Bundesliga preview - 34. kolo

17.05.2008, 09:11, aktualizováno 17.05.2008, 09:11
Previews
Boj o přímý postup do Ligy mistrů, o Pohár UEFA a Intertoto, i boj o záchranu. Tak pestrý program nabídne sobotní závěrečné kolo německé Bundesligy. Československá enkláva z Norimberku musí porazit Schalke, aby do nižší soutěže stlačila další baštu českých fotbalistů Bielefeld. V boji o UEFU se rozhoduje dokonce mezi čtyřmi týmy, které mají před posledním zápasem sezóny stejný počet 51 bodů.
Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Zajímavé klání přináší sobotní duel mezi domácí Borussií Dortmund a hosty z Wolfsburgu. Svěřenci trenéra Magatha bojují o účast v nadcházejícím ročníku Poháru UEFA. Dortmund, jenž momentálně figuruje na 13. pozici, si "vstupenky" do této soutěže zajistil díky účasti ve finále poháru, v nemž sice podlehl Bayernu, což ale nic nezměnilo na radosti z účasti v pohárové Evropě.

Felix Magath a jeho hoši nasazují v posledních kolech přímo vražedné tempo. Naposledy doma smetli čtyřbrankovým přídělem silný Stuttgart, který taktéž bojuje o UEFu. "Vlci" se před VfB dostali díky výrazně lepší bilanci v oblasti počtu vstřelených a obdržených branek. Magathova družina lační po dalším úspěchu, který by ji měl nastartovat k cestě za Pohárem UEFA. V příští sezoně se prý ve "vlčí smečce" budou dít velké věci. V kuloárech jsou probírány zvěsti o příchodu hvězdných italských obránců Andrey Barzagliho a Christiana Zaccarda, jenž už podle některých zdrojů podepsal ve Wolfsburgu smlouvu, což však představitelé klubu vyvrací s tím, že po skončení ligy se o tom bude skutečně jednat.

Pro kýžený úspěch potřebují Džeko, Šimůnek a spol. porazit Borussii a doufat v prohru či alespoň remízu Leverkusenu a Hamburku. Stuttgart by se před zelenobílé dostal jen přes jejich prohru za předpokladu stuttgartského vítězství. "Tento zápas je pro nás maximálně důležitý a já to chci vštěpit všem mým hráčům. Musíme získat tři body a doufat, že naši konkurenti neuspějí," komentoval Felix Magath, bývalý kouč Bayernu Mnichov. "Brémy mohou obrat o body Leverkusen, Stuttgart bude proti Bielefeldu pod velkým tlakem, takže nejlehčí úlohu bude mít bezesporu Hamburk, jenž hostí Karlsruhe," kalkuloval Magath. "Věřím, že máme dostatečně kvalitní kádr na to, abychom byli minimálně konkurenceschopní jiným evropským celkům. Chceme uzavřít sezonu na vrcholu," dodal 54letý kouč.

Zatímco Magath spřádá plány pro příští ročník, pod Thomasem Dollem z Dortmundu se prý houpe pomyslná trenérská židle. Borussia nesplnila očekávání a nachází se v dolní polovině tabulky. Jediným úspěchem bylo dosud finále poháru, díky čemuž bude BVB v příští sezoně hrát Pohár UEFA. Sám Doll si však nemyslí, že by to v sobotu mohl být jeho poslední zápas na lavičce Borussie. "Líbí se mi zde a mám tady smlouvu, podle níž bych měl u týmu působit až do roku 2010, takže nevidím žádný důvod, proč bych měl odejít," řekl kouč. V kolonce hráčů, kteří nebudou moci zasáhnout do sobotního klání budou zapsáni Dollovi svěřenci Philipp Degen, Christian Wörns a Alexander Bade, kteří budou chybět kvůli žlutým kartám.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Höttecke - Rukavina, Wörns, Hummels, Dede - Blaszczykowski, Kruska, Tinga, Kringe - Frei, Valdez.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Riether, R. Costa, Šimůnek, M. Schäfer - Hasebe, Josué, Gentner - Marcelinho - Grafite, Džeko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.25 - 3.45 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hamburger SV - Karlsruher SC  (sobota 15:30)
Jedním ze soubojů, které přinese závěrečné kolo německé Bundesligy, je i ten v Hamburku, kde tamní HSV přivítá hosty z Karslruhe. Hamburští fotbalisté dosud bojují o účast v příštím ročníku Poháru UEFA, naopak Karlsruheru se již o nic převratného nejedná, a může si tak v poklidu vychutnávat atmosféru svého posledního představení v této sezoně.

Hamburk se stále obává o účast v pohárové Evropě. Před nedávnem se zdálo, že HSV může urvat s trochou štěstí i pozici pro Ligu mistrů. Se závěrem ligy se ale klub z přístavního města stále víc propadal a nyní mu náleží páté místo. Jistým mistrem je Bayern, o druhé místo si to rozdají Brémy a Schalke 04, místa v Poháru UEFA zůstavají zatím nerozluštěna. Ve hře jsou čtyři týmy, jež dosud získaly shodný počet jedenapadesáti bodů a od sebe je dělí jen rozdílné skóre. Kromě Hamburku se jedná také o čtvrtý Leverkusen, šestý Wolfsburg a sedmý Stuttgart. Do Hamburku už tento týden dorazila jedna pozitivní zpráva. Fanoušci totiž již znají jméno trenéra, jenž povede tým v příštím ročníku. Nejedná se o nikoho menšího než Martina Jola, donedávna ještě kouče anglického Tottenhamu Hotspur. Jol podle oficiálních informací nahradí na trenérské židli Holanďana Huuba Stevense, jenž měl dlouho předem namířeno do PSV Eindhoven.

Karlsruher SC zažívá v jarní části sezony pokles formy i zhoršené výsledky. I tak se ale skromný klub nachází na bezpečném desátém místě, což po loňském postupu z druhé ligy čekal asi jen málokdo. Na podzim ale Karlsruhe podávalo natolik vyrovnané výkony, že patřilo mezi kandidáty na postup do Poháru UEFA. I přes horší jarní část vládne v táboře Karlsruhe s letošní sezonou spokojenost. "V posledním utkání nemáme, co bychom ztratili. Jde v podstatě už jen o formalitu. I přesto věřím, že se kluci semknou a v Hamburku podají minimálně decentní výkon," prohlásil před zápasem kouč SC Edmund Becker.

Beckerův protějšek Huub Stevens okomentoval celou situaci takto: "Hráči by ten zápas neměli chtít vyhrát kvůli mně. Případné vítězství by měli darovat fanouškům, kteří při nás věrně stáli v časech dobrých i zlých, začež jim mnohokrát děkuji. Pak také si myslím, že mí hoši si budou chtít už jen pro vlastní dobro zahrát v Poháru UEFA." Stevens se bude v zápase jistě opírat především o pilíře obranných řad Vincenta Kompanyho, jednoho z nejlépe hodnocených hráčů Bundesligy Davida Jarolíma, nejlepšího týmového střelce Ivicu Oliče a v neposlední řadě o kapitána a megahvězdu Rafaela van der Vaarta, jenž asi v létě zamíří za lepším.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Rost - Boateng, Reinhardt, Mathijsen, Atouba - Jarolím, de Jong, Trochowski - van der Vaart - Olič, Guerrero.
Karlsruher SC - pravděpodobná sestava:
Miller - Dick, Eggimann, Franz, Eichner - Aduobe, Mutzel - Freis, Hajnal, Iashvili - Kapllani.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.35 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Bochum - Hansa Rostock  (sobota 15:30)
Domácím zápasem proti sestupujícímu Rostocku se rozloučí VfL Bochum. Atmosféra bude mít zvláštní příchuť, protože se nebude hrát před zaplněným stadionem. Východní tribuny budou na příkaz DFB prázdné.

Po zápase proti Schalke se Bochum rozloučila s cílem dosáhnout na konci sezóny 45 bodů a přehodnotila jej na nový cíl "urvat, co se dá".

Marcellu Kollerovi budou v posledním zápase chybět zraněný Marcel Maltritz, Daniel Imhof, Tommy Bechmann a zřejmě i Danny Fuchs. Také Pavel Drsek, který v Karslruhe Maltritze zastoupil, se sám zranil a bude chybět. Zřejmě bude nahrazen Mergim Mavrajem, který ve Wildparkstadionu slavil svůj debut. Spluhráči se zítra rozloučí s Martinem Meichelbeckem, který po osmi letech opouští Bochum směrem zpět ke Greutheru Fúrth.

Hansa Rostock má od minulého týdne jasno. Příští sezónu bude kopat jen druhou Bundesligu. Šance proti Leverkusenu byly jen teoretické, přesto bylo po odpískání zápasu vidět na všech rostockých tvářích velké zklamání.

Ale již se plánuje pro příští sezónu. Tim Sebastian (do Karlsruhe) a Marc Stein (do Herthy Berlín) již v kádru Hansy figurovat nebudou. Možná Frank Pagelsdorf vyzkouší v zápase proti Bochumi své plány pro druhou ligu. Gledson, který naposledy chyběl je vyléčen a patří opět do kádru.
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Pfertzel, Mavraj, Yahia, P. Bönig - Zdebel - Azaouagh, Dabrowski - Epallé - Šesták, Auer
Hansa Rostock - pravděpodobná sestava:
Hahnel - D. Langen, Gledson, D. Morais, Lukimya - Sebastian, Rathgeb - Bartels, Kern, Rahn - Menga
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.75 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Norimberk - Schalke 04  (sobota 15:30)
Velmi ostrý boj by mělo přinést střetnutí mezi Norimberkem a Schalke 04. Oba kluby se nachází ve zcela odlišných pozicích. Zatímco Schalke má jistý postup do předkola či základní fáze Ligy mistrů a může skončit nejhůře třetí, norimberští podstupují krvavý souboj na život a na smrt.

Pokud zaměstnavatel českých reprezentantů Kollera a Galáska dokáže porazit hosty ze Schalke a zároveň Bielefeld utrží prohru ve Stuttgartu, zůstane v nejvyšší soutěži Norimberk a Armnia Bielefeld poputuje do druhé ligy. Svěřenci trenéra von Hessena stále litují poslední těsné prohry v Berlíně. Jistými sestupujícími jsou Hansa Rostock a Duisburg. Stoprocentně se naopak udrží "Papadopulosova" Energie Chotěbuz, jenž byla také dlouho ohrožena pádem do nižší soutěže.

"Náš osud visí v rukou Schalke, Stuttgartu a samozřejmě také v naších. Já osobně necítím sebemenší nervozitu, naopak se snažím plně koncentrovat na blížící se duel," prozradil von Hessen. "Budeme se snažit na Schalke vyrukovat s výbojovou taktikou a pokusíme se vstřelit brzký gól. Pokud se nám to podaří, úspěch bude v naších rukou. Pevně věřím, že to zvládneme, udržíme se a v příští sezoně se usadíme v poklidném středu tabulky," doplnil norimberský kouč. "Do utkání v Norimberku dáme vše, co bude v našich silách; jsem si stoprocentně jist, že zvítězíme. Bojujeme s Brémami o druhou pozici. Werder jede do Leverkusenu, který si chce zajistit účast v Poháru UEFA, a o motivaci má tak postaráno. My zase toužíme po titulu vicemistra ligy. Myslím, že hvězdy jsou nám nakloněny," glosoval Kevin Kuranyi, nejlepší střelec Schalke 04.

Von Hesen nebude moci do utkání nasadit kvarteto ve složení Jaromír Blažek, Peer Kluge, Glauber a Dominik Reinhard. Na druhé straně s téměř stoprocentní jistotou nenastoupí Mladen Krstajič, Zlatan Bajramovič, Gustavo Varela ani Zé Roberto, talentovaný jmenovec brazilského reprezentanta působícího v Bayernu Mnichov.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Klewer - Jacobsen, A. Wolf, Abardonado, Pinola - Galásek, Engelhardt - Charisteas, Mintál, Saenko - Koller
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Bordon, Westermann, Pander - Jones, F. Ernst - Asamoah, Halil Altintop, Rakitič - Kuranyi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.65 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - MSV Duisburg  (sobota 15:30)
Ještě devadesát minut a možná ještě tři body a tato sezóna je historií. To platí i pro Eintracht Frankfurt, který v sobotu hostí v posledním domácím zápase MSV Duisburg, pro který je tento zápas posledním (alespoň na rok) v 1. Bundeslize.

Eintracht má poslední možnost splnit stanovený cíl rozloučit se se sezónou a s fanoušky domácí výhrou.

MSV Duisburg už má sestup jistý, ale mohl by domácím dělat problémy, protože by se chtěl určitě s nejvyšší soutěží rozloučit důstojným způsobem.

Posledního zápasu se pravděpodobně nezúčastní Christoph Spycher, který v týdnu nemohl trénovat. Marco Russ má problémy při střílení, ale naděje na jeho nasazení ještě neumřela. Mehdi Mahdavikia má menší problémy s kolenem, takže se ještě uvidí. Evangelos Mantzios má natržené svalové vlakno v hrudní části, v týdnu ale trénoval. Jeho nasazení je ovšem otázkou. Aaron Galindo však fit je a může nastoupit.

Když bude Eintracht soustředěně a kompaktně hrát, jako proti Schalke a při tom své šance využívat, tak by mohl proti Duisburgu uspět.

I když jsou Rudi Bommer a Friedhelm Funkel přátelé, poslední vzájemný zápas nebude určitě "přátelák". Velké personální změny v sestavě Dusiburgu nebudou. Jen Tobias Willi nahradí Bojana Vrucinu. Manasseh Ishiaku je nadále zraněn a nachází se v lékařské péči. Do posledního zápasu chce Bommer poslat svou nejsilnější jedenáctku a mezi tyče se postaví Tom Starke, který dostal jeho důvěru i když Fernando Avalos svou práci v poslední době odvedl dobře
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Pröll - P. Ochs, Kyrgiakos, Galindo, Köhler - Russ - Mahdavikia, M. Fink - Weissenberger - Mantzios, Amanatidis.
MSV Duisburg - pravděpodobná sestava:
Starke – Willi, Avalos, Schlicke, Veigneau – Tararache, Bodzek – Maicon, Georgiev – Daun, Lavrič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.53 - 3.75 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Bayer 04 Leverkusen stojí na startovní čáře posledního sprintu o pohárové pozice v první řadě, ale jen díky dobrému skóre. V sobotním domácím zápase bude mít těžkého soupeře a to Werder Brémy. V případě vítězství by se Skibbeho jedenáctka vlastními silami kvalifikovala do mezinárodní soutěže.

Trenér Skibbe si je vědom, že zápas proti Brémám nebude vůbec jednoduchý. Tři vzájemné duely totiž Bayer prohrál a při tom inkasoval celkem 9 branek. K tomu se ještě bude muset Skibbe obejít bez Lukase Sinkiewicze, Karima Hagguie, Bernda Schneidera a Stefana Kiesslinga, který je do konce sezóny vykartován. Sportovní ředitel Rudi Voller však očekává "pravé finále" a věří ve výhodu domácího zápasu před vlastními fanoušky.

Werder Brémy nebude chtít v Leverkusenu nechat body jen tak zadarmo. Naopak si bude chtít upevnit svou druhou pozici za mistrem Bayernem Mnichov. "Věříme na naší sílu a nespokojíme se s nějakým výsledkem. Samožrejmě by nám stačila remíza, ale to není náš cíl. My chceme hrát úspěšně a aktraktivně a hlavně s cílem se přímo kvalifikovat pro zápasy Ligy mistrů." Říká Thomas Schaaf. V sobotu nenastoupí nastydlý Aaron Hunt a kapitán Frank Baumann. Dále se k nim přidali zraněný Tim Wiese a Daniel Jensen, jako také Jurica Vranjes, který je vykartován.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
R. Adler - Castro, M. Friedrich, Callsen-Bracker, Sarpei - Vidal, Rolfes - Barnetta, Barbarez, Dum - Bulykin
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Vander - C. Fritz, Mertesacker, Naldo, Pasanen - Baumann - Frings, Borowski - Diego - Rosenberg, Almeida
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.20 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Ve znamení loučení se dvěma velkými ikonami domácího klubu se odehraje střetnutí mezi mistrovským Bayernem Mnichov a berlínskou Herthou BSC.

První z nich je Oliver Kahn. 38letá dlouholetá jednička Bayernu odehraje svůj poslední zápas ve své jedenadvacet let dlouhé kariéře. "Zažil jsem hodně skvělých momentů i depresivních porážek," prohlásil Kahn, který se ve své poslední sezoně může zapsat do rekorních tabulek. Zatím totiž společně s náhradníkem Rensigem dostal pouhých dvacet branek, přičemž historické minimum, které drží Werder Brémy, činí dvaadvacet inkasovaných gólů. "Titán" také prohlásil, že se rád rozloučil gólem, pokud by se naskytla možnost zahrávat pokutový kop.

S Bayernem se loučí i trenér Ottmar Hitzfeld, který po evropském šampionátu nastoupí na lavičku švýcarské reprezentace. "Jsem emotivní člověk, takže asi bude těžké udržet slzy," tuší Hitzfeld. Bayern už má dva týdny jistý titul, poslední dvě utkání ale rozhodně nevypustil a vyhrál nad Bielefeldem (2:0) i v Duisburgu (3:2). V posledním utkání budou bavorskému celku chybět zranění obránci Lucio se Sagnolem a záložník Hamit Altintop, značně nejistý je pak start Marcela Jansena, kterého trápí lýtko.

Hertha přijela do Mnichova v dobrém rozpoložení. Nejenže vyhrála poslední tři utkání, navíc má i celkem reálnou šanci zahrát si v příštím roce Pohár UEFA. Německo totiž dostalo přidělené jedno místo navíc díky Fair Play a právě berlínský celek je v této sezoně nejslušnější v celé bundeslize – zatím žádná červená karta a jen 53 žlutých kartonků. V Allianz Areně bude BSC možná hrát opatrněji, aby si šanci na evropský pohár nepokazilo. "Hráči to v hlavách mít nebudou. Abychom vyhráli, musíme chodit do osobních soubojů naplno. Mančaft ví, jak hrát úspěšně a přitom fair," nedělá si starosti manažer Dieter Hoeness.

"Stará dáma" bude chtít potvrdit úspěšný konec sezony. "V jarní tabulce jsme na šestém místě. To chceme potvrdit," prohlásil trenér Lucien Favre. Pokud by Hertha získala na Bayernu tři body, bylo by to poprvé po třiceti letech. Mimo hru jsou dlouhodobě zranění Lucio, Andy Schmidt, který se po minulém utkání s Norimberkem (1:0) rozloučil s fanoušky, protože po sezoně ukončí kariéru, a Grahn, plus mladík Ebert a s největší pravděpodobností i stoper Simunič. Dle některých zdrojů by si alespoň v posledním zápase sezony měl zachytat Christian Fiedler, kterého celou sezonu do branky ani na minutu nepustil Jaroslav Drobný.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Kahn - Lell, van Buyten, Demichelis, Lahm - Schweinsteiger, van Bommel, Zé Roberto, Ribery - Toni, Podolski
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Fiedler - Chahed, A. Friedrich, von Bergen, Skácel - Lustenberger, Kačar, Mineiro, Piszczek - Raffael, Pantelič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.35 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - Arminia Bielefeld  (sobota 15:30)
Jak Stuttgart, tak Bielefeld potřebují vítězství jako sůl. VfB k zajištění si pohárové Evropy, Arminia k záchraně v nejvyšší soutěži.

Loňský mistr nezvládl minulou sobotu přímý souboj o evropské poháry na hřišti Wolfsburgu, kde dostal od Vlků výklep 0:4. Stuttgart tak má před posledním kolem stejně bodů jako HSV, Leverkusen i Wolfsburg, kvůli nejhoršímu skóre je ale až na sedmé pozici, která by švábský tým nekvalifikovala ani do letního Intertoto Cupu. "Bez evropských pohárů by sezona měla cenu jen z poloviny. Každý ví, co je v sázce," prohlásil nejlepší střelec týmu Mario Gomez.

VfB nemá situaci ve svých rukou, dá se však předpokládat, že alespoň jeden z konkurentů ztratí. "Když získáme tři body, postoupíme v tabulce na pohárové příčky," předpokládá Gomez. Trenér Armin Veh nemůže pro tento zápas počítat se zraněnými Pardem, Maricou a Tascim, za červenou kartu z minulého utkání navíc bude pykat kapitán Meira. Chytat bude 20letý mladík Sven Ulreich, jelikož jednička Schäfer kvůli špatným výkonům už s týmem netrénuje a po sezoně ve Stuttgartu končí.

Bielefeld v minulém utkání dvakrát prohospodařil vedení a nakonec pouze remizoval s Dortmundem 2:2, což ho může stát záchranu v soutěži. Nyní má Arminia dvoubodový náskok na Norimberk a ve Stuttgartu musí hrát na vítězství, protože jedině to jí určitě zajistí setrvání v Bundeslize. Pokud však východovestfálský celek remizuje či prohraje, bude se muset modlit, aby Norimberk doma neporazil Schalke.

"Nikdo tu nedostane infarkt, takové věci se ve fotbale stávají. Vše je ale v našich rukou a já jsem přesvědčen, že se vyhneme sestupu," je stále optimistický trenér Arminie Michael Frontzeck. Ten nebude moci využít zraněných Masmanidise, Zumy a Kučery.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Beck, Osorio, Delpierre, Magnin - Khedira - Hilbert, Hitzlsperger - Bastürk - Gomez, Cacau
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
R. Fernandez - Bollmann, Mijatovič, Gabriel, Schuler - Kauf - Kirch, T. Marx - Halfar, Wichniarek, Kamper
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.50 - 5.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - Energie Cottbus  (sobota 15:30)
V duelu Hannoveru s Chotěbuzí už oběma týmům naprosto o nic nepůjde, přesto domácí motivaci mají. Chtějí Energii vrátit krutou podzimní porážku 1:5.

Dolnosaský tým bude též muset napravovat dojem z minulého kola, kdy se připletl do cesty brankostroji jménem Werder a z Brém si odvezl debakl 1:6. Přesto ve městě na řece Leine můžou být se sezónou spokojeni, klub totiž zažívá bodově nejúspěšnější ročník od návratu mezi elitu v roce 2002.

Trenér Dieter Hecking má před koncem sezony pořádně těsno na marodce, kde se nacházejí Brdarič (koleno), Tarnat (stehenní sval), Yankov (koleno) a Golz (stehenní sval). Disciplinární trest si navíc odpykává Sergio Pinto, pátá žlutá zase vystavila stopku Altinu Lalovi a Janu Rosenthalovi.

V Lužicku se minulou sobotu mohutně slavilo. Energie totiž porazila doma 2:0 Hamburg a kolo před koncem soutěže si zajsitila účast i v příštím bundesligovém ročníku. Tým Chotěbuzi si ale bude jistě chtít v posledním kole vylepšit statistiku z venkovních hřišť, kde letos vyhrál pouze jednou.

"Chceme ze sebe ještě jednou dostat co nejvíce. Mančaft chce podat dobrý výkon a rozloučit se se šťastně končící sezonou," prohlásil trenér Bojan Prašnikar, který nebude moci využít služeb zraněních Bassily a Aloneftise, jenž mají shodně problémy s stehnem.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Enke - Cherundolo, Ismael, Vinicius, C. Schulz - Balitsch - Krebs, Huszti - Bruggink - Štajner, Hanke
Energie Cottbus - pravděpodobná sestava:
Tremmel - V. da Silva, I. Mitreski, Cvitanovič, Ziebig - S. Angelov, T. Rost - Rivič, Skela, D. Sörensen - Rangelov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.45 - 4.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov332110264:2073
2.Werder Brémy33196874:4563
3.Schalke 04331710653:3261
4.Bayer Leverkusen331561257:3951
5.Hamburger SV331312840:2651
6.VfL Wolfsburg331491054:4451
7.VfB Stuttgart331631455:5551
8.Hannover 963312101150:5646
9.Hertha BSC331281338:4044
10.Karlsruher SC3311101238:4643
11.Eintracht Frankfurt3311101239:4843
12.VfL Bochum3310111247:5241
13.Borussia Dortmund3310101348:5840
14.Energie Cottbus33991535:5236
15.Arminia Bielefeld33891633:5833
16.1. FC Norimberk337101635:4931
17.MSV Duisburg33852034:5129
18.Hansa Rostock33762028:5127

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tipy:

Dortmund - Wolfsburg 1:2

Hamburk - Karlsruher 3:0

Bochum - Rostock 2:0

Norimberk - Schalke 1:0

Frankfurt - Duisburg 2:0

Leverkusen - Brémy 1:2

Stuttgart - Bielfeld 4:1

Hannover - Chotěbuz 2:0

Bayern - Hertha 3:1 (Bayern završí dobrý rok výhrou a gólem se o to postará sniper Toni)

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadim se ze ten podelany Bielefeld porazi Stuttgart,i kdyz jim z celeho srdce preji sestup.Blbecci mohli byt zachraneni a ja bohatsi o 6500,-.Dat si vlastnaka a jeste hrat proti 10 raus!

Reagovat
smazaný uživatel

Norimberk ...2liga volá ..!!

Reagovat
Slejdy

Reagovat
rufus

Konečně zase Fenin střílí góly Aspoň nabere sebevědomí před Eurem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele