Bundesliga souhrn - 7. kolo

25.09.2007, 22:54, aktualizováno 26.09.2007, 23:22
Komentáře a souhrny
V čele bundesligové tabulky není nic nového, Bayern rozstřílel Cottbus 5:0 a na pronásledovatele má tříbodový náskok. Na druhé místo se po výhře v Norimberku posunul Leverkusen, třetí je Schalke, které přivezlo body z Duisburgu. Pozice vyklidila Hertha, senzačně doma podlehla Rostocku, podobně se dařilo i Dortmungu, dostal třígólový příděl od Hamburku. Brémy uhrály bod ve Volfsburgu, Stuttgart zdolal Bochum.
Borussia Dortmund - Hamburger SV 0:3
Branky: 7. José Paolo Guerrero, 42. Rafael van der Vaart, 64. Ivica Olič
Jako na houpačce si musí připadat v Dortmundu. Dvě prohry, pak tři výhry, a pak zase dvě porážky - to je dosavadní bilance tamní Borussie. Tentokrát tým Thomase Dolla doma nestačil na Hamburk, od něhož inkasoval hned tři góly...

Gólový účet zápasu hosté načali už po sedmi minutách, David Jarolím sklepl míč pro Paola Guerrera a peruánský útočník překonal Wiedenfellera. V další šanci Guerrero neuspěl, na druhé straně měl největší příležitost prvního poločasu Federico, ale z výborné pozice trestuhodně přestřelil. Hosté tak mohli trestat, Guerrero ve vápně obral Wörnse a Rafael van der Vaart měl po jeho přihrávce snadnou úlohu.

Snaha Borussie o návrat do zápasu ve druhém poločase skončila dřív, než mohla pořádně začít. Jen pět minut totiž trval návrat z kabin pro Floriana Kringeho, po druhé žluté byl vyloučen a oslabil svůj tým. Hamburk svou přesilovku rychle využil a ukončil veškeré pochyby o vítězi, v 64. minutě Ivica Olič sebral míč Brzenskovi a z hranice vápna přidal třetí gól.

Dortmundu patří po této porážce deváté místo, HSV se naopak vyhouplo už na třetí, jen o bod za vedoucí Bayern, který však má ještě zápas k dobru.
více informací
Hertha Berlín - Hansa Rostock 1:3
Branky: 2. Marko Pantelič - 40. Christian Rahn, 54. Sebastian Hähnge, 74. Regis Dorn
Velkým šokem skončilo východoněmecké derby. Berlínská Hertha, hrající v dobré formě, když jí před utkáním patřilo druhé místo, prohrála na svém hřišti s Hansou Rostock, nováčkem, který teprve v minulém kole získal první body a odpoutal se ode dna...

Všechno přitom začalo přesně podle plánu. Už ve druhé minutě dal Marko Pantelič hlavou po centru Lucia svůj pátý gól ve čtyřech zápasech a Hertha vedla. V další šanci byl sám Lucio, toho však vychytal Wächter. Hosté postupně získávali půdu pod nohama a pět muiut řped přestávkou šokovali domácí fanoušky, když vyrovnali. Obraně utekl Christian Rahn a poradil si i s českým gólmanem Jaroslavem Drobným.

Ve druhé půli se očekával domácí tlak a góly v síti soupeře, bylo to však přesně naopak. Uběhlo jen devět minut, když Sebastian Hähnge po přímém kopu Rathgeba poslal zblízka hosty do vedení. O vyrovnání se pokoušel střídající Okoronkwo, ale znovu zasáhl Wächter a Hansa mohla potvrdit své vítězství. V 74. minutě se střelec prvního gólu Rahn proměnil v asistenta, když prostrčil míč na Regise Dorna a ten potřetí v utkání překonal Drobného.

Pro Hertu porážka znamená pád na čtvrté místo a po středečních zápasech může klesnout ještě níž. Rostock se zvedá z beznadějně posledního místa, je sice třetí od konce, ale na střed tabulky ztrácí jen tři body.
více informací
VfL Wolfsburg - Werder Brémy 1:1
Branky: 66. Josue - 48. Diego
Werder Brémy pouze remizoval ve Wolfsburgu a nevyužil tak možnost připojit se ke třináctibodovým Schalke a Hamburku. Hosté sice vedli, o konečné dělbě bodů ale rozhodl Josue.

Domácí, posíleni o výhru v Chotěbuzi, začali dobře a již v šesté minutě po rohovém kopu Marcelinha pálil do tyče Krzynowek. Hosté odpověděli opět minut později akcí přihrávajícího Vranješe a zakončujícího Diega, po níž musel zasahovat Jentzch. Domácí gólman měl o poznání více práce, než jeho protějšek Wiese, a ve 36. minutě skvěle zlikvidoval příležitost Nalda. Chvíli před odchodem do kabin si pak Jentzch na míč sáhl znovu při pokusu Harnika.

Werder působil fotbalovějším dojmem a tři minuty po změně stran šel po zásluze do vedení. Diego se ve 48. minutě prokličkoval až do pokutového území, Jentzch jeho první střelu neudržel a dorážka brazilského záložníka již skončila v síti - 0:1.

Wolfsburg kontroval v 66. minutě a znovu se radoval brazilský reprezentant. Marcelinho našel v pokutovém území střídajícího Džeka, který se neukvapil a skvěle našel skórujícího Josueho - 1:1.

Werder již druhou branku přidat nedokázal, naopak v závěru mohl přijít i o bod. Dvě slibné příležitosti měl domácí Grafite, proměnit však nedokázal ani jednu.
více informací
MSV Duisburg - Schalke 04 0:2
Branky: 3. Halil Altintop, 75. Kevin Kuranyi
Schalke se po čtyřech remízách v úvodních pěti kolech začíná šplhat tabulkou nahoru. Výhry v derby s Duisburgem byla již druhou v řadě acelek z Gelsenkirchenu se minimálně na 24 hodin posunul na druhou příčku.

Schalke mělo skvělý vstup do utkání. Už ve třetí minutě brankář Starke neudržel střelu Bordona a Altintop si už věděl rady - 0:1.

Ve 13. minutě se poprvé osmělili domácí a Neuer musel zasahovat proti střele Grliče. Starke neměl nejlepší den a dokázal to i po centru Bejramoviče, dotírající Kuranyi se však k zakončení nakonec nedostal. Duisburgu se podařilo dostat svého soupeře pod tlak a přicházely i šance. Jednu z nich neproměnil Lavrič, jemuž Neuer zkazil radost podobně jako o chvíli později Georgievovi.

Po změně stran šancí ubylo, domácí se až na zblokovanou střelu Grliče před Neuera nedostávali a v 75. minutě naopak inkasovali. To Lovenkrands našel Kuranyiho a ten se proti Starkemu nemýlil - 0:2. Schalke se díky tříbodovému zisku posunulo na druhou příčku, Duisburg se naopak v případě bodového zisku Norimberku v duelu s Leverkusenem může propadnout na sestupovou šestnáctou příčku.
více informací
Arminia Bielefeld - Hannover 96 0:2
Branky: 54. Szabolcs Huszti (pen.), 85. Sergio Pinto
Arminia chtěla doma potvrdit velmi zajímavě rozjetou sezonu v zápase s Hannoverem, ale ten domácí překvapil vysokou aktivitou a po zásluze si odváží všechny body za vítězství 2:0.

Tentokráte bez Jiřího Štajnera se Hannover pustil do Arminie hned od začátku. Sice bez gólového efektuy, ale snaha hostům určitě nechyběla. Domácí podržel nad vodou, při šancích Hankeho a Husztiho, gólman Bielefeldu Hain. A tak mohl být i záložník domácích Kučera po poločase spokojený se stavem 0:0.

Hosté však vycítili, že mají dnes šanci uspět, a tak neubrali. Ba naopak, a to se jim vyplatilo. První gol utkání dal v 54. minutě z penalty Huszti. Domácí se pokusili hned srovnat, ale pokus Hankeho šel těsně mimo. Hosté se najednou začli bát o výsledek. Jenže pojistku jim dal střídající Pinto v podobě gólu z 85. minuty, a tak si hosté připsali další úspěch.

Po prohře Arminia spadla na 10. místo, Hannover poskočili na místo jedenácté. Oba kluby mají po deseti bodech.
více informací
Eintracht Frankfurt - Karlsruher SC 0:1
Branky: 51. Maik Franz
Rozjeté Karlsruhe o víkendu schladila domácí porážka od Bayernu Mnichov a ve středu jí také nečekal lehký boj. Na půdě sebevědomého Frankfurtu však nováček překvapil a odváží si tři body.

Na své miláčky se přišlo podívat skoro padesát tisíc diváků. Jenže určitě nečekali to, co domácí předváděli. Nováček z Karlsruhe znovu překvapoval svojí pěknou pressingovou hrou a dostával se do více šancí než tým Eintrachtu. Tu největší měl Freis. Dostal se až před domácího gólmana Prölla, ale tento souboj vyhrál druhý jmenovaný. Domácí hráče vyprovodili fanoušci pískotem, a tak měli Mahdavika a spol. o čem přemýšlet.

Jenže asi nic valného nevymysleli, protože i ve druhém poločase domácí hráli velmi bídně a byli to spíše hosté, kdo tlačil. Pasivitu domácích hráčů využil a přetavil v gol útočník Karlsruhe Maik Franz. Po pěkné příhrávce z hloubi pole se obtočil kolem obránce a poslal míč k levé tyči. Domácí se až po obrdžené brance konečně probrali a začli bojovat alespoň o bod. Jenže ofenzíva Frankfurtu v čele s Amanatidisem se neprosadila, a tak domácí poprvé v sezoně ztratili doma.

Po tomto utkání si Karlsruhe vyměnilo post s Frankfurtem a v součastnosti je jako nejlepší nováček ne šestém místě. Eintracht je sedmý.
více informací
VfB Stuttgart - VfL Bochum 1:0
Branky: 50. Roberto Hilbert
Stuttgart si musel napravit reputaci. Po ostudném víkendovém utkání na Werderu Brémy (1:4) hostil doma obhájce titulu tým z Bochumi. Nijak zvlášť nepřesvědčil, ale tři body nakonec získal.

Hostujícího brankáře Jana Laštůvku čekal nelehký úkol. Postavil se totiž proti útočné dvojici Cacau - Gomez a to vždy znamená hromadu práce. V prvním poločase se ale tito dva nedostali tolik do šancí, jak si to přál celý Stuttgart. Naopak více práce měl v prvním dějství domácí Schäfer. Předchůdce Jaromíra Blažka v Norimberku musel dvakrát těžce likvidovat pokusy Miciela. Jenže podal skvělý výkon a i proto šli hráči do kabin za stavu 0:0.

Do druhého poločasu nastoupil jiný Stuttgart. Vytvářel si šance, ale zápas se stal spíše vyrovnaným. Domácím přinesl radost pokus Hilberta z padesáté minuty. Cacau se před vápnem dostal k balonu, poslal jej napříč vápnem až k Hilbertovi a ten z úhlu dal jediný gól utkání. Hra se po té znovu proměnila ve vyrovnanou bitvu, jenže další gól nepadl, a tak si domácí aspoň částečně napravili chuť a porazili Bochum 1:0.

Díky těsnému vítězství poskočil VfB na deváté místo a konečně se začíná podobat tomu loňskému týmu Stuttgartu.
více informací
Bayern Mnichov - Energie Cottbus 5:0
Branky: 59. Miroslav Klose, 63. Martin Demichelis, 69. Luca Toni, 75. Miroslav Klose, 89. Miroslav Klose
Bayern Mnichov pokračuje v exhibičních výkonech, tentokrát to v Allianz Areně odnesla Energie Cottbus. Bayern ji zničil pěti góly, tři z nich nasázel německý reprezentant Miroslav Klose.

První poločas se vlekl v klidném tempu. Za zmínku snad stojí jen pokus Luca Toniho z páté minuty, no na druhé straně stál připravený Piplica. Domácí se pokusili pokoušeli hlavně přes trojici Ribery - Toni - Klose, ale v první pětačtyrycetiminutovce to gólový efekt nepřineslo. Naproti tomu, domácí kapitán Oliver Kahn se v prní polovině utkání skoro ani nezahřál.

Bylo to teprve zahřívací kolo pro domácí, protože z druhého poločasu si udělali galavečer. A to hlavně superstřelec Miroslav Klose. Nejprve po hodince hry po přihrávce van Bommela prostřelil Piplicu a o pár minut později nechal po pěkném pasu vyniknout Demichelise. Poté ještě nechal skorovat parťáka z útoku Luca Toniho. Stav 3:0 pro Bayern, zdá se, nebyl pro Kloseho idealní a ten se v 75. a 89. minutě opět zapsal mezi střelce. Tím završil svůj hattrick a dal výsledku konečnou podobu 5:0.

Bayern tak před 62 000 diváky potvrdil první místo a tak jeho neskromná cesta za titulem nekončí. Cottbus naopak zůstává jasně poslední.
více informací
1. FC Norimberk - Bayer Leverkusen 1:2
Branky: 73. Marek Mintál (pen.) - 40. Stefan Kiessling, 76. Tranquillo Barnetta
Norimberk si potřeboval doma spravit chuť. Týmu, který v loni bojoval o absolutní špičku ligy, se zatím potácí u dna. A bude se potácet dál, se skvěle rozjetým Leverkusenem prohrál 1:2, nepomohl mu ani gól Marka Mintála.

Jediný středeční zápas německé Bundesligy, ve kterém padl gól v prvním poločase. Ve 40. minutě domácí gólman Blažek Gekasovu střelu jen vyrazil k nohám Barnetty, ten zachoval chladnou hlavu a pasem našel volného Kiesslinga, jenž už měl snadnou práci a exsparťan Blažek musel poprvé tahat míč z vlastní sítě. Ke konci poločasu ještě nebezpečně hlavičkoval Charisteas, ale Adler nemusel zasahovat, jeho pokus šel totiž těsně nad.

Domácí, i s Tomášem Galáskem v základní sestavě, se pokoušeli od začátku druhého poločasu srovnat. Jejich snahu jim oplatil rozhodčí. V 70. minutě totiž odpískal faul hostů ve vápně a tak měl Norimberk slušnou šanci srovnat v podobě pokutového kopu. K němu si stoupl střelecky probuzený Mintál a s klidem ho proměnil. Jenže radost domácích netrvala dlouho. O tři minuty později se u vápna dostal k míči skvěle hrající Barnetta a poslal na Blažka nechytatelnou ránu. Do konce utkání hosté kontrolovali hru a když už se domácí dostali do šance, proti nim stál mladík Adler.

Domácí po utkání spadli na předposlední místo. Hosté se díky výhře posunuli na stejnou příčku na opačné straně tabulky. Jsou druzí za Bayernem.
více informací
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Bayern Mnichov752021:317
2.Bayer Leverkusen742111:314
3.Schalke 04734014:613
4.Hamburger SV74129:513
5.Hertha Berlín740311:1112
6.Karlsruher SC74038:1012
7.Eintracht Frankfurt73227:611
8.Werder Brémy732210:1211
9.VfB Stuttgart73139:1010
10.Arminia Bielefeld731311:1310
11.Hannover 9673139:1210
12.Borussia Dortmund730411:139
13.VfL Wolfsburg722310:118
14.VfL Bochum72238:108
15.MSV Duisburg72058:116
16.Hansa Rostock72058:126
17.1. FC Norimberk71246:105
18.Energie Cottbus70253:162

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Slejdy

taky to mohli bremy udrzet

Reagovat
HOST*Arne

to, že Hertha nevyhraje, mě poprvé napadlo, když jsem tu viděl titulek k článku "Hoeneß: Současné pozice v tabulce mě nepřekvapuje".

až bude Hertha do třetího místa třeba po 20. kolech, tak už se bude moci říkat, že koncepce trenéra Favreho začala fungovat dříve, než bylo očekáváno. teď to bohužel až zas tak jisté není...

Reagovat
HOST*tuńák s houskou

jj bremy i stuttgard by meli zacit se sebou neco delat, je to bida

Reagovat
smazaný uživatel

Norimberk je u mě zatím zklamání, po minulé vydařené sezoně jsem od nich čekal rozhodně víc.

Reagovat
HOST*Arne

mě to ani moc nepřekvapilo. aby FCN hrál o Uefu a i dobře v poháru, na to podle mě nemá mužstvo. o sestup hrát nebudou, myslím si, že tak okolo 10. místa

Reagovat
HOST*Skibe

Mě překvapují spíš výsledky Herthy...jako den a noc.

A výsledky Karlsruhe mě taky udivují,počítal jsem s nima na jasný sestup,snad jim to vydrží a Cottbus,Rostock,Duisburg do 2.ligy

Reagovat
HOST*Arne

jo, výsledky Herthy mě taky udivujou. myslim, že Hertha a Dortmund jsou dva týmy s nejnevyrovnanějšími výkony, oba budou hrát okolo 8. místa, možná o evropu

Cottbus taky vidim jasně v 2. BL, ale zbylý dva nevím, adeptů je hodně, kromě Hansy a MSV ještě Bochum, možná Bielefeld, každopádně BL bude hodně vyrovnaná (opět, jako vždy)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele