9. kolo
28.10.2023 15:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Wout Weghorst (© AFP)

Stuttgartu při absenci ofenzivní hvězdy odešla obrana. Výhru Hoffe zkalilo zranění Kadeřábka

Hoffenheim porazil v devátém kole Bundesligy domácí Stuttgart 3:2 a připsal si již šestou výhru v sezoně. Vítězství se rodilo až nečekaně hladce, když si hosté v úvodním dějství vypracovali dvoubrankový náskok. Situaci modrobílým znepříjemnil gólem a asistencí Deniz Undav, záskok za nejlepšího střelce ligy Serhoua Guirassyho, jenž duel vynechal kvůli zdravotním problémům. První domácí porážku pro Stuttgart nakonec zařídil Robert Skov. Pavel Kadeřábek začínající v základní sestavě se zranil při obranném skluzu a musel předčasně střídat.

Nezastavitelný Stuttgart pokračoval ve zběsilé jízdě, když od startu ročníku padl pouze jednou. Hned sedmkrát přitom zvítězil, což jej před startem kola řadilo na druhé místo. Sérii šesti soutěžních výher v řadě chtěli Švábové prodloužit doma proti Hoffenheimu. Ten začal po skvělém vstupu do sezony mírně kolísat, o čemž svědčily dvě porážky z posledních tří duelů. Obrana hostů si alespoň trochu oddechla, jelikož se vyhla souboji s nejlepším střelcem ligy - zraněným Guirassym.

Modrobílí neotáleli a už v páté minutě se dostali do vedení, když se ve správný čas na správném místě zjevil Grischa Prömel a z dorážky uklidil míč do poloodkryté branky. Situaci ve 21. minutě vylepšil Wout Weghorst, který se postavil k exekuci pokutového kopu a střelou o tyč si připsal svou první trefu v sezoně. Po nejistém zákroku ve 30. minutě daroval domácím pokutový kop Oliver Baumann, ale svou chybu napravil fantastickým zákrokem proti ráně Undava.

Po necelých 10 minutách druhé půle musel střídat Kadeřábek, jenž si nepříjemně přisedl nohu ve snaze získat míč pro své mužstvo. V 61. minutě svůj aktivní výkon korunoval brankou na 2:1 Chris Führich, čímž vykřesal naději na oddálení první domácí prohry v sezoně. Tu ale o pouhých pět minut později uhasil Skov, jenž střelou na zadní tyč vrátil svému týmu dvougolové vedení.

S další zápletkou přišel v 74. minutě Undav, který tak odčinil svou neproměněnou penaltu z úvodní půle a snížil na 2:3. Domácí v poslední čtvrthodině přepli na vysoké obrátky a hnali se za vyrovnáním. Skvělý Baumann se už ale překonat nenechal a pomohl svému týmu k nečekanému výsledku.

Stuttgart tak po sérii fantastických výher zaváhal a doma nakonec nezískal ani bod. V následujícím kole se 5. listopadu střetne s Heidenheimem, Hoffenheim přivítá o den dříve na vlastní půdě silný Leverkusen.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Kleinhampl

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Stuttgart

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele