Eredivisie - souhrn 6. kola

21.09.2018, 21:56, aktualizováno 23.09.2018, 18:38
Komentáře a souhrny
PSV Eindhoven přehrál Ajax a upevnil si vedoucí místo. Alkmaar veze tři body z Groningenu, venku uspělo i Zwolle. Feyenoord udolal v neděli brzy odpoledne Utrecht jediným gólem. Vitesse se v sobotu rozešlo smírně s Den Haagem. Heracles potvrdil dobrou formu a po vítězství nad De Graafschapem se alespoň dočasně posunul na úroveň druhého Ajaxu. Nováček Eredivisie zůstává těsně nad sestupovým pásmem. Přestřelku přinesl souboj Sittardu s Willemem II...

PSV Eindhoven - AFC Ajax 3:0

23.09.2018 16:45

Góly: 21. Gastón Pereiro, 24. Luuk de Jong, 35. Hirving Lozano

Podzimní šlágr nizozemské nejvyšší soutěže jasně ovládl domácí PSV Eindhoven, který v nejočekávanějším souboji první poloviny Eredivisie přehrál snadno největšího konkurenta z Amsterdamu po výsledku 3:0 a dal tak zapomenout na úterní debakl Ligy mistrů se španělskou Barcelonou (0:4). Jako jediný je v nizozemské lize bez ztráty bodu a momentálně vede o pět bodů právě před Ajaxem, navíc se pyšní úžasným skóre 24:3.

PSV navázal na minulé vysoké výhry s Den Haagem (7:0) i s Tilburgem (6:1) a opět potvrdil, že to s obhajobou titulu myslí skutečně vážně. Naopak Ajax po skvělém vstupu do LM s řeckým týmem AEK Atény (3:0) poprvé prohrál, o osudu tohoto klání bylo rozhodnuto již v prvním poločase. Svěřenci kouče Marka van Bommela totiž vsítili všechny své tři góly v rozmezí 21. - 35. minuty a povzbuzeni tímto náskokem již soupeři nic nedovolili.

V úvodní dvacetiminutovce se oba celky oťukávaly a hledaly mezery v defenzívě toho druhého, domácí nakročili k tříbodovému zisku zásluhou Gastóna Pereira. Třiadvacetiletý uruguayský špílmachr využil rychlého přečíslení a přenesení hry na levou stranu, po tvrdé střele Bergwijna a vykopnutí brankáře Onany si zpracoval balón na hranici pokutového území a svůj skákavý pokus umístil k přední tyči kolem bezmocného strážce AFC.

Neuběhly ani tři minuty a eindhovenský výběr dokázal své vedení zvýšit, netrefil se nikdo jiný než Luuk de Jong. I ve svých sedmadvaceti letech již ikona PSV skórovala v tomto ročníku Eredivisie počtvrté. Hendrix vracel hlavou balón před branku, Frenkie de Jong chybně bránil probíhajícího Lozana nacházejícího se v době přihrávky v ofsajdové pozici a Luuk de Jong se pak ocitl sám před Onanou, jehož z dvanácti metrů chladnokrevně obstřelil.

Definitivní hřebíček do rakve Ajaxu zasadil zhruba deset minut před přestávkou Hirving Lozano, jenž je tak se sedmi brankami nejlepším střelcem svého celku. Bergwijn se skvěle prosmýkl na levém křídle až do šestnáctky protivníka. Poté sice napoprvé nepřekonal Onanu, nicméně vzápětí našel zpětnou přihrávkou právě mexického reprezentanta a ten už zblízka propálil hradbu těl před sebou. Ajax byl až do závěrečného hvizdu bezzubý a gólmana Zoeta v podstatě vážněji neohrozil.

Více informací k zápasu

FC Emmen - PEC Zwolle 0:1

23.09.2018 14:30

Góly: 30. Rick Dekker

Nováček z Emmenu nedokázal navázat na minulý senzační úspěch v Utrechtu, kde zvítězil po výsledku 2:1, a tentokráte v nepříliš záživném utkání na domácí půdě podlehl konkurenčnímu Zwolle 0:1. V letošním ročníku tak utrpěl svou třetí porážku a v tabulce se nachází na desáté pozici se sedmi body. PEC naopak díky cennému tříbodovému zisku opustil sestupové pásmo a se šesti body se vyhoupl na čtrnáctou příčku.

Hosté bodovali teprve podruhé v sezóně, první úspěch zaznamenali ve 4. kole v Groningenu taktéž nejtěsnějším poměrem 1:0. Oba dva celky vstoupily do utkání s hodně defenzivní taktikou a po vyložených příležitostech v podstatě nebyly ani památky. O osudu rozhodl ojedinělý moment přesně po odehrané půlhodině a to v době, kdy se na trávníku přiostřilo. Během předchozích tří minut totiž rozhodčí Kuipers udělil hned tři žluté karty.

Hrdinou se stal Rick Dekker, který obdržel geniální zpětnou přihrávku do volného prostoru od Ehizibueho z pravé strany a z první z patnácti metrů napálil balón do sítě i s pomocí teče jednoho z bránících hráčů. Brankář Scherpen v podstatě neměl žádnou šanci reagovat. FC se od tohoto momentu snažil s výsledkem něco udělat, jenomže tápal v rozehrávce a navíc mu vůbec nevycházel přechod na útočnou polovinu či finální fáze.

Po změně stran domácí spoléhali na standardní situace a střely z větší vzdálenosti, jenomže gólman van der Hart v podstatě neměl až do závěrečného hvizdu žádnou výraznější práci. Hosté se naopak chtěli soustředit na rychlé protiútoky, a i když se po žádném z nich do gólové pozice nedostali, tak jim to díky pozorné práci v obraně vůbec vadit nemuselo.

Emmen v příštím kole zavítá na půdu rozjetého Almela a rozhodně nebude mít jednoduchý úkol, neboť Heracles získal již třináct bodů a nachází se na velmi solidním čtvrtém místě jen o skóre za favorizovaným Feyenoordem i Ajaxem. Na Zwolle čeká ještě papírově silnější rival, své bodové konto se totiž pokusí rozšířit v Alkmaaru.

Více informací k zápasu

FC Groningen - AZ Alkmaar 1:3

23.09.2018 14:30

Góly: 25. Julian Chabot - 27. Oussama Idrissi, 76. Fredrik Midtsjø, 90. Adam Maher

Groningen především v prvním poločase sehrál vyrovnanou partii s vysoce favorizovaným Alkmaarem a dokonce vedl, jenomže utkání nakonec dohrával pouze v devíti lidech a svému rivalovi podlehl 1:3. V dosavadním průběhu tak zaznamenal již svou pátou porážku a zůstává na poslední osmnácté pozici s pouhými třemi body, i když na druhou stranu za patnáctým Utrechtem zaostává jen o body dva. AZ naopak přerušil svou třízápasovou šňůru bez výhry.

Hosté totiž po skvělém vstupu do tohoto ročníku podlehli Heracles (2:3) a remizovali s Arnhemem (0:0) i naposledy s Feyenoordem (1:1). Díky tomuto úspěchu alespoň částečně obměkčili fanoušky a v Eredivisii poskočili na páté místo s jedenácti body. První zajímavý moment nedělního střetnutí se udál po necelých dvaceti minutách, kdy dokázal mírný favorit skórovat, ovšem branka nebyla na základě porady s videorozhodčím uznána kvůli ofsajdu.

A tak se ve 25. minutě z ničeho nic dočkal FC. Rohový kop z levé strany precizně rozehrál Ajdin Hrustič a před brankou našel rozběhnutého Juliana Chabota, který se vymanil z tlaku protivníka a hlavou ze sedmi metrů uklidil skákavý balón k přední tyči. Domácím ale nevydržela radost ani dvě minuty, o bleskové vyrovnání se totiž postaral Oussama Idrissi. Dvaadvacetiletý záložník skóroval v této sezóně potřetí.

Tentokráte obdržel zpětnou přihrávku téměř od pomezní čáry od Svenssona a z první napálil míč k zadní konstrukci kolem bezmocného gólmana Padta. Další klíčové okamžiky byly k vidění v nastavení první půle. Nejprve uviděl přímou červenou kartu domácí Deyovaisio Zeefuik a odešel předčasně do sprch, vzápětí na druhé straně fauloval Til ve vlastní šestnáctce a sudí van Boekel bez váhání ukázal na penaltový puntík.

K pokutovému kopu se odhodlal Ritsu Doan a trestuhodně ho neproměnil, brankář Bizot totiž vystihl směr jeho střely a ukryl míč v rukavicích. Domácí i přesto byli nebezpeční a po hodině hry dokonce mohli jít opět do vedení, jenže Breij k jejich smůle orazítkoval břevno. AZ převrhl misky vah na svou stran zhruba čtvrthodiny před koncem, kdy Fredrik Midtsjø obdržel nahrávku do druhé vlny a parádně zavěsil pod horní tyčku. Následně byl po druhé žluté kartě vyloučen Hrustič a vítězství Alkmaaru pojistil v poslední minutě střídající Adam Maher.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - FC Utrecht 1:0

23.09.2018 12:15

Góly: 87. Robin van Persie

Feyenoord potvrdil úlohu mírného favorita proti trápícímu se Utrechtu, nicméně na tříbodovém zisku se hodně natrápil. Hubené vítězství 1:0 zařídil až tři minuty před koncem kanonýr Robin van Persie, jenž se v šesti letošních duelech nejvyšší nizozemské soutěže trefil již popáté. Hostům tak premiéra pod vedením nového kouče Dicka Advocaata nevyšla, na druhou stranu jejich herní projev slibuje zlepšení v nejbližší době.

Rotterdamský celek se v tabulce dotáhl na druhý Ajax a se třinácti body je na třetím místě jen kvůli horšímu skóre. FC v dosavadním průběhu zvítězil pouze jednou a s pěti body se propadl až na patnáctou pozici. Úvodní půlhodina žádné větší vzrušení nepřinesla i přesto, že byli svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta mírně aktivnějším výběrem. Do první vážnější příležitosti se v 31. minutě probojoval Toornstra.

Zkušený devětadvacetiletý záložník si ukázkově narazil balón s van Persiem a ocitl se sám před brankářem Jensenem, který brilantně vyškrábl jeho ránu konečky prstů na rohový kop. O šest minut později byl blízko k vedoucí brance van Persie, nicméně po nadýchaném pasu Berghuise z pravé strany ještě selhal ve vyložené pozici a hlavou ze středu šestnáctky minul pravý horní roh o několik decimetrů.

Utrecht se po většinu času vyznačoval pozornou hrou v defenzívě a soupeře do mnoha možností nepouštěl. V 65. minutě parádně zrychlil Berghuis a svůj únik zakončil pokusem k bližší konstrukci, jenomže minul ji zhruba o metr. S přibývajícími minutami začal mírný favorit tohoto klání stále více mačkat soupeře a dusit ho ve vlastní šťávě. Čtvrthodiny před koncem našel van Persie svým zpětným pasem Jørgensena. Dánský reprezentační útočník ale u zadní tyče trestuhodně zaváhal a hlavičkoval pouze mimo prostor tří tyčí.

O zasloužené vítězství Feyenoordu se tak v 87. minutě postaral van Persie, který po neuvěřitelné patičce od Berghuise a následném centr St. Justa přiběhl před branku a nikým neatakován usměrnil míč hlavou k levé tyči. Jensen se tentokráte natahoval marně. Utrechtu prakticky nezbyl žádný čas na nějaký souvislý nápor a potřetí v sezóně je bez bodů.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - ADO Den Haag 1:1

22.09.2018 20:45

Góly: 18. Tim Matavž - 65. Abdenasser El Khayati

Arnhem nedokázal navázat na minulé vítězství ve Zwolle a v domácím prostředí tentokráte pouze remizoval s Groningenem v poměru 1:1. Ke třem bodům ho krátce po odehrané čtvrthodině nasměroval tradiční kanonýr Tim Matavž, avšak hosté se nevzdali a dvacet minut po přestávce srovnali zásluhou Abdenassera El Khayatiho. Vitesse se nachází na sedmém místě s devíti body, ADO má o dva body méně a je devátý.

Den Haag se tak alespoň částečně oklepal z předchozího debaklu 0:7 od PSV před vlastním publikem a tentokráte předvedl mnohem houževnatější výkon. Přitom jeho naděje na bodový zisk výrazně klesly v 18. minutě, kdy se již posedmé v letošním ročníku trefil Matavž. Devětadvacetiletý Slovinec si seběhl před branku na střílený centr Beerense z levého křídla a hlavou bez potíží uklidil balón k zadní tyči za záda plachtícího brankáře Groothuizena.

SBV měl lehce navrch i v následujícím průběhu, svůj druhý gól mohl přidat v nastavení první půle. Po patičce od Matavže vypálil z osmnácti metrů Foor, jeho rána se otřela o záda clonícího Bera a nakonec orazítkovala horní tyčku. Hosté se po přestávce přeci jen osmělili, v 57. minutě byl v jejich dresu vidět český krajánek Tomáš Necid. Ten opět nastoupil v základní sestavě a odehrál sedmaosmdesát minut.

Po necelé hodině hry sice prohrál hlavičkový souboj po centru El Khayatiho, nicméně míč se odrazil přímo na kopačku Hooie. Jeho následná rána byla tečována v chumlu hráčů a skončila na horní tyčce. Svěřenci trenéra Alfonse Groenendijka přeci jen srovnali v 65. minutě. Krásný pas Beckera z pravého křídla vykopával gólman Eduardo jen do nohy dotírajícího El Khayatiho a míč se přeci jen stočil za brankovou čáru.

Od tohoto okamžiku sledovali diváci spíše opatrnější průběh a žádná gólová možnost se již neurodila. V 90. minutě byl vyloučen domácí kapitán Maikel van der Werff. Ten nejprve obdržel první žlutou o půl hodiny dříve po zákroku na Beckera, v inkriminovaný moment se postavil do cesty rozběhnutému protihráči a od rozhodčího Manschota uviděl zaslouženou druhou žlutou kartu.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - SC Heerenveen 3:3

22.09.2018 19:45

Góly: 12. Ali Messaoud, 42. Luigi Bruins, 51. Ali Messaoud - 49. Davy Bulthuis, 59. Morten Thorsby, 90+2. Jizz Hornkamp

Oba dva sobotní protivníci vyhráli v dosavadních pěti kolech pouze jednou a svou bilanci nedokázali vylepšit ani ve vzájemném zápase. Po divokém průběhu se rozešli smírně po výsledku 3:3. Ke třem bodům měl blíže domácí výběr, jenž po prvním poločase vedl o dvě branky a pak ještě 3:1. Jenže o náskok přišel a rozhodující trefu inkasoval ve druhé nastavené minutě. SBV je dvanáctý se šesti body, Heerenveenu patří se stejným počtem třináctá pozice.

Rotterdamský výběr vstoupil do zápasu excelentně a do vedení se dostal ze své první vážnější akce po dvanácti odehraných minutách. Po přihrávce od Fortese vypálil z pokutového území a tvrdou ranou dokázal překonat brankáře Hahna. O osm minut později mohl navýšit vedení Excelsioru Ómarsson, který postupoval sám na Hahna, ovšem ten mu včas skočil pod nohy a balón odkopl do bezpečí. Domácí pokračovali ve velkém tlaku i v dalším průběhu.

Po půl hodině hry zahrozili z rohového kopu, následnou nenápadnou hlavičku vyrážel strážce SC na poslední chvíli těsně před brankovou čarou. Ve 39. minutě byl Hahn znovu v pohotovosti, tentokráte tygřím skokem likvidoval bombu Edwardse z hranice šestnáctky. Excelsior se dočkal zasloužené druhé branky za další tři minuty, kdy z pětadvaceti metrů napřáhl Luigi Bruins a jeho skákavý pokus zapadl ke vzdálenější konstrukci.

Hosté po přestávce změnili svůj projev k lepšímu a do hry o bodový zisk se vrátili ve 49. minutě. O snížení se postaral Davy Bulthuis, když si naskočil na perfektně zahraný přímý volný kop střídajícího Mihajloviče a hlavou nekompromisně zavěsil k přední tyči. Radost SC však netrvala příliš dlouho, ani ne za dvě minuty se podruhé v zápase prosadil Messaoud a okamžitě tak vrátil svému výběru dvoubrankové vedení.

Šestadvacetiletý záložník si naběhl na krásnou přihrávku do šestnáctky protivníka a z první ukázkově zakončil pod horní tyčku. Hosté rozhodně nesložili zbraně a v 59. minutě opět snížili, tentokráte se po rohovém kopu Mihajloviče z levé strany zjevil u vzdálenější tyče Morten Thorsby a hlavou usměrnil míč do sítě kolem bezmocného gólmana Stevense. Hrdinou Heerenveenu se v samém závěru stal další střídající hráč Jizz Hornkamp, když vytříbeným obstřelem z mírného úhlu zakončil přesně k zadní tyči.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - NAC Breda 3:0

22.09.2018 19:45

Góly: 22. Jonathan Opoku, 38. Tino-Sven Sušič (pen.), 53. Jay-Roy Grot

Venlo potvrdilo zlepšenou formu z poslední doby a po hladké výhře 3:0 nad Bredou protáhlo svou šňůru bez porážky na čtyři utkání v řadě. Na konto si k tomu připsalo své třetí vítězství v sezóně a posunulo se na šestou pozici s jedenácti body. Naopak NAC prohlubuje svou krizi, nyní zaznamenalo již čtvrtou prohru za sebou a patří mu předposlední sedmnáctá příčka se třemi body, hůře je na tom pouze Groningen.

VVV nakročil k důležitým třem bodům již v prvním poločase, kde vsítil hned dvě branky. Hodně nepovedené vystoupení zažil hostující Arno Verschueren, jenž po celý zápas naprosto hořel při defenzivních úkolech, zavinil pokutový kop a k tomu byl v samém závěru vyloučen. Diváci se nedočkali mnoha vyložených příležitostí, nicméně sledovali takticky vyspělý výkon svých svěřenců a také jejich výbornou produktivitu.

Domácí se dostali do vedení ze své první vážnější příležitosti krátce po dvaceti odehraných minutách. Jay-Roy Grot poslal nadýchaný centr před hranici brankového území, kam si naběhl Jonathan Opoku a pravačkou zblízka fantasticky zavěsil pod břevno, brankář van Leer byl naprosto bez šance na úspěch. Zřejmě klíčový okamžik sobotního zápasu se zrodil v rozmezí 37. - 38. minuty, kdy VVV dostal výhodu pokutového kopu.

Verschueren totiž okatě stáhl ve vlastní šestnáctce Grota, obdržel od rozhodčího Kamphuise žlutou kartu a musel přihlížet tomu, jak Tino-Sven Sušič proměňuje nařízenou penaltu. Šestadvacetiletý záložník s bosenskými kořeny se trefil do pravého horního rohu, van Leer naproti tomu zvolil opačnou stranu. Hosté se nedokázali oklepat ani po změně stran, ba naopak v 53. minutě inkasovali potřetí.

Gólovou pojistku přidal nejaktivnější muž na hřišti Grot, jenž se po nahrávce od Seuntjense zbavil přešlapovačkou protihráče a pak nezištně z hranice šestnáctky našel prostor u zadní tyče, van Leer se i v tomto případě natahoval marně. Ve zbývajících minutách se utkání spíše dohrávalo, nicméně kalich hořkosti až do dna si vypil Verschueren. Jednadvacetiletý Belgičan totiž v 88. minutě uviděl zbytečnou druhou žlutou kartu a odešel tak předčasně do sprch.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - Willem II 4:4

22.09.2018 18:30

Góly: 14. Wessel Dammers, 40. Andrija Novakovich, 53. Andrija Novakovich, 77. Mark Diemers - 27. Ahmed El Messaoudi (vl.), 34. Fran Sol, 46. Donis Avdijaj, 72. Daniel Crowley

Na gólový koncert se mohli těšit fanoušci v Sittardu. Jejich klub vybojoval uplynulé kolo své premiérové vítězství na půdě Bredy po výsledku 3:2 a v dobrém rozpoložení pokračoval i teď. Rozjetému Tilburgu nasázel hned čtyři branky, ovšem stejný počet také inkasoval, a tak si na konto připsal bod za netradiční remízu 4:4. Fortuna je v tabulce Eredivisie jedenáctá se šesti body, Willemu patří osmá příčka s osmi body.

Utkání bylo zajímavé od samého začátku. Již po necelých dvou minutách se nebezpečný centr Daniela Crowleyho stáčel přímo pod břevno, avšak brankář Koselev ho na poslední chvíli odvrátil nad branku. Ve 13. minutě si Semedo navedl míč do levého rohu pokutového území a pak vystřelil po zemi z patnácti metrů, gólman Wellenreuther skvěle jednoruč vyrážel na rohový kop. Po jeho zahrání šli domácí přeci jen do vedení.

Po centru Marka Diemerse si na hranici brankového území seběhl Wessel Dammers a z první akrobaticky zakončil přesně pod horní tyčku. Po dvaceti odehraných minutách orazítkoval břevno z hranice šestnáctky Croux, hosté se dočkali vyrovnání ve 27. minutě. Do vlastní sítě nešťastně zamířil Ahmed El Messaoudi, jenž po rohovém kopu z pravého křídla nepochopitelně hlavičkoval na svou branku a balón s pomocí horní tyčky zapadl za čáru.

Vzápětí selhal pozdější autor dvou branek Andrija Novakovič, Tilburg otočil vývoj sobotního klání v 34. minutě. Již svou šestou trefu v šesti odehraných duelech tohoto ročníku zaznamenal španělský kanonýr Fran Sol, jenž hlavou z osmi metrů usměrnil míč mezi tři tyče kolem Koseleva. Domácí vrátil do hry o tříbodový zisk Novakovič, jenž šest minut po gólu Sola přetlačil v souboji Lewise a chladnokrevně přehodil Wellenreuthera - 2:2.

Willem měl skvostný vstup do druhé části a ani ne po šedesáti sekundách podruhé vedl. Donis Avdijaj po načasované přihrávce od Crowleyho překonal ve skluzu vyběhnuvšího Koseleva. O sedm minut později podruhé v tomto střetnutí skóroval Novakovič, tentokráte vymíchal dva protihráče a z dvanácti metrů se parádně trefil k pravé konstrukci.

Ani jeden celek v žádném případě nepolevoval, hosté naposledy vedli v 72. minutě a už se zdálo, že se jedná o rozhodující moment. Crowley po ataku na levém křídle vystřelil z krkolomné pozice ze středu pokutového území a míč po teči Ospitalieriho zaplul za Koseleva. Avšak Fortuna znovu našla odpověď a gólový účet uzavřela za dalších pět minut, přímý volný kop Diemerse tečoval hlavou do sítě José Rodríguez.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - BV De Graafschap 4:0

21.09.2018 20:00

Góly: 27. Javier Vet (vl.), 58. Kristoffer Peterson, 81. Brandley Kuwas, 90+1. Vincent Vermeij

V páteční předehrávce 6. kola nizozemské nejvyšší soutěže jasně dominovalo favorizované Heracles, které potvrdilo výbornou formu z poslední doby a nováčka z De Graafschapu přehrálo před vlastními fanoušky vysoko po výsledku 4:0. V tabulce Eredivisie se tak prozatím posunulo na třetí pozici se třinácti body a po zbývajících zápasech ho může předskočit pouze Feyenoord. BV zůstává na patnáctém místě se čtyřmi body.

Hosté k tomu prodloužili svou sérii bez vítězství na pět utkání po sobě, v nich navíc vybojovali pouhý jeden bod. V Almelu neměli prakticky žádnou šanci, i když dvě branky inkasovali v závěrečných deseti minutách. Už po necelých dvou minutách se dožadoval odpískání pokutového kopu Dalmau, avšak rozhodčí Blank ho po přezkoumání videozáznamu nenařídil. Prvního většího vzrušení se diváci na stadionu Polman dočkali ve 12. minutě.

V nadějné pozici se ocitl hostující Fabian Serrarens, jenže na hranici brankového území trestuhodně přestřelil. Kdyby proměnil, mohl se duel ubírat naprosto jiným směrem. V dalším průběhu totiž jasně dominovalo Heracles. Po necelých dvaceti minutách hlavičkoval jen do náruče brankáře Jurjuse nabíhající obránce Rossmann, v polovině úvodního dějství se Jurjus musel vytáhnout proti tvrdé ráně Dalmaua.

Stejný hráč zahrozil za další dvě minuty a svůj výběr alespoň na chvíli spasil včasným odkopem Straalman. Nicméně domácí se dostali do zaslouženého vedení ve 27. minutě. Po střílené přihrávce van Hintuma z levé strany šestnáctky vložil nohu do trajektorie míče Javier Vet a nešťastnou tečí pokořil překvapeného Jurjuse. Almelo v dalších minutách kontrolovalo průběh a pojistku přidalo necelou čtvrthodinu po přestávce.

Kristoffer Peterson si po přistrčení od Merkela udělal prostor ke střele a za sedmi metrů zakončil po zemi ke vzdálenější konstrukci. V 81. minutě to zkusil z hranice pokutového území po přečíslení tři na jednoho Brandley Kuwas. Jurjus si sice na balón sáhl, ale v cestě do sítě mu již nezabránil - 3:0. O sedm minut později byl po zhlédnutí videa přímo vyloučen Serrarens, jenž nesmyslně přišlápl Duarteho. V nastavení pak korunoval úspěch Almela Vincent Vermeij, když ze sedmi metrů tečoval balón do protipohybu strážce De Graafachapu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven660024:318
2.AFC Ajax641114:413
3.Feyenoord Rotterdam641114:813
4.Heracles Almelo641117:1313
5.AZ Alkmaar632115:611
6.VVV Venlo63218:411
7.SBV Vitesse62319:79
8.Willem II622213:138
9.ADO Den Haag621311:177
10.FC Emmen62136:137
11.Fortuna Sittard613211:136
12.SC Heerenveen613214:176
13.SBV Excelsior613210:136
14.PEC Zwolle62045:96
15.FC Utrecht61235:95
16.BV De Graafschap61144:114
17.NAC Breda61057:173
18.FC Groningen61053:133

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (27)

Přidat komentář
AjaxFans

Už se těším na zítra

Reagovat
Horcmen
Reagovat
AjaxFans

Skoro jako ta kurva mexická co nedostala za simulaci ani kartu

Reagovat
AjaxFans

Tak to je provar jak hajzl, De Jong na stoperu je taky dobrý kravinec.Tam měl být Wöber.Ale co už,když už je po zápase.

Reagovat
afc ajax

Tak ano najdôležitejší zápas ligy pre nás a dáme tam dorast,hlavne že Donny a Wobber sedia,jako vždy nevadí hadam to bude dobrá facka pre trénera ,A Hunter dnes zatiaľ 0 bodov

Reagovat
Hristo Stoichkov

Na současný PSV plný protiútoků, soubojů a zákeřných zákroků je ztráta tak fyzicky dominantního hráče jako je de Ligt hodně citelná. De Jong s Blindem to mají hodně těžký, navíc Frenkie chybí v záloze. Huntelaar tradičně mimo, ani Neres nedokázal využít tu spoustu prostoru, kterou na svý straně měl.

Reagovat
afc ajax

Tak áno de light je uplne inde ...chýba tam,de jong vždy vela veci pokazil v kazdom zápase je strašne nadhodnotený dnes to dokázal ze je slabý !aj v zálohe. A neres nie je záložník je to na ňom vidno ako trpí

Reagovat
AjaxFans

Neres musí být na křídle a De Jong v záloze.Ale v takovém zápase bych upřednostnil De Beeka,který je vyspělejší a zkušenější.Máme v odvetě co vracet,První gol hořel mazraoui,druhý Onana s De Jongem a třtí zas přes stranu Mazrouiho.Gola jsme dostali ze všeho snad

Reagovat
afc ajax

Ano presne ,MOŽNO z De jong -a bude raz dobrý hráč ale vela kazí a to sa v takyto dôležitý zapas nesmie radšej nech kazí v zalohe,Donny je lepší golovejší a vyspelejší ! Škoda tych lacných 2 gólov.

Reagovat
afc ajax

Ale som rád že to úplne nevzdali ani po 3:0 dokazujú že fyzicky na to majú!!! Tak hádam sa tréner poučí a nikdy to takto nepostaví v takomto NAJ zápase.

Reagovat
jáá

asi tak nějak...když byl Neres zraněný, tak se Hakim na RW a Tadic na LW dost osvědčili, ale minulých zápasech už bylo vidět, že to CAMko pro Nerese není...naopak si myslím, že pro Hakima nejlepší post, mnoho prostoru, může si sbíhat do stran atd...zatím co Nerese vrátit na RW

v takovémhle zápase nasazení Etinga trochu nechápu, když může do zálohy zasáhnout Frankie (Wober na stopera) nebo Beek

Dolberh už asi hotový ne? od toho zranění je nulový...áčko nebo Jong...

Reagovat
afc ajax

presne , no Dolberg je ešte stále mladý a talent má tak uvidíme

Reagovat
Stiksxx

Králové!

Viděl jsem bohužel jen druhý poločas.

Bergwijn tradičně vynikající. de Jong makal jaxvině. Dumfries a Angelino taky super.

Ale sudí výsměch. Loket od Onany. Schwabovi za přišláplej kotník bez balonu bez karty?

Reagovat
AjaxFans

Jaký loket? Však dostal žlutou za simulování

Reagovat
afc ajax

to mu len Onana odplácal ten výskok, nemal byť dotieravý .

Reagovat
smazaný uživatel

musím sa už vyjadriť načo sme kupovali Blinda, však ako stopér je nemožný to tam fakt mohol hrať radšej Wober, čo sa týka de Jonga tak v zálohe je ešte ok, ale ako CB max proti Sparte, Eiting, čo má ten chalan vôbec ma nezaujal, dlhé pasy nič, kombinačne nič, návrat nič, ale hrá DM, čo sa týka primadony Zyiecha mali by ho predať, veľké ego a nič, úplne rozsypaný mal nabiť Schonnemu (ktorý tiež už nič nehrá) a krúti sa tam jak paragraf, o výsledku rozhodla 30 minúta verím, že ak by ju obranca neodkopol tak Tadič zníži a Ajax sa chytí. Nech sa už vráti De Light aj Veltman. ešte k tomu lakťu tam bol faul od De Jonga nešiel ani do lopty ale do brankára tak prosím ťa sa tu nefacelmuj....

Reagovat
Stiksxx

Nebýt Ziyecha tak jste poloviční.

Reagovat
smazaný uživatel

to by som netvrdil ... podľa mňa vynikne viac Tadič

Reagovat
afc ajax

ano, a Lasse už nie je mladý a je to aj vidno ale ešte ostatný nedozreli aby ho natrvalo vytlačili !

Reagovat
jáá

To asi jo..Raději si hru bez něj ani nepředstavuji...

Snad vás výsledek nakopne do zápasů v LM a my se z toho snad neposerem

Reagovat
Stiksxx

Tak o vás se v LM nebojím. A o nás vlastně taky ne. Ale teď doma Inter. To bychom mohli něco urvat.

Reagovat
jáá

jinak se mi Perreiro na CAMku dost líbí, viděl jsem teda pár vašich zápasů ze začátků sezony + předkolo LM. To se tak rozehrál a má super formu nebo jen čuch na góly?

Reagovat
Stiksxx

Tak mě přijde že hraje pořád stejně, akorát konečně dostal post, který hrál i v Uruguayi. Cocu ho nejdřív zkoušel na křídlo, jenže on je línej běhat, takže tam byl mizernej. No a ve středu pro něj nebylo místo. Když tam byl Guardado, Propper, van Ginkel, Hendrix. A přitom je vynikající na míči. Nikdo tam nemá takovou techniku, jako on. Akorát hraje profesorsky. To mu hrozně ubírá.

Reagovat
jáá

Nákup Blinda též nechápu...po těch kiksech mi Wober nepřipadal tak špatný a postupem času by se aspoň zlepšoval a dostal jistotu. Trochu jsem tu dnešní sestavu nepochopil na 3 se to dá hrát jak říkáš proti spartě a tak, ale Bergwijn, de Jong, Lozano hrát na 3 + Frenkie...jestli to měl hodně doplňovat Lasse a Eiting...

Rád bych se zeptal...Každý záložník má nějaké přednosti nebo něco co si s ním spojíš, ale u Eitinga jsem stále nenašel nic extra nebo něco co by mě na něj zaujalo...

Reagovat
AjaxFans

Mrkněte, jaký dal gól Georvinho za Parmu

Reagovat
Seydou Doumbia

a ve fifě mu dají 84 rychlost měli nechat 90

Reagovat
Stiksxx

https://www.youtube.com/watch?v=2JzTyiYRslo

Slušný. Hlavně to nebyl přes celé hřiště, ale přes dvě. Jak běžel ze strany na druhou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele