9. kolo
29.10.2023 15:30 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Julian Brandt (© AFP)

Severoafrická legie Frankfurt k triumfu nedotáhla. Přestřelka u řeky Mohanu vyústila v remízu

V duelu devátého kola Bundesligy mezi Frankfurtem a Dortmundem se po gólovém galapředstavení zrodila remíza 3:3. Domácí byli hned dvakrát v zápase ve vedení, o což se zasloužil dvěma góly egyptský útočník Omar Marmoush a alžírský reprezentant Farés Chaïbi. BVB se ale, jak už se stalo jeho zvykem, nevzdalo a především díky trefě střídajícího Juliana Brandta v 82. minutě vydřelo alespoň bod.

Borussia do zápasu šla ve velmi dobré náladě, když před pár dny v zápase Ligy mistrů zvítězila na půdě Newcastlu. K výhře BVB pomohl mimo jiné skvělý Nico Schlotterbeck, jenž díky velmi dobré formě začal kandidovat na jeden z defenzivních postů německé reprezentace pro nadcházející Euro. Obrana Orlů ovšem vzbuzovala minimálně stejný respekt jako 23letý bek Dortmundu, jelikož dosud inkasovala nejméně branek z celé soutěže.

Hned ve třetí minutě utkání však při ní stáli všichni svatí, když na zadní tyči naběhnutý Donyell Malen netrefil ve velmi dobré pozici míč ideálně. Na druhé straně mohl vzápětí potrestat hostující neefektivitu Hugo Larsson, nicméně Gregor Kobel vytáhl skvělý reflexivní zákrok. V osmé minutě se ale už skóre přepisovalo, když hru rukou ve vápně Borussie potrestal proměněnou penaltou Marmoush. Stejný hráč stihl před úderem úvodní půlhodiny udeřit ještě jednou. Lví podíl na jeho druhé brance měl Aurélio Buta, neboť právě střelu portugalského křídelníka vyrazil Kobel přímo k nohám Marmoushe, jenž následně procedil míč do sítě. V nastavení první půle se přihlásil o slovo i Dortmund, když Marcel Sabitzer přízemní střelou z hranice vápna snížil.

Krátce po návratu ze šaten mohl Marmoush dokonat hattrick, avšak svoje akrobatické zakončení nasměroval nad břevno. Přesněji však mířil na druhé straně v 54. minutě Youssoufa Moukoko, když si na penaltovém puntíku šikovně zpracoval míč a pohotovou ranou bodlem vyrovnal. V 68. minutě ale vzlétli k bodovým výšinám opět domácí Orli, kterým vrátil vedení Chaïbi. Ten po kostrbatém převzetí balonu zachoval chladnou hlavu a procedil kulatý nesmysl za záda Alexandera Meyera, jenž na plac přišel v první půli na úkor zraněného Kobela. V 82. minutě si ale Borussia přece jen bod zajistila, když Brandt srovnal poté, co mu míč do malého vápna naservíroval Karim Adeyemi.

Dortmund tak ve Frankfurtu pouze remizoval. V dalším kole BVB čeká 4. listopadu Der Klassiker proti Bayernu, Orli se ve stejný den střetnou s Unionem.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele