Bundesliga souhrn - 34. kolo

17.05.2008, 17:40
Komentáře a souhrny
Bayern porazil Herthu a potvrdil titul. Druhé místo a přímou kvalifikaci do příštího ročníku Ligy mistrů si pojistil Werder, na Pohár UEFA se mohou těšit ve Wolfsburgu a také Hamburku. Posledním sestupujícím je Norimberk...

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 2:4

17.05.2008 15:30

Góly: 25. Alexander Frei, 69. Alexander Frei - 3. Sascha Riether, 6. Marcelinho, 62. Marcel Schäfer, 76. Grafite

Felix Magath to se svými hochy skutečně zvládl! Wolfsburg díky výhře v Dortmundu, při níž stejně jako v minulém kole vstřelil čtyři branky, a také díky zaváhání konkurence může oslavovat zisk pátého místa a s ním spojenou účast v Poháru UEFA. Borussia zakončí letošní sezonu na třinácté pozici.

Utkání začalo velmi divoce. Už po třech minutách hry rozvlnil sít Marcela Hötteckeho Sascha Riether z týmu hostí. 0:1. Stačily tři minuty a nabuzení "Vlci" udeřili podruhé. Tentokráte prostřelil kapitán Marcelinho z přímého kopu vše, co mu stálo v cestě, míč zastavila až branková síť. 0:2. Nápor hostí neutuchal. V 9. minutě opět povedeně pálil z přímého kopu Marcelinho. První vážná akce domácích proběhla s příchodem 19. minuty, kdy pálil po přihrávce Nelsona Valdeze mimo Giovanni Federico. V 22. minutě minul bránu i wolfsburský Marcel Schäfer. Tři minuty nato ale snížil stav utkání Alexander Frei, jenž v malém vápně nedal z bezprostřední blízkosti Benagliovi sebemenší naději na úspěch. 1:2. V minutě 33. přestřelil bránu hostí Antonio Rukavina a dvě minuty po něm neuspěl ani Federico. V 39. minutě musel Magath vystřídat zraněného Gentnera, jehož nahradil Dejagah. V 41. minutě rozhodčí po faulu na Freie nařídil penaltu. K té se sebevědomě postavil poškozený Frei, ale svou druhou branku zatím nevstřelil. V 44. minutě netrefil brankové prostory ani Polák Jakub Blaszczykowski z BVB. Těsně před poločasovým hvizdem byl vystřídán český obránce Wolfsburgu Šimůnek.

Po nástupu do druhé půle pálil nepřesně Valdez a po něm také aktivní Federico. V 50. minutě zklamal i další hráč Borussie, jednalo se tentokrát o Matse Hummelse. V 53. minutě se o slovo přihlásil nepřesným pokusem Schäfer z týmu "Vlků". Další zajímavou šanci, na jejímž konci musel zasahovat domácí brankář, vyprodukoval Edin Džeko, bývalý střelec Teplic. Za dvě minuty přestřelil domácí Kruska. Ofenzivní hody pokračovaly třetí brankou Wolfsburgu. V 62. minutě se po předchozích neúspěších dočkal kýženého gólu Marcel Schäfer. 1:3. V 64. minutě pálil nepřesně Alexander Frei, možná nejlepší muž na trávníku. V 67. minutě se střela opět podle představ nepovedla Schäferovi, a příležitost snížit tak dostali domácí. A využili ji. V 69. minutě se totiž podruhé v zápasu radoval Švýcar Frei, jenž tak odčinil neproměněnou penaltu z první půle zápasu. 2:3. V 74. minutě vystřelil mimo Christian Wörns, veterán ve službách Borussie. V 76. minutě už ale potvrdil vítězství "Vlků" bezprostřední střelou Grafite. 2:4. Okolo 80. minuty pak stříleli vedle postupně Džeko, Krzynowek, znovu Krzynowek a po něm znovu Džeko; bez efektu. Zápas uzavřel nepříliš povedenou střelou Kringe. Wolfsburg si tak po skvělém finiši zaslouženě zahraje v příštím ročníku Poháru UEFA.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Karlsruher SC 7:0

17.05.2008 15:30

Góly: 23. Rafael van der Vaart (pen.), 34. José Paolo Guerrero, 43. José Paolo Guerrero, 49. José Paolo Guerrero, 57. Piotr Trochowski, 78. Ivica Olić, 89. Ivica Olić

Obrovským debaklem pro Karlsruhe skončila ligová sezona a zároveň rozlučka trenéra HSV Huuba Stevense, jenž si lepší loučení snad ani nemohl přát. Nejenže Hamburk dokázal soupeři nasázet před vyprodaným stadionem sedm branek, ale navíc také vybojoval čtvrtou příčku a postupuje do Poháru UEFA. Hodně trpký byl závěr jinak poměrně povedeného ročníku pro tým hostí.

Trenér KSC Edmund Becker před zápasem prohlásil, že chce po svých svěřencích, aby odehráli minimálně důstojné utkání, což se tedy ani zdaleka nepovedlo a vznikla z toho ve světě fotbalu až neuvěřitelná blamáž. V celkovém součtu padla v tomto kole opět velká spousta branek, což Bundeslize jen spěje a dodává na atraktivitě. Nyní již k samotnému průběhu klání.

Do utkání vlétli agresivněji domácí a už po čtyřech minutách hry ohrožoval Millera svou střelou Boateng. K další vážnější šanci došlo v minutě 13., kdy van der Vaart, domácí kapitán, hlavičkoval pouze do náruče gólmana Millera. Čtyři minuty nato neuspěl ani Reinhardt. A po něm také De Jong s Trochowskim, všechno hráči domácího klubu. V 23. minutě už Hamburk udeřil poprvé. Po faulu ve vápně na Davida Jarolíma nekompromisně proměnil penaltu Rafael van der Vaart. 1:0. V 29. minutě šikovně střílel hamburský Guerrero. První akce hostí přišla až po první půlhodině, kdy pálil Kapllani. V 34. minutě už se ale opět radoval Huub Stevens a jeho parta. O branku se postaral José Paolo Guerrero. 2:0. Tentýž hráč pak také stanovil konečné skóre prvního poločasu, když v 43. minutě za asistence Van der Vaarta propálil bezmocného Millera. 3:0.

Čtvrtý úder zasadili domácí už tři minuty po návratu na trávník. Po povedeném centru Van der Vaarta zkompletoval svůj hattrick Peruánec Guerrero. 4:0. V 52. minutě alespoň symbolicky připomněl karsruherský Staffeldt, že hosté také umí zaútočit. Po neúspěšném pokusu dravého Van der Vaarta se prosadil po přihrávce De Jonga Piotr Trochoski po krásné ráně z veliké dálky, snad ze čtyřiceti metrů. 5:0. Nápor domácích neutuchal. O sobě dal vědět i český legionář Jarolím. V minutě 78. radost z gólu okusil i nejlepší hamburský goleador Ivica Olič. 6:0. Dílo dokonal minutu před koncem řádné hrací doby opět chorvatský snajpr Olič, jemuž přihrával Boateng. Stevens splnil předsezónní cíl, a může se tak s čistým svědomím z dobře odvedené práce chystat na svou další trenérskou štaci v holandském Eindhovenu.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Hansa Rostock 1:2

17.05.2008 15:30

Góly: 36. Mërgim Mavraj - 40. Enrico Kern, 77. Fin Bartels

Rostock se vítězně rozloučil s Bundesligou, kterou minimálně na rok opouští. V Bochumi sice Hansa prohrávala po trefě Mavraje, brankami Kerna a Bartelse ale dokázala otočit stav na konečných 2:1 ve svůj prospěch.

Domácí VfL do utkání vstoupilo tak, jak je jeho zvykem, tedy útočně a v prvních minutách soupeři míč půjčilo sporadicky. V desáté minutě napřáhl 25 metrů Mavraj, jeho střelu ale dokázal Hahnel vytěsnit mimo brankový prostor. Hosté odpověděli za dalších deset minut krásnou ranou Kerna, na kterou Laštůvka sice neměl nárok, míč ale skončil na břevně. Ve 28. minutě našel Epalle Mavraje, jeho snaha ale k úvodnímu gólu nevedla. O minutu později vypálil nebezpečně hostující Sebastian a jeho pokus jen těsně minul levou tyč.

Ve 36. minutě se však již měnilo skóre. Epalle zleva nacentroval a Mergim Mavraj hlavičkou vsítil svůj vůbec první gól v kariéře. O čtyři minuty později však bylo vyrovnáno. Po rohu zprava slabě hlavičkoval Gledson, Jan Laštůvka však míč nedokázal spacifikovat, z čehož těžil Enrico Kern, kterému stačilo doklepnout míč do sítě. Do konce poločasu to ještě zkoušel z dálky Pearce, mířil ovšem vedle.

Začátek druhé pětačtyřicetiminutovky byl celkem rušný. Hned ve 46. minutě centroval Dabrowski, hlavičkoval Šesták a z pohledu Hansy zachraňoval výborným zákrokem Hahnel. O minutu později měli i hosté svou šanci, nebezpečnou střelu Yelena musel řešit Laštůvka. Poté se běh hry trochu sklidnil a další gólem zavánějící situace byla k vidění až v 65. minutě. Kern pohledně zakombinoval s Cetkovičem, druhý jmenovaný z voleje vypálil, ránu však zblokovala domácí obrana.

Na druhé straně to zkoušel Epallé, Hahnela ale nepřekvapil. V 76. minutě napřáhl z 18 metrů Fin Bartels a vykouzlil nádhernou trefu. Pravý horní roh branky, naprosto nechytatelné pro Laštůvku – 1:2. Bochum si do koncem utkání nevypracovala ani jednu slibnou příležitost na vyrovnání, naopak třetí gól hostí mohl přidat Tüting, stav ale již zůstal nezměněn.

Bochum zůstala a končí sezonu na dvanácté pozici, Hanse sice výhra k záchraně již pomoci nemohla, rostocký celek ale alespoň přenechal poslední místo Duisburgu.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Schalke 04 0:2

17.05.2008 15:30

Góly: 19. Marcelo Bordon, 61. Marcelo Bordon

Největší zklamání sezony bylo "dotaženo do konce". Norimberk doma opět doplatil na neproměněné šance a po dvou brankách Bordona prohrál se Schalke 0:2, což pro loňského vítěze poháru znamená sestup do druhé ligy. Schalke i přes výhru zůstává na třetím místě.

Domácí začali dle očekávání aktivně a v osmé minutě měli první gólovku. Po Mintálově snaze se dostal k míči Charisteas, jeho pokus však zneškodnil Neuer. Ve třinácté minutě hlavičkoval ze šesti metrů Wolf, Neuer však vytáhl míč nad břevno. Poté se ozvali také hosté. Ernst našel Asamoaha, Klewer však byl na místě. V 19. minutě však už Schalke vedlo. Pander zleva zahrál rohový kop, v pokutovém území nejvýš vyskočil Marcelo Bordon a na jeho hlavičku neměl Klewer nárok – 0:1.

Úvodní branka snahu FCN trochu otupila, do velkého tlaku se domácí začali opět dostávat s blížícím se koncem poločasu. Ve 35. minutě byl v šanci opět Mintál, proti němu se ale vytáhl Neuer. Už v nastavení vypálil Misimovič, jeho ránu konečky prstů dokázal vytěsnit mimo brankový prostor skvělý Neuer. O několik sekund později pálil Engelhardt, jeho nebezpečná střela ale šla těsně pravé tyče.

Po změně stran ráz hry pokračoval. Ve 47. minutě se řítil sám na branku Vittek, na poslední chvíli ho ale perfektním obranným zákrokem spacifikoval Westermann. O pět minut později si na nadýchaný Engelhardtův centr naběhl Wolf, z dobré pozice ale hlavičkoval hodně nepřesně. Domácí nemohoucnost v koncovce tak opět ztrestali hostující "Königsblauen". V 61. minutě zahrával Pander přímý kop, který se dostal až na zadní tyč k Bordonovi a ten kolenem prakticky rozhodl o osudu utkání.

Že hráči Norimberku už sestup odvrátit nedokážou, bylo jasné i domácímu kotli, z něhož znělo "Schönen Dank und auf Wiedersehen...". Fakt, že domácím zkrátka nebylo přáno, se potvrdil v 71. minutě. Engelhardt nacentroval a hostující obránce Pander nešikovně hlavičkoval, bylo z toho však jen břevno. Do konce utkání měli domácí několik střeleckých pokusů, hosté zase pár nadějných brejků, skóre se však z konečných 0:2 již nehnulo.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - MSV Duisburg 4:2

17.05.2008 15:30

Góly: 13. Ioannis Amanatidis, 15. Martin Fenin, 37. Martin Fenin, 78. Marcel Heller - 59. Claudiu Niculescu, 86. Markus Daun

Eintracht Frankfurt se rozloučil před vyprodanou Commerzbank Arénou vítězstvím nad sestupujícím MSV Duisburg a docílil stanoveného cíle 45 bodů. Duisburg ukázal, že nenechal ve Frankfurtu body zadarmo a alespoň dvěma góly znepříjemnil domácím vedení.

Martin Fenin prolomil smůlu a svými dvěma góly po více jak 1100 minutách gólového půstu (15. a 38.) přispěl k vítězství domácích. První branka ale patřila kapitánu Ioannisovi Amanatidisovi (13.), jemuž Fenin přímo asistoval. Výhru pak potvrdil Marcel Heller v 78. minutě. Za hosty se trefili Claudiu Nicolescu (59.) a v 86. minutě ještě snížil Markus Daun.

Eintrachtu se podařilo nejlepší umístění od roku 1995 v 1. Bundeslize. Jakoby to měl Friedhelm Funkel vypočítané. Posledním domácím vítězství docílil Eintracht kýžených 45 bodů a ještě přidal jeden navíc.

Od začátku se vyvinula odvážná hra bez taktických tlaků a obě mužstva hrála útočný fotbal. Ovšem domácí měli hru jasně pod kontrolou. Kapitán Amanatidis využil hned svou první útočnou akci, když dostal pěkný pas od Martina Fenina a překonal ve 13. minutě brankáře Starkeho. I následující akce stála za to, výborně hrající záložník Michael Fink načal pěknou kombinaci a ukázkově připravil přihrávku pro Martina Fenina, který pravačkou neomylně trefil síť dusiburské brány.

Ale sestupující Duisburg se vůbec neschvovával a statečně domácím hráčům odolával. Markus Pröll musel několikrát zasahovat, jednou při střele z dálky Olivera Veigneaua (20.) a ve 40. minutě při hlavičce Markuse Dauna. Jeho kolega na druhé straně měl ovšem dvě minuty před tím větší smůlu. Po Finkově rohu se k míči dostal opět Martin Fenin a stehnem dotlačil míč do brány.

Po výměně stran hru nadále kontroloval Eintracht, ovšem ubral poněkud na tempu. Marcel Heller přinesl do hry svěží vítr a mohl v 54. minutě skóre ještě navýšit. Po pěti minutách využili hosté jednu ze svých mála gólových šancí. V 59. minutě se objevil na levé straně úplně volný Niculescu, který dostal pěknou přihrávku z pravé strany a z osmi metrů překonal brankáře Prölla.

V 78. minutě korunoval Marcel Heller své dobré výkony z poslední doby svým prvním sezónním gólem. Výborný Fink poslal po zemi přihrávku z pravé vnější linie do středu hřistě, kde se uvolnil Marcel Heller a dostal se s míčem až pět metrů před bránu a úspěšně zakončil své útočné tažení.

Ke konci zápasu pak ještě snížil na 2:4 Markus Daun. V 86. minutě uvolnil Tararache Markuse Dauna, který pak z 13 metrů z levé hranice trestního území poslal míč do frankfurtské brány.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Werder Brémy 0:1

17.05.2008 15:30

Góly: 80. Markus Rosenberg

Werder Brémy zůstává stálým hostem v Lize mistrů a Bayer Leverkusen naopak propásl kvalifikaci do mezinárodních soutěží.

Brémy si vítězstvím nad Bayerem 04 zajistily druhé místo za Bayernem a již popáté se zúčastní základní skupiny v Lize mistrů. Autorem jediného gólu zápasu (80.) byl švédský útočník Markus Rosenberg. Bayer 04 Leverkusen naopak sklouzl z pátého na sedmé místo a poprvé po čtyřech letech se nezúčastní žádné mezinárodní soutěže.

Ve vyprodané BayAreně viděli diváci napínavý a tvrdý fotbal. Oběma mužstvům šlo o hodně. Hráči Bayeru šli do hry s velkým nasazením, na druhé straně se Werder uchyloval převážně k obraně a případným brejkům. A tak se v prvním poločase diváci nedočkali velkých gólových příležitostí. Nejlepší šanci na straně hostí měl Brazilec Diego, který z levé pozice jen tak tak minul bránu (23.). Na straně domácích propásl Dimitri Bulykin po jedné přihrávce hlavičkou Sergeje Barbareze míč o milimetry (34.).

Po výměně stran se pustili domácí do útoku s vervou. Čerstvě vystřídaný Sascha Dum měl hned dvě možnosti otevřít skóre (50. a 56.). Ale největší příležitost propásl Tranquillo Barnetta, který z 20 metrů nastřelil jen břevno (70.) Před tím Gekas minul cíl jen o chlup.

Štěstí domácím moc nepřálo. Tím, že se hnali vehementně dopředu, zůstala jejich obrana pootevřená a zvala hosty ke kontrům. Nejsilnější útok Bundesligy byl nebezpečný. Tak měl Diego v 61. minutě gól na kopačce, ale Arturo Vidal zachránil na poslední chvíli. Diego byl také u další šance, kterou Borowski nedokončil (68.).

O deset minut pozdějí se to přece jen podařilo. Frings, který se prodral na levé straně, viděl souběžně běžícího Rosenbergera, kterému míč přihrál. Ten si vyhlédl pravý roh brány a ukázkově se do něj trefil. Brémy tak chladnokrevně a efektivně využily jednu z mála svých útočných šancí. Domácím se do konce zápasu již nepodařilo výsledek jakkoli ovlivnit.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Hertha BSC 4:1

17.05.2008 15:30

Góly: 3. Luca Toni, 27. Luca Toni, 33. Franck Ribéry, 61. Luca Toni - 84. Valeri Domovčijski

Bayern se stylově rozloučil s mistrovskou sezonou, když doma rozdrtil Herthu BSC v poměru 4:1. Hattrick zaznamenal Toni, kterého doplnil Ribery, za hosty v závěru korigoval Domovchiyski.

Utkání začalo ceremoniálem, při kterém představitelé domácího klubu poděkovali Oliveru Kahnovi a Ottmaru Hitzfeldovi. Švýcarský kouč se dokonce neubránil slzám a v Allianz Aréně jistě nebyl sám. Pozadu nezůstala ani Hertha, jejíž hráči pozvedli transparent s gratulací k doublu a s rozloučením se s oběma končícími aktéry.

Na první gól diváci čekali pouze tři minuty. Ribéry zleva nacetroval a Luca Toni hlavičkou k přední tyči nedal Drobnému šanci – 1:0. Poté na pár minut ovládli hru Berlíňané, s jediným pokusem z kopačky Raffaela si ale Kahn bez problémů poradil. Ve 21. minutě pálil Schweinsteiger, Drobný ale s jistotou zakročil. Ve 27. minutě Schweinsteiger zleva nacentroval na zadní tyč, kde Toni opět ovládl hlavičkový souboj a odrazem od břevno vsítil svoji druhou branku – 2:0. O šest minut později se po Schweinsteigerově rohu odrazil míč na kopačky Francka Riberyho a ten z voleje pravačkou trefil přesně k tyči – 3:0. Nad Herthou začala viset hrozba debaklu, góly ukolébaný Bayern však už do konce první půle zahrozil jen střelou van Bommela, se kterou si poradil Drobný.

Po přestávce mírně ospalá hra pokračovala. V 61. minutě Ribery uvolnil Podolského, ten předložil před prázdnou bránu Tonimu a hattrick byl na světě – 4:0. O deset minut později udělal průvah v domácí obraně aktivní Raffael, následnou střelu brazilského útočníka ale vyrazil Kahn. Poté vyslal dělovku Bieler a domácí zachránilo břevno. V 84. minutě však Oliver Kahn o čisté konto nakonec přišel. Raffael si pohrál s Demichelisem, našel Valeriho Domovchiyskiho a ten trefil horní roh branky – 4:1.

V 88. minutě definitivně zakončil svou kariéru Oliver Kahn který byl vystřídán Rensingem. Kahn si pak po zápase vyměnil dres s rozhodčím Markusem Merkem, pro kterého to byl též poslední zápas v kariéře. Poté už přišla mistrovská korunovace Bayernu, který ligu vyhrál s desetibodovým náskokem na Brémy. Hertha končí v tabulce desátá, může si však dělat zálusk na Pohár UEFA díky Fair Play.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Arminia Bielefeld 2:2

17.05.2008 15:30

Góly: 75. Mario Gómez (pen.), 85. Manuel Fischer - 10. Robert Tesche, 87. Christian Eigler

V duelu Stuttgartu s Bielefeldem se zrodila remíza 2:2, se kterou mohou být nakonec oba týmy spokojeny. VfB totiž zajistila start v Intertotu, Arminia se zase díky prohře Norimberku zachránila.

Hosté do utkání vstoupili s jasně defenzivní taktikou, v 10. minutě však z první útočné akce vstřelili vedoucí branku. Po Marxově přímém kopu hlavičkoval Bollman to tyče, míč se však odrazil k Robertu Teschemu a ten se z dorážky nemýlil – 0:1. Po vstřelené brance se Arminia ještě více zatáhla a tempo hry zcela výhradně určovalo VfB. Ve 21. minutě předložil da Silva míč na penaltový puntík Gomezovi, jeho střelu však vyrazil Fernandez. Po půlhodně hry to z dálky zkoušeli hostující Marx a domácí Hilbert, ale Ulreich s Fernandezem se překvapit nenechali. Poté měl šanci znovu Gomez, po přiťuknutí od Cacaua ho před brankou ovšem na poslední chvíli zneutralizoval Mijatovič.

Po pauze pokračoval v aktivním pojetí Stuttgart, Bielefeld hrál stále svou desktruktivní hru. Ve 49. minutě našel da Silva centrem opět Gomeze, jeho hlavička však šla nad. Hostující obrana poté pracovala perfektně, což platilo až do 75. minuty, kdy Mijatovič zahrál ve vápně rukou a kopala se penalta. K ní se postavil Mario Gomez a ranou do levého rohu branky nedal Fernandezovi šanci – 1:1. V 83. minutě Gomez nahrál Hitzelspergerovi, ten ale netrefil. O dvě minuty později si na da Silvův roh naskočil Manuel Fisher a hlavičkou k pravé tyči poslal domácí do vedení 2:1. Do ovšem trvalo jen dvě minuty. Kirch od brankové čáry vrácel míč, na nějž číhal Christian Eigler, který nechytatelně zavěsil a vyrovnal na konečných 2:2.

Stuttgart se díky zaváhání Leverkusenu posunul na šestou pozici a zahraje si letní Intertoto Cup. Bielefeld se díky prohře Norimberku se Schalke zachránil v nejvyšší soutěži.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Energie Cottbus 4:0

17.05.2008 15:30

Góly: 23. Arnold Bruggink, 45. Jiří Štajner, 59. Vinicius Bergantin, 90. Hanno Balitsch

Hannover si v posledním zápase velmi úspěšné sezony doma pohrál s Energií Chotěbuz, kterou roztřílel 4:0. O vítězství rozhodli už v prvním poločase svými brankami Bruggink a Štajner, po přestávce ještě dílo dokonali Vincius s Balitschem.

Do utkání vstoupili lépe domácí a už ve druhé minutě zahrozili po rohu Husztiho, kdy hlavičkoval Hanke, Tremmel ale byl připraven. Energie urputně bránila, což jí stačilo až do 23. minuty. Arnold Bruggink poslal zleva přímý kop na přední tyč, kde míč zřejmě nikdo netečoval a k úžasu všech skončil až za Tremmelem – 1:0. Hosté se snažili o odpověď ve 30. minutě kdy po centru Skely hlavičkoval nad Sörensen. Na druhé straně pálil Hashemian, jeho pokus ale byl též příliš vysoký. Ve 45. minutě našel Cherundolo zpětnou přihrávkou od brankové čáry Jiřího Štajnera, který bez problémů umístil míč k levé tyči – 2:0.

Po změně stran hrál aktivněji nadále Hannover, který se po sérii náznaků šancí a nebezpečné střele Husztiho dočkal třetí branky v 59. minutě. Cherundolo poslal do hostující šestnáctky nadýchaný centr, na který si nejvýše naskočil Vincius a hlavičkou nedal Tremmelovi šanci – 3:0. O deset minut později to ranou z dálky zkoušel chotěbuzský kapitán Rost, let jeho střely však měl cílovou stanici v náruči Roberta Enkeho. Poté to zkoušeli opět Vincius a aktivní Hashemian, čtvrté branky se však domácí dočkali až v 90. minutě a byl u toho opět Steven Cherundolo, který zprava vyslal krásný centr, za kterého vytěžil Hanno Balitsch gólovou hlavičku uzavírající skóre na 4:0.

Dolnosaský celek skončil na osmém místě, což je druhý nejlepší výsledek v celé historii klubu. Energii se sice poslední utkání hrubě nevyvedlo, radost ze záchrany to však lužickému klubu vzít nemůže.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov342210268:2176
2.Werder Brémy34206875:4566
3.Schalke 04341810655:3264
4.Hamburger SV341412847:2654
5.VfL Wolfsburg341591058:4654
6.VfB Stuttgart341641457:5752
7.Bayer Leverkusen341561357:4051
8.Hannover 963413101154:5649
9.Eintracht Frankfurt3412101243:5046
10.Hertha BSC341281439:4444
11.Karlsruher SC3411101338:5343
12.VfL Bochum3410111348:5441
13.Borussia Dortmund3410101450:6240
14.Energie Cottbus34991635:5636
15.Arminia Bielefeld348101635:6034
16.1. FC Norimberk347101735:5131
17.Hansa Rostock34862030:5230
18.MSV Duisburg34852136:5529

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Norimberk

Reagovat
smazaný uživatel

Fenin! Konečně!

Zato Norimberk...škoda mluvit

Reagovat
smazaný uživatel

Lukáš Toník opět ukázal svoji SUPER formu !

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bych ani nerikal na tom zapase sem byl a toni nedelal vlastne nic jenom byl ve spravnou chvili na spravnem miste (i kdyz to se taky cenni)

Reagovat
Arne

tak on prakticky nic jiného nedělá nejen v tomto zápase

Reagovat
smazaný uživatel

FENIN!FENIN!FENIN!FENIN!

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg v pohárové evropě

Reagovat
Marv

Jan Koller

..druholigovej hrac

Reagovat
smazaný uživatel

je to zajímavé, že nedotknutelná věž repre bude hrát druhou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

fenin konečně idyž "jen" 5 gólů...

Reagovat
smazaný uživatel

oprava 6

Reagovat
smazaný uživatel

nema jich nahodou 6

Reagovat
smazaný uživatel

jj má

Reagovat
smazaný uživatel

jj v prvnim zápase hattrick, v dalším gól a teď v posledni 2

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že je nedal trošku rovnoměrně rozprostřeně... je to něco jak Wayne Rooney.. ten taky když dá gól tak hned dva nebo hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

13 gólů (7+6) za sezónu zas není tak špatný...náš druhý nejproduktivnější útočník

Reagovat
smazaný uživatel

Koller a Matejovsky nase opory sou v prdeli

Reagovat
smazaný uživatel

neřek bych že "dosluhující" Koller a "byl sem 6x v reprezentaci" Matějovský jsou naše opory

Reagovat
smazaný uživatel

Matejovsky je opora od te doby co Rosicky marodi

Reagovat
smazaný uživatel

Pošlete někdo odkaz na Feninovy góly...

Reagovat
smazaný uživatel

konecne Fenin jinak super Wolfsburg a Norimberk

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Forrest Gump Českého fotbalu v 2. lize. Jo život je bonboniéra a ty nikdy nevíš, jaký bonbón si vybereš. Honzíku ty už si všechny dobrý sežral.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně Fenin!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Luca Toni kral Mnichova....takýto podareny nakup som dlho nevidel....

Reagovat
smazaný uživatel

Fernando Toress

Reagovat
smazaný uživatel

teda Torres

Reagovat
smazaný uživatel

jj ... Marecko ... este Torres ....ale aj tak ja to vidim takto ....

naj nakupi roka .... 1-Toni 2-Torres 3-Ribery 4-Tevez

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas, stejně jako Ribery, to se Bayernu povedlo

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte proč byl Šimůnek střídán??

Reagovat
smazaný uživatel

Lucovi by to v útoku s Alexem tůůůze slušelo. Bayern udělal nejlepší nákupy za relativně slušné peníze. Pokud bude takto pokračovat(Gattuso), bude největším favoritem na vítězství v Champions league.

Reagovat
irik

časem určitě bude, vidím to tak na popříští sezónu.řijde ještě pár hráčů, aklimatizuje se Klinsmann , tým se sehraje , a pak , pak teprve začne Éra Bayernu München Stern des Südens

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele