Čaj o páté: Nesnesitelná lehkost Lambertova bytí

12.11.2014, 17:00
Názory a komentáře
Aston Villa si v posledním kole před reprezentační přestávkou konečně o chlup zvedla sebevědomí a utnula nepříjemnou sérii pěti porážek v řadě; vyhráno však zatím nemá ani zdaleka. Paul Lambert potřebuje vrátit chuť do fotbalu hráčům, fanouškům a nakonec i sám sobě...

Úvodem jedna dobře míněná rada všem hypotetickým majitelům fotbalového klubu: se stávajícím manažerem podepisujte novou smlouvu teprve závěrem sezony; zásadně ne hned po jejím (optimistickém) načnutí.

Příklad si berte třeba v Davidu Sullivanovi, spoluvlastníku West Hamu, který i přes hmatatelné zlepšení výkonů odmítá Samu Allardycovi s předstihem nabídnout prodloužení pomalu končícího kontraktu.

To Randy Lerner letos v září udělal docela dobře školáckou chybu. Po čtyřech výborných výkonech nabídl Paulu Lambertovi prodloužení spolupráce o další tři roky - a bič si tak upletl nejen na sebe, ale i na svého chráněnce v manažerské roli.

Nový Lambertův kontrakt byl okamžitě - a nikterak nelogicky - interpretován jako plod krátké, notně výjimečné šňůry skvělých výsledků, a nikoliv jako součást nějaké dlouhodobější strategie. (Ačkoliv realitě odpovídá spíše to druhé.)

Aby toho nebylo málo, vše bylo hned záhy umocněno pro změnu nezvykle černou sérií, která skotského lodivoda neomylně vykreslila jako někoho dočista uspokojeného nynější situací. Což také dává smysl; tím spíš, vezmeme-li v potaz jeho zatvrzelé odmítání jakékoliv větší změny systému, které tolik neodpovídá jeho pověsti z Norwiche.

Paul Lambert tím pádem v dnešních dnech spolu s Alanem Pardewem - mimochodem rovněž prodlouženým jen po pár ligových kolech ročníku 2012/13 - asi nejlépe ilustruje, jak moc vrtkavá umí být taková podpora fanoušků...



Jestliže jsme se ještě 15. září mohli na blogu AVillaFan mimo jiné dočíst, že birminghamský celek disponuje nejsilnější záložní řadou od dob Garetha Barryho se Stilijanem Petrovem; v těchto chvílích se Lambert zdá být zodpovědný tak maximálně za iks nechvalných rekordů.

A není příliš divu. Herní projev Villans má momentálně k živelné kopané tak daleko, jak jen to je možné, a leckterý věrný příznivec se přiznává k mizivé motivaci zápasy AV vůbec sledovat. S výjimkou ve výkonu proti Tottenhamu, kdy se Christian Benteke na hrotu konečně zase choval jako ten správný hromosvod, a Matt Lowton věrně imitoval své staré hladové já z premiérové sezony v elitní soutěži, teď o Villans jednoduše nelze hovořit jako o funkčním, natožpak zábavném týmu.

Birminghamští možná sem tam chtějí brejkovat, veškerá jejich křídla se však nutně musí stahovat do středu, a ze hry po krajích tak nakonec mnoho nezbývá. Přitom ti, kteří by Ville tenhle konkrétní trn z paty dost možná byli schopni vytrhnout (Grealish, Bacuna, Richardson), jen soustavně vysedávají na lavičce - v těch nejhorších případech i na úkor tak absurdních tahů, jakým bylo Cleverleyho posunutí na levý kraj záložní řady (ostuda s QPR).

Co pak na současné Aston Ville zaráží ze všeho nejvíc, to je její příklon k nekonečné a všeprostupující mrtvolnosti. Ofenzivní tažení vínových po většinu sezony charakterizuje absence jakékoliv kreativní síly i nehorázná statičnost všech forvardů.

Příznivec tradičního klubu si teď například jen stěží vybaví nějakou tu kolmici vedoucí k samostatnému nájezdu na soupeřova brankáře; a úplného dna Villans dosahují právě nyní, kdy lze jejich útočné snahy popsat jako "čekání na N’Zogbiu" - což je zhruba ten nejlepší možný fotbalový ekvivalent "čekání na Godota".

Z tohoto důvodu ani není žádným větším překvapením, že již 12. října - když ještě Villans seděli na solidní 10. příčce s pouhými dvěma prohrami na kontě - bádavý analytik Paul Riley argumentoval ve prospěch teorie, podle které je Aston Villa tím vůbec nejhorším týmem ligy.

Tehdy mu to prozrazovala zaprvé jeho vlastní tabulka "očekávaného přísunu gólů" (což je nesmírně zajímavý koncept, podrobně vysvětlený zde); zadruhé samotná mapa všech střeleckých pokusů v zápasech Aston Villy (tady si račte všimnout jednak hrubě nevyváženého poměru střel na obou stranách; jednak jejich lišící se kvality, kdy se soupeři AV daleko snáze dostávají k ranám mezi tři tyče, značeným modrou barvou); a konečně zatřetí - enormní pasivita.

Speciálně u třetího bodu by se slušelo trochu zdržet, neboť tam je ten rozdíl mezi Aston Villou a zbytkem ligy skutečně diametrální. Z toho, že Lambertovi svěřenci obyčejně sedí ukrutně hluboko a presink se zdá být starostí jednotlivců, nikoliv kompletních složek týmu (neřkuli celého kolektivu), totiž po sedmi kolech vyplývalo přesně toto: každému birminghamskému pokusu o obranný zákrok předchází v průměru až 31 přihrávek z dílny protivníka - čemuž se napříč celou nejvyšší anglickou soutěží nikdo ani nepřiblíží. Jak si můžete sami všimnout zde, druhé nejhorší QPR dosahuje počtu cca. 18 takových pasů.

To je přitom fenomén spíše až nedávné doby. Sám Paul Riley ostatně mimo výše sdíleného videa zkompiloval ještě jedno, které ukazuje na přesný opak - agresivní napadání hladových Villans zkraje sezony. Byli to koneckonců právě Senderos a spol., kdo letos zřejmě nejspolehlivěji otrávili život liverpoolskému Mariovi Balotellimu.



Takový průměrný fotbalový fanoušek dnešní doby je, dá se říci, do určité míry posedlý srovnáním. Každý manažer musí na někoho navazovat, a pokud už má nějaký vlastní čitelný rukopis, musí alespoň z něčí práce těžit; přinejmenším někoho připomínat.

A zrovna případ Paula Lamberta a Aston Villy je zdánlivě bezednou studnicí různých komparativních teorií.

Ze všeho nejraději bývá Lambert srovnáván se svým někdejším nadřízeným v Celtiku, Martinem O’Neillem. Toho připomíná jak svým zevnějškem (speciálně brejlemi vysokého intelektuála) a chováním v technické zóně (především neustále napjatou tváří), tak poněkud odtažitým stylem jednání s hráči, kdy se oba po většinu času doopravdy chovají spíše coby manažeři v pravém slova smyslu a se samotnými fotbalisty přicházejí do styku v podstatě až během zápasových dnů.

O něco sofistikovanější se zdá být Lambertovo přirovnání ke Grahamu Taylorovi, a konkrétně tedy jeho k první anabázi na Villa Parku (od r. 1987). Tehdy se dnes již 70letý veterán rozloučil se svým trpělivě šlechtěným zázrakem z Watfordu, který během deseti let dovedl ze čtvrté nejvyšší soutěže až do té elitní (zde se nabízí volnější paralela s Lambertem v Norwichi), a vydal se tahat z bryndy čerstvě sestoupivší Aston Villu (tady opět nechybělo málo a historie se pod vedením McLeishe opakovala).

Graham Taylor měl následně za úkol kompletní přestavbu donedávna úspěšného mužstva; a tu pojal obdobně jako o čtvrtstoletí pozdějí Paul Lambert. Žádné O’Neillovy megalomanské akvizice britské národnosti, to radši pěkně nenápadné posily klidně i z nižších divizí - taková byla Taylorova, potažmo Lambertova cesta. Jedině takhle se Taylorovi mohla dostat pod ruku taková hvězda blízké budoucnosti jako David Platt (Crewe, 4. liga)...

Významnější rozdíl oproti Lambertovi spočívá teprve v pozdějších taženích těchto zprvu rozložených a vzápětí nekonvenčně složených týmů.

Zatímco Graham Taylor již ve své třetí sezoně na Villa Parku bodoval a do poslední chvíle se s Liverpoolem dokonce přetahoval o titul (aby se poté nechal zlákat do křesla hlavního kouče anglické reprezentace), Paul Lambert na tom samém rozcestí váhá - a namísto vyrovnávání se Taylorovi fanouškům intenzivně vnucuje ještě jeden možný subjekt pro srovnání, Alexe McLeishe.

A to opravdu není nic, o co by měl člověk stát. Pod vedením zrzavého lodivoda totiž Aston Villa v průběhu ročníku 2012/13 přímo šokovala svou absolutní bezzubostí, kdy na jedné straně opatrně sedávala hluboko v poli a sázela na tuhý defenzivní val, a na straně druhé se nezvládala prosazovat ani coby schopný brejkový kolektiv.

To samé v bleděmodrém se přitom nyní opakuje s Paulem Lambertem na čele; tedy mimochodem pod dohledem toho samého muže, jehož Norwich si v sezoně 2011/12 získal takřka celou Anglii právě naprosto bezchybně propracovaným systémem protiútoků. To v Birminghamu je to již v podání Lambertovy party docela jinačí písnička...

Pokud přistoupíme na jednoduchý koncept serveru EPL Index, který zřejmě nejvěrněji odráží efektivitu takového protiútočení, lze s jeho pomocí například spolehlivě vysvětlit, proč že Villans oněch pět kol v řadě nedokázali byť jen jedinkrát napnout síť za zády soupeřova gólmana.

Aston Villa má možná v tuhle chvíli druhé nejmenší procento držení míče v Premier League; to však samo o sobě není nijak určující. Ukázal nám to kdysi Celtic proti Barceloně; a ukázala nám to i výše naťuknutá O’Neillova Aston Villa.

Ta si v ročníku 2009/10 užila balonu nejméně ze všech členů top9, a přece se dostávala k poměrně uspokojivému množství střeleckých pokusů. Na jeden projektil tehdejší party kolem Younga, Milnera a Downinga připadalo 3,59 procent držení míče, což zhruba odpovídá průměrným hodnotám (již 3,2 % lze považovat za skvělé číslo).

Ptáte se, jak si vede letošní Aston Villa? O poznání hůře. V jejím případě jde aktuálně o jednu ránu na 4,53 % - což je vizitka, která by se červenala dokonce i vedle té McLeishovy (3,96 %). A pokud vás dále zajímá, jak si v této specifické tabulce stojí nejčastěji přehrávaný mančaft letošní sezony, potom vězte, že také Crystal Palace se pyšní mnohem příznivější bilancí 4,02 procent.



Na předešlých řádcích jsme si tedy dokázali, že Aston Villa vykazuje nebezpečné známky lenosti (ne-li uspokojení), neefektivity, zkostnatělosti, a do toho dál nemá ani to nejmenší štěstí na zdraví stoperů. Což vpravdě není žádná selanka.

Vše ale není tak zlé, jak se na první pohled může zdát. Villans příště čeká Southampton; a po něm již budou mít za sebou úvodní souboje se všemi členy loňské top10 s čestnou výjimkou v Manchesteru United - to vše po pouhých 12 kolech!

Teprve následující trojlístek soupeřů Burnley-Crystal Palace-Leicester slibuje lámání chleba, přičemž už pro střetnutí dvou vínových souborů bude Lambertovi zpět k dispozici suspendovaný drak Benteke - potenciálně rozdílový článek sestavy.

Sedmé místo, které birminghamští urvali naposledy, když pětkrát po sobě nedokázali skórovat (1991/92), už z toho tedy zřejmě nebude; sestupovým bojům se však pořád lze vyhnout docela v klidu a stačit by k tomu mohlo i jen samo Lambertovo procitnutí.

Je zkrátka nejvyšší čas zapomenout na vlastní neohroženost a začít znovu poctivě makat. Jinak řečeno: vrátit se k osvědčeným kořenům...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (142)

Přidat komentář
fajdax

Velmi zajímavý článek fantíku

Reagovat
kiwwi

Reagovat
fajdax

Reagovat
smazaný uživatel

za 3 minuty? really?

Reagovat
fajdax

kurz rychločtení

Reagovat
smazaný uživatel

*hefy

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Proč kluby, kterým fandím, hrají 95% času sprostou vágli?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale veď United tam nemáš btw. nieje to tých zvyšných 5%

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravim

Reagovat
smazaný uživatel

S Newcastlem a Lyonem jdi do hajzlu Pak se můžeme bavit

Reagovat
aurelio

Bilbao pôjde hore

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Lof

Reagovat
Wat

Benteke se Senderosem to znova zvednou, věřím tomu, že tohle je jen jakejsi omyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak. Hrát s minulou TOP šestkou v sedmi týdnech je hnus, navíc po tvrdém a dle hry úplně neodpovídajícím zásahu od Arsenalu jsou kluci v prdeli lehce no. Psychicky hele. Se zvedou

Reagovat
Wat

Tak už jenom to, že teď uhráli bod na slušně rozjetym WHU by jim mohlo pomoct.

Reagovat
smazaný uživatel

Senderos? hm.

Reagovat
fantomas

První kola byl senzační.

Reagovat
smazaný uživatel

To ale moc nemení na tom, že je to skôr trubka než ťahúň tímu.

Reagovat
fantomas

Ne, meni to azaz.

Reagovat
smazaný uživatel

Toho nepoznám.

Reagovat
fantomas

V takle hluboko a pasivne fungujicim bloku proste nebyla nahoda, ze na nej byl spoleh, a tim tahounem klidne bejt muze.

Reagovat
Wat

Reagovat
Wat

Podle mě hrál zatím letos dobře, co jsem měl možnost vidět.

Reagovat
REPLIKATOR

Kozák

Reagovat
FUnk

benteke----> tottenham za ade+ 5M, nebo ade + poulinho

Reagovat
smazaný uživatel

Má to nějaký plus pro AV?

Reagovat
FUnk

ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

čaj o páté..horší názov neexistuje?

Reagovat
smazaný uživatel

Čaj o čtvrté by byl horší, když to uveřejňuje v pět

Reagovat
nani92

garantujem,že áno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
iamek

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
blade115

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LGT

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

Reagovat
iamek

Sky Sports práve prinieslo informáciu podľa ktorej sa opätovne zranil skúsený záložník červených diablov Michael Carrick, ale bližšie správy sa dozvieme až po jeho vyšetrení, ktoré by mal podstúpiť v nasledujúcich dňoch.

Neuveritelne tohle

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu co ještě dělá v Man Utd. Už je dávno za zenitem.

Reagovat
Tuxedo

To by chcelo kúpiť útočníka najlepšie niekoho ako Goméz

Reagovat
smazaný uživatel

OT

Romana Seďová‎Pes je jídlo, ne kamarád.

2 hod ·

ty seš taková debilní kunda, že to není ani možný!! strašně by mě zajímalo jak by ti nejaká kráva nebo slépka pomáhala nastoupit třeba do blbý šaliny, kdybys byl slepej .... stupidita některých jedinců je opravdu nekonečná! HUMUS !!

doprdele

Reagovat
iamek

Ta predstava jak te krava vede do saliny

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mne je teda suverénně nejrozbíjející ta představa lídí, co to nepochopí a v rámci propagace slušností vyplodí takový příspěvek, kde nedokážu spočítat, jestli je víc chyb nebo sprostých slov.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
kvasha16

Reagovat
SunFells

Následující zápasy Southamptonu v Premier league:

13. kolo - Southampton vs. Manchester City

14. kolo - Arsenal vs. Southampton

15. kolo - Southampton vs. Manchester United

17. kolo - Southampton vs. Everton

19. kolo - Southampton vs. Chelsea

20. kolo - Southampton vs. Arsenal

21. kolo - Manchester United vs. Southampton

To asi bude trochu vystřízlivění

Reagovat
fantomas

A ta Aston Villa?

Reagovat
smazaný uživatel

Kde si můžu vsadit, že si minimálně 12 bodů z toho odnesou?

Reagovat
SunFells

redcross.org?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

ty si tam vážne hľadal tie stávky, čo?

Reagovat
Wat

S ManU dvakrát za takovou chvilku?

Reagovat
smazaný uživatel

aj s Arsenalom

Reagovat
Wat

Jo to mi vypadlo. Dost hustý teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, byla to hezká jízda, ale teď už půjdou prudce dolů, s trochou štěstí se snad zastaví v první půlce tabulky... Jestli ale i po těhle zápasech budou v top 4, tak to bude teprv šílený

Reagovat
smazaný uživatel

Kolikrát už jsme si letos říkali, že půjdou dolu, nedivil bych se ničemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Taktiez mali lahsich superov doposial, az na slepice a lfc...teda vlastne mali vsetkych superov v pohode hratelnych

Reagovat
blade115

Ono to až tak hrozný nebude, vlastně mají 3 těžký zápasy, pak 3 normální, pak zas 3 těžký a na nějakou dobu je vystaráno. A i tak z toho vytěží dost bodů, v top 4 po té sérii budou pořád.

Reagovat
Miguel19

City bez formy, Arsenal tragický, United s Gaalem..takže jediný pořádný soupeř je Chelsea. Očekávám teda že všechno prohrají kromě zápasu s námi

Reagovat
cristiano.K.

10 bodů dají určitě.

Reagovat
Zaschrona

Neni to tak hrozny, ostatni jsou pod vetsim tlakem, nez Saints. Nejakych 10 bodu by se z toho udelat melo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to tentokrát dal přesně 17:00.

Reagovat
Matić

http://www.fifa.com/ballon-dor/puskas-award/index.html

Kandidátí na Puskás award. Za mě 1. Kasami 2. Ibra 3. Cahill

Reagovat
smazaný uživatel

za mňa James jednoznačne, to bolo proste niečo neuveriteľné ... potom asi Kasami a Sanvezzo

Reagovat
Spalovač šancí

Jednoznačně Fabian. Skvělé zpracování míče, jeho pokrytí a přesně věděl, co dělá. Ten zbytek (včetně Jamese) prostě jenom napálili míč, který skončil v síti.

Reagovat
kiwwi

1. James 2. RVP 3. Kasami

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
J0EL

Reagovat
smazaný uživatel

Cahill

Reagovat
miky10

James

Reagovat
Rarášek

Ibra, Roche, Kasami

Reagovat
vitasrp

Za mě Kasami, to je podobný jako Torres proti Blackburnu v roce 2009, tyhle góly vůbec nechápu.

Reagovat
Spalovač šancí

A úplně tam chybějí goly po kombinančích akcích

Reagovat
J0EL

Wilshere

Reagovat
smazaný uživatel

logicky, protože tu zásluhu těžko připíšeš jednomu hráči

Reagovat
blade115

Fabian, Ibra, Sato, Kasami jsou top, těžko se mi z nich někdo určuje. Nakonec jsem to dal Satovi, to se povede vážně jen jednou za život.

Reagovat
aurelio

Wow, tento rok tam nie je ani jeden slabý kúsok!

Je to ťažké určiť, ale ja by som ich zoradil asi takto: 1. James, 2. Van Persie, 3. Fabian, 4. Cahill, 5. Kasami, 6. Zlatan, 7. Sato, 8. Roche, 9. Sanvezzo, 10. Costa

Reagovat
Zaschrona

James, Cahill, van Persie

Reagovat
smazaný uživatel

zlatan samozrejme, narvat prdu z dalky se povede leckomu (hmm, jagielka), ale tenhle kousek je dalsi ukazka svedovy vyjimecnosti

Reagovat
Spalovač šancí

Naprat patičku z malého vápna umí taky kde kdo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sato, Kasami, Ibra nejhezčí góly, ale dal bych to Costovi.

Reagovat
Talker

Na Jamesovi mi nepřijde nic extra výjimečného, tohle golman podle mého mohl mít - škrtal prsty, málem to měl. Kdyby to bylo do růžku nebo o břevno nechytatelně, tak beru - ale on to narval do prostoru brankáře. Přijde mi to jako nejslabší střela z těch delších z voleje nebo halfvoleje, které tam jsou ve výběru - Sato, Kasami, Cahill, Fabian, Roche - vše lépe umístěné.

Osobně hlasuji pro Sata, protože to byl famozní oblouček, který se prostě chytnout nedal. Další Cahill a pak Ibra.

Reagovat
r.mrazik

tak ono jde taky o tu koordinaci pohybu,zady k brane a podobne vid...nejde jen o tu samotnou strelu,ktera byla ale taky skvela

Reagovat
Talker

Byl to úžasnej gol, v té desítce se neztratí, ale podle mého "nejslabší" z těch střel právě díky umístění.

Reagovat
Zaschrona

Tak ono otazka je, jestli jde jen o tu krasu golu nebo se do toho ma zahrnout i dulezitost zapasu, v kterem ten gol padl. Z toho pak ten gol Jamese vychazi jeste krasnejsi...

Reagovat
r.mrazik

Kasami je jak Van Basten..pekny pekny

za me Ibra,Roche,Persie

Reagovat
smazaný uživatel

RvP, Sato. Kasami. A pak ještě Fabian, ale ten měl ohromné štěstí...

Reagovat
smazaný uživatel

Persie, to proste je gol, aky nevidime takmer vobec, tie ostatne su viac menej take, ktore padaju kazdy rok

Reagovat
Infernoqt

Carrick zraněnej... my už ani nemůžeme do obrany dát ani toho záložníka...

Reagovat
miky10

O tom Reusovi u nás se fakt někde mluví?

Reagovat
Tuxedo

Nechcem ti brať ilúzie ale asi neprestúpi do 10 klubov naraz

Reagovat
miky10

Brďo, a to sem ty iluze měl fakt rád.

Reagovat
Svatej

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Včera o tom hlasovalo představenstvo Motorletu a prý se Reusově přestupu bránit nebudou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Pochybuju...

Reagovat
Svatej

S Hazardem a Oscarem by to bylo dost zábavný. Nechal bych si to líbit

Reagovat
niflheim

12.11.2014 17:00

Reagovat
Tuxedo

Tak ja o 5-iatej väčšinou pijem kávu (1-2-krát do roka).

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa najnudnejsi tim celej ligy...

Reagovat
Svatej

Puskas award letos nic moc

Reagovat
SunFells

100. pro zelený

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

....trávník

Reagovat
I am Mancunian

plod

Reagovat
kvasha16

Reagovat
CHONG

Ty už musíš mít z prdele větrník.

Reagovat
Infernoqt

nemáš mu do ní lézt

Reagovat
CHONG

Vidím, že mufani jedou solidní hrobeso

Reagovat
Infernoqt

max jak budeš uprostřed

Reagovat
CHONG

Díky za pozvání, ale já účkaře moc nemusím.

Reagovat
Infernoqt

možná, ale to, že jednomu lezeš do zadku ti je jedno

Reagovat
Posledni Kovboj

pokus o ster...failed

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

tak je to normalni?

Reagovat
fajdax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
SunFells

čaj vy dyně.

Reagovat
jenage

To vypadá, že Clev našel klub pro sebe jako stvořený.

Reagovat
fantomas

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Zaschrona

Ma mnohem lepsi klub...

Reagovat
Zaschrona

*na

Reagovat
kiwwi

nevtieraj sa

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
mike.84

moyes nezahálí a ve španělsku rozjíždí nové perly.

- la liga je nejlepší liga na světě ... (vždycky tvrdil v evertonu že PL je nejlepší)

- sem spíš mou než pepek - vyžaduji tvrdost a fyzickou hru. (když se podívate na zapas bayernu jak pepek u lajny vyžaduje 300% od každeho,zatímco mou se trochu "sklidnil v tomhle"

- ale nejlepší na konec. vždycky budu podporovat britské kouče v zahraničí. doufám že jsem PRVNÍM z mnoha.,,. (respekt k Robsonovi, Toshackovi mu zřejmě nic neříká) ...

BLBEČEK

Reagovat
smazaný uživatel

Tip na horor?

Reagovat
Posledni Kovboj

jestli mas rad krvaky, tak vecer Nemecko - Gibraltar

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele