Bundesliga souhrn - 30. kolo

25.04.2008, 22:27, aktualizováno 27.04.2008, 19:18
Komentáře a souhrny
Bayern rozstřílel Stuttgart 4:1 a čtyři kola před koncem má na čele tabulky dvanáctibodový náskok. Leverkusen se rozešel smírně s Wolfsburgem.

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 1:1

25.04.2008 20:30

Góly: 46. Benjamin Köhler - 51. Jakub Błaszczykowski

V předehrávce 30. kola se ve Frankfurtské Commerzbank Aréně rozešel domácí Eintracht s Borusií Dortmund nerozhodně 1:1. Tím zabrzdila Borussia po posledních dvou porážkách se skóre 1:8 volný pád směrem k sestupovým pozicím. Za Eintracht skóroval Benjamin Köhler (46.) a o pět minut později vyrovnal Jakub Blaszcykowski svým prvním gólem v sezóně.

Od začátku zápasu převzal Eintracht převážně iniciativu do svých rukou, ale k žádným velkým akcím se nedostal. Hosté hráli v obraně velmi kompaktně. Především s Christianem Wörnsem a Dedem měl Martin Fenin a jeho spoluhráči těžkosti. Nejprve ve 23. minutě musel brankář hostí Ziegler zasahovat proti hlavičce Sebastiana Köhlera. Další šanci měl Tinga, který ovšem po centru Petriče v 39. minutě přestřelil bránu domácích. Po výměně stran vzala hra turbolentní spád. V 46. minutě Kovač zachyboval. Jeho "malá domů" omezila brankáře Zieglera natolik, že stačil míč odvrátit k autu. Po vhazování domácích se dostal k míči Ochs. Jeho pas z pravé strany našel Sebastiána Köhlera, který hlavičkou překonal gólmana hostí a získal Eintrachtu vedení. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Domácí omámeni náhlým úspěchem byli najednou zaskočeni rychlým kontrem. Kruska vypálil z 25 metrů a Pröll stačil míč tečovat a ten se odrazil od tyče zpět do pole. Z obou týmů jakoby zmizela taktická pouta. Opět Kruska s citem přihrál míč za obranu domácích, kde byl připraven a nehlídán Polák Blaszcykowski. Počkal si, až proti němu vyběhne brankář Pröll a šikovně poslal míč podél něj do prázdné brány. Málem mohli hosté slavit dvojitý úspěch. Po ukázkové výměně mezi Kringem a Dedem skončila Petričova hlavička v rukou brankáře domácích (53.)

Jakoby mávnutím proutku se Eintracht stáhl na svou půlku. V osobních soubojích byli úspěšní hosté, kteří se nespokojili jen s remízou. Trenér Doll 20 minut před koncem vsadil na ofensivu a poslal na hřiště Buckleyho a Klimowitze. Borussia vytvářela tlak, ale její střely byly většinou nepřesné. V 77. minutě vypálil z dálky Petrič a střela šla těsně vedle. Na druhé straně se čerstvě vystřídaný Ciao prodral skrz obranu hostí, ale míč byl tečován a Ziegler jej jen tak tak nohama odvrátil. O tři minuty pozdějí se pokusil o další šanci Patrik Ochs a zdálky namířil do pravého horního rohu. Duchapřítomný Ziegler stačil míč rukou vyškrábnout. O minutu dříve byl vystřídán Martin Fenin Marcelem Hellerem. Ani čerstvá posila nedokázala stav změnit.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Arminia Bielefeld 2:2

26.04.2008 15:30

Góly: 29. Marek Mintál, 39. Ivan Saenko - 47. Artur Wichniarek, 59. Markus Bollmann

Remízou skončilo očekávané utkání klubů bojujících o udržení se v nejvyšší soutěži. Přitom pro předposlední Norimberk to vypadalo tak nadějně. Domácí si už v první půli zápasu zajistili pohodlné dvoubrankové vedení a užuž se zdálo, že získají kýžené tři body. Jenže...

...vše nakonec dopadlo úplně jinak a Arminia vydřela alespoň bod za remízu, díky čemuž by se mohla i v tomto kole udržet na nesestupové pozici. Kouč norimberských fotbalistů von Hessen má o čem přemýšlet. Jeho svěřence čekají poslední čtyři utkání a na růžich nebudou mít rozhodně ustláno. V závěrečných fázích je čeká ještě Borussia Dortmund, Duisburg, Hertha Berlín a silné Schalke 04. Arminia se pro změnu utká s Bochumí, Bayernem, rovněž s Dortmundem a nakonec s obhájci titulu ze Stuttgartu. Do utkání podle předpokladů zasáhla i čtveřice českých hráčů, všichni hráli od začátku. Jedná se o Jana Kollera s Tomášem Galáskem na straně Norimberku, a o Petra Gabriela s Radimem Kučerou na straně druhé.

První vážnější šanci měli na kopačkách aktivnější domácí. Ve 12. minutě donutil Marek Mintál zasáhnout gólmana soupeře proti jeho razantní střele levačkou. Tentýž hráč si o dvě minuty akci zopakoval, a to ve spolupráci se slovenským reprezentačním parťákem Róbertem Vittekem. V 19. minutě se o štěstí pokoušel další hráč domácích, Ivan Saenko; brankář Fernandez si s jeho ránou napodruhé poradil. Ofenzivní smršť norimberských borců pokračovala. Ve 24. minutě střílel Róbert Vittek a tři minuty po něm také vytáhlý český legionář Jan Koller. V 29. minutě byla snaha domácího celku zúročena. Po rohovém kopu se za asistence Kollera nemýlil Marek Mintál. 1:0. Snaha Norimberku neustávala. Postupně stříleli ještě Koller s Horaciem Pinolou. V 39. minutě se opět mohli radovat domácí fandové. Ivan Saenko po skvostné akci rychlonohého Engelhardta propálil vše, co mu stálo v cestě, a zvýšil tak na 2:0. Tento stav zůstal nezměněn i po dalším pokusu Mintála a sklonku první půle, a tak domácí odcházeli do kabin s luxusním náskokem dvou branek.

Očekávalo se, že svěřenci von Hessena si už vedení pohlídají. Ovšem chyba lávky. Arminia, jejíž hráči se za celý první poločas nedostali k jediné střela na branku, vletěla na soupeře jako uragán. Její nejlepší střelec Artur Wichniarek už po dvou minutách hrací doby rozšířil svou sbírku na devět letošních bundesligových branek. 2:1. V 53. minutě se zranil Petr Gabriel a musel být vystřídán Bollmannem. Dvě minuty poté pálil opět Marek Mintál, bránu však netrefil. V 59. minutě ale po centru Thorbena Marxe vyrovnal právě čerstvě střídající Markus Bollmann a Norimberk byl na kolenou. 2:2. Domácí fotbalisté se zmohli už jen na několik zoufalých pokusů. Ani Engelhardt, ani žádný jiný z norimberských hráčů však Fernandeze potřetí nepřekonal, a tak Norimberk musí tvrdě bojovat dál; stejně jako Bielefeld.

Více informací k zápasu

Energie Cottbus - Hansa Rostock 2:1

26.04.2008 15:30

Góly: 81. Timo Rost, 90. Dimitar Rangelov - 16. Đorđije Ćetković

Východoněmecké derby skončilo šťastněji pro domácí Chotěbuz, která s Hansou sice dlouho prohrávala a navíc hrála v deseti, v poslední desetiminutovce ale utkání otočila a zvítězila 2:1.

Utkání začalo svižně z obou stran. Náznaky šancí měli hned v prvních dvou minutách domácí Rivič a rostocký Shapourzadeh. Ve 14. minutě našel Rathgeb přímým kopem Kerna, jeho hlavičku ale parádně zneškodnil Tremmel. O dvě minuty později ale byl i on krátký. Hänghe nahrál milimetrově přesně do běhu Djordjijeho Cetkoviče, který sám před Tremmelem nezaváhal a otevřel skóre. Za minutu mohl vyrovnat Angelov, mířil ale těsně vedle, na druhé straně vychytal výborný Tremmel Bülowa. Více ze hry měla Hansa, ke konci poločasu vybídl Cetkovič Shapourzadeha, ten ale vedení týmu od Baltu nenavýšil. V minutách 34. a 42. viděl domácí stoper Mitreski dvě žluté a musel předčasně do kabin.

Po změně stran pokračovala v aktivnějším pojetí hry Hansa, ve 48. minutě ale měla štěstí, když její bek Gledson nastřelil pouze břevno vlastní branky. O deset minut později byl ve slibném brejku Hänghe, na poslední chvíli ho ale obrana Energie spacifikovala. Poté pálil Pearce a Tremmel musel být v pozoru. Domácí brankář se poté ještě vyznamenal proti Hänghemu, poté si ale vzali slovo domácí. Vasiljevič hlavičkou provětral Wächtera, na kterém pohořel i o minutu později Rangelov. Hansa pak mohla zvýšit z protiútoku, kdy její hráči šli v přesile na domácí branku, góla ale nedali a v 81. minutě je to mohlo mrzet. Skela našel centrem zprava v pokutovém území Tima Rosta a ten hlavou vyrovnal. Za dvě minuty už mohla Energie vést. To když Skela našel hlavu tentokrát Vasilijeviče, hosty ale zachránilo břevno. V nastavení se ale přecijen domácí dočkali. Rivič odcentroval a navrátilec do sestavy Dimitar Rangelov hlavou rozhodl o tom, že všechny body zůstávají opět v Lužicku.

Chotěbuz si opět hodně přilepšila a ze čtrnácté příčky má už pětibodový náskok na sestupové vody. V nich je naopak až po uši zabředlá Hansa, která přepustila Norimberku šestnáctou příčku a na záchranu ztrácí dva body.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - MSV Duisburg 1:1

26.04.2008 15:30

Góly: 84. Stanislav Šesták - 26. Claudiu Niculescu

Naděje na udržení je pro MSV Duisburg po remíze v Bochumi opět menší. Hráči trenéra Rudiho Bommera i přes dobrý výkon hráli v Bochumi 1:1 a zůstavají na dně tabulky.

Claudio Niculescu (26.) svým nádherným přímým kopem z 25 metrů do pravého rohu Bochumské brány přivedl hosty do vedení. Stanislav Šesták pak v 84. minutě odvrátil hrozbu domácí porážky a vyrovnal na 1:1.

Hosté měli v prvním poločase nejméně tucet šancí. Po šokující vteřině, kdy měl bochumský Benjamin Auer jedinečnou příležitost hlavičkou otevřit skóre již v první minutě zápasu, hrál už jen MSV. Nejlepší příležitosti měli silný Blagoy Georgiew (9., 11.), Adam Bodzek (15.), Tobias Willi (15.) a Manaseh Ishiaku (39.,43.)

Nejlepším hráčem domácích byl v prvním poločase brankář Rene Renno, který držel své kolegy ve hře.

Po výměně stran poslal trenér domácích Marcel Koller na hříště čerstvé posily Joela Epalleho a Olivera Schrödera na místo Auera a kapitána Thomasze Zdebela. Nově příchozí hráči se také ukázali. Hned po dvou minutách měl možnost vyrovnat právě Epalle (47.). Další šance si vypracovali Šesták (68.) a Marcin Mieciel (76.) V této fázi byl však silnější gólman Starke a uchránil vedení hostů, kteří hráli s větší lehkostí a šikovností.

V 84. minutě pak přišlo vyrovnání. Mark Pfetzel se prosadil na pravé straně a namířil míč přímo do šestnáctky. Šesták mohl utéci svému hlídači Avalosovi a hlavičkou s odrazem rozvlinil síť za zády brankáře Starkeho. V nastaveném čase se podílel opět Šesták na další šanci, když poslal pas z pravé strany přímo Deniu Grotemu. Ten ovšem daleko přestřelil bránu. Diky zlepšenému výkonu domácích v druhém poločase je dělení bodů v Bochumi zasloužené.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Schalke 04 0:1

26.04.2008 15:30

Góly: 2. Kevin Kurányi

Schalke 04 se podařilo v boji o mezinárodní pozice s přímým konkurtentem HSV zaznamenat důležité vítězství a připsat si cenné tři body. Vítězným gólem zápasu se vyznamenal Kevin Kuranyi již na začátku utkání. Hamburku se sen o Lize mistrů po šesti neúspěšných zápasech definitivně rozplynul.

S napětím očekávaná partie začala před 57.000 diváky vyprodané Nordbank Arény nešťastně pro domácí. Již v druhé minutě podcenil Thimothee Atouba rychlého protihráče Alberta Streita a nechal jej bez odporu dosáhnout skoro brankovou čáru. Bývalý frankfurťan stačil ještě nacentrovat míč přesně na hlavu před bránou volně stojícího Kuranyiho. Ten už stačil jen dohlavičkovat do brány.

Domácí se ale rychle vzpamatovali z šoku a již po dalších dvou minutách měli na kopačkách vyrovnání. Kapitán Van der Vaart, který se netrefil již od 19. kola, nastřelil z krátké zvdálenosti jen vnější síť brány.

V nejprve pohledné fotbalové podívané měli nakonec hosté větší šanci zápas rychle rozhodnout. Po ostrém pasu Fabiana Ernsta všem utekl Altintop a úplně sám se řítil na brankáře Rosta. Dloubáčkem ho přehodil, ale na míč, který mířil mimo bránu, už nedosáhl.

Na druhé straně se pokusil o vyrovnání Ivica Olič, který dostal centr od kapitána van der Vaarta. Diky reflexu brankáře Neuera zůstal stav stále 1:0 pro hosty.

Hamburgu se nedařilo své šance proměňovat. A tak ve 20. minutě stejně jako Kuranyi, se pokoušel hlavičkovat Olič, míč šel opět mimo. Podobně na tom byl i kolega Guerrero. Schalke se s přibývajícím časem soutředila na obranu jednogólového vedení a nedovolila domácím dokončit jakoukoli útočnou šanci.

Po výměně stran se dostal HSV rychleji do hry a snažil se zatlačit hosty na jejich polovinu hřiště. Guerrero (54.) a Guy Demel (64.) měli další šance, které ovšem skončily mimo bránu. Schalke číhalo jen na kontry, zatímco domácí se bezúspěšně snažili o vyrovnání převážně střelami z dálky.

Více informací k zápasu

Karlsruher SC - Werder Brémy 3:3

26.04.2008 15:30

Góly: 15. Sebastien Freis, 59. Sebastien Freis, 66. Edmond Kapllani - 23. Diego, 29. Mesut Özil, 86. Boubacar Sanogo

Divokou přestřelku přineslo klání v Karlsruhe, kde tamní klub hostil o Ligu mistrů bojující Werder Brémy. Domácí outsideři dokonce dvakrát vedli, jasně aktivnějším týmem ale byli zelenobílí, kteří na brankáře Millera vyslali celkem 26 střel, z toho jedenáctkrát byl nucen zasahovat.

Úvod utkání jasně ukázal, který z týmů má větší hlad po vítězství. Již ve 3. minutě ohrožoval Millera Boubacar Sanogo, který střílel po přihrávce Diega. Pouhé tři minuty nato Ivan Klasnič po Borowskiho centru napálil pouze domácího gólmana. V 7. minutě se do první šance dostalo Karlsruhe, když Eichner mířil levačkou do míst, kde se pohyboval Tim Wiese. Minutu po něm ale opět střílel Sanogo a pak také Klasnič. Ve 13. minutě se svým pokusem ani napodruhé neuspěl Eichner. V 15. minutě se už ale domácí mohli skutečně radovat. Tamas Hajnal centroval a Sebastian Freis se z bezprostřední vzdálenosti nemýlil. 1:0. Utkání nadále pokračovalo ve svižném tempu. Tři minuty po gólu pálil Naldo. V 23. minutě zahrávali hosté po neúspěšné akci Klasniče rohový kop. Po jeho rozehrání nedal Millerovi pražádnou šanci Brazilec Diego. 1:1. V minutě 27. a 28. o sobě znovu dal vědět Boubacar Sanogo, střelec z Pobřeží slonoviny. Jeho četné pokusy sice ke gólu zatím nevedly, zato střela tureckého záložníka Özila z 29. minuty ano. 1:2. Poločas uzavřel nevyužitou šanci domácí hrot Kapllani.

Tři minuty po začátku druhé půle se o střelu pokusil Porcello z týmu hostí, dvě minuty po něm nevyzrál Wieseho ani Eggimann. V rozmezí 52. až 54. minuty sneproměnili své pokusy postupně Diego, Naldo ani Klasnič z Brém. V 59. minutě selhal v šanci brémský Jensen a opět se potvrdilo známé pravidlo "nedáš, dostaneš". V téže minutě totiž srovnal stav zápasu svým druhým gólem Sebastian Freis. Postupně pálili ještě jeho spoluhráči Buck s Kapllanim, neuspěl ani Diego. V 66. minutě ale své soupeře šokoval právě Kapllani, jenž po přihrávce Iashviliho propálil Tima Wieseho. 3:2. Brémám měl pomoci střídající Markus Rosenberg, jenž v 74. minutě nepřekonal brankáře KSC. Stejně tak pochodili i Rosenbergovi spoluhráči Jensen a Özil. V 86. minutě ale přeci jen odvrátil nepříznivý stav Sanogo, jenž si svou aktivitou gól zasloužil. 3:3. V 88. minutě znovu střílel Sanogo, tentokráte však neúspěšně. Brémy si tak odvážejí alespoň bod, nicméně fanoušci mohou být určitě spokojeni s útočným fotbalem a množstvím vstřelených gólů na obou stranách.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Hertha BSC 2:2

26.04.2008 15:30

Góly: 19. Steve von Bergen (vl.), 26. Jiří Štajner - 55. Sofian Chahed (pen.), 66. Łukasz Piszczek

Přes čtyřicet tisíc diváků v Hannoveru vidělo pěkný fotbal se čtyřmi góly. Domácí sice vedli díky trefám Hankeho a Štajnera nad Herthou 2:0, berlínský tým se ale nevzdal a ve druhé půli brankami Chaheda a Piszczeka vyrovnal na konečných 2:2.

Od úvodních vteřin hráli sice aktivněji hosté, byl to však domácí tým, kdo více hrozil v šestnáctce. Po čtvrthodině vyslal Lala do brejku Štajnera, českého útočníka ale zastavil chybně zdvižený praporek pomezního arbitra. V 19. minutě ale Bruggink našel Mikea Hankeho, ten z hranice vápna vypálil a míč díky nešťastné teči bránícího von Bergena skončil v brance – 1:0.

Na navýšení svého náskoku čekal Hannover jen sedm minut a opět na tom měla velkou zásluhu nedobře fungující berlínská obrana. Simunič chtěl hrát hlavou malou domů na Drobného, ten ale už byl vyběhnutý a míč minul. Těžil z toho další Čech Jiří Štajner, kterému zbývalo jen trefit prázdnou bránu – 2:0. Za hosty se pokoušel snížit Raffael, pálil ale vedle. Z domácího týmu se ještě osmělili Bruggink a Hanke, poločasové skóre 2:0 ale již nezměnili.

Po přestávce ale z kabin vyběhla úplně jiná Hertha – agresivnější, fotbalovější, nebezpečnější. Raffael nahrál Kačarovi, jeho rána ale cíl těsně minula a podobně si vedl i sám Raffael, který z dobré pozice Enkeho svatyni rovněž netrefil. Domácí zahrozili ze standardky, po Hankeho hlavičce ale nemusel Drobný zasahovat. V 55. minutě zahrál ve vápně rukou Ismael a kopala se penalta. K ní se potřetí v sezoně postavil Sofian Chahed a potřetí si vedl suveréně – 2:1.

Ve 64. minutě už bylo vyrovnáno. Po spolupráci střídajícího Panteliče a Raffaela střílel zpoza vápna Lukasz Piszczek a ranou ke vzdálenější tyči vykouzlil překrásnou trefu, Enke byl bez šance – 2:2. Hannover byl očividně šokován, nakonec si ale jedinou šanci ve zbývajících minutách vytvořil právě on. V 83. minutě nahrával opět skvělý Arnold Bruggink Štajnerovi, ten ale přestřelil a tak oba týmy berou po bodu.

Hertha nedokázala ani napoosmé vyhrát, i nadále však zůstává na dvanácté příčce, kterou uhájila o skóre před Dortmundem. Stejně si vedl Hannover, který zůstává devátý před Karlsruhe taktéž o skóre.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 2:2

27.04.2008 17:00

Góly: 33. Theofanis Gekas, 73. Ricardo Costa (vl.) - 13. Edin Džeko, 43. Makoto Hasebe

V dohrávce 30. kola uhrál Bayer 04 Leverkusen na svém hřišti s přímým konkurentem VfL Wolfsburg remízu 2:2 a díky lepšímu skóre se vyšplhal na čtvrté místo. Wolfsburg si díky získanému bodu upevnil pozici v horní půlce tabulky. Přitom "Vlci" vedli ještě 17 minut před koncem zápasu 2:1.

Trenéru Skibbemu chyběl vedle Bernda Schneidera (operace krční páteře) i Tranquillo Barnetta, který má opětovné problémy s přitahovači. Zato dostal od začátku zápasu přiležitost Paul Freier . Bayer začal intenzivně a již po dvou minutách měl první šanci Řek Gekas, který ale střílel z ofsajdu. Ovšem Wolfsburg brzy ukázal, že není na sedmé pozici jen tak. Džeko uvolnil Grafiteho, který byl pak zastaven až brankářem Adlerem (5.). Domácím se dařilo Grafiteho kontrolovat jen těžko a úročník Wolfsburgu přidělával obraně pěkné problémy. Překonal Hagguiho, trefil špičkou kopačky břevno a Džeko odražený míč dopravil z hranice pokutového kopu do brány (13.)

Bayer potřeboval deset nervózních minut, aby šok z inkasovaného gólu strávil. Kiesslingova dělovka ve 23. minutě pak probudila domácí z letargie. Manuel Friedrich poslal ve 27. minutě hlavou míč těsně nad bránu. Ve 33. minutě Arturo Vidal kopl šikmý pas do šestnáctky, kde Barbarez jen prodloužil na Gekase a ten nikým nehlídán ze sedmi metrů namířil přímo do brány.

Diky Grafitemu zůstali "Vlci" pěkně nebezpeční. Brazilský útočník, který díky své nucené herní přestávce byl při chuti, ostřeloval pravidelně Adlerovu bránu. Ve 44. minutě centroval šikmo Hasebemu a ten se i s Hansem Sarpeiem a míčem dostali přes brankovou čáru. Sudí to jako faul neviděl a gól uznal.

Po výměně stran se šance střídaly na obrou stranách. Nejdříve Džeko přihrál zprava Grafitemu, který nůžkama poslal míč nad břevno. Leverkusen odpověděl hlavičkou Barbareze. Jakoby to byl signál k útoku. Bayer stále více zvyšoval tlak. Ve středu pozornosti byl opět sudí Gräfe, který neviděl jasnou Gertnerovu ruku v 60. minutě. Odpískaná penalta by byla jediným správným rozhodnutím.

Domácí přidali na tlaku a Kiessling provětral dobře hrajícího brankáře Benaglia šikmou dělovkou v 70. minutě. Později však gólman "Vlků" proti vlastnímu spoluhráči neměl šanci. Míč přihraný z boku Bulykinem se nešťastně odrazil od Costovy nohy přímo do brány.

Domácím pomalu ubývaly síly a museli prožít v devadesáté minutě další šokující vteřiny, kdy opět Grafite svižnou střelou z dvanácti metrů otestoval brankáře Adlera.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - VfB Stuttgart 4:1

27.04.2008 17:00

Góly: 8. Luca Toni, 55. Mark van Bommel, 75. Franck Ribéry, 76. Franck Ribéry - 19. Antonio da Silva

Šlágr 30. kola německé ligy skončil lépe pro domácí Bayern. Ten vyhrál v poměru 4:1 a na trávníku byl jasným pánem. Stuttgartu se vinou prohry ztenčují šance na účast v příštím ročníku Ligy mistrů, navíc na něj útočí Levrkusen a Vlci z Wolfsburgu, kteří dokázali vyhrát v Leverkusenu. I přes prohru ale Stuttgart těsně zůstává na páté pozici.

V prvním poločase byli aktivnějším týmem hosté ze Stuttgartu. Ovšem první branku vstřelili již v 8. minutě fotbalisté Bayernu Mnichov. K velké radosti domácích fanoušků se v malém vápně napřáhl italský kanonýr Luca Toni a nejlepší střelec Bundesligy se nemýlil. 1:0. Ve 14. minutě netrefila bránu střela domácího Bastiana Scweinsteigera ze vzdálenosti zhruba třiceti metrů. O dvě minuty později musel mnichovský brankář Michael Rensing poprvé v utkání zasahovat, když vyrazil střelu Maria Gomeze. K odraženému míči se pak zpoza šestnáctky dostal Antonio da Silva, ale bránu přestřelil. Tentýž hráč se do zakončení dostal i 19. minutě a tentokrát již jeho střela z velké vzdálenosti zapadla za záda překvapeného Rensinga. 1:1. V 23. minutě minul obránce Serdar Tasci, náhradník za zraněného kapitána Stuttgartu Fernanda Meiru. V 26. minutě nepropálil brankáře Vfb Schäfera Andreas Ottl, jenž dorážel odraženou ránu Christiana Lella. V 29. minutě se ke slovu dostali opět hosté, když Turek Yildiray Bastürk nedokázal z velkého vápna překonat Rensinga. A v 35. minutě minul Cacau, rovněž z týmu hostí. V 39. minutě se za asistence Schweinsteigera netrefil ani Daniel van Buyten, belgický stoper Bayernu. Poločas uzavřel zblokovaným pokusem Miroslav Klose, jemuž nahrával Luca Toni.

Začátek druhé půle patřil domácím borcům. Nejprve v 51. minutě minul brankové prostory soupeře aktivní Toni. Minutu po něm se neprosadil ani jeho protihráč Roberto Hilbert. Další minutu po Hilbertovi se v šestnáctce mezi tyčen netrefil ani Marcell Jansen z Bayernu. V 55. minutě se už ale radovali bavorští příznivci. Holanďan Mark van Bommel totiž vyslal na Schäfera další dalekonosnou střelu, která skončila za gólmanovými zády. Mnichovský kouč Hitzfeld se velmi záhy po vstřeleném gólu odhodlal k trochu překvapivému kroku, když z trávníku stáhnul autora branky van Bommela a nahradil jej rychlým Ribérym, vystřídal také obránce Sagnola ofenzivním záložníkem Zé Robertem, čímž trochu nepochopitelně ještě více posílil útočnou vozbu svého týmu. V 62. minutě vystřelil na hranici velkého vápna stuttgartský Mexičan Pardo a Rensing musel zasahovat. Dvě minuty nato prověřil perfektní ranou z velké vzdálenosti kvality gólmana hostí Schweinsteiger. V 70. minutě se Hitzfeld rozhodl stáhnout Kloseho, který původně vůbec neměl kvůli zdravotním problémům hrát, a nahradit jej Lukasem Podolskim. Ještě v téže minutě vystřelil Toni, Schäfer míč vyrazil pouze na Jansena, který ale branku minul. V 75. minutě, opět ve velké vzdálenosti od velkého vápna, zaskočil Schäfera střídající Frank Ribéry a Mnichov se ujal vedení 3:1. Pouhá minuta stačila dvojice Ribéry, Podolski k tomu, aby prvně jmenovaný vsítil svůj druhý gól v utkání. 4:1 díky spolupráci dvou náhradníků. V 79. minutě ještě ohrožoval brankáře hostí skvělý Schweinsteiger. Do konce utkání ještě pálili Ottl, Lell a Podolski, což ale na výsledku nic nezměnilo a bavorský celek již pomalu může slavit zisk mistrovského titulu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov30199259:1866
2.Werder Brémy30166865:4454
3.Schalke 0430159648:3154
4.Bayer Leverkusen301461052:3348
5.Hamburger SV301212637:2248
6.VfB Stuttgart301531249:4748
7.VfL Wolfsburg301281047:4244
8.Eintracht Frankfurt301110936:4043
9.Hannover 96301191045:4942
10.Karlsruher SC301191035:3942
11.VfL Bochum309111044:4638
12.Hertha BSC30981332:3835
13.Borussia Dortmund30981343:5435
14.Energie Cottbus30881432:4932
15.Arminia Bielefeld30781529:5429
16.1. FC Norimberk30691533:4827
17.Hansa Rostock30761726:4327
18.MSV Duisburg30751829:4426

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bude hrat Toni najblizsi zapas Bayernu??je to borec....!!!

Reagovat
smazaný uživatel

bude..proti Petrohradu nehrál kvuli kartam

Reagovat
fantomas

jak hrál Fenin, prosím vás, videl nekdo?

Reagovat
smazaný uživatel

82. minut hrál dobrej fotbal (pak byl vystřídán) ostatně jako každej zápas, jenom mu to tam ne a ne spadnout a přijde mi, že ho rozhodčí taky moc v lásce nemaj...

Reagovat
smazaný uživatel

Feninovi nejako padla strelecka muska,nemyslim to v zlom len konstatujem snad sa zas rozstriela...

Reagovat
fantomas

škoda, už aby se chytil, už jen kuli tomu EURU

Reagovat
smazaný uživatel

to mas pravdu, ze hral dobre, ale by taky dost hlidanej a hodne faulovanej...ke konci uz na nem bylo videt, ze je namichnutej....a navic ma uz na konte ctyri zluty karty, tak ho takticky Funkel stahl a poslal tam Hellera, ktery si po dlouhodobym zraneni ziskava herni praxi...

Reagovat
smazaný uživatel

Moc to Feninovi přeju, je škoda, že nedává víc goalu...

Reagovat
smazaný uživatel

Štajner opět gól. Tak nakonec to překvapení, které sliboval Bruckner v nominaci bude povolání právě jeho

Reagovat
smazaný uživatel

Norimberk, takhle to ztratit to vedeni

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu, lepší než kdyby prohráli, u nich bych se tomu už opravdu nedivil...

Reagovat
smazaný uživatel

no to jo, ale mohli byt pred nima

Reagovat
smazaný uživatel

Mintál,Šesták

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

Stajner se nám rozstřílel

Reagovat
smazaný uživatel

to je zklámání jara jestli kvuli tomu pojede na Euro

Reagovat
One-Real

vsad se že pojede na EURO

Reagovat
smazaný uživatel

toe upe zbytečně zabrany jedno misto...doma necha mladika Kaloudu,nebo Pudila,nebo někoho takovýho....

Reagovat
smazaný uživatel

Šesták opět dokazuje že je vynikající hráč. Umí šanci vytvořit i zakončit a to se u útočníků cení. Škoda že není Čech, repre by se hodil.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že Messi není Čech...

Reagovat
smazaný uživatel

skoda ze Gerrard neni Cech jestli se Rosicky neuzdravy tak nemame CM co muze hrat i dopredu(Matejovsky na to nema)

Reagovat
smazaný uživatel

Jaky Kalouda?Jaky Pudil?Si snad delas kozy né?Vsichni tady breci jak Bednar do repre a kdyz se dari Stajnymu tak zas ne.Porad lepsi pivar a dric Stajner nez zlatokop a machr...

Reagovat
smazaný uživatel

to byl příklad,nenapadl mě nikdo jinej

Reagovat
GEGE

zlatokop

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Toni a Ribery sa Bayernu brutalne oplatili .... Klose tiez ale ted nejako zaspal ....

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne Ribery no

Reagovat
smazaný uživatel

Toni Už se teším na EURO, jestli mu to bude střílet jako v Bayernu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele