9. kolo
29.10.2023 17:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Florian Wirtz (© AFP)

Lék na Farmaceuty nenašel ani Freiburg. Dominanci Leverkusenu podtrhl elegantní gól Wirtze

Fotbalisté Leverkusenu zvítězili v devátém kole Bundesligy před vlastními fanoušky nad Freiburgem 2:1. Farmaceuti herně zcela dominovali, avšak bádenský celek se statečně bránil. Šikovnému Florianu Wirtzovi se nicméně podařilo po krásné individuální akci skórovat, ve druhé půli si navíc nešťastně srazil míč do vlastní sítě gólman Noah Atubolu, což stačilo Bayeru k návratu na vedoucí pozici v soutěži. Z českého trojlístku se na hřišti objevili ke konci utkání Adam Hložek i Patrik Schick.

Domácí celek už 12krát v řadě vstřelil minimálně dva góly, což byl nový klubový rekord. V duelech před vlastním publikem přitom ani jednou u dvou branek nezůstalo. Oba týmy do zápasu vstupovaly povzbuzeny úspěšným vystoupením v evropských pohárech. Leverkusen se mohl spolehnout na talentovaného Wirtze, jenž otevřel proti Karabachu skóre a následně zaznamenal tři asistence. Obrat v Bačce Topole pak v dresu bádenského celku zařídil hattrickem Vincenzo Grifo.

Bayer od samého začátku dominoval statistice držení míče, nicméně defenziva Freiburgu přijela připravena, a tak svého soupeře do žádné velké příležitosti nepouštěla. Obránci na druhé straně hřiště si také počínali výborně, avšak hosté se k bráně Leverkusenu dostávali jen zřídka. Až ve 36. minutě ukázal svou šikovnost Wirtz, když ve vápně obešel několik protihráčů a poté namířil balon přesně k tyči, čímž poslal Farmaceuty do vedení.

Střelec úvodní branky zůstal při chuti i po přestávce, když zkraje druhé půle narušil soupeřovu rozehrávku a z hranice pokutového území vypálil. Atubolu si s tvrdou ránou ale dokázal poradit. Před uplynutím hodiny hry se tento gólman objevil dál od brány, čehož se pokusil využít Victor Boniface, avšak z poloviny hřiště mířil vedle. Atubolua to ovšem rozhodilo natolik, že následnou ránu Jonase Hofmanna, který z dálky trefil tyč, si srazil za vlastní záda. To Freiburg nepoložilo, protože se v 70. minutě hlavou prosadil střídající Manuel Gulde, na což nepotřeboval ani dvě minuty strávené na hřišti. Na kontaktní gól však hosté navázat nedokázali.

Úchvatná jízda plná vítězství tak pokračovala a Leverkusen opět získal všechny body. V příštím kole se 4. listopadu představí na hřišti Hoffenheimu, Freiburg tentýž den přivítá Mönchengladbach.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele