7. kolo
26.09.2007 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - Bayer Leverkusen 1:2

Norimberk si potřeboval doma spravit chuť. Týmu, který v loni bojoval o absolutní špičku ligy, se zatím potácí u dna. A bude se potácet dál, se skvěle rozjetým Leverkusenem prohrál 1:2, nepomohl mu ani gól Marka Mintála.

Jediný středeční zápas německé Bundesligy, ve kterém padl gól v prvním poločase. Ve 40. minutě domácí gólman Blažek Gekasovu střelu jen vyrazil k nohám Barnetty, ten zachoval chladnou hlavu a pasem našel volného Kiesslinga, jenž už měl snadnou práci a exsparťan Blažek musel poprvé tahat míč z vlastní sítě. Ke konci poločasu ještě nebezpečně hlavičkoval Charisteas, ale Adler nemusel zasahovat, jeho pokus šel totiž těsně nad.

Domácí, i s Tomášem Galáskem v základní sestavě, se pokoušeli od začátku druhého poločasu srovnat. Jejich snahu jim oplatil rozhodčí. V 70. minutě totiž odpískal faul hostů ve vápně a tak měl Norimberk slušnou šanci srovnat v podobě pokutového kopu. K němu si stoupl střelecky probuzený Mintál a s klidem ho proměnil. Jenže radost domácích netrvala dlouho. O tři minuty později se u vápna dostal k míči skvěle hrající Barnetta a poslal na Blažka nechytatelnou ránu. Do konce utkání hosté kontrolovali hru a když už se domácí dostali do šance, proti nim stál mladík Adler.

Domácí po utkání spadli na předposlední místo. Hosté se díky výhře posunuli na stejnou příčku na opačné straně tabulky. Jsou druzí za Bayernem.

Autor: Michäel März

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele