Dortmund má nového kouče, týmu se podle očekávání ujme Favre

22.05.2018, 11:22
Aktuality
Očekávanou informaci dnes do světa vypustila Borussia Dortmund, novým trenérem vestfálského celku byl jmenován Lucien Favre. Šedesátiletý kormidelník přichází po ukončení angažmá ve francouzském Nice a s BVB uzavřel dvouletý kontrakt, do Německa se vrací po necelých třech letech...

"Trénování Borussie Dortmund představuje velmi atraktivní angažmá, které si užiji. Rád bych poděkoval osobě odpovědné za to, že jsem dostal důvěru, nyní budeme společně pracovat na novém týmu. BVB je jedním z nezajímavějších klubů v Evropě a těším se na návrat do 1. Bundesligy, soutěž znám velmi dobře a v průběhu dvou let strávených v Nice jsem na ní myslel," nechal se slyšet Favre.

V Dortmundu před rokem skončil Thomas Tuchel a v průběhu letošního podzimu byl kvůli špatným výkonům a výsledkům propuštěn jeho nástupce Peter Bosz. Sezonu následně na lavičce dokončil Peter Stöger a Borussia se pod jeho vedením kvalifikovala do příštího ročníku Ligy mistrů, už v průběhu jara se ovšem hovořilo o jeho brzkém odchodu a vše bylo oficiálně potvrzeno před deseti dny.

Favre německou nejvyšší soutěž dobře zná, v minulosti obsadil čtvrté místo s Herthou a od února 2011 do září 2015 pracoval pro Borussii Mönchengladbach. V Nice měl smlouvu ještě na jeden rok, Dortmund údajně její předčasné ukončení vyjde na tři miliony eur.

Autor: Tomáš Pavlík / bvb.de

Komentáře (44)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Takže Balotelli do Dortmundu

Reagovat
smazaný uživatel

a kněmu at vezme ještě rovou Pléu

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom to ne, hrac jako on se do BVB svym charakterem absolutne nehodi..

Meli by privest Wernera a stavet to vice na nemeckych hracich, jako napr. Hector, Tah, Can...

Reagovat
vladino10

Nevidím žiadny dôvod kvôli ktorému by mal Werner ísť do BVB (veď sa oňho bije polka Európy a to ešte nezačali MS), Can tiež bude chcieť ísť do lepšieho..

A charakter- ak bude dávať góly tak nebude nikoho zaujímať nejaký "charakter"..a góly by dávať mohol

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, me se nikdy jako hrac nelibil a vim, ze vzdy s nim byli jen problemy a vazne si ho v Dortmundu nedokazu vubec predstavit.. uvidime po kom sahnou

Reagovat
vladino10

Na druhej strane v Nice nemal pokiaľ viem žiadne problemy, herne sa mu darilo a aj z nejakých videí čo mal na insta to vyzerá, že aj medzi spoluhráčmi je obľúbený..

Bol mladý, blbý, po tých neúspešných angazmanoch si možno trochu vstúpil do svedomia a trochu dospel..

+ Favre už ukázal, že ho dokáže zvládnuť, takže by to nemusel byť úplne zlý ťah..

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Mária nepřivedou. On absolutně vybočuje z toho, co by vedení rádo. Sami naznačili, že by chtěli dát šanci těm, kteří mají ke klubu vztah a to Mário nemá.

Reagovat
blackhawk88

cize nikoho nekupia a povolaju dorastencov ? Pretoze ziaden novy hrac, nebude mat ku klubu vztah, vztah si musi vybudovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš jde o to, že vedení odmítá podepisovat tyhle problémové hráče, jelikož zkrátka nejezdí pro klub po prdeli. Což bylo téma letošní sezóny. A to co píšeš je pravda jen částečně. Takový Weigl okamžitě zapadl do týmu a na hřišti maká.

Reagovat
Rudnevs

Jasné, že bude zaujímať... Spomeň si trebárs na Aubameyanga, jak si neohlásene odletel na nákupy do Milána, napriek zákazu točil reklamu v tréningovom centre, neprišiel na tímovú poradu a nakoniec si ten prestup prakticky vytrucoval. Podobne ako pred ním Dembele...

Neviem či a nakoľko sa Balotelli v Nizze unormálnil, ale viem, že bol problémový... Pokiaľ sa fakt nejako radikálne nezmenil, tak príchod takéhoto typu je fakt to posledné, čo momentálna kabína BVB potrebuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladino10

Vieš, že bol problémový..a počul si, že by mal v Nice nejaký problém?

Ako fajn, ak o dacom vieš tak napíš, ale to, že bol idiot pred 5 rokmi neznamená, že si bude robiť ohňostroj v kúpelke aj teraz..pokiaľ ho tréner zvládal a nemal problémy so spoluhráčmi..a ak by oňho mal Favre záujem tak to znamena jedine- Favre ho pozná a ničoho sa ohľadom Maria neobáva..

Iný prípad by bol ak by ho chcel kúpiť tréner ktorý o ňom nič nevie- ale ako sorry, snáď vie Favre po tých dvoch alebo troch rokoch s ním lepšie ako my či je alebo nie je problémový..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Pozri, ja sa s tebou nechcem dostávať do sporu, fakt neviem, aký bol pod Favrem v Nizze... Dlhšie som o ňom nič nepočul, čiže asi bude teda pravda, že nič nevyviedol, keď to teda navyše tvrdíš i ty.

Reagoval som na tvrdenie, že pokiaľ bude dávať góly, tak im môže byť charakter ukradnutý... Platnosť mojho tvrdenia o tom, že Balotelli je to posledné, čo kabína BVB potrebuje, som tiež podmienil tým, že sa v Nizze nezmenil.

Reagovat
vladino10

Veď žiadny spor, ja ťa uznávam aj keby so mnou nesuhlasis

Iba diskutujem..

Jop, ja akurát vychádzam z tej logiky, že ak by ho Favre chcel, tak tam asi nie je nejaké riziko, nakoľko sa poznajú a znamenalo by to, že pod Favrem slapal..

Reagovat
Rudnevs

Jj, tak to máme narovnako...

Tak to súhlasím, ak by si ho Favre priviedol, tak asi vie čo robí... Hoci i tak sa mi proste do toho Dortmundu moc nehodí, ani by som si ho ako fanúšik BVB neprial, ešte by spolu s ním prišiel i agent Raiola. Ani si moc nemyslím, že by si on vybral práve Dortmund, jedine, že by bolo medzi ním a Favrem fakt nejake väčšie puto. Ale kto vie, už keď šiel do Nizzy, tak som sa čudoval, že si tréner ako Favre vybral do tímu zrovna jeho a nakoniec sa to ukázalo ako správny ťah.

Reagovat
Frantszek

ale Hector mi přijde trochu vyčpělej.

Už dávno tam měl být Stind (tak 3-4 roky).

Stavět to na německých hráčích ano, ALE hlavně nepustit Pulišiče a Kagawu.

Wernera asi nedají. Lipsko to jen tak nerozprodá a když už, tak za takovou cenu, že BvB na něj mít nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Pulisic top, ale Kagawa uz davno neni co byval..

Reagovat
Frantszek

To sice ne, ale určitě má zkušenostma i z lavičky co nabídnout a do kabiny super. Neříkám, aby hrál pravidelně celých 90 minut, ale měl by zůstat.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna Kagawa by se už asi měl stěhovat, jeho forma po odchodu do United pořád jenom klesá.

Reagovat
Hany45

vyloženě německý jména

Reagovat
Frantszek

bohužel..

Reagovat
EarTher

Not bad.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne, na toto som čakal už keď odchádzal z Gladbachu.. verím že to bude dobrý krok pre BvB

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak to nadšení vůbec nesdílím, doufal sem někoho s jiným pojetím hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsém doufal v Ralpha Hasenhüttla, je mi mnohem vic sympatictejsi nez prave Favre a s Lipskem hral dobrej fotbal. Nice jsem hrat nevidel.. nemohl by tady nekdo kratce napsat jakej styl preferuje Favre a jak to pod nim v Nice vypadalo?

Reagovat
smazaný uživatel

Docela rád sleduju L1 a parkrát jsem Nice viděl. V první sezóně to byla velká jízda, kdy se dlouho naháněli s Monacem a PSG a na ten fotbal se dívalo moc dobře. Uplynulá sezóna na podzim nebyla moc ideální, ale pak si to sedlo a vyhopli se tabulkou docela vysoko. Co se toho stylu týče, tak si myslím, že má rád útočnej fotbal. Pamatuji si z Gladbachu co s nima dokázl udělat a jakej hráli super fotbal. Bayern tam nejezdil rád, stejně jako pod ním PSG do Nice. Za mě osobně pro BvB dobrá volba.

Reagovat
smazaný uživatel

JAAA!!! Paráda.

Už se těím na novou sezonu

Reagovat
andrew96

Tak uvidíme. Snad vybuduje kvalitní mužstvo a neuteče při první krizi.

Reagovat
smazaný uživatel

Hasenhüttl by byl lepší volba

Reagovat
smazaný uživatel

Osobně jsem preferoval spíš Hasenhüttla, ale tak nedá se nic dělat. Bojím se že právě jeho jmenování znamená i příchod Blbotelliho Hlavně aby jsme se zvedli ale

Reagovat
Rudnevs

Už v Herthe BSC i v Gladbachu preukázal, že by bol za ideálnej konštelácie schopný trochu popreháňať možno i Bayern... Uvidíme, čo nastane teraz, keď dostane väčší klub so silnejším kádrom. A taktiež som zvedavý, ako sa zachová, keď budú mať krízu a keď ho to prestane baviť...

Vraj už zastavil príchod Lichtsteinera, kvôli jeho veku (34), pretože na jeho pozíciu už majú jedného tridsiatnika - Lukasza Piszczeka. Zaujímavá možnosť by bol Raffael, ten bol s Favrem už v Zürichu, v Herthe BSC i v Gladbachu, do Dortmundu by sa taktiež hodil a i by na to mal, ale taktiež už má pokročilý vek...

BVB by naopak mohla prísť o jedného mladíka - Niklasa Besteho... Toho chce HSV, rovnako tak má Hamburg záujem i o Fassnachta z YBB.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu co tím Lichtsteinerem sledovali. Snad to opravdu padlo

Reagovat
Rudnevs

OT: Fanúšikovia Dortmundu nepocestovali na zápas proti Salzburgu do Wals-Siezenheim, ale miesto toho predávali tričká a lístky, aby podporili mládež Austrie Salzburg. Dokopy vyzbierali viac než 18 000 €.

https://www.austria-salzburg.at/aktuelles/dortmunder-ihr-seid-der-wahnsinn-5346/

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Skvělý trenér, lepší než má většina lidí vůbec tušení... Ale do Dortmundu a obecně do Ruhrpottu mi nesedí. BVB potřebuje někoho, kdo do toho dá emoce, bude to prožívat a fanoušky "napojí", tohle je jenom "další Tuchel".

Reagovat
smazaný uživatel

S dalším Trenérem na úrovni Tuchela bych byl naprosto spokojený. 100x lepší než ti dva joudove co tam byli po něm. Neřekl bych, ze Dortmund nutné potřebuje někoho kdo do toho da emoce, jen protože Kloppo byl takový. Klopp je jen jeden.. je třeba se posunout dal a nezkoušet stále dokola najít další kopii.

Reagovat
Arne

To není o tom, hledat Jürgenovu kopii, ale trenér jeho typu do BVB zkrátka sedí víc než doumavý analytik... Nagelsmann není ničí kopie, po nikom se neopičí, ale typově by tam seděl 100x lépe.

Tuchel a spokojenost? Za dva roky to nikam neposunul, ano držel vysoký standard, ale to nyní nestačí... A odejít tak, že už nejsi dál schopný spolupracovat s vedením na všech úrovních ani samotným týmem, to není úplně dobrá vizitka. Nehledě na to, že zahodil reálnou šanci na titul a položil karty v derby - chápeš? V DERBY...

Reagovat
smazaný uživatel

Tuchel to posunul...hrálo se mnohem kombinačněji

Reagovat
smazaný uživatel

neříkám, že byl dokonalý.. po lidské stránce s ním očividně byly problémy.

Ale čistě fotbalové byl skvělý a pokud Lucien se jen trochu k němu přiblíží, tak budu maximálně spokojený.Nemyslím si, že by jeho nedostatek emocí však byl nějak výrazný handicap. Nagelsmanna bych bral taky.. tihle 2 byli pro mě jediní akceptovatelní kandidáti.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě Lucien Favre posune BVB zase o kousek blíž k titulu, čiste teoreticky by mohla být příští sezona napínavá až do konce o 1. místo. Hlavne nakoupit pořádné hráče, vyhodit nepotřebné, seskládat dobře obranu, pak máme šanci titulovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele