Dortmund si vytipoval nového trenéra, první volbou je Favre

08.05.2018, 15:46
Aktuality
Borussia Dortmund stále nesplnila hlavní cíl pro druhou polovinu sezony, její vedení ovšem už pracuje na letních změnách a k té nejvýraznější dojde ve funkci trenéra. Na lavičce vestfálského celku nebude pokračovat trenér Peter Stöger a největší favoritem na jeho místo je Lucien Favre...

Favre v minulosti vedl Herthu a Borussii Mönchengladbach a v Nice kroutí svou druhou sezonu. Smlouvu má ještě na dalších dvanáct měsíců, případným nápadníkům ovšem může být k dispozici za tři miliony eur a tuto sumu se chystá zaplatit právě Dortmund.

Podle médií už je na světě dohoda mezi oběma kluby a BVB se chystá zasednout k jednomu stolu s Favrem. Vše by mělo být potvrzeno nejprve 19. května poté, co skončí letošní ročník francouzské nejvyšší soutěže.

V Dortmundu před rokem skončil Thomas Tuchel a jeho nástupcem se následně stal Peter Bosz. Tomu se povedl úvod, hodně brzy se ovšem vše otočilo a Borussia nakonec na špatné výsledky zareagovala jeho propuštěním.

Stöger před sebou má poslední duel ve funkci a v tom půjde Dortmundu o hodně - pokud by v Hoffenheimu Borussia prohrála minimálně o dvě branky, spadla by na čtvrtou příčku a v případě drtivé výhry Leverkusenu nad Hannoverem dokonce mohou výt ve Vestfálsku příští rok bez Ligy mistrů.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Favreho jsem chtěl hned po Tuchelovi.

Skvělý trenér

Reagovat
smazaný uživatel

To je konec atraktivního BVB teď se budou pár let plácat kolem 5místa

Reagovat
andrew96
Reagovat
Rich

Podle mého názoru Favre není dobrou volbou. Chápu, že v Německu moc dobrých trenérů není, ale prostě Favre mi do Dortmundu nepasuje.

Reagovat
exot12

Je jednoduché povedať on dobrá voľba nie je, ale bolo by fér povedať kto by bol

Reagovat
Rich

Víc by mi tam seděl Marco Rose, je to mnohem lepší trenér než Favre. Viděl jsem pár zápasů Salzburgu a jako dost dobrý. Ale je to můj názor, pokud bude Favre skutečně zvolen, tak mě se o nic nejedná.

Reagovat
vladino10

a favre bol v gladbachy zly tréner?

Veď sme s tým jeho gladbachom mávali často veľké problémy

Reagovat
Rudnevs

Príde mi, že Favre je vynikajúci tréner, ale iba keď má motiváciu a keď sa mu chce...

Reagovat
Rich

Já netvrdím, že Favre je špatný nebo zlý trenér, akorát mi prostě přijde, že do Dortmundu se nehodí. A Rudnevs má taky v něčem pravdu, taky mi to tak přijde.

Reagovat
vladino10

Naproti tomu rose- tréner tímu, ktorý vyradil v európskej lige bundesligistu, zo slabšej ligy, doteraz relatívne neznámy.. Koho mi to len pripomína..

Reagovat
Kucka

Favreho Gladbášek byl válec

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som tam skôr chcel toho Villasa-Boasa

Reagovat
smazaný uživatel

To je stejný jak angažovat Stramacionniho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

já myslím že to je jedno ... počkal bych až Gotze přbere 5-10kg a pak to muže rovnou trénovat

Reagovat
Rudnevs

Keď už ho spomínaš, tak zrovna včera sa Götze oženil - zobral si modelku Ann-Katrin Brömmel.

Reagovat
smazaný uživatel

není nad to když umí žena investovat :)

Reagovat
Mönchengladbach

Výtečně.

Teď ještě Jardima do Gladbášku.

Reagovat
smazaný uživatel

Favre nemusí byť zlá voľba. Ono vždy je to tak trochu lotéria. Kto by bol čo i len pomyslel, čo vyvedie Ranieri s Leicestrom...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele