Eredivisie - preview 6. kola

21.09.2018, 09:01, aktualizováno 23.09.2018, 08:41
Previews
V neděli jdou do akce největší favorité a vše odstartuje v Rotterdamu, kde se Feyenoord střetne s Utrechtem. Daleko větší pozornost ovšem bude směřována do Eindhovenu, zde hraje PSV s Ajaxem. Alkmaar cestuje do Groningenu, Emmen hostí Zwolle...
Feyenoord Rotterdam - FC Utrecht  (neděle 12:15)
Jedním ze šlágrů šestého kola bude souboj mezi rotterdamským Feyenoordem a ambiciózním Utrechtem, vzhledem k aktuálnímu rozpoložení by měl mít lehce navrch domácí výběr. Feyenoord se letos už radoval ze zisku jedené trofeje ze Superpoháru a stejně jako v předešlých dvou letech by se chtěl poprat o mistrovský primát. To Utrecht se poměrně trápí, neuspokojivé výsledky nedávno odnesl trenér Jean Paul de Jong.

Hosté v úvodních čtyřech zápasech vybojovali čtyři body, když porazili pouze Zwolle (2:0), jinak ale zaznamenali nečekané remízy 1:1 s Venlem i nováčkem ze Sittardu. Uplynulé kolo prozatímně vedli tým Kruijs s Dijkhuizenem a úspěch to nepřineslo. FC totiž zažil blamáž s jiným nováčkem z Emmenu a podlehl mu 1:2. Potápějící prapor má alespoň pro podzimní část pozvednout zkušený a celému světu známý Dick Advocaat.

Ten oficiálně podepsal smlouvu v pondělí a podle svých slov je rád, že začne právě proti Feyenoordu. "Pamatuji si na naše společné souboje ještě v době, kdy jsem trénoval Alkmaar. O ofenzivních kvalitách našeho soupeře se nemusíme nijak dlouze bavit, síla v podobě van Persieho, Jørgensena či Toornstry budí respekt. Šanci na úspěch máme jen tehdy, pokud něčím překvapíme," řekl Advocaat místy až tajemně na své první tiskové konferenci.

Utrecht je v tabulce třináctý s pouhými pěti body, jeho nedělní protivník jich má na kontě o pět více a je třetí. Před zhruba týdnem remizoval s Alkmaarem 1:1, předtím si poradil s Excelsiorem (3:0), Heerenveenem (5:3) i s Bredou (4:2). Advocaat kromě dlouhodobě zraněných Marsmana, Görtlera a Striedera bude oproti minulému zápasu zřejmě postrádat dvě opory. Chybět určitě bude Urby Emanuelson.

Ten se totiž v utkání s Emmenem dopustil surové hry a od disciplinární komise obdržel trest na tři zápasy. Start je ohrožen u jediného střelce předchozího klání Sandera van de Streeka, jenž byl ještě před poločasovou přestávkou střídán kvůli zranění. Domácí mají k dispozici téměř kompletní výběr. Jedinou absencí je obránce Haps, naopak do zápasového tempa se již zapojil Dán Jørgensen, jenž si odbyl premiéru v tomto ročníku právě s Alkmaarem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 5.09 - 6.82
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Emmen - PEC Zwolle  (neděle 14:30)
Emmen si jakožto nováček Eredivisie vede lépe než ostřílené Zwolle, které se už v nejvyšší soutěži stává tradičním účastníkem. Paradoxně domácí šest ze svých sedmi bodů získali venku a rádi by se teď odvděčili svým fanouškům premiérovým vítězstvím. Hosté budou muset v následujících týdnech zabrat, prohráli už čtyřikrát z pěti případů.

Klub z Drentska si zatím nemůže výrazně stěžovat na vstup do tohoto ročníku. Kdyby se držel ve středu tabulky tak jako nyní po celou sezónu, určitě by se nezlobil. Zatím body nezískal jen ve dvou zápasech, a to s favorizovaným Alkmaarem a Ajaxem. Jinak venku skolil Den Haag a minulý týden i Utrecht! Do toho ještě remizoval s De Graafschapem.

Ačkoli se PEC nachází v sestupovém pásmu, protože bodovat se mu podařilo dosud jen v Groningenu, přičemž naposledy nestačil doma na Vitesse, bude v tomhle souboji opravdu malinkatým favoritem. Nebo alespoň to si myslí sázkové kanceláře. Přece jenom má oproti svému soupeři o dost zkušenější kádr, který je i na papíře silnější.

Domácí trenér Dick Lukkien své svěřence varoval, aby nic podcenili, i když jsou možná ve větší pohodě než protivník. "Sice Zwolle nebude přeplňovat sebedůvěrou, ale na to, jaký má tým, získal příliš málo bodů. Neodpovídá to tomu. Třeba proti PSV hrál dobře, byť prohrál, před týdnem nepůsobil špatně ani proti Vitesse," vyjmenovával.

Oba týmy se v minulosti často potkávaly na druhé nejvyšší úrovni. Je tomu ovšem více jak šest let, co se střetly naposledy. Emmen bude moci do souboje se svým starým známým zřejmě nasadit Anca Jansena, jenž vynechal poslední dvě kola kvůli. "Stále ale musíme počkat na to, jak se bude cítit na tréninku," nepředbíhal Lukkien.

Nově se však domácí asi nebudou moci spolehnout na služby Alexandera Banninka, stále je mimo hru rovněž Kasper Oldenburger, stejně jako proti Utrechtu se do sestavy nedostane Wouter Marinus a stejný osud postihne i Tima Siekmana. Hostům se z marodky stále nevrací Dico Koppers, fit mimochodem není ani náhradní brankář Diederik Boer.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.72 - 3.48 - 2.58
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Groningen - AZ Alkmaar  (neděle 14:30)
Groningen se minulou sezónu celkem trápil a nepovedlo se mu skončit ani v horní polovině, na začátku tohoto ročníku je na tom velmi obdobně. V dosavadních pěti zápasech totiž hned čtyřikrát prohrál a jen jednou zvítězil, kvůli nepříliš lichotivému skóre je úplně poslední osmnáctý se třemi body. Teď se pokusí zaskočit favorita z Alkmaru, který nezvítězil třikrát po sobě a v boji o titul ztrácí, rád by se určitě vrátil k formě z úvodních dvou ligových střetnutí.

FC nejprve utrpěl debakl 1:5 v Arnhemu a příliš se nepředvedl ani proti Tilburgu, kterému podlehl 0:1. Pak doslova vybojoval tři body na půdě nováčka z De Graafschapu po stejném poměru, nicméně vzápětí nestačil na Zwolle (0:1) a Ajax (0:3). Na stadionu Euroborg je tak prozatím bez bodů a tuto nelichotivou bilanci chce určitě vylepšit. Hostům momentálně patří v tabulce pátá příčka s osmi body, na kontě mají jednu porážku.

V úvodu sezóny "vyprášili kožich" Bredě (5:0) i Emmenu (4:1), od zápasu s Arnhemem to však s nimi šlo z kopce. S tím remizovali bez branek, pak nestačili na Heracles (2:3) a minule remizovali s Feyenoordem (1:1). V týden starém duelu ale předvedli solidní výkon, dokonce vedli a měli i nějaké šance na rozhodnutí, jenže v zakončení neměli přesnou mušku. Trenér John van den Brom i přesto věří, že je vše na dobré cestě.

"Ztráty nás pochopitelně mrzí. Pokud chcete myslet na titul, tak si to nemůžete dovolit. Na druhou stranu je teprve začátek sezóny a stát se může cokoliv. V kritických chvílích zbytečně zmatkujeme a proti papírově vyrovnaným protivníkům nedokážeme zachovávat klid, musíme hrát více uvolněně. V Groningenu nás tradičně čeká opravdu těžký souboj, bez maximálního zápalu nemůžeme pomýšlet na tři body," vyjádřil se van den Brom zcela jasně.

Domácí se zřejmě budou muset obejít bez Mahiho s Cassierrou. Hosty může těšit zprava, že v průběhu týdne nastoupil po více jak roce záložník Vejinovič. Ten se konečně zotavil po vážném zranění kolenních vazů. Nicméně na marodce zůstávají Wuytens, Vlaar, Helmer, Stengs, Boadu, de Boer a český krajánek Mihálik. V posledních pěti vzájemných zápasech měl navrch AZ, který hned třikrát zvítězil a dvakrát remizoval. Loni ukořistil čtyři body (1:1 a 3:2).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.58 - 3.82 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
PSV Eindhoven - AFC Ajax  (neděle 16:45)
Jeden z nejočekávanějších zápasů podzimní části nizozemské Eredivisie je tady, v dohrávce 6. kola totiž na sebe narazí Ajax s PSV a oba se mohou pyšnit výtečnou formou. Favorit se jako obvykle hledá velmi těžko, výhodu domácího prostředí má klub z Eindhovenu. Oba dva nedělní protivníci sehráli v průběhu týdne úvodní klání základních skupin Ligy mistrů a s naprosto odlišným výsledkem, také soupeři se kvalitativně nedají srovnat.

Ve vzájemných zápasech těchto rivalů se dlouhodobě nerozhoduje jen o bodech, ale také o psychické výhodě pro následující průběh. Bilance PSV bude respekt - pět ligových zápasů - patnáct bodů a skóre 21:3. V předchozích dvou případech navíc naprosto zdecimoval Tilburg 6:1 a Den Haag 7:0. Oproti AFC má však jednu (ne)výhodu a ta nakonec může hrát klíčovou roli - jmenuje se FC Barcelona.

Svěřenci kouče Marka van Bommela si totiž kvůli hattricku Messiho odvezli z Nou Campu výprask 0:4 a spadli nohama na zem. "S prohrou jsme byli smíření, každý získaný bod by se rovnal zázraku. Musím říci, že první poločas jsme neodehráli špatně, na druhou stranu ve své kůži jsme také nebyli. Barcelona byla u všeho o krok dříve a přehrávala nás. Nicméně nedá se to srovnat s tímto zápasem, ten bude zcela jiný," má jasno jednačtyřicetiletý van Bommel.

Pro něho to bude vůbec první "duel roku" v pozici hlavního kouče a moc se na to těší. "Samozřejmě je to obrovská výzva, ještě před skvělými fanoušky. Rádi bychom si udrželi stoprocentní bilanci a spokojeni tak budeme pouze s vítězstvím. Pevně doufám, že si diváci přijdou na své a budou si vychutnávat každou minutu, o tom právě tyto utkání jsou," dodal na předzápasové tiskové konferenci s jiskrou v očích van Bommel.

Ajax je v tabulce druhý se třinácti body, ztratil hned v úvodu s Heracles (1:1). Jinak ale také působí suverénním dojmem, pyšnit se může skvělou defenzívou. V předchozích osmi zápasech totiž inkasoval pouze jednou. Ve středu přivítal řecký tým AEK Atény a vkročil do LM správnou nohou po výsledku 3:0. Trenér AFC Erik ten Hag má podobný názor jako jeho protějšek a myslí si, že předchozí průběh nebude mít na toto vystoupení vliv.

"Jen těžko můžete porovnávat AEK s Barcelonou, při výměně soupeřů by to možná dopadlo stejně. My musíme koukat na to, že PSV dalo v pěti ligových utkáních přes dvacet branek a naše obrana potřebuje být mnohem pečlivější a zodpovědnější. Očekávám jeden nebezpečný útok za druhým, musíme být připraveni na všechno. Šance jsou podle mého názoru naprosto vyrovnané, štěstí se může přiklonit na kteroukoliv stranu," vyjádřil se s úsměvem ten Hag.

Všichni fanoušci se také těšili na souboj dvou elitních kanonýrů Luuka de Jonga s Klaasem-Janem Huntelaarem. K tomu ale nakonec možná nedojde. Zatímco domácí forvard je stoprocentně fit, tak jeho protějšek si s AEK odnesl šrámy a jeho start je podle současných zpráv ohrožen. PSV určitě nemůže využít služeb trojice Rigo - Thomas - Romero, Ajax dlouhodobě postrádá Veltmana kvůli poraněnému kolenu.

Zatímco sestava Eindhovenu se nám rýsuje v jasných barvách, tak ta hostující může dostát určitých změn. Pokud by nebyl k dispozici Huntelaar, tak by se letos poprvé v základní jedenáctce mohl objevit uzdravený dánský útočník Dolberg, jenž si odbyl obnovenou premiéru v úterním klání LM a odehrál 13 minut. Jistotu startu dále nemá kapitán de Ligt, který vynechal souboj s AEK a ve středu obrany ho nahradil Frankie de Jong. Ke stejné změně může dojít i nyní.

Českého fanouška může těšit, že po necelém roce nastoupil za rezervu amsterdamského giganta český krajánek Václav Černý, když se zotavoval po vážném zranění kolene. Jeho nedělní start se bohužel očekávat nedá. Na závěr chybí zmínit již pouze bilance vzájemných zápasů a ta je podle předpokladů vyrovnaná. V uplynulém ročníku se oba týmy spravedlivě podělily o body po shodné domácí výhře 3:0.
PSV Eindhoven - pravděpodobná sestava:
Zoet - Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño - Hendrix, Rosario - Lozano, Pereiro, Bergwijn - L. de Jong
AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Onana - Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico - Schöne, F. de Jong - Ziyech, Neres, Tadič - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.53 - 3.63 - 2.68
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fortuna Sittard - Willem II  (sobota 18:30)
Fortuna Sittard byla do minulého kola jediná z celé Eredivisie, která ještě nedokázala zvítězit, ovšem v 5. kole to napravila a opustila sestupové pozice. S pěti body se posunula na prozatímní jedenácté místo a minulý úspěch jí určitě vlil novou krev do žil. Nyní se pokusí poprvé naplno bodovat také před vlastními fanoušky, přivítá totiž Tilburg. Tomu se daří střídavě a momentálně se nachází na osmé příčce se sedmi body.

Nováček soutěže zajížděl před týdnem k důležitému souboji do Bredy a po nečekaně divokém průběhu nakonec zvítězil nejtěsnějším poměrem 3:2. "V zápase jsme prohrávali a ukázali vnitřní sílu, když jsme duel otočili. Soupeř pak ještě jednou srovnal, i tak jsme to ale zvládli a nesmírně si toho cením. Tilburg má konstruktivní tým, který je velice produktivní. Má ale i mezery v defenzívě, kterých bychom chtěli využít," vyjádřil se kouč Fortuny René Eijer.

Sittard se letos prezentoval dobrými výkony proti PSV (1:2), kdy o šokující remízu přišel až v poslední minutě, o bod obral ambiciózní Utrecht (1:1). "Konkurence v nejvyšší soutěži je opravdu velká, na druhou stranu jsme si sami pro sebe dokázali, že to jde. Pochopitelně nás čeká ještě mnoho zápasů a hodně úsilí, v tuto chvíli však v kabině převládají pozitivní pocity," dodal optimisticky Eijer.

Willem hned na úvod sezóny podlehl Venlu (0:1), nicméně pak se zvedl a připsal si skalpy Groningenu (1:0) s Heracles (5:0). Vzápětí utrpěl obrovský debakl v Eindhovenu s PSV (1:6) a minule zachraňoval alespoň nerozhodný výsledek 2:2 v samém závěru. "Máme problém s koncentrací, v obraně děláme příliš mnoho chyb. Musíme být důraznější v osobních soubojích i při zakončení, jinak by mohly nastat problémy," řekl kriticky Adrie Koster.

Hostující stratég bude postrádat Peterse (poraněné koleno) s Francouzem Coulibalym, jeho protějšek Eijer nemá k dispozici Vlijtera (po operaci kolenních vazů) s Dianessym (problémy s kolenem). Oba dva celky se spolu naposledy utkaly před necelými pěti lety ještě ve druhé lize. V sezóně 2013/2014 byl vždy úspěšnější domácí celek. Na podzim dominoval Sittard (3:1), jenomže v jarní odvetě na půdě protivníka prohrál 1:2.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.69 - 2.74
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SBV Excelsior - SC Heerenveen  (sobota 19:45)
Oba dva sousedé v tabulce si vedou v této sezóně bodově úplně stejně, a co se týče výsledného skóre, je Heerenveen lepší jenom proto, že nastřílel více gólů než Excelsior. Dá se tak očekávat vyrovnaná bitva dvou týmů, které by přece jenom chtěly v tabulce stanout výše. Nepopulární sestupové pásmo totiž není ani náhodou na míle vzdálené.

Oba kluby v podstatě doplácejí na to, že se jim v úvodu sezóny nezadařilo před vlastními fanoušky. Zatímco Excelsior nedokázal porazit nováčka ligy Fortunu Sittard a následně padl s Den Haagem, Heerenveen získal pouze bod s Vitesse, přičemž s Feyenoordem a naposledy s Heraclesem prohrál tím způsobem, že od soupeřů inkasoval hned pět branek!

Defenzivní činnost, to je asi největší problém Srdíček. Spolu s předposlední Bredou je druhá nejhorší vůbec, hůře už je na tom v tomhle ohledu pouze Den Haag. "Nehráli jsme dobře. Když protivník hraje konzervativně a kompaktně, musíme do toho dát více energie. V obraně to pak musí být lepší," uvedl po klání s Heraclesem záložník Morten Thorsby.

Ten si v Rotterdamu může připsat na své konto jeden příjemný milník. Pokud nastoupí, bude to pro něj jubilejní 100. zápas v Eredivisie v dresu fríského klubu. "Vždycky jsem si říkal, že není kam spěchat," říkal teprve dvaadvacetiletý Nor. "Vždy jsem se zlepšoval a to mě uklidňovalo. Pokud jste lepší, čekání není žádný trest. Kariéru mám před sebou."

Na výhru čeká Heerenveen už čtyři kola. Za tu dobu získal na své konto pouhé dva body, úplně na začátku jinak venku skolil Zwolle. "Ve fotbale nelze delší dobu mlčet. Heerenveen potřebuje vítězství, jinak bude tlak větší a větší. Tak to prostě funguje," uvědomoval si Thorsby. "Když se to povede, můžeme pak udělat dobrou sérii výsledků."

Excelsior, který aktuálně podepsal útočníka Mounira El Hamdaouiho jako volného hráče a bude ho moci nasadit už do tohoto klání, před týdnem uhrál na půdě Willemu II remízu. Celkově nemá špatné výsledky, ale mohlo by to být lepší. "Jsme na tom stejně jako soupeř. Můžeme vyhrát, když budeme dělat to, co máme," prohlásil kouč Adrie Poldervaart.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.95 - 3.49 - 2.39
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VVV Venlo - NAC Breda  (sobota 19:45)
Oba dva sobotní soupeři jsou považováni za kandidáty na sestup do druhé ligy, v tuto chvíli je na tom mnohem lépe domácí výběr. Ten v dosavadních pěti kolech vybojoval solidních osm bodů a nachází se v horní polovině Eredivisie, konkrétně je sedmý. Naopak Breda dokázala bodovat pouze jednou a jinak čtyřikrát prohrála, patří jí tedy předposlední sedmnáctá pozice se třemi body. Vzhledem k aktuální situaci je mírným favoritem VVV.

Domácí výběr totiž prohrál pouze jednou a to ve 2. kole s vysoce favorizovaným Ajaxem, navíc i v tomto střetnutí měl poměrně blízko k bodovému zisku. Nerozhodný výsledek 1:1 uhrál se Silným Heerenveenem i Utrechtem, tři body ukořistil na úvod v Tilburgu (1:0) a naposledy v Doetinchemu s nováčkem z De Graafschapu (2:1). Velmi těžké zkoušky na něj tedy ještě čekají, nicméně Venlo se prozatím ubírá správným směrem.

To NAC se radoval pouze jednou také s De Graafschapem, který zdolal poměrně hladce 3:0. Zapomenout se rozhodně pokusí na debakl s Alkmaarem (0:5) a také na porážky od Excelsioru (0:2), Feyenoordu (2:4) a Sittardu (2:3). Co se týče vzájemných zápasů, tak v nich je to z dlouhodobého hlediska velmi vyrovnané. V loňském roce se diváci ani v jednom zápase příliš branek nedočkali, Venlo vybojovalo čtyři body po výsledcích 0:0 a 1:0.

Hostující trenér Mitchell van der Gaag upozorňuje na to, že cesta k záchraně téměř vždy vede přes úspěchy před domácím publikem. "Bohužel jedna výhra je málo. Prohra s Excelsiorem mrzela, ta s Fortunou byla ještě mnohem bolestivější. Potřebujeme si vzít ztracené body co nejdříve zpět, jinak bychom se mohli dostat do krize a z té je těžké se vyhrabat. Venlo doma moc často neprohrává, přesto se o to pokusíme," řekl odhodlaně van der Gaag.

Tomu dlouhodobě schází van Anholt, který se sice uzdravil, ale na zápasové tempo ještě není připraven. Na marodce se dále nacházejí Rommens s Kortem. Jeho protějšek Maurice Steijn má k dispozici kompletní výběr. "Bredu nepodceňujeme. Co se týče kvality kádru, tak je na tom podobně jako my. Už loni jsme poznali, že svou hru zakládá na týmové spolupráci a bojovnosti, proto musíme být ve všech ohledech důslední," uvedl opatrně domácí lodivod.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.34 - 3.67
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SBV Vitesse - ADO Den Haag  (sobota 20:45)
Arnhem téměř každý rok předvádí velmi nevyrovnané výkony a především ty ho stojí boj o nejvyšší příčky. Letošní sezóna prozatím ukazuje, že to může být lepší. Vitesse je momentálně v tabulce na šesté pozici s osmi body, k tomu si prošlo celkem těžkým losem a teď může stoupat. Jeho sobotním protivníkem bude Den Haag, jenž se pokusí vzpamatovat z posledního debaklu s PSV.

Arnhem dosavadním průběhu Eredivisie prohrál pouze jednou a to zhruba před třemi týdny s Ajaxem, kdy doma utrpěl debakl 0:4. Jinak ovšem deklasoval Groningen 5:1, cenný bod vybojoval v Heerenveenu (1:1) i Alkmaaru (0:0) a naposledy zásluhou dvou branek slovinského kanonýra Tima Matavže z prvního poločasu vyloupil stadion ve Zwolle (2:0). Hosté si v této sezóně zvykají na ně až nezvykle ofenzivní pojetí.

V dosavadních pěti zápasech inkasovali hned šestnáctkrát a v tomto ohledu jsou dokonce úplně nejhorší z celé Eredivisie, na druhou stranu se trefili již desetkrát. V kolonce obdržených branek jim hodně "ublížil" týden starý výprask od Eindhovenu, před obhájcem mistrovského titulu se museli sklonit po výsledku 0:7. "Byla to blamáž, soupeř nás v určitých pasážích až zesměšňoval," posteskl si trenér ADO Alfons Groenendijk.

Ten ale také věří, že se jeho svěřenci poučí. "Takové duely občas přijdou, avšak tolik branek jsme určitě nečekali. Musíme na to co nejdříve zapomenout, sezóna pokračuje a prozatímní desáté místo není úplně špatné. Do Arnhemu jedeme s cílem předvést co možná nejlepší výkon a možná to bude stačit, za určitých okolností bychom brali i bod. Od hráčů chci především větší bojovnost," dodal pro klubové stránky Groenendijk.

V základní sestavě Den Haagu by se i tentokráte měl objevit český krajánek Tomáš Necid, jenž ve dvou odehraných zápasech neskóroval, nicméně připsal si dvě gólové asistence. Domácí postrádají Kruiswijka, Gonga, Thelandera a Musondu, hosté pro změnu Falkenburga, Yuninga, Bakkera a Davida. V uplynulém ročníku dominovalo ve vzájemném měření sil Vitesse, které vybojovalo plný počet šesti bodů (2:1 a 5:2).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.65 - 5.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Heracles Almelo - BV De Graafschap  (pátek 20:00)
V páteční předehrávce šestého kola nizozemské nejvyšší soutěže bude plnit úlohu jasného favorita domácí Heracles, které má v úvodu sezóny výbornou formu a zatím se pohybuje na předních příčkách. Jeho protivníkem bude nováček z De Graafschapu, jenž po skvělém vstupu okusil krutou realitu a v následujících čtyřech střetnutích vybojoval jediný bod. Almelo je čtvrté s deseti body, BV je až patnácté se čtyřmi body.

Domácí výběr v dosavadním průběhu potkal jediný kolaps, když naprosto nezvládl duel v Tilburgu a domů si odvezl debakl 0:5. Jinak ale dokázal překvapivě zdolat silný Alkmaar (3:2), Den Haag (4:2) a před týdnem po naprosto divokém průběhu také Heerenveen (5:3). K tomu si hned v prvním kole odvezl cenný bod z Amsterdamu po remíze 1:1 a uštědřil mu tak jedinou dosavadní ztrátu probíhajícího ročníku první ligy.

Domácí trenér Frank Wormuth věří, že to není náhoda a hráči budou pokračovat v dobrých výkonech i v nadcházejícím průběhu. "Inkasujeme sice hodně branek, na druhou stranu jich o to více dáváme. Snažíme se vyznávat ofenzivní styl a v koncovce se nám zatím daří, všichni jsou v dobré pohodě. Teď nás čeká odlišný protivník než v předchozích týdnech, De Graafschap bude spoléhat na defenzívu a čekat na brejky," myslí si Wormuth.

Ten dále varuje před podceněním soupeře. "Není sice v optimálním rozpoložení, na druhou stranu určitě bude bojovat o prvoligovou licenci a jeho herní projev není špatný. Nemůžeme si myslet, že další tři body přijdou sami, musíme se koncentrovat po celý průběh," dodal Wormuth pro klubové stránky. V tomto střetnutí postrádá Jakubiaka s Hardeveldem (oba poraněné koleno), připraveni možná nebudou ani Pröpper s Koningsem.

Hosté kromě šokujícího vítězství nad rotterdamským Feyenoordem (2:0) urvali bod v Emmenu (1:1), jinak mají na kontě neúspěchy s Bredou (0:3), Groningenem (0:1) i Venlem (1:2). Do Almela přijedou bez nemocného van de Paverta, dále nenastoupí Narsingh (poraněný stehenní sval), Nieuwpoort (zlomenina nosu) a Vreman s Abdulahim. Pro domácí hraje i statistika vzájemných zápasů, výběr z Doetinchemu totiž zdolali již šestkrát po sobě.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.36 - 5.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven550021:315
2.AFC Ajax541014:113
3.Feyenoord Rotterdam531113:810
4.Heracles Almelo531113:1310
5.AZ Alkmaar522112:58
6.SBV Vitesse52218:68
7.VVV Venlo52215:48
8.Willem II52129:97
9.FC Emmen52126:127
10.ADO Den Haag520310:166
11.Fortuna Sittard51227:95
12.SC Heerenveen512211:145
13.SBV Excelsior51227:105
14.FC Utrecht51225:85
15.BV De Graafschap51134:74
16.PEC Zwolle51044:93
17.NAC Breda51047:143
18.FC Groningen51042:103

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele