Čaj o páté: Jak se Pearson ve svém vlastním překladu ztratil

26.11.2014, 17:09
Názory a komentáře
Leicester se o víkendu stal již třetím účastníkem letošního ročníku Premier League, který vydržel pět kol po sobě neskórovat. A zatímco Aston Villa bez Bentekeho i defenzivně založené Burnley takovou záhadu nepředstavovaly, podobně tápající vítěz druhé ligy automaticky budí zvýšenou pozornost...

Foxes loni opanovali League Championship vpravdě suverénně; s největším náskokem a nejvyšším počtem bodů od Newcastlu sezony 2009/10.

Celkový zisk 102 korálků jim pak na základě předešlých zkušeností s nováčky tohoto tisíciletí dával mizivé 20procentní šance na okamžitý sešup zpět o patro níž.

A Leicester skutečně začal podle předpokladů - tedy nejlépe ze všech postupujících, a to i složitému losu navzdory.

V rámci úvodních pěti kol takto sice byli Foxes závratným způsobem přestříleni (49-107), i po uzavření tohoto klíčového intervalu se však stále nacházeli v plusových číslech, co se důležitějšího skóre týče, a hlavně - na kontě měli tak akorát jednu porážku od suverénní Chelsea.

Pro výše zmíněné markantní rozdíly v počtu střeleckých pokusů registrovaných na obou koncích hřiště by nicméně nemělo nikoho překvapovat, že šel záhy Leicester výsledkově dolů. A přece - alespoň jeden přehnaně reagující člověk by se najít dal.

Není jím nikdo menší než sám manažer středoanglického celku Nigel Pearson.

Ten se v prvních šesti zápasech své debutové sezony mezi britskou smetánkou v průměru omezil na jednu jedinou změnu mezi dvěma ligovými duely; počínaje sedmým kolem už ale začal nevysvětlitelně jančit a připravil se tak o pevnou půdu pod nohama, stejně jako o důvěru leckterého příznivce Leicesteru.

V inkriminovaném období Nigel Pearson mezi dvěma hracími dny průměrně obměnil až 2,6 postů základní sestavy, až mu obyčejně precizní server Transfermarkt za všech těch 12 dosavadních ligových vystoupení napočítal neuvěřitelné množství sedmi různých variant rozestavení.

Kontinuita, ale i počáteční identita byly docela spolehlivě zatraceny. A Leicester to pak tímhle způsobem od nálepky "sympatického, brejkového celku" bleskurychle dopracoval k "negativně smýšlejícímu kolektivu s nerudným manažerem v čele".

Na tiskovkách čím dál nervóznější Nigel Pearson najednou jako by se v první řadě nestaral o to, jak soupeře ranit, nýbrž právě naopak o to, jak jím nebýt raněn - což je zhruba ta nejkratší možná cesta do záhuby.

"Bylo mi řečeno, že jsme někdy v tomto roce hráli 4-4-2, ale tak to ve skutečnosti nebylo. Takhle to jenom vy vnímáte," zaútočil například 11. listopadu Pearson na novináře. A třebaže dříve citovaný Transfermarkt jeho tvrzení vskutku podpírá, faktem pořád zůstává, že ať už Leicester nastoupí v jakékoliv formaci, k onomu "výchozímu nastavení" bude inklinovat tak jako tak.

Nigel Pearson totiž jednoduše je služebníkem 4-4-2; vždycky jím byl a také jím vždy bude, což ostatně dříve sám rád potvrzoval. Jakkoliv si loni sem tam zalaškoval s trojčlenným středem (4-2-3-1/3-5-2) a na své první štaci v East Midlands ještě ve třetí nejvyšší soutěži finišoval převážně se 4-3-3, nikdy mu takové experimenty moc dlouho nevoněly.

Napříč loňským ročníkem ať už sám Nigel Pearson, nebo jeho pravá ruka Craig Shakespeare dokolečka opakovali, že vždy chtěli hrát 4-4-2, oni i hráči to preferovali... a tak se 4-4-2 prostě hrálo.



Právě k téhle Pearsonově slušné posedlosti jedním systémem lze přitom docela snadno vystopovat počátky současného tápání LCFC. Jistě, můžete namítat, že ve finále bude vždy záležet v první řadě na fotbalistech-individualitách, a nikoliv na herním rámci - ale to je právě ten problém.

Kádr Foxes nyní v podstatě oplývá jediným kvalitním hrotem (Ulloou); jedním solidním, avšak pomalu dosluhujícím středním záložníkem, který navíc zrovna započal své dobrodružství v nové soutěži (Cambiassem); a dvěma aktivními, leč proměnlivě efektivními křídelníky (Schluppem, Mahrez)...

... což má k ideální výchozí pozici pro bezvýhradné spoléhání na formaci o dvou útočnících a vědomě oslabeném středu pole zhruba tak daleko, jak to jen jde. Ostatně, ani Ulloa ani Cambiasso posilami pro 4-4-2 nebyli; přesto se zejména v defenzivní fázi nesází na nic jiného.

A školácké chyby se v důsledku dostavují jedna báseň.

Jestliže Jonathan Wilson po mistrovství světa 2010 jako jeden ze základů úspěšného 4-4-2 identifikoval co možná nejmenší mezeru mezi záložní a obrannou linií, Leicester jeho rad nedbá ani v omylem. Stačí si koneckonců připomenout, jak nedávno proti Foxes rozjíždělo obě své gólové akce velšské Swansea.

Nejprve to byl tenhle pas pro Bonyho, který ve fatálním prostoru spustil fantastickou kombinaci na pár dotyků. Posléze už na to labutě šly trochu jinak (přihrávkou do strany), ovšem prvek zoufale nedostatečného krytí obranného valu v podání Foxes setrval - ba spíše bil do očí ještě o něco silněji. Podobně jako zde, v utkání se Southamptonem, se tehdy záložníci vlastně docela dobře vykašlali na celý koncept vypomáhání defenzívě.

Ze všeho nejhorší přitom je, že Leicester letos rovněž mívá tendence k dělání přesného opaku: produkování druhého extrému v podobě přespříliš ploché a zbytečně početné defenzivní linie. Však posuďte sami - nejsou snad tyhle výjevy ze zápasů s Arsenalem (3. kolo) a Burnley (7. kolo) přímo absurdní?

A to jde prosím pěkně pouze o situace, po nichž padaly branky; mohlo by to být ještě horší. I když ano, mohli byste patrně namítnout, že zpoza velkého vápna dosud Leicester ze hry technicky neinkasoval, a proto nejde o bůhvíjakou Achillovu patu - jenže to je asi ta nejméně významná dimenze celého tohoto nešvaru.

Na góly ze střední a větší vzdálenosti je zaprvé anglická elitní soutěž letos nejchudší za poslední roky (viz tato tabulka, aktuální k 5. listopadu); a zadruhé - úplný základ je přece samotná možnost střelby z podobných pozic, a něčemu takovému Leicester zabraňovat absolutně nezvládá:

obrázek

Ačkoliv na tabulce vidíte relativně zastaralé údaje (aktuální k 7. kolu), svou vypovídající nebo alespoň ilustrační hodnotu rozhodně mají. I k dnešnímu dni přece jen platí, že brankář Leicesteru likviduje v průměru 2,5 střel zpoza šestnáctky, což je nejvyšší číslo z celé ligy.

A když k tomu dále připočteme fakt, že také obecně Foxes soupeřům dovoluje nezdravé množství 16 projektilů na jedno utkání (hůře na tom jsou už jenom Burnley a Hull), neomylně nám vychází malér do jisté míry systémového charakteru.

Teď ale co s ním; jak se z něho dostat?



Již začátkem listopadu - po prohře na Southamptonu - bylo na prominentním fanouškovském fóru LCFC s dvojznačným názvem Talking Balls založeno téma, jehož nadpis nemohl být výmluvnější. "Pearson ven", požadoval.

Původní dva příspěvky od zakladatele tohoto dlouhého vlákna přitom vymezují zhruba čtyři důvody, proč by k výměně manažerů mělo dojít: nula vstřelených branek ve čtyřech zápasech (teď už pěti); stejný počet střel mezi tři tyče (!); Pearsonovu neschopnost identifikovat a nakonec také určit ideální zahajovací jedenáctku; a konečně i dostupnost Tonyho Pulise, jakožto ideálního spasitele (který docela pravděpodobně půjde do příštího celku, který odvolá manažera).

Čili nic, proti čemu by se dalo/chtělo nějak sáhodlouze protestovat.

Dvojice středopolařů Andy King-Dean Hammond například odvedla vynikající černou práci proti Evertonu, Chelsea i Arsenalu, přesto spolu bok po boku od posledního zářijového duelu již ani jednou nestartovali; a konkrétně vliv druhého jmenovaného byl omezen na jedinou příležitost v minulých pěti kolech. Proč? Nikdo netuší; a že minimálně celý říjen byli oba zcela zdraví (až teď Hammond upadl na marodku).

Velmi podobný propad v hierarchii zaznamenal také neúnavný křídelník Mahrez, jehož účast v základní sestavě vedla hned ve třech případech k přestřílení soupeře. S Alžířanem na lavičce se to Leicesteru povedlo stěží jednou.

Jak už jsme si zkrátka ukázali hned na úvodem, hierarchie hráčů Foxes se na pohled mění týden co týden, a to těžko může něčemu prospívat. Záložní řada je očividně neorganizovaná, udržet balon se nedaří v podstatě nikomu a už ani při těch protiútocích nejde z Leicesteru takový strach jako zezačátku.

Teprve poslední kolo se Sunderlandem (0:0) znamenalo jistý příslib - zejména v druhé půli díky novému jevu v podobě Ulloy hlouběji ve hřišti, v centru rozehrávky. Avšak potřeba napumpovat do kádru jednoho nebo dva středopolaře a přetočit to trvale na 4-3-3 se jeví být stále urgentní, alespoň co se dlouhodobého horizontu týče.

A zde se znovu nabízí otázka, zdali by se s ohledem na lednové přestupové okno měla vkládat důvěra zrovna do Pearsona. Ten se na něj sice sám rád odvolává, zároveň je ale nutno pamatovat na to, že se z jeho osmi letních akvizic v prvním týmu výrazněji uchytily pouhé dvě.

A přiznejte se, kdo z vás si je vědom například toho, že v Leicesteru z ManUtd hostuje nadějný Nick Powell - potenciální, a tolik žádoucí spojka zálohy s útokem?

Na Nigela Pearsona je toho zkrátka po postupu do Premier League příliš. V minulosti právě tento muž učinil z LCFC opětovně fungující, efektivní klub; zasadil se o profesionálnější skauting, pod jeho dohledem šla nahoru mládežnická akademie a rozvinul se zde určitý vědecký přístup ke hře.

Už jen proto si Pearson prodělání zkušenosti s tou úplně nejvyšší úrovní bezesporu zasloužil.

Teď už by ale mohlo být načase začít myslet na budoucnost - a té se rodák z Nottinghamu nezdá být pevnou, ba ani žádoucí součástí...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (322)

Přidat komentář
fajdax

Pozdě, Tome

Reagovat
fajdax

Vychladl mi čaj, kterej sem měl na pátou.

Reagovat
smazaný uživatel

Humor

Reagovat
fajdax

Na ten tvůj to nemá, no..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak toto nemá ani na Joža Pročka, nie to ešte na mňa.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja mam rad slovenskej humor, ten je hooodne jednoduchej na pochopeni.

Reagovat
fajdax

Kdo to je? Tady seš na cz webu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Googli, Filipko, googli.

Reagovat
fajdax

Moc se mi nechce

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fajdax

Ale zajímavej článek

Reagovat
niflheim

17:09

Reagovat
smazaný uživatel

Chtělo by to text zarovnat do bloku a obrázek by neměl přesahovat hranice textu.

Reagovat
fantomas

Blok bohužel EF nezná, jinak bych to tak samozřejmě udělal.

Reagovat
smazaný uživatel

OK. Díky za info.

Reagovat
smazaný uživatel

Uz to zruste tyhle caje o ctvrt na 6. Je to trapny a za ty slovni obraty v clanku by se nemuselo stydet ani trio Capek-Karoch-Csaplar..

Reagovat
fajdax

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

No v UK, to mame akorát....

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fantomas

Tipoval bych, že prostě postačí, když se nebudeš obtěžovat to číst no.

Reagovat
fajdax

To někdo čte?

Reagovat
fantomas

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A co by si chcel citat? Daj svoju predstavu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přečetl jsem jeden celý Čaj o páté a chtělo se mě

Reagovat
SIRBRANIKE

Tomove články oddelujú zrno od pliev. Je to otázka intelektu. On sa vás snaží vzdelávať, dodáva vám kvalitné informácie až pod nos a vy tu na nej blijete...

Čo by som ja za takú rubriku v PD dal.

Reagovat
ACSeRw!n

prosim coboly, aby psali komentare cesky nebo anglicky, kdo se na to ma koukat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Milan.B

nepicuj erwinko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

stále sa tu sťažujete na Slovákov, ale nato aby sme u vás študovali sme vám dobrí..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prosim?

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
ACSeRw!n

to ti kdo nakecal?

Reagovat
Mimalu

strašná oběť

Reagovat
smazaný uživatel

Ne Slováci, Slovenky....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Pointa?

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

ale tak nemusis se tak obetovat a klidne se vratit do Blavy...

Reagovat
smazaný uživatel

*Bratislavy

Reagovat
smazaný uživatel

*Prešporku

Reagovat
smazaný uživatel

*Istropolisu

Reagovat
smazaný uživatel

*Halenárland

Reagovat
smazaný uživatel

Olivera na teba!

Reagovat
Kovi81

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
nani92

Reagovat
papos182

Reagovat
kvasha16

Reagovat
fajdax

Reagovat
smazaný uživatel

ak potrebuješ upustiť trochu pary doporučujem toto http://zertovne-predmety.heureka.cz/nafukovaci-osel/

Reagovat
miky10

Reagovat
nani92

a to sa mi páčilo tvoje tričko

Reagovat
miky10

Neva, je dost overrated.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

s nim sa teda nezachrania tvrdis? a kto miesto neho, Pulis dojde zachranit dalsi tim?

Reagovat
fantomas

Netroufám si tvrdit, moc brzo. Ale musí se prostě zklidnit, začít pravidelně stavět třeba to, co proti SAFC teď, a pak to možná i pude.

Pulisovi by se v Leicesteru bránil asi málokdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Gomis do Arsenalu!! Když jsem to Wengerovi říkal na jaře, tak mě neposlouchal. Je třeba mít solidní záskok za Girouda

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

buď on alebo Chamakh.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Miguel19

Spíš by byl Giroud záskok za Gomise.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To časem, ze začátku by Gomis pracoval na křídle, kde umí taky.

Reagovat
smazaný uživatel

a este gignaca a gameira k tomu nech mame vsetkych priemernych francuzskych utocnikov na g pokope

Reagovat
smazaný uživatel

djourou, pls

Reagovat
smazaný uživatel

Gameiro bol skvelý

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Everton and West Ham charged by the FA for failure to control their players during Saturday's game at Goodison Park

Odobrať body

Reagovat
Zaschrona

Za co nas, proboha?

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak to ze tam Powell nehraje me docela stve. Zajimalo by me, jestli se v treninku jevi tak spatne nebo proc to je...

Reagovat
smazaný uživatel

Dan Burn (áno, ten dvojmetrový stopér FFC, čo v tom legendárnom zápase s MU zlomil rekord v počte odhlavičkovaných centrov za 90 minút) má vraj blízko k WHU v zime, čo by mohlo uvoľniť cestu pre Reida do Arsenalu. Nehneval by som sa.

Reagovat
smazaný uživatel

chodte už dopiče s tým čajom daníčku

Reagovat
smazaný uživatel

co si jak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

te nekdo nuti to cist?

Reagovat
nani92

mohol by už byť čaj o Liverpoole, že?

Reagovat
fantomas

Hehe, na to zrejme neseberu odvahu nikdy. dEst by me osocil z toho, ze vim vsechno nejlip; bubble by me posral doprdele; vladis by vyblil neco, co bych nemel sanci pochopit; a vrabejka by to zavrsil spekulaci o mym odchodu z EF. Uplne to vidim.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Jo, a Ol!verovo narknuti ze sovinismu je snad samozrejmosti.

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
fff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

dušo pls, radši sleduj, jak vedete skupinu LM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Asi zabrousim do predskupinovych prognoz fanousku Liverpoolu.

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
fenixLFC

odkedy mu vykas?

Reagovat
smazaný uživatel

ještě jeden blbý kec na fantomase a udělám z tebe paštiku ty hajzle

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
kvasha16

Reagovat
vladis271

OT: Predestination ste videli?

Reagovat
smazaný uživatel

viděli

Reagovat
vladis271

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Wilshere has ruptured ankle ligaments. #AFC medics have advised surgery. Specialist to confirm course of action tomorrow. Out 3-4 months.

Wilshere has been injured for more than 40% of his career on Arsenal.

To može rovno zabaliť...

Reagovat
smazaný uživatel

V létě přestup do Man City.

Reagovat
nani92

100. pre vás

Reagovat
smazaný uživatel

dik

Reagovat
miky10

Reagovat
nani92

už aby ti skončila puberta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
niflheim

'The King' signed for United on this day (26 Nov) in 1992.

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mithro

Reagovat
Swarley
Reagovat
Zaschrona

Reagovat
I am Mancunian

falosny teplos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

dobre to nezvladas

Reagovat
vodka

martinez je ale mimořádně trapný, no...

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Brani sveho hrace, normalni vec. Taky s timhle vyjadrenim nesouhlasim a prijde mi dost mimo, nicmene trapny tak maximalne je na nekoho takhle utocit, jak to tady nekteri v posledni dobe predvadi.

Reagovat
vodka

ne, trapne je branit sveho hrace takto dementním vyjádřením.

Reagovat
vodka

Reagovat
vrabejka

Stream na LFC?

Reagovat
smazaný uživatel

Rickie

Reagovat
smazaný uživatel

ja som uvazoval, ze Simeone by bol dobra volba, ale kurva, mam pocit, ze on ked si najde svoju zostavu, tak nezarotuje ani bohovi

Reagovat
nani92

u nás by to ale nemal takto jednoduché

Reagovat
smazaný uživatel

dá se to tak říct, má svoje oblíbence

Reagovat
Swarley

tak on tam nemá zase až tak široký kvalitní kádr, ne?

Reagovat
vladis271

načo by chodil do horšieho.

Reagovat
smazaný uživatel

koho ze budete chtit misto BR?

Reagovat
tomasinho

Klopp

Reagovat
smazaný uživatel

Pulis dobrej na záchranu

Reagovat
Swarley

ale ten zápal toho týmu....ku-va to bych si nechal líbit...

Reagovat
stiflerovamama

to co piska ten buzerant ?

Reagovat
stiflerovamama

toto nie je mozne, ten kokot nas chce jednoznacne poskodit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Infernoqt
Reagovat
stiflerovamama

Tak vykon to nebol najhorsi, taketo zapasy sa hraju tazko. Dlho sme viedli, celkom kontrolovali zapas az v zavere nas zatlacili a gol samozrejme z rohu ktore proste nevieme branit. Obrana dnes urcite lepsie, Kolecko ovela lepsi ako Lovren, tak isto Glen dobry vykon. AJ dalsi navrátilec do zostavy Lucas. A v predu dobra robota Rickieho.

Prakticky s nic nemeni aj keby sme vyhrali aj keby sme remizovali, proti Bazileju musíme vyhrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Rafa Rodgers

'oustanding performance'

'players showed great character'

Reagovat
stiflerovamama

Tak zase to nebolo take tragicke, dokazali sme otocit skore. Tam sa hraju zapasy tazko, ved aj taky Real tam vyhral len tak tak. Zial to ze sme dostali gol po Mignoletovej chybe a dalsi ked si hraci nepostrazili roh, nie je Brandanova vina.

In Brendan we trust !

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
fff

Aj tak nechapem, ako mohol dnes dohrat Gerrard a Lambert a nehrat napr. Can ci Borini. Ved tie striedania sa uplne ponukali.

Reagovat
fenixLFC

ten roh by mal ist na jeho triko lebo to je celkom pravidelne

Reagovat
smazaný uživatel

od budúceho kola už máme snáď späť v základe Laurenta a Oliviera... to bude válec.

Reagovat
kiwwi
Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
vladis271

si ako ten Ficov bernardín.

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

ale pořád je ten pejsek mezi Slováky to nejchytřejší

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Ligter

170. pro Led Zeppelin.

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Swarley

Reagovat
TopinB

Reagovat
niflheim

Reagovat
raduinho

Reagovat
Ligter

Jak na tohle někdo může blejt.

Reagovat
niflheim

Nepochopitelný, možná mu ho někdo někdy strčil do zadku a v pozadí hrálo zrovna https://www.youtube.com/watch?v=go12mVC8M-s

Reagovat
fff

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2850959/Adam-Lallana-Dejan-Lovren-consigned-Liverpool-bench-Brendan-Rodgers-refuses-trust-110m-new-boys.html

To som si inak ani neuvedomil, ze vcera z posil fakt hral od zaciatku iba 4m Lambert a Manquillo na hostovacke.

Ale kazdopadne dufam, ze Kolecko bude hrat najblizsie zapasy. A neviete kolko ma byt Sakho este mimo?

Reagovat
smazaný uživatel

Uz v treningu je.

Reagovat
fff

Reagovat
tomasinho

Paráda, zrovna včera Kolo nepřesvědčil, rozhodně šel dolů proti zápasu na SB.

Reagovat
smazaný uživatel

173. pro led ve whisky

Reagovat
Swarley

jinak bych ty sračky ani nepil...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Proč tam dávat led? To si z toho rovnou můžeš udělat stříkačku.

Reagovat
Arbiter

a nebo to nepít vůbec vzhledem k tomu, že je to jeden z nejhnusnějších alkoholů na světě...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Burbon je hnusnej, skotská a irská whisky jsou dobrý, ale je fakt, že jen tak někomu nechutná. A co je podle tebe nejlepší alkohol?

Reagovat
Whitemedia

absinth <3

Reagovat
Swarley

však domácí, co si nasbíráš na zahrádce..ta pak hřeje panečku, je v ní cítit i práce a láska, s kterou jsi ji dělal

Reagovat
smazaný uživatel

To ale není alkohol, nýbrž lék

Reagovat
Arbiter

Reagovat
Arbiter

pokud se bavíme o kvalitním alkoholu (což bylo samozřejmě mířeno na kvalitní alkohol), tak rozhodně bych upřednostnil vodku - netrhá to jazyk, nemáš v puse pachuť, nemusíš to ředit, abys to pozřel. Pak poctivé domácí pálenky. Pak třeba takový tatranský čaj či, jak se už zmínil Whitemedia, absinth.

Reagovat
j_mrazik

Já třeba nejraději rum.

Reagovat
Arbiter

rum nebo tuzemák?

Reagovat
Arbiter

i když, bavíme se o kvalitním alkoholu, beru zpět

Reagovat
j_mrazik

Po tuzemáku bolí hlava jak čert.

Reagovat
Arbiter

jo? Já to nikdy ve velkém nepil, my dokonce dokonce doma místo tuzemáku dáváme do cukroví raději metaxu

Reagovat
j_mrazik

A kolegyně místo tuzemáku dává do vaječného koňaku Grant. Tak dřív se pil tuzemák jako panáky a brzda byl rum s kolou.

Reagovat
smazaný uživatel

Metaxa je snad nejhorší alkohol, za ty prachy koupíš daleko lepší.

Reagovat
vodka

ani ne, nejhorší opice jsou z těch laciných vodek a těch babských pitíček.. ale nejhorší bylo, když sme ve větším pili vermut

Reagovat
smazaný uživatel

Morgan black s limetkou a colou nemá chybu.

Reagovat
smazaný uživatel

To je rum?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

OK to beru, až na Tatranský čaj, ten tolik nemusím. Ale i tu whisky si rád dám

Reagovat
j_mrazik

O jaký whisky se to bavíme? Aha, skotská.... tak to máš pravdu, že to je šílenost. Voní to jako nemocniční hygiena a chuť nejsem ani schopný popsat, ale příjemný mi to nebylo.

Reagovat
fff

Nechuti to mozno kazdemu, no nie je na skodu dat tomu sancu.

Najma nesudit podla blended, hoci napr Ballantines je celkom v pohode. Ale skusit niektore single malt, kde napr. osobne odporucam Glenfarclas, velmi prijemna, jemna, vhodna na uvod, ak chce niekto whisky trosku otestovat.

Reagovat
Arbiter

No právě, tvá první věta vystihuje podstatu - nechutná to možná každému. Myslím si, že to nechutná skoro nikomu

Reagovat
fff

Tak zas ako pisem potom nizsie .

Drviva vacsina ludia bude whisky sudit podla roznych bezne dostupnych blended whisky, nie podla kvalitnych single malt.

Aj sam pises vyssie, ze rozlisujes kvalitny a nekvalitny alkohol. To iste co pri vodke bude platit aj pri whisky.

Reagovat
j_mrazik

Já třeba ani pořádně nevím, jak má pořádně vodka chutnat. Pro mě byl vždycky základ, aby nebyla cítit lihem a nemělo ocas. To se bavíte o nějakých ochucených? Vždyť normálně nemá chuť žádnou, ne? To ostatní alkoholy mi přijdou jako normální na pohodové pití, vodka je na vožíračku.

Reagovat
Arbiter

dobrá vodka má být jemná jako pramenitá voda

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

Jenže pořád jsou tam ty dubové sudy, ne? To je asi to, co dělá tento alkohol tak nechutně hnusným...

Reagovat
j_mrazik

Rašelina.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mal som Ballantines a druhýkrát si to už nekúpim...

Reagovat
Kenneth

A vodka chutná komu?

Reagovat
Arbiter

a jak kvalitní vodku jsi v životě pil? Božkova? Nebo Hanáckou či Pražskou?

Reagovat
Miguel19

Draka

Reagovat
Kenneth

Grey Goose, Absolut, Finlandia. Samozřejmě jich je víc...

Reagovat
cristiano.K.

já poslední dobou piji 42 a dobrý, jinak klasika finlandia. Hlavně samotnou vodku nepiju téměř vůbec

Reagovat
Arbiter

42 považuji snad za nejlepší českou vodku

Reagovat
smazaný uživatel

Ruský standart

Reagovat
smazaný uživatel

Standard, Kalashnikov To nema s vodkou, ktoru si tu miestni borci predstavuju, spolocne nic.

Reagovat
kiwwi

mne

Reagovat
smazaný uživatel

lol

Reagovat
alcantara

Ballantines a Chivas je asi to najhorsie, co som kedy z alkoholu mal

Reagovat
smazaný uživatel

Já zase tohle tvrdím o domácí palence a všem bylinkovém. Whisky naopak jediný alkohol, co si můžu i vychutnat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Názor buranů.

Reagovat
Kenneth

Nepsal to Rusák a opalcoval to člověk, jeho jediný živott je na EF. Nějak by mě to nevzrušovalo.

Reagovat
Swarley

vs názor pozérských rádoby gurmánů...bylo by moc jednoduchý to takhle zjednodušit, ne?

Reagovat
fff

Aaale tak vo vseobecnosti byvaju najjednoduchsie riesenia vela krat najlepsimi .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

vyskusaj Jacka honey

Reagovat
j_mrazik

To je bourbon, honey. Sice je to druh whisky, ale při srovnání s těmi evropskými je prostě jiná.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pro ženský a teplouše.

Reagovat
kiwwi

Nazor burana

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak. Ved to kriste nema s whiskou nic spolocne

Reagovat
smazaný uživatel

to by som netvrdil, ale ked chces pivo, tak si nekupis radlera, to iste plati aj tu, ked chces whisky, tak si nekupis toto

Reagovat
smazaný uživatel

i Beam medovej ujde, i když tam moc rozdíl nevidim teda, krome trochu ocasu a toho, že pak má člověk olepenou pusu

Reagovat
alcantara

Skotske whisky potiahnute dymom su nechutne, irske su dobre. Jameson priamo z vyroby bol asi ten najjemnejsi tvrdy chlast, aky som pil.

Reagovat
smazaný uživatel

americka whisky sa pije, az ked dojde irska, alebo radsej vobec, ale nad irsku whisky niet

Reagovat
TopinB

Reagovat
TopinB

Jameson je vyborny, ale osobne mam radsi Tullamore Dew

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

protoze to casto zjemni chut. I degustatori to obcas doporucuji.

Reagovat
fff
Reagovat
cristiano.K.

však to ví každý fanoušek LFC

Reagovat
smazaný uživatel

spis Mandzukice. Holt neni Mario jako Mario.

Reagovat
cristiano.K.

ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Podla mna by u nas hral tu istu biedu.

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal v létě zkoušel neúspěšně získat z Realu Madird záložníka Isca a podle anglického bulvárního deníku "Daily Star" se o španělského reprezentanta pokusí během ledna znovu. Gunners údajně mají na jeho získání připraveno 45 milionů eur.

Reagovat
smazaný uživatel

to by byla parada kdyby to vyslo

Reagovat
smazaný uživatel

a za nas bude hrat v zaklade Hierro

Reagovat
Miguel19

Tomu někdo jako věří?

Reagovat
cristiano.K.

nevíš jestli Ozil už je v tom započítaný?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

241. proti alkoholu.

Reagovat
Arbiter

Reagovat
fff

*proti nekontrolovanemu a neumernemu pitiu alkoholu

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Heretic

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
kiwwi

raz za cas je super odpalit sa na mraky

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
fajdax

Reagovat
smazaný uživatel

V tvojom pripade ani nie

Reagovat
fajdax

už sem se odnaučil chodit opilý na eurofotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Jesus Joaquin Saez

Reagovat
miky10

Reagovat
Alessandro24

a zaspať u zbojníkov, nie?

Reagovat
kiwwi

pssssssssst

nepamatam nic, len ze si ma zobudil a predomnou tlacenka

Reagovat
Alessandro24

radšej som ticho.. neviem či sem občas nezájde prezrieť diskusie aj DG

Reagovat
fajdax

Reagovat
EXoRcIsT

musis znac pit jak my vychodnare

Reagovat
kiwwi

milujem ked dakto pise jedno slovo po sarissky a druhe po slovensky - to trha oci i usi

Reagovat
EXoRcIsT

tak co sme na webe o slovenskom jazyku a gamatike ? nabuduce si uz dam pozor

Reagovat
kiwwi

usla ti pointa

proste bud pis tak alebo tak...vyzera to otrasne ked niekto mixuje narecie so spisovnou slovencinou, trha to usi

Reagovat
Milan.B

jajaj vy rusnaci zos bardejova mate co vypravat... jedno slovo po slovensky, druhe rusnacky, tretie polsky a stvrte ani nerozumiem

Reagovat
kiwwi

tak uz drz pysk ked nerozumies

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Milan.B

ivanko čurák ehm teda culák nesekaj frajera

Reagovat
kiwwi

kolko mame rockov, 12?

Reagovat
Milan.B

10

Reagovat
Ferguson6

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele