základní část, 6. kolo
23.09.2018 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Emmen - PEC Zwolle 0:1

Nováček z Emmenu nedokázal navázat na minulý senzační úspěch v Utrechtu, kde zvítězil po výsledku 2:1, a tentokráte v nepříliš záživném utkání na domácí půdě podlehl konkurenčnímu Zwolle 0:1. V letošním ročníku tak utrpěl svou třetí porážku a v tabulce se nachází na desáté pozici se sedmi body. PEC naopak díky cennému tříbodovému zisku opustil sestupové pásmo a se šesti body se vyhoupl na čtrnáctou příčku.

Hosté bodovali teprve podruhé v sezóně, první úspěch zaznamenali ve 4. kole v Groningenu taktéž nejtěsnějším poměrem 1:0. Oba dva celky vstoupily do utkání s hodně defenzivní taktikou a po vyložených příležitostech v podstatě nebyly ani památky. O osudu rozhodl ojedinělý moment přesně po odehrané půlhodině a to v době, kdy se na trávníku přiostřilo. Během předchozích tří minut totiž rozhodčí Kuipers udělil hned tři žluté karty.

Hrdinou se stal Rick Dekker, který obdržel geniální zpětnou přihrávku do volného prostoru od Ehizibueho z pravé strany a z první z patnácti metrů napálil balón do sítě i s pomocí teče jednoho z bránících hráčů. Brankář Scherpen v podstatě neměl žádnou šanci reagovat. FC se od tohoto momentu snažil s výsledkem něco udělat, jenomže tápal v rozehrávce a navíc mu vůbec nevycházel přechod na útočnou polovinu či finální fáze.

Po změně stran domácí spoléhali na standardní situace a střely z větší vzdálenosti, jenomže gólman van der Hart v podstatě neměl až do závěrečného hvizdu žádnou výraznější práci. Hosté se naopak chtěli soustředit na rychlé protiútoky, a i když se po žádném z nich do gólové pozice nedostali, tak jim to díky pozorné práci v obraně vůbec vadit nemuselo.

Emmen v příštím kole zavítá na půdu rozjetého Almela a rozhodně nebude mít jednoduchý úkol, neboť Heracles získal již třináct bodů a nachází se na velmi solidním čtvrtém místě jen o skóre za favorizovaným Feyenoordem i Ajaxem. Na Zwolle čeká ještě papírově silnější rival, své bodové konto se totiž pokusí rozšířit v Alkmaaru.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele