpadla a obrana v podstatě neexistovala.

Zejména hostující mladík Fekir se i v závěru hodně snažil a ke konci utkání třikrát nebezpečně střílel. Pak ještě zaskočil za překonaného Lópese obránce Mammana. Alkmaar si musel pohár hořkosti vypít až do dna. Hosté se totiž vydali do protiútoku a Fekirovu střelu vyrazil Krul jen před sebe. Tam se ocitl střídající Jordan Ferri, který míč pohotově uklidil do sítě - 4:1 pro Lyon a Nizozemci mají v odvetě šanci modlit se alespoň za zázrak.

Více informací k zápasu

FK Krasnodar - Fenerbahçe SK 1:0

16.02.2017 17:00

Góly: 4. Victor Claesson

Hráči Krasnodaru se hned v prvním utkání vyřazovacího kola Evropské ligy postarali o překvapení, když v domácím prostředí zdolali turecké Fenerbahce nejtěsnějším poměrem 1:0. Jedinou branku vsítili po čtyřech minutách hry a měli i další příležitosti na zvýšení náskoku, na druhou stranu se v samém závěru o výhru strachovali. Turecký celek nepotvrdil své vysoké útočné kvality a tentokráte směrem dopředu nic zázračného nepředvedl.

Ruský celek měl skvostný vstup do zápasu a do vedení se dostal hned ze své první vážnější příležitosti ve 4. minutě. Výborně to udělal Martynovič, který prošel s balónem z vlastní poloviny až do pokutového území soupeře a pak zpětně přihrál Wandersonovi. Ten poté odcentroval před hranici brankového území přímo na hlavu Viktora Claessona, jenž ze sedmi metrů uklidil míč hlavou přesně k pravé tyči za záda zkoprněného brankáře Demirela.

V dalším průběhu hráli domácí opatrněji a soupeře téměř k ničemu nepouštěli, sami naopak v závěrečných deseti minutách první půle zahrozili hned dvakrát. Ve 38. minutě po hezké akci na levé straně a následném pasu zakončoval z voleje Podberežkin, avšak Demirel se vytáhl se skvělým zákrokem a balón lapil u své levé tyče. O šest minut později se Smolov hezky obtočil kolem Kjæra a ze šestnáctky soupeře mířil mimo tři tyče.

Po změně stran se z obou stran mírně přitvrdilo. Krasnodar předváděl zodpovědný výkon v defenzívě a Fenerbahce nemohlo dlouho najít žádný recept, jeho akce většinou končily po nepřesných finálních přihrávkách. FK byl blízko ke druhému vstřelenému gólu zhruba čtvrthodiny před koncem, kdy střídající Pereyra na levé straně pokutového území zakončoval špičkou kopačky, vyběhnuvší Demirel byl na zemi včas a svůj celek podržel.

Mírný favorit čtvrtečního souboje poprvé a naposledy zahrozil v 89. minutě. Topal si na pravé straně pokutového území hezky obhodil obránce a následně tvrdě vypálil z velkého úhlu, brankář Kricjuk byl pozorný a míč zkrotil ve svých rukavicích. Krasnodar si tak do odvety veze solidní výsledek a jeho šance na postup se zvýšily, nicméně i tak ho čeká na turecké půdě pořádný kus práce.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (92)

Přidat komentář
Ranoth

odpornej fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Ved toto ani nebol futbal

Reagovat
smazaný uživatel

Gent

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Fiore výhra nad Gladbachem, Celta Vigo prohra, Tottenham prohra, po první porci dnešních zápasů super výsledky!

Reagovat
andycek1

Ale tá Viola hrala príšerne Ale som rád fandím Calciu ale keď sa im vráti Rafael tak ich rozbijú na Franchiho. Dúfam že budú hrať lepšie lebo mám obavy o ich postup AS tiež pekne začalo

Reagovat
Furia Ceca

No já viděl posledních 10 minut 1.poločasu a pak celý druhý a podle mě si Fiore v pohodě uhrála co chtěla - teda až na posledních 10 minut, to měl Gladbach slušný tlak!

Reagovat
Rezan

Reagovat
smazaný uživatel

Premier League

Reagovat
smazaný uživatel

LaLiga

Reagovat
smazaný uživatel

Suhlas. Vysledok Villarrealu je hrozny trapas.

Reagovat
Shevchenko

Alkmaar Jinak fajn výsledky, Viola

Reagovat
Counter

Tak nám Tottenham zase ukázal, jak že se to v té pohárové Evropě hraje

Reagovat
smazaný uživatel

Že máš tu odvahu písať po včerajšku. Mal by si byť s nami v kanále.

Reagovat
Counter

Ale prosímtě.

Reagovat
smazaný uživatel

No zas, my aspoň ještě máme o co hrát, ale Arsenal má už letos v Evropě klasicky splněno. Náš kanál je přeci jen o něco utěšenější místo...

Reagovat
smazaný uživatel

*útěšnější místo ?

Reagovat
Furia Ceca

ůtěžnějšý mýsto

Reagovat
smazaný uživatel

No neviem, môžme sa len hanbiť. Za predvedený výkon predovšetkým.

Reagovat
tunkic

Bayern x Gent ?? LM x EL??

Reagovat
Le Gunner

Spíš jsme vás sem došli pozvat za námi...

Reagovat
kiwwi

vsak prave preto to pise, pretoze fanusikovia Spurs sa vysmiali Arsenalu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

chudak zelenej Pogba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

mladej Kluivert si teda moc nezahral

Reagovat
ZB 07

Parádní výsledky

Reagovat
smazaný uživatel

Ešteže máme Manchester, ktorý jediný nerobí hanbu v Európe.

Reagovat
nani92

Reagovat
Tuard.MUTD

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Rezan

nebyl jsem z toho výkonu teda odvařenej, ale skóre

Reagovat
Free_player

ještě, že má Manchester Ibru

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Villareal neskutečně přeceňovaný tým...

Reagovat
Phillipinho

Pod Escribou?

Reagovat
smazaný uživatel

V čem konkrétně přeceňovanej? Je to jeden nejlíp vedenejch klubů v Evropě

Reagovat
Lech

Při těch expresskách někdo dobře zahulil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andycek1

Toto som od AS necakal ani nepamatam kedy ITA tim porazil ESP tim. Asi naposledy my Real

Reagovat
Emmett Brown

však Sassuolo vytrestalo na podzim Bilbao 3:0

Reagovat
andycek1

Jaj boha vidis. Ale tak som to myslel ked sa stretli dva lepsie kluby. A k tomu vo vyradovačke.

Reagovat
smazaný uživatel

Džeko Emerson super zápas, zlomil to druhý gól, dovtedy AS druhý polčas nehralo nič

Reagovat
smazaný uživatel

Akonahle super zacne intenzivne napadat, mame problem a dostavame sa pod tlak

Reagovat
smazaný uživatel

zákonite, chýba v zálohe kreatívny hráč

Reagovat
smazaný uživatel

tvl Apoel 3 střely, 2 góly Snad nás tohle nebude mrzet

Reagovat
smazaný uživatel

Fandím vám, snáď to dáte.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JackDaniels.

Treba povedať že Ibra je fenomén, v každej lige v ktorej hral sa presadil okamžite medzi top strelcov bez zbytočných rečí o aklimatizacii a pod. , kľudne by som ho zaradil vedľa Messiho a Ronalda ako niekoho kto vysoko vyčnieva nad ostatnými na začiatku 21.storočia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Až na to, že v Barce ho vytlačila ze sestavy dvojka Pedro a Bojan

Reagovat
tunkic

To není tak úplně pravda.. (Messi)

Reagovat
Lifted

+ Guardiola

Reagovat
r.mrazik

Tam ho vytlačil nejspis hlavne pepek a messi

Reagovat
CHONG

Ze sestavy ho vytlačil hlavně falešný Pepek.

Reagovat
technecium

Měl k tomu důvod. Ten tým bez něj hrál líp

Reagovat
JackDaniels.

To možno áno, ale góly dával tak ci tak....

Reagovat
smazaný uživatel

Je pomalý a v práci pro tým se nepřetrhne a podle toho vypadají výsledky jeho týmů. V lize to jde, na té top úrovni jako třeba LM už je to horší, jeho výměna do Barcy byla pro Inter jackpot.

Takový Robben je podobný egoista ale využitelností v současném fotbale je s Ibrou neporovnatelný a má i mnohem víc úspěchů, i když se o status absolutní legendy na úrovni těch dvou připravil sám, když selhal ve dvou nájezdech ve finále MS 2010, kdy šel sám na bránu a taky nedal penaltu ve finále LM proti CFC.

Reagovat
r.mrazik

Zvláštní...koukám na něj v MU a že by nepracoval pro tým bych tedy neřekl

Reagovat
smazaný uživatel

tak si ho pusť na té nej úrovni, ať už v LM nebo na některých turnajích, a nebo si počkej na příští sezonu, pokud se do té LM 6chester dostane.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Proč bych měl na něco čekat? Koukám na něj teď a týmově a pro tým hraje dost

Takový Persie byl proti němu líná lemra

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Tomanatura

Myslis jackpot v podanu toho, ze obmenili kader a misto Zltana prisel Wes, Eto a Milito, tehdy jedni z nejlepsich hracu na svych pozicich? Tak ten duvod byl urcite Zlatan.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, přesně tohle, místo jednoho génia se ofenzivní kvalita rozšířila na víc postů, k čemuž by bez nejspíš bez Zlatanova odchodu nedošlo, zpětně by nikdo z Barcelony výměnu Etoo-Zlatan neudělal, což hovoří za vše.

Zlatan je geniální fotbalista, bohužel pro něj ta genialita funguje pouze na soupeře v lize a v momentě, kdy stejně geniálními hráči disponuje i druhá strana a je třeba jeho genialitu plně podřídit týmu to už taková sláva není. Ono fakt není náhoda, že za těch 12,5 roku od přestupu z Ajaxu do Juve, co hraje ve špičkových klubech se jen jednou s Barcou dostal do SF LM. Můžete se tady rozčilovat jak chcete, ale ten bonmot chceš titul, kup Zlatana, chceš LM, prodej Zlatana prostě platí.

To mrazik: tak si projdi reporty k minulým zápasům play off LM jeho minulých týmů a jestli je pro tebe víc jedna necelá sezona než dalších 12 let, tak budiž.

Reagovat
Tomanatura

Platilo to jen jednou a to u Interu. Je snad jasne, ze kdyz misto jednoho genialniho koupil tri spickove tak to bude fungovat lip, navic Milito byl ve forme, ktera se te Zlatanove minimalne rovnala. Lidi si udelali nazor hlavne po LM Interu, coz je ale jen pul pravdy. Barcelonu neberu, ta mohla vyhrat LM kdykoliv, jelikoz messi. Kvuli jednomu vysledku psg bych z toto nedelal zavery.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Furia Ceca

On za celou kariéru udělal v LM jen jedno semifinále?! Wau, tak to jsem netušil...

Reagovat
r.mrazik

tak zas je takovy blby rict "on udelal"...

Reagovat
Zizou

Práce pro tým? Co máš přesně na mysli? Jeho práce pro tým spočívá v ofenzivní činnosti a ve střílení gólů a tohle mu šlo vždy excelentně. Za to, co a kde všude to dokázal, je bezesporu jeden z nejlepších útočníků světa a věřím, že u trenérů a jeho spoluhráčů má status fotbalisty, který se až tak do defenzivní činnosti zapojovat nemusí a není mu to ani vyčítáno. K Messimu bych o ale nepřirovnával, to určitě spíše k C. Ronaldovi. Oproti tomu Robben je úplně jiný typ fotbalisty a nebýt jeho syndromu ''Rosický'', tak se řadí možná i na úroveň Messiho, co do herní kvality. A to, že nedal dva nájezdy ve finále MS nebo že nedal pentli ve finále LM, je pro mě teda v tomhle ohlednu naprosto nepodstatné.

Reagovat
Harakan

Blábol.

Reagovat
JackDaniels.

Co to trepes... ten chlap je hrajúca legenda ci sa to nejakému Thargovi paci alebo nie, hodnotiť rýchlosť pri jeho veku mi príde tiež poriadne odveci...

Reagovat
CubONE

Reagovat
FUnk

Reagovat
Furia Ceca

U nás teda se aklimatizovával docela dlouho... I když je teda fakt, že když přišel z Ajaxu, tak to byl hrozná hračička, samý kličky apod. Capello ho nějaký čas musel předělávat, na druhou stranu si myslím, že zrovna Capello a Juventus měli zásadní vliv na to, že se z něj stalo takový zvíře. Ostatně mám pocit, že něco v tom smyslu říkal i on sám ve svý autobigrafii.

Reagovat
JackDaniels.

To bola jeho prvá skúsenosť s jednou z najkvalitnejších líg.. tak teda vďaka capellovi v tom prípade :) aj tebe za info

Reagovat
r.mrazik

jj...pise o tom ve svy knizce,ze se tam z nej stal "vitez"

Reagovat
Josifek

Fenomén to je, ale srovnání s těma dvěma dle mého neustojí. A v Barce sice přímo nepropadl, ale svůj standard tam zdaleka nenaplnil..

Reagovat
Pony Slaystation

V konfrontaci s nejlepsimi je/byl v 90% pripadu uplne neviditelnej, tolik k fenomenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Villarreal pekne nafasoval. Celta prehra. Taliani naberaju na sile musim si to poobede aspon zaznamov trocha zrekapitulovat. Escriba je slaby trener. Take placebo ako Luis Enrique.

Reagovat
Lifted

Včera v Manchesteru Pogbaception

Reagovat
Sergi Samper

Bilbao místo 5:1 a pohodového dohrání venku to si to tak zkomplikovat... na druhou stranu pěkná efektivita Apoelu a krásný první gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Když je máš v oblíbenejch, tak aspoň říkej Athletic

Reagovat
Sergi Samper

ok jinak nejlevnější lístky stojí na fotbal pořád 160e? Nebo se dají sehnat levněji?

Reagovat
andycek1

Ja som to pozeral a to sú VIP listky za 160 € musíš vychytať kedy pojdu do predaja lacnejšie normálne lístky

Reagovat
Sergi Samper

Aha

Reagovat
Free_player

Hezky jim to Ibra vystřílel prostě pán

Reagovat
smazaný uživatel

Letos EL, pristi rok LM i PL a Ibra muze do duchodu

Reagovat
smazaný uživatel

Leště mu chybí FA Cup a League Cup a bude mít vše

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele