34. kolo
17.05.2008 15:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - Arminia Bielefeld 2:2

V duelu Stuttgartu s Bielefeldem se zrodila remíza 2:2, se kterou mohou být nakonec oba týmy spokojeny. VfB totiž zajistila start v Intertotu, Arminia se zase díky prohře Norimberku zachránila.

Hosté do utkání vstoupili s jasně defenzivní taktikou, v 10. minutě však z první útočné akce vstřelili vedoucí branku. Po Marxově přímém kopu hlavičkoval Bollman to tyče, míč se však odrazil k Robertu Teschemu a ten se z dorážky nemýlil – 0:1. Po vstřelené brance se Arminia ještě více zatáhla a tempo hry zcela výhradně určovalo VfB. Ve 21. minutě předložil da Silva míč na penaltový puntík Gomezovi, jeho střelu však vyrazil Fernandez. Po půlhodně hry to z dálky zkoušeli hostující Marx a domácí Hilbert, ale Ulreich s Fernandezem se překvapit nenechali. Poté měl šanci znovu Gomez, po přiťuknutí od Cacaua ho před brankou ovšem na poslední chvíli zneutralizoval Mijatovič.

Po pauze pokračoval v aktivním pojetí Stuttgart, Bielefeld hrál stále svou desktruktivní hru. Ve 49. minutě našel da Silva centrem opět Gomeze, jeho hlavička však šla nad. Hostující obrana poté pracovala perfektně, což platilo až do 75. minuty, kdy Mijatovič zahrál ve vápně rukou a kopala se penalta. K ní se postavil Mario Gomez a ranou do levého rohu branky nedal Fernandezovi šanci – 1:1. V 83. minutě Gomez nahrál Hitzelspergerovi, ten ale netrefil. O dvě minuty později si na da Silvův roh naskočil Manuel Fisher a hlavičkou k pravé tyči poslal domácí do vedení 2:1. Do ovšem trvalo jen dvě minuty. Kirch od brankové čáry vrácel míč, na nějž číhal Christian Eigler, který nechytatelně zavěsil a vyrovnal na konečných 2:2.

Stuttgart se díky zaváhání Leverkusenu posunul na šestou pozici a zahraje si letní Intertoto Cup. Bielefeld se díky prohře Norimberku se Schalke zachránil v nejvyšší soutěži.

Autor: Petr Vaněček / bundesliga.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Domácí VfB pošlou Bielefeld do II. bundesligy ! Tip 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace VfB byť to nebylo nějak přesvědčivé

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel, nepřesvědčivý výsledek. VfB letos tedy nic moc. Po hodech přišel půst. Ale aspoň to Intertoto a šance na Pohár UEFA.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele