9. kolo
28.10.2023 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Borussie Mönchengladbach (© AFP)

Gladbach před zraky vlastních fanoušků poprvé zvítězil. Vzdor ligového nováčka zlomil Pléa

Mönchengladbach v devátém kole Bundesligy porazil na vlastní půdě Heidenheim 2:1, a připsal si tak první letošní ligové vítězství na vlastním stadionu. Domácí předvedli skvělý vstup do utkání, když se již ve čtvrté minutě prosadil Alassane Pléa. Francouzský útočník se nakonec stal hrdinou celého střetnutí, jelikož po změně stran přidal další trefu. Hříbata se zároveň vyšplhala na 10. příčku v tabulce, kde přeskočila právě svého soupeře. Na poslední desetiminutovku se na trávník podíval i český útočník Tomáš Čvančara.

Mönchengladbach prošel v létě výraznou přestavbou kádru a na výkonech to zatím bylo znát. Ačkoliv se Hříbatům dařilo střílet slušný počet branek, defenziva patřila k nejpropustnějším v soutěži, což vyústilo v jedinou výhru z devíti zápasů. To mimo jiné znamenalo, že do duelu s Heidenheimem domácí vstupovali z horší pozice v tabulce. Nováček však body sbíral téměř výhradně na vlastním stadionu. Jedinou výjimkou byl zápas v Dortmundu, kde outsider remizoval navzdory dvougólovému manku.

Plán na zisk bodů na půdě další Borussie se ale zkomplikoval nedlouho po úvodním výkopu. Ve čtvrté minutě se po rohovém kopu domácích ve vápně nejrychleji zorientoval Pléa, který pohotovou přízemní střelou propasíroval balon mezi bránícími hráči až za brankovou čáru.

"Hříbata" měla šanci na navýšení svého vedení ve 30. minutě. Míč směřující mezi tři tyče ale na poslední chvíli vykopl jeden z obránců. Krátce poté zahrával Gladbach další rohový kop, který však nováček soutěže odvrátil a rovnou se vydal do bleskového protiútoku. Eren Dinkci na hranici vápna nezpanikařil a tvrdou ranou k levé tyči překonal domácího gólmana.

Svěřenci Gerarda Seoaneho vstoupili velice aktivně i do druhé půle a opět jim stačilo jen pár minut ke vstřelení branky. Ta navíc stejně jako na začátku duelu přišla po centru od rohového praporku. Nejvýše ze všech zúčastněných se dostal Pléa, který prudkou hlavičkou nekompromisně poslal balon mezi tři tyče.

Hosté neskládali zbraně a pokoušeli se o zdramatizování průběhu utkání. Die Fohlen ale dělali maximum pro to, aby je o první domácí vítězství nic nepřipravilo a utkání nakonec dovedli do zdárného konce.

Borussia se tak vzchopila a na pátý pokus získala první domácí výhru v sezoně. V příštím kole se 4. listopadu představí ve Freiburgu, Heidenheim o den později přivítá Stuttgart.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele