Favre ohlásil konec v Nice a má volnou cestu do Dortmundu

20.05.2018, 10:03
Aktuality
U konce je angažmá Luciena Favreho na lavičce francouzského Nice. To včera prohrálo 2:3 na půdě Lyonu a švýcarský kormidelník následně oznámil svůj odchod. Šedesátiletý kouč se nyní pravděpodobně vrátí do Německa, v následujících dnech by mělo být potvrzeno jeho angažmá v Borussii Dortmund...

Favre 1. Bundesligu velmi dobře zná, jelikož v minulosti působil v Hertě a Borussii Mönchengladbach. V Nice mu stále běží smlouva a BVB její předčasné ukončení vyjde na tři miliony eur.

"Skončila neregulérní sezona, v níž jsme až do konce doufali v evropské poháry. Dnes večer se jednalo o můj poslední zápas ve funkci. V Nice jsem strávil dva fantastické roky, ať už to bylo po lidské či sportovní stránce. Odcházím, ale více toho říct nemohu," rozloučil se Favre s fanoušky OGC.

Nice pod vedením Favreho zažilo báječnou loňskou sezonu, v níž získalo 78 bodů a obsadilo třetí příčku tabulky Ligue 1. Letos se týmu už tolik nedařilo a nakonec obsadil osmé místo.

"V průběhu dvou let Lucien pomohl Nice k dalšímu růstu a loni stanovil nový klubový rekord. Děkujeme mu za vynikající práci. Je to profesionál a muž obrovských kvalit. Do nové výzvy mu přejeme úspěch, který si zaslouží," nechal se slyšet prezident Nice Jean-Pierre Rivere.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

"posral jsem to", odcházím. Děkuji.

Reagovat
livefan

Pořád doufám, že do Dortmundu nepřijde.

Reagovat
smazaný uživatel

"Skončila neregulérní sezona" neregulérní?

Reagovat
JessePinkman

Taky nechápu, co tím myslel.

Reagovat
smazaný uživatel

Také mlhavé, nekonkrétne, ničnehovoriace vyhlásenie...

Reagovat
juveforever

dúfam že si zoberie super Mária

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To by mohlo fungovat

Reagovat
smazaný uživatel

Balotelli do Marseille, Pléa do Anglie, Séri nejspíš taky pryč.. no jsem zvědavý, jak se s takovýma ztrátama Nice popere.

Reagovat
smazaný uživatel

*posere

Reagovat
Zark

Znovu s Reusem

Reagovat
smazaný uživatel

Snad né, nevím kam by mohl BVB posunout

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele