30. kolo
27.04.2008 17:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 2:2

V dohrávce 30. kola uhrál Bayer 04 Leverkusen na svém hřišti s přímým konkurentem VfL Wolfsburg remízu 2:2 a díky lepšímu skóre se vyšplhal na čtvrté místo. Wolfsburg si díky získanému bodu upevnil pozici v horní půlce tabulky. Přitom "Vlci" vedli ještě 17 minut před koncem zápasu 2:1.

Trenéru Skibbemu chyběl vedle Bernda Schneidera (operace krční páteře) i Tranquillo Barnetta, který má opětovné problémy s přitahovači. Zato dostal od začátku zápasu přiležitost Paul Freier . Bayer začal intenzivně a již po dvou minutách měl první šanci Řek Gekas, který ale střílel z ofsajdu. Ovšem Wolfsburg brzy ukázal, že není na sedmé pozici jen tak. Džeko uvolnil Grafiteho, který byl pak zastaven až brankářem Adlerem (5.). Domácím se dařilo Grafiteho kontrolovat jen těžko a úročník Wolfsburgu přidělával obraně pěkné problémy. Překonal Hagguiho, trefil špičkou kopačky břevno a Džeko odražený míč dopravil z hranice pokutového kopu do brány (13.)

Bayer potřeboval deset nervózních minut, aby šok z inkasovaného gólu strávil. Kiesslingova dělovka ve 23. minutě pak probudila domácí z letargie. Manuel Friedrich poslal ve 27. minutě hlavou míč těsně nad bránu. Ve 33. minutě Arturo Vidal kopl šikmý pas do šestnáctky, kde Barbarez jen prodloužil na Gekase a ten nikým nehlídán ze sedmi metrů namířil přímo do brány.

Diky Grafitemu zůstali "Vlci" pěkně nebezpeční. Brazilský útočník, který díky své nucené herní přestávce byl při chuti, ostřeloval pravidelně Adlerovu bránu. Ve 44. minutě centroval šikmo Hasebemu a ten se i s Hansem Sarpeiem a míčem dostali přes brankovou čáru. Sudí to jako faul neviděl a gól uznal.

Po výměně stran se šance střídaly na obrou stranách. Nejdříve Džeko přihrál zprava Grafitemu, který nůžkama poslal míč nad břevno. Leverkusen odpověděl hlavičkou Barbareze. Jakoby to byl signál k útoku. Bayer stále více zvyšoval tlak. Ve středu pozornosti byl opět sudí Gräfe, který neviděl jasnou Gertnerovu ruku v 60. minutě. Odpískaná penalta by byla jediným správným rozhodnutím.

Domácí přidali na tlaku a Kiessling provětral dobře hrajícího brankáře Benaglia šikmou dělovkou v 70. minutě. Později však gólman "Vlků" proti vlastnímu spoluhráči neměl šanci. Míč přihraný z boku Bulykinem se nešťastně odrazil od Costovy nohy přímo do brány.

Domácím pomalu ubývaly síly a museli prožít v devadesáté minutě další šokující vteřiny, kdy opět Grafite svižnou střelou z dvanácti metrů otestoval brankáře Adlera.

Autor: Jitka Ludvíková / bayer04.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele