Čaj o páté: Pozoruhodný případ Rosse Barkleyho

29.10.2014, 17:24
Komentáře a souhrny
Je jistě podivné hovořit o 20letém hráči jako o někom, kdo se zpozdil ve vývoji; kdo už v tuhle chvíli měl nebo přinejmenším mohl být výše. V případě Rosse Barkleyho se tomu však nelze plně ubránit. Poté, co se pod taktovkou Davida Moyese opakovaně vytrácel rychleji, než se zjevoval, má teď ovšem evertonský klenot jedinečnou šanci stát se plnohodnotnou oporou Toffees...

Doopravdy málokterý tým se někdy takhle spoléhal na sotva plnoletého teenagera; pokud vůbec nějaký.

Samozřejmě, fanoušci si mnohdy vlastní odchovance idealizují a přisuzují jim jedinečné vlastnosti, kterými (alespoň prozatím) tak úplně neoplývají; Ross Barkley však mezi fotbalisty Evertonu skutečně zcela objektivně vyčnívá - třeba ne nutně kvalitou, nýbrž vlastní typologií.

Tenhle punc jedinečnosti ostatně Barkleyho provázel už odmalička. Když v 16 letech vtrhl na prvoligovou scénu, nešlo si hned nevšimnout jeho pozoruhodně vyzrálé stavby těla, kdy se jevil být rozložitější než většina jeho mnohem starších spoluhráčů.

A to pochopitelně nebylo všechno. Mistr Evropy do 17 let v sobě od počátku snoubil skvělé fyzické proporce se záviděníhodnou rychlostí a parádním citem pro míč, čímž se z něho na Goodison Parku nevyhnutelně stalo žhavé zboží. Mladíkova hodnota byla přitom vytučněna už jeho výkonem při prvním ligovém startu v základní sestavě, kdy si coby sedmnáctiletý "mlíčňák" rovnou došel pro ocenění hráče zápasu.

Pak se Barkley načas lusknutím prstu vypařil, aby všechny zase jednou ohromil v dubnu 2013 na Emirates Stadium. Tentokrát již nikoliv v roli falešného křídla, nýbrž na pozici neukotveného ofenzivního záložníka.

Už tehdy to byl ten Barkley, kterého Sam Carroll na blogu Blue Kipper trefně nazval "prototypem smrtícího fotbalového robota", naprogramovaného k ničení soupeřových obran kombinováním fantastické odolnosti s mrštností a obratností na míči. Ten Barkley, jehož sám Martínez (rovněž příhodně) nazval křížencem ex-evertonského Paula Gascoignea a Michaela Ballacka.

Ačkoliv se liverpoolský rodák závěrem téže sezony (2012/13) všem znovu nevysvětlitelně ztratil z očí, k jeho štěstí se zároveň Moyesovo angažmá na břehu řeky Mersey nachýlilo ke konci. Skotův nástupce Roberto Martínez už do Waltonu přinesl docela odlišnou filozofii a s ní došlo i na Barkleyho osvěžující osvobození; jakkoliv možná nikoliv finální - opět.



Tentokrát již nicméně, abychom si plně rozuměli, nenarážím na nějaké další chystané zmizení Rosse Barkleyho ze scény. To už se těžko bude opakovat. Na co já zde konkrétně cílím, to je spíše možná proměna Barkleyho role v týmu oproti loňskému - v mnoha směrech průlomovému - ročníku.

Jak už jsme si řekli, velká Barkleyho síla spočívá v jeho "silovém driblinku", neúnavném vázání a následném odrážení protivníků. Přesně takovou Barkleyho verzi jsme pak také převážně sledovali napříč minulou sezonou: devítinásobný anglický reprezentant v týmu figuroval jako přední driblér, který je nejčastěji z týmu faulován i (čistě) obírán o balon, zatímco se v průměru nezmůže ani na jeden klíčový pas na utkání (0,8).

Což zhruba odpovídá profilu šikovného, leč proměnlivě efektivního 19letého ofenzivního záložníka; trequartisty chcete-li. Tedy někoho, jehož herní projev nejlépe splňuje Martínezem tolikrát vyslovený požadavek na "fotbalovou aroganci"; a jehož neotřesitelným highlightem sezony se nakonec ukázal být 70metrový sprint/slalom vstříc suverénní, individuální koncovce.

A nechápejte mě přitom zle - na tom všem není vůbec nic špatného. I takový Barkley loni koneckonců patřil ke klíčovým hráčům Toffees. Letos už by však po něm na Goodison Parku mohli požadovat něco trochu jiného; a nasvědčují tomu i první Barkleyho starty po vyléčení zraněného kolene.

Vzhledem k tomu, že ofenzíva Evertonu letos až příliš často působila jaksi strnule a nevynalézavě, stal se Ross Barkley prakticky okamžitě její hlavní kreativní silou. V pouhých 91 minutách ligového fotbalu se stihl blýsknout již pěti přihrávkami vedoucími ke gólovým příležitostem, čímž v průměru zdvojnásobil dosavadní přínos zraněného Mirallase a řádně nekonzistentního McGeadyho (oba 1,2).

Barkley si navíc proti Aston Ville okamžitě připsal svou vůbec první (!) asistenci v Premier League, a vskutku nenáhodou se jí dočkal zrovna při tak vysokém průměru 2,5 klíčových pasů na zápas.

Korelace mezi takovým typem přihrávek a počtem nasbíraných asistencí totiž existuje velmi zřetelná: vyjma Chrise Brunta, který se dělí s Ángelem di Maríou o páté místo, se celá top5 elitních ligových nahrávačů pohybuje právě nad (Barkleyho) hranicí 2,5 šance tvorných příher na utkání.

Samozřejmě, prozatím jde v Barkleyho případě o příliš malý vzorek necelých dvou duelů, nicméně menší proměna jeho herní role byla doposud patrná i při letmém pohledu na hřiště.

Proti Aston Ville Barkley platil spíše za umírněného akcelerátora evertonské rozehry, který raději z první rozdával míče do stran, než aby se sám vydával na nějaké divoké výlety (za celou více než hodinu se odhodlal jen k jednomu, zastavenému faulem).

Jinými slovy Barkley chtěl míč a neustále si hledal volné skulinky v defenzivním valu birminghamských, přitom však balonu užíval s rozvahou a především zodpovědností, jaká mu v minulosti bývala poněkud cizí. (Zejména během MS byl pro její nedostatek a chození do složitých situací jeden na jednoho/dva kdekým kritizován.)

A právě disciplína - směrem dopředu i dozadu - by se brzy měla stát jedním z hlavních atributů vybroušeného diamantu jménem Ross Barkley, pokud má tento Everton z dlouhodobého hlediska správně šlapat...



K čemu totiž Martínezovi Toffees docela přirozeně směřují, to je hra bez napohled rozpoznatelných křídelníků; což při jistém nastavení může znamenat více defenzivních povinností pro oba dvorní podporovatele osamoceného hroťáka Lukakua - čili jak pro Naismithe, tak pro Barkleyho.

Celý proces směřování k takovému neortodoxnímu hernímu systému v podstatě odstartoval už David Moyes, když na kraj nezřídka posouval fotbalisty preferující hru středem pole (Osman, Anichebe, ale i sám Barkley) - na což Roberto Martínez ochotně navázal Naismithem či Lukakuem.

Teď je přitom nasnadě přestat si hrát na schovávanou a definitivně připustit, že se vážně dá bez křídel na slovo vzatých dennodenně fungovat - tak jako se to udělalo proti Aston Ville; a jak se v podobném duchu navázalo posledně na půdě Burnley (tam šlo víceméně o 4-2-2-2).

Proč to? Inu, protože má Everton pro hru bez křídel naprosto ideální výchozí pozici.

Zaprvé se může opřít o odvážné, technicky zdatné beky, kdy mu na jedné straně pendluje strojový nahrávač Baines, a na straně druhé pro změnu přímočařejší, do brány se více tlačící Coleman.

Před beky takového typu lze docela klidně vyklidit pozice, a přece si vždy budeme moci být jisti, že vám okrajové prostory hrací plochy nebudou zet prázdnotou. Oba borci si to už koneckonců před dvěma týdny osahali a takový Coleman se role falešného pravého křídla zhostil bez nejmenších rozpaků.

Když si záhy k těmto hrubým - a nutno říct, že téměř dokonalým - dispozicím obou krajních beků přičtete za kariérním maximem neomylně směřující produkci toho zkušenějšího z nich, musí vám zákonitě vyjít, že právě teď nadešel ten pravý čas nechat je naplno vyniknout.

Zadruhé se pak sluší rozeznat tu skutečnost, že Everton zároveň disponuje velmi vhodným materiálem pro přechod na "bezkřídelní" rozestavení také napříč další klíčovou složkou týmu - záložní řadou.

Že se totiž Barkley, a eventuálně i Osman, vůbec neštítí expanzivní hry a vyplňování prostor u obou postranních čar, to nám naplno ukázali minimálně proti Aston Ville; a že Naismith svou pracovitostí v úplné pohodě a za jakýchkoliv okolností pokryje Séamuse Colemana, to víme už z dřívějška (ale i z konfrontace s Villans).

Zatímco tedy třeba Arsenal při hře na falešná křídla zvládá kompletně ignorovat minimálně jeden křídelní prostor (jak vidno kupříkladu zde), pohyb evertonských tohle před 14 dny absolutně nepřipouštěl - a lze předpokládat, že by se jim tento případný neduh dařilo odbourávat i nadále.

Potom by ani nemělo ničemu vadit, kdybychom ze základní sestavy vypustili Leona Osmana a raději vsadili na trojčlenný blok středopolařů - což se mi v tuto chvíli jeví jako nejvhodnější herní varianta.

Bešić s McCarthym jsou pravděpodobně již teď připraveni podělit se rovnoměrně o odebírání balonů a pokrývání velkého prostoru, přičemž Bosencova občasná odvaha na rozehrávce bude akorát vítaným doplňkem Barryho spolehlivého metronomu.

Co se výsledné formace týče, nabízí se v podstatě dvě možnosti. Buďto lze jmenované hráče (plus Lukakua) rozestavit do klasického diamantu s Barkleym na vrcholu a Naismithem v roli volného podhrotového hráče; nebo je možné oživit vzpomínky na vánoční stromeček (4-3-2-1) Terryho Venablese a jeho anglické reprezentace z poloviny 90. let minulého století.

V obou variantách si nejefektivnější ofenzivní hráč EFC (aktuální k 19. 10.) s tím nejtalentovanějším navzájem vyhoví; navzájem si udělají prostor a klid pro dělání toho, co umí nejlépe - a tomu by se správně mělo leccos podřídit, ne-li rovnou obětovat (čímž narážím speciálně na harmonickou spolupráci Pienaara s Bainesem).

Jinak řečeno: je zkrátka načase udělat Rossi Barkleymu co možná největší prostor k růstu do zcela zralých obrysů; do té skutečné opory Evertonu FC...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (336)

Přidat komentář
smazaný uživatel

TL;DR

Reagovat
fantomas

?

Reagovat
r.mrazik

ále to je ted nejvetsi hipsterska hlaska...

Reagovat
fantomas

Jo aha, too long...

Reagovat
smazaný uživatel

ale no táák

Reagovat
minoLFC

čo je to hipster?

Reagovat
smazaný uživatel

jiný název pro kreténa

Reagovat
minoLFC

niečo ako kiwwi?

Reagovat
raduinho

rádoby cool dement

Reagovat
r.mrazik

To jeste na slovensko neprislo?

Reagovat
TopinB

Too lazy, damn-near retarded

Reagovat
fantomas

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

Reagovat
raduinho

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

pak se ale nediv, že tomu hovno rozumíš

Reagovat
smazaný uživatel

čaju?

Reagovat
smazaný uživatel

těma pokusama být vtipný si ještě sám podkopáváš nohy.. už tak tady jsi za blba, proč máš potřebu si to ještě zhoršovat?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
mayday

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
miky10

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
homeles8

Tak mě napadlo, že bych si moh udělat čaj

Reagovat
TopinB

Early grey

Reagovat
Azazelo RD

Home pije normální houbovej.

Reagovat
smazaný uživatel

no ty mne budeš písať, že som retard a sám nevieš napísať meno čaju.

Reagovat
TopinB

Shit, automatika, častějc píšu Early než Earl. No a má tam být velké G no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Nepodlehni virálu

Reagovat
smazaný uživatel

Tohodle hráče bych si uměl představit v LFC

Reagovat
TopinB

Výborný článek, líbí se mi ty linky

Reagovat
r.mrazik

jinak tohle jsem cetl vickrat a nejak se ztracim "....a ní došlo i na Barkleyho osvěžující osvobození; jakkoliv možná - opět - nikoliv finální. "

Reagovat
fantomas

*a s ní

Reagovat
r.mrazik

jojo...to mi doslo...ale s tim koncem to je horsi nemelo by tam byt neco jako "...osvobozeni,jakkoli opet mozne,nikoli finalni" ?? ale mozna je jen chyba na mym prijimaci

Reagovat
fantomas

možná = příslovce, ne přídavný jméno

Reagovat
r.mrazik

uz jsem doma

Reagovat
fantomas

Změnil sem slovosled, ted by to mělo bejt stravitelnější.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě tam chybí slovo díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Príliš zložité vetné konštrukcie a kvetnaté slová...hm

Reagovat
SunFells
Reagovat
smazaný uživatel

A teraz ktory je Neuer ?

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

trapný

Reagovat
smazaný uživatel

Kuřna k tomu čaji bych si dal zvěřinový gulášek, třeba daníčkový

Reagovat
smazaný uživatel

podarená slovná hračka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

TS;DR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

https://pbs.twimg.com/media/B1IDhQuCcAAo7rq.png

Lagvilavu by měl klub zaměstnat, bylo by super mít to na stěnách stadiónu.

Reagovat
smazaný uživatel

hezké

Reagovat
J0EL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

OT: Jsem teď docela zmatený, South Park vychází už dneska (tzn. vyšel) nebo až zítra?

Reagovat
SunFells

Zítra brzy ráno.

Reagovat
r.mrazik

zitra

Reagovat
db18

díky :) už jsem začal skoro plašit, že to nikde není a jak týden vynechali, tak jsem si začal myslet, že to vychází "nastejno" s Flashem (místo s Arrow)

Reagovat
r.mrazik

neboj...klid...o nic jsi neprisel

ted jeste tusim prehodili TBBT z utery na jiny den...ale jinak by to melo jet podle planu

Reagovat
db18

Jo, na pátek

Strašný zmatky v tom dělají - minulá série vycházela snad celá v pátky, teď to přehodili na úterý a zas zpátky...

Reagovat
SunFells

Nemáš zač.

Reagovat
Azazelo RD

Tenhle podzim je seriálově poněkud bída.

Reagovat
db18

To mi zase ani moc nepřijde, jen středy lepím seriálem, který mne moc nebaví...

A uvidíme, jaký bude Constantie...

Reagovat
r.mrazik

myslis co se kvality tyka? pocita se do podzimu The Knick? to je dost povedeny...navic ted jedou i peaky blinders...

ale zklamavaji sitcomy a tak...to mas recht...

Reagovat
smazaný uživatel

the knick

ako tie Peaky? je to super? odhodlávam sa na to od leta

Reagovat
r.mrazik

mne se to libi...navic tam ted hraje i Tom Hardy...takze pro me jasna vec

Reagovat
smazaný uživatel

tak potom, čo mi skončil Nucky, sa asi k tomu teraz dostanem, podobná tematika

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Azazelo RD

Možná jsem jen nic nenašel, vše, co jsem sledoval delší dobu, vloni skončilo a to, co jsem našel později, jsem dokoukal. Tak jsem ve fázi hledání. The Knick mám na seznamu. Gotham ujde, ale něco tomu prostě chybí. Teď mě zaujalo Penny Dreadfull, ale taky to není první liga. Snad najdu něco v Britských. Mám obavu, že jsem plýtval seriály a vykoukal je moc rychle.

Reagovat
db18

U Gothamu pořád čekám na něco navíc - po předposledním díle jsem už začal doufat, když se tam objevilo Venom a u posledního jsem v úvodu doufal, že to je Viktor Zsasz...

Ale stejně mne to docela dost baví...

Reagovat
Azazelo RD

Baví, ale mohlo to být lepší. Třeba se to zvedne.

Reagovat
db18

doufám v to

Reagovat
r.mrazik

Penny podle hercu prvni liga je ne? akorat musi clovek pristoupit na to,ze to je spis pomalejsi tempo...

a vlastne ted skoncilo Boardwalk empire...

Reagovat
Azazelo RD

Jo, ale když to třeba srovnám s Ripper Street, tak mi to přijde, že to prostě není ono. Navíc se tam míchá dost příběhů z vícero předloh a do toho nějaký egyptský upíři nebo co. Koukatelné to je a zaujalo mě to teď asi nejvíc, ale prostě ten vrchol to není. Ale díky za typ na Peaky Blinders, to vypadá dobře.

Reagovat
fantomas

Seriály se vyčerpat nedaj.

A to tu jako nikdo nesleduje Red Band Society?

Reagovat
Talker

Ty kvalitní dají... Já čekal předloni na něco slušného, že jsem dokonce koukal na walking dead a dával tomu asi tucet šancí.

Reagovat
fantomas

Stačí se pořádně naučit anglicky, začít sjíždět ty, ke kterym nejsou český titulky, a uvidíš, že nedaj. Nehledě na to, že abys mohl posoudit kvalitu, musíš je nejprve vidět - takže tim se ten vzorec nijak nekrátí. Kvalitu ti dopředu nikdo spolehlivě neřekne.

Reagovat
Talker

Anglicky umím, na seriály koukám většinou bez titulků, případně s anglickými (nechce se mi čekat týden na české). Spíš jde o to, kde hledat, no.

Reagovat
fantomas

Tak to už je pak jen o lenosti teda.

Reagovat
Talker

Tak většinou dávám na doporučení, respektive různá hodnocení. Případně sjedu, co je nejnovějšího na torrentech ten den - většinou totiž čumím na jeden díl nějakého seriálu, než jdu do práce, tudíž ideální je jeden denně. Teď mi to nabourali TBBT, když to přesunuli na pátek, kde už mám how to get away with murder a v pondělí, úterý a středu mám hovno...

Ale především csfd, což je problém, protože k těm novým trvá tak měsíc, než tam něco je a mezitím na to zapomenu.

Reagovat
fantomas

No tak ale to sou jen novinky, těch je vždycky omezený množství - přirozeně. Já narážim i na menší underground, britcomový vody sou třeba nekonečný, a vůbec... vždycky se dá prostě vracet ke staršim záležitostem, kterýma si pak bez nutnosti čekání můžeš v klidu vyplňovat právě ty volný dny aktuálního "rozvrhu".

Reagovat
Talker

A kde zjištuješ kvalitu těch seriálů, případně alespon kde zjistíš nějaký seznam toho, co má smysl vůbec sledovat?

Reagovat
fantomas

Na IMDB jedu podle tvůrců nejčastějc, případně se řídim oblíbenými uživateli na ČSFD, z nichž asi tak dva tři pro mě docela spolehlivě určujou hodnotu danýho seriálu - jestli ho vůbec rozkoukávat nebo ne.

(Ale už sem i sfoukl seriály, který ani na tom IMDB neměly dostatek hodnocení na vypočítání průměru.)

Reagovat
SunFells

Kdo je ten druhý, případně třetí?

Reagovat
fantomas

Rose.Tyler, Splasher a ReneeS.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli se mohu vsunout i sem - vždycky jsem čerpal z hodnocení na CSFD a od rad kamarádů nebo bratra, ale od tý doby co čtu reddit, tak většinu informací(včetně i doporučení na seriály - třeba i Parks and Rec) čerpám hlavně z něj

http://www.reddit.com/r/AskReddit/comments/1s5sm2/what_is_the_best_tv_series_that_you_have_watched/

http://www.reddit.com/r/television/comments/2c0hma/results_reddit_what_are_your_top_10_tv_shows_of/

http://www.reddit.com/r/television/comments/29rann/what_are_the_best_shows_we_are_not_watching/

a mnoho jiných.. vlastně bez všech těch chvalozpěvů na The Wire z redditu bych ani nevěděl, že něco takového existuje.. přitom po zkouknutí musím uznat, že měli ve všem pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Stáhni si nějakej seriál, který už skončil nebo běží delší dobu, titulky k nim a zaplň tím ty 'prázdné' dny Já třeba začal koukat na Parks and Recreation a nemůžu si to vynachválit, kvůli tomu už jsem ani neviděl poslední 3 díly TBBT, Family guy nebo i TWD a vím, že kdykoliv bude nuda, tak PaC tu bude(6 24 dílných sérií jen tak rychle nedojde)..

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku mě to štve, že Parks and Rec proplouvá v Česku celkem pod radarem a moc lidí to nezná. Přitom, mimo první řady, je to naprosto špičková věc, speciálně Amy Poehler jsem si kvůli tomu strašně oblíbil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to spíš bude tím, že to nedávaj na COOLu a podobných kanálech, protože hlavně sitcomy se zpopularizují v Česku jenom díky nim(skvělá dramata to mají lehčí se zpopularizovat v zahraničí, protože se o nich přece jenom mluví/píše/sdíli častěji)... Community asi taky moc nikdo v Česku nezná, i když je to taky jeden z lepších sitcomů z US.

Reagovat
TopinB

Castle, Flash, Person of Interest, Agents of SHIELD Utery a streda rano

Reagovat
mayday

Borci, a chodíte někdy taky ven mezi lidi?

Reagovat
fantomas

Ne.

Reagovat
kiwwi

fantomas ne, my ostatni hej

Reagovat
fantomas

Reagovat
I am Mancunian

fantomasovi smrdi z ust

Reagovat
TopinB

Ráno ne, snídám u seriálů

Reagovat
Posledni Kovboj

Brooklyn Nine Nine

Reagovat
vladis271

The Knick ma ako rýchlo xhytilo, tak aj expresne rýchlo opustilo. Ako si som asi čakal od toho niečo iné. Ale Peaky blinders zrovna idem.

Reagovat
r.mrazik

Fakt jo? Mne to zas chytlo a nepustilo...a ten konec byl naprosto bozi

Reagovat
smazaný uživatel

Dodal bych takovou fajn novou oddechovku Forever od ABC. Gotham mě taky moc nebaví, ještě tomu dám pár epizod a pak s tím asi seknu. The Knick je super, ale pokračování zase až za rok.

Reagovat
Talker

Ještě bych dodal How to get away with murder - sice mě mrdají ty "flashbacky z budoucnosti", kdy je vyspoilerovaný konec první serie a čeká se jen na motiv(?), ale je to celkem slušný. I když poslední díly mě serou.

Reagovat
smazaný uživatel

SouthPark je super zatím vyjma toho posledního dílu, kterej se tak moc nepovedl ale ty předtím, to bylo neskutečný. . TBBT střídá slabší díly s lepšíma, tam mě to docela mrzí.. minulá řada byla od začátku dobrá. A Boardwalk empire je famózní spolu s Plebs.

Reagovat
Whitemedia

To teda.. alespoň mě to donutilo konečně začít sledovat The Wire, roky jsem to odkládal, ale je to fakt pecka

Reagovat
Azazelo RD

Jenže The Wire jednoho smutného dne skončí a pak jsem objevil The Sopranos, ale také jednoho dne konec. Prostě těžký život seriálového maniaka.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy začínaj Vikings a Suits?

Reagovat
db18

Nevím jak letos, ale minulý rok Vikingové začali až na přelomu února/března

Reagovat
smazaný uživatel

Suits niekedy na začiatku 2015, presný dátum som nezachytil

Reagovat
fantomas

Oni ho ani sami neví. Jednou to bylo v lednu, podruhý v březnu. Určitě ale až v příštim roce, bych čekal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Vikings někdy v březnu, Suits většinou na začátku zimy

Reagovat
Kenneth

Když jsme u Suits, už jsou série 3 a 4 v češtině?

Reagovat
fantomas

Jako s dabingem?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Taky většinou na seriály s českým dabingem nekoukám, ale už sem to jednou s češtinou rozjel, tak se mi nechce koukat další půlku anglicky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

To se musím kouknout na jeden díl, co to bude tentokrát za sračku...

Reagovat
smazaný uživatel

Klasický blití na dabing si neodpustím ( ), ale aspoň ti i odpovím. Nejsou a nebudou dokud je neodvysílá COOL, což by mohlo imho být ještě letos, nejpozději na jaře.

Reagovat
Talker

Jak na to může někdo koukat s dabingem, ted jsem proklikal asi dvě minuty a měl jsem chuť prohodit noťas oknem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LGT

Reagovat
Talker

Tam začíná i house of lies, je tam komplet house of cards a další.

Reagovat
vodka

BRON

Reagovat
vodka

a jo, to až na podzim

Reagovat
Talker

tím myslím v únoru/březnu.

Reagovat
smazaný uživatel

co rikate na homeland?Bez Brodyho a jeho rodiny...Mikea,Virgila atd slo to nejak do hoven

Reagovat
nani92

+ tá "romanca"

Reagovat
smazaný uživatel

Mně tam ty části s jeho manželkou a dcerou vyloženě vadily. Do špionážního seriálu narvat tuhle dramatickou linku bylo zbytečný a rušivý. Teď už to je v tomhle směru víc zaměřený na tu výzvědnou činnost, i když zase tři díly o ,,přesvědčování'' toho mladýho mi taky přišlo zbytečně moc. A Brody teda chybí

Reagovat
Talker

Neviděl jsem

Reagovat
smazaný uživatel

Martinez len pokracuje v tom, co zacal Moyes a este aj si stihol rypnut do Arsenalu, krasne

Reagovat
fantomas

Reagovat
nani92

LVG detto

Reagovat
smazaný uživatel

Moyese mi ani nepřipomínej, jsme s Vidou museli jít

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
cristiano.K.

přitom pořád si výbornej

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Je tady Ulice!!

Reagovat
fenixLFC

jó, ulice...

Reagovat
smazaný uživatel

je jako sen

duše v plamenech, děsně dlouhej den.

Jó, ulice teď patřej sem,

noc je královna, no problem!

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Rio Ferdinand suspended for three matches by FA over inappropriate tweet. Fined £25,000

Reagovat
smazaný uživatel

Debil.

Reagovat
bobis21

o co jde? nějak mi to uniklo

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Ať žije svoboda projevu!

Reagovat
smazaný uživatel

jj západ si hraje na velký zastánce lidských práv přitom, když vidíš co se děje v USA tak to je jak banánová republika - zabití prezidentů a kandidátů na prezidenta, mučení kongresmana, Bushové dealujou drogy a Clinton jim v tom pomáhá... sračky co tam lidi žerou jako GMO, NSA špehuje každýho, že by se o tom ani Stasi nesnilo, všechny ty převraty vlád a změny režimů atd... tím neříkám, že rusáci a nebo někdo jinej je lepší - pro trolly co pokud někdo neleze USA do prdele tak je automaticky putinovec...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Že se totiž Barkley, a eventuálně i Osman.....musí být čárka před a?

pěkný článek

Reagovat
smazaný uživatel

nemusí

Reagovat
fantomas

Vzhledem k tomu, že je to vsuvka, tak se mi to s ní líbí víc. Ale teoreticky nemusí.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
ACSMan

Nástupce Rooňáka

Reagovat
fajdax

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že fake, to už mě pak ani nepobavilo

Reagovat
TopinB

Reagovat
SunFells

#SaintsFC team vs @stokecity: Forster, Clyne, Fonte (c), Gardos, Targett, Wanyama, Schneiderlin, S. Davis, Tadić, Long, Pellè.

Reagovat
smazaný uživatel

SPURS: Vorm. Naughton, Fazio, Vertonghen. Davies; Dembele, Stambouli. Lennon, Kane, Townsend. Soldado. Super sestava.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ani jsem to neměl v plánu, ale když vidím tu ofenzivní čtyřku, tak se na to i rád podívám.

Reagovat
Mimalu

on je u vás vlastně Vorm, ten dopadl

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

jak dopadl?

Reagovat
Mimalu

Tak z pravidelné jedničky se stala dvojka která si zachytá pár zápasu v podřadném poháru, tak dopadl

Reagovat
cristiano.K.

nutno říct, věděl do čeho jde

Reagovat
Jardin

Reagovat
smazaný uživatel

Ta formace Evertonu je sice celkem reálná, ale zároveň by v ní nebylo místo pro Mirallase. Každopádně Barkley až nápadně hodně připomíná mladýho Rooneyho.

Reagovat
Zaschrona

Taktak, bez Mirallase to nepujde. A Barkley je dost odlisny hrac od Rooneyho, to ma treba mnohem bliz k Zidaneovi.

Reagovat
fantomas

Uz sem si rikal, jestli sem jako jedinej, kdo by ho s Wazzou nesrovnaval. Vsak uz jen v tom vztahu k driblinku by se nemohli odlisovat vic.

Reagovat
vodka

tak mladší Rooney byl hodně rychlý a přecházel přes hráče podobně jako teď Barkley.

Reagovat
Zaschrona

Urcite podobnosti tam mezi nimi jsou, to ano, ale jsou to porad dost jini hraci. Barkleyho pozice bude desitka s tim, ze bude schopny pravdepodobne velmi brzo kvalitne i primo ve stredu zalohy. Rooney byl vzdycky nejlepsi jako utocnik, proste cislo devet, i kdyz tam treba casto nehral.

Reagovat
fantomas

Mladší Rooney NIKDY neměl takovou techniku a schopnost přejít hráče 1v1, to se na mě nezlob. Postavou, střelbou ze střední vzdálenosti si podobný sou, jinak ale jen horko těžko.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
vodka

na rooneyho schopnost 1 na 1 se docela dost zapomíná, protože posledních pár let je to už pomalé prase, ale když přišel, tak chodil jeden na jednoho velmi často a podobné sóla jako je zrovna to Barkleyho v článku předváděl taky.

Reagovat
fantomas

Nemyslim si, že se zapomíná, na jeho úrovni ji určitě nikdy neměl.

Reagovat
vodka

a já s tím prostě nesouhlasím, no. http://www.youtube.com/watch?v=_MJi_8Sg5yc

Reagovat
fantomas

Tak to se holt nedá nic dělat.

Nenadarmo nicméně od těch nejpovolanějších (fandů EFC, expertů) vlastně nikde srovnání Barkleyho a mladýho Rooneyho nevídám; a že sem toho u příležitosti psaní tohohle článku prolez...

Reagovat
vodka

tak já je jako typy hráčů nesrovnávám (!!!), jenom mi šlo o schopnost přejít jeden na jednoho a tu Rooney měl parádní a z pohledu dnešního Barkleyho pro mě prostě srovnatelnou. samozřejmě do těch zranění a postupné ztráty zrychlení..

Reagovat
kiwwi

ty sa mi snad zdas

vodka ti tu da video kde mas tych prikladov driblingu x a ty proste zadubene stojis za svojim

Reagovat
fantomas

Vodka mi tu dal video s highlighty většiny jeho kariéry - my se tu bavíme o dominantě herního projevu danýho hráče, a to fakt netušim, jak bych měl z takovýho videa vykoukat.

Reagovat
vodka

jednak highlighty jsou staré 7 let (má tam ještě 8 na dresu). A prostě si ho teda blbě pamatuješ, protože Rooney hrál zamlada tak, jak na tom videu, pořád.

Reagovat
vodka

a takovou techniku? sorry, rooney kromě prvního dotyku má techniku kopu prostě parádní, dlouhé pasy, centry, i ty přímáky kope dost slušně.

Reagovat
fantomas

O technice kopu se nikdo nebavil. Je technika a technika.

Reagovat
kiwwi

ne, je technika a dribling, nikto nemoze zato ze nerozlisujes pojmy...Rooney ma techniku paradnu

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Pěkný, zajímavý článek

Reagovat
smazaný uživatel

začínám pochybovat o zbytcích zdravého rozumu ve vedení Spurs nejdřív angažmá Pochettina a ted todle: 20:07 Kaboul dostane novou smlouvu

Younès Kaboul se v září stal novým kapitánem Tottenhamu a nyní by se mu mělo dostat další odměny. Francouzský stoper má kontrakt do června 2018 a vedení pro něho údajně chystá prodloužení o další dvě sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Londýn byl vždy s rozumem na štíru no

Reagovat
smazaný uživatel

poslední dobou mi zůstává rozum stát, když čtu ty naše expresky

Reagovat
Kowe

nejdřív angažmá Pochettina

Reagovat
cristiano.K.

přemýšlím jestli je víc tragický Kaboul nebo Lovren

Reagovat
smazaný uživatel

Kaboul

Reagovat
Infernoqt
Reagovat
Mimalu

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Pardew válí

Reagovat
Miguel19

Fernandinho, Caballero

Reagovat
I am Mancunian

silva sa zranil ?

Reagovat
Infernoqt

spíše bych řekl, že ho preventivně stáhl, nebude to vážné

Reagovat
Miguel19

jo

Reagovat
Miguel19

Jovetič co nedal

Reagovat
vrabejka

UU Silva se zranil. Nevíte jak moc je to vážné?

Reagovat
Side

Dummet jak je osral

Reagovat
smazaný uživatel

Soton hrali na úsporný režim, ale zatial to na Stoke stačí. Hughes na nich nahučí cez polčas určite.

Reagovat
smazaný uživatel

smrt kurzovému sázení zajebaný sázky pičo chcípněte

Reagovat
smazaný uživatel

to je tak, keď človek podáva na poháre

Reagovat
vitasrp

Ajaj, to bylo otřesný rozhodnutí sudího..

Reagovat
Infernoqt

Kolarov jak ho tam sejmul ve vápně

Reagovat
I am Mancunian

rozhodca

penalta+redka

Reagovat
Miguel19

Sissoko

Reagovat
Miguel19

Sagna

Reagovat
I am Mancunian

dzeko

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Error

Straky s touto sestavou vyhrají na Etihadu, wut?

Reagovat
I am Mancunian

mangala dalsi hrozostrasny vykon

Reagovat
smazaný uživatel

ten hrál dobře jenom proti Chelsea ne?

Reagovat
I am Mancunian

jo, odvtedy sa mi vôbec nepaci

Reagovat
Miguel19

Newcastle

Reagovat
mickey mouse

Potters

Reagovat
nani92

Pardew

Reagovat
Swarley

tak snad budou nalomení až do víkendu...pokud ještě nebude moci nastoupit Silva, tak ta šance je ještě vyšší...

Reagovat
nani92

roztrháme ich v zuboch

Reagovat
smazaný uživatel

aby spis nemeli o motivaci navic...

Reagovat
nani92
Reagovat
smazaný uživatel

to je choré

Reagovat
smazaný uživatel

dobre urobil, Ribéry je kokot...

Reagovat
smazaný uživatel

keby teba napadol, aj to by dobre urobil? logicky...

Reagovat
REPLIKATOR

$hity

Reagovat
Mihi

Kedy bude los ďalšieho kola?

Reagovat
Coutinho10

mel by bejt ted po zapase, ale spadnul mi link

Reagovat
Miguel19

Tvl zase nejtěžší soupeř

Reagovat
LGT

Reagovat
smazaný uživatel

Aby jste nezaplakali...

Reagovat
fajdax

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý fotbal dneska. Možná by stálo konečně za zvážení, proč to "B" sestavě šlape líp než EPL sestavě. Třeba to není jen o slabších soupeřích. Soldado, až na to že nedal gól, výborný výkon, strašná škoda hlavně toho břevna.

V neděli prosím:

Lloris; Naughton Kaboom Verts Rose; Capoue Mason(Eriksen);Lamela Eriksen(Chadli); Soldado Hurricane

Reagovat
Miguel19

.@CapitalOne_Cup quarter-final draw:

Derby v Chelsea

Spurs v Newcastle

Bournemouth v Liverpool

Sheff Utd v Southampton

Reagovat
fenixLFC

nehrali sme s tym bournemouthom minulu sezonu?

Reagovat
LGT

#LFC played Bournemouth away earlier this year in the FA Cup fourth round and won 2-0

Ale vůbec si to nevybavuju...

Reagovat
smazaný uživatel

Moses dal vtedy gó l

Reagovat
fenixLFC

pozeram highlight tak moses tam daval gol...a hral aj suarez aj sturrdige aj coutinho myslim

Reagovat
nani92

od Rodgersa žiadne podcenenie neprichádza do úvahy

Reagovat
tomasinho

Reagovat
TopinB

Kdy se to má hrát?

Reagovat
TopinB

A jo už to mám, week commencing December 15th

Reagovat
smazaný uživatel

15.12

Reagovat
smazaný uživatel

postup domácich vo všetkých zápasoch

Reagovat
TopinB

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ElectrickMann

Reagovat
Manik...

Reagovat
TopinB

OT: Když už o těch seriálech, má někdo zkušenosti s Manhattanem?

Reagovat
fantomas

Pellè další dva góly. Hérgot, to je posila

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

len taký postreh, pre Tottenham rovnaká situácia ako pred rokom. vtedy prehra doma v lige s West Hamom a následný žreb v CoC v tom istom kole ako teraz Newcastle. snáď sa nebude opakovať aj rovnaký výsledok

Reagovat
papos182

Aspas dal 3 goly v poharu. Nechame si v utoku takove supaky a v Seville nam hostuje takovy kanonyr

Reagovat
kiwwi
Reagovat
smazaný uživatel

Davor Šuker?

Reagovat
kiwwi

ne, Angelo Henriquez

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
SunFells

Reagovat
papos182

A taky jste si nechali v utoku supaky.

Reagovat
Infernoqt
Reagovat
Honza Matoušek

Nekouká někdo na Game 7?

Reagovat
Infernoqt

Zítra je Halloween, už víte za co půjdete?

Já půjdu za menstruaci, ale pak se zpozdím a všichni se začnou bát.

Reagovat
cristiano.K.

spíš ne

Reagovat
smazaný uživatel

choď za poluci a budeš tam už ráno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Pekny clanek, diky za nej.

Jen teda kdyz je tam takhle zminovano, jak se ze sestavy takhle objevoval a vytracel: Barkley uz byl k dispozici na lavicce v PL zapase na zacatku sezony 2010-11, pak se jeho kariera ale nechutne zbrzdila tim, ze si nestastne behem zapasu za anglickou U19 po kolizi s Andre Wisdomem zlomil na 3x nohu, to byla strasna brzda v jeho vyvoji a odlozilo to start jeho kariery za acko o cely rok, aby ho pak Moyes nepochopitelne malo nasazoval...

A pak teda co se tyka te navrhovane budouci mozne sestavy, nedokazu si predstavit, ze by se do ni nemel zapojit Mirallas, do te doby nez se zranil, tak to byl jeden z nejlepsich hracu, stejne tak Eto'o se vyborne rozehrava a je dost tezke ho vynechat. Ale souhlasim s ideou, ze primo na kridelni hrace je momentalne pro EFC zbytecne hrat, zvlast pote, kdyz toho McGeady i Atsu mnoho nepredvedli, neni potreba je nejak moc do sestavy cpat a Mirallas i Pienaar centralnejsi role rozhodne zvladnou. To rozestaveni neco jako 4-2-2-2 zni jako dost realna moznost, proti Burnley Eto'o i Naismith ukazali, ze v tom jsou schopni hrat - a Barkley se v kazdem pripade v tom rozestaveni uzivi. Nicmene Martinez je schopny mnoha taktickych variaci, takze jiste uvidime brzo i varianty typu 4-3-3, 4-2-3-1, 4-3-2-1 - zalezi na souperi i aktualni forme kadru.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
fantomas

Toho zranění sem si vědomej, nicméně tak jako tak v základu debutoval až po něm - a tak jako tak se, bez vlivu zlomeniny, stihl pod Moyesem dvakrát vytratit. Cílem článku nebylo podrobně popsat Barkleyho vývoj, jako spíš propojit ho se současností, jestli rozumíš.

Mirallas by moh hrát buď v tom 4-2-2-2, nebo v diamantu na hrotu vedle Lukakua (místo Naismithe no). A stejně, před jeho návratem odehraje Everton možná čtyři kola, s repre pauzou tři, plus pohár... to neni tak malá porce.

Reagovat
Zaschrona

Ok, ja jen, kdyz jsi to tam takhle popisoval, tak by myslim bylo fajn to tam taky zminit - v navaznosti na to, proc mu trvalo tak dlouho naplno se zapojit do tymu, treba u te prvni sezony pod Moyesem kdy uz aspon obcas hral, tak si dobre vzpominam na to, ze tam byla zminovana prave ta zlomenina nohy a ze musime s nim byt opatrni, ta druha uz je ovsem tezko omluvitelna... Ale rozumim, ano.

Uvidime, jak se to bude vyvijet. Jsou to ale fajn starosti, kdyz tam mame z ceho vybirat a i diky EL i pak FA Cupu to bude tak, ze si vsichni asi zahraji dostatecne. Z dlouhodobeho hlediska jake se to ale z hlediska formaci fakt nevim - jen bych hrozne rad videl alespon pokus o transformaci Bainesyho z LB do stredu zalohy po vzoru Lahma, ktery sam Martinez zminoval do medii a podle me je jen otazka casu, kdy se to stane - Bainesy by tam lepe mohl vyuzit celou svoji hru a vic cely vykon tymu ovlivnit a zaroven by se na LB uvolnil prostor pro Garbutta s Oviedem, kde obzvlast od Garbutta cekam v budoucnu velke veci.

Reagovat
fantomas

Pfff, zrovna teď, když máte střed vyřešenej snad nejlíp za poslední roky? Možná až skončí Barry, ale to už by i Baines mohl bejt na takovou transformaci trochu starej.

Reagovat
Zaschrona

To je sice pravda, nicmene bych rekl, ze ten stred porad dovyreseny dlouhodobe urcite neni a porad to pro nas zustava nejvetsi priorita k reseni. Gibbo se dle vseho zase zranil, navic se uplne do toho naseho soucasneho stylu taky nehodi, bohuzel hodne pochybuju o tom, ze ma u nas jeste budoucnost, zvlast pokud mame ambice na top4. Osmanovi po sezone konci smlouva a bude mu 34 - vubec bych se nedivil tomu, kdyby uz bud smlouvu nedostal nebo byl ponizen jen do role absolutniho nahradnika jako Hibbo, ktery uz se pomalu zameruje na to, ze zacne trenovat v akademii. Pak uz je tam jen McCarthy, Barry, Besic, kteri ale proste nemohou odehrat vse a potrebuji konkurenci. A casem mlady Ledson, ktery by mel nahrazovat Barryho. Pokud mame standartne hrat na stred zalohy, kde maji hrat 3 hraci, v klidu se tam uzivi Bainesy, tak jeste v uplne kazdem pripade dalsi posila (Clev, Delph, Cork,...?). A Bainesy na to podle me urcite stary neni, Lahm to taky zvladl az v 29 letech a Bainesy uz to dle Martineze na treninku dlouhodobe trenuje, jestli se to v realu na hristi uskutecni, nebal bych se toho, ze to Martinez nebude mit poradne cele pripravene i promyslene.

Stejne tak to pak chce nejakou nahradu Barkleyho a Mirallase, protoze je neumime nahradit, kdyz nehrajou - Atsu ten hrac fakt neni a asi ani nikdy nebude, presne jak jsem se domnival, zatim ani nedokaze nahradit Deulofeua a my potrebujeme nekoho o dost lepsiho, idealne kvalitniho hrace do zakladu, schopneho vytvaret sance, byt ofenzivnim kreativnim lidrem spolecne s Barkleym - presne proto jsem si hrozne v lete pral Tadice nebo Konopljanku, takovy typ hrace porad nutne musi prijit. Pienaar ani McGeady by nemeli byt nicim vic, nez backup hraci, v druhem pripade relativne v dlouhodobem meritku mam pochyby, jestli na nas ma. A pak je jasnou prioritou taky treti kvalitni stoper k Stonesovi a Jagielkovi misto Distina, ktery uz asi u nas teda konci. Celkem by me zajimalo, jak se bude Bobuv pohled na personalni politiku lisit v porovnani s tim mym, stejne jako takticky vyvoj v nasledujicich mesicich, ktery hodne urci, jakym smerem se to u nas bude dlouhodobe vyvijet.

Reagovat
fantomas

Nevim no, podle mě potřebujete spíš nakupovat no - zhruba jak píšeš - ne to lepit z vlastních zdrojů. Problém je, že je tu ten Lukaku a netušim, jak moc vás to finančně vyčerpalo (spíš bych tušil, že docela dost)...

Reagovat
Zaschrona

Lukaku nas vycerpal mene, nez se muze zdat, v podstate jsme v souctu za leto neutratili ani libru mimo to, co jsme si nasetrili z prodeju Fellainiho, Jelavice a Anichebeho minus nakup McCarthyho. Lukakua budeme rocne splacet po 8 mega liber (roky 14+15+16) + nasledne 4 mil. liber jsou bonusy. Budem mit narust vydaju na platy, ten ale nemuze byt dle FFP pravidel v PL vetsi nez 4 miliony liber za rok + jakekoliv dalsi extra prijmy z komercnich smluv (mame nove smlouvy s Changem i Umbro). V sezone 13-14 bychom meli zaznamenat zisk (bez zapocteni prestupu) cca 30 milionu liber a podobne by to melo byt i v letech nasledujicich. Ted v lete jsme investovali vicemene hlavne extra zisky z prodeju za minuly rok, takze opet mame uz ted nejakou rezervu cca 15-20 milionu liber a pokud bychom do tohohle dne v roce 2015 neutratili vubec nic, pravdepodobne budem mit k dispozici tech milionu uz 50, pri standartnim umisteni v tabulce.

V nejblizsich letech mame v planu vyznamne investovat do treninkoveho centra a pak je v planu stavet ten novy stadion. Ale jelikoz od sezony 16-17 na 99% opet prijde obrovsky narust prijmu klubu z nove TV smlouvy (minimalni navyseni by zas melo byt aspon nejakych tech 25 mega liber na klub), coz uz by se melo potvrdit ted na jare - nemelo by na to byt potreba nejak moc setrit a penez by melo byt na to dost, stejne se minimalne stadion jeste jen tak stavet nezacne.

Ocekavam, ze Martinez bude pokracovat v hledani bargainu a volnych agentu a zaroven s tim nasetrene penize bude ve velkych castkach jednorazove investovat do mladych velkych talentu. Mel by na to mit v nejblizsi dobe k dispozici cca tech 20 milionu liber rocne + cokoliv dalsiho z prodeju - takze si kazdy rok dokazu predstavit, ze budem moct nejakeho Lukakua nebo McCarthyho koupit bez nutnosti kohokoliv prodat a k tomu nabereme nejake volne hrace, hostovacky a neco vyhodneho typu Besic nebo McGeady. Nicmene urcite bude zapracovavat i mlade - jak ty primo z nasi akademie, kde mame relativne dost hracu s velkym talentem, kteri by na to mohli jednou mit, tak i ty, co si koupi, napriklad na Gallowaye jdou z rezervy skvele zpravy, podobne jako driv byly pravidelne na Browninga, ktery uz dostava sance. A treba kvuli Browningovi a Jonjoe Kennymu Martinez zrejme letos v lete nekupoval nahradnika na RB a prodlouzil Hibba, aby se tam Browningovi a Kennymu dlouhodobe nezavrela cesta do acka. On ve vsem mysli strasne dlouhodobe.

Reagovat
cristiano.K.

nechcete jít na chvíli ven?

Reagovat
Zaschrona

V tuhle hodinu obvykle ven lidi nechodi.

Reagovat
cristiano.K.

o víkend bys mluvila jinak

Reagovat
Zaschrona

Tezko rict.

Reagovat
kiwwi

http://youtu.be/ajmkYDewcrA

Swarley tomu hovori stare dobre casy!

Reagovat
smazaný uživatel

Goal.com zaradil do zoznamu "the most dissapointing players in 2014" Koscielnyho.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde to je?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

objektivita

Reagovat
smazaný uživatel

kto to je?

Reagovat
smazaný uživatel

a ešte uvádzajú, že Falcaov prestup do MU je hotový za 44m.

Reagovat
Miguel19

Však to je už jasné

Reagovat
smazaný uživatel

tá cena je obrovská. Neverím, že by zaňho toľko dali.

Reagovat
kiwwi

dali

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je šupa

Reagovat
SunFells

Reagovat
cristiano.K.

taky tomu nevěřím a jestli jo tak opžděný smích

Reagovat
minoLFC

no a?

Reagovat
Rarášek

Reagovat
minoLFC

konečne sa nejakého ocenenia dočkal

Reagovat
fantomas

Dokud neni "disappointing", tak bych se moc nevzrusoval.

Reagovat
smazaný uživatel

vidím že každý má jiný choutky, ale proti gustu...

Reagovat
smazaný uživatel

Vzrušovať ťa ani nikto nechce.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Ashley Cole se po svém příchodu do AS Řím, kam zamířil během letní přestávky z Chelsea, nedokázal adaptovat, načež se začíná nahlas mluvit o jeho návratu do Anglie. Podle "Daily Express" má o 33letého beka zájem Manchester United, který by ho chtěl získat jako konkurenci pro mladého Luke Shawa.

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

to uz tu bylo nekdy predevcirem. no za me teda ani nahodou, at si Cashley chodi po pamatkach v Rime...

Reagovat
fantomas

300. pro čaj s mlíkem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Maresma

o vikendu jsem si ho delal po letech - super

Reagovat
fantomas

Taky pro mě spíš sváteční pití, o to lepší ale vždycky.

Reagovat
smazaný uživatel

proti gustu... ja tuhle anglickou uchylku nikdy nepochopil.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Earl grey s mlékem a medem

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím s mlékem mi vždy chutnal spíš breakfast tea. Earl Grey mi přijde až moc výrazný.

Reagovat
Coutinho10

OT: jestli nekdo chce zkusit KHL fantu EF na seznamu, tak tu link (start zitra 14:00)

http://fantasy.sport.cz/khl/mini_leagues/10073

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele