základní část, 6. kolo
22.09.2018 20:45 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - ADO Den Haag 1:1

Arnhem nedokázal navázat na minulé vítězství ve Zwolle a v domácím prostředí tentokráte pouze remizoval s Groningenem v poměru 1:1. Ke třem bodům ho krátce po odehrané čtvrthodině nasměroval tradiční kanonýr Tim Matavž, avšak hosté se nevzdali a dvacet minut po přestávce srovnali zásluhou Abdenassera El Khayatiho. Vitesse se nachází na sedmém místě s devíti body, ADO má o dva body méně a je devátý.

Den Haag se tak alespoň částečně oklepal z předchozího debaklu 0:7 od PSV před vlastním publikem a tentokráte předvedl mnohem houževnatější výkon. Přitom jeho naděje na bodový zisk výrazně klesly v 18. minutě, kdy se již posedmé v letošním ročníku trefil Matavž. Devětadvacetiletý Slovinec si seběhl před branku na střílený centr Beerense z levého křídla a hlavou bez potíží uklidil balón k zadní tyči za záda plachtícího brankáře Groothuizena.

SBV měl lehce navrch i v následujícím průběhu, svůj druhý gól mohl přidat v nastavení první půle. Po patičce od Matavže vypálil z osmnácti metrů Foor, jeho rána se otřela o záda clonícího Bera a nakonec orazítkovala horní tyčku. Hosté se po přestávce přeci jen osmělili, v 57. minutě byl v jejich dresu vidět český krajánek Tomáš Necid. Ten opět nastoupil v základní sestavě a odehrál sedmaosmdesát minut.

Po necelé hodině hry sice prohrál hlavičkový souboj po centru El Khayatiho, nicméně míč se odrazil přímo na kopačku Hooie. Jeho následná rána byla tečována v chumlu hráčů a skončila na horní tyčce. Svěřenci trenéra Alfonse Groenendijka přeci jen srovnali v 65. minutě. Krásný pas Beckera z pravého křídla vykopával gólman Eduardo jen do nohy dotírajícího El Khayatiho a míč se přeci jen stočil za brankovou čáru.

Od tohoto okamžiku sledovali diváci spíše opatrnější průběh a žádná gólová možnost se již neurodila. V 90. minutě byl vyloučen domácí kapitán Maikel van der Werff. Ten nejprve obdržel první žlutou o půl hodiny dříve po zákroku na Beckera, v inkriminovaný moment se postavil do cesty rozběhnutému protihráči a od rozhodčího Manschota uviděl zaslouženou druhou žlutou kartu.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele