Bundesliga - souhrn 28. kola: Kadeřábek při výhře dvakrát asistoval

05.04., 22:40, aktualizováno 07.04., 19:29
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Hoffenheimu (© AFP)

Pavel Kadeřábek pomohl dvěma asistencemi k výhře Hoffenheimu nad Augsburgem 3:1. Většinu utkání odehrál také David Jurásek. Bayern předvedl další kolaps, prohrál v Heidenheimu a udělal radost Leverkusenu. Lídr tabulky totiž nezaváhal, porazil Union a za týden může slavit titul. Neuspěl ani Dortmund, jenž doma podlehl Stuttgartu, který udělal další krok směrem k Lize mistrů.

VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach 1:3

07.04.2024 17:30

Góly: 7. Ridle Baku - 52. Ko Itakura, 58. Nathan N'Goumou, 88. Rocco Reitz

Fotbalisté Wolfsburgu neudrželi bleskové vedení proti Mönchengladbachu, se kterým ve 28. kole Bundesligy nakonec prohráli 1:3. Vlci sice do druhého utkání pod Ralphem Hasenhüttlem vstoupili dobře a díky brance Ridleho Bakua ze sedmé minuty brzy vedli, na úvodní výhru na lavičce zelenobílých však rakouský lodivod nenavázal a po osmém domácím duelu bez výhry v řadě navíc stanovil nový negativní rekord klubu. Po změně stran totiž Hříbata nejprve vyrovnala a rozhodující úder zasadil Die Wölfe zhruba po hodině hry Nathan Ngoumou. V závěru do hry naskočili Václav Černý a Tomáš Čvančara, kteří se však do statistik střetnutí nezapsali.

Změna trenéra přinesla Wolfsburgu v minulém kole kýžené ovoce, jelikož Vlci dokázali porazit Brémy 2:0. Hasenhüttl tak při své premiéře na lavičce prolomil sérii 11 ligových utkání v řadě bez vítězství a oddálil zelenobílé od sestupových vod. Příliš důvodů k radosti naopak nemohl mít Gladbach, který nevyhrál pět soutěžních klání po sobě, přičemž ostudně vypadl i ve čtvrtfinále domácího poháru proti třetiligovému Saarbrückenu.

Hříbata nevstoupila ideálně ani do duelu ve Volkswagen Areně, když už v sedmé minutě musel Jonas Omlin lovit míč ze své sítě. Přízemní centr Tiaga Tomáse totiž doputoval až k Bakuovi, jenž se příliš nerozpakoval a ranou z první k pravé tyči poslal Wolfsburg do vedení. Úsporný režim obou celků následně vedl k poklidnému průběhu první půle a zajímavých střeleckých pokusů bylo k vidění pramálo. To se pokusil změnit v samém závěru úvodního dějství hostující Ngoumou, který ovšem z dobré pozice v šestnáctce výrazně minul.

Sedm minut po změně stran už se Borussia vyrovnání dočkala. Na první pohled nijak nebezpečnou dalekonosnou střelu Ko Itakury tečoval Moritz Jenz tak smolně, že na ní gólman Pavao Perman nedokázal reagovat. Krátce nato navíc po přihrávce Francka Honorata zkusil štěstí Ngoumou a přízemní ranou na zadní tyč otočil skóre. Navýšit vedení Hříbat mohl v 73. minutě Robin Hack, jehož hlavička však pouze rozezněla horní tyč. To ale Gladbach mrzet nemuselo, jelikož v samém závěru přidal na triumf Vlků razítko nekompromisně Rocco Reitz.

Oba celky sehrají další ligový zápas 13. dubna. Vlci po prohře s Hříbaty změří síly s Lipskem, Gladbach se střetne s Dortmundem.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - FC Augsburg 3:1

07.04.2024 15:30

Góly: 17. Wout Weghorst, 20. Andrej Kramarić, 90. Ihlas Bebou - 61. Ermedin Demirović

Hoffenheim porazil ve 28. kole Bundesligy na vlastním stadionu Augsburg 3:1, a přerušil tak nelichotivou sérii tří proher v řadě. První půli měli jasně v režii domácí, což do skóre promítli dvěma trefami v rozmezí tří minut. Nejprve se po skvělé přihrávce Pavla Kadeřábka prosadil Wout Weghorst, na kterého navázal ranou z dálky Andrej Kramarič. Český pravý bek se přesným průnikovým pasem podepsal i pod poslední branku Hoffe. V základní sestavě modrobílých se objevil i David Jurásek, ten se ale do statistik zapsal pouze žlutou kartou.

Hráči Hoffenheimu vstupovali do domácí bitvy v naprosto odlišné formě než jejich soupeř z Augsburgu. Z posledních 13 ligových utkání totiž dokázali zvítězit pouze dvakrát, přičemž před duelem táhli sérii tří proher v řadě. Naopak Bavoři se vezli na pozitivní vlně, kterou mírně překazila remíza proti Kolínu, i přesto však z předešlých pěti střetnutí posbírali 13 bodů.

Zaplněnou PreZero Arenou povzbuzení domácí na začátku utkání jednoznačně dominovali a v závěru úvodní dvacetiminutovky byli za svoji snahu dvakrát odměněni. Nejprve narýsoval Kadeřábek precizní přihrávku skrz malé vápno na osamoceného Weghorsta, jenž neměl problém zamířit zblízka do odkryté branky. Pár minut nato navíc na hranici šestnáctky napřáhl Kramarič a přesnou ranou k pravé tyči přiměl Finna Dahmena lovit míč ze sítě podruhé. Augsburg mohl korigovat skóre ve 42. minutě, kdy se po chybě Juráska dostal do šance Rubén Vargas, jehož přízemní zakončení ovšem zlikvidoval Oliver Baumann.

Bavoři po změně stran zvýšili obrátky a v úvodu druhé půle byli nebezpečnějším týmem. Kýženému snížení byl v 57. minutě blízko Arne Maier, který však z hranice vápna Baumanna neprostřelil. Čtyři minuty nato už ale zkušený gólman Hoffe inkasoval, když ho tečí mezi nohy překonal Ermedin Demirovič. Na další trefu už se hosté ve zbytku duelu nezmohli, v 90. minutě naopak ještě inkasovali, když přidal razítko na výhru modrobílých po další Kadeřábkově asistenci razantní ranou pod břevno Ihlas Bebou.

Hoffenheim tak prolomil sérii porážek a získal tři body. V následujícím kole se 13. dubna utká s Mohučí, Bavoři svedou o den dříve bitvu s Unionem.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 0:1

06.04.2024 18:30

Góly: 64. Serhou Guirassy

Stuttgart překazil oslavu 50. výročí otevření svatostánku Borussie Dortmund a ve 28. kole Bundesligy zvítězil 1:0. Jedinou branku utkání si připsal v 64. minutě nejlepší střelec Švábů Serhou Guirassy, jenž zužitkoval rychlý protiútok. BVB tak přišlo o čtyřzápasovou sérii výher a vypadlo z top čtyřky německé nejvyšší soutěže, klub z města automobilů naopak napravil zaváhání z minulého utkání a bodově se dotáhl na druhý Bayern, jenž o několik hodin dříve nestačil na Heidenheim.

BVB se v minulém kole zbavilo dlouholetého prokletí, když zvítězilo na půdě Bayenu 2:0 a upevnilo si pozici v elitní čtyřce. V té se nacházel také Stuttgart, který Borussii před zimní pauzou dvakrát porazil. Stěžejními postavami v těchto duelech byli Deniz Undav a Guirassy, kteří se ve výjimečné sezoně postarali o více než polovinu všech gólů Švábů.

Úvod utkání ozvláštňovaly více než fotbalová podívaná akce diváků. Duelu předcházela velkolepá oslava 50. výročí otevření Signal Iduna Parku, hosté pak v 10. minutě přerušili zápas černými dýmovnicemi na protest proti vedení vlastního týmu. Hráči BVB měli problém dostat se přes obranu Švábů, nejnebezpečněji tak působily střely z dálky. Alexander Nübel se musel nejdříve natahovat proti přízemní ráně Emreho Cana, krátce nato zlikvidoval i pokus Marcela Sabitzera. O poznání obtížnější byl po půlhodině utkání zákrok proti unikajícímu Karimu Adeyemimu, i toho ale Nübel fantasticky vychytal.

Ani změna stran na ofenzivě příliš nepřidala. V 50. minutě sice dostal míč ve slibné pozici Jamie Leweling, zakončení mu ale vůbec nesedlo. Pak ovšem přišla 64. minuta a rychlý protiútok Švábů, na jehož konci nabil Leweling do prostoru pro penaltu Guirassymu, jenž z první se štěstím překonal Gregora Kobela.

Málo vídaný zkrat předvedl devět minut před koncem Nico Schlotterbeck, který se po krásném zákroku Nübela dostal k zakončení do prázdné branky ze dvou metrů, mířil ovšem vysoko na tribuny. Podobné šance už se domácí i přes sílící tlak nedočkali, a oslavy tak pro ně skončily nešťastně. Naopak potvrdit vedení mohl v šesté minutě nastavení střelec Guirassy, sám proti gólmanovi ale branku přestřelil.

Dortmund tak nenavázal na úspěšný zápas v Mnichově a prohrál. Další ligové utkání BVB čeká 13. dubna proti Gladbachu, Švábové se ve stejný den střetnou s Eintrachtem Frankfurt.

Více informací k zápasu

1. FC Heidenheim - Bayern Mnichov 3:2

06.04.2024 15:30

Góly: 50. Kevin Sessa, 51. Tim Kleindienst, 79. Tim Kleindienst - 38. Harry Kane, 45. Serge Gnabry

Fotbalisté Bayernu prohráli ve 28. kole Bundesligy v Heidenheimu 2:3 a jejich ztráta na vedoucí Leverkusen narostla na prakticky nedostižných 16 bodů. Ačkoliv šel favorit díky gólu a asistenci Serge Gnabryho do kabin s dvoubrankovým náskokem, celek z Bádenska-Württemberska dokázal po hrubkách hostující obrany krátce po změně stran slepenými trefami srovnat. Nečekané vítězství outsidera pak svou druhou brankou v zápase zajistil v 79. minutě Tim Kleindienst. Krátce po rozhodujícím zásahu opustil trávník legendární útočník hostů Thomas Müller, který nastoupil do 700. soutěžního duelu v dresu Bayernu.

Po tom, co minulý víkend Borussia po 10 letech vyloupila Allianz Arenu, se zdálo, že se v Mnichově smířili s nepříznivým rozuzlením sezony. Na pozápasové tiskové konferenci vše korunoval Thomas Tuchel, který s odkazem na propastný 13bodový náskok pogratuloval Leverkusenu k zisku titulu. Ten by Bavorům zpět do náruče přihrál už jen prvotřídní zázrak.

Již od úvodního hvizdu měl favorit jednoznačně více ze hry, kvůli zodpovědné defenzivě nováčka soutěže si však na významnější šanci musel počkat až do 38. minuty. Tehdy se balon odrazil k Gnabrymu, jehož lob za obranu dokázal nekompromisní přízemní ranou z první proměnit v gól nejlepší střelec soutěže Harry Kane. Krátce před poločasovým hvizdem se na listinu střelců dokázal zapsat sám Gnabry, který dokázal hlavou do sítě uklidit precizní centr Alphonsa Daviese.

Klub z města Heidenheim an der Brenz ovšem neskutečným způsobem nastoupil do druhého poločasu. V 50. minutě se za obranou Die Roten zjevil zcela volný Kevin Sessa a tváří v tvář před brankářem technickou ranou nezaváhal. Další kolaps bavorské defenzivy přišel po pouhé minutě, tentokráte si na dlouhý balon za obranu naběhl Kleindiens a v pádu dokázal poslat míč do sítě. V 68. minutě mohl o triumfu Bayernu rozhodnout Mathys Tel, dělovka čerstvě příchozího francouzského ostrostřelce však mířila pouze do středu branky. Slavit tak nakonec mohli překvapivě domácí, když se 11 minut před koncem opět dokázal uvolnit nejlepší střelec týmu Kleindines, prostřelil nohy Svena Ulreicha a dokonal neskutečný obrat.

Heidenheim tedy využil špatného psychického rozpoložení soupeře a poprvé v tomto roce doma zvítězil. O zisk dalších bodů se pokusí 13. dubna v Bochumi, zatímco Bayern ve stejný den bude hostit Kolín.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - VfL Bochum 2:1

06.04.2024 15:30

Góly: 90+1. Steffen Tigges, 90+2. Luca Waldschmidt - 53. Felix Passlack

Fotbalisté Kolína zvrátili nepříznivý vývoj záchranářského souboje 28. kola Bundesligy a před vlastními fanoušky v závěru utkání dokonali obrat na 2:1. Skóre otevřel po změně stran Felix Passlack, jemuž asistoval další hráč, který má v životopisu angažmá v BVB Moritz Broschinski. Dlouho se schylovalo k hubenému vítězství, ale v nastavení vyrovnal další bývalý fotbalista Dortmundu Steffen Tigges a o chvíli později rozhodl Luca Waldschmidt.

Obě mužstva se výsledkově trápila, když Kozlové nevyhráli už sedm ligových duelů po sobě a hosté byli v tomto ohledu na čísle pět. V sestupovém pásmu se však nacházeli domácí, kteří v minulém kole uhráli alespoň cenný bod s rozjetým Augsburgem, což je mohlo před klíčovým soubojem pořádně nakopnout.

Kolín chtěl ve 13. minutě poslat do vedení Linton Maina, jenž se levačkou z úhlu pokusil překvapit muže mezi třemi tyčemi, ale ten byl na jeho zakončení připraven. Záhy měl gól na hlavě Sargis Adamyan, arménský záložník ovšem těsně přestřelil zařízení. Na druhé straně se na centr Passlacka vyhoupl Erhan Mašovič, avšak jeho zakončení se točilo směrem pryč od branky. Nepříliš divácky atraktivní poločas tak skončil nerozhodně.

Krátce po změně stran už však první přesná trefa přišla. Broschinski skvěle načasoval náběh a poté přesnou přihrávkou našel dalšího bývalého hráče die Schwarzgelben Felixe Passlacka, který s ledovým klidem poslal die Unabstiegbaren do vedení. Kolín mohl poslat zpět do hry o tři body Faride Alidou, jenže jeho rána z hranice pokutového území pouze orazítkovala tyč. Die Geissböcke se hnali za vyrovnáním, které nakonec přišlo až v poslední minutě, kdy si další bývalý hráč Borussie Dortmund Tigges naskočil na roh Floriana Kainze. Šílený závěr pak uzavřel také hlavičkou Waldschmidt, a tak se z výhry nakonec radovali domácí.

Důležitý souboj v boji o záchranu tak ovládl domácí Kolín. Oba celky sehrají další ligový zápas 13. dubna. Kozlové se utkají s Bayernem, Blau-Weiss změří síly s Heidenheimem.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - SV Darmstadt 4:0

06.04.2024 15:30

Góly: 33. Andreas Hanche-Olsen, 60. Brajan Gruda, 80. Jae-sung Lee, 84. Jae-sung Lee

Mohuč ovládla ve 28. kole Bundesligy souboj týmů ohrožených sestupem, když doma deklasovala Darmstadt 4:0. Skóre otevřel po půlhodině hry Andreas Hanche-Olsen, jenž vstřelením první letošní branky zároveň dorovnal své sezonní maximum. To drží od ročníku 2020/2021, kdy opustil rodné Norsko. Asistenci si připsal Jae-Sung Lee, jenž závěr utkání ozdobil dvěma slepenými góly.

Mohuč se po velkém výprasku od Bayernu herně zvedla, což vedlo k výhře nad Bochumí a následné cenné remíze proti Lipsku. Stále však byla ve velkém ohrožení, jelikož se nacházela na barážové příčce s šestibodovou ztrátou na záchranu. Ještě horší bilanci musel skousnout soupeř z Darmstadtu, který byl po sérii 20 ligových zápasů v řadě bez vítězství beznadějně poslední.

Krátce po úvodním hvizdu se snažil prohloubit krizi hostujícího celku Jonathan Burkardt. Ten se rychlou zasekávačkou zbavil svého střážce, avšak jeho přízemní obstřel vytěsnil konečky prstů Marcel Schuhen. Na druhé straně se za zády domácí defenzivy zničehonic vynořil Braydon Manu. Před ním ale na poslední chvíli odkopl míč do bezpečí dobře vyběhnutý Robin Zentner. Mohuč si tak ke kýženému gólu musela pomoct standardní situací. Krkolomný pokus hlavou z dílny Leeho ještě nevyšel, nicméně otevřel střeleckou pozici Hanche-Olsena, jenž z bezprostřední blízkosti procedil míč mezi nohama Schuhena.

Po změně stran zazmatkoval v rozehrávce Bartol Franjič a jeho přihrávku gólmanovi vystihl Burkardt. Ten se posléze skvěle zorientoval, předložil míč do druhé vlny připravenému Brajanu Grudovi, který jej prudce napálil do odkryté branky. O chvíli později si Gruda málem připsal také gólovou asistenci, když vyslal na zteč Nadiema Amiriho. Německý záložník však svůj pokus poslal jen o pár čísel vedle vzdálenější tyče. Nečekaně hladkou výhru Die Nullfünter stvrdil v 80. minutě Lee, jenž zužitkoval prudký centr z pravé strany z kopačky Silvana Widmera. Krátce nato pokořil reprezentant Jižní Koreje unavenou defenzivu hostí podruhé. Nutno podotknout, že Schuhen s jeho obstřelem placírkou nemohl vůbec nic dělat.

Červenobílí tak doma získali velmi důležité tři body v boji o záchranu. Na vítězství se pokusí navázat 13. dubna v souboji proti Hoffenheimu, Darmstadt svede o den později bitvu s Freiburgem.

Více informací k zápasu

Union Berlín - Bayer Leverkusen 0:1

06.04.2024 15:30

Góly: 45+8. Florian Wirtz (pen.)

Suverénní Leverkusen porazil ve 28. kole Bundesligy Union Berlín 1:0 a díky dalšímu klopýtnutí Bayernu ho od naplnění titulového snu dělí poslední výhra. Z českých fotbalistů se v základní sestavě Die Werkself objevil pouze Adam Hložek, jenže bývalý hráč Sparty musel už po půlhodině hry vinou zranění střídat. Jen z lavičky tak sledoval klíčové momenty duelu ze závěru první půle. Za tvrdý skluz nejprve viděl druhou žlutou kartu Robin Gosens a jen pár chvil nato proměnil po ruce jednoho z bránících soupeřů penaltu Florian Wirtz. Do zápasu zasáhl od 63. minuty také Alex Král.

Úchvatný obrat v závěru korunovaný vítězným gólem Patrika Schicka, zpráva o setrvání Xabiho Alonsa na trenérské lavičce pro příští sezonu či prohra Bayernu s Dortmundem. V součtu se 13bodovým náskokem právě na druhé Bavory už snad v Leverkusenu ani nemohlo být veseleji. Další radost hostům mohla udělat výhra na hřišti Unionu, kde však v posledních třech duelech vstřelili jediný gól a ani jednou nezvítězili.

Od úvodního hvizdu chtěli Farmaceuti tuto nelichotivou sérii ukončit. V 11. minutě rozehrával standardku z velmi nadějné pozice Alejandro Grimaldo, jehož střelu, která směřovala mezi tři tyče, vyrazil Frederik Rönnow. Za chvíli se dánský brankář znovu předvedl, když po centru zprava vytasil skvělý zákrok proti hlavičkujícímu Borjovi Iglesiasovi. Další šanci měl ve 28. minutě Grimaldo, jenž po přihrávce Nathana Telly do vápna trefil levou tyč. Na neproměněné příležitosti hostů mohl odpovědět Gosens, který si naběhl na centr z rohu, ten ale hlavou usměrnil těsně mimo bránu.

Bývalý hráč Interu však na konci úvodního poločasu skluzem sestřelil soupeře. Nejenže hosté měli k dispozici volný přímý kop, ale Gosens byl kvůli druhé žluté kartě vyloučen. Bayer po rozehrávce standardky využil závaru ke vstřelení branky, tu ovšem sudí kvůli ofsajdu neuznal. Všemu ale ještě předcházela ruka jednoho z bránících hráčů, kterou potvrdil i VAR. Kopala se tedy penalta, již bezpečně proměnil Wirtz.

Leverkusen ve druhé půli pokračoval v nastaveném tempu a udržoval si herní převahu. Union si sice v krátkém časovém úseku připravil tři rohové kopy za sebou, jenže ani z jednoho nezahrozil. Bayer tak mohl zvýšit vedení, když se za obranu dostal Amine Adli, který pálil zleva na bližší tyč, ale domácí gólman se znovu vytáhl. V 77. minutě se blýskl individuální akcí Tella, jenž se po pravé straně protáhl až do pokutového území, kde zakroutil míč na vzdálenější tyč. Rönnow ale znovu předvedl výborný zákrok. Berlíňané se v závěru i v oslabení snažili projít přes obranu Bayeru, na skálopevnou defenzivu však byli krátcí.

Hosté tak podle očekávání zvítězili a udělali další krok k vysněnému titulu. V příštím kole na ně čekají Brémy, se kterými se utkají 14. dubna. Už o dva dny dříve vyzve Union ve venkovním zápase Augsburg.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - RB Lipsko 1:4

06.04.2024 15:30

Góly: 59. Vincenzo Grifo - 2. Amadou Haidara, 18. Loïs Openda, 44. Loïs Openda, 54. Benjamin Šeško

Fotbalisté Lipska porazili ve 28. kole Bundesligy Freiburg 4:1. Po evropských soutěžích pokukující domácí nedokázali čelit umění Loïse Opendy a už popáté v řadě před svými fanoušky v lize nezvítězili. Belgičan již v úvodním dějství dvakrát skóroval, přičemž zejména první trefa byla dokonalou ukázkou jeho komplexnosti. Nejprve se totiž díky bleskové rychlosti dostal po bok obránce, toho v silovém souboji předčil a nakonec neomylně skóroval. Kromě dvou zásahů si navíc třetí nejlepší kanonýr soutěže připsal i dvě asistence.

Rozjetí Býci naposledy mírně klopýtli, když si vylámali zuby na obětavé Mohuči a před domácími fanoušky se museli smířit s remízou. O poznání lépe se vedlo Freiburgu, který si s chutí zastřílel na stadionu Mönchengladbachu a po vítězství 3:0 oživil své šance na postup do pohárové Evropy. Do not hrál bádenskému týmu i fakt, že se ofenziva Lipska musela obejít bez služeb zraněného Yussufa Poulsena.

Domácí se po úvodním hvizdu nestihli ani pořádně nadechnout a už prohrávali. Ve druhé minutě totiž Openda vyslal tvrdou přízemní přihrávku přímo do pokutového území, kde číhal Amadou Haidara a ranou na zadní tyč uklidil míč do sítě. V 18. minutě Lipsko odskočilo na rozdíl dvou branek zásluhou Opendy. Třetí nejlepší střelec ligového ročníku se po průnikové přihrávce rozhodl vypálit skrze domácího obránce, což se ukázalo jako skvělá volba, neboť míč se zastavil až za zády zaskočeného Noaha Atubola. Pět minut před koncem první půle měl domácí Lucas Höler jedinečnou možnost vrátit Freiburg zpět do hry, z pokutového kopu však napálil pouze břevno. V pořadí 44. minuta znamenala pro Freiburg další zvýšení ztráty. Openda využil podklouznutí domácího obránce a střelou mezi nohama Atubola upravil na 3:0.

V 54. minutě se tým z východu Německa dostal už na čtyřgólový náskok a opět v tom měl prsty belgický talent Openda. Už podruhé v tomto utkání se ocitl v roli asistenta, když naservíroval balon přímo před Benjamina Šeška, který jej pak jen zasunul do odkryté brány. Freiburg se ovšem nevzdával a v 59. minutě snížil na 1:4. Vincenzo Grifo ukázal své technické dovednosti, když perfektně zpracoval míč, zmátl několik protihráčů a nakonec bravurně zakončil po zemi k pravé tyči.

Freiburg tak domácí duel nezvládl a nepřipsal si ani bod. V dalším kole se 14. dubna představí na stadionu Darmstadtu, Lipsko o den dříve přivítá Wolfsburg.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Werder Brémy 1:1

05.04.2024 20:30

Góly: 77. Tuta - 62. Miloš Veljković

Fotbalisté Frankfurtu nevyužili ve 28. kole Bundesligy špatné formy Brém, když s nimi před vlastním publikem jen remizovali 1:1. K ukončení čtyřzápasové série porážek Werderu pomohl dobrým výkonem Michael Zetterer, jenž opět dostal v bráně příležitost před Jiřím Pavlenkou. Ten tak čeká na klubový soutěžní duel bez dvou dnů již půl roku. Příliš radosti ale nakonec po závěrečném hvizdu bývalý německý mládežnický reprezentant neměl, jelikož slibný náskok hostů vymazal i kvůli červené kartě Jense Stageho v 77. minutě Tuta, který byl v závěru paradoxně sám vyloučen.

Brémy chtěly na březnové duely zapomenout, jelikož si z nich po čtyřech porážkách neodnesly ani bod. Trápil se také jejich nejlepší střelec Marvin Ducksch, který skóroval naposledy na začátku února. Frankfurtu se dařilo lépe, když se osamostatnil na šesté pohárové příčce. Vzhledem k náročnému losu ve zbytku sezony ale potřeboval před svým publikem vyhrát.

Souboj dvou zavedených bundesligových značek nabízel oboustranně svižný fotbal. První stoprocentní šanci si připsal Werder, když Stage z ideální pozice ve středu vápna nechal vyniknout zkušeného Kevina Trappa. Na další příležitosti si fanoušci museli počkat, jelikož defenziva Brém působila ve srovnání s předchozími duely o poznání kompaktněji. Příliš prostoru dala až ve 42. minutě Omaru Marmoushovi, jehož pokus z bezprostřední blízkosti vyrazil Zetterer.

Ve druhém poločase se do statistik stále častěji propisovaly nedovolené zákroky. Po jednom z nich vyzkoušel pozornost Trappa z přímého kopu záložník Leonardo Bittencourt, 33letý brankář si však situaci pohlídal. Totéž už se nedalo tvrdit o akci ze 62. minuty, kdy po další standardce dorazil balon do sítě stoper Miloš Veljkovič, jemuž druhý vstřelený gól v ročníku přinesl nejproduktivnější sezonu v profesionálním fotbale. Pro hosty přišla komplikace po faulu Stageho, který si za faul šlapákem vysloužil rovnou červenou kartu. Orli přesilovku využili takřka okamžitě, když si na centr z levé strany naskočil Tuta a přehodil Zetterera. Brazilec následně svou desetiminutovku slávy zakončil hořkým vyloučením, neboť mu sudí po konzultaci se systémem VAR smazal druhou žlutou kartu a nahradil ji přímou červenou.

Frankfurt si tak do tabulky připsal jen bod. Další utkání jej čeká 13. dubna se Stuttgartem, Brémy o den později zavítají do Leverkusenu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
28
24
4
0
69 : 19
76
2
Bayern Mnichov
28
19
3
6
80 : 36
60
3
VfB Stuttgart
28
19
3
6
64 : 34
60
4
RB Lipsko
28
16
5
7
64 : 33
53
5
Borussia Dortmund
28
15
8
5
55 : 33
53
6
Eintracht Frankfurt
28
10
12
6
43 : 36
42
7
FC Augsburg
28
9
9
10
45 : 46
36
8
TSG Hoffenheim
28
10
6
12
48 : 53
36
9
SC Freiburg
28
10
6
12
40 : 52
36
10
1. FC Heidenheim
28
8
9
11
41 : 49
33
11
Borussia Mönchengladbach
28
7
10
11
49 : 54
31
12
Werder Brémy
28
8
7
13
36 : 44
31
13
Union Berlín
28
8
5
15
25 : 43
29
14
VfL Wolfsburg
28
7
7
14
34 : 47
28
15
VfL Bochum
28
5
11
12
33 : 58
26
16
1. FSV Mainz 05
28
4
11
13
26 : 46
23
17
1. FC Köln
28
4
10
14
23 : 49
22
18
SV Darmstadt
28
2
8
18
28 : 71
14

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (120)

Přidat komentář
Werkrider

Frankfurt Brémy docela řežba, trávník příšerný, rozhodčí ještě spoustu hraničních soubojů pouštěl, šancí na žluté karty tam bylo spoustu.

Byl jsme celkem zvědavý na Marmoushe, trochu se taky nechal unést "bojovností" ale jinak dobrý výkon, náběhy, pozičně, technicky.

Reagovat
cologneFC

FC.

Reagovat
Rudnevs

Že by sa nakoniec ešte podarilo potopiť Bochum? Tá strata Mainzu a vlastne ani Kölnu už nie je až tak veľká a VfL nemá najľahších súperov.

Reagovat
cologneFC

My máme ešte Darmstadt a Mainz. Tam sa rozhodne.

Reagovat
Werkrider

Good luck a myslím to vážne.

Reagovat
cologneFC

Danke

Reagovat
Martin9719

Bochum si myslím že si to tak úplně nezaslouží za to co předváděli doteď celou sezonu. Začínám o ně mít docela strach, nebo strach.. myslím si že budou bojovat do posledního kola, protože jak říkáš ten los jim teď vůbec nepřeje, měli teď spoustu příležitostí jak zase trochu odskočit viz SVD - ve finále možná pro ně klíčový zápas který nezvládli jak co se týče sebevědomí tak i bodů. Pro mě sympatický klub, ale pokud by se na úkor nich měl zachránit alespoň Köln tak asi smutnit nebudu.

Reagovat
Rudnevs

Toto už si Leverkusen vziať nenechá. Teraz to už asi aj ja môžem povedať, ešte donedávna som čakal, že sa všetok osud spikne proti ním, Wirtz a spol. si podávajú vlastné góly a zosypú sa ako sa na Neverkusen patrí, ale už po zápase Bayernu s Dortmundom som si vravel, že asi to dajú a teraz je to myslím už skoro jasné A som moc rád. Konečne iný majster pre Bundesligu a z trojice RB, Dortmund a Leverkusen ten najlepší možný.

Reagovat
cologneFC

Najhoršie je, že my im budúci týždeň vybavíme titul…

Reagovat
vladino10

Tak pred rokom ste ho zas vybavili bayernu. Kolín je očividne rozhodujúci hráč v súboji o titul

Reagovat
cologneFC

Reagovat
andrew96

+ rok 2011. V historických ročnících vždy na místě činu.

Reagovat
Werkrider

Tohle se líbí všem od severu Kolína po jih Dusseldorfu.

Reagovat
cologneFC

Reagovat
Rudnevs

To si nejak moc fandíte

Reagovat
cologneFC

Tak Mníchov vyzerá byť v lige tragický a navyše majú v utorok Arsenal. Ale samozrejme favorit je jasný… My si to tam ideme hlavne užiť na tribúny, trochu im ukázať, že ako sa fandí

Reagovat
andrew96

Jako... teď už to není moc hot take.

Reagovat
vladino10

Reagovat
Mönchengladbach

Bayern

Ještě nemají nikterak jistou ani účast v příští LM. A v té letošní končí v SF, měli akorát dvakrát štěstí na los.

Leverkusen v příštím kole slaví titul.

Reagovat
Euphael

Skonci letos ve CF.

Reagovat
fenixLFC

tak leverkusen moze oslavit titul doma uz v buducom kole

Reagovat
KingMaster13

Už se můžou soustředit na zbylé soutěže a Bundesligu hodit na druhou kolej

Reagovat
thewall

Udělat sezónu BL bez porážky jako první v její historii stojí za to nechat ji na první koleji

Reagovat
oli9

Reagovat
kilobyte

Tak můžou udělat sezónu bez porážky ve všech soutěžích a to snad taky nikdo nedal. V lize jim budou stačit remízy.

Reagovat
thewall

Ani mi nedošlo, že mají celou sezonu skrz všechny soutěže bez porážky. Naposledy prohráli v přípravě 29.7.2023.

Reagovat
Werkrider

Werkseeelf

Vyválčené tři body, muselo to strašně bolet, doufám, že Wirtz a Xhaka budou OK, uvidíme co Hložek. Dnes určitě nejhorší výkon (mimo první polčas s VfB) za celou sezónu, ale o to důležitější "předposlední" krok o kterém jsme ani nevěděli, že děláme.

Trochu samozřejmě zamrzí, že i přes výkony Werkself se budeme soustředit na "tragédii" Bayernu, ale díky Bohu také za to.

Reagovat
andrew96

Už konečně zahodíš ten skepticismus?

Reagovat
Werkrider

Jako fanoušek Leverkusenu od roku 2000 ti odpovím citátem:

"I was born in it, molded by it. I didn't see the light until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!"

Reagovat
andrew96

Ok

Reagovat
Ed_Hazard

To tomu Bayernu uz nacisto jebe? Kvoli skurvenym kokotom, ktori nevedia aspon zremizovat zapas mi utecie 900e. Prasive kurvy vyjebane..

Reagovat
vladino10

Sak ale čo ti kuruje jak môžeš vsadiť na takých karov

Reagovat
Ed_Hazard

Lebo su v predsmrtnom stone kedy musia vyhravat aj keby traktore padali, preto som si to preistou poistil 02. "Poistil", do pici. Ach

Reagovat
Euphael

Jestli jsi hral 02 za kurz 1,11 tak skap ty jebo pojebane

Reagovat
vladino10

No vyzerali celý druhý polčas že to majú v pici futbal, klub a hlavne tvoje love

Reagovat
10adam

To je skoro na google překladač

Reagovat
Müllered

Reagovat
Euphael

Ukaz ten tiket ne ty kokot jebnuty

Reagovat
Acquanni

Hele víš o tom, že sázkovky vydělávají? A víš proč? Protože lidi v součtu vždy prohrávají. Já si taky rád vsadím, ale vztekat se u toho jak malý děcko, protože neumíš sázet s rozumem a narveš tam raketu, je fakt smutný. A ještě k tomu zrovna na letos těžce labilní Bayern, když už je titul stejně v hajzlu Geniální

Reagovat
Rudnevs

Typek prehra 900 Euro a dostane tu vynadane do kokotov a podobne Zas majte trochu empatie chlapi

Reagovat
Ed_Hazard

Ja som neprehral 900e. Ja som nevyhral 900e Prehra je vo vyske akceptovatelnych (a zaroven mojich poslednych "investovanych" do stavkovania) 40e Ale dakujem za empatiu

Reagovat
Acquanni

Jaká empatie? Tvl, já si jednou dal tiket za padesát korun, měl jsem na něm 16 zápasů, výsledky, počty gólů. Nevyšel mi jeden jediný zápas, mohl jsem vyhrát 32k. Můj nejtěsnější velký "loss", ale nikdy by mě nenapadlo předvádět takové výlevy na netu kvůli tomu Sázet můžou jen dospělí a od těch bych prostě čekal že vědí, jak sázení funguje a že 99% lidí v dlouhodobém horizontu prostě o peníze přichází. Člověk to musí brát jako zábavu, jak si okořenit sledování sportu (Když jsem si vsadil třeba na basket, protože jsem nemohl spát a nic jiného live nebylo, tak mě poprvé v životě bavilo na basket koukat) a když se zadaří vyhrát nějakou pěknou částku, udělat si radost, něco si pořídit, ale nebrečet, neřvat a nepíčovat když prohraju tvl

Btw. Týpek to upřesnil a pokud vsadil 40e a mohl vyhrát 900e tak je defacto úspěch, pokud mu to utekl jen jeden zápas " Kvoli skurvenym kokotom", statisticky mu nemělo vyjít půl tiketu spíš

Kdyby poslal tiket a normálně si zabědoval "Kurva chlapi, Bayern mi to posral, no já bych se posral sakra", tak budu empatický, že je to fakt škoda. Ale taková zpráva tvl, to spíš doporučím léčbu na zvládaní gamblingu/vzteku než bych projevil empatii

Reagovat
Moshe Dajan

Stačilo napsat jednou větou, že ti jde jenom o formu

Reagovat
Acquanni

Nasral jsem se, nestačilo, jako by to neznal každý, když se musí "vyřvat"

Reagovat
Acquanni

Jo a to ještě teď vidím že si tam borec dal na Bayern 02. Kolik tam mohl být reálně kurz na 02? 1,15 možná? To je jako když přímo na fortuně člověk vidí jak se někdo pochlubí pěti tikety, kde vsází 10 000 kč s kurzy kolem 1,1. Doslova se chlubí, že riskuje 10k v těžkém gamblu aby vyhrál litr a pak tam pošle jeden kde těch 10k s kurzem 1,1 prohraje a nadává " mrdky zkurvené pojebané". Tvl jaká empatie? Opravdu se ptám. Jaká empatie je tady na místě? A to už mě taky xkrát nasral prohraný tiket taky, ale reálně si prostě zanadávám sám pro sebe a tečka, nefňukám na netu. Fakt tvl kolik IQ člověk potřebuje aby mu došlo, že sázkovky fungují protože ve finále vždycky těch peněz xxxxx krát víc prohrajeme, než vyhrajeme

Reagovat
Acquanni

Jo a poslední věc. Proč zrovna konkrétně na mě reaguješ s tím, že borec dostane vynadáno do kokotov. Zrovna já jsem na něj vulgární nebyl Tvl to jsem se teď akorát nasral, jdu spát

Reagovat
Jordi Alba

Jako jo, ale tebe to vzalo snad ještě víc, jak jeho ten prohranej tiket.

Reagovat
10adam

Reagovat
Acquanni

Já měl nějaký pivko v sobě a nějak mě to nasralo Ještě jsem předtím narazil na X na nějakou týpku která je těhotná, s nějakou krátkodobou známostí, on to dítě nechce, ona se rozhodla, že ho prostě chce, nenápadně brečí na síti a ještě tam napsala že kdyby byl zájem, pošle číslo účtu A já jsem už extrémně alergický na to že musíme být empatičtí k lidské blbosti na sociálních sítích (EF považuju díky tomu, jak je tady vybudovaná stálá komunita taky za takovou malou soc. síť)

Reagovat
Jordi Alba

Jak jako malou?

Reagovat
Acquanni

Tak když to vezmu jako sociální síť, tak opravdu malou, co do počtu lidí

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Heresy

desne ti to preju jaky jsi dement

Reagovat
Edgar Davids

nezvladajici kokoti vzdycky pobavi

Reagovat
smazaný uživatel

Už zase se nezadařilo, upsík...

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Rimmer77

Tvl to je hovno, mně loni dojebali naši v zápase s Albánií 250 000 měl jsem neprohru našich a místo vyrovnání -regulerniho jsme šli do deseti. Měl jsem to za stovku vsazené

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Kincl

ty kráso to že je titul v háji ok, ale aby nás vyřadil **sranej Arsenal když mu fandí i lidé kolem mě, to je k **sraní po asi 4. pokusu to letos výjde a budu to poslouchat rok.

Reagovat
Heresy

mam to stejne.. stale doufam ze ten bordel zesmesnime klasicky .. ale letos je po prve co vubec neverim ze mame nejakou sanci

Reagovat
Front hell

Upřímně si nic jiného ani nezaslouzite za takové hloupé kecy

Reagovat
Heresy

to vis ze jo ..

Reagovat
Front hell

Tak Bayern taky není zrovna můj oblíbený tým. Ale abych se o něm vyjadřoval jako o bordelu nebo posranym. No nevím ,dost to vypovídá o daném člověku,jak má prázdno v hlavě.

Reagovat
Heresy

dobra , treba ..

Reagovat
Müllered

Zábavný zápas, ten tým je psychicky v prdeli. Obrana k smíchu a Kane nemůže říct, že by mu to zbytek týmu podělával, když i on pravidelně v důležitých chvílích neproměňuje, ale vykoupit se může brzy.

Serge snad neodejde, vždy ho budu preferovat před Saném s Kingem.

Reagovat
vladino10

Za mňa teda ťažko porovnávať gnabryho so sanem a comanom, prvý je kanonier, zvyšní dvaja by jemu a hrotu mali vytvárať šance.

Každopádne si bayern nemôže dovoliť mat v kádri toľko injuryprone hracov

Reagovat
Müllered

Já ani nikoho neporovnávám, je to čistě moje osobní preference. U Gnabryho se mi kromě čísel líbí jeho nepředvídatelnost a univerzalita v ofenzivě.

Reagovat
Jardman

Podle mě je z te trojky nejslabší

Reagovat
Müllered

Klidně i může být, akorát ti druzí jsou každoročně buď většinu sezony z formy, nebo zranění.

Reagovat
Rich

Serge je zraněný a prosazuje se pravidelně proti týmům ze středu nebo spodku tabulky... Jinde nijak netáhne... Za mě jasný Coman je lepší... Saného bych si přál, aby odešel, jeho ego a chování je odporné a nezaslouží si nosit číslo 10...

Reagovat
Müllered

Gnabry měl takovou jednu sezonu, ti dva je mají pravidelně.

Reagovat
Rich

To byla sezona, kdy Bayern s Flickem vyhráli, co se dalo, Gnabry táhl svými výkony v LM, ale to i Coman... Za mě Coman je v pohodě, on sice není bůh ví jaký střelec, ale asistence má a umí v některých momentech rozhodovat... A vcelku pravidelně... Já jsem zvědavý, koho Bayern bude chtít přivést jako náhrady za Gnabryho, Saného a potažmo Comana, protože faktem je, všichni vydělávají hodně a všichni jsou úplně mimo...

Nějaký tvůj tip? Slyšel jsem, že Bayern bedlivě sleduje Chrise Führicha ze Stuttgartu... Osobně doufám, že Zaragoza dostane více prostoru, včera sice na chvilku přišel na hřiště, ale líbila se mi jeho dravost a snaha...

Reagovat
Gerd 13

Tak na tuto další ostudu už nemám ani komentář.

Reagovat
Kocour Klapuška

Thomas Tuchel will be suspended from Bayern's technical area next week against Koln after receiving his fourth yellow card this season

Snad nedostane šanci tenhle trest vykonat, ale přenese se mu až do dalšího angažmá

Reagovat
Heresy

Reagovat
KingMaster13

To je luxusní situace, že Leverkusen se už může soustředit na ostatní soutěže a v Bundeslize hrát s náhradníkama. Kdo by to byl řekl, že nějakých 6 kol před koncem to budou mít vyhrané

Reagovat
Müllered

njn slabá konkurence

Reagovat
Acquanni

Tak ale furt mají motivaci dohrát ročník v BL bez porážky.

Reagovat
Müllered

To je k čemu? Důležitější jsou trofeje, zvlášť pro tým který jich moc nemá.

Reagovat
Acquanni

Samozřejmě že prioritou pro ně musí být vyhrát i pohár a EL (Ligu už prostě mají jistou, tam není možné aby to nevyhráli, to by bylo na zrušení klubu ), ale 100% nebudou chtít prohrát do konce ligy. A k čemu to je? Se podívej na Invincibles Arsenalu, ten tým se prostě nikdy nezapomene, je to unikátní tohle dokázat.

Reagovat
fenixLFC

na invincibles sa nezabudne preto lebo ti to fans arsenalu stale pripominaju

Reagovat
Acquanni

Až to dokáže Liverpool, tak to žádný Live fan nepřipomene! Nikdy!

Reagovat
Uwe háže buly

asi tak, v PL byli dominantnější sezony i pár let po tom.

Reagovat
Martin9719

Je to tak, protože se nedá čekat že by Bayern neztratil do konce ještě min. 2 body. Takže si myslím že jim bude stačit možná i všechno prohrát.

Reagovat
Rich

Bayern je k smíchu i k pláči... Nechápu, proč vedení nenajde, co nejdříve trenéra a nedosadí ho tam, ať je alespoň zachráněna budoucí LM... Nagelsmanna ne, pod ním to taky nebyla sláva a furt slepené výsledky... Flick je volný a nevezmou ho, dokonce si dovolí o něm pochybovat...

Reagovat
Rudnevs

VfB

Toto nebol nejaky bombový zápas a ofenzívna smršť v ich podaní, ale veľmi dôležitá ubojovaná výhra proti veľmi silnému súperovi.

Začínam mať strach, či to udržia po sezóne pokope. Minimálne za Undava si budú musieť zaplatiť poriadnu sumu ešte aj s england tax a tých ostatných im tiež budú chcieť pretiahnúť väčšie kluby.

Reagovat
Martin9719

Tam bude spíš záležet zda někdo zaplatí za Guirassyho tu výstupní klauzuli, což asi ano. Pokud ale přijde výkup, přijde taky zároveň nákup a bude zajímavé sledovat jak to Hoeneß poskládá pro příští sezonu. On má výhodu v tom že není závislý na 12ti hráčích, tu sestavu víceméně pořád točil a to nehráli žádné poháry. Začínal Silas, Woo, Stenzel, Zagadou. Postupně je v sezoně všechny nahradil a ještě se dostal do sestavy nastálo Mittelstädt. O nahrazení Guirassyho při zranění ani nemluvě. Proto už jsem tvrdil tak možná v 7. kole že tohle není náhoda, v té době jsem sledoval VFB každé kolo a potvrdilo se. Vůbec jsem nepochyboval, že by VFB nehrálo EP a teď útočí na stříbro.

Reagovat
Martin9719

Vlastně to co říkám mi potvrzuje i to, že krom mladíků si v sezoně ze zkušených hráčů vyloženě nekopl jen Haraguchi.

Reagovat
dantetomas

Ako kazdy rok - liga o jednom time

Reagovat
Rudnevs

2016 - Bayern, 2017 - Bayern, 2018 - Bayern, 2019 - Bayern, 2020 - Bayern, 2021 - Bayern, 2022 - Bayern, 2023 - Bayern, 2024 - Bayer, 2025 - Bayern, 2026 - Bayern

Za pár rokov sa to stratí

Reagovat
Werkrider

Kdo byl trenérem Bayernu naposled co nevyhráli titul?

Reagovat
Rudnevs

Jupp Heynckes

Reagovat
Werkrider

nene

Reagovat
Müllered

2012 byl třikrát druhý, priorita byla ale LM v Mnichově, stačilo aby Robben proměnil penaltu a byla to úspěšná sezóna.

Reagovat
Unai

Reagovat
Godwinson

Ještě loni byl Bayer k smíchu. Alonso musel upsat duši ďáblu, jinak si nedovedu představit, jak mohl udělat ze skupiny pár kvalitních hráčů a zbytku sraček udělat takhle táhnoucí tým. Jako mají obří štěstí a často se na to ani nedá moc koukat, ale jdou za tím a fakt jedou. Nechápu.

Reagovat
DidusIneptus

Union byl v druhém poločase lepší i v deseti.

Reagovat
DidusIneptus

1.FC Heidenheim štika bundesligy

Reagovat
DidusIneptus

Příští rok budou tak otrkaní, že by mohli zaútočit na EU poháry.

Reagovat
Nickname 9

Je to až k smíchu, co Bayern předvádí. Takhle labilní tým jsem už dlouho neviděl. Dostaneme jeden gól od nováčka soutěže a všichni se z toho poserou a začnou panikařit. Těžko se tomu ale divit, když nám hraje v záloze Goretzka s Laimerem, ti by nehráli základ ani v tom Heidenheimu. Je mi až líto Tuchela, podle vyjádření tomu dává všechno, ale hraje za nás banda dementů, tak to taky nemá jednoduchý.

Reagovat
eder

"Bayern Leverkusen vyhrál na půdě Unionu Berlín (1:0) a zůstal neporažený i ve 28. kole bundesligové sezony (24-4-0), čímž vyrovnal dosavadní rekord soutěže v podání Bayernu Mnichov ze sezony 2013/14."

Jestli v příštím kole proti Brémám ten rekord Werkself překonají, tak už to nebude "o Bayernu". Párkrát jsem totiž zaznamenal snahy o zlehčování případného titulu Leverkusenu výpadkem a špatnou sezónou Bayernu, ale ukazuje se, že v tom to nebude. To by totiž výpadek a špatnou sezonu museli mít skoro všechny bundesligové kluby s výjimkou právě Bayeru Leverkusen...

Reagovat
Müllered

Liga je slabší po výprodejích a s větším množstvím odpadních týmů, to tvrdím od začátku sezony.

Reagovat
Müllered

Tím teda nechci zlehčovat úspěch Bayeru, je to jen konstatování a povzdechnutí, chci co nejsilnější BL.

Reagovat
Werkrider

Že o Bayernu Leverkusen píšou lidi z USA nebo písalkové v diskuzích mi nevadí, ale že se dožiji tohoto překlepu přímo na ef, to se mi zvedá žaludek...

Reagovat
eder

Pardon, ale já jen zkopíroval expresku z 00:26.

Reagovat
Werkrider

jj já vím

Reagovat
Müllered

Thomas Tuchel lost 25.5% of his matches as Bayern Munich coach. The worst percentage at Bayern since the 1991/1992 season.

Reagovat
Rich

Pokud počítám dobře, tak sezóna 1991/1992 byla pod Klinsmannem a taky ty čísla byly podobný...

Reagovat
Rudnevs

V roku 1991 bol Klinsmann hracom Interu

Reagovat
oli9

Kane, ten musí zažívat deja vu

Reagovat
Front hell

Nemohli jít se svým prokletím do City

Reagovat
Werkrider

Hložek zraněný kotník 3-4 týdny.

Reagovat
STR

Někdo nějaké info jak to vypadá do budoucna se Schalke?

Reagovat
Rudnevs

No záleží od toho, aká liga sa bude hrať. Ak druhá, tak celkom v pohode, zreformuje sa skauting, prerobí sa káder, možno z toho niečo bude, peňazí moc nebude, ale prežijeme. Ak tretia alebo štvrtá, tak radšej na to ani nechcem myslieť.

Reagovat
STR

Díky za info, protože dnes se bavili o tom, že kdyby byl pad do třetí soutěže, tak by údajně i stadion prodali, tak mě zajímalo jak to celé je. Proč to schalke nekoupí někdo jiný? Ublížilo schalke zásadně i to, že přišla o Gazprom jako sponzora?

Reagovat
cologneFC

Schalke nemôže niekto kúpiť, v Nemecku nemôžeš vlastniť klub. Oni si nabrali peniaze od investorov, tie sa zle inestovali a tu je výsledok. Čiže musia splácať obrovské dlhy a nikto príčetný im momentálne peniaze nepožičia.

Reagovat
Rudnevs

Nejde o Gazprom. Jednoducho šlo Schalke na dlh (najmä kvôli stavbe Veltins Areny) a oproti tomu dlhu museli prísť aj príjmy z športových úspechov. Tie sa však stopli, a preto má Schalke teraz finančné problémy. Odstreliť Gazprom bolo správne, morálka a hodnoty sú na prvom mieste. Hlavný sponzor sa teraz ale zháňa ťažko, o to ťažšie keď ho zháňajú neschopní ľudia.

Reagovat
Riquete s čupřinou

Jak si u Vás vede mladej Kalas?

Reagovat
Rudnevs

Celkom dobre, na tú mizériu, čo v obrane máme, je to asi najlepší stopér.

Reagovat
rbartosz

Wolfsburg se předvedl ve výkonu plném naděje i zklamání. Vstup do zápasu pod vedením nového trenéra Hasenhüttla sliboval zlepšení, což naznačil rychlý gól Ridle Bakua. Avšak tato naděje byla rychle zmařena, když se Borussia Mönchengladbach podařilo nejen vyrovnat, ale i otočit výsledek. Zejména střídající hráči Gladbachu ukázali, že mají klíč k rozhodujícím momentům. Tento zápas tedy potvrzuje, že změna trenéra nemusí být všelék a že oba týmy mají před sebou ještě mnoho práce, aby dosáhli konzistentnějších výkonů. Wolfsburg se musí zaměřit na zlepšení obrany, zatímco Gladbach může stavět na své schopnosti obracet zápasy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele