Bundesliga - souhrn 9. kola: Bayern naděloval Darmstadtu

27.10.2023, 22:29, aktualizováno 29.10.2023, 19:26
Komentáře a souhrny
Harry Kane (© AFP)

Bayern v zápase se třemi vyloučeními znemožnil Darmstadt, jemuž ve druhém poločase nasypal osm gólů a posunul se do čela Bundesligy. Stuttgart bez Serhoua Guirassyho nepotvrdil dobré výsledky a v oblastním derby nestačil na Hoffenheim, u konce je vítězné tažení Dortmundu, nadále vede Leverkusen.

Bayer Leverkusen - SC Freiburg 2:1

29.10.2023 17:30

Góly: 36. Florian Wirtz, 61. Noah Atubolu (vl.) - 70. Manuel Gulde

Fotbalisté Leverkusenu zvítězili v devátém kole Bundesligy před vlastními fanoušky nad Freiburgem 2:1. Farmaceuti herně zcela dominovali, avšak bádenský celek se statečně bránil. Šikovnému Florianu Wirtzovi se nicméně podařilo po krásné individuální akci skórovat, ve druhé půli si navíc nešťastně srazil míč do vlastní sítě gólman Noah Atubolu, což stačilo Bayeru k návratu na vedoucí pozici v soutěži. Z českého trojlístku se na hřišti objevili ke konci utkání Adam Hložek i Patrik Schick.

Domácí celek už 12krát v řadě vstřelil minimálně dva góly, což byl nový klubový rekord. V duelech před vlastním publikem přitom ani jednou u dvou branek nezůstalo. Oba týmy do zápasu vstupovaly povzbuzeny úspěšným vystoupením v evropských pohárech. Leverkusen se mohl spolehnout na talentovaného Wirtze, jenž otevřel proti Karabachu skóre a následně zaznamenal tři asistence. Obrat v Bačce Topole pak v dresu bádenského celku zařídil hattrickem Vincenzo Grifo.

Bayer od samého začátku dominoval statistice držení míče, nicméně defenziva Freiburgu přijela připravena, a tak svého soupeře do žádné velké příležitosti nepouštěla. Obránci na druhé straně hřiště si také počínali výborně, avšak hosté se k bráně Leverkusenu dostávali jen zřídka. Až ve 36. minutě ukázal svou šikovnost Wirtz, když ve vápně obešel několik protihráčů a poté namířil balon přesně k tyči, čímž poslal Farmaceuty do vedení.

Střelec úvodní branky zůstal při chuti i po přestávce, když zkraje druhé půle narušil soupeřovu rozehrávku a z hranice pokutového území vypálil. Atubolu si s tvrdou ránou ale dokázal poradit. Před uplynutím hodiny hry se tento gólman objevil dál od brány, čehož se pokusil využít Victor Boniface, avšak z poloviny hřiště mířil vedle. Atubolua to ovšem rozhodilo natolik, že následnou ránu Jonase Hofmanna, který z dálky trefil tyč, si srazil za vlastní záda. To Freiburg nepoložilo, protože se v 70. minutě hlavou prosadil střídající Manuel Gulde, na což nepotřeboval ani dvě minuty strávené na hřišti. Na kontaktní gól však hosté navázat nedokázali.

Úchvatná jízda plná vítězství tak pokračovala a Leverkusen opět získal všechny body. V příštím kole se 4. listopadu představí na hřišti Hoffenheimu, Freiburg tentýž den přivítá Mönchengladbach.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 3:3

29.10.2023 15:30

Góly: 8. Omar Marmoush (pen.), 24. Omar Marmoush, 68. Farès Chaïbi - 45+1. Marcel Sabitzer, 54. Youssoufa Moukoko, 82. Julian Brandt

V duelu devátého kola Bundesligy mezi Frankfurtem a Dortmundem se po gólovém galapředstavení zrodila remíza 3:3. Domácí byli hned dvakrát v zápase ve vedení, o což se zasloužil dvěma góly egyptský útočník Omar Marmoush a alžírský reprezentant Farés Chaïbi. BVB se ale, jak už se stalo jeho zvykem, nevzdalo a především díky trefě střídajícího Juliana Brandta v 82. minutě vydřelo alespoň bod.

Borussia do zápasu šla ve velmi dobré náladě, když před pár dny v zápase Ligy mistrů zvítězila na půdě Newcastlu. K výhře BVB pomohl mimo jiné skvělý Nico Schlotterbeck, jenž díky velmi dobré formě začal kandidovat na jeden z defenzivních postů německé reprezentace pro nadcházející Euro. Obrana Orlů ovšem vzbuzovala minimálně stejný respekt jako 23letý bek Dortmundu, jelikož dosud inkasovala nejméně branek z celé soutěže.

Hned ve třetí minutě utkání však při ní stáli všichni svatí, když na zadní tyči naběhnutý Donyell Malen netrefil ve velmi dobré pozici míč ideálně. Na druhé straně mohl vzápětí potrestat hostující neefektivitu Hugo Larsson, nicméně Gregor Kobel vytáhl skvělý reflexivní zákrok. V osmé minutě se ale už skóre přepisovalo, když hru rukou ve vápně Borussie potrestal proměněnou penaltou Marmoush. Stejný hráč stihl před úderem úvodní půlhodiny udeřit ještě jednou. Lví podíl na jeho druhé brance měl Aurélio Buta, neboť právě střelu portugalského křídelníka vyrazil Kobel přímo k nohám Marmoushe, jenž následně procedil míč do sítě. V nastavení první půle se přihlásil o slovo i Dortmund, když Marcel Sabitzer přízemní střelou z hranice vápna snížil.

Krátce po návratu ze šaten mohl Marmoush dokonat hattrick, avšak svoje akrobatické zakončení nasměroval nad břevno. Přesněji však mířil na druhé straně v 54. minutě Youssoufa Moukoko, když si na penaltovém puntíku šikovně zpracoval míč a pohotovou ranou bodlem vyrovnal. V 68. minutě ale vzlétli k bodovým výšinám opět domácí Orli, kterým vrátil vedení Chaïbi. Ten po kostrbatém převzetí balonu zachoval chladnou hlavu a procedil kulatý nesmysl za záda Alexandera Meyera, jenž na plac přišel v první půli na úkor zraněného Kobela. V 82. minutě si ale Borussia přece jen bod zajistila, když Brandt srovnal poté, co mu míč do malého vápna naservíroval Karim Adeyemi.

Dortmund tak ve Frankfurtu pouze remizoval. V dalším kole BVB čeká 4. listopadu Der Klassiker proti Bayernu, Orli se ve stejný den střetnou s Unionem.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - 1. FC Köln 6:0

28.10.2023 18:30

Góly: 15. Timo Werner (pen.), 40. Loïs Openda, 43. David Raum, 45+3. Loïs Openda, 88. Benjamin Šeško, 90+2. Christoph Baumgartner

Fotbalisté Lipska přehráli v devátém kole Bundesligy Kolín nad Rýnem vysoko 6:0. Červení býci rozhodli o vítězství již v průběhu první půle, kterou opanovali jednoznačným čtyřgólovým rozdílem. Strůjcem kanonády se stal Loïs Openda, jenž v 15. minutě vybojoval penaltu. Sám belgický útočník ještě do poločasové přestávky zaznamenal dvě přesné trefy, čímž se v kolonce vstřelených branek dostal již na číslo osm. V dresu domácího celku takové množství gólů v tak krátkém čase ještě nikdo nenastřílel.

V německé nejvyšší soutěži se nacházelo hned několik týmů se skvělou formou. Jedním z celků, který předváděl dobré výkony, bylo i Lipsko. Červení býci od startu ročníku prohráli pouze jednou a do utkání proti Kolínu nastupovali se sérií sedmi ligových duelů bez porážky. Kozlové se naopak značně trápili a na své první vítězství v sezoně dosáhli až v minulém kole. Problém pro ně představovala především ofenziva, která byla společně s Mohučí druhou nejhorší v lize.

Marvin Schwäbe musel již v průběhu úvodních 10 minut předvést dvojici zákroků, když jej Openda a Xavi Simons prověřili nebezpečnými pokusy z dálky. Po čtvrthodině hry gólman Kozlů čelil pokutovému kopu, který rozhodčí nařídil po faulu na aktivně hrajícího Opendu. Z penaltového puntíku poslal Býky do vedení Timo Werner. Domácí v aktivitě pokračovali i po otevření skóre, přesto krátce po půlhodině mohl srovnat Luca Waldschmidt, ranou z voleje ale orazítkoval tyč. Ve 40. minutě tak vedení navýšil Openda, který Schwäbeho překonal prudkou ranou pod břevno. Závěr poločasu hostům vůbec nevyšel, když jen o chvíli později inkasovali znovu. Hlavička Davida Rauma do tyče se od gólmana Die Geissböcke odrazila nešťastně do branky. V nastavení úvodního dějství Schwäbe kapituloval počtvrté, když jej přesným projektilem k tyči překonal Openda.

V 51. minutě si souboj se Schwäbem zopakoval Werner, i napodruhé brankář Kozlů při pumelici k tyči uspěl. Na druhé straně měl na kopačce snížení Davie Selke, tváří v tvář Janisi Blaswichovi ale selhal. Lipsko vývoj utkání kontrolovalo a vytvářelo si další šance, v jedné z nich Benjamin Henrichs napálil některého z bránících hráčů. V 71. minutě byl Openda blízko hattricku, hlavou ale do prostoru branky nezamířil. Nepovedený výkon hostů završil nedlouho před koncem Mathias Olesen, jenž po pouhých 10 minutách pobytu na hřišti zamířil po druhé žluté kartě předčasně do sprch. V 88. minutě navýšil vedení domácích Benjamin Šeško, jenž zblízka zamířil nekompromisně k tyči. V nastavení pak skóre do konečné podoby upravil technickou ranou zpoza vápna Christoph Baumgartner.

Lipsko tak na domácí půdě potvrdilo papírové předpoklady a potřetí v řadě zvítězilo. Oba celky sehrají další ligový duel 4. listopadu. Červení býci změří síly s Mohučí, Kolín vyzve Augsburg.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Union Berlín 2:0

28.10.2023 15:30

Góly: 38. Robin Knoche (vl.), 75. Marvin Ducksch

Hráči Brém si i bez zraněného Jiřího Pavlenky spravili po třech prohrách v řadě chuť a v devátém kole Bundesligy na svém stadionu zvítězili nad Unionem Berlín 2:0. Zápas dlouho postrádající ofenzivní náboj rozhodl v závěru první půle nešťastným vlastním gólem po standardní situaci Robin Knoche. Zatímco Werder se díky zisku tří bodů vymanil z nepříjemné série, jeho soupeř z hlavního města Německa se po sedmé porážce za sebou nadále topí u dna ligové tabulky.

Obrovská výsledková krize Unionu Berlín jako by neměla konce. Die Eisernen v posledních třech soutěžních duelech nastoupili proti silným a ve formě hrajícím soupeřům, z čehož pramenily tři porážky. Jejich hrůzostrašná série proher se tak vyšplhala již na číslo devět. Toto trápení chtěli svěřenci Urse Fischera prolomit na hřišti Werderu Brémy, jenž se také nenacházel v ideálním rozpoložení. Zelenobílí totiž tři soutěžní duely v řadě nevyhráli, těšit je však mohl alespoň sympatický výkon proti BVB.

Hosté se hned v první minutě vrhli do útoku, ale po přihrávce ze strany zakončoval Christopher Trimmel jen slabě doprostřed branky Po dlouhém úseku hry, v němž si ani jeden z týmů nedokázal připravit nebezpečnou šanci, se až ve 38. minutě dostaly Brémy k zahrávání přímého kopu, po kterém si smolně sklepl míč do vlastní sítě Knoche. Hosté si ve zbytku poločasu vyrovnání nepřipravili a do šaten odcházeli za nepříznivého stavu.

Po změně stran hosté opět stříleli do vlastních řad. Naděje na dobrý výsledek zvlažil Rani Khedira, který se nechal v 60. minutě vyloučit. Herní převahu využil o čtvrthodinu později Marvin Ducksch, jenž po dobré kombinaci přeloboval bezmocného brankáře. Die Werderaner už ve zbytku zápasu nedovolili žádné drama a bez problému si pohlídali dvougolové vedení až do závěrečného hvizdu.

Union tak prohloubil své trápení i na půdě Brém a opět zůstal bez bodu. V následujícím kole se 4. listopadu utká s Frankfurtem, Werder změří o den později síly s Wolfsburgem.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim 2:3

28.10.2023 15:30

Góly: 61. Chris Führich, 73. Deniz Undav - 4. Grischa Prömel, 21. Wout Weghorst (pen.), 66. Robert Skov

Hoffenheim porazil v devátém kole Bundesligy domácí Stuttgart 3:2 a připsal si již šestou výhru v sezoně. Vítězství se rodilo až nečekaně hladce, když si hosté v úvodním dějství vypracovali dvoubrankový náskok. Situaci modrobílým znepříjemnil gólem a asistencí Deniz Undav, záskok za nejlepšího střelce ligy Serhoua Guirassyho, jenž duel vynechal kvůli zdravotním problémům. První domácí porážku pro Stuttgart nakonec zařídil Robert Skov. Pavel Kadeřábek začínající v základní sestavě se zranil při obranném skluzu a musel předčasně střídat.

Nezastavitelný Stuttgart pokračoval ve zběsilé jízdě, když od startu ročníku padl pouze jednou. Hned sedmkrát přitom zvítězil, což jej před startem kola řadilo na druhé místo. Sérii šesti soutěžních výher v řadě chtěli Švábové prodloužit doma proti Hoffenheimu. Ten začal po skvělém vstupu do sezony mírně kolísat, o čemž svědčily dvě porážky z posledních tří duelů. Obrana hostů si alespoň trochu oddechla, jelikož se vyhla souboji s nejlepším střelcem ligy - zraněným Guirassym.

Modrobílí neotáleli a už v páté minutě se dostali do vedení, když se ve správný čas na správném místě zjevil Grischa Prömel a z dorážky uklidil míč do poloodkryté branky. Situaci ve 21. minutě vylepšil Wout Weghorst, který se postavil k exekuci pokutového kopu a střelou o tyč si připsal svou první trefu v sezoně. Po nejistém zákroku ve 30. minutě daroval domácím pokutový kop Oliver Baumann, ale svou chybu napravil fantastickým zákrokem proti ráně Undava.

Po necelých 10 minutách druhé půle musel střídat Kadeřábek, jenž si nepříjemně přisedl nohu ve snaze získat míč pro své mužstvo. V 61. minutě svůj aktivní výkon korunoval brankou na 2:1 Chris Führich, čímž vykřesal naději na oddálení první domácí prohry v sezoně. Tu ale o pouhých pět minut později uhasil Skov, jenž střelou na zadní tyč vrátil svému týmu dvougolové vedení.

S další zápletkou přišel v 74. minutě Undav, který tak odčinil svou neproměněnou penaltu z úvodní půle a snížil na 2:3. Domácí v poslední čtvrthodině přepli na vysoké obrátky a hnali se za vyrovnáním. Skvělý Baumann se už ale překonat nenechal a pomohl svému týmu k nečekanému výsledku.

Stuttgart tak po sérii fantastických výher zaváhal a doma nakonec nezískal ani bod. V následujícím kole se 5. listopadu střetne s Heidenheimem, Hoffenheim přivítá o den dříve na vlastní půdě silný Leverkusen.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - VfL Wolfsburg 3:2

28.10.2023 15:30

Góly: 17. Phillip Tietz, 79. Sebastiaan Bornauw (vl.), 81. Arne Engels - 35. Jonas Wind, 45. Lovro Majer (pen.)

Augsburg předvedl v devátém kole Bundesligy fantastický obrat, díky němuž zvítězil na vlastní půdě nad Wolfsburgem 3:2. Po prvním dějství odcházeli do šaten šťastnější "Vlci", kteří měli jednogólový náskok. Jejich zkázu ovšem načal v 79. minutě vlastním gólem střídající Sebastian Bornauw, na nějž v 81. minutě navázal vítěznou a zároveň svou první trefou v dresu Augsburgu 20letý Arne Engels. Na trávníku se z českých hráčů objevil až v závěru Václav Černý, se třetí porážkou svého týmu v řadě ale již nic neudělal.

Wolfsburg se o uplynulém víkendu stal další kořistí rozjetého Leverkusenu. Augsburg naopak v Heidenheimu vytasil ofenzivní zbraně a díky trefám pěti různých střelců vystoupal z hranice pásma sestupu až do středu tabulky. Pro Bavory se jednalo o druhé vítězství v sezoně, přičemž duel na půdě nováčka měl podobný průběh jako zářijový zápas s Mohučí, v obou případech totiž rychle inkasovali. Další spojitostí byl gól Ermedina Demiroviče, jenž proti Vlkům nastoupil ke 100. bundesligovému klání.

Do utkání vstoupili lépe domácí, přestože Vlci výrazně ovládali statistiku držení míče. V 17. minutě se totiž prosadil Phillip Tietz, který se po centru zorientoval v pokutovém území nejrychleji a uklidil balon do sítě. Wolfsburgu se podařilo srovnat ve 35. minutě, kdy si odražený míč ve vápně našel nejlepší střelec Die Wölfe Jonas Wind a přízemní ranou k pravé tyči srovnal na 1:1.

Na konci prvního poločasu dostali hosté nabídku na otočení výsledku v podobě pokutového kopu po faulu Niklase Dorsche. K penaltě se postavil Lovro Majer, který s přehledem proměnil a dostal zelenobílé do vedení.

Ve druhém poločase byl Augsburg od začátku výrazně aktivnější a tlačil se za vyrovnáním. Dlouho domácí svou převahu nemohli využít až do 71. minuty, kdy se po rohovém kopu ve vápně prosadil Tietz. Jenže gólovou radost Bavorům překazil videorozhodčí, který odhalil ofsajd a branku neuznal.

Augsburgu se přesto podařilo vyrovnat. V 79. minutě se po centru snažil míč z malého vápna odvrátit Bornauw, který si jej však nešťastně srazil do vlastní sítě. O chvíli později už hosté prohrávali, když Engels dokázal hlavou usměrnit centr Iaga do brány a otočil skóre. V závěru zápasu byl ještě vyloučen Felix Udokhai, jenž za ostrý faul dostal druhou žlutou kartu v utkání. Vlci však krátkou přesilovku využít nedokázali.

Augsburg se tak fanouškům omluvil za překvapivou porážku od Darmstadtu a získal všechny body. V příštím kole se 4. listopadu představí v Kolíně, Wolfsburg o den později přivítá Brémy.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Heidenheim 2:1

28.10.2023 15:30

Góly: 3. Alassane Pléa, 51. Jonas Föhrenbach (vl.) - 37. Eren Dinkci

Mönchengladbach v devátém kole Bundesligy porazil na vlastní půdě Heidenheim 2:1, a připsal si tak první letošní ligové vítězství na vlastním stadionu. Domácí předvedli skvělý vstup do utkání, když se již ve čtvrté minutě prosadil Alassane Pléa. Francouzský útočník se nakonec stal hrdinou celého střetnutí, jelikož po změně stran přidal další trefu. Hříbata se zároveň vyšplhala na 10. příčku v tabulce, kde přeskočila právě svého soupeře. Na poslední desetiminutovku se na trávník podíval i český útočník Tomáš Čvančara.

Mönchengladbach prošel v létě výraznou přestavbou kádru a na výkonech to zatím bylo znát. Ačkoliv se Hříbatům dařilo střílet slušný počet branek, defenziva patřila k nejpropustnějším v soutěži, což vyústilo v jedinou výhru z devíti zápasů. To mimo jiné znamenalo, že do duelu s Heidenheimem domácí vstupovali z horší pozice v tabulce. Nováček však body sbíral téměř výhradně na vlastním stadionu. Jedinou výjimkou byl zápas v Dortmundu, kde outsider remizoval navzdory dvougólovému manku.

Plán na zisk bodů na půdě další Borussie se ale zkomplikoval nedlouho po úvodním výkopu. Ve čtvrté minutě se po rohovém kopu domácích ve vápně nejrychleji zorientoval Pléa, který pohotovou přízemní střelou propasíroval balon mezi bránícími hráči až za brankovou čáru.

"Hříbata" měla šanci na navýšení svého vedení ve 30. minutě. Míč směřující mezi tři tyče ale na poslední chvíli vykopl jeden z obránců. Krátce poté zahrával Gladbach další rohový kop, který však nováček soutěže odvrátil a rovnou se vydal do bleskového protiútoku. Eren Dinkci na hranici vápna nezpanikařil a tvrdou ranou k levé tyči překonal domácího gólmana.

Svěřenci Gerarda Seoaneho vstoupili velice aktivně i do druhé půle a opět jim stačilo jen pár minut ke vstřelení branky. Ta navíc stejně jako na začátku duelu přišla po centru od rohového praporku. Nejvýše ze všech zúčastněných se dostal Pléa, který prudkou hlavičkou nekompromisně poslal balon mezi tři tyče.

Hosté neskládali zbraně a pokoušeli se o zdramatizování průběhu utkání. Die Fohlen ale dělali maximum pro to, aby je o první domácí vítězství nic nepřipravilo a utkání nakonec dovedli do zdárného konce.

Borussia se tak vzchopila a na pátý pokus získala první domácí výhru v sezoně. V příštím kole se 4. listopadu představí ve Freiburgu, Heidenheim o den později přivítá Stuttgart.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - SV Darmstadt 8:0

28.10.2023 15:30

Góly: 51. Harry Kane, 56. Leroy Sané, 60. Jamal Musiala, 64. Leroy Sané, 69. Harry Kane, 71. Thomas Müller, 76. Jamal Musiala, 88. Harry Kane

Bayern Mnichov porazil v devátém kole Bundesligy na domácí půdě Darmstadt jednoznačně 8:0. Utkání se přitom v úvodu nevyvíjelo podle představ Bavorů, jelikož už ve čtvrté minutě viděl červenou kartu Joshua Kimmich, jenž nebude k dispozici pro důležitý zápas s Dortmundem. Hosté ovšem početní převahu nevyužili a místo toho se ještě do konce první půle nechali hned dvakrát vyloučit. Po změně stran tak započala střelecká kanonáda domácích, kterou orazítkoval třemi góly Harry Kane.

Bayern v uplynulém týdnu překonal dvě nevyzpytatelné překážky, když nejprve vyhrál v neoblíbené Mohuči a následně odrazil v Lize mistrů nápor Galatasaraye, čímž vytvořil nový rekord soutěže. V základní skupině se Bavorům podařilo zvítězit v osmém venkovním utkání v řadě. Oba zmíněné duely nakonec rozhodl Kane, jenž byl největší hrozbou i pro obranu Darmstadtu, která patřila s 22 inkasovanými brankami mezi nejhorší v celé soutěži.

Začátek zápasu však byl pro domácí hororový. Po chybě v rozehrávce se dostal do stoprocentní příležitosti Marvin Mehlem, jehož zastavil pouze za cenu faulu Kimmich. A jelikož sudí vyhodnotil situaci jako zmaření jasné brankové příležitosti, musela opora Bayernu do sprch. Podobná situace ale nastala ve 21. minutě i na druhé straně. Po nedovoleném zákroku na Konrada Laimera vytasil rozhodčí po konzultaci s kolegou u videa červenou kartu, kterou obdržel Klaus Gjasula.

První tutová šance domácích přišla ve 26. minutě, kdy se k zakončení hlavou dostal Matthijs de Ligt. Mladý nizozemský stoper však své hlavičce z hranice malého vápna nedodal potřebnou razanci. Ještě před odchodem do šaten předvedl své umění Manuel Neuer, jenž vychytal uniknuvšího Mehlema. Šílený poločas ale přece jen nabídl ještě jeden zajímavý moment, který po faulu na rozběhnutého Kanea vyústil v červenou kartu pro Mateje Maglicu.

V první šanci druhé půle se znovu objevil de Light, jenže ani tentokrát si na Marcela Schuhena nepřišel. V 51. minutě se ale již skóre měnilo, když se do prudkého centru položil Kane a elegantní rybičkou poslal Bayern do vedení.

Domácí poté dostali na své kopačky potřebný klid, což se projevilo zanedlouho po úvodním gólu, kdy na rozdíl dvou branek zvýšil Leroy Sané, jemuž míč připravil do stoprocentní pozice precizní přihrávkou Laimer. Obrana oslabeného Darmstadtu se pak sesypala jako domeček z karet. V 60. minutě přidal další gól po chytře zahrané standardní situaci Jamal Musiala.

Krátce nato rozšířil svůj střelecký účet Sané, jenž se prosadil krásnou ranou z hranice vápna. V 69. minutě se postaral o aplaus zaplněné Allianz Areny Kane, když z vlastní půle přeloboval Schuhena. Ihned po rozehrávce přidal šestý gól Thomas Müller, na něhož ještě navázali Musiala a autor hattricku Kane.

Darmstadt tak dle očekávání na body v mnichovské Allianz Areně nedosáhl. V příštím kole 3. listopadu přivítá Bochum, Bayern se o den později představí v Dortmundu.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - 1. FSV Mainz 05 2:2

27.10.2023 20:30

Góly: 21. Kevin Stöger (pen.), 82. Keven Schlotterbeck - 59. Keven Schlotterbeck (vl.), 90+6. Tom Krauß

Fotbalisté Bochumi remizovali v devátém kole Bundesligy na vlastním stadionu s poslední Mohučí 2:2. Převahu domácích ze začátku zápasu přetavil v úvodní zásah z penaltového puntíku Kevin Stöger, jenž ještě před dvěma lety oblékal dres soupeře. Před hodinou hry ovšem Die Nullfünfter po nešťastném vlastním gólu Kevena Schlotterbecka srovnali. Německý stoper však své zaváhání stihl napravit v 82. minutě přesnou hlavičkou. V závěru ale domácí fanoušky rozesmutněl Tom Krauss, jenž na poslední chvíli zařídil dělbu bodů, a modrobílí se tak první výhry v sezoně ani tentokrát nedočkali.

Rýnské derby o víkendu nabídlo vítězství Kozlů z Kolína, a tak byla páteční předehrávka soubojem jediných dvou týmů, které dosud v této sezoně v lize nevyhrály. Bochum navzdory tomu zapsala na svém hřišti jeden zajímavý výsledek, když zkraje ročníku vybojovala bod s Dortmundem. V minulém kole pak těsně padla ve Freiburgu, přičemž svůj první gól zapsala letní posila Goncalo Paciencia. Poslední Mohuč zatím jen dvakrát remizovala, v obou případech ji přitom od tříbodového zisku dělilo pouze několik minut.

Velkou možnost na otevření skóre měl už ve třetí minutě domácí Bernardo, jeho prudká dělovka z prostoru pro penaltu ovšem mířila na dosah gólmana Robina Zentnera. I nadále pokračoval duel ve svižném tempu, ale na další šanci si diváci počkali do 21. minuty. To si po intervenci videorozhodčího postavil míč na pokutový puntík Stöger a přesně mířenou přízemní ranou k pravé tyči poslal domácí do vedení. I po vstřelené brance byli Blau-Weiss lepším týmem na hřišti, další nebezpečné šance si však už během první půle nevytvořili.

Chvíli po změně stran se po samostatném úniku dostal k úspěšnému zakončení Moritz Broschinski, jeho zásahu ovšem předcházel ofsajd. Nakonec tak pro Bochum přišla pohroma. Mohuč, která dosud na svém kontě neměla jedinou střelu na branku, se v 59. minutě díky nešťastnému odrazu od nohou Schlotterbecka dočkala vyrovnání. V 69. minutě mohl domácím vrátit vedení Philipp Hofmann, z malé vzdálenosti ale nastřelil gólmana. Osm minut před koncem základní hrací doby však svůj smolný zásah odčinil Schlotterbeck, jenž vyskočil nejvýše na centrovaný míč od rohového praporku, a i přes dotyk brankáře zvrátil vedení zpět na stranu Bochumi. Avšak ani toto vedení VfL nevydrželo, v šesté minutě nastavení totiž dalekonosnou tečovanou ranou srovnal skóre Krauss.

Čekání na vítězství v podání ani jednoho z celků tak neskončilo, zápas totiž rozuzlení nenabídl. Bochum se v příštím kole 3. listopadu představí v Darmstadtu, Mohuč o den později přivítá Lipsko.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
9
8
1
0
27 : 8
25
2
Bayern Mnichov
9
7
2
0
34 : 7
23
3
VfB Stuttgart
9
7
0
2
27 : 11
21
4
Borussia Dortmund
9
6
3
0
20 : 11
21
5
RB Lipsko
9
6
2
1
25 : 7
20
6
TSG Hoffenheim
9
6
0
3
20 : 16
18
7
Eintracht Frankfurt
9
3
5
1
12 : 9
14
8
SC Freiburg
9
4
1
4
10 : 16
13
9
VfL Wolfsburg
9
4
0
5
13 : 14
12
10
FC Augsburg
9
3
2
4
18 : 21
11
11
Borussia Mönchengladbach
9
2
3
4
16 : 20
9
12
Werder Brémy
9
3
0
6
14 : 18
9
13
1. FC Heidenheim
9
2
1
6
13 : 22
7
14
SV Darmstadt
9
2
1
6
13 : 30
7
15
Union Berlín
9
2
0
7
11 : 19
6
16
VfL Bochum
9
0
5
4
8 : 23
5
17
1. FC Köln
9
1
1
7
7 : 21
4
18
1. FSV Mainz 05
9
0
3
6
9 : 24
3

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
Martin9719

Ve strašidelný kaši..

Reagovat
Mönchengladbach

Dostat osm gólů během 37 minut, to musí být nějaký rekord.

Reagovat
Martin9719

Překonali Zlín?

Reagovat
Mönchengladbach

Ano, tam to bylo osm gólů za 46 minut.

Reagovat
vladino10

Tak mali to strašne ťažké, hrať 9 na 10 je horšie ako 10 na 11... A ešte v Mníchove.

Reagovat
PavlíčeQ

buh harry

ve 13 zapasech 14+7 a navrch k tomu jeste gol roku

❤️

Reagovat
Müllered

Reagovat
O.Giroud

meh, góly od polovice ihriska do "prázdnej" sú overrated.

Reagovat
Müllered

Leroy se čím dál více podobá Arjenovi, ten taky v 27 letech začal být produktivnejší, snad mu to vydrží stejně dlouho.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Martin9719

SVW důležité body a útěk do klidnějších míst tabulky. Augsburg potvrdil skvělé představení v Heidenheimu a Gladbach se konečně taky chytil. Uvidíme zda se podaří něco uhrát večer Kölnu, věřím že šanci mají.

Reagovat
Mönchengladbach

Ano, tam to bylo osm gólů za 46 minut.

Reagovat
Mönchengladbach

*patřilo výš

Reagovat
Salfovic

Jen aby se Pavlenka ještě vůbec dostal do branky.

Reagovat
Rudnevs

Schalke Konečne sa má človek aj z čoho tešiť. Stačilo vyradiť Baumgartla so Seguinom a hneď to šlo.

Reagovat
Martin9719

To si zaslouží gratulaci, hlavně proti 96kám které mají postupové ambice.

Reagovat
Rudnevs

Skôr by som čakal výhru proti Karlsruhe než proti Hannoveru, takže za mňa fakt prekvapenie. Dokonca som si aj stavil na Hannover. Očividne si pred týždňom Geraerts zistil, čo nefunguje a zmenil to tak, aby to fungovalo. Ale netrúfam si tipovať čo ďalej, možno začneme pozitivu sériu, možno je to len náhodná výhra. Ako fanúšik Schalke je človek zvyknuty na všetko.

Večer zápas mojich ďalších obľúbencov Lautern - HSV.

Reagovat
Martin9719

Zrovna jsem chtěl napsat, že v 2. Bundeslize krom Osnabrücku nebo Braunschweigu má šanci hrát o postup ještě skoro každý, možná i Schalke. A to si vezmi jak by to vypadalo kdyby dnes St. Pauli neotočila. My jsme sice vyhráli byť ne žádným přesvědčivým výkonem, ale jsem mooc zvědav jak teď bude vypadat stoperská dvojice proti Rostocku. Kempf po Norimberku out na 2 zápasy a Leistner na 1.

Reagovat
Rudnevs

Tipol by som si na Martona Dardaia a vedľa neho ťažko povedať. Mladý Linus Gechter má celkom potenciál. Ešte je tam tuším Rogel, ale ťažko povedať, ako moc sa s ním ráta.

Schalke inak na postup nemá absolutne žiaden nárok. Matematicky má šancu každý, ale prakticky nás môžeš odpísať kľudne spolu s Braunschweigom či Osnabrückom a zrejme ešte s pár ďalšími tímami. Našťastie je vyššie spomínaná dvojica tento rok skutočne márna a preto zrejme zostup nehrozí.

Reagovat
Martin9719

Marton hrál právě už dnes a zvládl to velmi solidně. Logicky by to ale na Rogela jinak padnout mělo i když od minulé sezony s Bochumí nenastoupil. Je to spíš ale takový kostlivec ze Schwarzovi skříně. Hamburg dnes taky ztrácí. Je to postavené na tom, že snad krom Pauli opravdu nikdo nemá konzistentní výkonnost na to aby profrčel 2. Bundesligu s nějakým náskokem. Taky nevěřím v postup Herthy (i když tajně doufám ), ale vezmi si, že třeba BSC prvních 5 kol 3 body a výprask od Madgeburgu a najednou jsme před nimi a 5 bodů na postupové pozice. Oni od té doby snad nevyhráli zápas. Ještě bych Schalke neodepisoval. Zafunguje nový kouč, vyhrajete 3 zápasy a jste ve hře.

Reagovat
Rudnevs

Žiadne také. Na postup sme definitívne odpísaní. Škoda, že sa minulý rok zostúpilo kvôli takým hlúpym chybám. Ten manšaft mal v sebe toľko potenciálu, kebyže sa zachránime a vykúpime Jenza či Kraußa, mohli sme skončiť túto sezónu v pohode na nejakom desiatom mieste. Alebo kebyže neprivedieme Franka Kramera. Alebo kebyže nepríde Schwollow ale miesto neho Ortega. Miesto toho prišiel znova zostup, strata mnohých peňazí, nepodarené leto a znovu absolutna kríza. Podstatné je zachrániť sa, na postup sa bude dať pomyslieť možno o rok, možno o dva, možno nikdy,…

Rogel je vlastne taktiež zranený, čiže skutočne ťažko povedať kto tam nastúpi.

Reagovat
Martin9719

Možná máš pravdu v tom, že je třeba kádr stabilizovat a nastolit něco co bude fungovat dlouhodoběji. Pak teprve přemýšlet o postupu, protože bez přípravy může přijít další sestup hned po postupu.

No buď si zkusí stopera "pan poctivák" nebo se zatáhne Bouchlalakis, pak ale nevím kdo bude hrát uprostřed zálohy. Už dnes vlastně Dardai přesunul Zeefuika z pravého záložníka do středu. Už jen proto je ten kádr potřeba doplnit. Nedej bože když se zraní někdo ze současných tahounů mužstva.

Reagovat
Rudnevs

Prinjahorsom mozte vziat Boatenga

Reagovat
Martin9719

No jako směješ se ale byla by to posila jako prase s tím stavem co teď je.

Reagovat
c_core

Tak snad. Na jednu je to bída, na druhou ten tým prostě až tak špatný na takovou pozici není. Chce to hlavně stabilizovat a upřímně je možná lepší ještě v té druhé lize zůstat, než další koncepční zmatky. Že by bojovali o udržení, tomu nevěřím

Reagovat
Rudnevs

Také siedme miesto tento rok, ukľudniť to, získať formu vhodné doplnenie tímu, zbaviť sa Knäbela a budúci rok postup!

Reagovat
Martin9719

Solidně tlačený Lipsko rozhodčími.

Reagovat
smetos

v Leverkusenu opet vsichni krajanci na lavce a cuchnout uz nedostavaj ani na par minut

Reagovat
Nuno čomes

A cos čekal?

Reagovat
bayern987

Wirtz famózní, pokud mu vydrží zdraví tak má Německá repre novou vycházející hvězdu. Naopak Atubolu je zatím jedno velké zklamání, snad se zlepší protože mladého gólmana Němci také potřebují.

Reagovat
Werkrider

Leverkusen po poločase 82% držení míče, nějaké šance tam byly, ale celkově strašně statické. Wirtz se zase začíná dostávat do formy a minulý týden to byl ten rozdílový hráč.

Reagovat
Laliga

A mne na tikete ušiel len Bayern, kurz na jednotku bol 0,0 nič, tak som dal prvý polčas

Reagovat
vladino10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele